2015. június 2., kedd

Kifosztásod folytatódik – Ha hagyod…

Fehér Kéményseprők fejléc

“El lehet bánni a bankokkal!” – írják a Fehér Kéményseprők a legutóbbi közleményükben, melyet az alábbiakban teszünk közzé:

A Fehér Kéményseprők közleménye a bankok által küldött elszámolásokról –

Az elszámolási időszakban tapasztalt visszásságok

A „Fehér Kéményseprők” Országos Társadalmi Szervezetek Szövetsége, a bankok által kiküldött elszámolásokból az alábbi tapasztalatokat vonta le:
Sajnálatos módon, annak ellenére, hogy már a szerződéskötéskor átverték saját ügyfeleiket a bankok, most ugyanúgy folytatják ámokfutásukat a saját ügyfeleik kifosztásában.

Aki most nincs résen, otthon ül és várja a csodát, az mind megnézheti magát, mert a hallgatólagos (ráutaló – a szerk.) viselkedésével, létrejönnek a bank által az elszámolásban leírtak.

Most hogy a Kormány annyiban segített, hogy jelenleg nincs érvényes szerződése senkinek sem, mivel a hitelszerződések mögül kivételre kerültek az Általános Szerződéses Feltételek, – el lehet bánni a bankokkal, ha nem otthon ülnek az emberek és néznek ki a fejükből, – s a rendelkezésre álló 30 napon belül megmozdulnak végre és nem nézik tovább tétlenül, hogy becsapják azok a bankok, akikben bízniuk kellene.
1. Az elszámolásokból egyértelműen kiderül, hogy a kormány döntését semmibe veszik a bankok,hiába kötelezték őket arra, hogy a saját ügyfeleiknek a tisztességtelenül felszámolt összegeket adják vissza, – de tapasztalataink szerint egyáltalán nem, vagy csak részben akarják visszaadni. Emellett már eltörpül az, hogy számolni sem tudnak, mert nagyon sok esetben előfordult, hogy a tisztességtelenül felszámolt összeget, amennyiben a tartozásra jóváírják, akkor soha nem egyezik a két összeg.  Valahol elveszik az éterben a két összeg közti különbözet, de nem tudni hol. Bízunk benne, hogy a kormányzat árgus szemekkel figyeli az elszámolásokat és keményen megtorolja, ha a bankok semmibe veszik a döntéseiket.
2. Az MNB közzétett egy hitelkalkulátort, ahol egyértelműen leegyeztethetők a szerződés szerinti összegszerű fizetési kötelezettségek. Az elszámolási eljárás alatt egyértelművé válik, hogy a saját ügyfeleiket átverő bankok továbbra is olyan követeléssel állnak elő, ami teljes mértékben alaptalan.
Szomorú, hogy el is hiszik, amit leírnak, mert nagyon kötik az ebet a karóhoz, eszerint őket semmi nem érdekli, még a matematika sem, – de amit leírtak, az állítólagos hátralévő alaptalan követelést, – azt kérik, mert szerintük az jár nekik, – annak ellenére, hogy nem igaz. Sem számszakilag sem a megkötött szerződés szerint.
Több esetben tettünk ajánlatokat a bankoknak, ahol az ügyfelek is a csalódottságtól menekülni szeretnének az őket átverő bankoktól, miszerint EGY ÖSSZEGBEN kifizetik az MNB Kalkulátora és az eredeti hitelszerződésben foglaltak alapján fenn álló tartozásukat, – de a bankok mind azt írják válaszlevélben, hogy NEM lehet és követelik az alaptalanul felszámolt, még mindig devizában nyilvántartott követelésüket!
Nem értjük, most miért kell tovább kötekedniük a bankoknak, miért nem lehet oldani az amúgy is elmérgesedett ellentéteket, ahelyett, hogy vennék a fáradtságot és leülnének tárgyalni a saját ügyfeleikkel, akik nem ellenségek. Mivel nekik sem jó ez a patt helyzet és megoldani szeretnék a további feszültséget keltő problémát. Nem értjük mit akarnak még a bankok???
Miért szítják még tovább az amúgy is robbanásig feszült ellentéteket? Miért akarják megvárni azt a bankok, – ahelyett, hogy leülnének tárgyalni, – hogy a saját ügyfeleiknél annyira elszakadjon a cérna, hogy már nem csak a bankfiókok, de személyek is sérülnek a fafejűségeik végett.
3. Érkeznek a bankoktól válaszok, az elszámolásaikra küldött panaszainkra, – érdekes módon szinte 15 napon belül. Egy nagyon nagy baj van ezekkel, – hogy a válaszadó leveleket aláíró hölgyek valamelyik másik bolygón élhetnek, – vagy valami más ország vendégmunkásai lehetnek, – mert a jelek szerint halvány gőzük nincs arról, amit válaszolnak. Olyan „regényeket” írnak válaszként, mintha a mozivászonról vették volna a leveleik tárgyát, mert azok a banki, vagy a hitelezési ügyletekkel köszönő viszonyban sem állnak! Nem értjük mire jó ez a szakmaiatlanság a bank részéről, de teljesen úgy néz ki, mintha a bankoknak nem lenne pénzük megfizetni a pénzügyi szakembereket.
4. Nagyon sok pénzügyi szolgáltató (OTP Faktoring, Lombard stb), semmibe veszi az ügyfeleit, mivel a TISZTESSÉGTELENÜL FELSZÁMOLT összegeket fel sem tünteti, – ha véletlenül mégis veszi a fáradtságot és küld valami kétoldalas értelmezhetetlen levelet. Arról nem is beszélve, hogy teljes mértékben figyelmen kívül hagyják a törvényben is szabályozott formai követelményeket, az elszámolási dokumentációval kapcsolatban.
5. Azt már említeni se merjük, hogy nagyon sok ügyféllel még mindig nem számoltak el a bankok, arra se méltatták őket, hogy az elszámolási leveleket kiküldjék nekik.
6. Egyetlen egy apró pozitívumot tudunk megemlíteni, még pedig az MKB Bank Zrt-t, melynek az elszámolásai, legalább is, amit eddig mi láttunk, – számszakilag és jogalapjában is megfelelőek voltak. Bár minden banknál csak ilyen hozzáállást tapasztalnánk, mint az MKB Banknál.
Amennyiben további információhoz jutunk, közöljük fogjuk azokat is, – építő jelleggel.

Adjátok vissza a munkahelyeket!

Az Index.hu liberális sajtóorgánum szerint a kormány olyan óriásplakátok kihelyezését tervezi, ami figyelmezteti a bevándorlókat, hogy ha Magyarországra jönnek, nem vehetik el a magyarok munkáját.
Az állítólag most tervezés alatt lévő óriásplakátról ugyanakkor semmi nem bizonyítja, hogy azt nem az Index unatkozó újságírója állította össze tíz perc alatt, hangulatkeltés céljából.
Az óriásplakátra vonatkozó információ lehet újságírói blöff, de a probléma nagyon is valós, és a munkahelyek megszűnésének valódi oka máig tabunak számít.
Ön szerint mi fenyegeti inkább a magyar munkahelyeket?
http://hidfo.ru/2015/06/adjatok-vissza-a-munkahelyeket/


Kovács Zoltán kormányszóvivő vasárnap jelentette be, hogy a következő napokban egy, a konzultáció témakörével kapcsolatos tájékoztató kampány is elindul. Az egyik óriásplakáton a bevándorlóknak üzen a kormány.
“Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját” – ez a felirat áll azon az óriásplakát-terven, amit az Index egyik olvasója küldött egy nyomdából. Az olvasó azt állítja, ebből 333 darabot rendelt a kormány.
A plakát tetején a “Kormány Információ”, az alján pedig a “Nemzeti Konzultáció a bevándorlásról és a terrorizmusról” felirat szerepel.
Az Index azt írja, hogy ezen kívül még két másik plakátfajta lepi majd el a magyarországi közterületeket.
Kovács Zoltán kormányszóvivő vasárnap jelentette be, hogy a következő napokban egy, a konzultáció témakörével kapcsolatos tájékoztató kampány is elindul, amely a kabinet alapvető elveire hívja fel a figyelmet. Ezek között szerepel, hogy minden Magyarországra érkezőnek tiszteletben kell tartania az ország és az unió kultúráját, törvényeit, továbbá nem veszélyeztetheti a magyarok munkahelyét – fejtette ki a kormányszóvivő.
Megkérdeztük a kormányszóvivői irodát, valóban ez a felirat olvasható-e majd az óriásplakáton, illetve milyen más szöveg jelennek majd meg a hirdetőtáblákon. Kovács Zoltán kormányszóvivő nekünk ugyan nem, de az MTI-nek nyilatkozott kedd este, a következőket: “A kampány a kabinet alapvető elveire hívja fel a figyelmet. Ezek között szerepel, hogy aki Magyarországra érkezik, annak tiszteletben kell tartania az ország és az unió kultúráját, törvényeit, továbbá nem veszélyeztetheti a magyarok munkahelyét”. Mindez egyúttal állásfoglalás és üzenet azok felé, akik illegálisan kívánnak belépni Magyarország, egyúttal az Európai Unió területére – tette hozzá.
(HVG)
Bal-Rad komm: Érdekes dolog figyelhető meg “menekülőileg”! A télen-amikor naponta tömegével özönlöttek Magyarországra déli határainkon keresztül a “menekültek”-úgy két hét után a qrmány beleunt a dologba. Határmenti megbeszélés volt a szerb illetékesekkel, és máris megszűnt a nagy hullám.
Hanem most! Amióta Döbrögink ismét háborút hirdetett! A “bevándorló menekültek” miatt! AZÓTA-MINTEGY RENDELÉSRE, ALÁTÁMASZTANI VEZÉNYLŐ TÁBORNOK URUNK RÉMLÁTOMÁSAIT ÉS ELSZÁNT HARCÁT-ISMÉT SZÁZÁVAL JÖNNEK NAPONTA!
Mintha ki lenne ez csinálva!
Na de nem is ez a lényeg. Mert a “menekült”áradatot meg lehetne szüntetni pillanatok alatt. Néhányszáz katona a határon, és renndben is lenne a dolog. Mehetnének a “menekültek” Horvátországon és Szlovénián keresztül úticéljaik felé!
HISZEN MAGYARORSZÁGON EGY SEM AKAR MARADNI! Óriásplakátokon riogatni a magyarokat azzal, hogy az afrikai menekültek elveszik a magyarok munkáját-úgy hülyeség ahogy kimondják!
Legfeljebb ausztriai, németországi, meg egyéb-magyarok által is “kedvelt” Nyugat-európai országban-VEHETNÉK EL a munkalehetőséget KIVÁNDOROLNI SZÁNDÉKOZÓ HONFITÁRSAINK ELŐL!
plakát1 plakát2 plakát3
Ami-valljuk be-komoly veszély úgy a döbrögista hordára, mind az ellenmaffiáira nézvést! Hiszen akkor ITTHON KÉNE MUNKÁT ADNIUK A MAGYAROKNAK! Azoknak, akik eddig sem kaptak munkát! Abból pedig gond lenne! Nem is kicsi! (Arról nem is beszélve, hogy a “menekültek” hazájukban is keresnek annyit, mint amennyit Magyarországon kapnának! Akkor meg mi a francért jönnének IDE?)
Döbrögiék “izgató plakátkampánya” (meg még a fene tudja mit koholtak ki) kizárólag a döbrögista horda alaposan megkopott NEMZETI ELKÖTELEZETTSÉGÉT hivatott szidolozni egy kicsit! Tájékoztatni a magyar népet, a “keményen dolgozó kisembert”, hogy a Nemzetvezető és bandája elkötelezett továbbra is! Hatalma megtartása érdekében! Mi több, az EGYETLEN ERŐ, amely nemmzetthyleg elkötelezett!
Pedig elég lenne csupán a Hende Zrt-t megbízni egy kis határőrizeti melóval. Természetesen nem Afganisztánban meg Irakban. Honi déli határszakaszainkon. Elvégre-állítólag-MAGYAR HONVÉDSÉG!
A “menekültáradatot” nyilvánvalóan fel kell tartóztatni! El kell terelni Magyarország irányából. Az óriásplakátokat nem az ország belsejében kéne utak mellett kirakosgatni, hanem a HATÁRVONALON a szomszéd ország felé fordítva. Ha jó nagyok-tán nem tudnak rajtuk átmászni!
De ha még a Lucifer fizimiskájú Kovács Zoltán kormányszóvivőt is a határra vezényelnék, nincs az az elszánt “menekült” akit a látvány vissza ne riasztana! “Inkább az ISIS mint az Ördög”!

Maradék-Ukrajna és Donbassz apró hírei

véd
Talán sokat sejtet(het) az alábbi rövidke hír. Holnap Luganszkban összeül a Népköztársaság illetékes hatóságaiból és a “Luganszk Aszfalt” nevű cég vezetőiből álló bizottság, hogy a Népköztársaság területének úthálózata helyreállításával kapcsolatos teendőket koordinálják.
aszf
Igor Gajdas cégvezető arról számolt be mai sajtótájékoztatóján, hogy a “Luganszk Aszfalt” telephelyein már hegyekben áll a száraz aszfalt, és hamarosan megkezdik a kiszállítást Krasznodon térségébe.
Donbasszban ma “apróbb fegyelmezetlenségektől” eltekintve viszonylagos csend honolt. A szemek és fülek Minszkre összpontosultak. Komolyabb harci tevékenységről híreket nem kaptunk.
Némi gondok lehetnek már egyesztendei donbasszi háborúskodást követően a kijevi junta fegyverkészletével. A jelek szerint ürülnek a raktárak. A front fölemésztette a készlet színe-javát. Jöjjön hát az “M”-zárolt titkos tartalék.
Az alábbi fotok ma készültek Csernyigovban.
gaub
ágyú
II. világháborús szovjet gyártmányú B-4 típusú ágyúkat cibálnak elő a raktárak mélyéről.
Marinyka egyik “nevezetessége” lett egy faluszéli portán felállított “Fehér Ház”.
kutyaól
A porta gazdája ugyanis házőrző ebét Obamának nevezte el. Kanyarított is a derék négylábúnak nevéhez illő lakot. A szomszédok adták a kutyaólnak a “Fehér Ház” elnevezést. Pillanatnyi probléma, hogy az utóbbi napok durrogásaitól a lakó láncát eltépve ijedelmében világgá ment. A gazdi persze várja vissza az egyébiránt meghatározhatatlan összetételű, ám fekete bundájú korcs házőrzőt-Obamát.

https://balrad.wordpress.com/2015/06/02/maradek-ukrajna-es-donbassz-apro-hirei/

Orosz különleges alakulatok foghatják el Szaakasvilit

Igor Korotcsenko biztonságpolitikai szakértő szerint most ideális helyzet állt elő arra, hogy orosz különleges alakulatok elfogják Mihail Szaakasvilit Ukrajna területén. Korotcsenko szerint ennek semmilyen technikai akadálya nem lenne, elég egy politikai döntést ahhoz, hogy a háborús bűnöst elfogják és bíróság elé állítsák a Dél-Oszétia területén elkövetett tömeggyilkosságokért.
A szakértő szerint erre a precedenst éppen az amerikaiak szolgáltatták, akik megengedik maguknak, hogy az amerikai különleges alakulatok más országok területén elfogjanak külföldi állampolgárokat. Példaként azt az esetet említette, melynek során amerikai fegyveresek Panama területén fogtak el egy kábítószerkereskedőt – de az amerikaiak a keresett személy meggyilkolására is precedenst teremtettek már, ugyanis amerikai drónok rendszeresen hajtanak végre légicsapásokat idegen országok területén, olyan külföldi állampolgárok ellen, akiket az Egyesült Államok háborús bűnösként tart nyilván.
A szakértő szerint semmilyen technikai akadálya nem lenne annak, hogy orosz különleges alakulatok elfogjanak Ukrajna területén egy amerikai magán katonai vállalatok által védett személyt. Ugyanakkor kifejtette, hogy a háborús bűnös meggyilkolása nem opció, mindenféleképpen bíróság elé kell állnia, mert közvetlen felelős a Dél-Oszétiában elkövetett tömeggyilkosságért.
Korotcsenko szerint abból sem lenne különösebb diplomáciai bonyodalom, hogy az orosz különleges alakulatok behatolnak Ukrajna területére, mivel Ukrajna egyébként is katonai beavatkozással vádolja Oroszországot, függetlenül attól, hogy az mindeddig nem történt meg. Korotcsenko szerint ez egy remek lehetőség lenne arra, hogy megmutassák az oroszellenes propagandát folytatóknak, mi a különbség aközött, amikor nem avatkoznak be, és amikor igen. Szaakasvilit azonban élve elfogása esetén nem adnák át Grúziának, mert a Dél-Oszétiában elkövetett tömeggyilkosságot követően az ő közvetlen parancsára öltek meg orosz békefenntartókat, így megvan a jogi alap arra, hogy Moszkvában állítsák bíróság elé.
A volt grúziai államfő a múlt hét folyamán kapta meg az ukrán állampolgárságot, és kinevezték Odessza kormányzójának. Ha a pozíciót nem csak a fizetés felvétele céljából kapta, közel kell tartózkodnia Oroszország határához, ami ideális helyzetet teremt az elfogására. Szaakasvili korábban az ukrán kormányfő tanácsadójaként működött, akit a Donyecki Népi Köztársaságban szintén háborús bűnösként tartanak nyilván.
Szaakasvili Grúziában körözés alatt áll, és Görögországban egyszer már elfogták, de a helyi hatóságok szabadon engedték, mivel – valamilyen érthetetlen okból kifolyólag – az Interpol máig nem adta ki a nemzetközi elfogatóparancsot a bukott atlantista politikus ellen, annak ellenére, hogy azt Grúzia már a szökését követően kérvényezte.

http://hidfo.ru/2015/06/orosz-kulonleges-alakulatok-foghatjak-el-szaakasvilit/

Károly herceg visszaállítja a régi Erdélyt

Alapítványt hozott létre az Erdély-rajongó brit trónörökös azért, hogy a régi szakmák elterjednek ismét. Nemrég zsűrizett egy kaszálóversenyt is.

A romániai Walesi Herceg Alapítvány megalapítását jelentette be kedden az erdélyi magánlátogatáson tartózkodó Károly herceg, brit trónörökös – közölte a Digi 24 hírtelevízió.

Az alapítvány az örökségvédelem, a mezőgazdaság és a fenntartható fejlődés területén kíván oktatni. Székhelye a Brassó megyei Szászfehéregyházán (Viscri) lesz, azon a birtokon, amit a herceg Nagy-Britanniában bejegyzett alapítványa vásárolt meg korábban. Az alapítvány felújítja és továbbképző központtá alakítja a szász falusi birtokot. A kialakítandó konferenciaterme 70 fő befogadására lesz alkalmas. Az alapítványt a herceg által kinevezett kuratórium irányítja, aminek Kálnoky Tibor gróf az egyik tagja.



Az alapítvány közleménye szerint a herceg azt vállalta, hogy támogatja Romániát egyes, jószerével elfeledett falusi mesterségek újbóli felfedezésében. Ez az első lépés, amit továbbiak követnek a falusi közösségek igényei szerint. A Digi 24-nek adott nyilatkozatában Károly megerősítette, hogy ez az első alapítványa, amit a brit nemzetközösségen kívül létesít. Ennek oka, hogy szereti Romániát, és erdélyi felmenőkkel is rendelkezik.

A brit trónörökös vasárnap érkezett Romániába. Miután Bukarestben Klaus Iohannis államfőnél tett látogatást, a székelyföldi zalánpataki (Valea Zalanului) birtokára utazott. A Háromszék napilap szerint a herceg hétfőn egy kaszálóverseny zsűrijében is szerepet vállalt. A versenyt a zalánpataki székely kaszások nyerték, akiknek meglepetésre sikerült megelőzniük a hegyi kaszáláshoz szokott gyimesbükki csángó kaszásokat.

Károly herceg visszajáró vendégnek számít Romániában. Többször is lelkesen nyilatkozott az ember és a környezet sajátos erdélyi viszonyáról, amit szerinte Európa más tájain már alig lehet megtalálni. A brit királyi család erdélyi magyar gyökerekkel is rendelkezik: II. Erzsébet királynő ükanyja, Rhédey Klaudia a Maros megyei Erdőszentgyörgyön született 1812-ben, és az ottani Rhédey-kastélyban nevelkedett.

Hír24

Egyiptom már jövőre belép az eurázsiai vámunióba

Egyiptom már 2016 végén csatlakozhat az Eurázsiai Gazdasági Unió szabadkereskedelmi zónájához. Ennek lehetősége először februárban, Vlagyimir Putyin orosz államfő Kairóban tett látogatásakor került megvitatásra, miután az ország tavaly év végén benyújtotta a csatlakozási kérelmet. Mohamed Elbadri, Egyiptom oroszországi nagykövete szerint már megkezdődött a tárgyalási folyamat, de még mindkét fél vizsgálja az együttműködésben rejlő lehetőségeket, így a feltételek is nagymértékben módosulhatnak a következő egy év során.
Egyiptom eurázsiai integráció felé fordulását a nyugati országok Oroszország ellen hozott szankciói tették lehetővé; bizonyos termékek esetében hiány lépett fel, ami lehetővé tette, hogy nem-nyugati országok olyan mértékben lépjenek be az eurázsiai piacra, amiért már megéri egy hasonló jellegű megállapodást kötni. Bár a nyugati vezetők úgy gondolták, hogy a gazdasági nyomásgyakorlás ilyen formája a XXI. században, kapitalista környezetben is alkalmazható, a piac kiegyensúlyozta önmagát, és a szankciók egyedüli eredménye az lett, hogy nem-nyugati országok piaci előnyt szereztek a nyugati cégekkel szemben.
Ezekkel a feltételekkel azonban feltehetően tisztában voltak a szankciót erőltető amerikai döntéshozók. Az Egyesült Államoknak éppen az volt a célja az Oroszország ellen hozott szankciókkal, hogy az Európai Uniót gyengítse; a transzatlanti szabadkereskedelmi egyezmény létrehozása esetén ugyanis az európai vállalatok erős konkurenciát jelentenének az amerikai cégeknek. Alekszej Puskov, az orosz Állami Duma külügyi bizottságának vezetője március elején felhívta a figyelmet arra, hogy miközben az amerikaiak Oroszország elleni szankcióháborúba hajszolják az Európai Uniót, az USA továbbra is “pénzt csinál” az orosz piacból, és kiterjeszti Oroszországgal fennálló kereskedelmi kapcsolatait. Puskov elmondása szerint 2014 óta az USA és Oroszország közti kereskedelmi kapcsolatok több mint 7%-al bővültek, vagyis se a Krímben történtek, se az ukrán háború nem befolyásolta az amerikaiak üzleti döntéseit.
Az Eurázsiai Gazdasági Unió január 1-én kezdte meg működését, és intenzív gazdasági háború zajlik az egységes piac újraosztásáért. Ebben a gazdasági konfliktusban az Egyesült Államok ellenségként kezel minden szövetséges országot, amit az oroszellenes retorika ellenére az amerikai-orosz kereskedelmi kapcsolatok nagyarányú bővülése is mutat.

http://hidfo.ru/2015/06/egyiptom-mar-jovore-csatlakozik-az-eurazsiai-szabadkereskedelmi-zonahoz/

‘A kínaiak első kirajzása’ – Avagy a Kínai Armada fényes nyugati útjai

ZhengHeShip
A Ming-dinasztia kezdetére Kína rendelkezett a legfejlettebb tengeri technológiákkal. Ezek közül sok kínai találmány volt, azonban a kínai hajóépítő mesterek sokat tanultak az Indiai-óceán és a Dél-kínai-tenger hajóépítőitől is. Évszázadokon át Kína volt a régió első számú tengeri hatalma, hála gazdasági erejének, valamint a navigáció és a hajóépítés terén elért eredményeinek. A kínai hajókon már a kilencedik századtól használták az iránytűt, két évszázaddal Európa előtt. Az iránytűkön kívül a kínai hajósok tiszta időben a csillagokra hagyatkoztak, a 13. századtól pedig már nyomtatott csillagtérképeket is vittek magukkal.
A nyolcadik századra már ötszáz fő befogadására képes, hatvan méter hosszú hajók épültek Kínában. Nyolcszáz évvel később ugyanekkora hajóval kelt útra Kolumbusz Kristóf is. A Szung-dinasztia (960-1279) idején ezek a stabil hajók váltak az Indiai-óceán arab és perzsa kereskedőinek kedvenc hajóivá, hála a hajók külön hálókabinjainak és a hajótestben tárolt bőséges édesvíznek, amiből még fürdésre is jutott. A Jüan-dinasztia uralkodói támogatták a tengeri kereskedelmet, így a Ming-dinasztia óriási hajóépítő telepeket, nagyszámú képzett munkaerőt és kifinomult tengerhajózási technikákat örökölt elődjétől.
Yongle császár hatalomra kerülése után elrendelte a „kincses hajók” megépítését, hogy azokkal Kína határain túl is megismerjék hatalmát. Ezek az óriási hajók több mint százhúsz méter hosszúak és ötven méter szélesek voltak. Kilenc árbocuk, 12 vitorlájuk, és négy fedélzetük volt. Akár 2500 tonna terhet is szállíthattak, a védelemről pedig tucatnyi kisebb ágyú gondoskodott. Az óriáshajókat több száz kisebb hajó kísérte. Néhányuk csak édesvizet szállított, míg mások katonákat, lovakat és ágyúkat, megint mások ajándékokat, mint selymet, porcelánt, teát és fémtárgyakat, amelyekkel távoli országok uralkodóit kápráztatták el.
ship
Az 1405-07 között sorra került első expedícióra 317 hajó indult el, amelyek közül akár hatvan is óriási kincses hajó volt. A rengeteg hajón 28 ezer ember utazott. A több ezer matróz mellett hajóépítők és javítómunkások, katonák, diplomaták, orvosi személyzet, csillagászok és az idegen kultúrák tudósai is helyt kaptak a hajókon. A Nanjingből indult flotta megállt a mai Közép-Vietnamban és Thaiföldön, majd tovább hajózott Jáva szigetéhez, átkelt a Malaka-szoroson, ahonnan eljutott az utazás végső céljához, a Délnyugat-Indiában található Kocsínba és Kálikutba. Visszaúton Zheng He, a flottát vezető eunuch, Szumátrán leszámolt Chen Zuyival, a kor legrettegettebb kalózával. Mivel Chen kínai származású volt, ezért visszavitte Nanjingba, akit ott bűneiért lefejeztek.
Kínába visszatérve Zheng He és az expedíció egész legénysége pénzjutalomban részesültek Yongle császártól, aki nagyon elégedett volt a távoli országok uralkodóitól kapott ajándékokkal, az udvarába küldött külföldi követek nagy számával, és mindazzal, amit ez jelentett: Kína presztízse és befolyása óriási mértékben nőtt az Indiai-óceánon.
Miután a külföldi követek bemutatták ajándékaikat a császári udvarnak, majd fogadták a császár ajándékait, haza is kellett térniük. Ezért 1407-ben az óriási flotta újabb utazást tett, egészen Srí Lankáig eljutva. Az útról 1409-ben tértek vissza, újabb ajándékokkal. 1409-ben újabb kétéves utazásra indultak, az első expedícióhoz hasonlóan Kálikut úti céllal.
1413-15 között, a negyedik út során a flotta még tovább jutott. Sok addig ismert helyet újból meglátogattak, majd a 63 hajó, fedélzetén 28 ezer emberrel, a Hormuzi-szoros felé vette az irányt. Zheng He-t az útra elkísérte 25 éves muszlim tolmácsa, Ma Huan is. A Perzsa-öböl felé vezető úton a flotta megállt Szumátrán, hogy egy bajba került szultánt kisegítsen. A trónfosztót Zheng Nanjingbe szállította kivégzésre, bár a legnagyobb figyelem minden bizonnyal a hazavitt zsiráfra irányult.
Az armada ötödik és hatodik útja ismét Kelet-Afrikába vezetett, ahol harminc különböző országból és hercegségből hoztak hűségajándékokat a nanjingi udvarba.
1424-ben Zheng barátja és támogatója, Yongle császár a mongolok ellen vezetett hadjáratban meghalt. Utódja, Hongxi császár leállíttatta a drága világjáró utakat. Ugyanakkor Hongxi csak kilenc hónapig uralkodott. Utódja, Xuande császár engedélyezett még egy utolsó expedíciót.
Zheng He eunuch vezette a kincses hajók utolsó expedícióját is, bár már 59 éves volt, és az egészsége is meggyengült. A három évig tartó úton 17 kikötőt kerestek fel a mai India és Kenya között. Zheng hazafele úton, a mai Indonézia vizein hunyt el. A nagy vezetőt a tengeren temették el, emberei egy hajtincsét és cipőit vitték vissza a hivatalos nanjingi temetési szertartásra.
A mongol katonai fenyegetés közepette a császári udvar egyre kevésbé engedhette meg magának az extravagáns utak finanszírozását, amit a konfuciánus hivatalnoki réteg egyébként is megvetett. Olyannyira, hogy évszázadokon át nem is említették e hatalmas teljesítményt. Ezt a hatszáz évvel ezelőtti hihetetlen kalandot ma leginkább az út állomásain maradt leletekből és feljegyzésekből, valamint a résztvevők személyes feljegyzéseiből ismerjük.
Megjegyzés: Már 1841-ben, amikor a britek elfoglalták Honkong szigetét, akkor számítottak arra, hogy eljön még az az idő, amikor a kínaiak igazából kirajzanak a világba. Éppen ezért is akarták uralni ezt a dél-kelet-kínai kis szigetet, – hogy Kínára megfelelő “civilizációs befolyást” gyakorolhassanak, vagyis átplántálják a Mennyei Birodalomba a Nyugat főbb “értékeit”, – hogy mire ez a rengeteg ember elindul nyugat, vagy éppen kelet felé, – az angolszász társadalmak vezérelhessék őket.
Ma már tudjuk, hogy mára, “Kína második kirajzása” idejére ez a szándékuk igencsak félresikerült. Mert igaz, hogy a kínaiak átvették mind a pénzügyi, s a gazdasági és ipari módszereiket is, – ám ezeket ráépítették az ősi kínai civilizáció értékeire.
Hongkong és a dzsunka
S így nemcsak, hogy uralják már a londoni City-t is, s pénzügyileg szinte az egész Nyugatot, de kiváltképp Amerikát, – ám megtörténhet még az, – hogy meg is semmisítik őket, – mind pénzügyileg, mind gazdaságilag, – s ennyi elég is lesz a haldokló angolszász társadalmaknak.
CRI – SzRTI

Washington elmérgesíti a területi vitákat

Egy a hétvégén bejelentett új megállapodás alapján Japán az Egyesült Államok kiberbiztonsági intézkedéseire lesz utalva, és amerikai részvétellel fogják védeni a katonai létesítményeket, valamint az infrastruktúra főbb csomópontjait.
Az amerikai-japán kibervédelmi politikai munkacsoport közleménye szerint az Egyesült Államok valamennyi kiberbiztonsági programját kiterjeszti Japánra. Az újabb “együttműködésről” Abe Sinzo japán miniszterelnök Washingtonban tett látogatásakor született döntés; a japán kormány szerint Kína és Észak-Korea részéről fokozott fenyegetésnek vannak kitéve, miközben nem tudják olyan gyorsan fejleszteni kibervédelmi rendszereiket, mint az Egyesült Államok. A Pentagon kibervédelmi programjaiban több mint 6000 fő vesz részt, miközben Japán mindössze egy 90 fős munkacsoporttal rendelkezik.
Japán arra készül, hogy 2020-ban Tokióban tartják az Olimpiát, emiatt fokozott fenyegetéseknek vannak kitéve. Az amerikaiakkal folytatott kollaboráció csak ráerősített minderre, két nappal az új együttműködés bejelentése után kiterjedt támadás érte a nyugdíjrendszert, melynek során a támadók közel másfél millió ember személyes adataihoz fértek hozzá.
Az amerikai-japán katonai együttműködés új szintje emellett eltörli azokat a földrajzi korlátokat, melyeket korábban a katonai együttműködés tekintetében felállítottak. Az Egyesült Államok kiterjeszti elektronikai felderítését nem csak Japánra, de ennek részeként a térségben is mind gyakrabban feltűnhetnek az amerikai haditengerészet hajói, különösen azokon a területeken, melyek a térségi országok közt intenzív területi vita tárgyát képezik. Az Egyesült Államok arra ösztönzi a japán kormányt, hogy az kiterjessze saját érdekszféráját mélyen a kínai érdekszférán belülre, így Washington a területi viták kiélezésével próbálja fenyegetésben tartani Kínát mint rivális nagyhatalmat.
Április 6-án az amerikai védelmi minisztérium bejelentette, hogy a flotta kétharmadát kiküldik a Csendes-óceán vitatott hovatartozású régióiba.


http://hidfo.ru/2015/06/washington-elmergesiti-a-teruleti-vitakat/

Dnyesztermellék határán feszeleg a kijevi junta

A Maradék-Ukrajna-Dnyesztermelléki Köztársaság (Приднестровской Молдавской Республики) határán egyre növekszik a feszültség.

A határvonaltól szabad szemmel látható távolságon belül, ukrán oldalon szaporodnak a katonai táborok, és fegyverek.
Nyina Stanyszki dnyesztermelléki külügyminiszter határozott aggodalmának adott hangot a mozgolódás és erődemonstráció láttán.
“Transznyisztria lakosait félelemmel tölti el a kijevi katonai erőkoncentráció a két ország határa mentén”-fejtette ki a kis ország külügyminisztere.

Mint ismeretes, a kijevi junta alig egy hete egyoldalúan felmondta a kommunista vezetésű Transznyisztriában állomásozó orosz békefenntartó katonai egységek szárazföldön-Maradék-Ukrajna területén-keresztül történő utánpótlási vonalak biztosításáról szóló szerződést. Márpedig ennek az állománynak az ellátása kizárólag ukrán, vagy a szintén Oroszországgel szemben igencsak barátságtalan Moldován keresztül lehetséges. Illetve a szintén oroszellenes Románián keresztül.
https://balrad.wordpress.com/2015/06/02/dnyesztermellek-hataran-feszeleg-a-kijevi-junta/

A minszki alkudozások elé

Ma folytatódik Minszkben a szócséplés. Összeül ugyanis a kontaktcsoport, hogy békét teremtsenek Donbasszban. A tárgyalások hangulatának “remekül megágyazott” a valcmanista orgyilkosbanda.
Tegnap késő este ismét rendkívül heves latortüzérségi támadás érte Gorlovkát. A város északi és nyugati fekvésű lakótelepeit bombázta Dzserzsinszkből a latortüzérség. Lakótömbök lángolnak és dőltek romba.
Legalább öt helyi civilt gyilkolt meg az éjjel a valcmanista pribékhorda tüzérségi terrorja.
Háromnegyed éjfélkor a banditahad ismét tankokkal is kísérlertezett. Nyolc tankot a népköztársaságiak megsemmisítettek, mire a banditák visszakoztak.
Donyecket kora este, valamivel nyolc óra előtt kezdte ágyúzni Valcman latorhada. A város “Lenin” és “Vorosilov” kerületei voltak a célterületek.

A Dzsambul” utcában-Donyeck ipari kerülete-hatalmas robbanás történt kilenc óra körül.
A város nyugati peremvidékét itt is tankok fedezete mellett támadta a pribékhorda. Rövid idejű kísérlezgetésük négy tank elpusztulását látva véget is ért.
A Donyeck közvetlen közelében lévő Gornyjak faluban a népköztársaságiak rajtaütöttek az este egy kijevi bűnbandán. Rövid rajtaütés-sok briganti hulla!
Peszki egészére nagyon fájhat a latorbanda foga, mert egész éjjel erőteljesen ágyúzták a települést.
Jaszinovataját is terrortámadás érte késő este, ami ma reggelig tartott.
Sirokinot mára virradóan “Grad BM-21″ sorozatvetőkkel lőtte a kijevi junta bérgyilkos hordája.
MA EGY ÉVE TÖRTÉNT LUGANSZK TERRORBOMBÁZÁSA!

Luganszk, 2014 június 2.



https://balrad.wordpress.com/2015/06/02/a-minszki-alkudozasok-ele/

Kibővítik a Sanghaj Együttműködési Szervezetet

Batier Hakimov, Oroszország Sanghaj Együttműködési Szervezetbe küldött képviselője szerint a szövetség következő csúcstalálkozóján döntés születhet India és Pakisztán felvételéről.
A Sanghaj Együttműködési Szervezet alapításának oka eredetileg az volt, hogy elrettentse az Egyesült Államokat a térségben folytatott terjeszkedéstől, valamint, hogy megakadályozza, hogy Washington a Közel-Kelet országai felett is stabil befolyást építsen ki. Tekintve, hogy az Egyesült Államok legfrissebb állásfoglalásai szerint 2016 után mégis fenntartják az afganisztáni katonai jelenlétet, India és Pakisztán belépése igen kellemetlen helyzetbe hozhatja az amerikai külpolitikát. Afganisztán ugyanis kapocs a Sanghaj Együttműködési Szervezet északi országai (Oroszország, Kína, közép-ázsiai tagállamok) és a déli blokk (India, Pakisztán) közt.
Washington tisztában van azzal, hogy a Sanghaj Együttműködési Szervezet közvetlen vetélytársat jelent a régióban, emiatt 2000 óta blokkolja Kabul csatlakozási törekvését. Ennek ellenére Afganisztán belépése is a következő csúcstalálkozó témái közt lesz, ami közvetlen magyarázattal szolgál arra, miért akar az Egyesült Államok katonai jelenlétet fenntartani Afganisztánban 2016 után is. Eközben a NATO már lekötelezte Afganisztánt egy 2017-ben kezdődő misszióra a “szoros baráti viszony” nevében, melynek részeként egy új bázist nyitna Kabulban. Afganisztán legnyomósabb indoka a Sanghaj Együttműködési Szervezethez csatlakozásra a tálib ellenállás erősödése, az amerikai csapatok kivonulását követő fokozott instabilitás, és éppen ezt használja ki a NATO is Afganisztán saját befolyási övezetében tartására.
Ugyanakkor az Ufa (Baskírföld) területén tartandó csúcstalálkozón részt vesz az afgán elnök is, és számos más ország csatlakozási kérelme kerül megvitatásra; többek között Pakisztán, India, Szíria, Belorusszia, Kambodzsa és Egyiptom belépéséről is döntés születhet. Irán külügyminisztere a találkozó idején Moszkvába utazik, hogy az együttműködés lehetőségeiről tárgyaljon. Irán számára már a csatlakozás lehetősége is komoly tárgyalási alapot képez a nyugati országokkal szemben, így miközben a perzsa állam a nyugati szankciók elengedéséért cserébe jelentős gazdasági engedményekre kényszerül, a keleti katonai szövetséggel együttműködés Irán pozícióit javítja az atomprogram kapcsán folytatott tárgyalásokon.
http://hidfo.ru/2015/06/kibovitik-a-sanghaj-egyuttmukodesi-szervezetet/

Észak-Koreát provokálják egy újabb hadgyakorlattal

Tovább folytatja az Egyesült Államok a Csendes-óceán térségében szövetséges országokkal megkezdett hadgyakorlatokat; hétfőn Dél-Koreával kezdett közös hadgyakorlatot az amerikai haditengerészet, melynek során ellenséges tengeralattjárók elhárítására, és Észak-Koreából érkező katonai fenyegetésre adott közös válaszra készülnek.
A dél-kínai tengeren kezdődő háromnapos gyakorlatban több mint tíz hajó vesz részt, emellett amerikai tengeralattjárók is megjelennek. Terjedelmét tekintve ez az eddigi legnagyobb, Dél-Korea és az Egyesült Államok által közösen végrehajtott hadgyakorlat, ami szintén nem véletlen, ugyanis Észak-Korea májusban bejelentette, hogy sikeresen tesztelte saját, tengeralattjáróról indítható ballisztikus rakétáit.
Az Egyesült Államok az ENSZ BT határozatai megszegésének nevezte az új fejlesztéseket, azt követően hirdették meg az újabb hadgyakorlatot. Észak-koreai tisztviselők szerint országuk már rendelkezik olyan atomtöltettel, amit az új fejlesztésű ballisztikus rakétákkal célba tudnak juttatni, egyes becslések szerint akár az Egyesült Államok területén is. Annyit azonban a nyugati szövetségesek is elismernek, hogy Észak-Korea már képes arra, hogy adott esetben megelőző nukleáris csapást mérjen a csendes-óceáni térségben.
Májusban szintén zajlott egy közös hadgyakorlat, melyben Franciaország és Törökország is részt vett. Észak-Korea mindkét esetben bejelentette, hogy a közös fellépést provokációként értékeli.
Ugyanakkor az amerikaiak csendes-óceáni manőverei elsődlegesen nem Észak-Korea ellen irányulnak. John McCain republikánus szenátor javaslatára az USA felfegyverzi csendes-óceáni “szövetségeseit”. Washington az utóbbi évtizedek során megvetette a lábát az ázsiai kontinensen, és ott saját politikai rendszerének exportálását követően elkezdett katonai hídfőállásokat működtetni. Korea kettészakítása óta Dél-Korea az Egyesült Államok előretolt helyőrségeként működik, miközben Észak-Korea elsődleges szerepe a térségi politikában, hogy Kína protektorátusaként elrettentő erőt mutasson fel az amerikaiak továbbterjeszkedése ellenében.


http://hidfo.ru/2015/06/eszak-koreat-provokaljak-egy-ujabb-hadgyakorlattal/