Magyarország egyik legnagyobb baromfi-feldolgozója 2004-ben ment csődbe. Többször is nyomoztak az ügyben, a legutolsót most zárták le, mert nem állapítottak meg bűncselekményt.
lig
A Kecskeméti Járási Ügyészség szerint „az eljárás folytatásától sem várható eredmény”, ezért szüntették meg a nyomozást a Hajdú-Bét ügyben – tudta meg a Magyar Nemzet. Annak az eljárásnak van vége, amely tavaly márciusban indult újra, és a Nemzeti Adó és Vámhivatalnak kellett lefolytatnia.
A Hajdú-Bét csődje miatt 2006-ban is indult nyomozás, csődbűntett gyanúja miatt. A társaság egyik hitelezője tett feljelentést, az ügyet egy évvel később megszüntették. Ennek folytatását rendelte el a rendőrség tavaly, mert felmerült, a cég felszámolása során a Hajdú-Bét árukészletének egy részét kivonták a vagyonból. A NAV lefoglalta a könyvelési iratokat, tanúkat hallgatott ki, házkutatást tartott, de nem tudta megállapítani a bűncselekmény elkövetését – írja a lap.
A csőd ötszáz családot károsított meg, a kormány két éve döntött úgy, hogy kártalanítja a gazdákat, akik 2-2,2 milliót kaptak. Az sokáig kampánytéma volt, hogy Bajnai Gordonnak milyen szerepe volt a csődben.
(Windisch Judit)
Bal-Rad komm: Tucatnyi magyar öngyilkosságba kergetése, magyar családok százainak földönfutóvá tétele! “…nem állapítottak meg bűncselekményt…az eljárás folytatásától sem várható eredmény…”
MINDEN JOGSZERŰ VOLT! AZ ÜGYÉSZSÉG SZERINT IS!
Most gondoljunk bele: ha “véletlenül mégis” kiderült volna valami “jogszerűtlenség”! Az a jelenlegi rendszerre sütött bélyeggel lenne egyenlő! A rendszerváltásig visszamenően!
fők