2017. április 10., hétfő

Németország lezárja a svájci határokat

Németország arra kényszerülhet, hogy lezárja a svájci határokat, ha az illegális határsértések tömeges jelleggel tovább folytatódnak – mondták egybehangzóan német belügyminisztériumi források a Welt am Sonntag lapnak nyilatkozva.
Egy évvel a balkáni migrációs útvonal lezárása után a német belügyminisztérium felfedezte, hogy az illegális bevándorlók újabb utat találtak Németországba – áll a Welt am Sonntag beszámolójában. A lap szerint a migránsok ezúttal Svájcon keresztül jönnek Németországba; a svájci útvonalon érkezők száma a háromszorosára nőtt a tavalyi év azonos időszakához képest.
A migráció újabb hulláma Olaszországból indulva éri el Svájc határait. Az olasz kormány becslése szerint ebben az évben negyedmillió bevándorló érkezhet Olaszország partjaira (negyedmillió migránst fognak beengedni az Európai Unióba), főként az afrikai országokból; ez alatt többségében a líbiai kikötőkből induló migránsokat kell érteni.
A Welt am Sonntagnak nyilatkozó források szerint januárban a hatóságok 1350 migránst tudtak elfogni határsértés közben, ami többszörös növekedés a 2016 január-februári adatokhoz képest.
Thomas Strobl, a Svájccal határos Baden-Württemberg belügyminisztere a lapnak nyilatkozva azt mondta, hogy az illegális bevándorlás tömeges jellege miatt nemsokára a teljes határszakaszt le kell zárni. Elmondása szerint erről akkor születhet döntés, ha a svájci-olasz határ őrizetét továbbra sem tudják teljes mértékben biztosítani.


http://www.hidfo.ru/2017/04/nemetorszag-lezarja-a-svajci-hatarokat/

A kampány véget ért, irány Észak-Korea

Donald Trump amerikai elnök elrendelte az Észak-Korea elleni katonai agresszió előkészítését, hogy „megvédjék az Egyesült Államokat” a távoli ország jelentette fenyegetéstől. A haditengerészet csapásmérő erői a Koreai-félszigetnél gyülekeznek.
A Trump-adminisztráció nemzetbiztonsági tanácsadója, Herbert McMaster altábornagy a Fox News hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, az amerikai haditengerészet csapásmérő erői azért indultak meg Észak-Korea felé, hogy minden lehetséges opció elérhető legyen az elnök számára, ha az USA és távol-keleti partnereinek megvédésére kell sort keríteni.
„Az elnök azt kérte, készüljünk fel, hogy minden lehetséges opció elérhető legyen számára, amivel eltávolíthatja az amerikai népre és térségi partnereinkre leselkedő fenyegetést.” – mondta Trump nemzetbiztonsági tanácsadója, egyértelműen kijelentve, hogy az amerikai elnök az észak-koreai rezsim „eltávolítására” készül.
Napokkal korábban a védelmi miniszteri poszt korábbi várományosa, Jack Keane a Times of London napilapnak nyilatkozva azt mondta, „mára a rakétaindító állomások, földalatti nukleáris létesítmények, a rakétaerők és a rezsim vezetői elleni katonai csapás az egyetlen opció, ami szóba jöhet.” A négycsillagos nyugállományú tábornok szerint az USA katonai csapást hajthat végre észak-koreai katonai létesítmények ellen, emellett katonai beavatkozással meg akarja gyilkolni az észak-koreai elit tagjait.
Trump nemzetbiztonsági tanácsadója emellett a Fox News-nak nyilatkozva kijelentette, hogy a szíriai kormány erőszakos megdöntését is támogatja.

http://www.hidfo.ru/2017/04/a-kampany-veget-ert-irany-eszak-korea/



Dél-Koreával is egyeztetnek a katonai beavatkozásról

Egy Észak-Korea elleni katonai csapást az Amerikai Egyesült Államok és Dél-Korea közösen fog végrehajtani a két ország közti védelmi együttműködés keretén belül – áll a dél-koreai fegyveres erők által kedden kiadott közleményben.
Mun Szang Kjun, a dél-koreai védelmi minisztérium szóvivője keddi sajtótájékoztatóján megerősítette; Washington nem fog katonai beavatkozást kezdeni Észak-Korea ellen anélkül, hogy arról előzetes konzultációt folytatna Dél-Koreával. Elmondása szerint a két ország közt érvényben lévő egyezmények előírják, hogy egy ilyen beavatkozás előtt a két ország összehangolja az előkészületeket és a katonai offenzívát is.
Április 8-án amerikai tisztviselők jelentették be, hogy az USA haditengerészetének csapásmérő erői megindultak a Koreai-félsziget felé, mert az elnök elrendelte, hogy biztosítsanak számára minden eszközt a koreai atomprogram leállításához. A nyilatkozatok szerint az USA az ENSZ BT felhatalmazása nélkül kiterjedt katonai beavatkozást kezdhet, melynek célja az észak-koreai rezsim megdöntése és nukleáris fegyverkezési programjuk leállítása.

http://www.hidfo.ru/2017/04/del-koreaval-is-egyeztetnek-a-katonai-beavatkozasrol/

Kivizsgálják, miért akarnak újra Hitlert a német katonák

A német katonák újra „Heil Hitler”-rel köszöntik egymást, és a migránsok elleni erőszakos fellépésre buzdítanak. A katonai titkosszolgálatok vizsgálják az ügyet.
A német katonai elhárítás (Militärischer Abschirmdienst – MAD) vizsgálja azt a 275 esetet, amikor jelentések szerint szélsőjobboldali extrémizmus jeleit vélték felfedezni a német katonák körében, beleértve a „Heil Hitler” szavakat és a karlendítést is. A katonák emellett gyakran a migránsok elleni erőszak szükségességéről beszélgetnek egymás közt és a közösségi médiában.
A védelmi minisztérium egy az országgyűlésnek küldött levélben biztosította arról a törvényhozókat, hogy nem hagyják kivizsgálatlanul a történteket.
A dokumentum alapján a tömeges bevándorlás hatására nagymértékben megnőtt az ilyen esetek száma: míg 2015-ben és azelőtt mindössze 79 ilyen esetet jegyeztek fel, 2016-ban már 143 eset történt, csak idén az év első három hónapjában pedig már 53.

A védelmi minisztérium által kiadott dokumentum szerint olyan eseteket vizsgálnak, amikor pl. német katonák karlendítéssel köszöntik egymást, „Heil Hitler”-t mondanak, vagy
zaklatják a „migrációs háttérrel rendelkező bajtársaikat”.
Utóbbi csoporthoz szintén egyre többen tartoznak; a kormány törekszik a hadsereg sokszínűvé tételére, a német katonák közé pedig – a multikulturalizmust kihasználva – a muszlim extrémisták is megpróbálnak beépülni. Korábban egy brit napilap arról számolt be, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet harcosai beépülnek a német hadseregbe.
A védelmi minisztérium által kiadott dokumentum szerint azonban a karlendítős eseteket vizsgálják nagyobb prioritással; ezt az ügyet már átadták a katonai elhárításnak, miközben a muszlim extrémisták esetében csak belső vizsgálatot rendeltek el. A karlendítő német katonák amiatt is elkezdtek gondot okozni a kormánynak, mert miközben Angela Merkel emberei a “befogadó Németországról” beszélnek, a német katonák egyre inkább szimpatizálnak a neonáci besorolású Nemzeti Demokrata Párttal, és ennek megfelelő Facebook-bejegyzéseket tesznek közzé.
A helyi sajtó szerint már 2016-ban felhatalmazták a katonai elhárítást arra, hogy minden egyes gyanús katonát átvizsgáljon szélsőjobboldali kapcsolatok után kutatva, de az ezt lehetővé tévő törvény csak idén júliusban lép hatályba.
Miközben a német katonák náci kötődéseit vizsgálják, 2016-ban a Bundeswehr kötelékében 20 radikális iszlamistát is találtak, akik azért csatlakoztak a hadsereghez, hogy megtanuljanak bánni a robbanószerkezetekkel, és közvetlen harci tapasztalatot szerezzenek.

http://www.hidfo.ru/2017/04/kivizsgaljak-miert-akarnak-ujra-hitlert-a-nemet-katonak/



Megint szeretik a németek a Mein Kampfot

Adolf Hitler könyvét, a Mein Kampfot több mint 85000 példányban adták el, mióta a német kancellár beengedett több millió migránst Németországba, majd újra megjelentették a korábban betiltott könyvet.
A Kortárs Történelem Intézetének keddi közleménye szerint egy évvel a könyv újrakiadása után a Mein Kampf bestsellernek számít. A hatodik kiadás január végén kerül a boltokba, és a közlemény szerint a könyvet akkora érdeklődés fogadja, ami „minden várakozást felülmúlt”. Az intézet igazgatója, Andreas Wirsching a Tagesspiegel német lapnak nyilatkozva emlékeztetett, hogy a könyv második kiadása áprilisban a Der Spiegel egyik bestseller-listájának élére került.
A Mein Kamp szerzői jogai 2015 végén jártak le, de tartalma miatt továbbra is tiltott könyvnek minősül. A kiadó ellen azonban nem indult jogi eljárás, mert „kritikai megjegyzésekkel” felduzzasztva árulják a könyvet.
Adolf Hitler könyvét azt követően jelentették meg újra Németországban, hogy 2015 folyamán megindult a nagy migrációs hullám, melynek során több mint kétmillió közel-keleti és afrikai migráns érkezett Európába. A 2015 végén, Kölnben és több más nagyvárosban történt csoportos szexuális zaklatásokat követően a Mein Kampfot többször kellett újra kiadni, mert a boltokba jutó példányok heteken belül elfogytak. A könyvnek jelenleg ötödik újrakiadása van a boltok polcain.
A Mein Kampf bizonyos tartalmai máig aktuálisak: Angela Merkel német kancellár továbbra is Lebensraumként tekint Kelet-Európára, de a német kormány ezúttal nem a németeknek, hanem a világ más részeiről beengedett migránsok tömegeinek akar – a helyi kormányok és többségi lakosság akarata ellenére – életteret adni Kelet-Európában.

http://www.hidfo.ru/2017/01/megint-szeretik-a-nemetek-a-mein-kampfot/