2015. március 10., kedd

Miért kell az NFA vagyonkezelésébe juttatni a földeket?

Jogilag lehet, hogy ez nem támadható, de mindenféleképpen erkölcstelen és visszataszító - jelentette ki Magyar Zoltán, a Jobbik agrárpolitikusa a Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter által benyújtott törvényjavaslattal kapcsoltban, melynek értelmében a Nemzeti Földalapkezelő (NFA) tulajdonába kerülhet valamennyi állami tulajdonú föld, függetlenül attól, hogy védett területnek minősül-e.

A parlament honlapján elérhető törvényjavaslat indoklása szerint a javaslat célja, hogy az állami földek hasznosítása egységes tulajdonosi joggyakorlás keretében, egységes hasznosítási elvek mentén történjen.

Az NFA a védett természeti és NATURA 2000-es területek haszonbérbe adása során minden esetben érvényesíti a természetvédelmi szakmai előírásokat, amelyeket a nemzeti parki igazgatóságok adnak meg számára, így a kizárólagos nemzeti parki igazgatósági vagyonkezelés fenntartása nem indokolt - szerepel az indoklásban.

A kulcsmondat: a nemzeti parki igazgatósági vagyonkezelés fenntartása nem indokolt

Igazából ettől a miniszteri bejelentéstől félt minden olyan MAGYAR állampolgár, akinek mond az a szó valamit, hogy földmutyi. Ugyanakkor ebben az esetben valóban kijelenthető, hogy a Fidesz-kormány túl ment egy bizonyos határon, hiszen most már a MAGYAR élővilágot veszélyezteti annak érdekében, hogy kielégítse a haveri kör pénzügyi igényeit.

Ahogy többször is megírtuk, a kormány feláldozza a nemzeti parkokat a földmutyi oltárán, és ami a roppant elkeserítő, hogy mindezt a földművelésügyi tárcavezető jelentette be.

Miért kell az NFA vagyonkezelésébe juttatni a földeket? - kérdeztük Magyar Zoltánt.

A képviselő ezt a természetvédelem elleni újabb támadásnak nevezte, ugyanakkor hozzátette, hogy nem ez az első eset, amikor a Fidesz az üzleti érdekei miatt semmibe veszi a környezeti értékeket.

A nemzeti parkok idáig biztosítékot jelentettek arra, hogy a szakmai előírások valóban érvényesüljenek, hogy a tájvédelem, a biológiai sokszínűség hosszútávon is fenntartható maradjon - emelte ki a jobbikos honatya.

Ugyanakkor nemcsak a nemzeti párt fejezte ki aggodalmát a kormány döntésével kapcsolatban, de több mint száz civil szervezet írta alá azt a petíciót, melyben a törvényjavaslat visszavonását követelték. A Jobbik éppen ezért üdvözli a természetvédő szervezetek akcióját - tolmácsolta a párt álláspontját MAGYARZoltán.

A szakpolitikus arra is felhívta a figyelmet, hogy az NFA-nál eddig is tömegével lehetett találni példát a földbérleti visszaélésekre, amit szintén nemcsak a legnagyobb ellenzéki erő állított, hanem Ángyán József is több tanulmánnyal bizonyította a földmutyi működési elvét.

Magyar Zoltán erkölcstelennek és visszataszítónak nevezte azt a Fidesz-kormány által benyújtott törvényjavaslatot, amely lehetetlen helyzetbe sodorja a nemzeti parkjainkat.

Ezt azzal magyarázta, hogy ha az Országház ezt elfogadja, akkor az igazgatóságok nemcsak a földek utáni területalapú támogatásoktól esnek el, hanem attól a bérleti díjtól is, amelyet a parkok azoktól helybéli gazdáktól, családi vállalkozóktól kaptak, akikkel bérleti szerződést kötöttek.

Ezek után nem tudni, hogy milyen sorsot szán a Fidesz a nemzeti parkoknak - húzta alá.
Végül elképesztőnek nevezte azt is, hogy miközben az NFA arra sem képes, hogy a haveroknak kijátszott állami földeken való gazdálkodást ellenőrizze, akkor vajon hogyan fogja tudni majd a természetvédelmi szabályokat betartani a nemzeti parkoktól elvett és újabb földmutyiban kijátszott területeken? - fejezte ki aggályait a nemzeti párt képviselője.

Sarkadi Illyés Csaba

Kapcsolódó:
Újabb 40 ezer hektárra hirdet pályázatot a Nemzeti Földalap
Orbán barátja készíti a magyar hipermarketlánc tervét
Orbán adta át a barátja, Mészáros Lőrinc mangalicatelepét
Orbán veje és üzlettársai vitorláskikötőt vettek karácsonyra Keszthelyen
Kilenc hónapja megjósolták Orbán vejének tendergyőzelmét
A jóisten, a szerencse és Orbán Viktor személye - így vagyonosodott Mészáros Lőrinc
Valóra váltja Orbán álmait Felcsút hallgatag ura
A gazdagok utcájában építkezik Orbán barátja
Orbán-barát üzletember szerezte meg a Wallis jól menő építőcégét
Orbán Viktor holtversenyben a második legkorruptabb vezető az egyik korrupciófigyelő szervezet szerint
Balog: mintegy félmillióan élnek tartós szegénységben
Mamma mia, megújul az Orbán-tévé!
"Orbánnak valóban lehet aktája Moszkvában"
Simicska nem fog leszállni Orbánról
És ha Szijjártó Péter jelentené ki, hogy a hazánkhoz hűtlen zsidókat fejszével le kell fejezni?

Székelyföld szabadságáért a Hősök terén

A székely szabadság napja alkalmából szervezett megemlékezést a Székelyföldért Társaság ma délután Budapesten, a Hősök terén. A szervezők szerint mintegy ötszáz fő gyűlt össze a rendezvényre, ahol a megmozdulás résztvevői egy petíciót fogadtak el, melyben felszólították Victor Ponta román miniszterelnököt, hogy kezdjen közvetlen tárgyalásokat Székelyföld lakossága által választott legitim képviselőkkel a terület közigazgatási státuszáról.
Hídfő.net.ru | Hősök tere demonstráció
A székely vértanúk kivégzésének napján szervezett demonstráción egyben tiltakozásukat is fejezték ki az ellen, hogy Marosvásárhely polgármestere betiltott egy mára tervezett demonstrációt, ami a Székely Nemzeti Tanács a román közigazgatási átalakítás ellen tiltakozott volna. A szervezet felhívta a figyelmet arra, hogy az átalakítás szándékosan a magyarság kárára módosítja a közigazgatási struktúrát, melynek célja, hogy a magyarok politikai képviseletét minimálisra csökkentse. Az átalakítás egyben etnikai arányok megváltoztatásához is hozzájárul, vagyis egy kifinomult etnikai tisztogatásnak tekinthető, ami ellen minden magyar politikai szervezetnek kötelessége fellépni.



2015. március 10. - Budapest, Hősök tere - Székely Szabadság Napja
Székelyföld világít a Hősök terén


http://www.hidfo.net.ru/2015/03/10/szekelyfold-szabadsagaert-hosok-ter

Terrorba és háborúba taszítanák Magyarországot

Az USA felkérésére, folynak az egyeztetések Magyarország csatlakozásáról az Iszlám Állam elleni háborúban való részvételről. NATO tagság, terror elleni pátosz, stb. De! Van néhány apró probléma ezzel a felkéréssel.
Az USA invitál háborús részvételre, egy olyan szervezet ellen, amelyet (az Al-Kaidához hasonlóan) gyaníthatóan ő maga hozott részre, és nyilvánvalóan ő maga lát el fegyverekkel… Tehát az USA által önmagának kreált háborúban kellene részt vennünk?!
A másik pedig, a következmények! Hiányzik az Magyarországnak, hogy Nyugat-Európához hasonlóan, itt is bombák robbanjanak? Egy mesterségesen generált világfelfordulás kapcsán. A kormány, és a részvételt támogató ellenzék elévülhetetlen felelőssége lesz, ha erőszakot szabadítanak hazánkra!
A majdan felrobbanó bombák, a lefejezett magyar katonák vére, mind-mind azok lelkét terheli, és azok kezén szárad, akik megszavazzák hazánk háborús részvételét. Az pedig nem lesz elfogadható kifogás, hogy „nem láthattuk előre”. Ha mi látjuk, a döntéshozóknak is látniuk kell! Persze halljuk előre a konzekvencia levonást is: még inkább fokozni kell a részvételt!
Nem! Ebben a háborúban nem szabad részt venni! Senkinek, aki nem kellőképpen elkötelezett a szabadkőműves Nyugatnak, és nem része a sátáni összeesküvésnek… Itt az idő színt vallani!
Bánfalvi Béla




Magyarország is képbe került!

Az Iszlám Állam zászlaja jelent meg kedden a Pécsi Kistérségi Társulás és a pécsi Zengő együttes honlapján – írja a Bama.hu. A kísérőszövegben az áll angolul, hogy az oldalt maga az Iszlám Állam törte fel, alatta pedig figyelmeztetés: „mindenütt ott vagyunk”. A háttérben arab acapella dal szól.
lead pécs
Hogy valóban a szélsőséges iszlamista terrorszervezet akciójáról van-e szó, persze nem lehet biztosra tudni, de lehetséges, hogy valamelyik követő törhette fel az oldalt. A fenyegetés utáni “smiley” pedig egy ízléstelen vicc lehetőségét is feltételezi.
A kistérségi társulás mindenesetre feljelentést tett a rendőrségen.
Az Iszlám Állam esetleges kiber-dühkitörése időszerű, miután javában zajlanak a tárgyalások hazánkban arról, hogy fokozzuk részvételünket a dzsihádisták elleni fellépésben.
(MH)

Kijevben a Nemzeti Bank előtt csak gyűlik és gyűlik a nép.

Egészen szépen föl tudnak már délre szaporodni Nyalókakirály alattvalói az Ukrán Nemzeti Bank épülete előtt. A kb. egy héttel ezelőtt meghirdetett “pénzügyi Majdan” egyre népszerűbbé válik a lakosság-de egyelőre még inkább csak a kijeviek-körében. A népszerűség növelése érdekében el is követ mindent a kijevi junta!-amit díjaznak is az egyre inkább a Nagy Majdan vívmányaiba igencsak belefáradni látszó alattvalók.
pma
Ma délre már legalább félezren elégedetlenkedtek. Egyidejűleg és egy helyen. Az Ukrán Nemzeti Bank épülete előtt.
Aligha hihető, hogy a pénzügyi Majdannal fenyegetőzők miatt, de ma kora délután nagy izgalommal várt haditanácsülést tart Kijevben az udvar.
Nyalókakirály nagy horderejű döntések meghozatalát ígérte a háborús győzelemben már nemigen hívő híveinek, de a békefenntartó csapatok Donbasszba menesztését mindenképpen szorgalmazni kívánja ismét. De kiszivárgott az a terve is, hogy ötletét-miszerint Maradék-Ukrajna kérjen területére háborúzási céllal külföldi csapatokat-újfent a magas Haditanács elé kívánja terjeszteni. A tagok ezt már egyszer lelkesen elfogadták és támogatták, csakhogy a felkérni kívánt potenciális csapatküldő országok kormányai berzenkedtek az ötlet teljesítésétől. Ezidáig!
Amíg Valcman azon ötletelget, hogy miként lehetne a donbasszi háborút folytani, Odesszában ma délelőtt éhséglázadás tört ki. No egyelőre még nem olyan nagyon igazi éhséglázadás ez, de már hasonlít arra. A Genyeral Petrov utcában működő 4.számú pékséget vették blokád alá vagy kétezren, és tiltakoznak az egyre növekvő élelmiszerárak miatt.
Donyeckben ma Darja Morozova a DNR Emberjogi Bizottságának vezetője bejelentette, hogy a Donyecki Népköztársaság teljesen készen áll valamennyi valcmanista hadifogoly szabadon bocsájtására. Elméletileg hadifogolycsere lenne, de Kijev a füle botját sem mozgatja az ügy érdekében. Pedig “Minsz-2″ előírja.
fogo
900 embert akarunk átadni a junta hatóságainak, 170 saját emberünkért cserébe. Kijev viszont hallgat, és semmit nem tesz. Vélhetőleg nincs szükségük ezekre az emberekre, nekünk meg komoly tehertétel ellátni őket!-panaszkodott Darja Morozova. Ám ha nem jön értük senki, hiába is engednénk őket szabadon, nincsenek papírjaik. Félő ráadásul, hogy levadásznák őket, hiszen ők papíron már talán nem is léteznek. Feltettük a kérdést a foglyoknak, hogy ilyen szabadonbocsájtás megfelel e nekik, de egyik sem vállalta. Inkább maradnak, és dolgoznak ha kell, de szerintük rájuk nézve életveszélyes lenne, ha szélnek eresztenénk őket.

https://balrad.wordpress.com/2015/03/10/ukrajnai-szines-2/

Az elmúlt két hét alatt felpörögtek az események a hazai pénzügyi szolgáltatók világában:

Február 24-én derült fény arra, hogy a Buda-Cash Brókerház 100 milliárd forinttal nem tud elszámolni. A tulajdonosi körhöz tartozó DRB Bankcsoporthoz szintén felügyeleti biztosok kerültek. Március 4-én megindult a Buda-Cash felszámolása.
Március 6-án reggel az MNB azt közölte, hogy részlegesen felfüggesztette a Hungária Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét, és felügyeleti biztost rendelt ki az intézményhez. Az akkori hírek szerint sajátkötvény-visszafizetési gondjai akadtak a társaságnak.
Március 9-én pedig a Quaestor Financial Hrurira Kft. jelentette be öncsődjét.
Hétfő este öncsődöt jelentett a Questor csoporthoz tartozó Quaestor Financial Hrurira. Magyarázatként a Buda-Cash-botrány okozta pánikot említette meg a Quaestor csoport, melynek következtében az ügyfelek nagy mennyiségben akartak kötvényt visszaváltani. Tarsoly Csaba vezérigazgató az állam segítségét kérte. Kedd reggelre azonban kiderült az MNB nyilatkozataiból, hogy szabálytalanságokat találtak.
Kedden az MNB közölte: részlegesen felfüggesztette a QUAESTOR Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. tevékenységi engedélyét.
Célvizsgálatot tartott ugyanis a társaságnál a jegybank, szabálytalanságokat talált.
A hírek szerint 150 milliárd forintnyi fiktív kötvényt adott el a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt.
Ahogy jönnek az egyre vadabb számok, úgy fest ez is beleillik a korábbi brókerbotrányok sorába.
Az MNB mostani feltárása már azt mondja, hogy ezen a 60 milliárdos vállalati kötvénykibocsátáson felül volt még 150 milliárd forint fiktív kötvény is, amit a felügyelet tudta nélkül, illegálisan dobtak piacra. Vagyis a mostani gyanú szerint összesen 210 milliárd forintos csalásról lehet szó.
Helyszíni beszámolók szerint a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. ügyfélszolgálati irodája előtt hosszú sorban várakoznak az ügyfelek.
qae1 qae2 qae3
A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) azonnali hatállyal felbontja a szerződéseket a Quaestor csoport elnök-vezérigazgatójának érdekeltségi körébe tartozó cégekkel – közölte a tárca kedden az MTI-vel.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden egy más témában tartott sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva elmondta: “azért mondták fel a szerződéseket, mert már nem látták biztosítottnak a moszkvai vízumközpont és az isztambuli kereskedőház zavartalan működését”.
(Forrás: portfolio)

Öldöklő küzdelemben MÉG CSAK a második Magyarország!

A közbeszerzési rendszerben megfigyelhető árulkodó jelek alapján Magyarország a legkorruptabb országok közé tartozik a közép-kelet európai térségben. Ráadásul a legutóbbi magyar közbeszerzési törvénymódosítások inkább csak növelték a korrupciót – foglalta össze Tóth István János, a Korrupciókutató Központ Budapest társalapítója.
Csak Románia korruptabb a térségben Magyarországnál – derült ki a Korrupciókutató Központ Budapest kutatásából.
A CRCB által alkalmazott módszer eltér minden eddigitől: nem a korrupcióról való véleményeket mérik, hanem a korrupciós kockázatokra vonatkozó információkat figyelték meg és a korrupciós kockázatok szintjét és alakulását tudták így mérni akár közbeszerzések, akár ajánlatkérő intézmények, akár nyertes cégek, régiók, szektorok vagy országok szintjén.
A friss kutatásban mintegy 830 ezer közbeszerzés adatait vizsgálták az EU országai kapcsán, és ebből mintegy 63 ezer beszerzésnél használtak uniós forrást is. Ez utóbbiaknál azt találták a kutatók, hogy összességében az egész EU-ban, az EU forrásból finanszírozott közbeszerzési eljárások kis mértékben növelik a közbeszerzések korrupciós kockázatát. Ugyanakkor a hatás nagyon eltérő az egyes országok között, Magyarország például nagyon rossz helyen van, a legkorruptabb országok között. Tóth István János elmondása szerint nemzetközi összehasonlításban mostanában már Magyarországot szokás felhozni, mint rossz példát. A CRBC által vizsgált közbeszerzési adatok is erre mutatnak.
„Annak örülhetünk még, hogy nem mi vagyunk a legrosszabbak: Románia közbeszerzéseinél magasabb korrupciós kockázat mérhető, mint nálunk. De ez is változhat, ha Romániában például az új kormánynak sikerül hathatós intézkedéseket tennie e téren. Mi tehát Romániával és Bulgáriával versenyzünk e téren” – mondta a szakértő.
A magyar közbeszerzési törvény legutóbbi módosítása egyértelműen a korrupciós kockázatok növelése irányába hatott a Portfolió Uniós Források szakértője szerint, mivel a korábbinál nagyobb körben tette lehetővé azt, hogy ajánlati felhívások nélkül lehessen közbeszerzési eljárást lebonyolítani.
Ennek a változtatásnak egy másik következménye Tóth István János szerint az, hogy így átlagosan 5-8 százalékkal drágábban valósulhat meg a beszerzés, többek között azért is, hogy legyen miből kifizetni a megvesztegetési díjat.

(VG Online)

Kammenosz: több millió bevándorlóval árasztjuk el Európát

Görögország védelmi minisztere azzal fenyegetőzik, hogy "elárasztja az Európai Uniót illegális bevándorlókkal" - beleértve az ISIS terrorszervezet potenciális tagjait is -, ha Athén nem kapja meg a válságkezelő pénzügyi mentőöv következő részletét. Panosz Kammenosz erre az esetre azt helyezte kilátásba, hogy több millió gazdasági bevándorlót zúdít az Európai Unióra.
Hídfő.net.ru | Panosz Kammenosz
Görögország jelenleg az IMF korábbi hitelprogramjának részletét várja, amiért cserébe a volt kormány már különböző megszorító intézkedéseket hozott és privatizálta az állami vagyon egy részét. Görögország Törökországgal közös határa az illegális bevándorlás egyik frontvonala, ezen a határvonalon Szíriába és Irakba, valamint onnan vissza közlekednek a terroristák is. Kammenosz bejelentése szerint, ha Athén nem kapja meg a szükséges pénzeket, ők sem fogják erőltetni az Európai Unió védelmét, és Görögország azonnal EU állampolgárságot fog adni minden bevándorlónak, aki átsétál a görög határon.
Jelenleg több mint tízezer illegális bevándorlót tartanak előzetes letartóztatásban. Ha Brüsszel a már letárgyalt hitelprogramokkal akar politikai nyomást gyakorolni Athénra, ez a tízezer illegális bevándorló azonnal állampolgárságot fognak kapni, hogy továbbutazhassanak Berlinbe. "Ha az európaiak cserben hagynak minket, elárasztjuk őket bevándorlókkal, és Berlinnek ég rosszabb lesz, ha néhány dzsihádista is akad köztük az Iszlám Állam soraiból."
Kammenosz ugyanakkor kifejtette; nem az ő hibájuk, hogy ezzel tudnak fenyegetőzni, az Európai Unió sebezhetővé tette magát a schengeni-övezettel, az illegális bevándorló gyakorlatilag elég egy helyen átlépje a határt, utána bárhol megjelenhet Európa területén anélkül, hogy papírjai lennének. Kammenosz szerint a jelenleg fogvatartottak nem egy nagy létszám, több tízmillió bevándorló és több ezer dzsihádista várakozik az Európai Unió határainál.
Athén lépése nem egy váratlan fordulat, korábban már itt írtunk róla, hogy az új görög kormány várhatóan ezt az irányvonalat fogja követni. Nyugat-Európának jelenleg a bevándorlás az egyik legnagyobb politikai és gazdasági problémája. Az Európai Unió perifériaállamainak kezébe ez egy politikai fegyvert ad. Az Orbán-kormánytól is elvárható lenne, hogy ne tartóztassa fel a bevándorlókat a budapesti pályaudvarokon, ha már a határon nem sikerült elfogni őket. Menjenek tovább Berlinbe, majd Brüsszel enyhít a Magyarországra kifejtett politikai nyomásgyakorláson, ha nem akar kétmillió arab és afrikai menekültet segélyezni.
http://www.hidfo.net.ru/2015/03/10/kammenosz-tobb-millio-bevandorloval-arasztjuk-el-europat

Lehetséges forgatókönyv egy látnoktól a harmadik világháborúról!

Vajon ki fog-e törni a harmadik világháború valaha? Bízzunk benne, hogy soha. Ha mégis, akkor melyik fél fog veszíteni?
Siener van Rensburg (1864-1926) azzal vált híressé, hogy a nagy háború előtt megjósolta annak kitörését. Németország vereségét is előrevetítette, de a harmadik világháborúról is említést tett.
1
Rensburg jóslatai közé tartozik a spanyolnátha kitörése is, amely több áldozatot követelt, mint az első világháború! A fertőzésben 100 millió ember halt meg. Madridban 3 nap alatt a lakosság 70%-a fertőződött meg, Franciaországban pedig 408 ezer ember halt meg.
Ő volt az első ember, aki megjövendölte a kommunizmus felbukkanását Oroszországban, de afrikai országok, India és Írország függetlenedését is.
A második világháború következményeként Németország kettészakadását, az ENSZ megalakulását is megjósolta, illetve, hogy az AIDS megjelenésével elsősorban a Föld színes bőrű lakosai lesznek nagy számban áldozatok. A pedofíliát és a homoszexualitást halálos betegségként említi. Szót ejt a csernobili katasztrófáról, az Öböl-háborúról, illetve Diana hercegnő haláláról. Ezek a nagy jelentőséggel bíró jóslatai voltak azok, amelyek pontosan beigazolódtak.
Térjünk a jelenhez
Rensburg kimondta, hogy a muzulmán vallás közvetetten Európában nagy problémákat fog okozni. Az Európai Parlamentben egy nagy konfliktus lesz, amely lázadásokat generál majd. Ezt az egészet pedig az Európában való bevándorlások szítják.
A harmadik világháború tavasszal fog kitörni. Azonban azt még nem sikerült megfejteni, hogy melyik év tavaszán!
A harmadik világháború főszereplői első sorban az Amerikai Egyesült Államok, Anglia, Németország és Oroszország lesznek.
Ez a háború rengeteg halottat fog követelni és nyomán nagyfokú rombolás lesz. Fegyverként sokk-hullámokat fognak alkalmazni.
iii
A háború első felében Oroszország viszonylag könnyedén legyőzi az Egyesült Államokat és Angliát. Eljut egészen Spanyolország határáig. Oroszország terjeszkedését a jós Európa gazdasági gyengélkedésével magyarázza. Anglia szövetségeseit elárulja, majd átáll Oroszország oldalára.
Izrael és Szíria között pusztító háború dúl. Ebben a harcban atombombát is bevetnek majd.
2
A segítség Európán keresztül érkezik Németország részéről kerek és lapos repülőgépek segítségével és lassan Oroszországot legyőzik. Kelet-Európa ennek ellenére még hosszú időkig újfent orosz bakancsok csattogásától hangzik majd. Németország belekezd Anglia bombázásába. Az angol nyelv visszaszorul az oktatásban, politikai életben és az üzleti világban is.
Rensburg Kínáról is szót ejt, amely nagy gazdasági hatalommá válik és arra törekszik majd, hogy hidegháborút folytasson az Amerikai Egyesült Államokkal. Céljuk az, hogy az USA-t kiszorítsák a különféle piacokról.
3
Ennek a háborúnak a győztese Németország lesz. Vezére egy különös ember lesz, aki az egész világnak vezetőjévé válik. Rensburg egy kancellár asszonyról beszél, aki egy remek gazdasági pozícióba helyezi Németországot és őt egy erős és meglehetősen intelligens férfi fog követni!
A harmadik világháború után átértékelődnek és átrajzolódnak a határok, új befolyási övezetek alakulnak ki.
Az USA befolyását elveszti a világ felett. Elsősorban ez az arab világ felé lesz érvényes. E mellett óriási gazdasági problémákat kell megoldania. Innentől kezdve változik meg alapjában véve a világrend.
Mondhatnánk azt is, hogy ekkor épül fel az új világrend.
obu
Felhívjuk a figyelmet, hogy a fenti fantazmagórikus forgatókönyvnek nincs valóságalapja!
Azonban Siener van Rensburg valós személy volt és jóslatai hellyel, közzel bejöttek…
(hir.ma)

Juncker nyilatkozata a hisztéria megnyilvánulása

Fenyegetettség és közvetlen érintettség miatt igen hamar megérkeztek az első orosz reakciók Jean Claude Juncker azon nyilatkozatára, miszerint az Európai Unió hadsereget kell létrehozzon az "orosz veszély" elhárítására. Az orosz Állami Duma Független Államok Közösségéért felelős bizottságának elnöke többek között a hisztéria megnyilvánulásának nevezte Juncker nyilatkozatát.
Hídfő.net.ru | Leonyid Szluckij
Leonyid Szluckij szerint ez a paranoia európai változata, és az Európai Unió állampolgárai könnyen olyan helyzetben találhatják magukat, hogy menniük kell a frontra egy olyan rendszerért harcolni, amit maguk sem támogatnak.
Az Állami Duma védelmi bizottságának tagja, Franz Klincsevics szerint az európai hadsereg létrehozása nem az Európai Unió biztonságát garantálja, hanem provokáció Oroszország felé. Az orosz politikusok többnyire egyetértenek abban, hogy egy ilyen lépés biztonságpolitikai szempontból kiszámíthatatlanná teszi Európát, gyakorlatilag a szerencsén múlik, hogy az Európai Unió függetlenedik az amerikai befolyástól, vagy ez egy újabb erőszakstruktúra lesz Európában, ami Washington ellenőrzése alatt áll majd. Oroszország nem akar a szerencsére bízni egy ekkora kockázatot.

http://www.hidfo.net.ru/2015/03/10/juncker-nyilatkozata-hiszteria-megnyilvanulasa

Donbasszban gőzerővel zajlik az aknamentesítés. A településeken és az erdők-mezők térségeiben.

logv
Logvinovonál még mindig kerülnek elő “leletek”
Néhány helyen ez sziszifuszi munkának tűnik, hiszen Valcman martalóctüzérsége azért ahol módjában áll, pótolja az összegereblyézett “elfekvő” készletet.
A donyecki repülőtéren egyelőre a népköztársaságiak nem is fogtak hozzá az ilyen jellegű takarítási munkálatokhoz, hiszen mára virradóan is szép utánpótlás érkezett Nyalókakirály latortüzérségétől.
Gorlovkát ismét ágyúzták az éjszaka Kijev bérgyilkosai. Egy helyi lakos belehalt.
Donyeck “Szpartak”-kerülete szintén nem úszta meg csendben az éjszakát, de hasonlóképpen járt (Веселое)Veszeloje és (Жабченко)Zsabcsenko üdülőfalu is.
Bahmutka és Sztanyica Luhanszka környékén az éjszaka adok-kapok alapon vitatkoztak, mint ahogyan Sirokinonál is egyre csak ismétlődnek az összecsapások.

Tegnap este Donyeckben Eduard Baszurin katonai szóvivő háborús bűntetteket bizonyító okmányokat mutatott be.
A gyebalcevoi kazánban lefőzött munkácsi 128. dandár egyik tüzéregységének okmányait és térképeit. Ezekben elsődleges célpontokként települések LAKÓÖVEZETEI vannak ki és bejelölve. Ezek pedig a civil lakosság tervezett és szándékos lemészárlását bizonyítják.
bizonyhttps://balrad.wordpress.com/2015/03/10/gereblyezes-donbasszban/

Kína bevezeti saját fizetési rendszerét

Kína készen áll arra, hogy működésbe helyezze saját nemzetközi fizetési rendszerét, amivel megerősíti a jüan pozícióit a globális piacon, és egyben felszámolja függőségét attól az amerikai fizetési rendszertől, ami egy az USA és Kína közti potenciális összeütközés során fegyver lenne az amerikaiak kezében. A Reuters kínai kormányközeli forrásokra közölte, hogy az új rendszert már idén szeptember-október környékén működésbe helyezik.
Hídfő.net.ru | Jüan fizetési rendszer
A CIPS (China International Payment System) minden olyan, jelenleg létező fizetési rendszer helyét átveszi, amit világszerte az árak jüanban számítása során használnak. Az átállás célja, hogy a jüan Kína gazdasági súlyának megfelelő pozíciót szerezzen a globális gazdaságban, és ne a dollártól függő valuta legyen. A Reuters egy nevét nem vállaló kínai bankárra hivatkozik, aki elmondta, hogy a CIPS már most használatra készen áll, de azt 20 különböző bankban fogják tesztelni az élesítés előtt, ebből 13 kínai, 7 pedig nagy külföldi bank. Az átállásra hamarabb is sor kerülhet, a pontos dátum a tesztelés eredményeitől függ.
A saját fizetési rendszer kidolgozása alig három évig tartott; a Kínai Népbank 2012 áprilisában jelentette be, hogy megkezdi a program fejlesztését. A SWIFT jelentése szerint a jüan 2014 novemberében a világ ötödik leggyakrabban használt valutájává vált, ezzel megelőzte a kanadai és ausztrál dollárt. Decemberben a RMB-ben eszközölt fizetések újabb 20,3%-al nőttek az előző év azonos időszakához képest.
http://www.hidfo.net.ru/2015/03/10/kina-bevezeti-sajat-fizetesi-rendszeret

Történelmi, nehezen megjósolható esemény áll küszöbön - Benjamin Fulford

Jelenleg számos vitathatatlan jele van annak, hogy egy történelmi, megjósolhatatlan esemény áll küszöbön. Az esemény pontos jellege bizonytalan, de ez magában foglalja egy kormányzati rendszer végét, amely több ezer évre nyúlik vissza, és egy új paradigma megjelenését az emberiség számára. Mivel a globális okkult vezetők machinációikat általában összekapcsolják bizonyos égi jelenségekkel, lehetséges, hogy ez az esemény kapcsolatban áll a március 19-i szuperholddal és a március 20-i napfogyatkozással.

Ez a március 17-i izraeli választások után következik, mely várhatóan véget vet a nemzet feletti cionáci uralkodásnak. Az izraeli miniszterelnök Benjamin Netanjahu megaláztatása a múlt heti kéretlen amerikai látogatása során egyértelmű jele volt ennek. Beszédét nem sugározták a fő amerikai hírhálózatok, és Netanjahu ellenes tüntetésekkel fogadták a Zsidók New Yorkban és Izraelben. Mindezek tetejébe egy korábbi Moszad vezető azzal vádolta, hogy folyamatosan hazudik az úgynevezett "iráni fenyegetésről". Még az is elképzelhető, hogy Netanjahunak titokban megparancsolták, hogy kövessen el politikai öngyilkosságot ezzel a beszéddel.

A másik jele, hogy már nincs minden a régiben, a CIA újjászervezése volt, melyet a múlt héten jelentettek be. A CIA most már a Védelmi Hírszerző Ügynökség ellenőrzése alatt áll, ázsiai székhelyű CIA források szerint.

Az átszervezés tartalma és az ügynökség új szándéknyilatkozata összhangban van azzal, ahogy a Pentagon gondolkodik. Hogy kiket távolítottak el az ügynökségtől még nem hozták nyilvánosságra, de CIA források szerint az egykor a Bush család által irányított műveleti igazgatóság felső soraiban történtek változások. Ez megnyitotta az utat a Washington D.C. pöcegödör további megtisztítása előtt.

Egy nagy léptékű támadás a Bush / Clinton bűnszövetkezet ellen már folyamatban van. Robert Menendez cionáci szajhát, a szenátus külügyi bizottságának egykori vezetőjét bűncselekménnyel vádolják. Akárcsak a Bush szövetséges New Jersey kormányzót, Chris Christiet. A vállalati média jelenleg tele van Hitlery Clintonnal (Hillary Clinton) és azzal a 6 milliárd dollárral, mely az ő hivatali ideje alatt tűnt el az amerikai külügyminisztériumból. Bill Clinton pedofil vádakkal néz szembe a Jeffrey Epstein milliárdost érintő botrányban. A végső cél a Bush család lesz. Miután a Bush családot eltávolítják, látni lehet majd, ha ők csak a jól elrejtett bábmesterek arcvonalai.

http://www.independent.co.uk/news/world/americas/who-is-jeffrey-epstein-a-study-of-the-man-linked-to-worlds-of-celebrity-politics--and-royalty-9954397.html

A Bushok

http://sitsshow.blogspot.hu/2015/01/george-bush-pedophile-sex-ring-and.html

Az Egyesült Királyságban szintén nagy támadás van kibontakozóban a cionáci sátánisták ellen. A legújabb kinyilatkoztatás szerint Margaret Thacher volt, és David Cameron jelenlegi miniszterelnök mindketten bűnösök pedofil botrányok leplezése miatt. A felső hivatalnoki és titkos hatalomnak az Egyesült Királyságban, Jeremy Heywood kabinet főtitkárnak is köze van ehhez az eltussoláshoz.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2984529/Cabinet-office-child-abuse-cover-MoS-beats-attempt-No10-gag-VIP-file-shows-Thatcher-knew-paedophile-MP-Cyril-Smith.html

Ez olyan, mint egy sakkjátszma, ahol az ellenfél gyalogjainak, lovagjainak és püspökeinek leütésével kezdődik, mielőtt nekimennek a bástyáknak, a királynőnek, végül a királynak. Ezen emberek eltávolítása lehetővé teheti, hogy Tony Blair diplomáciai mentességét megszüntessék. Ez megnyitja az utat Tony Blair háborús bűnök miatti felelősségre vonása előtt.

Nem kétséges, hogy Tony Blair úgy énekelne, mint egy kanári a Rothschildokról, ezzel megnyitva az utat a végkifejlethez.

Valószínűleg ezért mondta a múlt héten Jacob Rothschild azt, hogy "A befektetők olyan veszélyes geopolitikai helyzettel néznek szembe, mint amilyen nem volt a 2. Világháború óta."

http://www.telegraph.co.uk/finance/personalfinance/investing/funds/11445631/Lord-Rothschild-Investors-face-a-geopolitical-situation-as-dangerous-as-any-since-WW2.html

(http://444.hu/2015/03/08/lord-rotschild-a-vilaghaboru-ota-nem-volt-veszelyes-a-helyzet/)

A Rothschild család és szövetségeseik nemrég egy levéltárat gyújtottak fel annak érdekében, hogy leplezzék azokat a körülményeket, melyek között a Nemzetek Szövetsége és az ENSZ jöttek létre, az orosz FSB forrásai szerint. Az első tűz egy könyvtárban volt Oroszországban január 30-án, ahol ősi történelmi szláv dokuemntumokat tartottak. Aztán a következő egy dokumentum raktárban következett be Brooklynban, New Jerseyben január 31-én.

http://sitsshow.blogspot.hu/2015/02/russian-library-and-brooklyn-warehouse.html

Az oroszok szerint a megsemmisített dokumentumok bizonyítékokat tartalmaztak arra, hogy II. Miklós cár aranyat adományozott, hogy létrehozzák a Nemzetek Szövetsége Vagyonkezelőt az Első Világháború előtt. Ennek eredményeként az arany tulajdonjogának 88,8%-a a Federal Reserve Board birtokába került, amely visszavezethető Miklóshoz, állítják az oroszok. Nem sokkal az arany adományozása után Miklóst és családját megölték a Rockefellerek által finanszírozott forradalom alatt. Az oroszok azonban azt állítják, hogy a volt orosz miniszterelnök Alekszej Koszigin valójában II. Miklós cár fia volt, és így még mindig vannak jogos igénylői az aranynak Oroszországban.

Az egyetlen független bizonyítékok minderre azok az orosz kimutatások, mely dokumentumokat a Bank of Japan könyvtárosa mutatott meg nekem, mely azt mutatja, hogy 10 tonna orosz aranyat vittek Japánba egy hadihajón a bolsevik forradalom alatt. Japán soha nem adta vissza az aranyat. Talán az orosz nagykövetségnek Japánban kellene tudakozódnia.

Ha az orosz állítások igazak, akkor ez megmagyarázza Jacob Rothchild hirtelen aggodalmát az "orosz agresszió és terjeszkedés" miatt. Ez szintén magyarázat lehet a Rothschild szolga David Cameron brit miniszterelnök Oroszországot érintő hisztérikus bírálatára.

Ugyanez kapcsolatban lehet egy másik rejtéllyel. A King World News weboldal idézte Andrew Maguire fémkereskedőt, aki azt mondta, hogy a HSBC leállíthatja mind a 7 aranyraktárát Londonban két hónapon belül.

http://kingworldnews.com/andrew-maguire-smashed-gold-today-hsbc-shocks-clients-closing-london-gold-vaults/

A rejtély természetesen az, hogy mi történt, vagy fog történni mindezzel az arannyal?

Lehetséges, hogy az aranyat már eladták, és a pénzt tisztára mosták az amerikai és a japán tőzsdéken annak érdekében, hogy megszökhessenek a pénzzel, mielőtt a jogos tulajdonosaik pert indítanak a visszaszerzésükért. Vegyünk egy pillantást az alábbi oldalon látható ábrára, mely az arany árát mutatja, és a Nikkei részvénypiacot, mely azonos módon mozog, de ellentétes irányban. Valaki már értékesíti az aranyat, és japán részvényeket vásárol.

http://www.zerohedge.com/news/2014-12-04/inside-look-shocking-role-gold-new-normal

Japán Yakuza források szerint a nyomok tovább vezetnek ifjabb Wilbur Ross-hoz, aki "azzal töltött 25 évet, hogy a Rothschildok csődgyakorlatát irányította." Ross a New York-i Japán Társaság elnöke, és elnyerte a Felkelő Nap érdemrendet, az Arany és Ezüst Csillagot a japán kormánytól februárban az amerikai-japán kapcsolatokhoz történt hozzájárulása miatt."

http://www.forbes.com/fdc/welcome_mjx.shtml

Erős a valószínűsége annak, hogy valamennyi arany Kínában kötött ki. Ugyanis a kínai jüan, a dollár és az arany ára már mind együtt mozogtak az elmúlt hónapokban a világ más valutájához képest. Továbbá kínaiak hirdetőtáblákat állítottak fel a bangkoki repülőtér közelében egy arany érme képével, és azzal a bejelentéssel, hogy a jüan az "új világ valuta".

http://sitsshow.blogspot.hu/2015/03/end-of-dollar-as-global-reserve.html

A Rothschild rabszolga rendszert Japánban Shinzo Abe és a Liberális Demokrata Párt színészi társulata képviseli, akik szintén ellopták a magukét. Egy japán biztonsági rendőrségi forrás szerint Abe legalább 200 trillió jent lopott el a japán nemzeti nyugdíjpénztártól, a Postatakarékpénztártól és a Mezőgazdasági Takarékpénztártól (Norinchukin). Ezt a pénzt a tengerentúlra küldték, hogy támogassák a cionáci összeesküvés bankjait, a forrás szerint. A japán kormány propaganda újság szerint ezek az intézmények "külföldi kötvényekben növelték befektetéseiket a maximális hozam érdekében." Ez a lopás tiszta és egyértelmű, és nem fog segíteni a matematikailag halálra ítélt összeesküvésen.

Talán azért, mert írtam erről a lopásról egy japán nyelvű cikket, egy telefonhívást kaptam valakitől a 81-(0)80-5242-0737-es számról mondván, hogy "ma este meg fognak ölni." Nyilvánvaló, hogy valaki ijedtében rohan, de nem ezen sorok írója.

Az Abe rezsim úgy tűnik, hogy nagyon siet létrehozni egy katonai kormányzatot. Abe legújabb javaslata keretében eltávolítanák a Japán Önvédelmi Erők polgári irányítását, és újra megalapítanának egy nemzetközi japán kémhivatalt a brit MI6 mintájára.

Talán azért igyekszik létrehozni egy katonai kormányzatot, mert egy olyan tárgyalás lesz a tokiói legfelsőbb bíróságon most péntek 13-án, ahol bizonyítékok kerülnek bemutatásra, hogy a Japán Függetlenségi Párt, hogy Abe-t hatalomra juttassák, manipulálta a válsztásokat. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, azon "szavazatok" több mint 90%-át, melyek Abe-t hatalomra juttatták, a Mushashi Engineering által épített gépek számolták. A Mushashi Engineering tulajdonosaFortess Asset Management. A Fortress élén Peter L. Briger áll. aki tagja a David Rockefeller féle Külkapcsolatok Tanácsának.

Japán, együtt Szaúd-Arábiával és az Öbölmenti Együttműködési Tanács tagországaival jelenleg az összeesküvés és a csőd között áll. A Pentagonnak és a japán rendőrségnek, valamint a Japán Önvédelmi Erők fehér kalaposainak lépniük kell ez ügyben, és ki kell rúgniuk a cionácikat Japánból, mint Ross és Briger.


Végül, ahogy azt itt gyakran ismételjük, az Egyesült Államoknak és Japánnak is államosítania kell a központi bankokat, és vissza kell adniuk nekik a hatalmat, hogy létrehozzák és terjesszék a pénzt az emberek, és becsületesen megválasztott (nem megvesztegetett) vezetőik részére. A pénzek, melyeket a magántulajdonban lévő központi bankok, és az azokat irányító családok loptak el, ezután visszatérhetnek jogos tulajdonosaikhoz. A becsületes helyi bankok, takarékszövetkezetek és a valóban vállalkozó (nem kleptokratikus) cégek továbbra is működhetnek egy ilyen rendszerben. Amikor ez megtörténik, az emberiség megszabadul a babiloni adósrabszolgaságtól több ezer év után először. Ez az a megjósolhatalan esemény, melyre mindannyian várunk. Az idő mostanra megérett.

http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2015/03/tortenelmi-nehezen-megjosolhato-esemeny.htmlBenjamin Fulford

A három cionista: Jacob Rothschild, Soros György és Benjamin Netanyahu

Mind Jacob Rothschild, mind Soros György legnagyobb bánata és aggodalma az utóbbi időben, röviden összefoglalva az, hogy Európa napjai meg vannak számlálva, Európa nagy összeomlás előtt áll, ha nem "teszünk" valamit. Benjamin Netanyahu aggodalma pedig Irán felé összpontosul, a cionista állam Izrael létét érzi fenyegetve most éppen Irán miatt.
A három cionista

A politika és gazdasági történésekből láthatjuk, hogy a három cionistának három feladata van. Jacob Rothschild, mint a brit cionista "páholy" és fellegvár irányítója, angol központjából, az angolokon keresztül próbálja keresztülvinni a cionista terveket és Európára erőltetni. Ezt láthatjuk azokból a megnyilvánulásokból, ahogy a birit külügy állást foglal Oroszország irányába és megpróbál minden gazdasági és politikai befolyást igénybe venni, hogy az orosz "ellenséget" a lehetőségekhez mérten kivéreztesse.

Soros György feladata egyértelműen a maga szakértői területe, a globális pénzügyi helyzet manipulálása Oroszország rovására, ennek teljesen nyilvánvaló bizonyítéka az a terv, hogy Soros Györgyöt szeretnék látni "egyesek" az Ukrán Nemzeti Bank élén.

Benjamin Netanyahu feladata pedig a szokásos, mint ami a cionista állam miniszterének a mindenkori feladata, vagyis Izrael tűzzel-vassal való megvédése a jelenben és a jövőben is.

Láthattuk, hogy Amerika, az amerikai törvényhozás, a szenátus nem más mint a cionizmus piramisának a csúcsa és ezen a csúcson szónokol a mindenkori izraeli miniszter álló tapsviharban a pszichózisban szenvedő "droid hadsereg" előtt. Azért az még majd megér egy elemzést, hogy a világ egyik legnagyobb birodalma ilyen kendőzetlenül nyilvánítja ki a cionizmus melletti elkötelezettségét. (most a szenátusból távol marattakról nem akarok beszélni.) Azért ez elég elkeserítő.

A három cionista tevékenysége összefolyik és összemosódik. Láthattuk Netanyahu cinikus és ördögien gúnyos mosolyát a legutóbbi amerikai szenátusi show-ban, amikor az olajárak mesterségesen alacsonyan tartásának fegyverét "villogtatta", utalva ezzel arra, hogy ellenségeit többek között ezzel a támadással fogják kivéreztetni. Az ellenségeit: Oroszországot és Iránt. Érdekes, hogy Szaúdot ez az alacsony olajár szintén érinti, de nem csinálnak belőle nagy ügyet még egyenlőre, mert ők a cionisták szövetségesei és egyenlőre még a bajtársi szolidaritás okán tartják magukat, hiszen az ő ellenségük is Irán és Oroszország, így megteszik ezt a szívességet a cionistáknak, kebelbarátaiknak, testvéreiknek.

Az egyszerű képlet tehát az, hogy a cionisták Oroszország és Irán ellen. Ennek geopolitikai ütközőzónája jelenleg Ukrajna és Szíria (de akár megnevezhetjük a kelet-európai államokat is, akár hazánkat is). Mivel minkét helyen relatíve, de vesztésre áll a cionisták terve, ezért elkezdtek "sipítozni" mind a hárman, ha nem "teszünk" valamit, akkor baj lesz.

Izraelnek Irán és Szíria miatt lesz baja. Az európai és a brit cionisták pedig Oroszország és az Eurázsiai Gazdasági Unió miatt.

Ezért van az, hogy az európai cionisták mindenképpen át akarják vinni a transzatlanti gazdasági uniót Európán, meg akarják valósítani az Európai Egyesült Államokat, hogy legalább ez maradjon tartósan a kezükbe, Európa gazdasági irányítása. Ha ez kicsúszik a kezükből, akkor nagy bajba kerülhetnek, gazdaság és így anyagi szempontból.

Ezért aggódig Rothschild és Soros Európáért. De ne áltassa magát senki, hogy Európa népeiért, lakóiért aggódnának. Nem a népekért, emberekért, hanem a saját maguk hasznáért, érdekeiért. Azok, akik háborút robbantanak ki több százezer ártatlan lélek áldozatával minden lelkiismeret furdalás nélkül, vagy országokat tesznek lakhatatlanná, népeket tesznek földönfutóvá, azok Európa népeiért, lakosságáért sem fognak csak úgy őszintén aggódni.

Netanyahunak ez nem feladata, neki Izraelért kötelező aggódnia, ez az ő feladata, bár érdemes megjegyezni azt, hogy az Európában történt antiszemita "támadások" okán Netanyahu már megpendítette, hogy jöjjön minden európai zsidó Izraelbe, mert csak ott biztonságos a zsidóknak.

Miért? Európában mi fog történni?

Nagyjából vázlatosan ennyi.


Orientalista.hu - Siroi Isi


Kapcsolódó:
Az USA több mint 120 harckocsit szállított Lettországba
A Krím félszigeten és Kelet-Ukrajnában uralkodó terrort bírálta Washington
"Nagy megtiszteltetés érte hazánkat": mostantól a kormány az eddiginél is magasabb szinten gyakorolhatja a holokausztozás művészetét
36 halott bankár

Pénzt követel az MNB a Buda-Cash-ügyfelektől

A jegybank által kirendelt felügyeleti biztos keddig adott időt a Buda-Cash ügyfeleinek arra, hogy befizessék a svájci frank árfolyamváltozásán elszenvedett veszteségüket - számol be a Világgazdaság.
Az újság keddi cikke szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti biztosa március 4-i dátummal kiküldött levelében arra szólította fel az érintett ügyfeleket, hogy fizessenek be esetenként több tíz- vagy százmillió forintot a számláikra, hatnapos fizetési határidőt hagyva meg.

Azoktól a kliensektől kérik eredeti megtakarításuk sokszorosát, akik január 15-én a svájci frank árfolyamának stagnálására vagy enyhe gyengülésére fogadtak. Az ügyfelek állítják, ők abban a tudatban kereskedtek a Buda-Cash automatikus online rendszerén - amely valójában egy, a Saxo Bank által kifejlesztett és működtetett platform volt -, hogy ott biztonságban vannak.

Ezen elvileg automatikus stopok és likvidálási szintek vannak beállítva, amelyek megvédték volna a pénzüket az esetleges túlzott veszteségektől. Annak ellenére azonban, hogy az úgynevezett stop-lossok elvileg be voltak állítva, és ezt a szerződésekben is rögzítették, aznap végül lényegesen rosszabbul zárták az ügyfelek pozícióit, körülbelül tízszer annyi pénzzel tartoztak, mint amennyi az eredeti megtakarításuk volt - írja az újság.

MTI

Ángyán: A maffia áll a háttérben

Csányi, Nyerges, Leisztinger érdekeltségei 10 milliárd forintot kaptak az agrárkasszából. Ángyán József szerint rendszerváltás kell, mert a mostani rendszerben a maffiák irányítják a termőföldek körüli ügyleteket. A volt vidékfejlesztési államtitkár egy korábbi gazdafórumon fejtette ki lesújtó véleményét a hazai állapotokról.

Magyarország meddig marad a maffia fogságában? Ángyán professzor évekkel ezelőtt elmondta az igazat, de sokan nem hallották meg! Ilyen népes kormánya még soha nem volt Magyarországnak, mint a jelenlegi, és a hatalmas jövedelmük finanszírozásába belepusztul az egyre szegényebb társadalom.
Fel tudja-e még emelni a fejét a magyar, és felhagy a lapus kúszással?
Amennyiben a Fidesz nem igazítja saját fazonjára a választójogi törvényeket, főleg a fővárosit, akkor 2014-ben már nem tudtak volna kétharmados parlamenti többséget szerezni.

Tarsoly Csaba bejelentette a Győri ETO mögött álló Quaestor csoport egyik kiemelten fontos cégének, a Quaestor Financial Hrurirának az öncsődjét. Az említett cég fontos lába a csoportnak, mivel ezen keresztül finanszírozták több más vállalat működését. Nyilván ez a labdarúgó-csapatot működtető gazdasági társaság szempontjából sem jó hír. (csakfoci.hu)
Tarsoly Csaba természetesen rajta van a száz leggazdagabb listáján is. Nem mellesleg Győr díszpolgára. A címet a Fideszes polgármester adta át neki. Azt nem lehet most már óbégatni, hogy szocialista bankárbuli.
A Széchenyi Bankot csődbe vivő Töröcskei István is a száz leggazdagabb magyar egyike.
A Buda-Chas hétpróbásai is nagyon gazdag emberek. Tölgyesi Péter már előzetesben van, de hát volt előzetesbe Princz Gábor is, meg Kulcsár Attila is.
Nem lennék meglepve, ha mindent megúsznának! Szó sincs a vagyonok zárolásáról!!!
A vörös iszapos gyalázatnak se lett következménye, a milliárdos tulajdonosok jól vannak. A károsultak nem kapták meg az emberek által összegyűjtött adományt. Lenyúlták a másfél milliárd forintot. Temérdek milliárdba került az is.
Ahány gazemberség, annyival szegényebb a magyar társadalom.
Van még lejjebb magyarok? (F.I.)


Kapcsolódó:
Veres: a jegybank szerepét is szükséges vizsgálni a Buda-Cash-botrányban
ETO: Csődöt jelentett a tulajdonos Quaestor csoport fontos pillére
Régi barátok és közös üzletek kötik a Fideszt a Quaestor-botrányhoz
A Quaestor nyakig benne volt a keleti nyitás legzsírosabb üzleteiben
Orbán: a keleti nyitás megtörtént, kezdődhet a déli
Kauzsaytanya: Ahol nem számít a törvény
Portik a bíróságon: "Pintér Sándor belügyminiszter bűnszervezete irányítja az országot"
Magyarországon két bűnszervezet van, akik a parlamentben ülnek, meg akik a hatóságnál vannak
A milliárdosok lebuktatásáról Sándor István (Papa)(volt) főnyomozó
A Nemzeti Földalapkezelő (NFA) tulajdonába kerülhet minden állami föld, még a védett területek is
Milliárdos adósságot nyög az Orbán-rokon omladozó birodalma
Zalaegerszeg tv Orosházi Ferenc

Orosházi Ferenc: VÖRÖS IMRE, VOLT ALKOTMÁNYBÍRÓ JOGI SZAKVÉLEMÉNYE: (2014.10.26. és 2012. 11. 25.) ALKOTMÁNYELLENES ÁLLAMCSÍNY TÖRTÉNT!
"Egy Közjogilag érvénytelen Alaptörvényt senki nem köteles elfogadni érvényesnek! Ezen túl az érvényben lévő Alkotmány, (de még az Alaptörvény is) felhatalmaz, sőt kötelez mindenkit arra, hogy magyar állampolgárkén FELLÉPJEN EZ ELLEN! A fellépés minimum jelenti azt, hogy bárki felszólalhat ez ellen, mások figyelmét is felhívhatja erre, és azt is jelenti, hogy SENKI NEM KÖTELES ALÁVETNI MAGÁT EGY KÖZJOGILAG TÖRVÉNYTELENÜL HOZOTT, NÉPSZAVAZÁSSAL MEG NEM ERŐSÍTETT ALAPTÖRVÉNYNEK!
Sajnos arra már nem lehet számítani, hogy a Közjogi érvénytelenséget Alkotmánybíróság mondja ki az Alaptörvény fölött, mivel az Alkotmánybíróság is a diktatúra eszközévé vált! Ennek hiányában is igaz, hogy: AZ ALAPTÖRVÉNY KÖZJOGILAG ÉRVÉNYTELEN!
Hívjuk fel erre mindenki figyelmét!"

Se kápolna, se haldoklószoba!

Nagymágocs – Tizenhat 70 és 90 év közötti néni és bácsi él közös albérletben Nagymágocson, egy családi házban. A hatóságok szerint az idősek nem albérlők, hanem egy bejegyzés nélkül, illegálisan működtetett idősek otthona lakói. Az üzemeltetőt öt év alatt harmadszor kötelezték a tevékenység abbahagyására. Az idős lakók viszont nem akarnak elköltözni.
Nagymágocson a Szentesi utca 123/A kívülről nem igazán különbözik a környékbeli házaktól. Belül azonban másfajta élet zajlik, mint a szomszédoknál. A házban idősek laknak, jelenleg tizenhatan. Az ingatlan egyik tulajdonosa, Ábrahámné Juhász Mária elmondása szerint ők valamennyien albérlők, igaz, már nem sokáig. A házról 2010-ben már írtunk, amikor a hatóság megállapította: az épületben valójában illegális idősotthon működik. A tulajdonost akkor szólították fel először, hogy hagyjon fel a tevékenységével.
– Felszámolom az albérletet. Elegem lett az örökös feljelentgetésekből. Az időseknek a hozzátartozókkal közösen most keresünk helyet szociális intézményekben – mondta most Ábrahámné Juhász Mária, miközben bevezetett a házba. A konyhában éppen ebéd főtt. Két szobán haladtunk keresztül, ahol idős nénik üldögéltek, pihentek az ágyukban. Az étkezőben ültünk le beszélgetni.
– Ápolónő a szakmám. Van egy nagy házunk, amelyben rengeteg a hely. A településen igény mutatkozott az idősek gondozására, méghozzá családias légkörben. A lakók 2013-ig tartási szerződéssel voltak itt. (Úgy tudjuk, havonta 70 ezer forintot fizettek – a szerk.) Ezt 2013-ig elfogadták a hivatalok, de egy legfelsőbb bírósági döntés kimondta, tartási szerződést csak ingatlan, értékpapír vagy takarékbetétkönyv fejében lehet kötni, havi juttatásért nem, így a hatóság a tevékenység befejezésére kötelezett. Az idősek azonban nem akartak elmenni, mert szeretnek itt. A hozzátartozók ügyvédi szerződéssel vállalták az idősek gondozását, én pedig albérletet biztosítok egy minimális összegért.
– A hozzátartozók beosztották maguk között, hogy ki mikor főz, mos, takarít az idősekre, az ellátásukban én nem veszek részt – magyarázta Ábrahámné Juhász Mária. – Most azonban a kormányhivatal ezt sem fogadja el. Úgyhogy megszűnik az albérleti lehetőség. Hogy mikortól, nem tudok pontos dátumot mondani. Ahogy a hozzátartozók el tudják helyezni valahol az édesanyjukat, édesapjukat.
Kun Lászlóné és fia. A 84 éves asszony nem akar költözni. fotó: kovács erika
Kun Lászlóné és fia. A 84 éves asszony nem akar költözni.
Halottakat kerestek a garázsban
Ábrahámné Juhász Mária azt mondta, valakik minden lehetséges helyen feljelentették: a kormányhivatalnál, az állategészségügynél, az ÁNTSZ-nél, a NAV-nál, a munkaügyi főfelügyelőségen, a rendőrség bűnügyi osztályán.
– Feljelentettek, hogy halottakat tartok a garázsban. Jöttek a rendőrök, és keresték őket. De még garázsom sincs! Ha meghal valamelyik albérlőnk, addig marad itt a holtteste, amíg az orvos meg nem állapítja a halál tényét. Az állategészségügynél pedig azzal jelentettek fel, hogy moslékkal etetem az időseket. Borzasztó még a feltételezés is! – mondta az asszony, akitől megtudtuk, a ház hatszobás. Jelenleg 16 albérlő lakik ott, nyolcan Ábrahámnéhoz, a többiek a férjéhez vannak bejelentve. Az asszony azt mondta, az is furcsa, hogy csak őt jelentgetik fel, a férjét nem. Megkérdeztük, miért nem nyilváníttatja hivatalosan idősek otthonává a helyet.
– Egy idősek otthona létesítéséhez olyan feltételeket írnak elő, amit képtelenség kigazdálkodni: kápolna, haldoklószoba, orvosi szoba – indokolt.
Az idősek maradnának
Az idősek nem akarnak máshová menni. Nagy Imréné 89 éves. Amikor arról kérdeztük, ő hová költözik, sírva fakadt. – Nekem itt mindenem megvan. Tiszta ruha, tiszta ágy. Ha lecsöppentem kávéval a blúzom, már cserélik is le rólam. Én itt akarok maradni. Marikát úgy szeretem, mint a saját lányomat! – A 84 éves Kun Lászlóné arról beszélt, családias a légkör, egy nagy otthonban nem szívesen élne. – Én már aludni sem nagyon tudok, annyira felkavart, hogy el kell innen menni!
– Ne gondolja senki, hogy az ember meg akar szabadulni a szülőjétől, azért viszi otthonba. Anyukámnak felügyeletre van szüksége. Nekem még sok van a nyugdíjig, dolgozni pedig muszáj – vette át a szót a néni fia, Kun László, aki elmondta, amennyit csak tud, az édesanyjával van. Tapasztalata szerint a mama jól érzi ott magát, mindene megvan.
Egy nevét nem vállaló vásárhelyi házaspár főzött aznap az idősekre. – Mielőtt anyukám idekerült volna, körbenéztünk több helyen. Ez volt a legjobb, megfelelők a körülmények. Ma elmegyünk a kastélyotthonba, megkérdezzük, hogy tudják-e fogadni anyukámat, aki egyébként nem akar elköltözni – mondta a középkorú asszony. Férje hozzátette, ha kidobnak egy kutyát az utcára, akkor felháborodik az egész ország. Az idősek nyugalma miért nem fontos a társadalomnak? – háborgott a férfi.
Határozatok és bírságok
Ábrahámné Juhász Mária elmondása szerint ő szünteti meg az „albérletet”. A http://www.szocialisportal.hu honlapról ellenben kiderült, hogy már harmadjára kötelezték az engedély nélkül működő szociális szolgáltatás abbahagyására: először 2010-ben, akkor 200 ezer forint szociális igazgatási bírságot és 200 ezer forint eljárási bírságot is kiszabtak rá. Ábrahámné ezután kötött tartási szerződést az idősekkel. 2012-ben újabb panasz érkezett Ábrahámné ellen. A Csongrád Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatala az ügy kivizsgálása után, 2013 januárjában ismét a szolgáltatás abbahagyására kötelezte a nagymágocsi asszonyt, 500 ezer forint szociális igazgatási bírság kiszabása mellett. A másodfokú hatóság jóváhagyta a döntést. 2013 áprilisától az idősek albérleti szerződéssel laknak a Szentesi úti ingatlanban. Ennek tisztázására egy újabb hatósági eljárás zajlott le. A hivatal megállapította, hogy az illegális szociális ellátást színlelt bérleti szerződéssel akarják leplezni, aminek célja a hatóság kijátszása. A hatóság megkereste az ügyészséget a színlelt szerződések semmissé nyilvánítása érdekében, perindítás megfontolása végett, de az ügyészség a kérést elutasította. Mivel magánokirat-hamisítás vétség gyanúja is felmerült, a Szegedi Rendőrkapitánysághoz fordultak, de a nyomozás azt derítette ki, hogy nem történt bűncselekmény. Akkor, 2014 januárjában a hivatal megszüntette a közigazgatási eljárást. 2014 nyarán azonban újabb panasz érkezett a szociális és gyámügyi hivatalhoz. Az I. fokú hatóság a szolgáltatást bejegyzés hiányában nyújtó vállalkozással szemben újabb 500 ezer forint szociális igazgatási bírságot szabott ki, és ismét elrendelte a tevékenység abbahagyását. A döntést 2015 februárjában a II. fokú hatóság is helybenhagyta.

(delmagyar)

Amerikai szenátor: az USA fontolóra kell vegye Európa megszállását

Hídfő.net.ru | Bob Menendez
Bob Menendez amerikai szenátor szerint az Egyesült Államok több tízezer katonát kellene küldjön Európába, hogy "ellensúlyozza az orosz fenyegetést". Menendez a Stratégiai és Nemzetközi Tanulmányok Központjának konferenciáján tette ezt a kijelentést, hozzátéve, hogy alapvetőn rossz arányokban gondolkoznak az amerikai csapatok beküldésén. "Nem öt-hatszáz fős zászlóaljakban kellene gondolkoznunk, hanem öt-hatezer főt számláló dandárokban". Menendez szerint az Egyesült Államok fontolóra kell vegye, hogy "erős katonai jelenétet" tartson fenn Európa-szerte, különösen a balti államokban, és Kelet-Európában, ezen felül "le kell állítson minden csapatkivonást".
Az amerikai politikusok azt az elképzelést hangoztatják, hogy az Egyesült Államoknak valamiféle döntésjoga van Európa biztonságpolitikája terén, és Washington felelősséggel tartozik Európa védelme tekintetében. Ez a "felelősség" azonban Európa alárendelt viszonyát jelenti, amit az amerikai politikusok a mai napig nyíltan kifejezésre juttatnak. Washington geopolitikája még mindig a kétpólusú világrend összeomlása utáni időknél tart, és igyekszik biztosítani a fennhatóságot azokban a régiókban, melyek önálló cselekvőként az amerikai hegemóniára veszélyesek lehetnek. Egy ilyen régió a felemelkedőben lévő Eurázsiai Unió, amit még a kelet-európai és közép-ázsiai országok csatlakozása előtt megpróbálnak gazdasági és katonai nyomás alá helyezni.

http://www.hidfo.net.ru/2015/03/10/amerikai-szenator-az-usa-fontolora-kell-vegye-europa-megszallasa