2014. december 29., hétfő

Fegyverkezés


Az Egyesült Államok hadseregének vezetése megállapodást kötött a brit BAE Systems konzorciummal egy többcélú AMPV (Armored Multi-Purpose Vehicle) páncélozott harcjármű fejlesztéséről, amely a jövőben, a hadseregben jelenleg rendszerben álló M113 páncélos szállító gépjárműveket váltaná.
A brit cég által kiadott sajtóközlemény szerint a szerződés ellenértéke 1,2 milliárd dollár, ami tartalmazza az AMPV tervezési munkálatait, valamint kis szériában történő gyártását. A szerződés két részből tevődik össze. Az alapszerződés értelmében, amelynek ellentételezése 383 millió dollár, a BAE Systems ki kell, hogy fejlesszen egy új páncélozott harcjárművet és meg kell, hogy építsen 29 prototípust – több verzióban. Ennek a szakasznak az időtartamát 52 hónapban határozták meg. A kisszériában történő gyártás opcióként került be a megállapodásba, ami alapján a BAE Systems 289 AMPV-t épít mintegy 817 millió dollár értékben.
A kép csak illusztráció
A távlati páncélos fejlesztéséhez az M2 Bradley gyalogsági harcjármű technológiáját, valamint az M109A7 önjáró tarack alvázát fogják felhasználni. A tervezés során szempontnak szabták az amerikaiak, hogy vegyék figyelembe az európai-ázsiai terepviszonyokat is. Tehát a kalkuláció szerint ez is az oroszok elleni fegyverkezés egy részét is kielégítené a közel-keleti bevetések mellett. Az AMPV várhatóan öt alapverzióban kerül megtervezésre: páncélozott szállító-, egészségügyi-evakuációs-, egészségügyi központ-, aknavető- és törzsvezetési pont. Ezek a verziók a hadsereg jelenlegi M113A3, M113 AMEW, M577A3, M1064A3 és M1068A3 típusait fogják váltani.
Hírfigyelő Szolgálat

Itt az újabb fajmegrontás - Elárasztják Európát

Lesen...

Ha már évvégi áttekintés, akkor rekordszámúra, hozzávetőleg 270 ezerre becsüli az Európába idén érkező illegális bevándorlók számát az Európai Unió külső határainak őrizetét összehangolni hivatott ügynökség, a Frontex, amelynek igazgatója elmondta, Olaszország és Görögország után Bulgáriába és Magyarországra érkeznek a legnagyobb számban.
Egyelőrw hazánkban a déli határrészek településeinek gyűlik meg velük a bajuk. Kb. másfél évvel ezelőtt megeresztettünk egy figyelmeztető cikket az Alföldön elhagyatott tanyák, beruházásnak álcázott "védett objektummá" nyílvánításáról, de akkor még nem nagyon hitt nekünk senki annak valódi céljairól. Na tessék, most itt vannak a tények. Menekült-táborok létesültek azokon a helyeken. Gil Arias Fernández az EFE spanyol hírügynökségnek adott interjúban arról számolt be, hogy 2013-hoz képest két és félszeresére nőtt az Európába érkező illegális bevándorlók száma, és arra számítanak, hogy az idei adat csaknem kétszerese lesz az eddigi 141 ezres rekordnak, amely 2011-ben, az „Arab tavasz” évében született. A Frontex igazgatója a menekültek hazájában uralkodó bizonytalan helyzetnek és a Líbiához hasonló tranzitországokban hiányzó ellenőrzésnek tulajdonítja az illegális bevándorlók számának idei növekedését. Líbián keresztül különösen sokan vágnak neki az Európába vezető útnak a Földközi-tengeren keresztül.
Egy ilyen telep...valahol a Dél-Alföldön

Gil Arias Fernández szerint pár éve még fele-fele arányban érkeztek gazdasági, illetve politikai okokból a menekültek. Idén azonban 80 százalék közelében volt az utóbbiak aránya. Noha végleges adataik még nincsenek, az igazgató becslése szerint év végére meghaladja a 270 ezret az illegális bevándorlók száma. November végén 260 ezer volt. Ha ezek itt letelepedést is fognak kapni, akkor az Isten írgalmazzon lányainknak...
Gölöncsér Miklós

Véres szíriai évértékelő

Összesen 1878 embert végeztek ki a CIA-bérenc dzsihadisták Szíriában. A kivégzettek közül 120-an az IÁ tagjai voltak, jórészt olyan külföldi harcosok, akik megpróbáltak hazatérni a közel-keleti országból, miután csalódtak az Iszlám Állam valódi alapállásában, ami Amerika céljait szolgálja ismét. A beszámolók arról szólnak, hogy a radikálisok 1175 civillel, köztük nyolc nővel és négy gyerekkel végeztek. A polgári áldozatok közül 930-an a terroristákkal szembeszálló, as-sejtaat törzs tagjai voltak. A legtöbbjükkel nem harcok közben, pusztán megtorlásként végeztek a tartomány jelentős részét ellenőrzésük alatt tartó iszlamisták. A tájékoztatás szerint a Bassár el-Aszad szíriai elnökhöz hű hadsereg 502 tagját, valamint a rivális felkelőcsoportok 81 fegyveresét is kivégezték. Az áldozatok többsége szíriai állampolgár volt. Legtöbbjüket agyonlőttek, lefejezték vagy halálra kövezték. Bár ezeket az adatokat hivatalos források nem erősítették meg, a tömeges kivégzések, a lefejezések és a különös brutalitással elkövetett egyéb módszerek az Irakban és Szíriában hatalmas területeket elfoglaló Iszlám Állam védjegyévé váltak. A kivégzettek tényleges száma ennél jóval magasabb lehet, sok embert ugyanis még eltűntként tartanak nyilván a hatóságok. Elemzők szerint a dzsihadisták kegyetlensége szándékos, így próbálják megakadályozni, hogy a helyiek a szíriai központi hatalomnak segítsenek a terrorellenes harcban. A brutális módszerek a szervezethez csatlakozni vágyó fiatalokra is hatást gyakorolnak.

Mint ismeretes, a 2011. március 15-én külsőleg támogatott puccskísérletes tüntetésekkel kezdődő, majd egy véres polgárháborúba torkolló szíriai felkelés halálos áldozatainak száma mára megközelíti a 200 ezret.

Hírfigyelő Szolgálat

ABBASZ: A palesztin államiság

Mahmúd Abbász palesztin elnök telefonon közölte John Kerry amerikai külügyminiszterrel, hogy az Egyesült Államok halasztási kérelme ellenére a palesztin fél az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé terjeszti a palesztin államiságot meghatározó dokumentumot.
Képtalálat a következőre: „abbász kép”
Mahmúd Abbász, palesztín elnök
Jordánia szétosztja az ENSZ BT tagországai diplomatáinak azt a határozati javaslatot, amely Ciszjordánia területén két éven belül egyoldalúan életre hívná a palesztin államot. A palesztinok úgy határoztak, hogy nem várják meg a javaslat benyújtásával a BT öt nem állandó tagjának cseréjét, noha az új összetételű testület számukra kedvezőbb lenne. Az ügyben várhatóan kedden lesz szavazás. A jeruzsálemi közszolgálati rádió értesülése szerint a december közepén elfogadottnál keményebb megfogalmazású határozati javaslatról van szó. Száeb Erekát palesztin főtárgyaló pénteken közölte, hogy az eredeti, december 18-ai szöveghez nyolc új kiegészítést fűztek, amelyekben egyebek mellett Kelet-Jeruzsálemet jelölték ki a jövendő Palesztina fővárosának, és követelték a palesztin foglyok szabadon engedését egy meghatározott menetrend alapján. A valószínűleg már hétfőn a BT elé kerülő javaslat mindazonáltal várhatóan nem szerzi meg kilenc ország - minimálisan szükséges - támogatását, és így Washingtonnak nem kell vele szemben vétót bejelentenie. A javaslat felszólítja Izraelt, hogy 2017 végéig vonuljon vissza az 1967-es határokig. Az amerikai külügyminiszter - egy meg nem nevezett munkatársa szerint - tiltakozott a lépés miatt, és arra kérte a palesztin elnököt, hogy halassza el az indítvány benyújtását a márciusi izraeli választásokig, mert az amerikai külügyi szakértők szerint egy esetleges ENSZ-határozat az izraeli keményvonalasokat erősítve negatívan befolyásolná az izraeli parlamenti voksolást. Kerry közölte Abbásszal, hogy Washington szükség esetén megvétóz egy ilyen ENSZ-döntést, és jelezte, hogy esetleg gazdasági szankciókkal is sújthatják Rámalláhot, ha mégis a BT-hez fordul. A kérést a BT-hez benyújtó Jordánia ENSZ-nagykövete, a testület arab képviselője hangsúlyozta, hogy Jordánia a tanács tizenöt tagországának konszenzusos döntésére törekszik.
Bakta Lóránt

I.VH: Új szempontok alapján

Sajátos megközelítésből, új szempontok alapján mutatja be az első világháborút Nagy Miklós Mihály Magyarország az első világháborúban - Térképek történelmi áttekintéssel című feldolgozása. A közelmúltban megjelent hadtörténelmi atlaszból többek között kiderül, hogy földrajzilag az első világháború valójában előbb kezdődött és később ért véget, mint azt az iskolában tanítják - mondta el a szerző. Az atlasz az Osztrák-Magyar Monarchia és benne Magyarország első világháborús részvételére összpontosít. Az események sorából a Magyarországot érintőeket emeli ki. A mű újdonsága, hogy a szerző az 1914 és 1918 között történteket szorosan összekapcsolja a magyarországi Tanácsköztársasággal. Az összetartozó történelmi és térbeli folyamatok megértését a tematikus térképek mellett ábrák is segítik.
Földrajzilag az 1. világháború előbb kezdődött és később ért véget
A szerző azt mondta: földrajzi szempontból a magyar hadtörténelem teljesen más árnyalatú, mint ahogy az iskolában tanítják. Példaként említette a történelmi emlékezet szerint az „Amazonassá duzzadt” Csele patakba fulladt II. Lajos király történetét, ami Nagy Miklós Mihály szerint földrajzilag lehetetlen. Kiemelte továbbá, hogy bár jogilag és a köztörténetírás szempontjából az első világháború 1914-ben kezdődött és 1918-ban ért véget, geográfiai eszközökkel és módszerekkel viszont igazolható, hogy valójában az első világháború ennél hosszabb volt. Nagy Miklós Mihály szerint a Balkán-konfliktusok fokozatosan eszkalálódtak világháborúvá, vagyis a háború már 1912-ben elkezdődött. Emellett földrajzi jelenségekkel, így az államterek változásával igazolható az is, hogy a háború 1923-ig, a Törökországgal kötött lausanne-i béke megkötéséig eltartott. A háború a köztes-európai térségben - amelybe Magyarország is beletartozik - permanens helyi háborúk sorozatában folytatódott. Ezek a konfliktusok csak fokozatosan, 1924-ben haltak el végleg. Nagy Miklós Mihály a hadtudomány kandidátusa, katonai szakíró. Elsőként ő gyűjtötte össze a világjáró magyar katonákat, illetve publikálta az útleírásaikat. Kutatásai elsősorban a társadalom védelmi intézményrendszere geográfiájára és a magyar hadtörténelem földrajzi vonatkozásaira, tényezőire irányulnak.
Hírfigyelő Szolgálat

Rogozin: De Gaulle forog a sírjában, Franciaország gyengeséget mutat

Franciaország azon döntését, hogy nem adja át az Oroszország számára gyártott Misztral helikopter-hordozó hajókat, nem lehet nyomásgyakorlásnak nevezni, inkább Franciaország geopolitikai gyengeségét mutatja - jelentette ki Dimitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes, hozzátéve, hogy "De Gaulle forog a sírjában".
"Részünkről senki nem fogja komolyan venni azokat a magyarázatokat, miszerint egyes feltételek nem megfelelőek a hajók átadására. Nem tartjuk ezt nyomásgyakorlásnak, ez egyszerűen Franciaország geopolitikai gyengeségét mutatja." Rogozin a Rosszija24 TV-csatornának nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy "Franciaország beadta a derekát NATO-kollégái nyomásgyakorlásának. De Gaulle tábornok forog a sírjában."
A kormányfő-helyettes azt is hozzátette, hogy a francia gyártó nem tudott eleget tenni szerződésben tett vállalásainak, ami pereskedéshez vezet. "Mi továbbra is készen állunk átvenni a hajókat, de az ügyvédjeink is harckészültségben vannak. Ez nem Oroszország megbízhatóságáról, hanem Franciaország megbízhatóságáról szól."
Rogozin elmondása szerint azok az értesülések, miszerint a hajókat inkább harmadik félnek adják el, teljesen alaptalanok. "Egyszerűen gyakorlatilag kivitelezhetetlen" - mondta.
Hídfő.net.ru | Misztral Franciaország
A két ország 2011-ben írta alá a szerződést a Misztral hajók gyártásáról Oroszország számára. 2015-ben már a második hajót, a "Szevasztopolt" kellene átadniuk, azonban az első hajó, a "Vlagyivosztok" első tengeri tesztelésekor Franciaország bejelentette, hogy elhalasztja az átadást az egyre komplikáltabb nemzetközi helyzet miatt.
Az Egyesült Államok fokozott nyomást gyakorolt a francia kormányra, majd Jens Stoltenberg NATO főtitkár az USA nyomására hivatalos ajánlatot tett Franciaországnak a hajók felvásárlására. Ebben az esetben azonban a gyártónak a NATO éves költségvetése kétszeresének megfelelő összegű jóvátételt kellene fizetnie.

http://www.hidfo.net.ru/2014/12/29/rogozin-de-gaulle-forog-sirjaban-franciaorszag-gyengeseget-mutat

Az ukrán kormány 50 ezer fiatalt mozgósítana

Az ukrán kormány 2015-ben három mozgósítási hullámot tervez, melynek első szakasza január 20-án kezdődik. Ennek keretében 50 ezer embert akarnak mobilizálni - jelentette be Viktorija Kusnir, a védelmi minisztérium szóvivője kijevi sajtótájékoztatóján.

A tervek szerint tartalékosokat, tiszteket és sorkatonákat mozgósítanak, tette hozzá. A behívottakat kivétel nélkül 25 napos kiképzésre küldik, ezt követően a felkészültségüknek megfelelő egységekhez vezénylik őket - értesült a Kárpáti Igaz Szó.

Korábban a korrespondent.net, minisztériumi forrásokra hivatkozva azt írta, hogy még december folyamán elrendelhetik a részleges mozgósítás negyedik hullámát. Az újabb tervezet szerint 2015 első mozgósítása 90 napig tart majd, a második mobilizációs szakaszt áprilisra ütemezik, s várhatóan 60 napig lesz érvényben, csakúgy, mint a harmadik hullám, mely júniusban várható. Az indoklás szerint a mobilizáció életbe léptetését a keleten harcoló katonák rotációja teszi szükségessé.

A mozgósítások mellett a jövő évtől tervezik a sorkatonai szolgálat újbóli bevezetését is. Olekszandr Turcsinov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) vezetője korábban azt nyilatkozta, a sorkatonai szolgálat alsó korhatárát 18-ról 20-ra, a felsőt 25-ről 27-re növelik, s a szolgálati időt is meghosszabbítják.

Háború idején nem tehetjük meg, hogy csak egy év legyen a szolgálati idő - fogalmazott Turcsinov. - Éppen ezért azt másfél évre emeljük, ez alól kivételt csak az egyetemi, főiskolai végzettséggel rendelkezők képeznek, nekik meghosszabbítják egy évet kell majd szolgálniuk.

Mint egy tévé interjúban kifejtette, elkerülhetetlennek tarja a hadiállapot bevezetését, amennyiben békés úton nem oldható meg a kelet-ukrajnai konfliktus. Turcsinov szerint Ukrajna elnöke megfelelő módon értékeli az országban kialakult helyzetet és mindent elkövet majd a válság békés rendezése érdekében, ugyanakkor egy percet sem fog elvesztegetni, ha azt látja, hogy nincs más kiút, mint az aktív hadiállapot bevezetése.

Kapcsolódó:
Orbán durva dologgal vádolta meg az USA-t
Nagyon veszik a kínaiak a magyar letelepedési kötvényt
Ügyvédnő: ne fizessetek adót, az ukrán államiság megszűnt létezni
A Pentagon mindent tagad - állítólag nem adnak afgán harceszközöket Ukrajnának
Orosz helyett amerikai cégtől vesz nukleáris fűtőanyagot Ukrajna
A zaporozzsjei atomerőműben nagyon komoly radioaktiv szivárgás történt

Tárgyalások helyett újabb offenzíva, nukleáris baleset Ukrajnában

Megszakadtak a minszki tárgyalások. Hónapokkal ezelőtt az első fordulót Moszkva segítségével hozták össze nagy nehezen. Ott megállapodások köttettek, azonban főleg az ukrán hadsereg, de némely esetekben a DNK katonáinak köszönhetően a fegyvernyugvás nem történt meg. Napról napra érkeztek hírek az egyre növekvő katonai nyomásról, majd az ukrán támadás Debalcevóbol kiinduló offenzívába ment át. Jelentős harci gócpontok alakultak ki Luganszktól nyugatra a városba vezető autópálya vonalán, a Debalcevóbol kiinduló offenzíva területén, amelynek célja a szénbányák elérése lett volna, valamint Donyeck városától északra Gorlovka település környékén, ahol több alkalommal zajlott tank ütközet a DNK győzelmével.
A minszki tárgyalások megszakadásának konkrét okairól még nem érkeztek hírek, csak annyi, hogy az oda érkezett és ott tárgyaló katonai vezetők nem tudtak megegyezni, valószínűleg a határvonalakról, azok ellenőrzéséről, és a visszavonulási határvonalakról. Az is kérdés, hogy Angela Merkel kijevi látogatásának lehet-e bármilyen köze a tárgyalások félbeszakadásához, mivel annyi már napvilágot látott, hogy ott a német kancellárnő újabb ígéreteket tett Kijevnek.
A tárgyalások megszakadásának azonnal érezhető következményei lettek. Tegnap reggel az ukrán hadsereg több ponton hónapok óta nem látott tüzérségi támadást hajtott végre, de nem a milícia állásai ellen, hanem lakóterületek ellen. Lőtték Donyeck városát, Gorlovkát, Luganszkot. Nagy páncélos erő hagyta el Szlavjansz térségét, és indult el Gorlovka irányába (30 harckocsi, 20 páncélozott csapatszállító, 30 teherautó, 50 grad rakétás egység, és 10 nehézrakétás szállító). Húsz önjáró löveg érkezett Luganszktól északra. Harcok robbantak ki több településen, minden esetben tüzérségi előkészítés után tankokkal támadtak a milícia állásaira. Hasonló támadást hajtottak végre a donyecki reptéren az új terminál (romjai) ellen. Bevetették az Ajdar zsoldos csapatot is, valamint az újra feltöltött 79-es légi szállítású különleges egységet is. Összességében a déli területek kivételével teljes frontos támadást hajtottak végre. A támadás elindításában nem csak Merkel, de valószínűleg Obama döntése, miszerint az Afganisztánban maradt amerikai fegyverzetet átszállítják Ukrajnába és az ukrán hadseregnek átadják - szintén közrejátszhatott.
Az amerikaiak előretörése azonban nem csak katonai téren okoz gondokat. Tegnapi napon vészriadó volt a Zaporizsnaja atomerőműben. A hírekben arról tudósítottak, hogy a veszély elmúlt, de kiszivárgott információk szerint a sugárzás 14-szer nagyobb mint a megengedett. Az alternatív sajtó szerint a probléma oka állítólag az volt, hogy a kiégett fűtőelemek helyett - mivel Oroszországból nem tudtak venni - az USA szállított fűtőelemeket, amelyek nem megfelelőek az orosz tervezésű ukrán erőművekbe. Nem-hivatalos információk szerint több blokkot hosszabb időre leállítottak, és most 40%-on működik az erőmű.
http://www.hidfo.net.ru/2014/12/29/targyalasok-helyett-ujabb-offenziva-nuklearis-baleset-ukrajnaban

Ma délután Donyeckben bejelentették, hogy holtpontra jutott minden tűzszüneti tárgyalás Kijevvel! A bejelentés idején hallani lehetett a repülőtér új termináljának területére becsapódó latorgránátok robbanásait.
prr
Egész Donbassz területén növekszik a feszültség, és ma már nagyon sok helyen robbentak ki harcok az önvédelmi erők és a kijevi megszálló martalócok között.
Ma már ismét kaptak belövést Donyeck nyugati-északnyugati lakóövezetei is.
A repülőteret reggel óta lövi peszkiből a valcmanista latortüzérség.
Donbassz északi-északnyugati térségeiben is több helyen törtek ki összecsapások.
(Славяносербск)Szlavjanoszerbszk határában a (Северский Донец)Szeverszkij Donyec folyó mentén, valamint (Лопаскино)Lopaszkino és (Лобачово)Lobacsovo környékén.
(Станицa Луганскa) déli részeit délelőtt-délután ágyúzta Nyalókakirály hordája. A faluhoz ma kora délután újabb önjáró latorlövegek érkeztek.
(Валуйск)Valujszk határából a népköztársasági erők tüzérsége lőtte a valcmanisták állásait.
(Лопаскино)Lopaszkino és (Лобачово)Lobacsovo határában szintén a milicisták foglaltak tüzérségi állásokat, és építettek blokkposztokat a mai napon.
(Тельмановкa)Telmanovkából a zsoldostüzérség (Мирный)Mirnyijt lőtte ma délelőtt. Két helyi lakos belehalt, másik kettő súlyosan megsebesült.
(Старый Айдар)Sztarij Ajdarhoz a népkoztársasági erők kénytelenek voltak ma erősítést indítani, mert információk szerint mintegy 300 latoregyed, kb. húsz páncélossal közelít Sztarij Ajdar felé.
(Старобельск)Sztarobelszk központjában ma déli egy órakor felrobbant egy szemetes kuka. Egy ember, aki éppen szemetet öntött bele-meghalt. Valószínűleg egy korábban fel nem robbant lövedéket valaki beletett a kukába.

https://balrad.wordpress.com/2014/12/29/donbassz-ma-8/

Új Világrend szimbólumok Bolognában az 1980-as merénylet helyszínén - A Vatikán elsötétülve karácsony előtt

Illuminati és Új Világrend szimbólumok fényei Bolognában 2014.12.13-án, mely képek hamar bejárták a világot mivel nem egy jelentéktelen helyen, hanem az egyik leghírhedtebb terrortámadás helyszínénél gyúltak ki most!
A Via Matteotti hídon a hírhedt Központi Pályaudvarnál, ahol 1980-ban a máig tisztázatlan, 85 halálos áldozatot követelő bombamerénylet történt.

Rómában a Szent Péter Bazilika teljes sötétségben?
(2014.12.12-én.) A Vatikán legfőbb székesegyházának kupolája és a tér teljes sötétségbe burkolózva


Az már csak érdekesség, hogy a fények bekapcsolásának időpontja : 12-13-14
Lekapcsolásuk pedig : 1-31-15
Az okkult szabadkőműves 13-as számot látjuk a központban és tükörképét a másikban, amely mindig fontos erővel bír, amikor ezekről az erőkről beszélünk. úgy mondják :"végy egy számot, egy szót, egy szimbólumot, egy dalt és fordítsd meg, hogy megszerezd az ellentétét." "As Above So Below" - "Amint fent, úgy lent is". Az alkímia és az okkult világ legősibb mondása, ami még a "mi atyánkban" is visszaköszön....
Magának a Pápának a megválasztása is egyébként e szerint történt: 3-13-13 (természetesen tudom, hogy erre bármikor rá lehet mondani, hogy belemagyarázás.. - SBG Buddha - VilagHelyzete.com)

Nem karácsonyi fények, hanem egy mindent látó szem piramisban, egy üres háromszög és egy különálló szem dominálja teljesen a hidat.

Sokan egyértelműnek gondolják a városban, hogy a máig uralkodó P2 szabadkőműves páholyra utalnak (Propaganda Due)...; ugyanazokra, akik feltehetően az 1980-as merényletért és az áldozatokért is felelősek.

Hiszen ma már tény, hogy Licio Gelli, a P2 alapítóját akkor elítélték együtt másokkal, mint Francesca Mambro, Valerio Fioravanti, ésPietro Musumeci, a SISMI (Katonai Titkosszolgálathoz) tartozott. A merénylet dátuma augusztus másodika.

A pályaudvaron egy táskába elhelyezett 23 kilót (5 kiló tritol, 18 kiló nitroglicerin) nyomó bomba, a földtől 50 centiméternyi magasságra volt elhelyezve egy kis asztalon. A katonai készítésűnek mondott robbanószer az állomás egyik oldalát teljesen romokba döntötte, az pedig ráesett, a vágányon várakozó, amúgy Ancona-Chiasso között közlekedő vonatra.
"A SAKÁL" - a mindenki által ismert terrorista - Carlos, alias Ilich Ramirez Sánchez a Moszadhoz és CIA-hoz kötötte a robbantást, mondván, hogy így akarták a nevezettek jelezni, hogy Olaszország túl közel engedte magához a palesztinok ügyét.

A hírhedt Carlos = "Sakál" vallomásai között szerepel, hogy a bolognai pályaudvaron 1980. augusztus 2-án elkövetett, 85 halálos áldozatot követelő pokolgépes merénylet nem a Vörös Brigádok műve volt, még csak nem is az olasz szélsőjobboldalé, hanem az amerikai és izraeli titkosszolgálaté, amelyet a NATO, valamint az olasz katonai hírszerzés félkatonai háttérszervezete, a Gladio (Kard) közreműködésével hajtottak végre, hogy aztán a palesztinokat tegyék érte felelőssé.
A 28 évvel ezelőtti vérfürdő körülményei ugyanúgy a mai napig nem tisztázottak, mint az Aldo Moro-gyilkosság valódi háttere. A bolognai merénylethez használt fegyverek egy olasz parlamenti vizsgálóbizottság szerint viszont a Gladio raktáraiból kerültek elő.

A két évtizeddel ezelőtti olasz terrorizmus gyökereit kutatva lépten-nyomon szörnyű furcsaságokba botlunk. Ezt erősíti az itáliai kémelhárítás ex-tábornokának, Gianadelio Malettinek a nyilatkozata is, hiszen ő úgy véli:
"a CIA senkitől sem zavartatva cselekedett, amikor bombamerényleteket készített elő az elmúlt évtizedekben Olaszországban, miközben a helyi politikusok és titkosszolgálatok ölbe tett kézzel nézték az amerikaiak akcióit."

Maletti tagja volt annak a P2 szabadkőműves páholynak, amely a háború utáni olasz történelem egyik legvitatottabb, és mind a mai napig feltáratlan fejezetét jelenti. (index.hu)

A P2-botrány kitörése, és egyes tagjainak - például Malettinek - elítélése után azonban arról szóltak a híresztelések, hogy a páholy még ma is folytatja informális működését, de legalábbis hatást gyakorol az olasz és a latin-amerikai politikai életre.

Gianadelio Maletti - akit 1971-ben neveztek ki az olasz katonai kémelhárítás egyik főosztályának élére - szerint a hatvanas, hetvenes és nyolcvanas években elkövetett merényletekhez használt robbanószerkezeteket a CIA küldte Németországon keresztül Olaszországba. Hozzátette: az ügynökségnek az volt a feladata, hogy tartsa a kapcsolatot a különböző olasz és német szélsőjobboldali csoportok között.

A SID nevű (akkori) olasz titkosszolgálat a tábornok szerint nem tehetett semmit a CIA ellen. Maletti azt állítja, hogy a CIA Németországban és Olaszországban egyaránt azon dolgozott, hogy háttérbe szorítsa a baloldali erőket, és ebben a tevékenységében a szélsőjobboldalra is támaszkodott.

Az amerikai titkosszolgálat állítólag beépült olyan olasz szélsőjobboldali szervezetekbe, mint az Ordine Nuovo (Új Rend), amelynek a Szent-Gotthárd hágón át, Németországból szállítottak robbanóanyagokat.

A P2 "lebukása"

A Gladio lelepleződése után tíz évvel, 1980-ban az olasz rendőrség egy Licio Gelli nevű férfi kapcsolatait akarta felderíteni, többek között azt, hogy milyen viszonyban volt Michele Sindonával, a maffia egyik vezérével.

Ekkor azonban egy olyan listára bukkantak, amely megrengette az itáliai közéletet:

a Propaganda Due (P2) nevű szabadkőműves páholy 962 névből álló tagnévsorát találták meg, amelyen ötven tábornok és admirális, két miniszter, 36 magas rangú rendőrtiszt, valamint számos újságíró és popsztár szerepelt.

Más források szerint mindhárom olasz titkosszolgálat főnöke, négy kormánytag, 48 parlamenti képviselő, 160 katonatiszt és a hadsereg vezérkari főnöke volt rajta a listán, bankárok, iparmágnások és diplomaták mellett. Van, aki szerint ez egy valódi árnyékkormányt jelentett a hivatalos kabinet mellett.
A P2 páholy nagymestere, szervezője, s az itt kialakult kapcsolatok egyik legfőbb haszonélvezője Licio Gelli volt.

Gelli és a CIA

A CIA olaszországi második embere, Ted Shackleton, állítólag Licio Gellit 1970-ben mutatta be Alexander Haignek, aki akkor Nixon amerikai elnök kabinetfőnöke volt, később a NATO főparancsnoka, majd Reagan elnök idején külügyminiszter lett.

A P2 vezéralakja a nácikkal kollaboráló, s a partizánok által életre-halálra keresett Gelli volt, akit 1945 után a CIA szervezte be, majd 1950-ban a SIFAR nevű olasz titkosszolgálatnak is tagja lett. A SIFAR főnöke, de Lorenzo tábornok azonban 1964-ben puccsot szervezett, és ennek felderítésekor feloszlatták ezt a szervezetet. A puccs célja Aldo Moro miniszterelnök meggyilkolása lett volna. Morót 1978-ban elrabolták, és végül valóban megölték.

Bilderberg-csoport, Gladio - művelet és szabadkőműves páholyok a felforgató tevékenységek és merényletek mögött

Az is érdekesség még, hogy az Olasz Legfelsőbb Bíróság tiszteletbeli elnöke és korábbi nyomozóbíró Ferdinando Imposimato, aki a II. János Pál Pápa elleni merénylet ügyében vádat emelt, Ő azzal vádolta meg a Bilderberg csoportot, hogy ők állnak az európai terrortámadások mögött.

Imposimato, aki részt vett az egykori volt olasz miniszterelnök Aldo Moro elrablását és meggyilkolását érintő nyomozásban azt mondta, hogy "egy megdöbbentő dokumentumot találtam", mely összefüggésbe hozza a Bilderberg csoportot az Ordine Nuovo szélsőjobboldali szervezettel terrortámadások elkövetésében.

Az olaszországi megoldatlan gyilkosságokkal kapcsolatban és ezen dokumentum birtokában Imposimato kijelentette, "Mikor a mészárláshoz ér, szintén a Bilderberg csoportról beszél. Én elhiszem ,ami ebben a dokumentumban áll. Elvégeztem néhány vizsgálatot, és azt mondhatom, hogy a feszültségek és a mészárlások stratégiája mögött szintén a Bilderberg csoport áll egyfajta Nagy Testvérként a manőverezések, a terroristák használata és a szabadkőművesek fölött."

A "feszültség stratégiája" a Gladio Művelet égisze alatt működött, egy NATO hidegháborús "maradj a háttérben" projekt pedig arra törekedett, hogy létrehozzon egy célszerű politikai légkört Európában, melynek ügynökei terrortámadásokat hajtottak végre, melyekért azután mind a baloldali, mind a szélsőjobboldali politikai csoportokat hibáztatni lehetett.

A Gladiot úgy tervezték, hogy démonizálja a politikai ellenzéket, és a "közvélemény ereje arra kényszerítse a kormányt, hogy teremtsen nagyobb biztonságot." - az egykori Gladio ügynök Vincenzo Vinciguerra vallomása szerint. 2000-ben egy olasz parlamenti vizsgálat megállapította, hogy az 1980-as bolognai bombamerényletet, amely megölt 85 embert, "olasz állami belső intézmények emberei és az Egyesült Államok hírszerzéséhez köthető emberek követték el."

"Megtámadtak civileket, nőket, gyerekeket, ártatlan embereket, ismeretlen embereket távol minden politikai játszmától" - mondta ezt Vinciguerra eskü alatt tett vallomásában.

Imposimato kijelentette, hogy a dokumentumot egy korábbi Ordine Nuovo terroristától kapta. Az Ordine Nuovo tagjai (magyarul "Új Rend") számos halálos terrorista támadásban vettek részt, köztük az 1969-es Piazza Fontanai bombatámadásban, az 1974-es Róma-Messina vonat támadásban, a Piazza della Loggia 1974-es bombatámadásban és az Italicus Express 1974-es bombamerényletben.

"Nagyobb botrány,mint a Watergate!"- Gladio-művelet és a 'feszültség stratégiája'

Egy korábbi VilagHelyzete cikkemből idézek:

Dr. Daniele Ganser, a svájci Basel University történésze, "a NATO titkos hadseregei" c. könyv szerzője. Tőle ezen a linken egy több, mint egy órás, rendkívül érdekes és érthető előadást hallhattok.
RT. - A fősodratú média nem számol be erről, de most már hivatalosan is rögzített és dokumentált, hogy a saját lakossága ellen évtizedek óta intézett terrorista támadásokat valójában a CIA és a Fehér Ház szervezi.

Dr. Daniele Ganser: - "A Northwoods műveletről és a Gladio hadművelet bizonyításáról most már adatok állnak rendelkezésünkre és az emberek majd megértik, hogy ez igaz, de egyelőre olyan pszichológiai helyzetben vannak és olyan nehéz időket élnek, hogy nem hiszik el, mi folyik, mert ez rossz hír. "

"Alapvetően azt jelenti, hogy a terrorizmus manipulálásával az emberek tényleg úgy irányíthatók, mint a birkák. Ha pedig azt mondják nekünk, olyanok vagyunk, mint a birkák és hamis zászlós (False Flag) támadásokkal irányítanak bennünket, akkor ez tényleg olyan dolog, amiről hallani sem akarunk."
RT. - Többször találkozunk a Fehér Háznak ezzel a szóhasználatával: "a feszültség stratégiája". Mit jelent ez ?

- "A feszültség stratégiája lényegében azt jelenti, hogy felrobbantasz egy bombát és ráfogod az ellenségre. Bizonyítékunk van arra, hogy a "feszültség stratégiája" folytatódik és még nincs vége."

Ezek után vannak még valakinek kétségei, hogy a napjainkban 2014-2015-ben zajló Gladio felforgató tevékenységek Ukrajnában, Kelet-Európában, Közel-Keleten nem ugyanezen elvek alapján zajlanak...? Költői kérdés... ( SBG Buddha - VilagHelyzete.com )
vilaghelyzete.blog

Kapcsolódó cikkek:
Ugyanazok a mesterlövészek lőtték mindkét oldalt Kijevben a jelenlegi USA/EU hátterű hatalom megbízásából!
Miért van Pentagramma Kazahsztánban? Nézd meg az Illuminati fővárosát Astanát és megérted!

Január 1-től ismét buzogni fog bennünk a segítő vágy (Megjegyzés legalább okot adunk, hogy a mozgó gyorsvonatról biztosan le ne szálljunk, a szakadékba is követjük a férgeket)

A Földgázszállító Zrt. 2015. január 1-i gáznaptól ismételten biztosítja az Ukrajna irányába történő földgázszállítást a mindenkori technikai és kereskedelmi feltételek függvényében, megszakítható módon – közölte a cég a honlapján hétfőn.
A közlemény szerint az ismételt szállítás megkezdését az tette lehetővé, hogy a rendszerhasználók értesítése szerint a továbbiakban nem várható emelt beszállítási igény a beregdaróci hálózati ponton, így beregdaróci csomópont kapcsolását vissza tudják állítani a 2014. szeptember 25-e előtti állapotnak megfelelően.
Az FGSZ szeptember 25-én közölte, hogy határozatlan időre megszakította az Ukrajna felé, a Testvériség vezetéktől független távvezetéken keresztül történő földgázszállítást.
A tájékoztatás szerint az elrendelt megszakítás oka az volt, hogy a rendszerhasználók értesítése szerint megnőtt a beszállítási igény. Az ellátásbiztonság és a hálózati egyensúly fenntartása érdekében a csomópont kapcsolását úgy kellett átalakítani, hogy a csomóponthoz kapcsolódó valamennyi távvezeték az ország belseje felé történő szállításra legyen alkalmas.
A 2013 márciusa óta az Ukrajnába irányuló szállításhoz rendelkezésre álló, éves szinten 6,1 milliárd köbméter – napi szinten 16,8 millió köbméter – mennyiségű földgáz kiszállítását lehetővé tévő kapacitást a mindenkori technikai és kereskedelmi feltételek függvényében, megszakítható módon, tehát nem garantáltan biztosította az FGSZ – olvasható a cég közleményében.
(fgsz)
Bal-Rad komm: Már csak két napot kell aludnia Valcmannak, és sssss! Már süvít is Magyarország felől is a… AZ OROSZ FÖLDGÁZ! Maradék-Ukrajnába!
Hogy a számlát ki fogja fizetni?
Hát nem a kijevi udvar!-az már “ziher”! Majd összedobjuk! Mi!

Kína blokkolja a Google levelezőrendszerét

Kína blokkolja a Google levelezőrendszerének működését az ország területén - a Dyn Research internetfigyelő vállalat is megerősítette, hogy Kína területén néhány napja nem elérhető a G-mail. A vállalat szerint Kína IP-alapon blokkolja a G-mail rendszerét, december 26. óta.
E. Zmijevszkij, a Dyn adatelemző részlegének elnöke szerint Kína több különböző módon tudja blokkolni a külföldi tartalmakat, ezeknek legkegyetlenebb módja az IP alapú blokkolás, amivel minden, az adott IP címen elérhető tartalmat elérhetetlenné tesznek, nem csak magát a levelezőrendszert. A nyilatkozatot a Dyn Twitter-üzenetben szintén megerősítette, valamint a Google jelentéseiben is megfigyelhető a leállás, ami december 26-a óta tömeges leállást mutat Kína területén, miután december közepe óta kisebb akadozások voltak megfigyelhetőek.
Hídfő.net.ru | Google leállás Kínában
Kína hat hónappal ezelőtt már blokkolta a G-mail elérhetőségét, azonban a felhasználók továbbra is elérték azt harmadik fél bevonásával, pl. Outlook levelezőrendszer és Apple Mail használatával sokan továbbra is a G-mail rendszerén keresztül leveleztek.
Kína internet-információs hivatala 2010 óta rendszeresen fellép a nyugati online platformok ellen, a Google keresőszolgáltatásán kívül blokkolták már a Twitter és Facebook elérését is, mivel a közösségi média alkalmas politikai destabilizációra, kormányellenes tüntetések szervezésére.
A Google egyelőre nem kommentálta az értesülést, hétfőn a vállalat szingapúri központja még arról számolt be, hogy semmilyen problémát nem tapasztaltak a távol-keleti szolgáltatásaik működésében. A kínai külügyminisztérium szóvivője szintén azt nyilatkozta, nem hallott arról, hogy a G-mail blokkolva lenne. A tömeges leállás azonban a Google jelentéseiben látható volt.


http://www.hidfo.net.ru/2014/12/29/kina-blokkolja-google-levelezorendszeret

Nem sikerült elnököt választani Görögországban, lavina indulhat el

Az elnökválasztás hétfőn megtartott harmadik fordulójában sem sikerült államfőt választaniuk a görög képviselőknek. Az alkotmány értelmében ezért fel kell oszlatni a parlamentet, és előrehozott választásokat kell kiírni a gazdasági válság sújtotta dél-európai országban.
Sztavrosz Dimasznak, a tisztségre egyedüliként jelölt korábbi EU-biztosnak ezúttal sem sikerült megszereznie a szükséges többséget.
A győzelemhez a harmadik fordulóban az eddigi kétszáz helyett már csak 180 szavazat kellett volna, de csak 168-an voksoltak Antonisz Szamarasz kormányfő jelöltjére. A politikus ugyanennyi szavazatot kapott az előző fordulóban is.
A törvények értelmében tíz napon belül fel kell oszlatni a törvényhozást, és előrehozott választásokat kell kiírni Görögországban.
(MTI)
Bal-Rad komm: Ami lavinától pedig tart a “világ”: a radikális baloldali Syriza pártnak áll a zászló Görögországban az előrehozott választásokon!

A liberális sajtó a bankokat védi az állammal szemben

A bankok csak akkor tartják tisztességesnek az egyoldalú szerződésmódosítást, ha ezt ők csinálják és ők jutnak többletprofithoz. Ez kiderül a "szakértői", azaz gazdasági újságok és weblapok cikkeiből. A nyugati propagandát, tehát a gazdasági kizsákmányolást és elnyomást népszerűsítő, mentegető, jobb színben feltüntető sajtóorgánumok azt a minimális enyhítést is kifogásolják, amelyek a magyar gazdaságnak fellendülést ugyan nem, csak minimális túlélőképességet biztosítanak.
A meg sem vásárolt devizák után alkalmazott árfolyamrés eltörlése a bankok szerint felháborító. Az egyoldalú ellenőrizhetetlen kamatemelések jogának eltörlése is felháborító szerintük. Kérdés, hogy miért, de a bankok gondolkodását akárki nem értheti. A bankok elvárják, hogy a magyar ember megértse, sőt még bólogasson is hozzá, hogy az egyszer megkötött szerződéseket a bank a saját kedve szerint bármilyen mértékben módosíthassa. Egyébként miért is megkötni egy szerződést, ha a bank képtelen betartani a feltételeket? Miért is megkötni egy szerződést, ha a papír és az aláírás a bankok számára nem jelent semmit?
Hídfő.net.ru | HitelszerződésSokan aláírják - a bank pedig vagy betartja, vagy nem
Felháborítónak tartják, hogy a kormány tíz évre visszamenőleg mer beleszólni a bankok belügyeibe. Egyébként tényleg felháborító, hogy nem cselekedett azonnal, és a bankok ezt a devizahiteles fosztogatást a kormány tulajdonképpeni jóváhagyásával véghezvihették, és most is csak minimális intézkedéseket láthatunk. A kormány passzivitása miatt nyomorba süllyedt százezreket ez nem különösebben hatja meg.
Jóval nagyobb lépések megtételére lenne szükség, hogy a gazdaság és a társadalom visszanyerje erejét. A nyugati bankok mindegyikének kirúgása kezdetnek jó, ezt követnie kellene egy kis (és magyar tulajdonú) takarékszövetkezetek százaiból (esetleg ezreiből) álló rendszer kiépítésének, és az állami bank pozíciói jelentős megerősítésének. Ez biztosítaná, hogy a banki szolgáltatások piacán a lehető legnagyobb verseny és a legkisebb tőkekivonás jöjjön létre, magától létrehozná a lehető legjobb banki szolgáltatásokat és a gazdaság fejlődésének pénzügyi hátterét. Vagyis mindazt a biztonságot, amit a szocialista rendszer nyújtott és mindazokat a lehetőségeket, amiket a nyugati bankok elvettek és monopolhelyzetükkel visszaélve sosem akartak megadni. A mézesmázos átverésekből, ígérgetésekből, hazudozásokból és az adósrabszolgaságból bőven elég volt.

http://www.hidfo.net.ru/2014/12/29/liberalis-sajto-bankokat-vedi-az-allammal-szemben

Kirgizisztán fél éven belül az Eurázsiai Gazdasági Unió teljes jogú tagjává válik

Kirgizisztán 2015 május 9-ig elvégzi az Eurázsiai Gazdasági Unióhoz történő csatlakozás folyamatát, és a szövetség teljes jogú tagja lesz. Az Almazbek Atambajev kirgiz államfő által tartott sajtótájékoztató szerint a december 23-án, Moszkvában tartott csúcstalálkozón a tagállamok vezetői aláírták a Kirgizisztán csatlakozásához szükséges dokumentumokat, és az ország már a szövetség teljes jogú tagjaként ünnepli a II. világháború lezárásának 70. évfordulóját.
Az Eurázsiai Gazdasági Unió 2015 január 1-jén kezdi meg működését, és hazánknak egyelőre azért nincs határvonala az új szövetségi rendszerrel, mert tavaly februárban a nyugati országok eltávolították a hatalomból a demokratikusan választott kijevi kormányt. Az ukrán kormány zárt ajtók mögött megkezdte az eurázsiai átmenet előkészítését, azt követően került sor 2013 novemberében a külföldről szervezett EU-párti tüntetésekre, utcai harcokra és a hatalomátvétel törvényesítésére. A puccs eredményeként egy szélsőjobboldali szervezetekkel operáló nyugatbarát kormány jutott hatalomra, ami azonnal bejelentette, hogy a demokratikusan választott kormány vállalásaival ellentétesen, inkább az Európai Unióhoz és NATO-hoz csatlakozna.
Jelenleg a nyugati országok együttesen fegyverzik és hitelezik a kijevi kormányt, mivel a nyugatbarát kijevi rezsim az egyetlen akadálya annak, hogy Magyarországnak és Szlovákiának természetes határvonala alakuljon ki az Eurázsiai Gazdasági Unióval, és a két ország végrehajtsa a kiugrást.
Az Eurázsiai Unió alapító tagállamai, tagállam jelöltjei, és azon országok, melyek várhatóan a következő két parlamenti ciklus során tagállam-jelöltté válnak

http://www.hidfo.net.ru/2014/12/29/kirgizisztan-fel-even-belul-az-eurazsiai-gazdasagi-unio-teljes-jogu-tagjava-valik

Komojedov: “Puskapor szagot érzek!”

Moszkvában nem kis izgalmat okozott Obamaki ajándékozási ötlete, miszerint az afganisztáni cuccokat Nyalókakirálynál pakolnák le, “hasznosításra”.
Ma az orosz Állami Duma Védelmi Bizottságának kommunista elnöke is megszólalt ez ügyben. Vlagyimir Petrovics Komojedov tengernagy puskaporszagot érez ki az ötletből.
kom
“Orosz és amerikai érdekek keresztezik egymást Ukrajnában-közvetlenül a határainknál. Sokáig nem rágódhatunk a dolgon. Obama dűlőre akarja vinni a dolgot. Ez már egy nagyon veszélyes játék! Ma Afganisztánból, holnap már az amerikai gyárakból szállítják a fegyvereket? Ez egy nagyon veszélyes játék. A tét hazánk biztonsága. Oroszország köteles megfelelő választ adni erre a problémára”-jelentette ki ma délelőtt Moszkvában az “öreg tengeri medve” Vlagyimir Komojedov. (A sors furcsa fintora, hogy Komojedov a Dnyepropetrovszki-régióban lévő Nyikipolban született-Ukrajnában.)

https://balrad.wordpress.com/2014/12/29/komojedov-puskapor-szagot-erzek/

Dollár lomtalanítás

Azonnal szabaduljanak meg minden dollàrban vagy angol fontban levő banki betèttől, vagy kèszpènztől. Vàltsàk àt euròra. A dollàr ès Amerika fizetèskèptelen.Bàrmelyik nap bejelenthetik a teljes összeomlàst. Azok az orszàgok,melyek dollàrban tartalèkoltàk vagyonukat,nincstelennè vàlnak-ès magànszemèlyek is. Minden Kìnàn mulik.Hivatalozan bejelentettèk-zàrt körben,-"Kina azonnali hatàllyal beszūntette Amerikai àllam kötvèny vàsàrlàsait. Ebböl naponta az USA 1 milliàrd dollàr haszonra tett szert.Ennek vège. Tovàbbà Kina kitiltotta olajkereskedelmèböl a Dollàrt.Kina a vilàg legnagyobb olaj fogyasztòja. Ebböl az Usa napi 2 milliàrd hasznot húzott.Ennek is vége. Tovàbbà Kina kilàtàsba helyezte,a birtokàban lèvő kb-közel 30 billió Amerikai àllampapir piacra dobàsàt. Ez azt jelenti-hogy a Dollàr 24 òra alatt megsemmisūl.Èrtèke nullàvà vàlik.Kina ahogy igèrte,megtàmogatja Oroszorszàgot.Tovàbbà nem finanszirozza tovább àllamkötvèny vàsàrlàsokkal,az Amerikai rablògyilkos tolvaj Zsidòhorda hàborùit A bejelentès mèg nem hivatalos kifelè.De bàrmely òràban az lehet.Kina az Olaj ès kötvèny tranzakciokat màr leàllitotta. Jelenleg a 30 billiò dollàr sorsàrol folyik hàttèr alkudozàs.Az Usa nem tud fizetni. Mèg az egy tizedèt sem. Igy àllunk...-kèrjūk ... tovàbbitsa ezt a szöveget Poim-nak emailban. Nagyon fontos.!!!.ūdv."

http://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php?readmore=8501

Oroszország felfegyverzi a Donyecki Népi Köztársaságot, ha az amerikaiak felfegyverzik Kijevet

Az orosz Állami Duma éles választ fogalmazott meg Barack Obama amerikai elnök bejelentésére, miszerint Kijevnek adhatják át az Afganisztánban felhalmozott katonai eszközöket. A parlament alsóháza figyelmeztette az amerikai elnököt, hogy gondolkozzon el újra a lépés következményein. Oroszország ugyanis fontolóra veheti, hogy az események ilyen alakulása miatt fegyvert szállítson a Donbassz régióba.
Mindezt az Állami Duma védelmi bizottságának elnöke, F. Klincsevics közölte, hozzátéve, hogy amennyiben az amerikaiak döntést hoznak az afganisztáni harceszközök átszállításáról a kijevi hadseregnek, azonnali válaszra fogja felszólítani az országgyűlést, és dönteni fognak arról, hogy fegyvert szállítsanak a Donyecki és Luganszki Népi Köztársaságnak.
Hídfő.net.ru | Franc Klincsevics
Klincsevics szerint még mindig nem késő leállítani ezt az öngerjesztő folyamatot, és felszólította az amerikai elnököt, hogy még egyszer gondolja át a döntés súlyát, és gondolkozzon el azon, milyen következményekkel jár, ha az amerikai harceszközöket elkezdik átcsoportosítani egy Oroszországgal szomszédos országba.
Az Állami Duma LDPR frakciója november 10-én benyújtott egy tervezetet, amiben javasolta a Védelmi Minisztériumnak és Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetének, hogy hozzon létre egy orosz katonai egységekből álló struktúrát külföldi állampolgárok számára. A törvényjavaslat szerint az Orosz Idegen Légió bevethető lenne Novorosszija területén, vagyis az Ukrajnából kiszakadó megyék által alkotott föderális állam stabilitásának biztosítására.

http://www.hidfo.net.ru/2014/12/29/oroszorszag-felfegyverzi-donyecki-nepi-koztarsasagot-ha-az-amerikaiak-felfegyverzik