2018. március 21., szerda

Az ellenzék könnygázzal oszlatta az országgyűlést


Az incidens akkor történt, amikor a koszovói parlament a Montenegróval kötött 2015-ös határegyezmény ratifikálásáról kellett volna szavazzon, amely elvileg elősegítené a vízummentesség megszerzését az EU-ban.
Montenegró februárban jutott megállapodásra a határvonalak kapcsán, miután 2015-ben holtpontra jutottak a tárgyalások. Most a koszovói parlament kellene ratifikálja az egyezményt – Montenegró ezt már korábban megtette.
A koszovói ellenzék régóta tiltakozik az egyezmény ellen, és azt állítja, hogy a határvonal kijelölése során Montenegró 8000 hektár földet elvont Koszovó területéből. Ennek okán a ratifikációra tett kísérletek rendszerint utcai összecsapásokba torkollnak, illetve ma a törvényhozók könnygázzal napolták el a szavazást.
Utóbbi incidenst már nyilatkozatban elítélte az EU szomszédpolitikai biztosa, Johannes Hahn.
Koszovó jelenleg az egyetlen balkáni ország, melynek állampolgárai csak vízummal utazhatnak be az Európai Unióba. A helyzet rendezéséhez Koszovó megállapodásra kellene jusson a szomszédos országokkal, beleértve Szerbiát is, ami máig nem ismeri el az ország egyoldalúan függetlenségét.
Koszovó 2008-ban egyoldalúan kiáltotta ki függetlenségét. Bár azóta az ENSZ több mint 100 tagja elismerte Koszovót, számos ország, többek közt Szerbia, Oroszország, Kína és Izrael nem ismerte el Koszovó függetlenségét.
http://www.hidfo.ru/2018/03/az-ellenzek-konnygazzal-oszlatta-az-orszaggyulest/

Német típusú migránserőszakot készít elő a Migration Aid?

Oranienplatz - illegális menekülttábor.
A bevándorláspárti szervezet a német katonai attaséval tart kapcsolatot, és adatbázist épített a Magyarországra érkező migránsok elérhetőségeiről. Németországban a bevándorlásellenes tüntetőket migránsokból szerveződő ellentüntetésekkel szokták terrorizálni.
Német típusú migránserőszak előkészítésében vehetett részt a Migration Aid nevű, tisztázatlan státuszú szervezet – derült ki egy a Magyar Idők által nyilvánosságra hozott hanganyagból. A hangfelvételen a Migration Aid vezetője maga beszél arról, hogy a szervezet kiterjedt nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik, és hálózatépítést folytat a Magyarországra érkező migránsok körében.
A felvételen Siewert András, a nemzetközi ügynökhálózat részét képező Migration Aid vezetője hallható. A hanganyagból többek közt kiderült, hogy a Soros György által finanszírozott szervezetek vezetői szoros kapcsolatban állnak egymással. Emellett kapcsolatokkal rendelkeznek a belügyminisztériumban, amit arra használnak, hogy bejussanak a határ menti tranzitzónába és ott a migránsok elérhetőségeit begyűjtsék.
A beszélgetés során azonban elhangzottak utalások arra is, hogy a hálózat mit akar kezdeni a migránsokról készített adatbázissal. Kiderült; a bevándorlás szervezése során nem csak szerbiai civilszervezetekkel, de több ország nagykövetségével is rendszeres kapcsolatban állnak.
A hangfelvételen az is elhangzott, hogy a Migration Aid kapcsolatban áll a német katonai attaséval.
Utóbbi igen aggasztó fejlemény, hiszen ezáltal egyértelművé vált; a migránsokkal nem humanitárius kérdésként foglalkoznak, hanem terítéken van a tömeges bevándorlás katonai alkalmazása, amiben a Migration Aid együttműködött idegen országgal.
Katonai alkalmazás
Hogy a német kapcsolatoknak mi köze lehet a migránshálózatokhoz? Elég egy pillantást vetni arra, hogy a német civilszervezetek hogyan alkalmazzák a szervezett migráns-csoportokat saját országukban.
A német nagyvárosokban, amikor néhány száz fő, alkotmányos jogaival élni akaró civil utcára merészkedik és legitim módon tüntetni akar a tömeges bevándorlás ellen, rendszerint négyszer ennyi ellentüntető szokott összegyűlni. A főként migránsok összecsődítésével szervezett ellentüntetés tagjai ilyenkor általában rátámadnak a bevándorlásellenes tüntetőkre, vagy pusztán félelemkeltő viselkedéssel próbálják korlátozni a bevándorlást ellenző békés emberek gyülekezési jogát.
Mint kiderült, a Migration Aid máig szabadon folytat illegális adatgyűjtést a migránsok személyes adataival kapcsolatban. Ez a tevékenység egyben arra is felhívja a figyelmet, hogy a titkosszolgálatok még mindig nem rendelkeznek kellő anyagi forrással a nemzetbiztonsági fenyegetések leküzdéséhez.
Évek óta zavartalanul szervezkednek
Nem ez az első alkalom, hogy a Migration Aid politikai célra próbálja használni a Magyarországra érkező migránsokat. 2015 folyamán a civil szervezet segítő tevékenységgel az illegális bevándorlók bizalmába férkőzött, majd megpróbálta őket kormányellenes tüntetésre mozgósítani.
2015. szeptember 1-én a Migration Aid nevű Facebook-csoport vonulásos tüntetést szervezett Budapestre, a Nyugati pályaudvarhoz. Annak okán, hogy a Facebook-csoport korábban a migránsok “önzetlen” segítésével foglalkozott, a tüntetés híre elsőként a Magyarországon tartózkodó illegális migránsokhoz jutott el, tehát gyakorlatilag ez volt a célközönség a kormányellenes tüntetés szervezéséhez.
Akkor válaszlépésként a magyar hatóságok ingyenes buszjáratokat hirdettek az osztrák határhoz, ezzel megszabadítva Budapestet az ott felgyűlt migránstömegektől. A buszjáratok meghirdetése egyúttal a migránstüntetések tömegbázisát is elapasztotta.

http://www.hidfo.ru/2018/03/nemet-tipusu-migranseroszakot-keszit-elo-a-migration-aid/

A civilek szerint már faji háború van Amerikában

Egy amerikai emberi jogi szervezet vezetője szerint a hatóságok “háborúban állnak a feketékkel”.
A The Intercept napilap újabb dokumentumokat hozott nyilvánosságra, melyek igazolják, hogy az FBI és a Department of Homeland Security (DHS) kifejezetten a fekete aktivisták megfigyelésére összpontosít. Ennek részeként már nem csak online tevékenységüket figyelik meg, de fedett ügynököket is küldenek a fekete aktivisták otthonainak környékére.
A feketék elleni hatósági fellépéssel kapcsolatos dokumentumokat két civil szervezet kérte ki az információszabadság törvényre hivatkozva, amit a szövetségi hatóságok így nem tudtak megtagadni. Kiderült; a feketék etnikai alapon szerveződő függetlenségi mozgalmaira fokozott fenyegetésként tekintenek a hatóságok.
A Szputnyik rádiónak nyilatkozva egy civil szervezet képviselője elmondta, hogy az amerikai hatóságok a fehér felsőbbrendűséget hirdető szervezetek ellen nem lépnek fel ugyanilyen intenzitással, ehelyett főként a négermozgalmak kordában tartásával foglalkoznak.
“Határozottan úgy gondolom, hogy már háborúban állnak a feketékkel. Mint az a cikk is mutatja, az etnikai alapon szerveződő fehér mozgalmak ellen nem lépnek fel ugyanilyen intenzitással”
– mondta Dr. Dave Ragland, hozzátéve, hogy a fekete közösségek szintén úgy érzik, háborúban állnak a hatóságokkal, emiatt fegyverkeznek és kényszert éreznek a közösségi önvédelem megszervezésére.
A civil vezető szerint a hatóságok fenyegetésként tekintenek minden olyan fekete mozgalomra, ami a feketék etnikai identitását erősíti, és fokozott fenyegetésként tekintenek a feketék függetlenségi mozgalmaira.
“A feketék szerveződnek, megpróbálnak független néppé válni, és úgy tűnik, ez az egyik legnagyobb fenyegetés” – mondta.
Mint kiderült, az amerikai hatóságok nem csak megfigyelés alatt tartják a négermozgalmakat, de beépített ügynökökkel megpróbálnak belső konfliktusokat szítani és bomlasztást is folytatnak ezekben a szervezetekben.


http://www.hidfo.ru/2018/03/a-civilek-szerint-mar-faji-haboru-van-amerikaban/