A német lakosság több mint fele úgy gondolja, hogy még idén történhet egy nagyobb terrortámadás Németországban.
A Bild am Sonntag német lap beszámolt a TNS Emnid közvélemény-kutató intézet egy mérésének eredményéről, mely szerint a német lakosság 56%-a arra számít, hogy még 2016. folyamán terrortámadások történhetnek Németországban. A megkérdezés során mindössze a válaszadók 38%-a mondta, hogy belföldön nem számít terrortámadásra az idei év során; a többség vagy egyértelműen számít a Németországban várható merényletekre, vagy bizonytalan ebben a tekintetben.
A megkérdezés közvetlen azt követően történt, hogy Brüsszelben 31 ember életét veszítette és mintegy 300-an sérültek meg a napokban történt robbantások során. Továbbá, csütörtökön a szövetségi hírszerző szolgálat arról számolt be, hogy legkevesebb 70 harcedzett terroristáról tudnak, akik Szíriából tértek vissza Németországba.
Tavaly Thomas de Maiziere belügyminiszter érzékeltette az arányokat a terrorizmus belföldi támogatottságára vonatkozóan: elmondása szerint minden egymillió német állampolgárból nyolc már csatlakozott az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez. A belügyminiszter novemberben elismerte; a hatóságok többé nem tudják garantálni, hogy nem történik Németországban is egy számos civil áldozattal járó terrortámadás.

http://www.hidfo.ru/2016/03/nemet-kozvelemeny-meg-iden-nemetorszagban-is-tortenik-terrortamadas/