Egy brit napilap szerint egy romániai banda Nyugat-Európába és a Közel-Keletre csempészi az ukrán hadsereg által használt fegyvereket. “Bárkinek eladják, aki fizet érte – rablóknak, gyilkosoknak, terroristáknak.”
A Sky News szerint Ukrajnából tömegével csempészik ki a katonai használatra gyártott fegyvereket Romániába, ahonnan Nyugat-Európába, és a Közel-Keletre mennek tovább a szállítmányok. A lap egy ilyen fegyvercsempész banda állítólagos tagjával készített interjút, amiből kitűnik, hogy a “fokozott biztonsági intézkedések” ellenére gyakorlatilag teljesen akadálytalan a fegyverkereskedelem; új, eddig használatlan AK-47-es gépkarabélyokat szállítanak Nyugat-Európába, és a NATO-tagállam hatóságai nem lehetetlenítik el ezt a tevékenységet. Ezeket bárki megveheti, aki ki tudja fizetni a kért összeget. A beszámoló szerint ezek a szervezetek nem csak gébkarabélyokat, de szintén az ukrán hadseregtől származó gránátokat, gránátvetőket, aknákat is árulnak.
Az elmúlt hetek folyamán Nyugat-Európában számos terrortámadás történt. Németországban a rendőri különleges alakulatok egy mecset melletti fegyverraktárat számoltak fel nemrég, és az erről nyilatkozó politikus szerint az egész országban bárhol lehetnek ehhez hasonló titkos fegyverraktárak.


http://www.hidfo.ru/2016/08/romaniabol-csempeszik-nyugat-europaba-az-ukran-katonai-fegyvereket/