Ma délután elkezdték ágyúzni Sztahanovot és környékét.

A prvomajszki járás Toskovka faluját “Katyusákkal” kezdték lőni. A népfelkelők három sorozatvetőt elpusztitottak. A kezelőszemélyzet – legalább 25 lator – mind ott veszett!

Kemerovo térségében heves tüzérségi párbaj kezdődött.

Krasznyij Lucs elfoglalására kisérletet tett a latorhorda. A népfelkelők három bitang kilövésével elvették a kedvüket, és jelezték: rossz ötlet részükről a kisérletezés.

Mariupoltól 6 kilométerre a zsoldoshorda felrobbantott egy közúti hidat. Ezzel viszont saját sorsukat nehezitették meg.

hid

A mariupoli összecsapásokban egy latorblokkposztot megsemmisitett a milicia. Ott három “azovista” adta ki a páráját, és egy tank bánta a heveskedést.

Hrakovonál szintén tüzérséget vetett be a latorbanda. Itt egy irodaépület romba dőlt.

Nyizsnyij Krimki és Fascsjovka környékéről viszont a fasiszta bandák Luhanszk irányába húzódtak.

Donyeckben a repülőtér még mindig adok – kapok szintere.

Itt kell megemliteni, hogy tegnap a Szaur – Mogil temetés szinhelye volt. A dombon a népköztársaságiak halottait temették, a II. világháborús hős elődök mellé.


szaur szaur1 szaur2

A népköztársaságiak vezetői kezdik úgy látni, hogy “átverték” őket Minszkben azzal, hogy Nyalókakirályék részéről a megállapodást egy semmiféle felelősséget nem viselő nyalonc irta alá Kucsma személyében. Donbasszban egyre növekszik a fegyveres konfliktus újbóli – az eddigieknél hevesebb – kirobbanásának lehetősége. Minden részrehajlás nélkül kijelenthető: kizárólag a Kijevi udvar tehető ezért felelőssé.

Nyalókakirály mariupoli utazásából végülis a jelek szerint nem lesz semmi. Kijevben közölték, hogy Őfelsége nem megy a kikötővárosba. (Valószinűleg a tervezett utazás idejére már úgyis a népfelkelők kezén lesz!)

http://balrad.wordpress.com/2014/09/08/a-jelek-szerint-a-veget-rugdossa-a-donbasszi-tuzszunet/





Porosenko Mariupolban szavalta a háborút és békét


3840959

- Előbb Putyinnal alkudozott a békéről, majd katonáinak erősítést ígért a háborúhoz -

Petro Porosenko Ukrajna elnöke a majd félmilliós lakosságú Mariupolba érkezett hétfőn. Mialatt a városban tartózkodott, a Milícia kemény tűzpárbajt vívott a Junta tüzérségével a város körzetében.
Előzőleg Porosenko szeptember 6-án telefonon folytatott tárgyalást Putyin elnökkel, melyben megállapodtak abban, hogy betartják a tűzszünetről szóló megállapodást. Rögtön ezután megkezdődtek az ukrán csapatösszevonások, többek között Mariupol térségében is.
A tűzszünet következtében a Milícia nagyrészt elvesztette helyzeti előnyét, mert betartotta megállapodásokat, s ráadásul 1200 fogságba esett ukrán katonát engedtek át a Junta vonalai mögé.
Ezzel szemben az ukránok visszaéltek a tűzszünettel, s azonnal csapataik mozgatásába és feltöltésébe kezdtek. Nagyon úgy tűnik, hogy az oroszok ismételten abba a hibába estek, hogy hittek azoknak, akiknek nem kellett volna. A Népköztársasági Milícia azért sejtette ezt, – nem is érte különösebb meglepetés. Bár az előzőleg vérrel kiküzdött helyzeti előnyét nehezebb lesz ismét visszaszereznie.
Porosenko azt is bejelentette, hogy közvetlen fegyverszállítások indulnak meg Kijev számára több NATO tagországból. Az ukrán elnök a walesi tartózkodása idején, a NATO-csúcson több tagállam vezetőjével megállapodott abban, hogy Ukrajnába korszerű fegyvereket szállítanak az USA-ból, Franciaországból, Lengyelországból, Norvégiából és Olaszországból. (Bár később ezen államok kormányainak hivatalos szóvivői, nem erősítették meg ezt az állítását).
(Emlékeztetünk rá, hogy mindeközben történt a minszki tűzszüneti megállapodás, majd 6-án a telefonos megbeszélés Porosenko és Putyin között a békéről. – Vagyis nagyon úgy tűnik, hogy mind a Nyugat, mind az ukrán elnök igyekeznek hülyét csinálni az oroszokból kihasználván azok elkötelezettségét az adott szó iránt).
De, ahogy az előbb is említettük, – a legfőbb érintett, maga a Milícia azért nem igazán hitt a nyugati és az ukrán léhűtőknek.
Porosenko tehát az így megszerzett kedvezőbb pozíciókat kihasználván, nagy mellénnyel Mariupolba érkezett hétfőn, s mint a hadsereg főparancsnoka ígéretet tett arra, hogy megvédi a várost a “szeparatistáktól”.
52794d3dc790
Az egyik acélgyár munkásai előtt úgy fogalmazott; Nemcsak Mariupolban, hanem egész Ukrajnában mindenki békére vágyik, ezért döntött úgy, hogy tárgyalásokat kezd az orosz államfővel, Vlagyimir Putyinnal. – De ha rákényszerül – tette hozzá, -az ukrán hadseregnek ereje, muníciója és elszántsága is elég ahhoz, hogy megvédje Mariupolt, sőt az egész országot.
Az acélgyár munkásai lelkesen ünnepelték, amikor Nyalókakirály elszavalta a következőket:
“Ez a mi ukrán földünk és nem adjuk oda senkinek! A hadsereg, a fegyveres erők és a határőrség tartsák szárazon a puskaport!”
Így láthatóan a tűzszüneti tárgyalásokat újfent csak időnyerésre és az elvesztett stratégiai pozíciók visszaszerzésére használja föl a kijevi junta vezérkara, – mindenkit az orránál fogva kíván vezetni.
Nagy hibát követ el, aki egy szavukat is elhiszi, – hiszen az sem igaz, amit kérdeznek.
Az alábbi videóban pedig, melyet az európai média készített, Nyalókakirály mariupoli fellépése látható, melyben az acélgyári munkások előtt, – (kik között érdekes módon felülreprezentáltan többen voltak a fiatal nők), – elszavalja a kamerának, – a háborút és a békét…
Források: ITAR-TASS, – Oroszország Hangja, – Euronews, – Крыса из нержавеющей стали – B-R