2014. szeptember 8., hétfő

Autóipar: EU-profitéhség Kínában zsidó módra - Ráfáztak

A világ vezető autógyártói nem elégedtek meg a kínai autópiac dinamikus növekedésével, az elképesztő keresletet látva vérszemet kaptak és úgy érezték, büntetlenül kínálhatják több modelljüket az amerikai vagy éppen az európai listaáruk többszöröséért.



Ráadásul ügyfeleikről újabb és újabb bőrt húztak le úgy, hogy magasan rögzített áron kínálták alkatrészeiket a márkaszervizeikben. Ez a piaci magatartás persze szemet szúrt a kínai hatóságoknak is, akik akcióba lendültek. Az ország piaci tevékenység felügyeletéért felelős kínai Nemzeti Fejlesztési- és Reformbizottság(NDRC) számos autógyártónál tartott házkutatást, foglalt le iratokat és számítógépeket, hallgatott ki tanúkat:
  • Audi, Daimler, BMW, FiatChrysler, Tata, Toyota, Honda, Nissan, Suzuki, General Motors, Ford


A vád monopolhelyzettel, erőfölénnyel való visszaélés és árrögzítés volt minden esetben. Több gyártót az ügy kirobbanás óta már bűnösnek is találtak és a törvény adta lehetőségekhez mérten (az előző évi árbevétel 1%-ától maximum 10%-áig terjedő pénzbírság) szankcionáltak is.

Ugyanakkor vélhetően a kínai hatóságok szeme előtt sem kizárólag a fogyasztók védelme és a tisztességes piaci verseny visszaállítása lebegett elsősorban. Nem hivatalos hírek szerint az egész akciósorozatra azért került sor, mert a kínai vezetést aggasztja a külföldi autógyártók térnyerése. A világ legnagyobb autópiacán ugyanis folyamatosan csökken a kínai gyártók részaránya, a mostani lépéssel a kínaiak igyekeznek nehezebb helyzetbe hozni a külföldieket.

A kapzsiság megbosszulja önmagát

Az autógyártók az NDRC elszántságát látva biztos érezték, hogy ezúttal tényleg nagy a baj, ezért kezes bárányként viselkedve készséggel működtek vele együtt. A kínai hatóságot mindez persze nem hatotta meg, "keményen" bírságolt azoknál a cégeknél, akiknek a bíróság kimondta bűnösségét.

A helyzet komolyságát jól mutatja, hogy az autógyártók azonnal elfogadták a rájuk kiszabott bírságokat, sőt több esetben még az ügy lezárulta előtt bejelentették: alkatrészeik és egyes modelljeik árát azonnal jelentősen csökkenteni fogjál. Ezzel kvázi beismerték bűnösségüket, vélhetően azért, hogy kedvezőbb elbírálás alá essen az ügyük.

A már meglévő, és a várhatóan kiszabásra kerülő bírságokat látva persze az autóipari viszonyokat jól ismerők csak mosolyogva legyintenek, miközben arra gondolnak, hogy ezek az összegek kerekítési hibának számítanak. Nekik igazuk is van, ugyanakkor az autógyártók által önkéntesen végrehajtott árcsökkentések már jelentős kiesést okozhatnak az árbevételben, ezen keresztül pedig a profitábilitásban. Árbevétel-arányosan az ügy legnagyobb vesztese az Audi, míg az árbevétel abszolút értékét alapul véve a Toyotának okozhatja majd a legnagyobb kiesést a mostani akciósorozat.

Nem csak az autógyártókon csattant az ostor

A kínai hatóság nem csak az autógyártókat vette össztűz alá, a japán autóipari beszállítók is a célkeresztjükbe kerültek, aminek az lett az eredménye, hogy 12 vállalatot összesen 200 millió dollárra büntettek meg. A legnagyobb büntetést (közel 47 millió dollárt) a Sumitomo Electric Industriesre szabták ki, míg a többi érintett a tavalyi árbevételének 4-6 százalékát lesz kénytelen befizetni a versenyellenes tevékenysége miatt:
  • Denso, Mitsubishi Electric, Furukawa Electric, NSK, NTN, Jtekt, Aisan, Mitsuba, Yazaki


A Hitachit és a Nachi-Fujikoshit is bűnösnek találták, ugyanakkor eltekintettek a cégek megbírságolásától, mivel együttműködtek a hatósággal és elsőként szolgáltattak bizonyítékokat a vizsgálatokhoz.

India és Dél-Korea is beállt a sorba

Az autógyártók ellen irányuló akciósorozatnak van másik hátulütője is a pénzbírságon és a várható profitkiesésen túl: egyre több ázsiai ország követi Kína példáját. Az indiai trösztellenes hatóság is munkába lendült, aminek az lett a következménye, hogy 14 autógyártót bírságoltak meg összesen 420 millió dollárra. Továbbá kötelezte az autógyártókat arra, hogy ne korlátozza kisebb riválisaik (elsősorban helyi gyártók) szabad piacra jutását. Ezeken kívül pedig elfogadtak egy olyan törvényt, ami megszünteti azt a régi gyakorlatot az országban, hogy kizárólag a márkaszervizekben szervizelt járművek esetében marad érvényes az arra vonatkozó garancia.

Legutóbb pedig a dél-koreai közlekedési minisztérium jelentette be, hogy vizsgálni fogják a külföldi autógyártók árképzési magatartását és amennyiben visszaéléseket tárnak fel, keményen szankcionálják majd az érintett gyártókat. Az időzítés nyilvánvalóan nem véletlen, kínai mintára a dél-koreai vezetés is így próbálja segíteni a hazai piacán egyre keményebb versenyre kényszerülő gyártóit, a Hyundait és a KIA-t.

Hírfigyelő Szolgálat

A politikai párbeszéd hadszíntere?

A kelet-ukrán oroszajkú milicisták továbbra is mindent megtesznek az önálló Novorosszija létrehozása érdekében, azonban a Kijevvel történő fogolycserétől mereven elzárkóznak. A harcok folytatódtak, az Azovi-tenger partjára helyeződött át a hadszíntér, a Fekete-tengeren pedig NATO hadgyakorlat vette kezdetét. Az Európai Unió közben döntött az újabb szankciókról, míg Moszkva újabb korlátozásokat helyezett kilátásba a nyugati országokkal szemben: az újabb orosz szigorítások a nyugati légitársaságok profitstabilitását veszélyeztetik.


Fegyvereket szállít hivatalosan is a NATO Ukrajnának, mint az kiderült - "Egy sor NATO-tagországgal sikerült megállapodni modern fegyverek közvetlen szállításáról, ami segít megvédeni magunkat és győzni. Noha mi alapvetően a magunk erejére támaszkodunk, létfontosságú szánunkra a pénzügyi és a haditechnikai segítség, s ezt megkapjuk" - szögezte le dél-donyecki kikötővárosban munkalátogatáson tartózkodó Petro Porosenko államfő, amikor találkozott a városban még szolgáló nemzeti gárdistákkal, katonákkal és határőrökkel.


Az Európai Parlament (EP) külügyi bizottsága hétfőn Brüsszelben nagy többséggel megszavazta, hogy javasolja az EU-ukrán társulási egyezmény uniós ratifikálását. A szakbizottságban 49-en voksoltak igennel, nyolc ellenében, négy tartózkodás mellett. Az EP plénuma várhatólag jövő heti strasbourgi üléshetén dönt a ratifikálásról. Az egyezmény a politikai jellegű előírások mellett mély és átfogó szabadkereskedelmi övezetről szóló megállapodást is magában foglal, ami heves ellenkezést váltott ki Moszkvában. Az orosz vezetés az egykori Szovjetunió egyes volt tagállamai között vámunió kialakítására törekszik
A mai nap során végül nem született konszenzusos döntés az Európai Unió tagállamai között az Oroszországgal szemben alkalmazandó szankciókkal kapcsolatban. A tagállamok egyre jobban tartanak az orosz fél által alkalmazandó válaszlépésektől, ezért holnapra újabb egyeztetést hívtak össze a témában. Délután 6-kor újra asztalhoz ültek az uniós nagykövetek Brüsszelben, hogy mégis letisztázzák az Oroszországgal szemben alkalmazandó újabb gazdasági szankciókkal kapcsolatos nyitott kérdéseket. Az úgynevezett állandó képviselők pénteken jutottak megállapodásra az újabb büntetőintézkedésekről, azzal a kikötéssel, hogy hétfőn, úgynevezett írásos eljárással fogadják majd el őket hivatalosan. Ezt követően lehetne az erről szóló rendeletet közzétenni az EU hivatalos közlönyében, miáltal az intézkedések hatályba is lépnének. Eredetileg délután 3 óra volt annak határideje, hogy a tagállamok kivétel nélkül rábólintsanak a pénteki megállapodásra, ám ez végül nem történt meg, s ezt követően ültek asztalhoz ismét a nagykövetek. Brüsszeli sajtóértesülések szerint az Európai Unió a többi között arra készül, hogy mintegy 25 emberrel bővíti ki a beutazási tilalommal és vagyonbefagyasztással sújtottak körét, továbbá az orosz állami tulajdonban lévő bankokon túl egyes energiacégeket is elvág az európai tőkepiacoktól.

Gölöncsér Miklós összeállítása

Közösségi napelemek

Karinthia most egyszerre két újközösségi finanszírozású napelem rendszer kezdte el működését. A módszer ugyanaz, mint a korábbi bécsi közösségi napelem rendszerek esetében.
A helyi lakosok, Villach és Ebendorf lakói vásárolják meg a paneleket, és ezeket használatra odaadják a szolgáltatónak.
A szolgáltató egy napelem erőműben használja a paneleket, és így áramot termel 200 háztartásnak. Az így termelt áramot eladva pedig jó megtérülést ad a befektetőknek.
A Villach-i erőmű teljesítménye 130MWh, az Ebendorf-i erőmű várhatóan 500MWh energiát termel évente.
Az osztrák állam azzal garantálja a sikert, hogy 13 évre garantálja az éves 3,6% megtérülést. Ezt az Európában -Magyarországon kívül- szinte mindenhol használt Feed In Tariff (áramátvételi tarifa) rendszeren keresztül kapják a paneleket vásárlók.
A lakosok egységnyi panel-csomagja 600 euro, az így összeadott napelem rendszert pedig egy környéken található bútorkereskedelmi cég épületén helyezték el. Mivel itt is hatalmas volt a siker, így mint a bécsi közösségi napelem rendszer esetében történt, az üzemeltető már tervezi a következő napelem erőműveket.


A brandenburgi Gross Dölln egykori szovjet katonai repülőterét napelemekkel fedték be, azok 36.000 Berlin-környéki háztartás áram-igényét tudják kielégíteni. A 212 hektáros terület 300 labdarúgó pályának felel meg, másfél millió amerikai gyártmányú, vékony napelem-táblát helyeztek el rajta, 128 MW névleges összteljesítménnyel. A beruházást, amelynek a költsége 200 millió eurót tesz ki, különösen a Zöldpárt üdvözölte, mint fontos lépést a megújuló energiákon alapuló gazdasághoz vezető úton. Mint ismeretes, a német konzervatív-liberális kormány a legutóbbi japán atomerőmű-szerencsétlenség után (egyetértésben az ellenzékkel) úgy döntött, hogy nem épülhet új atomerőmű az országban s a meglévőket fokozatosan leállítják.

Megjegyzés;

A Radalko Technologies Limited egy angol 10 éves cég, 2 éve napelemek telepítésével, üzemeltetésével, fejlesztésével foglalkozik. Megújuló energia források hasznosítására specializálódott.

A SunMoney program keretén belül letelepíti az erőművet és amikor már 30 napja termel az erőmű, a letelepített teljesítmény mögött álló napelemeket értékesíti a partnereknek. Majd ezt a teljesítményt visszabérli és 25évig bérleti díjat fizet érte.

A napelemek jelenleg Közép Magyarországon vannak letelepítve. A képek fent vannak a www.sunmoney.netoldalon.Szepte mberben a cég vezetői programot ír ki és a vezetők bejárást kapnak a napelem parkokba. A napelemek TÜV minősítéssel rendelkeznek.

A cég a tevékenységét Magyarországon kezdte el , mert:

• itt a legszigorúbbak a törvényi előírások, ha hazánkban megfelelnek az előírásoknak, akkor bárhol a világban kivitelezhető a rendszerük.
• az ország teljes éves villamos energia termelésének és felhasználásának csupán a 2 %-a van megújuló energiákból, és ez a tény, hatalmas piacot jelet mindenkinek.

Magyarországon, sőt a világon az egyetlen olyan cég a Radalko Technologies Limited, aki közösségi napelem parkot, telepit, üzemeltet és fejleszt és erre létrehozott egy marketing programot.

Fejlesztés:
Egyedülálló a világon! A villamos energia többletet alakitja át szintetikus metán gázzá és ez szintetikus metán ezútán bármire használható. Kiválthattja a földgázt !!!


Bíró Dalma összeállítása

Nem értik, vagy nem akarják érteni

Nurszultan Nazarbajev, kazah államfő a közelmúltban tett egy nyilatkozatot, ami idehaza - bár egyébként alig foglalkoznak Kazahsztánnal, épp az ország eurázsiai tagsága miatt - megdöbbentően nagy port kavart a liberális médiában. Nazarbajev a vámuniós tagállamok, Ukrajna és az Európai Unió Minszkben tartott tárgyalássorozatának első felvonásán nyilatkozott Kazahsztán és az Eurázsiai Gazdasági Unió viszonyáról; a kazah államfő azt találta mondani, hogy "ha az alapszerződésben lefektetett elvek sérülnek, Kazahsztánnak joga van megszüntetni tagsági viszonyát az Eurázsiai Gazdasági Unióban. Asztana soha nem lesz tagja olyan szervezetnek, ami fenyegeti Kazahsztán függetlenségét."
A sokak által helytelenül értelmezett mondat közvetlen előzménye, hogy Minszkben szóba került; Ukrajna jóval olcsóbban juthatna gázhoz, ha a vámunió tagja lenne, ebben az esetben ugyanis nem terhelné a vám díja a behozott földgázmennyiséget. A februárban fegyveres puccsal hatalomra juttatott nyugatbarát politikusok Kijevben azzal hangolják az embereket az eurázsiai csatlakozás ellen, hogy "a vámuniós tagság, az Eurázsiai Gazdasági Unió tagság fenyegetést jelentene Ukrajna függetlenségére." Nem meglepő tehát, hogy az Eurázsiai Gazdasági Unió egy alapító tagállamának államfője az ilyen jellegű vádak tisztázásával kezdi: természetesen nem fenyegeti az uniós tagság a függetlenséget - ha így lenne, ők is kilépnének.
Hídfő.net | Nurszultan Nazarbajev
Nazarbajev nyilatkozata nem Oroszországnak szólt - az államfő nyilatkozata egy jelzés volt az Európai Unió tagállamai felé; mi egy olyan uniót építünk, ami nem törekszik a tagállamok függetlenségének felszámolására, épp ellenkezőleg, a hazai érdek képviselete az unió elvi alapja, a nemzeti érdekek fúziójaként formálódik az eurázsiai közösség. Nazarbajev ugyanis ezzel a mondattal azt jelentette ki, hogy a tagállamok függetlensége az Eurázsiai Unió elvi alapja, ami az alapszerződésben is rögzítve van. Szemben az Európai Unióval, ami agresszív lépéseket tesz a tagállamok függetlenségének felszámolására.
Nazarbajev nyilatkozata nem csak jelzés volt az Európai Unió tagállamai számára, de megadta az alaphangot az ukrán féllel folytatott tárgyalásokhoz is; Ukrajnának megéri belépni ebbe a közösségbe, mert a vámuniós tagság nem fenyegeti az ország függetlenségét, épp ellenkezőleg, az ország érdekét szolgálja. "Ha az alapszerződésben lefektetett elvek sérülnek, Kazahsztánnak joga van megszüntetni tagsági viszonyát az Eurázsiai Gazdasági Unióban. Asztana soha nem lesz tagja olyan szervezetnek, ami fenyegeti Kazahsztán függetlenségét." - mindezt egy tagállam képviseletében mondta Nazarbajev, ami azt jelenti, hogy tagállamként Ukrajnának is meglenne a joga mindehhez.
Lássuk, mi jutott el ebből a magyarországi liberális médiába. Megfenyegette Putyint a kazah államfő - kiléphetnek az Eurázsiai Gazdasági Unióból, ha az ország függetlensége sérül. A liberális média mindeddig nem nagyon tudott értelmes kritikát megfogalmazni az eurázsiai vámunióval, az Eurázsiai Gazdasági Unióval kapcsolatban. Beszéltek putyinizmusról, agresszív orosz terjeszkedésről, és minden másról, csak éppen arról nem, hogy az Eurázsiai Unió gazdasági alapja a tagállamok gazdasági növekedésének közös forrásból fejlesztése. Az Eurázsiai Unió majdani tagjai még a belépés előtt jelentős ipari fejlesztéseket kezdhetnek meg. Kirgizisztán még a csatlakozás előtt -többek között- négy új vízerőművet adhat át, amit már eurázsiai forrásokból valósítottak meg.
Mindez nem mondható el arról a szerencsétlen képződményről (A tíz szarvú Fenevad=Európai Hazugsággyár), ami tíz év alatt annyit tudott elérni, hogy leépítette a magyar iparnak azt a részét, amit előtte 15 év alatt nem sikerült elprivatizálni.
Valóban, a kazah államfő nyilatkozata roppant fenyegetően hathat azok számára, akik egy ország érdekének markáns képviseletét elfogadhatatlannak tartják egy szövetségi rendszerben. Mindez azonban csak a nyugati szövetségi rendszer tapasztalata. Az integráció nem jelenti szükségszerűen a hazai érdek háttérbe szorítását - épp ellenkezőleg, egy gazdasági unió a legmegfelelőbb eszköz arra, hogy a hazai gazdaság fejlődni tudjon és piacot találjon. Ahogy Nazarbajev is mondta, kilépnének, ha sértené a függetlenséget. Csakhogy Kazahsztán nem lépett ki, hanem továbbra is tagja az Eurázsiai Gazdasági Uniónak. Mit jelent mindez? Hogy nem sérti a függetlenséget, a liberális média pedig hazudik. Mást nem is jelenthetne.


http://www.hidfo.net/2014/09/08/nem-ertik-vagy-nem-akarjak-erteni

Ma délután elkezdték ágyúzni Sztahanovot és környékét.

A prvomajszki járás Toskovka faluját “Katyusákkal” kezdték lőni. A népfelkelők három sorozatvetőt elpusztitottak. A kezelőszemélyzet – legalább 25 lator – mind ott veszett!

Kemerovo térségében heves tüzérségi párbaj kezdődött.

Krasznyij Lucs elfoglalására kisérletet tett a latorhorda. A népfelkelők három bitang kilövésével elvették a kedvüket, és jelezték: rossz ötlet részükről a kisérletezés.

Mariupoltól 6 kilométerre a zsoldoshorda felrobbantott egy közúti hidat. Ezzel viszont saját sorsukat nehezitették meg.

hid

A mariupoli összecsapásokban egy latorblokkposztot megsemmisitett a milicia. Ott három “azovista” adta ki a páráját, és egy tank bánta a heveskedést.

Hrakovonál szintén tüzérséget vetett be a latorbanda. Itt egy irodaépület romba dőlt.

Nyizsnyij Krimki és Fascsjovka környékéről viszont a fasiszta bandák Luhanszk irányába húzódtak.

Donyeckben a repülőtér még mindig adok – kapok szintere.

Itt kell megemliteni, hogy tegnap a Szaur – Mogil temetés szinhelye volt. A dombon a népköztársaságiak halottait temették, a II. világháborús hős elődök mellé.


szaur szaur1 szaur2

A népköztársaságiak vezetői kezdik úgy látni, hogy “átverték” őket Minszkben azzal, hogy Nyalókakirályék részéről a megállapodást egy semmiféle felelősséget nem viselő nyalonc irta alá Kucsma személyében. Donbasszban egyre növekszik a fegyveres konfliktus újbóli – az eddigieknél hevesebb – kirobbanásának lehetősége. Minden részrehajlás nélkül kijelenthető: kizárólag a Kijevi udvar tehető ezért felelőssé.

Nyalókakirály mariupoli utazásából végülis a jelek szerint nem lesz semmi. Kijevben közölték, hogy Őfelsége nem megy a kikötővárosba. (Valószinűleg a tervezett utazás idejére már úgyis a népfelkelők kezén lesz!)

http://balrad.wordpress.com/2014/09/08/a-jelek-szerint-a-veget-rugdossa-a-donbasszi-tuzszunet/





Porosenko Mariupolban szavalta a háborút és békét


3840959

- Előbb Putyinnal alkudozott a békéről, majd katonáinak erősítést ígért a háborúhoz -

Petro Porosenko Ukrajna elnöke a majd félmilliós lakosságú Mariupolba érkezett hétfőn. Mialatt a városban tartózkodott, a Milícia kemény tűzpárbajt vívott a Junta tüzérségével a város körzetében.
Előzőleg Porosenko szeptember 6-án telefonon folytatott tárgyalást Putyin elnökkel, melyben megállapodtak abban, hogy betartják a tűzszünetről szóló megállapodást. Rögtön ezután megkezdődtek az ukrán csapatösszevonások, többek között Mariupol térségében is.
A tűzszünet következtében a Milícia nagyrészt elvesztette helyzeti előnyét, mert betartotta megállapodásokat, s ráadásul 1200 fogságba esett ukrán katonát engedtek át a Junta vonalai mögé.
Ezzel szemben az ukránok visszaéltek a tűzszünettel, s azonnal csapataik mozgatásába és feltöltésébe kezdtek. Nagyon úgy tűnik, hogy az oroszok ismételten abba a hibába estek, hogy hittek azoknak, akiknek nem kellett volna. A Népköztársasági Milícia azért sejtette ezt, – nem is érte különösebb meglepetés. Bár az előzőleg vérrel kiküzdött helyzeti előnyét nehezebb lesz ismét visszaszereznie.
Porosenko azt is bejelentette, hogy közvetlen fegyverszállítások indulnak meg Kijev számára több NATO tagországból. Az ukrán elnök a walesi tartózkodása idején, a NATO-csúcson több tagállam vezetőjével megállapodott abban, hogy Ukrajnába korszerű fegyvereket szállítanak az USA-ból, Franciaországból, Lengyelországból, Norvégiából és Olaszországból. (Bár később ezen államok kormányainak hivatalos szóvivői, nem erősítették meg ezt az állítását).
(Emlékeztetünk rá, hogy mindeközben történt a minszki tűzszüneti megállapodás, majd 6-án a telefonos megbeszélés Porosenko és Putyin között a békéről. – Vagyis nagyon úgy tűnik, hogy mind a Nyugat, mind az ukrán elnök igyekeznek hülyét csinálni az oroszokból kihasználván azok elkötelezettségét az adott szó iránt).
De, ahogy az előbb is említettük, – a legfőbb érintett, maga a Milícia azért nem igazán hitt a nyugati és az ukrán léhűtőknek.
Porosenko tehát az így megszerzett kedvezőbb pozíciókat kihasználván, nagy mellénnyel Mariupolba érkezett hétfőn, s mint a hadsereg főparancsnoka ígéretet tett arra, hogy megvédi a várost a “szeparatistáktól”.
52794d3dc790
Az egyik acélgyár munkásai előtt úgy fogalmazott; Nemcsak Mariupolban, hanem egész Ukrajnában mindenki békére vágyik, ezért döntött úgy, hogy tárgyalásokat kezd az orosz államfővel, Vlagyimir Putyinnal. – De ha rákényszerül – tette hozzá, -az ukrán hadseregnek ereje, muníciója és elszántsága is elég ahhoz, hogy megvédje Mariupolt, sőt az egész országot.
Az acélgyár munkásai lelkesen ünnepelték, amikor Nyalókakirály elszavalta a következőket:
“Ez a mi ukrán földünk és nem adjuk oda senkinek! A hadsereg, a fegyveres erők és a határőrség tartsák szárazon a puskaport!”
Így láthatóan a tűzszüneti tárgyalásokat újfent csak időnyerésre és az elvesztett stratégiai pozíciók visszaszerzésére használja föl a kijevi junta vezérkara, – mindenkit az orránál fogva kíván vezetni.
Nagy hibát követ el, aki egy szavukat is elhiszi, – hiszen az sem igaz, amit kérdeznek.
Az alábbi videóban pedig, melyet az európai média készített, Nyalókakirály mariupoli fellépése látható, melyben az acélgyári munkások előtt, – (kik között érdekes módon felülreprezentáltan többen voltak a fiatal nők), – elszavalja a kamerának, – a háborút és a békét…
Források: ITAR-TASS, – Oroszország Hangja, – Euronews, – Крыса из нержавеющей стали – B-R

Partraszállás a Kalinyingrád régióban

A NATO térségünkben folytatott provokációjára és háborús készülődésére válaszként az orosz Balti Flotta egységei hadgyakorlatot kezdtek a Kalinyingrád enklávé területén. A Balti Flotta partraszálló gyakorlatában a flotta 10 hajója, a haditengerészet légierőihez tartozó vadászgépek és helikopterek, a parti őrség több mint 70 egysége, műszaki támogató alakulatok és mintegy 700 katona vesz részt.
A gyakorlat fő eleme a Balti-tengerről végrehajtott partraszállás a Kalinyingrád régióban. A haditengerészet alakulatai partraszállító hajókon érkeznek a területre, amihez a flotta egy taktikai csoportja tűztámogatást biztosít. A partraszálló alakulatok mintegy 20 páncélozott csapatszállító járművel haladnak tovább, amihez Mi-24 helikopterek is támogatást adnak.

Azt megelőzően a részt vevő alakulatok a feltételezett ellenség deszant elhárításának felszámolását gyakorolták a tengeren. A kétéltűekkel lefolytatott partraszállás a gyakorlat végső szakasza.
Augusztus 31-én Dalia Grybauskaitė nyilvánosan hangot adott annak, hogy Litvánia valamiféle háborút akar megvívni Oroszország ellen, mondván, hogy Oroszország háborúban áll Európával. Szeptember 5-én a Walesben tartott csúcstalálkozót követően pedig a NATO területi követelésekkel lépett fel Oroszországgal szemben. A NATO-csúcs előtt több NATO tagállam is csapatokat küldött Ukrajnába, köztük hazánk is.


http://www.hidfo.net/2014/09/08/partraszallas-kalinyingrad-regioban

Vlagyimir Putyin Oroszországa: Az angol-amerikai tengely, és az "Új világrend" perfekt megbuktatója

State of the Nation Miért is fél az angol-amerikai tengely annyira Putyintól és határozta el , levadássza a hatalombol? Egy világ vezetőt sem üldözött, és démonizált a Nyugat az elmúlt évtizedben, mint Vlagyimir Putyin elnököt. Nem volt még elnök vagy miniszterelnök kitéve annyi felháborító személyes támadásnak és kitartó hamis vádnak mint ö. Nyilvánvaló, hogy Vlagyimir Putyin valódi fenyegetést jelent a világ árnyékkormányának (WSG) oly módon, hogy azok, akik a globális piramis hatalom csúcsán vannak mélységesen idegesek tőle. Miért is félnek tőle ennyire? Mielőtt erre a kérdésre lehet válaszolni, a rejtett történetet, a Szovjetunió előre megtervezett összeomlását kell megérteni, és megfelelően figyelembe venni. Csak ha megértjük az igazi történeti összefüggéseket, amelyben Vlagyimir Putyin működött abban az időben, lesznek a tettei és kijelentései ma fontosak, és értelmezhetőek. Ez az ismeretlen a történelem nagyon fontos, ha meg akarjuk érteni az ő számtalan ellenzői, az egész angol-amerikai tengely (AAA) reakcióit. Az alábbiak szerint: Ultra-Titkos alkuk előzték meg a Szovjetunió összeomlását, a berlini fal ledöntése után.

Az egyik legjobban őrzött titok, amely megelőzte a szovjet kommunizmus elkerülhetetlen összeomlását, és az azt követő Szovjetunió szétszakadását, egy gondosan ellenőrzött robbantáshoz lehet hasonlítani. Annyi volt a különbség ebben az esetben, hogy bankárok és politikusok, befektetési brókerek voltak, akik ténylegesen megnyomták a gombot. Minden terv pontosan le lett fektetve azok által, akik a legnagyobb hasznot remélték húzni ebből, figyelembe véve a hatalmas vagyont, amivel az orosz anyaország bírt. A leomlott a berlini fal, és összeomlott a Szovjetunió nem volt az a spontán történés folyamat, amit számos mainstream média (MSM) szeretne velünk elhitetni. Nem is volt Ronald Reagan elnök kérése: "Mr. Gorbacsov, rombolja le ezt a falat "; bár Hollywood készített pár nagy (és meggyőző) politikai színház szerű filmet erről. "Peresztrojka" és a "glasznoszty" egyszerűen szlogenek voltak, amit szajkóztak arról, hogy bemutassa az alapvetően megváltoztatta Szovjetuniót. Igen, Oroszország liberalizáltá vált, különösen ellentétben a szovjet kommunizmussal, de csak így tudták a banksterek (bankers- gengsters= banksters) neo-liberalizálni.Tény, hogy az egész Szovjetunió felbomlása számos nagyon magas szintű titkos találkozónak (a legmagasabb szinten) a Szovjetunió képviselői, USA, Nagy-Britannia és más jelentős AAA nemzetek és WSG vezérek tárgyalásinak volt a végeredménye. A legfontosabb témák ezeken a találkozókon, érintették az üzleti, kereskedelmi, banki és befektetési szférákat, a szükséges szempontokat hogy rendezett módon bomoljon fel a Szovjetunió, és a többi kelet-európai szatellit köztársaság.

1989-ben az inga már azok felé lendült, akik szerették volna, hogy a Szovjetunió és az ő általa felügyelt szatellit országok ne a kommunizmus irányítása alatt legyenek, hanem egyenesen ők irányítsák a csodálatos természeti gazdagsággal rendelkező országot, az ipari bázisait, és más nemzeti eszközeit meztelen rabló kapitalista stílusban megszerezvén. E cél érdekében a sok hírhedt orosz oligarchák közül, a megfelelőket egyenként választotta, és nevezte ki a nyugati koalíció bankárjai, hogy felügyeljék a nyílt lopást minden jelentős vagyon és a természeti erőforrást

beleértve, az orosz néptől. Ez az egyedülálló formája korrupt rabló kapitalizmusnak eleinte rejtve maradt a nyilvánosság elől, mivel minden értéket el akartak lopni az állam és a polgároktól. Ez a közösen megáldott átmenet volt az egyetlen módja annak, hogy a Szovjetuniónak "megengedték" a leszakadást azoktól, akik titokban irányították az ország sorsát közel 75 évig a névleges szovjet kommunizmus alatt. Vezetők, mint Mihail Gorbacsov és Borisz Jelcin kerültek kiválasztásra, hogy felügyeljék és rábólintsanak az egész állami koordinált lopásához az oligarchák által. Ahogy általában a politikai vezetőket sötétben tartják, sem őket, sem az ö belső köreikben senkinek nem volt tudomása, a részletekről, hogy akarják ellopni az orosz vagyont. Ők csak csupán stromanok voltak, frontemberek, akiknek elsődleges feladata az volt, hogy bevezessék ezt a folyamatot a legitimitás máza alatt. Azonban, a pozícióik és a politikai hatalmukból fogva egyedülálló kilátásuk volt a történtekre, és mindketten tudatában voltak annak, hogy " üzlet köttetet az ördöggel" a hátuk mögött.

Borisz Jelcin viselte a legnagyobb terhet az időzítés miatt, az ő ideje, elnöksége alatt figyelte, ahogy az oligarchák ellopnak mindent a láthatáron. A jól ismert alkoholizmusa és szívbetegsége, biztosan az eredménye volt annak, hogy végig kellet játszania ezt az egész színjátékot. Ennek ellenére tudta, hogy a jövőben, Vlagyimir Putyin uralkodása alatt Oroszország meg lesz "védve". Mert, ahogy a Nyugati keselyű kapitalisták végre hajtották terveiket (és szerződéseiket) hogy Oroszországot kizsákmányolják, volt egy szupertitkos csoport, akik orosz hazafiakból, nacionalista, és lojális politikusokból és kormányzati tisztviselőkből tevődött össze akik, szintén tették a dolgukat, ellenük, csupán a megfelelő időpontra várva. A CIA, vagy más néven a vállalat, közvetlenül is részt vett a század legnagyobb csalásában. A következő főcím ábrázolja, hogy pontosan mi nem fordul elő, közvetlenül azelőtt, hogy leomlott a berlini fal, majd összeomlott a Szovjetunió. C.I.A. vezetője beismeri, hogy nem ismerték fel a szovjet összeomlás előjeleit- New York Times Elhiszi valaki, hogy a CIA megpróbálta magát, hogy nem tudta megjósolni ezt a monumentális, példátlan összeomlást, különösen akkor, amikor a cég, hogy ténylegesen nyomta meg a gombot ami lényegében egy ellenőrzött robbantási folyamat volt? A CIA olyan messzire ment, hogy inkább bevállalta a rossz sajtót, és a sok kritikát, hogy meggyőzze az amerikai közvéleményt (és a világot), hogy volt "igazán" kudarcot vallott ebben a tekintetben. Annyira komoly volt a szándék hogy elrejtsék a tényleges beavatkozásukat, az orosz nép ellen, valamint a többi volt szatellit köztársaságok ellen a szovjet blokkban, hogy a CIA-ben készültek a téma körül különböző politikai drámák, amiket a "Washington, DC színházi negyedben "előadtak annak érdekében, hogy ne lepleződjön le bármilyen amerikai részvétel. Elvégre a CIA viseli a közvetlen felelősséget az összes angol-amerikai tengely nemzetközi megállapodás szigorú betartásáért, és a CIA elsődleges feladata az ilyen jellegű szerződések végrehajtása. Oroszország ügyében, azonban ezek a hosszú távú értékelések és stratégiai elemzések, elégtelenek voltak. Tehát olyan tévesek voltak, hogy most már biztonsággal kijelenthető, hogy a CIA, lett végül is átverve. Talán az is lehet, hogy voltak jól elhelyezett CIA "közérdekű bejelentők, akik ugyan játszották a szerepüket, de közben figyelmeztették az orosz partnereikkel a különböző csalásokra, amit Saint Petersburgtól, Vlagyivosztokig a nyugati „bankster” –ek játszottak.

Most már világos, hogy miért rohant az összes orosz oligarcha Londonba, Tel-Avivba, és vagy és New Yorkba. Az orosz oligarchák a vádak elöl védelemért a CIA, MI6 és a Moszad bűnszövetkezethez futottak, mélyen az angol-amerikai tengelyben (AAA). Még a nemrég szabadult Mikhail Kodorkovsky [1], a már

felsűlt Yukos Oil ex-elnöke, már több időt töltött a jó öreg USA –ban toporzékolva egy új orosz forradalomért. Gary Kaszparov, korábbi sakk világ bajnok, aki a CIA másik orosz politikai beültetettje, szintén éjjel-nappal azon dolgozik, hogy leváltsa Putyint mint "Birodalom Védője", szüntelenül azon prédikál, az amerikai politikai vezetésnek hogy milyen "súlyos veszély" Putyin, aki valójában egy felvilágosult vezetö. Úgy tűnik, hogy ezek a nyugati hülyék közül egyik sem érti meg, hogy már nem 1917 et írunk, és hogy Vlagyimir Putyin nem Miklós cár a Romanov hírnévvel. Azt sem veszik észre, hogy a külföldön bujkáló oligarchák, és az otthon maradt politikai bábok közül, sokaknak katasztrofális végük lett, ilyenek az erők, melyek magasból igazgatják Putyin terveit az erős és szuverén Oroszország érdekében. A sok oligarcha közül, akik mind saját érdekből cselekszenek, egyik sem jöhet Putyin nyomába, most hogy az államhatalom már visszafordíthatatlanul konszolidáltan a Kremlin akaratát képviseli.

Ukrajna: Egy újabb CIA-koordinált államcsíny…. az USA és Izrael által Ami különösen meglepő, az a Nyugat annyira átlátszó módszere Oroszország aláásására. A legutóbbi kijevi puccs, és a folyamatban lévő ukrán forradalom, egy tökéletes példája annak, hogy döntenek káoszba egy nemzetet, ami a történelmi Oroszországhoz tartozott. Itt ismét cionista oligarhák lettek kinevezve, az összes kulcsfontosságú nemzeti vezetői pozíciókba, akik az USA, az Egyesült Királyság és Izraelhez kötődnek. Ismét az AAA forgató könyvet vették elő, amit a Szovjetunió összeomlására használtak, vagyis a milliárdos oligarchák teljes irányítás alá vették az Ukrán nemzeti vagyont. Nem sokan tudják, de van egy terv, ami szerint a modern Izrael Állam, visszatérése az eredeti hazájába, Ukrajnába a cél. Kelet-Ukrajnában egyszer része volt a Khazár királyságnak, amikor a judaizmust választotta a király hivatalos államvallásnak. Ezek a kazárok, akik a judaizmust választották vallásul képezik azt a réteget, amit ma askenázi zsidóság néven ismernek. Több évszázados vándorlások után, szerte Oroszországban, valamint keleti, közép és nyugat-európai bevándorlások által, a leggazdagabb és politikailag legerősebb vallási csoporttá váltak Eurázsiában. Valójában a modern Izrael Állam (MSI) a cionista mozgalomból jött létre, amely hatalmát és vagyonát az internacionális askenázi zsidóságtól nyerte. Ugyanakkor az MSI kísérlet nem megy olyan jól. A legtöbb zsidó, aki Oroszországból és Ukrajnából emigrált el, valamint a számos menekült, aki a második világháború előtti üldözések, és a háború alatti káosz miatt menekült el Európából, mostanra már megérti, hogy a serpenyőből ugrott a tűzbe. Továbbá, sok zsidó már most rájött, hogy a kulturális PTSD [3] által szándékosan kirobbantott világháborúk (első és második világháború) azért lettek megrendezve, hogy ők, hajlandóbbak legyenek rezidenciát felvenni egy idegen folton, a sivatag közepén, muzulmán, és arab országokkal körül véve, amelyek kénytelenek végignézni Palesztína nyílt lopását. Egyáltalán nem jó beköltözni így valahova, főleg ha a szomszédok is nagyon könnyen rakétákat lőhetnek át a kertünkbe, vagy egyenesen ránk.

Itt jön be a terv Ukrajna benépesítéséről. A legtöbb európai származású izraeliek természetesen sokkal kényelmesebb a rakéta támadásoktól mentes " kontinens " nyugalma. Ezért Ukrajnát választotta a cionista vezetés, mint új menekülő pozíciót. Nem csak szemtelenül fajgyűlölő a modern Izrael Állam, hanem tarthatatlan lenne bármely civilizált világban, az a bűnözői státusz, amit a mai felfogás szerint Izrael állam képvisel. Izrael mára már letornázta magát egy „pária” státuszba, ami nemzetközileg teljesen elfogadhatatlan. Különösen a legutóbbi Gázai pusztítások fényében, Izrael

lényegében megpecsételte sorsát. Következésképpen, a Közel-Kelet egy hatalmas felrobbanni készülő puskaporos hordóvá lett, ha Izrael úgy dönt, hogy megint átlép egy két határt, a sokadik alkalommal. Minden normális ember, aki ilyen veszélyes, bizonytalan környezetben él, szeretne távol kerülni onnan, ezért van most egy nagyon csendes, sunyi mozgás, mi szerint askenázi zsidók vissza települnek Ukrajnába, az ősi hazába.

Az USA-UK-EU-Ukrajna koalíció táviratozta a félrevezetett szándékát a kezdetektől fogva. A szándékosan kirobbantott Ukrajnai polgárháború kezdetektől fogva, a nyugati hatalmak közölték szándékukat, hogy ott akarnak létrehozni egy új "európai Izraelt". Az orosz nyelv eltávolítása, és helyette a héber nyelv hivatalossá tétele, második nyelvként, az ukrán mellé, szintén egy nyilvánvaló elmozdulás az új izraeli enkláve létesítménye felé. Mindeközben az angol-amerikai tengely azzal vádolja Oroszországot, hogy azt tervezi, hogy létrehoz egy új régiót -Novorossiya – (annyit jelent- ÚjOroszország). Ez az a hazugság, ami álcázni akarja azt a célt, hogy ne ébresszen gyanút, és elterelje a figyelmet a valódi cselekmény sorozatról, ami nem más, mint Ukrajna átvétele, ahogy Palesztinában a 1940-es években. Továbbá, érdemes megfigyelni, Izrael milyen rendkívüli csendben van az egész AAA Ukrajnában a folyamatban lévő, koholt polgárháború kapcsán. Az AAA is használhatná Ukrajnát hogy az egész Európai Unióba belezavarjon. Ahogy Izraelt is arra használták, hogy megzavarják az egész Közel-Keletet évtizedek óta, az új ukrán államot is azért fogják létre hozni, hogy az izraeli áttelepítés szolgáljon majd hasonló funkciót az egész eurózónában, amely lassan kezd ellenséges lenni a zsidó lakosság és az ő érdekeikkel szemben. Amikor a neofasiszta vezetés Kijevben a katonai erőket a Kelet-Ukrajnai városi és vidéki területekre rászabadította, nyilvánvalóvá vált, hogy sokkal nagyobb terv van a háttérben, etnikai tisztogatás. Sok hiteles jelentés volt az orosz nyelvű lakosság tömegmészárlásáról, ártatlan civilek gyilkolása, valamint az infrastruktúra önkényes pusztítása / templomok / házak / vállalkozások tönkretétele. Néhányan azt is célozgatták, hogy a lassú tervszerinti népirtásról van szó.

Régi világhatalmaknak meg kell halniuk, hogy helyet csináljanak, az IGAZI átalakulásnak, amit Putyin propagál Ha az angol-amerikai tengely valamiben kitüntette magát, az az olthatatlan szomjúság a kőolaj és a földgáz iránt. Annyira hozzászokott az AAA szénhidrogén üzemanyaghoz, hogy a petró-dollár hamar a világ tartalék valutája lett. A tartós kereslet az olaj iránt, mint energiaforrás, világszerte mára elérte a kritikus pontot azonban. Mind az AAA hadigépezet, mind a gazdasági kamion sok olajat és gázt igényel, hogy fenn tudja tartani zsarnokságát az egész bolygón. Nem csak borzasztóan pazarló, és hatékonyatlan az angol-amerikai tengely ezek energiaforrások kihasználásában, (amivel Oroszország bőségesen rendelkezik,) de jelentős mennyiségű időt, energiát, pénzt költ a szénhidrogén további megszerzésére, amivel a szuperhatalom státuszát fenn tudja tartani. ÉS ebben rejlik a saját pusztulása, az angol-amerikai tengely már nem tudja elviseli a birodalom fenntartásához szükséges költségeket. Az, amilyen mértékben háborúk és más konfliktusokra hivatkozva biztosítottak további olaj és gáz forrásokat, már nem ésszerű tovább. Minden nemzet, aki ezen az örök háborúk útján indult el, lelepleződött. Egyesek, mint Izrael, átok ként van a legtöbb nemzet által számon tartva. Hasonlóképpen, az USA is kiérdemelte az „egész világ zsarnoka” titulust, aki rohan az önpusztítás felé, mint ahogy az Egyesült Királyság is ismert a City of London

bankster-ei révén. Ennek fényében, az általánosan érvényes felfogás, hogy a szerencse/sors aránya mindkét a BRICS Szövetség és az angol-amerikai tengely, ennek arányában szárnyal és zuhan. Amíg az európai-amerikai-japán gazdasági modell, folyamatosan gyengül, a BRICS szövetség most áll be a jövőbeni fellendülésre. Világos, hogy a BRICS fejlődési görbéje a csillagokig felfelé ível, míg a nyugati hatalmak lezúduló pályán áll. A sors iróniája, hogy csak együttműködés a BRICS szövetséges nemzetekkel, különösen Oroszországgal, mentheti meg a nyugati államokat, a biztos összeomlástól.

Amikor a köd, ami annyira meghatározza, a nyugati gazdasági délibábot kezd halványulni, az eurózóna országai mélységesen sajnálni fogják az Oroszország ellen bevezetett szankciókat. Ők azok, akik most szenvednek az óriási gazdasági nehézségek következményeitől, egy újjáéledő recesszió kellős közepén, amit az Oroszország elleni szankciók előidéznek. Még a magasztalt Európa gazdasági motorja - Németország –is elvesztette a képességét, hogy újra beindítsa a többi EU, országot, mind azért, mert úgy döntöttek, hogy a kijevi puccs valódi elkövetői mellé álljanak. The csata Ukrajnáért nem annyira szól az AAA geopolitikai ballépésről, mint inkább ez a lakmusz teszt hogy, kiket fognak beengedni, hogy csatlakozzanak egy globális mozgalomhoz, ami a gazdasági igazságosság, a társadalmi egyenlőség és a politikai rendről fog szólni. Továbbá a nemzeti szuverenitás tiszteletben tartása - mindenekelőtt -, hogy Putyin Oroszországa Jinping Kínája ésModi Indiája vár el a világtól, amint a világ többi része szintén meg kell, hogy kapjon az összes BRICS nemzettől. Belép Vlagyimir Putyin, a tökéletes ellentéte az angol-amerikai tengelynek Először is, fontos megérteni, hogy nem csak Putyin az az ember, akitől félnek. Még csak nem is Oroszországtól, mint nemzettől, félnek, mint a tűztől. Az erőtől félnek, ami Putyin mögött áll, amit azóta nem láttak, mióta John F. Kennedy volt hivatalban. Valóban, az AAA azon csodálkozik, hogy csaphatták be őket ennyire, hogy elhitték, hogy Putyin egy volt közülük. Elvégre ő egy KGB funkcionárius volt, minden hitelesítő adottsággal, hogy megbízhatóan játszani fogja az ő játékukat, az egész úton, mind végig. De ahogy, JFK, a korai 60-as években, úgy Putyin is látta pontosan, hogy az AAA játékot hogy játsszák a néppel - mindenhol - ő rájuk fordította az asztalt, és még soha nem nézett vissza. Mivel elődje Borisz Jelcin, aki segített az orosz oligarcháknak, a fosztogatásban, a kirabolásban és az orosz anyaország megerőszakolásában, adta áldását Putyinra, mint politikai örökösére, soha senki nem gondolta volna, hogy Putyin ilyen "radikális" 180 ° fokos fordulatot vesz.

Mind az állami politika és a közigazgatásban, a szövetségi kormány nekilátott a folyamat visszafordításának, és Oroszország vagyonának visszaszerzésének, azoktól, akik jogtalanul eltulajdonították. Olyan drámai volt az átalakítás a ragadozó oligarchiáktól, hogy róla most már úgy beszélnek, mint Nagy Péter valós reinkarnációjáról, aki szintén megmentette Oroszországot a belső és külső ellenségtől. Putyin szoros összehangolódása az orosz ortodox egyházfővel - Őszentsége Kirill-pátriárkával - lett az oka, amiért a mélyen vallásos és hagyományt tisztelő Oroszország népe szerelmes lett Putyinba. Társadalmilag a konzervatív felfogás sokkal szimpatikusabb az orosz nép érzékenységének, ami véd egy kifinomult kultúrát, mint ami az ellentétes, a liberális és egyre durvulóbb nyugati társadalmakban látható. Ezen a téren az a különbség, hogy, Putyin Oroszországa ellen nyomásként szolgált az AAA működési módjával

szemben, ami mindenhol csak a társadalmi káoszt és politikai zavart szítja, akármelyik országot szemeli ki magának.

Lényeges kiemelni, hogy az, ahogy Jelcin Oroszországot megörökölte, az egy teljesen korrupt oligarcháknak lett ígérve. Más szóval, az emancipáció a kommunizmusból csak azzal a feltétellel jött létre, hogy az orosz oligarchák szét lophatják majd a nemzet vagyonát - a természeti erőforrásokat, az ipari üzemeket, és bármi mást, amit meg tudtak kaparintani. Ez a kevéssé ismert tény az, amiért Borisz Jelcin szabadon elismerte a karrier végén, hogy voltak egyes történelmi hibák, különösen azok, amelyek a rendszer átadásakor, az orosz vagyont azon hírhedt oligarcháknak sikerült megszerezni. Tudta, hogy ez volt a kulcsa annak, hogy Oroszország szabad legyen azoktól a nyugati hatalmaktól, amelyek szerves részei voltak a berlini fal viszonylag rendezett módon való ledöntésében. A történelem most megmutatta, hogy Borisz Jelcin nagy körültekintéssel választotta Vlagyimir Putyin miniszterelnököt. Az utolsó szavai mint elnök, Putyinhoz : "Vigyázz Oroszországra." Putyin volt a tökéletes választás, Borisz Jelcin utolsó kívánságát tiszteletben tartotta. Putyin maga is a következőket mondta pár nappal korábban Boris Jelcin temetésén. "Megteszünk minden tőlünk telhetőt annak érdekében, hogy Borisz Nyikolajevics Jelcin, nemes gondolatai és szavai" vigyázz Oroszországra” erkölcsi és politikai útmutató lesz számunkra " Persze ez azt jelentette, hogy az oligarchák vagy a börtönbe mennek vagy száműzetésbe. Ez volt pont az, aminek Putyin nekilátott, függetlenül a nyugati reakció és / vagy fenyegetéstől az összes szokásos gyanúsítottaktól. Putyin, semmilyen körülmények között, nem engedte meg hogy a ragadozó kapitalisták elpusztítsák Oroszországot. Tudatosan – a „nemzetbiztonság” címén kezdeményezte, az összes szükséges jogi és kormányzati eljárást, hogy visszaszerezze, ami ellopták az orosz néptől. Ez különösen hatékony és biztos volt, mivel az AAA ugyanilyen ürüggyel, vett át nagy és kis nemzeteket évszázadok óta. Akárhogy is, a Nyugat teljes sokkba volt, hogy az elnök valójában védi a nemzetét ilyen módon. Arra hogy Putyin Oroszország és a polgárság érdekeit rakta a bankárok, az iparosok és a hatalmas oligarchák elé,úgy tekintettek, mint a végső árulásra. Végtére is, a tettei ellentétesek voltak, azokkal, amit az igazi hatalom brókerivel, akik a "a fal leomlását" tárgyalták, titokban megkötött. Kommunizmust csak is azzal a feltétellel engedték meg felszámolni, ha az oligarcháknak biztosított lesz a szabad hozzáférés Oroszország vagyonához. És ez így is volt.. egy ideig………Azt senki nem tudta, hogy Borisz Jelcin - és különösen Vlagyimir Putyin később - becsapta őket. Sajnos, egy ilyen színjáték végül nagy áldozatot követelt Jelcin egészsége ráment erre, szívbetegségben halt meg. A rendkívül hazafias és önfeláldozó orosz vezető, Borisz Jelcin tudta, hogy játszania kell a nyugati vezetőknek (és az ő oligarcha helytartóiknak), ha a nemzetet ki akarja szabadítani a karmaik közül. A végén ő egy páratlanul jó munkát végzett, mivel az átmenet zökkenőmentes volt, Putyinnak, akire hárult az jóindulatú átverés szerepe.

Vlagyimir Putyint főleg azért utálják, a nyugati hatalmak, mert teljesen becsapta őket, az orosz nép javára. Senki nem érti jobban a20. század orosz történelmet, mint a jogosan mérges Szovjetunió polgárai. Ezek az emberek szenvedték el azok kommunista gengszterek, gyötrelmeit, akiket a nyugati bankárok és az angol-amerikai politikai osztály tett hatalomba. Ők pontosan tudják, hogy mi történt a hazájukban a teljesen hamis bolsevik forradalom folytán. Azt is tudják, pontosan ki

volt a felelős ezért a katasztrofális társadalmi, gazdasági és politikai kataklizmáért. "Azt mondják, hogy az orosz sztyeppéken sok filozófus születik”. Ez a nagy kiterjedésű földterület fut látszólag az örökkévalóságba a tágra nyílt ég és töretlen szél, megigézi a lelket, és a lélek tudja az igazságot és csakis az igazságot. "Csak ha megértjük az orosz nép temperamentumát, akik a kommunizmus katasztrófáit átélték, amit külföldi ügynökök titkos programként rájuk erőltettek, csak akkor értjük meg az erőt, ami Putyin mögött áll. Ebben a tekintetben, nem Putyin, az elnök az, akivel a nyugati hatalmaknak foglalkozniuk kell. Inkább egy büszke és hazafias mozgalom, ami létrejött annak tudatában, hogy az angol-amerikai tengely a bűnös az elvesztett századukért. Ezt az igazságot nem lehet kitörölni a történelemből, átfesteni néhány CIA által vezérelt internetes oldalon. A sok gyűlöletes és kényelmetlen történelmi tényt sem lehet kiirtani az orosz lélekből, mikor oly sok fájdalmat és szenvedést okoztak, olyan sok embernek. Azok az erők, amelyek Putyint támogatják a valódi nemzeti szuverenitás küldetésében, sokkal nagyobb, mint bármelyik amerikai elnök vagy Egyesült Királyság miniszterelnöke, a NATO főparancsnoka, illetve az Európai Unió vezetősége. Valójában a hatalom Vlagyimir Putyin mögött, Oroszország maga, az az erő, ami nem hagyja magát soha többé fogva tartani az angol-amerikai tengelytől. És nincs az a kardcsörtetés Washingtonból, vagy a gazdasági terrorizmus az Európai Unió által, vagy pénzügyi fenyegetés a City of Londonból, ami megváltoztatná ezt az elhatározást.

A nukleáris fegyverek kiegyenlítőként szolgálnak. Ellentétben minden más országgal, amely az utóbbi időben áldozatul esett a leplezetlen angol-amerikai agressziónak, Oroszország már sokat fejlődött atomfegyver technológiában a hidegháború alatt. Akkor még a Nyugat el sem tudta képzelni, hogy Oroszország majd a kilátásba rakja nem csak a nukleáris fegyver technológiáját, hanem a sokkal fejlettebb pusztító fegyvereket, (amilyeneket még soha nem használtak a Földön), mint egy erős visszatartó erő a provokáló angol-amerikai tengellyel szembe. Továbbá, ugyanezek a nyugati ragadozó kapitalisták azt sem gondolták volna soha, hogy a leggazdagabb ember Oroszországban - Mihail Hodorkovszkij – börtönbe lesz zárva 10 évig. Mivel ez volt az ő emberük, aki az orosz olaj és gáz tartalékok és a kapcsolódó eszközök további fosztogatását felügyelte volna, így az egész elhibázott AAA rendszer teljesen csődbe ment. Azonban, mikor az oligarchákat megfosztották hatalom, pénz és befolyástól, a Nyugat csak a nyers erőre támaszkodhatott, amit továbbra is gyakorol, minden brutalitásában, lásd Ukrajna. Csak megfélemlíteni, fenyegetni, kényszeríteni és kicsikarni, ezeket tudja csak manapság bevetni az egész angol-amerikai tengely, évtizedekig sikeresek voltak ezek a taktikák, amivel teljesen tehetetlen és/vagy kiszolgáltatott nemzeteket leigáztak. Most, hogy az orosz Föderáció átértékelte nukleáris fegyver képességét és átcsoportosította a létfontosságú eszközöket a nyugati határaira, a taktikai és stratégiai felkészültsége válaszadásra még soha nem volt jobb. Míg ez a sajátos helyzet nagy akadályt jelent az AAA hosszú távú tervét a NEW WORLD ORDER felé, Oroszország és az egyre növekvő BRICS szövetség még nagyobb kihívást jelent a terveik végrehajtásában.

Az igény, a nemzeti szuverenitás tiszteletben tartása, túlmutat Oroszországon, ez egy Világ Mozgalom Oroszországhoz nem csupán a BRICS Szövetség csatlakozott, hogy kiegyenlítse a globális erőviszonyokat, hanem sok más nemzet közelről és távolról támogatja a kezdeményezést. Magyarország egyike ezeknek, akik az Európai Unióval szembe szállt. A megtört és csődbe ment angol-amerikai tengelynek nehéz sorsa lesz, mikor már ezek az országok, nem mostoha

gyerekeként fognak viselkedni. Amikor a nemzetek, mint Kína és Oroszország, India és Brazília, Dél-Afrika és Venezuela, Bolívia és Ecuador, nyilvánosan fejezi ki aggályait az amerikai hegemóniával szembe az egész világ oda figyel. Ez az igazi hatalom Vlagyimir Putyin mögött. Történelem könyvek egy napon majd azt tanítják, hogy a nemzetek közössége az új évezred második felében Vlagyimir Putyin köré gyűltek, aki a magas erkölcsi alapot hozta magával. Nem csak az orosz nép támogatja az elnököt teljes mértékben, de Kína, India és sok más nemzet hatalmas népessége áll szilárdan mögötte, az angol-amerikai tengely, meg nem szűnő beavatkozásaival szemben. A mindent átható internet jelenléte könnyűvé tette megosztani, mi folyik valójában a világban, különösen azt, hogy az AAA oly hevesen a világ nép érdekei ellen munkálkodik egyfolytában. Az Orosz népnek, nem számít, milyen intrikákat és machinációkat indítanak be Vladimir Putyin ellen, ők nagyon jól tudják a legjobb szándékú elnök, aki valaha is Oroszország élén állt. Tudják, hogy mindig védi Oroszországot, azt is tudják, hogy mindig az orosz nép érdekeit képviseli, és tiszteli még azon népek szuverenitását is, melyek őt egyfolytában üldözik. Ez a rendkívüli testtartás nemcsak egészen ritka a világ vezetői között manapság, de tisztelni való ebben a korban, ami csak egy újabb ok, amiért annyira utálják Vlagyimir Putyin bölcs és felvilágosult vezetését.

"Vigyázz Oroszországra" lett Putyin "morális és politikai szempontja " Csak isteni akarat által lesz egy KGB alezredes, aki az elődje utolsó kívánságát teljesíti, felváltva elnök és miniszterelnök Oroszországban. Mivel Vlagyimir Putyin volt elnök, olyan komolyan vette az irányelvet, most ö ül a Föld legfélelmetesebb katonai és gazdasági gépezel élén. Azonban éles ellentétben JFK rövid hivatali idejével szembe, ami a vadállat barlangjában játszódott le, Putyin körül egy páratlan tűzfal védelme van. Tudta, hogy ha ez volt Borisz Jelcin utolsó kívánsága, akkor ezt el kell végezni, ő és munkatársai meg lesznek védve minden bajtol. Az AAA csapat, elvégre, soha nem játszik tiszta kártyákkal és mindig megszegi a szabályokat. Putyin érezte, hogy ez a szerződés egy becsapás volt, amelyet lényegében Jelcinnel kötöttek meg, ezért, nem érzett olyan erkölcsi kötelességet, ennek betartására, sőt, etikátlannak, és erkölcsileg kifogásolhatónak, törvénytelen tartotta a megállapodást. Jogosan lehet volna a legmagasabb rendű árulással vádolni, ha eleget tett volna, az AAA követeléseinek. Csak egy áruló hajtott volna végre egy ilyen felháborító szerződést, így Putyin tudta, hogy mind a törvény, mind az emberek az ő oldalán állnak, miután kijátszotta az oligarchákat és a nyugati szponzoraikat. Ezzel viszont, magára és Oroszországra haragította a Rothschildok, a Rockefellerek, a Council on Foreign Relations, a Royal Institute of International Affairs, a Trilateral Commission, és a Bilderberg-csoport-ot. Mivel bölcs, öreg lélek, Putyin tudta, hogy a szerepe a modern kor, a század legfontosabbjai közé fog tartozni, következménye, sokáig meg fogja határozni Oroszország, és a világ sorsát. Nem riadt vissza a kihívásoktól, sőt a nehézségek úgy tűnik, hogy felbátorítják. Oroszország népe határozottan az ő oldalán áll, valamint a legtöbb nemzet a Földön. Amikor az emberek bolygó szerte Vlagyimir Putyin gyakran hangoztatott szándéka mögé állnak, a változás, amire mindenki oly régen vár gyorsan és tiszta erőből fog berobban. Valóban, a globális változás a sarkon van; új világrend, ami az implicit

tiszteleten a nemzeti és a személyes szuverenitáson fog alapulni.

A világ jövője Oroszország kezében van "Oroszországon keresztül jön a remény a világ reménye”. Nem az úgy nevezett kommunizmus vagy bolsevizmus által - nem! De a szabadság - szabadság! Hogy minden ember felelős az embertársaiért. Az elv már megszületett ott. Évekbe fog telni amíg kikristályosodik; mégis Oroszországból jön el a remény. ~ Edgar Cayce Természetesen ez a prófétai kijelentés Edgar Cayce által egyszerre volt előrelátó és figyelem felkeltő. Mert nem csak a Közép-Ázsia sztyeppéin kovácsolódott az orosz nép szíve és elméje, hanem a szovjet kommunizmus zsarnoksága is latba nyomott sokat. Oroszország mindig is a filozófusok és írók országa volt, Tolsztoj és Dosztojevszkij, akik a nemzeti öntudat formázói voltak a 19. század óta. Tekintettel arra, hogy viszonylag nem régen szabadultak a marxizmus ateizmusából, orosz fiatalok és idősek is, újra felkarolták az orosz ortodox vallás misztikumát. Mély és tartós kulturális átalakulás folyik, és új nemzeti szemlélet van kialakulóban. Kétségtelenül ez az, ami feltartóztathatatlanul visz egy konzervatív és tradicionális társadalom felé, különösen, amikor az ellenkező irányba megy a nyugati társadalmakkal. Putyin nagyon is tisztában van a hazája érzékenységével. Ő arra törekszik, hogy senkit se bántson meg, de ugyanakkor nem engedi, hogy az őrültek vezessék az őrültekházát, mint ahogy azt az egész angol-amerikai tengely országaiban teszik. Ahogy azt sem engedi meg, hogy bármely kisebbség kultúrája vagy szokásai, uralkodjanak el az orosz többségen, és domináljanak. Mára már nyílvánvaló, hogy Putyin oroszországa és Obama amerikája, egy epikus csatában vannak. A legutóbbi csata Ukrajnában csak egy azok közül amik az egész Közel-Keleten és azon túl dúlnak. Oroszország és Kína geopolitikai pozíciói minden alakalommal aláássák, bárhol igyekeznek új piacokat keresni, vagy kereskedelmi partnereket keresnek. Különösen ahol energiaforrások forognak kockán, a háborúk egyre apokaliptikusabbak. Olyannyira, hogy sokan azon a véleményen vannak, hogy egy harmadik világháború van készülőben. Azonban egy ilyen mesterséges Armageddon (világvége) csak a nemzetek közössége részvételével a kelet és Nyugat közreműködésével jöhet létre. Szerencsére, Putyin Oroszországa nem érdekelt a harmadik világháborúban. Jinping Kínája sem, sem Modi Indiája. Mivel Putyin rendíthetetlen eltökéltségét és erős vezetését a BRICS Szövetség értékeli, így hiába támadja az AAA rendszeresen ezeket az országokat, nem reagálnak a provokációra. Az egész világ Vlagyimir Putyinnek köszönheti a józan és higgadt válaszokat konfliktusokra és provokációkra, amit az egész bolygón hetente rendez az angol-amerikai Axis. Az orosz emberek azért tisztelik Putyint, mint a vezetőt, mert hevesen védi Oroszországot. Összehasonlítják Nagy Péterrel, akit, mint egy iparosító és kulturális látnok, tartottak számon, aki az országát egy európai hatalommá fejlesztette. I. Péter cár gondnoksága alatt Oroszországtól nem féltek, hanem tiszteletben tartották szomszédjai, és ő a hivatalos cár-hőse az orosz történelemnek." Lehet, hogy a következő kép amit az AAA hivatalos,mainstream média, terjeszt Putyinról, mégis igaz a jelenlegi szerepe " Oroszország védelmezője, és a szabad világ erkölcsi vezetője .

Tovább: http://politicalvelcraft.org/2012/09/08/weekend-reflections-americas-new-hero-vladimir-putin-the-one-man-who-stopped-rothschild-in-2006/

State of the NationNovember 5, 2014 Szerző megjegyzése Hatalmas mennyiségű hamis információ terjed az interneten Vlagyimir Putyinrol. Az egyik fő dezinformációs kampány célja összekapcsolni őt az oligarchákkal, akik továbbra is a hatalmi pozíciókban vannak Oroszországban.

A Forbes Magazin szerint Putyin hírneve csak erősödhet

A Forbes magazin szeptemberi számában Vlagyimir Putyint új Napóleonnak nevezték, akinek az ukrajnai krízis a diplomáciai Austerlitz-e (Napóleon Austerlitz mellett 1805-ben aratta karrierjének egyik legnagyobb diadalát). A Forbes magazin, amit az Egyesült Államokban csak a Fortune és Bloomberg Businessweek kiadványokkal szoktak egy lapon említeni, hozzáteszi, hogy az ukrán krízis kimenetelétől függetlenül Putyin nemzetközi elismertsége kimagasló szintet fog elérni. Ne feledjük azonban, hogy a Forbes az amerikai típusú életforma és üzleti mentalitás egyik kiemelt dicsőítője.
Hídfő.net | Vlagyimir Putyin és Dimitrij MedvegyevVlagyimir Putyin és Dimitrij Medvegyev
A Forbes hozzáteszi, hogy Putyinnal szemben Obama diplomáciai impotenssége még elnézhető lenne, mert nem Obama a gond, hanem maga az Egyesült Államok. "Az elmúlt 60 évben, de kimondottan az elmúlt 30 évben, az Egyesült Államok elvesztette majdnem minden diplomáciai előnyét a világ sorsának alakításában. Ami nem elhanyagolható, hogy az USA közeli szövetségesei is egyre gyakrabban hagyják figyelmen kívül az Államok kéréseit, mint korábban." - írja a New York központú magazin.


http://www.hidfo.net/2014/09/08/forbes-magazin-szerint-putyin-hirneve-csak-erosodhet

Erő nélkül politikai nyomásgyakorlás - nem volt okos döntés

Oroszország korlátozni fogja az Ukrajnának eddig biztosított áramexportot, mivel a kijevi kormány a közelmúltban ugyanígy tett a jelenleg még Ukrajnából ellátott krími elektromos hálózattal, jelentős áramkimaradásokat okozva a félszigeten.

Dimitrij Medvegyev orosz miniszterelnök a Vedomosztyi napilapnak adott interjúban kifejtette, hogy a Krím-félsziget áramellátásnak korlátozása Ukrajna részéről egyfajta politikai nyomásgyakorlás Oroszországra. Ugyanakkor Ukrajna több megyéje is nagy mértékben függ az orosz áramimporttól, így Kijev részéről "nem volt okos döntés" a Krím-félszigetet áramellátását politikai nyomásgyakorlásra használni. - mondta Medvegyev.

http://www.hidfo.net/2014/09/08/ero-nelkul-politikai-nyomasgyakorlas-nem-volt-okos-dontes

Amerikai izmozás a Fekete-tengeren, és fegyverszünet Donbasszban!

Telefonon “körbeérdeklődtük” Újoroszország neuralgikus pontjait. A tűzszünet – úgy fest – ma délelőtt valóban tűzszünet.

Informátoraink elmondásai szerint itt – ott hallatszott csak egy – egy kósza durranás, de azokra már szinte a varjak sem reagálnak.

Érdekes hir, hogy – meg nem nevezett helyen – a már jószerével “kivérzett Ajdar” zászlóaljból fél tucatnyian dezertáltak a népfelkelőkhöz, és “érdekes hireket” hoztak a készülődésekről. A miliciák igy meg tudtak hiúsitani egy komolyabb átcsoportositást.

Jacenyjuk kishiéna Kijevben ma bejelentette: elkészültek a tervek, és kivitelezési szakaszbába lépett az Ukrán Nagy Fal épitkezése. A műtárgy hivatott szolgálni Maradék – Ukrajna területi biztonságát – Misától! Az ambiciózus gigaberuházást erőltetett ütemben kivánja Nyalókakirály Udvara megvalósitani.

A Fekete – tenger északnyugati medencéjében igen nagy nyüzsgés támadt. Forr a viz az amerikai hadihajók tömegétől, amelyek a valcmanista “haditengerészetet” okitják.

Németország és Finnország pedig szinte egyidejűleg jelentette be, hogy nem áll szándékukban Nyalókakirály birodalmának fegyvereket szállitani. (A Bal-Rad véleménye szerint anyagi megfontolások állhatnak a két ország durcáskodása mögött. Azaz: Valcmanék valószinűleg nem tudnának fizetni a portékáért.)

http://balrad.wordpress.com/2014/09/08/amerikai-izmozas-a-fekete-tengeren-es-fegyverszunet-donbasszban/

Németország nem tesz eleget a NATO kérésének

Nemrég hoztuk, hogy a legutolsó NATO csúcson az ott megjelenő Barack Obama és David Cameron a NATO-tagországokat a katonai kiadásaik növelésére szeretné kényszeríteni. Egész pontosan az "optimális" az amerikai és brit fegyverkereskedőknek és fegyvergyáraknak az lenne, ha az öszes NATO-tagország a GDP-je 2%-át költené hadikiadásokra. Ne legyenek illúzióink, hazánk is csak nyugati haditechnikát vásárolhatna ezen a pénzen.
A német védelmi miniszter szerint azonban Németország nem fogja növelni a védelmi kiadásait se az ukrajnai, se az iraki krízis miatt. "Jelenleg Németország kerete a védelemre a GDP 1,3%-a. Ez a szám nem fog elmozdulni a terveink szerint semmilyen irányban a közeljövőben." - jelentette ki von Lyayen.
Hídfő.net | Ursula von LyayenUrsula von Lyayen
A német SPD frakcióvezetője, Thomas Opermann megerősítette von Lyayen szavait, miszerint "Nem látok olyan gazdasági többletet sehol az államháztartás költségvetésében, ami lehetővé tenné a védelmi kiadásaink ilyen növelését. Jelenleg a keretünk védelmi célokra még nincs kimerítve, de ez a döntés a védelmi miniszter kezében van."


http://www.hidfo.net/2014/09/08/nemetorszag-nem-tesz-eleget-nato-keresenek

Lengyel politikus: a Krím-félsziget Oroszország része

A lengyel Új Jobboldal párt vezetője, Janusz Korwin-Mikke felszólította az ország hatóságait, hogy hivatalos nyilatkozatban ismerjék el a Krím-félszigetet Oroszország részeként. "Porosenko éppenséggel Donbássz elvesztésébe is beleegyezett a tűzszünet-megállapodással" - Korwin-Mikke emellett élesen bírálta a lengyel kormány Ukrajnával szemben folytatott politikáját, vagyis, hogy a Brüsszelből, Washingtonból érkező első jelre hajlandók voltak részt venni Ukrajna destabilizálásában, a Janukovics-rendszer megdöntésében. Az Új Jobboldal vezetője szerint Lengyelország a Majdanon lezajlott mészárlást is segített megszervezni, hogy Moszkva ellen fordítsa az ukrán politikát.

A politikus elmondta, hogy Lengyelország számára nem sok épeszű reagálási lehetőség maradt, mert Washington határozza meg a politikát. Ugyanakkor kifejtette, hogy ebben a helyzetben Lengyelország el kellene ismerje a Krím-félszigetet Oroszország részeként, mivel a Krím Koszovóhoz hasonló autonóm köztársaság volt, legális hatóságok döntöttek a Ukrajnából kiszakadásról, - a kiszakadást pedig a lakosság túlnyomó többsége támogatta, miközben a területen jelen lévő ukrán fegyveres erők ellenállása is pontosan nulla volt.
A mérsékelt atlantista politikus pártja 7,15%-ot kapott a legutóbbi választásokon, jelenleg a negyedik legnagyobb politikai erő Lengyelországban.


http://www.hidfo.net/2014/09/08/lengyel-politikus-krim-felsziget-oroszorszag-resze

Ukrajna-Újoroszország: Ukrajna: mit kell tudni a háborúról a szomszédban?

Bár az ukrán válság kezdete óta számos posztunk született a témában érdemes néhány pontot tisztázni most, hogy már súlyos háború zajlik a szomszédos országban és a magyar közvélemény számára a helyzetet szokás szerint politikai elfogultságok szerint tálalják.

A-Ukrainian-tank-opens-fire-on-pro-Russian-separatists-during-a-clash-on-June-13-in-Slovyansk.jpg

Elsőként fontos megállapítani, hogy a nemzetközi jogi értelmezési szint alatt létezik egy világpolitikai folyamat is. Ez utóbbi megmutatja, hogy a térségben nem csupán egy nemzeti alapokon zajló polgárháború zajlik, hanem két nagyhatalom saját befolyási övezeteként vetélkedik Ukrajnáért. Ehhez a vetélkedéshez használja a belső társadalomban meglévő törésvonalakat.

A fontosabb, a geopolitikai szintet érintő megállapítás, hogy Ukrajna egy olyan térség, amelyben történelmileg soha nem volt tartósan jelen egy Moszkvától független hatalom – utoljára a rossz emlékű második világháborúban, időlegesen. Tehát korántsem evidens egy nyugatbarát kijevi főhatalom léte. A térképre rápillantva láthatóvá válik az is, hogy Oroszországnak milyen típusú érdekei vannak a térségben és milyenek lehetnek az Egyesült Államoknak. Észlelhető, hogy egy NATO-tag vagy NATO-barát Ukrajnát fenyegetésként él meg Oroszország – logikus folytatásaként az 1990-et követő, térségbeli NATO-terjeszkedésnek. Érdemes azt is számításba venni, hogy a világpolitikai vetélkedés kiéleződése egybeesik az orosz energiavagyon felértékelődésével és az USA szempontjából Európa orosz függőségével (lásd az USA részéről az “energiabiztonság” fogalom használatát). Az ukrán konfliktus továbbá nem szemlélhető külön a Szíriában évek óta zajló USA-Oroszország összecsapástól sem. Nem szemlélhető külön attól, hogy a szír konfliktusban nem teljesültek be maradéktalanul az USA szándékai: Asszad részlegesen hatalomban maradt, az Iszlám Állam pedig délkeleti irányban kiterjedt.

A nemzetközi jogi értelmezés esetén érdemes figyelnünk arra, hogy maga ez a nemzetközi jog (amelyből az következik, hogy Oroszország megsérti Ukrajna szuverenitását, így a nemzetközi jogot) – nem a szereplőktől független semleges mechanizmus. Ez a nemzetközi jogi keret a Nyugat hegemóniájának egyik megnyilvánulási formája. Olyan intézményrendszer és fogalmi hálózat, amely úgy állapítja meg a szabályokat, ahogyan egyes szereplők érdeke azt megkívánja. Az euroatlanti világ érdekei szerint alakul az, hogy mikor ad elsőbbséget a nemzeti kisebbség önrendelkezése elvének és az ezt érvényesítő nagyhatalmi intervenciónak az állami szuverenitással szemben (Koszovó) – és mikor állapítja meg az ellenkezőjét (Ukrajna). Eszerint a nemzetközi jog szerint tehát az albán kisebbség érdekében katonailag jogszerűen beavatkozhat az USA és később kiszakíthatja azt Szerbiából, de Oroszország az Ukrajnában élő oroszokra hivatkozva nem avatkozhat be és nem szakíthatja el az érintett területeket. A nemzetközi jogra hivatkozó diskurzus nem lendül mozgásba attól, hogy a kijevi hatalom a keleten élő fegyvertelen saját lakossággal szemben is alkalmaz tüzérségi támadást, míg más hasonló esetekben háborús bűncselekményt állapított meg.

A harmadik megállapítás, hogy a háború mind Ukrajnában, mind Oroszországban egy 1990-et követő neonacionalista nemzetépítés kicsúcsosodását jelenti. Az előbbi esetében fontos tudni, hogy Ukrajna történetileg legalább háromféle, nagyhatalmi befolyási övezet által is kialakított, három történeti régiót foglal magában. Nyugatról Keletre: Galíciát és Volhíniát, Kis-Oroszországot (Malorosszija, Kijevi Fejedelemség) és az Orosz Birodalom részét képező területeket. Ezeknek a régióknak a tapasztalatait eltérő alárendelődés alakította: lengyel-litván, osztrák-magyar és orosz. Az ukrán neonacionalista nemzetépítés a nyugat-ukrajnai (galíciai és volhíniai) egykori lengyel és osztrák-magyar uralom területein élők identitását veszi zsinórmértékül és teszi meg az új összukrán identitásnak. Ez pedig az említett régiókon kívül élő ukránok és oroszok ellenállásába ütközik.

Negyedik szempontként pedig hasznos látni, hogy az egy hatalmi-szövetségi rendszerbe tartozó (NATO és EU) tagországok érdekeit is eltérően érinti a konfliktus.

Az Egyesült Államok számára másodlagos fontosságú, hogy az Oroszországgal szembeni szankciós politika milyen károkat okoz európai szövetségeseinél, akik közül egyesek – Bulgária, Magyarország, Németország, Olaszország – eltérő mértékben, éppen érintettségük miatt is, más elbánásban részesítenék Oroszországot.
(fenteslent)