2015. október 6., kedd

Fejkendős Merkel és minaretek a német köztévé adásában

mutti

“Erősen provokatív illusztrációt közölt a német köztévé, az ARD az egyik műsorában. A német kancellárt fejkendőben ábrázolták, a háttérben pedig minaretek díszítették a német fővárost. A csatorna visszautasítja, hogy iszlámbarát propagandát folytatna.
Angela Merkelt fejkendővel ábrázolta egy montázsban a német országos köztévé, az ARD. A fejkendős kancellár mögött egy berlini háttér látszódott, tele minaretekkel.
A Bericht aus Berlin című műsort ezért az ábrázolásért rengeteg kritika érte, egyesek szerint “groteszk provokációról” van szó, mások szerint csupán a sajtószabadság jele az eset.
Az ARD műsorának szerkesztősége a Facebookon reagált a kritikákra. Azt írták, legitimnek tartják ezt a kiélezett ábrázolásmódot és visszautasítanak minden olyan gyanúsítást, hogy iszlámbarát propagandát folytatnának.
A Huffington Postnak a csatorna azt nyilatkozta: természetesen az volt a céljuk ezzel, hogy felkeltsék a figyelmet.”-írja ma a HVG, amelynek egy másik tudósításából egy egészen rémisztő jövőkép tárul elénk. Eszerint:

“Nem korlátozhatják a menedékkérők mozgását EU-tagállamon belül

Az Európai Unió Bíróságának jogtanácsosa szerint nem korlátozható két szír állampolgárságú, kiegészítő védelemben részesülő személy EU tagállamon belüli szabad mozgása, kizárólag akkor, ha ennek komolyan megindokolt integrácós politikai oka van.
A bíróságnak két szíriai állampolgár esetében kell döntést hoznia, akiket arra köteleztek a német hatóságok, hogy kizárólag az általuk kijelölt lakhelyen éljenek. Ezzel a németek azt kívánják megakadályozni, hogy egy csoportba tömörülve a menekültek egy nemzetiségű zárványokat alkossanak. A területileg illetékes bíróságok kérték fel az EUB-t, hogy vizsgálja meg, a hatóságok ilyen célú lakhelykorlátozása összhangban van-e az elfogadott uniós menekültügyi szabályokkal.
Pedro Cruz Villalón, az EUB főtanácsnokának előzetes szakvéleménye szerint – mely rendszerint előrevetíti a bíróság későbbi döntését – a kiegészítő védelemben részesülő személyek arra kötelezése, hogy meghatározott helyen rendelkezzenek lakóhellyel, a tagállamon belüli szabad mozgás korlátozásának minősül. Azaz a szakvélemény szerint nem lehetséges, hogy a bevándorlókat a kijelölt országban egy szűkebb körzetben vagy városban tartsák – a kötelező tagállami, akár a kvótalapú elosztás után is.
A tartózkodásra kijelölt hely korlátozása kizárólag olyan konkrét helyzetekben fogadható el, amelyek komoly bevándorlási és integrációs politikai indokoknak felelnek meg, és nem igazolható a társadalombiztosítási terhek területi megosztásának indokaival – indokolta a főtanácsnok szakvéleményét. Fontos hozzátenni, hogy a kiegészítő védelem kiterjed a menekültstátuszért folyamodókra, nem csak az oltamazottakra vagy a menekültekre.”-így a tudósítás a HVG-ről.
Bal-Rad komm: “…nem korlátozható…akár a kvótalapú elosztás után is…kiterjed a menekültstátuszért folyamodókra…”
-Magyarán: Csordákba verődhetnek, hadat alkothatnak, és portyázhatnak Európa-szerte!
Gyönyörű jövőkép, amibe bizony nagyon is beleillenek a burnuszos állam és kormányfők, a fejkendős Bundesmutti, és a mecsetek a vonyító müezzinekkel. Néhány esztendő múlva pedig leshetjük élőben is a lefejezéseket-jobbik esetben!
VALÓBAN EZT AKARJÁK EURÓPA NÉPEI! MERT AZ EU ERREFELÉ TERELGET BENNÜNKET!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése