Kirgizisztán 2015 május 9-ig elvégzi az Eurázsiai Gazdasági Unióhoz történő csatlakozás folyamatát, és a szövetség teljes jogú tagja lesz. Az Almazbek Atambajev kirgiz államfő által tartott sajtótájékoztató szerint a december 23-án, Moszkvában tartott csúcstalálkozón a tagállamok vezetői aláírták a Kirgizisztán csatlakozásához szükséges dokumentumokat, és az ország már a szövetség teljes jogú tagjaként ünnepli a II. világháború lezárásának 70. évfordulóját.
Az Eurázsiai Gazdasági Unió 2015 január 1-jén kezdi meg működését, és hazánknak egyelőre azért nincs határvonala az új szövetségi rendszerrel, mert tavaly februárban a nyugati országok eltávolították a hatalomból a demokratikusan választott kijevi kormányt. Az ukrán kormány zárt ajtók mögött megkezdte az eurázsiai átmenet előkészítését, azt követően került sor 2013 novemberében a külföldről szervezett EU-párti tüntetésekre, utcai harcokra és a hatalomátvétel törvényesítésére. A puccs eredményeként egy szélsőjobboldali szervezetekkel operáló nyugatbarát kormány jutott hatalomra, ami azonnal bejelentette, hogy a demokratikusan választott kormány vállalásaival ellentétesen, inkább az Európai Unióhoz és NATO-hoz csatlakozna.
Jelenleg a nyugati országok együttesen fegyverzik és hitelezik a kijevi kormányt, mivel a nyugatbarát kijevi rezsim az egyetlen akadálya annak, hogy Magyarországnak és Szlovákiának természetes határvonala alakuljon ki az Eurázsiai Gazdasági Unióval, és a két ország végrehajtsa a kiugrást.
Az Eurázsiai Unió alapító tagállamai, tagállam jelöltjei, és azon országok, melyek várhatóan a következő két parlamenti ciklus során tagállam-jelöltté válnak

http://www.hidfo.net.ru/2014/12/29/kirgizisztan-fel-even-belul-az-eurazsiai-gazdasagi-unio-teljes-jogu-tagjava-valik