2017. január 29., vasárnap

Kínos dolgok derültek ki a Volkswagen volt vezérigazgatójáról

Egy német város, Braunschweig ügyészségének közlése szerint 21-ről 37-re nőtt a gyanúsítottak száma a Volkswagen autók károsanyag-kibocsátását mérő szoftverekkel kapcsolatos ügyben.
Az ügyészség közleménye szerint a gyanúsítottak közt van Martin Winterkorn, a vállalat volt vezérigazgatója is. Őt és más gyanúsítottakat csalással és a szabad verseny sértésével vádolják.
Az ügyészség szerint információjuk van arról, hogy a vállalat vezérigazgatója is tisztában volt azzal: az általuk használt szoftwerek manipulálják a károsanyag-kibocsátással kapcsolatos adatokat. A hét folyamán lefolytatott nyomozati cselekmények során 28 létesítményt kutattak át Wolfsburg, Gifhorn és Braunschweig területén, ám a megszerzett adatokat egyelőre nem hozták nyilvánosságra.
A Volkswagennel kapcsolatos botrány 2015 szeptemberben robbant ki, amikor az Egyesült Államok környezetvédelmi hatósága megvádolta a vállalatot azzal, hogy az általuk használt szoftwerek hamis adatokat szolgáltatnak a dízelmotoros gépjárművek károsanyag-kibocsátásával kapcsolatban. A vállalat korábban elismerte, hogy 11 millió járművet láttak el olyan szoftwerrel, ami elcsalja ezeket az adatokat, majd beleegyezett több mint 15 milliárd dollár kártérítés kifizetésébe.

http://www.hidfo.ru/2017/01/kinos-dolgok-derultek-ki-a-volkswagen-volt-vezerigazgatojarol/

Ezzel csillapítaná Trump a fegyvergyártó cégek háború-éhségét

Az Egyesült Államok elnöke, Donald Trump aláírta a rendeletet, mely előírja az amerikai hadsereg teljes újjáépítését.
Az új védelmi miniszter, James „Veszett Kutya” Mattis meghallgatását követően Donald Trump aláírt két rendeletet, ebből az elsőt szerinte „nagyon szeretni fogja” a kongresszus. Az elnök ígéretet tett az amerikai hadsereg újjáépítésére. Ennek részeként kilátásba helyezte az atomfegyver-arzenál bővítését, és az amerikai haditengerészet flottáinak kibővítését.
Egy másik rendelet többek között előírja az átvilágítási gyakorlat szigorítását, hogy lehetővé váljon a radikális iszlamisták hatékonyabb kiszűrése.
A hadsereg újjáépítését előíró rendelet teljes tartalmát még nem hozták nyilvánosságra. Trump elmondása szerint azonban ez „új repülőgépeket, új hajókat, új erőforrásokat” jelent és „új fegyvereket, új felszerelést az egyenruhások számára”.
Az elnök általa mondottak alapján Trump a következő években azzal akarja csillapítani a fegyvergyártó cégek háború-éhségét, hogy a külpiacok erőszakos meghódítása helyett a korábbinál nagyságrendekkel nagyobb állami megrendeléseket fognak kapni az amerikai hadsereg újjáépítéséhez.

http://www.hidfo.ru/2017/01/ezzel-csillapitana-trump-a-fegyvergyarto-cegek-haboru-ehseget/