Egy német város, Braunschweig ügyészségének közlése szerint 21-ről 37-re nőtt a gyanúsítottak száma a Volkswagen autók károsanyag-kibocsátását mérő szoftverekkel kapcsolatos ügyben.
Az ügyészség közleménye szerint a gyanúsítottak közt van Martin Winterkorn, a vállalat volt vezérigazgatója is. Őt és más gyanúsítottakat csalással és a szabad verseny sértésével vádolják.
Az ügyészség szerint információjuk van arról, hogy a vállalat vezérigazgatója is tisztában volt azzal: az általuk használt szoftwerek manipulálják a károsanyag-kibocsátással kapcsolatos adatokat. A hét folyamán lefolytatott nyomozati cselekmények során 28 létesítményt kutattak át Wolfsburg, Gifhorn és Braunschweig területén, ám a megszerzett adatokat egyelőre nem hozták nyilvánosságra.
A Volkswagennel kapcsolatos botrány 2015 szeptemberben robbant ki, amikor az Egyesült Államok környezetvédelmi hatósága megvádolta a vállalatot azzal, hogy az általuk használt szoftwerek hamis adatokat szolgáltatnak a dízelmotoros gépjárművek károsanyag-kibocsátásával kapcsolatban. A vállalat korábban elismerte, hogy 11 millió járművet láttak el olyan szoftwerrel, ami elcsalja ezeket az adatokat, majd beleegyezett több mint 15 milliárd dollár kártérítés kifizetésébe.

http://www.hidfo.ru/2017/01/kinos-dolgok-derultek-ki-a-volkswagen-volt-vezerigazgatojarol/