2016. március 27., vasárnap

Ukrajna: az amerikai kormányfő kinevezése olaj lesz a tűzre

Az ukrán pénzügyminisztériumot irányító amerikai állampolgár, Natalia Jaresko nemsokára megkaphatja Ukrajna miniszterelnöki posztját. A német sajtó azonban már annak lehetőségével foglalkozik, hogy Jaresko kormányfőként sem fogja tudni kihúzni az országot a gazdasági szakadékból.
A német Contra Magazin szerint Arszenij Jacenjuk jelenlegi ukrán kormányfő napjai meg vannak számlálva, de az ukrán gazdaság helyzete miatt Jaresko is hamar ugyanerre a sorsra juthat, amin az sem fog segíteni, hogy amerikai állampolgár. Épp ellenkezőleg: miközben a nyugatbarát politikusok azzal számolnak, hogy amerikai származása segíthet az olcsó hitelek és nagyobb befektetések megszerzésében, a politikusok többsége és a választók egyaránt amerikai bábként kezelik Jareskot, ami miniszterelnökként még inkább el fogja lehetetleníteni a munkáját.
„Amerikai bábként kezelik, akárcsak a jelenlegi miniszterelnököt, aki közeli kapcsolatokat ápol az amerikai külügyminisztériummal, és a rezsimváltások világszerte ismert támogatójával, Soros Györggyel.”
A lap hozzáteszi, hogy az amerikai állampolgár kinevezését nem csak nyugati integrációra törekvő ukrán politikusok támogatják, hanem széleskörű elfogadottságot épített ki a nyugati politikai elitek körében, annak köszönhetően, hogy ellenséges állásfoglalásokat tesz Oroszországgal szemben, ami segíti a NATO kelet-európai nyomásgyakorlását.
Pusztán gazdasági és belföldi politikai lehetőségeit tekintve azonban Jaresko nem lesz képes stabilizálni az ukrán pénzügyi rendszert – eddigi próbálkozásai pedig elsősorban a legkiszolgáltatottabbak számára jelentettek még nagyobb terhet. „A Jaresko-kormány aligha fogja megfordítani az ukrán gazdaságban mutatkozó negatív trendeket, Ukrajna ehelyett egyre közelebb lépdel a gazdasági szakadékhoz.”
A lap hozzáteszi, hogy az ország stabilizálásához egy általánosan elfogadott és köztiszteletnek örvendő személyre lenne szükség, ezzel szemben Jareskot gyűlölet övezi a Nyugathoz közeledést nem támogató ukrán politikusok és választók részéről egyaránt.


http://www.hidfo.ru/2016/03/ukrajna-az-amerikai-kormanyfo-kinevezese-olaj-lesz-a-tuzre/

Német közvélemény: még idén Németországban is történik terrortámadás

A német lakosság több mint fele úgy gondolja, hogy még idén történhet egy nagyobb terrortámadás Németországban.
A Bild am Sonntag német lap beszámolt a TNS Emnid közvélemény-kutató intézet egy mérésének eredményéről, mely szerint a német lakosság 56%-a arra számít, hogy még 2016. folyamán terrortámadások történhetnek Németországban. A megkérdezés során mindössze a válaszadók 38%-a mondta, hogy belföldön nem számít terrortámadásra az idei év során; a többség vagy egyértelműen számít a Németországban várható merényletekre, vagy bizonytalan ebben a tekintetben.
A megkérdezés közvetlen azt követően történt, hogy Brüsszelben 31 ember életét veszítette és mintegy 300-an sérültek meg a napokban történt robbantások során. Továbbá, csütörtökön a szövetségi hírszerző szolgálat arról számolt be, hogy legkevesebb 70 harcedzett terroristáról tudnak, akik Szíriából tértek vissza Németországba.
Tavaly Thomas de Maiziere belügyminiszter érzékeltette az arányokat a terrorizmus belföldi támogatottságára vonatkozóan: elmondása szerint minden egymillió német állampolgárból nyolc már csatlakozott az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez. A belügyminiszter novemberben elismerte; a hatóságok többé nem tudják garantálni, hogy nem történik Németországban is egy számos civil áldozattal járó terrortámadás.

http://www.hidfo.ru/2016/03/nemet-kozvelemeny-meg-iden-nemetorszagban-is-tortenik-terrortamadas/

Brit bevásárlóközpontban is robbantottak volna

További kétezer rendőrt mozgósítanak az Egyesült Királyságban, hogy fegyveres járőrtevékenységgel fokozzák a közbiztonságot a nagyobb városokban.
Pénteken Belgiumban elfogták a brüsszeli robbantások egyik kitervelőjét, Mohamed Abrinit, aki vélhetően közreműködött a Párizsban történt terrortámadás megszervezésében is. Letartóztatása során egy Birmingham területén található bevásárlóközpontról készült fotókat találtak, amiből a hatóságok arra következtetnek, hogy egy következő terrortámadás egy forgalmas brit bevásárlóközpontot célzott volna.
A Sunday Times napilap szerint a fegyveres rendőrök egy része az utcákat járja majd, mások nagyobb forgalmi csomópontok védelmében vesznek részt. Több párhuzamosan zajló terrortámadás esetén további rendőri erőket vonnának el az atomerőművek védelmétől, akik ehelyett szintén az utcákon teljesítenek majd szolgálatot.
Tavaly októberben az MI5 hírszerző szolgálat vezetője annak szükségességéről beszélt, hogy a brit hírszerzés fokozott ellenőrzés alá vegye a Facebook-on és más online platformokon folytatott kommunikációt. Andrew Parker szerint továbbra sem mutatkozik jele annak, hogy a bevándorlással Európába importált terrorveszély csökkenne, ellenben a terroristák ugyanazokat a felületeket használják a terjeszkedésre, melyek a civilek mindennapjainak is részét képezik.
A titkosszolgálatok jogköreinek kibővítéséről folytatott közéleti vita közepette újabb két nagyobb terrortámadás történt Európában: november 13.-án Párizsban öltek meg 130 civilt, majd március 22.-én Brüsszelben történt újabb merényletsorozat.

http://www.hidfo.ru/2016/03/brit-bevasarlokozpontban-is-robbantottak-volna/

Nem vicc volt a “felcsúti Disneyland”: kalandparkot nyitott Mészáros Lőrinc

Kisvasút, stadion, halastó, sportcsarnok – aki szerint a disneylandezés eddig csak a ballib újságírók hangulatkeltése volt, megnyugodhat: tényleg van már kalandparkja is Mészáros Lőrinc Váli-völgyének.
Az Alcsútdobozi Kalandpark tegnap nyílt meg az Alcsúti Arborétum közvetlen szomszédságában, a természetvédelmi területnek és madárvédelmi rezervátumnak számító Csaplári-erdőben, a Váli-medence legnagyobb erdejében, ahol Magyarország legidősebb, 180 éves libanoni cédrusa is található.
kp
A fák között kialakított ügyességi pályát Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos cége, a Mészáros és Mészáros Kft. tervezte és üzemelteti. Az Alcsútdobozi Hírek tavaly decemberben azt írta: a “magánvállalkozói beruházásban” épülő kalandpark nyárra fog elkészülni, ehhez képest már a húsvéti hosszú hétvégén a fákon csünghetnek a helyiek. A park máskor szombaton, vasárnap és ünnepnapokon látogatható, egy felnőtt jegy ára 3000 forint.
A felcsúti polgármester egyébként otthonosan mozog az állami tulajdonú, műemléki és természetvédelmi védettséget élvező Alcsúti Arborétum környékén: cégei révén gyakran nyer akár százmilliós közbeszerzéseket is a park munkálataira, de itt található a Puskás Sport Hotel is, amelynek tulajdonosa az – Orbán Viktor által alapított és Mészáros által elnökölt – Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány.
(propeller)
Bal-Rad komm: “…Az Alcsútdobozi Kalandpark tegnap nyílt meg az Alcsúti Arborétum közvetlen szomszédságában, a természetvédelmi területnek és madárvédelmi rezervátumnak számító Csaplári-erdőben, a Váli-medence legnagyobb erdejében, ahol Magyarország legidősebb, 180 éves libanoni cédrusa is található….”
-Talán még ezt az alcsútobozi “kalandozást” rá lehetne hagyni!
Többről van itt szó! Egész Magyarország egy Döbrögi Kalandparkká “nemesült”! Amiben csak úgy szédeleg a bohócok által gardírozott sok magyar.

2016 márciusát az eddig eltelt időszak eseményeit “Fekete Március” elnevezéssel illetik Kijevben. Donbassz miatt.

Hogy pedig az elnevezés méltó is legyen, arról tegnap gondoskodott Avgyejevka jobbszektoros hordája. Régen látott pusztulatba futott bele a neonáci bűnbanda. Úgy gondolták ugyanis, hogy a város ipari negyedét visszacsikarják a DNR-erőitől. A terv tegnap este hét órára látványos kudarccal végződött. Több falkavezér is fűbe harapott, az egyik jelentős főkolompos pedig-így az “Artiszt”-művésznevű-élete végéig “légnyomásos-szindrómában” tengetheti hitvány életét, valami szeretetotthonban.
art
Lábak nélkül. A tegnapi nap mérlegével jóval kettőszáz fölé kúszott a márciusi kijevi zsoldlistarövidülés.
Eduard Baszurin tegnap esti tájékoztatójában megerősítette.: Mariupol-irányából, Donyecknél, valamint Gorlovkánál a közeli napokban a kijevi junta csapatainak általános támadására számítanak a Donyecki Népköztársaság ellen.

Dokucsajevszk térségében tegnap kapták lencsevégre a II. Világháború vége óta talán legnagyobb európai HARCTÉRI csapatösszevonást!
http://www.balrad.com/2016/03/27/donbassz-135/