véd
Talán sokat sejtet(het) az alábbi rövidke hír. Holnap Luganszkban összeül a Népköztársaság illetékes hatóságaiból és a “Luganszk Aszfalt” nevű cég vezetőiből álló bizottság, hogy a Népköztársaság területének úthálózata helyreállításával kapcsolatos teendőket koordinálják.
aszf
Igor Gajdas cégvezető arról számolt be mai sajtótájékoztatóján, hogy a “Luganszk Aszfalt” telephelyein már hegyekben áll a száraz aszfalt, és hamarosan megkezdik a kiszállítást Krasznodon térségébe.
Donbasszban ma “apróbb fegyelmezetlenségektől” eltekintve viszonylagos csend honolt. A szemek és fülek Minszkre összpontosultak. Komolyabb harci tevékenységről híreket nem kaptunk.
Némi gondok lehetnek már egyesztendei donbasszi háborúskodást követően a kijevi junta fegyverkészletével. A jelek szerint ürülnek a raktárak. A front fölemésztette a készlet színe-javát. Jöjjön hát az “M”-zárolt titkos tartalék.
Az alábbi fotok ma készültek Csernyigovban.
gaub
ágyú
II. világháborús szovjet gyártmányú B-4 típusú ágyúkat cibálnak elő a raktárak mélyéről.
Marinyka egyik “nevezetessége” lett egy faluszéli portán felállított “Fehér Ház”.
kutyaól
A porta gazdája ugyanis házőrző ebét Obamának nevezte el. Kanyarított is a derék négylábúnak nevéhez illő lakot. A szomszédok adták a kutyaólnak a “Fehér Ház” elnevezést. Pillanatnyi probléma, hogy az utóbbi napok durrogásaitól a lakó láncát eltépve ijedelmében világgá ment. A gazdi persze várja vissza az egyébiránt meghatározhatatlan összetételű, ám fekete bundájú korcs házőrzőt-Obamát.

https://balrad.wordpress.com/2015/06/02/maradek-ukrajna-es-donbassz-apro-hirei/