Merkel a kezébe veszi a menekültügyet

A német belügyminiszter háttérbe szorításával egyenlő Angela Merkel döntése, amely szerint ezentúl a kancellár hivatalából irányítják a menekültválság kezelését.
Németországban ezentúl Angela Merkel kancellár hivatalából irányítják a menekültválság kezelését, és meghatározatlan ideig valamennyi kormányülésen napirendre veszik a témát, minderről a kabinet szerdai ülésén hoznak döntést egy kedden nyilvánosságra került előterjesztés szerint.
A dokumentum szerint a menekültügy első számú politikai felelőse Peter Altmaier kancelláriaminiszter lesz, az operatív munkát pedig továbbra is Thomas de Maiziere belügyminiszter irányítja. A kancellári hivatalban létrehoznak egy úgynevezett menekültpolitikai stábot, amely felügyeli a minisztériumok munkáját és jelentést készít a helyzet alakulásáról minden kormányülésre.
mema
Az első kommentárok szerint az átszervezés Thomas de Maiziere háttérbe szorítását, meggyengülését jelenti, bár kormányzati források ezt tagadják, és azt mondják, hogy a tervet a miniszterrel egyetértésben dolgozták ki, és az a tárca tehermentesítését is szolgálja.
Maga a belügyminiszter egyébként kedden azt jelentette be, hogy a menedékkérők idén várható számáról készített nyilvános becslést többé nem frissítik, mert minden újabb előrejelzést “meghívólevélként értelmeznének az embercsempészek”, és az is előfordulhat, hogy egy frissített, az eddiginél is nagyobb számokat tartalmazó prognózis miatt a német embereknél “elszakad a cérna”. A belügyminisztérium legutóbbi, augusztusban kiadott hivatalos, nyilvános előrejelzése alapján 800 ezer menedékkérő érkezhet az idén Németországba, de a Bild egy bizalmas dokumentumra hivatkozva azt írta, hogy már 1,5 milliónál tart a becslés.
(MTI)
Bal-Rad komm: “…a menedékkérők idén várható számáról készített nyilvános becslést többé nem frissítik…” mert a “…prognózis miatt a német embereknél “elszakad a cérna…”
-Magyarán: Bundesmutti lekapcsolja a vetítőgépet-de villanyt viszont nem kapcsol fel! A sötétben aztán lesz ami lesz! “Sötétben meg minden tehén fekete!”
Egy érdekes adalék a hírhez: a jelcini érában igen sok orosz elhagyta Oroszországot. Közülük nem kevesen Németországban telepedtek le. Rengeteg a német-orosz vegyes házasság.
Az utóbbi hónapban MEGKEZDŐDÖTT AZ OROSZORSZÁGBA TÖRTÉNŐ VISSZAÁRAMLÁS! A NÉMET ÁLLAMPOLGÁRSÁGÚ HÁZASTÁRSAK IS úgy döntenek, hogy IRÁNY A BIZTONSÁGOS OROSZORSZÁG! Ráadásul egyre többen döntenek így!
ÁM A TREND JELLEMZŐ EGÉSZ NYUGAT-EURÓPÁRA!
Olyan emberek is indulnak Oroszországba (vagy tervezik azt)-akiknek közük nincs egyébként Oroszországhoz! Nyugat-Európában soha nem látott tömegek érdeklődnek az orosz nyelvtanfolyamok után, és már most rengetegen tanulnak oroszul! Az első orosz szavak amik megragadna bennük: “ЖИЗНЬ”-“ÉLET” és “БЕЗОПАСНОСТЬ”-“BIZTONSÁG”!