2015. október 6., kedd

Oroszul tanulnak a németek!

Merkel a kezébe veszi a menekültügyet

A német belügyminiszter háttérbe szorításával egyenlő Angela Merkel döntése, amely szerint ezentúl a kancellár hivatalából irányítják a menekültválság kezelését.
Németországban ezentúl Angela Merkel kancellár hivatalából irányítják a menekültválság kezelését, és meghatározatlan ideig valamennyi kormányülésen napirendre veszik a témát, minderről a kabinet szerdai ülésén hoznak döntést egy kedden nyilvánosságra került előterjesztés szerint.
A dokumentum szerint a menekültügy első számú politikai felelőse Peter Altmaier kancelláriaminiszter lesz, az operatív munkát pedig továbbra is Thomas de Maiziere belügyminiszter irányítja. A kancellári hivatalban létrehoznak egy úgynevezett menekültpolitikai stábot, amely felügyeli a minisztériumok munkáját és jelentést készít a helyzet alakulásáról minden kormányülésre.
mema
Az első kommentárok szerint az átszervezés Thomas de Maiziere háttérbe szorítását, meggyengülését jelenti, bár kormányzati források ezt tagadják, és azt mondják, hogy a tervet a miniszterrel egyetértésben dolgozták ki, és az a tárca tehermentesítését is szolgálja.
Maga a belügyminiszter egyébként kedden azt jelentette be, hogy a menedékkérők idén várható számáról készített nyilvános becslést többé nem frissítik, mert minden újabb előrejelzést “meghívólevélként értelmeznének az embercsempészek”, és az is előfordulhat, hogy egy frissített, az eddiginél is nagyobb számokat tartalmazó prognózis miatt a német embereknél “elszakad a cérna”. A belügyminisztérium legutóbbi, augusztusban kiadott hivatalos, nyilvános előrejelzése alapján 800 ezer menedékkérő érkezhet az idén Németországba, de a Bild egy bizalmas dokumentumra hivatkozva azt írta, hogy már 1,5 milliónál tart a becslés.
(MTI)
Bal-Rad komm: “…a menedékkérők idén várható számáról készített nyilvános becslést többé nem frissítik…” mert a “…prognózis miatt a német embereknél “elszakad a cérna…”
-Magyarán: Bundesmutti lekapcsolja a vetítőgépet-de villanyt viszont nem kapcsol fel! A sötétben aztán lesz ami lesz! “Sötétben meg minden tehén fekete!”
Egy érdekes adalék a hírhez: a jelcini érában igen sok orosz elhagyta Oroszországot. Közülük nem kevesen Németországban telepedtek le. Rengeteg a német-orosz vegyes házasság.
Az utóbbi hónapban MEGKEZDŐDÖTT AZ OROSZORSZÁGBA TÖRTÉNŐ VISSZAÁRAMLÁS! A NÉMET ÁLLAMPOLGÁRSÁGÚ HÁZASTÁRSAK IS úgy döntenek, hogy IRÁNY A BIZTONSÁGOS OROSZORSZÁG! Ráadásul egyre többen döntenek így!
ÁM A TREND JELLEMZŐ EGÉSZ NYUGAT-EURÓPÁRA!
Olyan emberek is indulnak Oroszországba (vagy tervezik azt)-akiknek közük nincs egyébként Oroszországhoz! Nyugat-Európában soha nem látott tömegek érdeklődnek az orosz nyelvtanfolyamok után, és már most rengetegen tanulnak oroszul! Az első orosz szavak amik megragadna bennük: “ЖИЗНЬ”-“ÉLET” és “БЕЗОПАСНОСТЬ”-“BIZTONSÁG”!

A Facebook nyitott könyvvé tette Európát: eljött a változás ideje

Az Európai Unió Bírósága kedden egy osztrák jogászhallgató ügyében kimondta, hogy a transzatlanti adatvédelmi egyezmény nem védi az európai fogyasztókat, hanem lehetőségeket ad egyes nem-európai cégeknek a felhasználók személyes adataival való visszaélésre.
Az ügy lefolytatását kezdeményező Max Schrems az NSA megfigyelési programjáról nagymennyiségű információt kiszivárogtató Edward Snowden esetét követően indított panaszt a Facebook ellen Írországban, ahol a közösségi hálót működtető vállalat európai székhelye található. Schrems rámutatott, hogy az amerikai törvények nem garantálják a felhasználók adatainak védelmét az amerikai kormány általános megfigyelési programjával szemben, miközben a Facebook az európai felhasználók adatait amerikai szervereken tárolja. Emiatt az európai felhasználók összes személyes adata és valamennyi metainformáció az amerikai hatóságok rendelkezésére áll, ami számos visszaélésre ad lehetőséget.
Írországban elutasították a keresetet arra hivatkozva, hogy a Safe Harbor egyezmény garantálja a személyes adatok mozgatását az Egyesült Államokba. A megállapodás ugyanis lehetővé teszi, hogy a vállalatok szabadon mozgassanak valamennyi felhasználókkal, ügyfelekkel kapcsolatos információt az Európai Unióból az Egyesült Államokba, a Facebook szolgáltatásán keresztül az amerikai nemzetbiztonsági szolgálatok így mindeddig legális módon jutottak hozzá az összes, Facebook-ot használó európai állampolgár személyes adataihoz, böngészési szokásaihoz, ami alkalmas teljes személyiségprofil készítésére.
Kedden az Európai Unió Bírósága kimondta, hogy a transzatlanti adatvédelmi egyezmény jogellenes, mert a Safe Harbor egyezmény lehetővé teszi az Egyesült Államok számára, hogy sértse az európai fogyasztók magánszféráját, és amennyiben az amerikai hatóságoknak ez szándékában áll, az egyezmény semmilyen védelmet nem biztosít az európaiak számára. Írország most az európai bíróság döntése mentén újra le kell folytassa az ügyet, és döntést kell hozzon arról, hogy a Facebook le kell-e állítsa az európai felhasználók adatainak amerikai szerverre továbbítását. A megfogalmazott állásfoglalás alapján pedig olyan döntés kell szülessen, miszerint a Facebook köteles leállítani az európai felhasználók adatainak kiszolgáltatását.
A Facebook mindeddig az amerikai titkosszolgálatok nagy volumenű információforrása volt, ami legális úton lehetővé tette (és teszi) az amerikai hatóságok számára a globális adathalászást. A globális hálózatról folytatott nagymennyiségű információgyűjtés azonban nem csak az egyén magánszférához való jogát sérti, hanem kiváló eszköz arra, hogy az amerikai titkosszolgálatok az Egyesült Államok törekvéseit hatékonyabban tudják érvényesíteni az európai társadalmakban. A Facebook mostanra annyi felhasználóval rendelkezik, hogy a vállalat adatbázisa önmagában is lehetővé teszi egy-egy európai ország társadalmának modellezését. Ez egy kiváló eszköz amerikai titkosszolgálatok számára, hogy – többek között – nagyobb hatékonyságú kampánystratégiákat biztosítsanak Európában működtetett pártjaiknak, hatékonyabb marketingtevékenységgel juttassák előnyhöz vállalataikat az európai piaci környezetben, de egy-egy kormány megbuktatásához, “színes forradalmak” szervezéséhez is országspecifikus adatbázist biztosít számukra a Facebook.
Oroszországban szeptember elsején lépett érvénybe egy új adatvédelmi törvény, ami arra kötelezi a Facebook-ot, hogy az orosz felhasználók adatait oroszországi szervereken tárolja, és azt nem továbbíthatja idegen országba. Európának egy ehhez hasonló jogi háttérrel kellene garantálnia, hogy az európai társadalmak ne lehessenek nyitott könyv a nem-európai – a Facebook esetében amerikai – titkosszolgálatok számára. A Facebook európai működésének ilyen korlátozása az előfeltétele annak, hogy az Európai Unió képessé váljon az önálló döntéshozatalra, és független cselekvőként léphessen fel a globális politikában.

http://hidfo.ru/2015/10/a-facebook-nyitott-konyvve-tette-europat-eljott-a-valtozas-ideje/

Az oroszok újabb fronton kerekednek felül az USA-n

A világgazdasági és katonai stratégiai versenyben egyaránt kulcsfontosságú északi-sarki térségben immár tagadhatatlanul jelentős az Egyesült Államok lemaradása az oroszok mögött, amit már maga Obama elnök is kénytelen volt szóvá tenni.
Az orosz gazdasági és katonai tervekben egyaránt a prioritások közé sorolják már évek óta az ország északi-sarki területeinek fejlesztését és a nemzetközi jogilag az ország gazdasági térségéhez tartozó terület folyamatos növelését, amely a térség ásványkincsei kitermelésének kizárólagos jogát biztosítja. Ehhez logikusan kapcsolódónak tartják a sarkkör katonai biztosítását – nemcsak sorra építik újjá a Szovjetunió felbomlásával bezárt támaszpontokat és emelnek újabb bázisokat, de alapvető átszervezéseket hajtanak végre a szárazföldi, légi és tengerészeti erőknél.
sar
Ezek olyan mélyrehatóak, hogy már folyik a különleges sarki időjárási viszonyoknak megfelelő egyenruhák és fegyverek gyártása és az ezeket használó speciális erők gyakorlatoztatása is.
Mind a gazdasági, mind a katonai érdekek érvényesítésének legfontosabb eszköze azonban ezen a különleges területen a tengerjárást biztosítani képes jégtörő hajó. Ezekből jelenleg Oroszország rendelkezik a világon a legnagyobb flottával: hat atom- és 20 dízel-elektromos meghajtású jégtörővel, emellett 16, nehéz jégviszonyok között is használható teherszállítóval, további 11 építése vagy tervezése pedig folyamatban van. Már megkezdték az északi-tengeri hajózási útvonal használhatóságát hónapokkal meghosszabbító, megerősített törzsű hajók sorozatgyártását. Idén lefektették a dízel-elektromos jégtörő flotta zászlóshajója, az Ilja Muromec törzsét – amely egyáltalán nem mellesleg az Északi Hadiflotta segédhajója lesz -, ebből a típusból négy darabot építenek.
jt
Mint a Russia Beyond the Headlines beszámolt róla, a szentpétervári Krilov állami kutató központban már megkezdték egy új szuper-atomjégtörő kifejlesztését, a tervek már el is készültek. Az ideiglenesen Lider (Vezető) nevet viselő jégtörő egész évben hajózhatóvá teszi az Arktiszt, akár az Északi Sarkon, vagyis éppen az eddig áthatolhatatlan jégmezőkön át. A több mint 200 méter hosszú, 120 megawattos teljesítményű óriás 50 méter széles, merülése 13 méter és több mint 4 méter vastag jégrétegben képes haladni.
haj
A több mint 20 orosz jégtörővel szemben az Egyesült Államok csupán kettővel rendelkezik, ezért a Fehér Ház bejelentette, hogy felgyorsítják új jégtörők építését és nehéz jégtörőket is rendelnek. Jelenleg csak két ilyenjük van, a Polar Star és a Healy, de közülük is csak az első használható egész évben – van ugyan egy testvérhajója, a Polar Sea, ami azonban 2010 óta súlyos motorhiba miatt kikötőben vesztegel.
A hajók gyors beszerzését pedig eleve lehetetlenné teszik az előírások. A parti őrségnek, amelynek ez a hatáskörébe tartozik, tíz évre van szüksége az engedélyeztetéstől a munka befejezéséig. A másik probléma természetesen a pénzhiány. Egy új jégtörő kifejlesztésének induló költsége 1 milliárd dollár, ez megfelel a parti őrség teljes 2015-ös beszerzési keretének. Barack Obama elnök ezért arra kérte a kongresszust, hogy tegyék lehetővé egy két évvel felgyorsított jégtörő-építési program végrehajtását. Amerikai politikusok sora hívja fel a figyelmet a térség gazdasági jelentőségére, míg mások azt emelik ki, hogy az oroszok a hidegháború óta itt összpontosítják legnagyobb katonai fejlesztéseiket – 10 régi és 4 új támaszpontot nyitnak meg.

http://www.balrad.com/2015/10/06/az-oroszok-ujabb-fronton-kerekednek-felul-az-usa-n/

Hasonló SORSA VOLT és HASONLÓ JÖVŐRE VÁR KÁRPÁTALJA is!

ERŐNEK EREJÉVEL NEM LEHET JÓVÁ VÁLTOZNI

(Némi olvasmány azoknak, akiknek még mindig meggyőződésük, hogy Oroszország erőnek erejével csatolta el a Krímet. Sajnos, a lábjegyzeteim nem jöttek át.)
EGY SZEMTANÚ SZUBJEKTÍV, ÉRZELMI VALLOMÁSA
(AVAGY: ERŐNEK EREJÉVEL NEM LEHET JÓVÁ VÁLTOZNI)
krím
1991-ben az ukrán szovjet köztársaság hatóságai – összefogva oroszországi és belorusz cinkosaikkal, köpve a szovjet népnek arra az akaratára, hogy maradjon fenn a Haza – aláírták a Belovezsszkaja Puscsa-i megállapodást.
A krímieket – anélkül, hogy megkérdezték volna őket – száműzték a végekre…
Még a távoli 1992-es évben sor került az első olyan kísérletre, hogy agresszív, tolakodó módon, ukránosítsanak minket.
Ha valaki már elfelejtette volna, azt emlékeztetem: a szimferopoli pályaudvarra befutott Lvovból a „barátságvonat”, a mostani jobb szektorosok harcias apukáival, szintén maszkokban. Akkor én is ott voltam a pályaudvaron, a peronon, maroklőfegyveremmel, a Szimferopol megyei rendőrkapitányságon dolgozó kollégáimmal együtt.
Az ő pufajkás parancsnokuk rontotta a levegőt, amikor gyűlölködve elbődült:
„A Krím vagy ukrán lesz – vagy a senki földje!”
A krímiek válasza erre a fenyegetésre nem váratott sokat magára: az „Oroszország Blokkja” fölényes győzelmet aratott a választásokon, és megválasztották a Köztársaság (akkor egyébként még nem Autonóm Köztársaság) Elnökévé Jurij Meskovot.
Ukrajna ezt kénytelen-kelletlen lenyelte. Ám nem felejtette el, nem bocsájtotta meg ezt a sértést.
Egyszerűen taktikát változtatott, elővette a félsziget „puha ukránosításának” taktikáját – felhasználva erre a politikai intrikákat, a gazdasági eszközökkel való fojtogatás, illetve a krími gyermekek elnemzettelenítésének eszközeit.
Sajnos Ukrajnának, jelentős részben, ez sikerült is.
A Krím elitje – közöttük az orosz is – túl gyengének bizonyult ahhoz, hogy ellenálljon a csábításnak és a fenyegetéseknek. Azokat viszont, akik nem adták fel, akik nem fogadták el a „játékszabályokat”, kiszorították a politikai élet peremére – előttük bezárultak a nagypolitika felé vezető ajtók.
A nemzetbiztonsági szolgálat „szuszanyinjai” húsz éven keresztül tekerték az ukrán ujjak körül a krími oroszokat, és mind aktívabb harcba kezdtek – no, nem azok ellen, akik Bandera nézeteit terjesztették, hanem a rendszerkritikus orosz mozgalmak és csoportok ellen. Megvetően „szélsőségeseknek” bélyegezve meg őket.
Az orosz Krím azonban nem azokból a gyolcsingekben balalajkázó politikusokból állt, akik a Moszkvából, a honfitársak támogatására kiutalt orosz pénzeken osztozkodtak. Az orosz Krím azokból az egyszerű emberekből áll, akik megőrizték becsületüket, emlékezetüket, hitüket. Akik oroszoknak nevelték gyermekeiket, unokáikat.
Ezért aztán, amikor Kijevben végbement a náci puccs, és a banderista falka, nyálát fröcsögtetve, másodszor is megkísérelte, hogy erőnek erejével ukránosítsa a félszigetet – a Krím föllázadt.
Eleinte csupán kisebb, szétszórt tüntetésekkel a különböző városokban. Aztán egy hatalmas, látványos tüntetéssel Szevasztopolban. Aztán, február 25-én, Szimferopolban, a Krími Legfelsőbb Tanács épületének anyacsavar formájú udvarán, spontánul, de elszántan…
Azután 2014. február 26-án a Medzslisz, a segítségére a városba beszivárgó jobb szektorosokkal együtt elhatározta, hogy megtör minket. Kíméletlenül, egyszer s mindenkorra. Hogy térdre kényszerítsen minket úgy, hogy soha többé aztán már ne tudjunk felállni.
Tudom, hogy miről beszélek. Ha akkor ott mi, azon a sorsdöntő napon nem álltunk volna helyt, nem mutattuk volna meg az erőnket, azt az elszántságunkat, hogy kitartunk a győzelemig (külön hála és köszönet azoknak a szevasztopoliaknak, akik a segítségünkre siettek), ha akkor késő este, abban a piszkos, latyakos hóban, a rekedt, lázas Kosztya Knirik némileg csapongó irányítása mellett nem láttunk volna hozzá barikádok építéséhez mindenféle lécekből, hordókból, egyéb építőanyagokból – könnyen előfordulhatott volna, hogy a február 27-re virradó éjszaka a Minisztertanács és a Krími Legfelsőbb Tanács épületének környékén nem tűnnek föl az „udvarias emberek” .
Valami, persze, lett volna akkor is. Bizonyára. Csak valami egészen más.
És az már nem a mi, krími „Orosz Tavaszunk” lett volna.
Az az „Orosz Tavasz”, amit saját testünkben hordtunk ki. Amiért megszenvedtünk. Amit annyira vártunk.
(Szergej Veszelovszkij-Csikós Sándor)

A Donyecki Népkötársaság és a Luganszki Népköztársaság minszki főtárgyalói bejelentették, hogy a Donbasszba ez év október 18-ra és november 1-re kiírt választásokat a két Népköztársaság elhalasztja.



dnr
Gyenisz Pusilin és Vlagyiszlav Gyejnyego a döntést közös nyilatkozatban ismertették.
A választásokat 2016-ban, pontosan meg nem nevezett időpontban fogják megtartani.
A közleményben szerepel a két Népköztársaság azon követelése, hogy a minszki megállapodásban rögzített módon és határidőig viszont maradéktalanul hajtsa végre a számára előírt alkotmánymódosításokat.

http://www.balrad.com/2015/10/06/donbassz-valasztasok-elnapolva/

A horvátokon keresztül akarnák lemondatni a magyar külügyminisztert

Szijjártó Péter várható lemondásáról számolt be a Népszava, ami forrás megnevezése nélkül, névtelen informátorára hivatkozva azt állítja, hogy a külügyminiszter “megszabadulna a diplomáciai bonyodalmaktól”, és önként távozna posztjáról.
A névtelen informátor alaptalan információit a folyamatban lévő kormányátalakítás kontextusába helyezték: eszerint Német Zsolt kerülne a külügy élére, Szijjártó Péter a külgazdaság irányításához húzódna vissza. Az információ azonban megalapozatlannak bizonyult. Az ATV kérdésére a külügyminiszter elmondta, hogy “soha nem fogyasztott alkoholt, sem más tudatmódosító szert, és egészen biztos benne, hogy nem fordult ilyen kéréssel Orbán Viktorhoz”.
Ez a Népszava szerint “eldöntött tény” egyszerű álhírnek lenne minősíthető. Felmerül azonban annak lehetősége, hogy a “névtelen informátor” nem is annyira a névtelen; a Népszava újságírója a zavarosban halászik, és a horvát sajtó információáramlását figyelve feltételezi, hogy a külügyminiszter eltávolításra kerülhet posztjáról – ami a nyomásgyakorlás sikere esetén a nyilvánosság felé “önként lemondásként” jelenne meg.
Július végén a nemzetiarcvonal.net információkat hozott nyilvánosságra arra vonatkozóan, hogy a magyarországi liberális sajtó tevékenysége összefüggést mutat az amerikai sajtóorgánumokban rendszeresen megfigyelhető “képi hibákkal”. A cikk szerint az amerikaiakkal együttműködő magyarországi újságírók egy ismétlődő jelleggel megfigyelhető “vörös nap” szimbólummal kapnak jelzést arra vonatkozóan, ha egy személy ellen lejárató kampányt kell indítaniuk. A közelmúltban több magyar kormánypolitikus ellen is azt követően indított offenzívát a liberális sajtó, hogy a jelzés egy amerikai sajtóorgánumban megjelent. Később ugyanez a jelzés volt látható más, Washington külpolitikai érdekei ellen cselekvő európai politikusok, többek között Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front vezetője, és Thomas de Maiziere német belügyminiszter esetében is.
Le Pen esetében egy évekkel ezelőtti bírósági ügyének elővétele, Maiziere esetében a sajtó lejárató kampánya követte a jelzés sajtóban való megjelenését.
Magyarország és Horvátország közt az utóbbi hetek során a korábbinál intenzívebb diplomáciai konfliktus vette kezdetét, ami a horvát határon épülő kerítés miatt a magyar külügyminiszter és horvát politikusok közti ellentétként jelent meg a sajtóban. A horvát sajtóorgánumok azonban nem a kerítésépítés miatt támadják Szijjártó Péter személyét, hanem amiatt, mert arra külföldi titkosszolgálatoktól jelzést kaptak.
Szeptember 23-án a 24info horvát sajtóorgánumban a következő képi anyag jelent meg Szijjártó Péterről:
Szeptember 27-én a Tportal horvát sajtóorgánumban pedig az alábbi képi anyag jelent meg:
Az amerikai sajtóorgánum helyett térségi sajtóban leadott jelzést természetesen a magyar média képviselői is értik, így elképzelhető egy újabb lejáratási hullám a külügyminiszterrel kapcsolatban. Az ügy érdekessége emellett, hogy Thomas de Maiziere német belügyminiszter és Szijjártó Péter személye ellen ugyan azon intézkedés miatt indul offenzíva: az irányításuk alatt álló hivatal lépéseket tesz az Európába irányuló migránsáradat fékezésére.
A fentiek miatt viszont okkal feltételezhető, hogy a Népszava újságírója nem rejtélyes informátorától kapott információt a külügyminiszter várható háttérbe húzódásáról, hanem egyszerűen a zavarosban halászik; tisztában van az amerikai ügynökök által használt jelzés jelentésével. Amennyiben tisztában van a jelzés jelentésével, az is egyértelmű volt számára, hogy egy térségi ország amerikai utasításra folytat lejárató kampányt a magyar külügyminiszter ellen, következésképp határozott törekvések mutatkoznak Szijjártó Péter lemondatására, így fokozott a valószínűsége a külügyminiszter tényleges lemondásának is. Ebben a helyzetben a Népszava újságírója olyan színben tüntetheti fel magát, mint akinek kormányközeli informátorai vannak.
Lehetséges, hogy a kormány saját sajtóorgánumok építése mellett jobban tenné, ha határozottabb lépéseket tenne a “kormányközeli informátorokkal” rendelkező, ismert ellenzéki újságírók megfigyelésére is?

http://hidfo.ru/2015/10/a-horvatokon-keresztul-akarnak-lemondatni-a-magyar-kulugyminisztert/

Fejkendős Merkel és minaretek a német köztévé adásában

mutti

“Erősen provokatív illusztrációt közölt a német köztévé, az ARD az egyik műsorában. A német kancellárt fejkendőben ábrázolták, a háttérben pedig minaretek díszítették a német fővárost. A csatorna visszautasítja, hogy iszlámbarát propagandát folytatna.
Angela Merkelt fejkendővel ábrázolta egy montázsban a német országos köztévé, az ARD. A fejkendős kancellár mögött egy berlini háttér látszódott, tele minaretekkel.
A Bericht aus Berlin című műsort ezért az ábrázolásért rengeteg kritika érte, egyesek szerint “groteszk provokációról” van szó, mások szerint csupán a sajtószabadság jele az eset.
Az ARD műsorának szerkesztősége a Facebookon reagált a kritikákra. Azt írták, legitimnek tartják ezt a kiélezett ábrázolásmódot és visszautasítanak minden olyan gyanúsítást, hogy iszlámbarát propagandát folytatnának.
A Huffington Postnak a csatorna azt nyilatkozta: természetesen az volt a céljuk ezzel, hogy felkeltsék a figyelmet.”-írja ma a HVG, amelynek egy másik tudósításából egy egészen rémisztő jövőkép tárul elénk. Eszerint:

“Nem korlátozhatják a menedékkérők mozgását EU-tagállamon belül

Az Európai Unió Bíróságának jogtanácsosa szerint nem korlátozható két szír állampolgárságú, kiegészítő védelemben részesülő személy EU tagállamon belüli szabad mozgása, kizárólag akkor, ha ennek komolyan megindokolt integrácós politikai oka van.
A bíróságnak két szíriai állampolgár esetében kell döntést hoznia, akiket arra köteleztek a német hatóságok, hogy kizárólag az általuk kijelölt lakhelyen éljenek. Ezzel a németek azt kívánják megakadályozni, hogy egy csoportba tömörülve a menekültek egy nemzetiségű zárványokat alkossanak. A területileg illetékes bíróságok kérték fel az EUB-t, hogy vizsgálja meg, a hatóságok ilyen célú lakhelykorlátozása összhangban van-e az elfogadott uniós menekültügyi szabályokkal.
Pedro Cruz Villalón, az EUB főtanácsnokának előzetes szakvéleménye szerint – mely rendszerint előrevetíti a bíróság későbbi döntését – a kiegészítő védelemben részesülő személyek arra kötelezése, hogy meghatározott helyen rendelkezzenek lakóhellyel, a tagállamon belüli szabad mozgás korlátozásának minősül. Azaz a szakvélemény szerint nem lehetséges, hogy a bevándorlókat a kijelölt országban egy szűkebb körzetben vagy városban tartsák – a kötelező tagállami, akár a kvótalapú elosztás után is.
A tartózkodásra kijelölt hely korlátozása kizárólag olyan konkrét helyzetekben fogadható el, amelyek komoly bevándorlási és integrációs politikai indokoknak felelnek meg, és nem igazolható a társadalombiztosítási terhek területi megosztásának indokaival – indokolta a főtanácsnok szakvéleményét. Fontos hozzátenni, hogy a kiegészítő védelem kiterjed a menekültstátuszért folyamodókra, nem csak az oltamazottakra vagy a menekültekre.”-így a tudósítás a HVG-ről.
Bal-Rad komm: “…nem korlátozható…akár a kvótalapú elosztás után is…kiterjed a menekültstátuszért folyamodókra…”
-Magyarán: Csordákba verődhetnek, hadat alkothatnak, és portyázhatnak Európa-szerte!
Gyönyörű jövőkép, amibe bizony nagyon is beleillenek a burnuszos állam és kormányfők, a fejkendős Bundesmutti, és a mecsetek a vonyító müezzinekkel. Néhány esztendő múlva pedig leshetjük élőben is a lefejezéseket-jobbik esetben!
VALÓBAN EZT AKARJÁK EURÓPA NÉPEI! MERT AZ EU ERREFELÉ TERELGET BENNÜNKET!

Amerikai kémközpontot nyitnak Lengyelországban

A NATO hírszerzési és terrorelhárítási központot hoz létre Lengyelországban, alig néhány héttel azután, hogy a kelet-európai országokban parancsnoki központokat nyitott.
A Krakkóba szervezett új központ létrehozásáról a Welt am Sonntag német lap számolt be, annak okán, hogy a tervek szerint német katonák is részt vesznek majd a központ biztonságának garantálásában. Németország 40-70 katonával járul hozzá a bázis őrizetéhez, ami Washington akaratának végrehajtását fogja ellenőrizni Kelet-Európában.
A NATO új parancsnoki központjai Észtországban, Lettországban, Litvániában, Lengyelországban, Romániában és Bulgáriában már megkezdték működésüket, funkciójukat tekintve pedig “kiképzési tevékenységet is folytatnak”, ami amiatt hangsúlyosan említendő, mert az eddigi tapasztalatok alapján a kelet-európai országokban működő amerikai instruktorok más országok destabilizálásában résztvevő félkatonai alakulatok kiképzését is folytatták. Ukrán politikusok beszámolói alapján Lengyelországban kaptak kiképzést azok a szélsőjobboldali szervezetek, melyek a legitim kormány eltávolításában 2013-2014 fordulóján részt vettek. Később pedig arról számoltak be, hogy a Jobb Szektor terroristának nyilvánított tagjai Lengyelországba menekültek vissza a munkácsi lövöldözést követően.
Júniusban egy bulgáriai lőtéren történt baleset kapcsán jutott nyilvánosságra, hogy az országban amerikai katonai magánvállalatok a szíriai “lázadó” csoportoknak küldött fegyverek tesztelését folytatják, és Bulgáriában magántulajdonban lévő létesítményekben, ellenőrizetlenül kiképzési tevékenység is zajlik. Szíriában a terrorszervezetek 2011 óta folyamatos európai utánpótlással rendelkeznek. Alexandr Lukasenko belorusz államfő pedig arról számolt be, hogy az ukrán EuroMajdan során alkalmazott radikálisok később Belorusszia területére is megpróbáltak beszivárogni. Kelet-Európában tehát térségi szinten zajlik a NATO hibrid háborúiban alkalmazott zsoldosok kiképzése, az új központok létrehozása pedig a már eddig is folytatott tevékenység legitimálását jelenti – miközben az új hírszerzési központ lehetővé teszi majd a térségi országok elleni nem-konvencionális hadviselés hatékonyabbá tételét.
Mivel a NATO kelet-európai hadgyakorlatain létszámban továbbra is felülreprezentáltak az amerikai hadsereg alakulatai, és a kelet-európai terjeszkedésnek mozgatórugója az amerikai hadsereg, okkal feltételezhető, hogy a lengyelországi kémközpont “gerincét” is az amerikai titkosszolgálatok állománya alkotja.
Alexander Grusko, Oroszország állandó NATO-nagykövete szeptember elején kijelentette, hogy a lehető legrosszabb forgatókönyv valósul meg Kelet-Európában; a NATO terjeszkedése miatt a nyugati tömb és Oroszország közti fegyveres összeütközés egyre valószínűbbé válik, és a NATO kelet-európai parancsnoki központjainak létrehozása újabb hibrid háborúk előkészületét jelenti. Grusko hangsúlyozta, hogy az Európai Unió jelenleg nem Európa valódi érdekeit képviseli, és miközben a sajtó szó szerint elárasztja az embereket a migrációs válsággal kapcsolatos hírekkel, az európai országok Washington irányítása alatt háborús készülődést folytatnak Oroszország ellen.
http://hidfo.ru/2015/10/amerikai-kemkozpontot-nyitnak-lengyelorszagban/

VÉGE A HAJDÚ-BÉT SZTORINAK

Magyarország egyik legnagyobb baromfi-feldolgozója 2004-ben ment csődbe. Többször is nyomoztak az ügyben, a legutolsót most zárták le, mert nem állapítottak meg bűncselekményt.
lig
A Kecskeméti Járási Ügyészség szerint „az eljárás folytatásától sem várható eredmény”, ezért szüntették meg a nyomozást a Hajdú-Bét ügyben – tudta meg a Magyar Nemzet. Annak az eljárásnak van vége, amely tavaly márciusban indult újra, és a Nemzeti Adó és Vámhivatalnak kellett lefolytatnia.
A Hajdú-Bét csődje miatt 2006-ban is indult nyomozás, csődbűntett gyanúja miatt. A társaság egyik hitelezője tett feljelentést, az ügyet egy évvel később megszüntették. Ennek folytatását rendelte el a rendőrség tavaly, mert felmerült, a cég felszámolása során a Hajdú-Bét árukészletének egy részét kivonták a vagyonból. A NAV lefoglalta a könyvelési iratokat, tanúkat hallgatott ki, házkutatást tartott, de nem tudta megállapítani a bűncselekmény elkövetését – írja a lap.
A csőd ötszáz családot károsított meg, a kormány két éve döntött úgy, hogy kártalanítja a gazdákat, akik 2-2,2 milliót kaptak. Az sokáig kampánytéma volt, hogy Bajnai Gordonnak milyen szerepe volt a csődben.
(Windisch Judit)
Bal-Rad komm: Tucatnyi magyar öngyilkosságba kergetése, magyar családok százainak földönfutóvá tétele! “…nem állapítottak meg bűncselekményt…az eljárás folytatásától sem várható eredmény…”
MINDEN JOGSZERŰ VOLT! AZ ÜGYÉSZSÉG SZERINT IS!
Most gondoljunk bele: ha “véletlenül mégis” kiderült volna valami “jogszerűtlenség”! Az a jelenlegi rendszerre sütött bélyeggel lenne egyenlő! A rendszerváltásig visszamenően!
fők

Tegnap az orosz légierő Szíriában (a szír légierőtől függetlenül) 15 bevetésben támadta a latorállásokat. Tíz alkalommal kimondottan az ISIS hóhérbandát irtották.

pilóták
Igor Kondrasenkov vezérőrnagy-szóvivő tájékoztatása szerint Homsz-tartományban fekvő Tadmur közelében egy dzsihadista bázisra mért csapást követően a földön ténykedő szír hadserek tömegesen végzett a terrorista banda egyedeivel, és húsz tankjuk is elpusztult.

Homsz közelében egy légicsapás “nagy durranást” váltott ki. AZ ISIS egyik lőszerbázisát kapta telibe egy SzU-25M-ről indított rakéta. Ebben százakra tehető a bűnbanda kiirtott egyedeinek száma.

A Szíria északi-északnyugati részén tanyázó iszlamista pribékek teljes csapdahelyzetben vannak. Minden útvonal-amin kimenekülhetnének a biztos pusztulásuk elől-olyan szoros ellenőrzés alatt áll, hogy azokon még egy egér sem tud meglépni a vég elől.
Pedig a dzsihadisták már nagyon mennének valahová a biztos pusztulás elől. Csakhát…!
http://www.balrad.com/2015/10/06/folytassak-tavarisi/

A NATO-nevű latorszövetség felnyerített kínjában, látva a Szíriában nyaggatás alá vont martalócainak sanyarú helyzetét. Tegnap arra szólította fel Oroszországot, hogy azonnal szüntesse be a “szíriai ellenzékiek és civilek elleni támadásait”, és az Iszlám Állam dzsihadista szervezet elleni harcra összpontosítsa erőfeszítéseit.
Az a NATO-szólította fel Oroszországot, amely szemmel láthatóan nem hajlandó tudomásul venni azt a tényt, hogy Oroszország egy érvényes államközi szerződés alapján nyújt segítséget Szíria legitim kormányának, míg a dicstelen NATO latorbandákat képez ki, fegyverez föl, és pénzel a legitim szír kormány megdöntése céljából.
Emlékeztetnénk az atlantista bűnszövetség SZÁMTALAN CIVIL ÁLDOZATOT KÖVETELŐ jugoszláviai terrorjára, melynek során a II.világháború óta nem látott katonai intervenciót hajtott végre egy európai ország törvényes kormánya és NÉPE ELLEN.
jugo
Jens Stoltenberg a latorszövetség főtitkára hétfőn a orosz “légtérsértés” kapcsán össze is trombitálta egy jó kis közös ajvékolásra a bűnszövetség nagyköveteit. Az atlantista nyafogásról kiadott közös közlemény szerint a dicstelen akarnok banda mélységesen aggódik a szíriai orosz katonai fellépés miatt, különösen a Hama, Homsz és Idlib elleni légi támadások miatt, ezek ugyanis polgári áldozatokkal jártak, és nem az Iszlám Állam erőit vették célba.
A közös vartyogáson nem esett szó a minapi NATO-kórházrombolásról. Meg az orvosok és a civilek haláláról.

http://www.balrad.com/2015/10/06/ajvekol-a-nato-sziria-miatt/