2014. november 13., csütörtök

Drágán megfizetünk ’89 – ért!

A rendszerváltás óta nem volt ilyen feszült a viszony az Egyesült Államok és Magyarország között. A Lengyel külügyi intézet szerint az sem kizárt, hogy gazdasági szankciók is lesznek.
Dariusz Kalan, a PISM egyik vezető kutatója és közép-európai elemzője az intézet szerdai hírlevelében azt írta, hogy a magyar-amerikai viszony 1989 óta nem volt olyan hűvös, mint mostanában. Az USA korábban is kritizálta az Orbán-kormány kormánya által véghezvitt alkotmányos és szerkezeti átalakításokat, amelyet úgy értékelt, mint az 1990-es években a volt kelet-európai blokk számára kidolgozott, demokráciaerősítő intézkedésekkel való szakítást.
Az Egyesült Államok érdekei és politikája szempontjából külön is aggodalmat kelt Budapest Kelet felé kacsingató külpolitikája. Az elemzés szerint a keleti nyitás stratégiája, amely eredetileg az ázsiai gazdasági kapcsolatok felélénkítését célozta, az ukrajnai konfliktus kirobbanása óta új értelmet nyert a Moszkvához való politikai közeledés formájában.
Az elemző szerint ezt támasztotta alá az orosz Roszatom tender nélküli meghívása a paksi atomerőmű bővítésére, valamint a magyar kormánynak a Krím félsziget orosz bekebelezésére adott visszafogott reakciói. A lengyel szakértő szerint az sem tűnik véletlennek, hogy az amerikai kormány nem sokkal az Ukrajnába irányuló magyar gázszállítások leállítása és a Moszkva által pártfogolt Déli Áramlat vezeték építésének törvényi előkészítése után döntött a beutazási tilalomról. A röviddel az ukrán választások előtt tett magyar lépések nem csupán Kijevet, hanem Washingtont is súlyosan érintették, az amerikai kormány ugyanis az ukrán energiafüggőség csökkentéséért száll síkra, és ellenzi a Déli Áramlat megépítését.
Az egyes kormányzati tisztségviselőkkel szemben elrendelt beutazási tilalmat is ennek megfelelően egy tágabb geopolitikai kontextusban, méghozzá Kijev és Oroszország szembenállása felől érdemes vizsgálni, s a Fehér Ház magyar kormánnyal kapcsolatos stratégiáját jelzésnek kell tekinteni mind az új Európai Bizottság, mind a közép-európai országok irányában.
Az elemző úgy véli, precedenst teremtett Washington október közepi döntése, amellyel megtagadta hat magyar kormányzati tisztségviselő beutazását az Egyesült Államokba. Ezt az eszközt a Fehér Ház eddig többnyire Oroszországgal szemben alkalmazta, s eddig nem fordult elő, hogy az EU vagy a NATO valamely tagállamával szemben is bevetette volna.
A lengyel külügyi intézet szerint a magyar kormány a nyomásgyakorlás további eszközeire is számíthat Washingtontól – például problémák adódhatnak Magyarország új amerikai nagykövetének 2015 januári kinevezésével (a posztra Orbán Viktor biztonságpolitikai főtanácsadója, Szemerkényi Réka a nem hivatalos jelölt), sőt végső esetben gazdasági szankciók életbe lépését is megfontolhatják.
Az Egyesült Államok valószínűleg arra fog törekedni, hogy közös álláspontot alakítson ki Brüsszellel, vagy azt is elvárja majd, hogy a Jean-Claude Juncker vezette új Európai Bizottság vegye át a kezdeményezést, ha a Fidesz-kormány további lépéseket tenne, például megkerülné az EU Déli Áramlattal kapcsolatos előírásait, vagy nyíltan megkérdőjelezné az unió politikáit. Tekintettel a magyar tisztségviselőket illető korrupciós vádakra, a Bizottság szemügyre veheti az uniós alapok budapesti kezelését, s ha rendellenességeket talál, megvádolhatja a kormányt a közösségi joganyag megsértésével.
Végső esetben az Európai Bizottság kilátásba helyezhetné Magyarországgal szemben az uniós szerződés 7. cikkében foglalt eljárás megindítását, amit a tagállami jogok egy részének Magyarországtól való megvonása követhet.
A lengyel külügyi intézet elemzője végül úgy véli, hogy a keményebbé vált amerikai politika egyúttal figyelmeztetés néhány más visegrádi országnak, amelyek egyes vezetői nem veszik komolyan az orosz-ukrajnai konfliktust és annak közvetlen fenyegetését országukra és a régióra. A szakértő szerint a jövőben Washington élénkebb párbeszédet fog folytatni közép-európai partnereivel, hogy egységesebb álláspontot képviseljenek a tőlük keletre zajló fejleményekkel kapcsolatban.
(vs)
Bal-Rad komm: Nem az ukrán – orosz konfliktus jelent veszélyt hazánkra és “néhány más visegrádi országra”, hanem maga az USA és a NATO!
Mindenki számára világossá válhatott az utóbbi időkben, hogy a ’89 – es rendszerváltással a latorszövetségek egy olyan karámba terelték be Magyarországot, amely egy valódi börtön – rabmunkával. A legkissebb nemzeti önállóság vagy önrendelkezés joga is megvonva! Mindent csak a GAZDA elképzelései és parancsai szerint!
Azok, akik napjaink erőszakos amerikai nyomulása ellenére is úgy vélik, hogy ennek a latorszövetségnek a tagja lenni bármiféle biztonságot is jelent ORSZÁGUNK ÉS NÉPÜNK számára, azok minimum tévednek!

Keresztényeket is befogad soraiba a Hezbollah

A Hezbollah, libanoni síita mozgalom bejelentette, a továbbiakban hajlandó keresztényeket is soraiba fogadni annak érdekében, hogy a síita iszlám követői és keresztények közös erővel harcolhassanak az "Iszlám Állam"-nak nevezett terrorista szervezet ellen. Az An Nahar napilap szerint a Hezbollah nyitást hajt végre más vallási felekezetek felé is, hogy összehangolják a nyugati gyarmatosítás ellen harcoló erőket.
Az újság szerint Irán közvetlenül felügyeli a kiképzést, és 1500-2500 dollár fizetést ad a milíciákba jelentkezőknek, hogy munkahelyeik otthagyását követően is el tudják tartani családjaikat. A Hezbollah Libanon határán állomásoztatja azokat a csapatokat, melyek a közeljövőben bevetésre kerülnek Szíriában.
A Hezbollah hangsúlyozza, hogy a térségben nincs semmilyen konfliktus a különböző vallások követői közt, az etnikai és vallási feszültségeket is kizárólag a nyugati országok exportálják a térségbe. Az An Nahar jelentése szerint a Hezbollah fokozottan jó kapcsolatot ápol a keresztény közösségekkel is, mióta látják, hogy a keresztény felekezetek tagjai is hajlandók fegyvert fogni magasabb cél érdekében.


http://www.hidfo.net/2014/11/13/keresztenyeket-befogad-soraiba-hezbollah

‘Jenkik haza! – Zsákot a fejére!’ – Legközelebb lincselni fognak?

1415821385908_wps_22_uss_ross_sailor_fight_com

Már a török nacionalista fiataloknak sem tetszik az Oroszországot a Fekete-tenger felől fenyegető amerikai hadihajók jelenléte. Inzultálni is kezdték a nyikhajnak tűnő amerikai haditengerészeket, mikor az ‘USS Ross’ amerikai rakétaromboló kikötött Isztambulban.

Még a kikötőben odamentek 3 diákturistának tűnő amerikai matrózhoz, s török hazafias rigmusokat szavalva, melyekbe beleszőtték a ‘Yankee go home – Jenkik haza’ népszerű szlogent is, – s festékbombával dobálni és lökdösni kezdték őket. Majd egyikük fejére zsákot húztak, emlékeztetvén mindenkit arra, – hogyan is bántak annak idején az amerikaiak az egyik török egységgel Észak-Irakban. Ezt a történetet a ‘Farkasok völgye Irak’ című film dolgozza fel.
No, de ezt a mostani kis akciót többen is megörökítették az utókornak. Videó és fotók:










A matrózokat a török fiatalok ezen emlékeztető után, szó szerint visszakergették a hajóra. Melynek parancsnoka azonnal megvonta a személyzet kimenőjét a török városba.
Mivel Törökország NATO tagállam, – az eset után az amerikai kormányzat a nagykövetség útján hivatalosan is tiltakozott a török kormánynál.

Némi bővebb információ az ‘USS Ross’ hadihajóról, mely a Fekete-tengeren többed magával, – Oroszországot fenyegeti:

in-2009-the-missile-defense-agency-announced-that-the-ross-would-be-upgraded-to-hold-the-advanced-standard-missile-3
Az ‘USS Ross’ szeptember 4-én hajózott be a Fekete-tengerre, a Boszporuszon keresztül. Úgy néz ki, csak most jutott el ismét a törökországi szorosba, melynek partján fekszik Isztambul. – Holott Montreux-i egyezmény értelmében a Fekete-tenger térségén kívül fekvő országok hadihajói legfeljebb 21 napot tartózkodhatnak a Fekete-tengeren.
Korábban a nevezett egyezményt megsértette az ‘USS Taylor’ amerikai fregatt, 11 nappal lépve túl a Fekete-tengeri tartózkodás megengedett időtartamát. A NATO hajóraja az idén júliusban elérte a 9 egységet, ami az utóbbi évtizedek rekordszintje lett. Azonkívül a bulgáriai part közelében megrendezték a Breeze 2014 gyakorlatot, amelyben részt vettek a a NATO második állandó aknamentesítő csoportjának (SNMCMG2) hajói.
Az ‘USS Ross’ rakétaromboló hadihajó 154 méter hosszú, súlya 9000. tonna. A hajó tatfedélzetén egy ‘Carney’ tengeralattjáró elhárító helikopter állomáshelye is van. A hajó ára: 1.8 milliárd dollár.
Fő fegyverzete: 1db. 29 cellás és 1.db 61 cellás függőleges indítású rakétavető rendszer, – összesen 90 rakéta kilövésére alkalmas. Rakétatípusok: – RIM-156 SM-2 , BGM-109 Tomahawk vagy RUM-139 VL-ASROC rakéták indíthatók. – A hajóról készült még 3 kép itt látható:


















Szabad Riport
Források: Dünya Bülteni Haber Portali – Hurriyet – Navy Times – Business Insider – Daily Mail – BBC – Reuters – Washington Post – Russia Today – Ruvr.ru – Euronews – Time of Israel – Wiki

CIONBIRODALOM LÁTJA A SZOMORÚ JÖVŐJÉT, AZ EU SORSA IS EZ LESZ

Az alábbi videó rövid és velős. És igaz. Minden bűn az USA-ból ered, pontosabban annak cionista politikájából. Mióta a terrorista bűnállamot 1948-ban létrehozták a Közel-Keleten, azóta együtt garázdálkodnak a világban. Ezt a BRICS államok is tudják, ezeknek viszont nagyon elegük van már abból, amit Amerika művel. Ne felejtsük el, Irán is és még sok más ország is a BRICS oldalán van. Orbán Viktor pontosan ismeri ezt a helyzetet, főleg az EU pusztulását és most két lovat szeretne megülni, de erről le fog fordulni. Nem lehet valaki két úr szolgája. Az biztos, hogy Amerika nem véletlenül pécézett ki bennünket a föllazításra. Az igaz, hogy Csótánynak, az Öszödi Böszmének a piszkos keze ebben nagyban benne van, de őt csak mint eszközt használják föl a belső rombolásra. Hogy lássuk az összefüggéseket. Legutóbb a kínai-amerikai csúcson próbált a két ország egyezkedni, de ezek az egyezkedések csak látszat dolgok voltak. Egyik fél sem gondolja komolyan, ugyanis Amerika azt kérte a ferdeszeműektől, hogy a Csendes-óceán térségébe ne nagyon avatkozzanak be. Kommunista Kína ezen jót nevetett, hiszen teljes gőzzel fegyverkeznek, főleg hajókkal és lopakodó repülőkkel. Közben a kíber-háború folyik évek óta Amerika ellen, főleg az oroszok és kínaiak támadják az USA szervereket. Amerika most már nemcsak ideges, hanem nagyon ideges és nem is tudja ezt leplezni. Egyelőre még parancsolgatnak, de ezt az olyan nagyhatalmakkal mint a kínai vagy az orosz nem tudják már megcsinálni. Izarel egy hatalmas púp Amerika hátán és az is döglődik, de úgy tesznek mintha minden a legnagyobb rendben lenne. A közeli hónapokban az olaj alacsony árával akarták az oroszokat leverni, de ezen az oroszok is röhögnek, mert az olajukat jó áron Kínának és más országoknak is eladják. Amerika fő a saját levében és ott a belpolitikai helyzet egyáltalán nem olyan jó, mint ahogy ők ezt mutatják. Van egy olyan érzésünk, hogy az EU, főleg Anglia miatt, előbb fogja bedobni a törölközőt, mint Amerika, hiszen a súlyuk és méretük sokkal nagyobb, de Amerika hanyatlása és zavarodottsága beindult. Már nem urai a helyzetnek. Annak amiket ők idéztek elő.
Minket csak az érdekel, hogy Ovi Viki hogyan fog ezen a háborgó tengeren evezgetni lukas sajkájával? Kép: Putyin a videóból

http://nemzeti.net/l.php?u=2591712

Arab Tavasz: az USA és Izrael közösen borította lángba Észak-Afrikát

Ali Abdullah Szaleh, Jemen korábbi államfője ma az orosz Szputnyik hírügynökségnek adott interjúban kijelentette, hogy a térségben lezajló "Arab Tavasz" az Egyesült Államok és Izrael összeesküvésének része volt. Az erőszakossá fajuló tömegdemonstrációk, tüntetések és polgárháborúk "Arab Tavasz" néven ismert történés-sorozata az USA és Izrael közös szervezésű művelete volt, melynek célja, hogy kaotikus állapotokat idézzen elő a térségben és ezzel biztosítsa Izrael térségi hatalmi pozícióját.
Az úgynevezett Arab Tavasz közvetlen előzményeként 2010-ben tüntetések és kormányellenes megmozdulások kezdődtek az észak-afrikai országokban, melynek eredményeként az észak-afrikai kormányokat sorban megdöntötték, helyükön pedig vagy a teljes anarchia, vagy átmeneti nyugati bábkormány maradt.
Mindez az előtt történt, hogy az Európai Unióban a közéletben is nyíltan beszéltek volna az Európai Egyesült Államok megalapításának gondolatáról. Az észak-afrikai országok az Európai Unióval határos országok (természetes határvonal a Földközi-tenger), ezért okkal volt feltételezhető, hogy ez a művelet igen összetett célokat szolgál, és a NATO a felforgató művelettel határ menti protektorátusokat épít az Európai Egyesült Államoknak. Ahogy Abdullah Szaleh is mondja, ez a művelet egyben Izrael térségi hatalmi pozícióját is biztosította.
Félrevezetett tömegek, a nyugati érdek szolgálatában
Az Arab Tavasz során egyetlen sorozatban rendszerváltások történtek Jemenben, Líbiában, Tunéziában és Egyiptomban. Az Arab Tavasz folyamatát a keleti hatalmi tömb Szíriában megállította, ahol a nyugati érdek ellen nyíltan fellépő országok és mozgalmak közösen beavatkoztak a NATO felforgató műveletének megakadályozásában. Szíriának Oroszország katona-technológiai támogatást ad, valamint iráni különleges alakulatok és a Hezbollah több tízezer harcosa vív háborút az országban nem-hivatalosan jelenlévő nyugati zsoldosokkal. Az Arab Tavasz művelet eredményeként Líbiában máig kaotikus állapotok vannak, a nyugati beavatkozás Afrika egyik leggazdagabb, legszocialistább és legvirágzóbb országát pusztította el.
Miután az Arab Tavasz műveletet a keleti hatalmak Szíriában megállították, Egyiptomban is visszarendeződés történt, melynek során a hadsereg eltávolította pozíciójából a nyugatbarát iszlám kormányzatot (Murszi-rezsim, aminek egyik első intézkedése volt felvenni az IMF-hitelt). Így az Európai Egyesült Államok megalapításához továbbra sem adottak a geopolitikai feltételek. Mindössze ennek köszönhető, hogy a magyar kormány vagy bármely más európai kormány még Brüsszel-ellenes retorikát folytathat.


http://www.hidfo.net/2014/11/13/arab-tavasz-az-usa-es-izrael-kozosen-boritotta-langba-eszak-afrikat

Putyin őszintén. Az interjú az ARD csatornán készült 2014. november 13-án


http://vimeo.com/112904791

Kínai nő: “Olyan férjet akarok mint Putyin elnök!”

Nagy vihart kavart a világban Putyin elnök tegnapelőtti pekingi attrakciója, amikor a kínai First Lady vállára udvariasan ráborított egy kendőt. Mondjuk úgy: befedte a vállát a hűvös arénában.

A kínaí szokásjogban ez amúgy hatalmas sértésnek számít, és többen is kifogásolták, hogy az orosz elnök nem ismeri a protokollt. Szóval lett a dologból majdnem egy jó kis skandallum – ám mára egészen váratlan helyről kapott segítséget Vlagyimir Putyin. A kínai nőtársadalomtól. Akik szokásjog ide vagy oda! – elismeréssel méltatják a FÉRFIÚI GESZTUST!
Némely gyengébbik nemhez tartozók már – már a tradíciók határait feszegetve dicsérik az orosz elnök figyelmességét, romantikusnak, lovagiasnak, és követendő példának említve a dolgot. “Az acélos férfiszeretet megnyilvánulása volt!” – méltatja a kabátterítés eseményét egy kínai hölgy, egy másik pedig egyenesen kijelentette: “Én ilyen férjet akarok magamnak!” (Ennyit hát a hagyományokról.)
De a hagyományokat igencsak tisztelő férjuram mindezidáig nem nyilatkozott a példátlan esetről. Nem igen vehette sértésnek asszonya betakarását, hiszen az eset után még azért aláírt Oroszország elnökével néhány kölcsönösen elégedettségre okot adó megállapodást!

https://balrad.wordpress.com/2014/11/13/kinai-no-olyan-ferjet-akarok-mint-putyin-elnok/

Franciaország a NATO éves költségvetésének dupláját kell kifizesse Oroszországnak

A francia védelmi miniszter szerint még nem határozták meg a két Misztral helikopterhordozó hajó Oroszországnak leszállításának (eredetileg november 14-re ütemezett) időpontját. Jean-Yves Le Drian a nemzetgyűlésben felszólalva elmondta, hogy ez nem egy egyszerű döntés, "az államfő majd a megfelelő pillanatban fog határozni a hajók leszállításáról". Ha Franciaország nem teljesíti a szerződés feltételeit, hatalmas összegű büntetést kell fizetnie a szerződésszegés miatt. Ezt a francia költségvetés nem tudja fedezni, és mint kiderült, a NATO teljes évi költségvetése sem lenne elég arra, hogy kárpótolják Franciaországot a kifizetendő büntetésért. Az államfő emiatt azt fontolgathatja, hogy amikor bejelentik a hajók le nem szállítását Oroszországnak, honnan tudják majd előteremteni a szükséges forrásokat ahhoz, hogy a büntetést kifizessék.
Október 29-én még arról érkeztek hírek, hogy november 14-re kitűzték az átadás időpontját, és Dimitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes Franciaországba, a Saint-Nazaire hajógyárba érkezik majd az átadási ünnepélyre. Néhány napja azonban az orosz sajtóban felmerült az az értesülés, miszerint Rogozin nem utazik Franciaországba. Utóbb pedig a francia védelmi miniszter közleményéből kiderült, hogy egyáltalán nem is lesz átadási ünnepség, mivel egyelőre nem adják át a hajókat.

Moszkva és Párizs 1,6 milliárd dollár értékben kötött szerződése két Misztral típusú helikopterhordozó anyahajó gyártására vonatkozik. A 2011júniusában megkötött szerződés szerint az első hajót, a Vlagyivosztokot Oroszország 2014 október végéig kellett volna megkapja. Az átadást azonban elhalasztották, mert a francia kormányra fokozott nyomást helyezz az amerikai külpolitika, ami a közelgő, Oroszország elleni háború miatt el akarja kerülni az orosz flotta további megerősítését. A nyugati hatalmak az ukrán helyzet ürügyén felszólították Franciaországot, hogy bontsa a szerződést. Azt követően pedig Washington felszólította a NATO főtitkárát, hogy tegyen jobb ajánlatot a francia gyártónak és vegye meg az eredetileg Oroszország számára épített hajókat.
Dimitrij Rogozin az átadás késlekedése miatt kijelentette, hogy amennyiben nem kapják meg a hajókat a szerződésben rögzített feltételek szerint, Oroszország belföldön legyártja azok megfelelőjét, nyugati cégek bevonása nélkül. Ebben az esetben Franciaország szerződésszegésért az eredeti üzlet értékének dupláját, mintegy 3 milliárd dollár büntetést kellene fizessen, amit se a francia állami költségvetés, se a NATO költségvetés nem tudna állni.


http://www.hidfo.net/2014/11/13/franciaorszag-nato-eves-koltsegvetesenek-duplajat-kell-kifizesse-oroszorszagnak

Ha ez igaz?…- nyakunkon a forradalom! Vagy valami, még rosszabb!

A válság óta Európa nagy része inkább növelte a szociális kiadásait, hogy enyhítse a munkanélküliséget. Mi ezzel szemben jövőre rekordra tervezzük járatni a közmunkaprogramot, 2018-ig pedig eltörölnénk a munkanélküli-segélyt. Ez hosszabb távon öngyilkos terv lehet – főleg, hogy úgy tűnik, bármit is mond a kormány, a közmunka nem kapu a rendes munkához. Összeszedtük, hogy mit lehet tudni a közmunkásokról, mire elég a közmunka, és hogy miért lehet szörnyen veszélyes, ha a kormány megvalósítja azt, amit a következő évekre tervez.
Orbán Viktor régóta emlegeti, hogy a jóléti társadalmak megbuktak, hiszen szerinte kiderült, hogy a jólét nem alapja semminek, legfeljebb a következménye. Orbán szerint ezért kell létrehozni egy munkaalapú államot, aminek az állampolgárai nem segélyből, hanem munkából jutnak jövedelemhez.
Ebben nincs is semmi új, a kormány már 2010-ben is világossá tette: a teljes foglalkoztatottság elérése a cél, hogy munkába állítsák Magyarországot. Orbán a Siemens átalakított tanműhelyének átadásán nemrég viszont már arról beszélt, hogy a kormány
2018-ig teljesen eltörölné a munkanélküli-segélyeket,
és elérné, hogy mindenkinek legyen olyan munkája, amiből nemcsak hogy megélni, hanem gyarapodni is tud. Orbán szerint a kormány így nem a munkanélküliséget, hanem a munkát támogatja.
Kedden pedig már egész konkrétan az derült ki, hogy négy év leforgása alatt évente negyedével csökkentenék a foglalkoztatást helyettesítő támogatásokat, és helyette az érintetteket a közmunkaprogramba vonnák be.
Soha nem költöttünk még ennyit közmunkára
És ez a vonal látszik az új költségvetés számaiban is, ami csúcsra járatja a közmunkát, miközben folyamatosan csökkenti a segélyezést. Ha viszont megnézzük a számokat, azt látjuk, hogy a keddi bejelentés sem akkora újdonság, hiszen 2009 és 2012 között egyszer már csaknem harmadával csökkentették a munkanélküli-ellátásokra szánt pénzeket.
2015 viszont ténylegesen fordulópont lehet, hiszen ha ragaszkodnak a költségvetésben most szereplő összegekhez, akkor ez lehet az első év, amikor a kormány többet költ majd közmunkára, mint munkanélküli-segélyre. A kormány ugyanis az eddigi 200 ezer fő felett jövőre további, több tízezer főnek teszi lehetővé, hogy részt vegyen a közmunkaprogramban.
Ezért tavalyhoz képest csaknem 40 milliárddal többet költ majd az állam a közmunkaprogramra: jövőre így 270 milliárd mehet közfoglalkoztatásra, míg munkanélküli-ellátásra csak 237 milliárd jut majd.
Mi így segítünk
A gazdag országokat tömörítő OECD-országok – ide tartozunk mi is – túlnyomó többsége a válság után növelte a gazdasági visszaesés miatt munka nélkül maradt emberek terheit enyhítő szociális kiadásokat. Ehhez képest hogyan reagált Magyarország a válságra? Nagyjából sehogy, a szociális kiadások leginkább stagnáltak, kis mértékben még csökkentek is a válság utáni években.
Erre persze mondhatnánk azt, hogy a közmunka is valamiféle szociális kiadás: a kormányzat is valahogy így van ezzel, hiszen a közmunkaprogrammal egyszerre akarnak szociálpolitikát és foglalkoztatáspolitikát csinálni.
A számok alapján viszont úgy tűnik, a közmunkaprogram két szék között a pad alá esik.
Egyrészt jól látható, hogy 2007–2008-hoz képest mennyivel többen kerültek tarthatatlan helyzetbe különböző szempontok alapján. 2013-ban kétszer annyian mondták azt, hogy nem tudnak fizetni a hónap végén, mint öt évvel azelőtt. Közel hat százalékkal lettek többen azok, akik a magyar medián jövedelem 60 százaléka alatt keresnek – utóbbiak azok, akiket a definíció szerint „szegénység és kirekesztés fenyeget”.
És miközben a magyar lakosság csaknem 18 százaléka számított súlyos anyagi nélkülözőnek 2008-ban, amivel már akkor a lista alján voltunk az EU-s országok között, az Eurostat friss adatai szerint 2013-ra már minden negyedik magyar, pontosan a lakosság 26,8 százaléka került ebbe a csoportba.
Nem elég viszont, hogy a 2007-hez képest, amikor 2,92 millió szegény volt az országban, 3,3 millióra nőtt a szegények száma, de a közmunka foglalkoztatáspolitikai szempontból sem látszik túl hatékonynak.
Annak ellenére, hogy a KSH június–augusztusi adataiból az látszik, hogy a munkanélküliség számszerűen rég volt ennyire alacsony. Közmunka nélkül viszont 7,6 százalék helyett bőven 11 százalék felett lenne a munkanélküliek aránya: nagyjából ennyi volt kicsivel a válság beütése után 2009-ben is. Ez pedig azt jelenti, hogy
a magyar munkaerőpiac lényegében öt éve egy helyben toporog.
A fenét toporog egy helyben – mondaná a kormány –, hiszen pont a közmunka indítja majd be a munkaerőpiacot. Kérdés azonban, hogy tényleg beindítja-e?
Tényleg visszavezet a munka világába?
Orbán és a kormányzat rendszeresen emlegeti, hogy a közmunka kaput jelent a munka világába, tehát a közmunkán keresztül a munkanélküliek segélyezettből átléphetnek a valódi munkaerőpiacra. A számok ezt egyelőre nem vagy csak nagyon kis mértékben erősítik meg.
Az MTA Közgazdaság-tudományi Intézetének tanulmánya szerint nem lehet óriási hatékonyságról beszélni, hiszen a 2011–2012-es időszakban a közmunkások átlagosan 18, a 2012–2013-as időszakban pedig 13 százalékban tudtak elhelyezkedni a munkaerőpiacon.
Pintér Sándor belügyminiszer nemrég arról beszélt, hogy a 2013–2014. évi téli közprogramban részt vevő 99 571 ember 16,11 százaléka, 14 965 fő helyezkedett el a munkaerőpiacon a program után, ami bár enyhe javulás, de még mindig nem a túl nagy hatékonyságról árulkodik.
Az MTA kutatásán kívül a Magyar Szegénységellenes Hálózat is külön tanulmányt szentelt a közmunkaprogramnak, és az MTA-s kutatással egyetemben ez is arra jutott, hogy a közfoglalkoztatás nem vezet vissza a munkaerőpiacra, így nem is hatékony ellenszere a munkanélküliségnek.
De mit állítanak pontosan ezek a kutatások?
Az MTA szerint például azt, hogy azért is lehet veszélyes a közfoglalkoztatás, mert minél több időt tölt el benne valaki, annál nehezebben tud átlépni a munkaerőpiacra: azok, akik nem először vettek részt közmunkában, a közmunka után fél évvel 14 és 10 százalékban dolgoztak a közmunkaprogramon kívüli munkahelyen.
fag

A kutatók szerint ennek az az oka, hogy ha bőségesen rendelkezésre áll a közmunka, akkor a munkanélküliek kevéssé lesznek arra ösztönözve, hogy a meglévő, de sokkal nehezebben elérhető piaci állásokat keressenek. Piaci állásokhoz ugyanis körülményesebben, több kereséssel lehet hozzáférni, míg a közmunkáért csak be kell sétálni az önkormányzatra.
A beleragadásnak pedig több oka is van: egyrészt a közmunka során a többség nem jut a munkaerőpiacon is hasznos tudáshoz. Másrészt viszont a közmunkásoknak sokszor már nincs is energiájuk a munka mellett állást keresni, arról nem is beszélve, hogy a Szegénységellenes Hálózat kutatása szerint az önkormányzatok sokszor kifejezetten akadályozzák a közmunkásokat az álláskeresésben, mert jól jön nekik az olcsó munkaerő.
“Nem a csak zsákfalvakban van közmunka
Na most, akik tíz-tizenöt éve nem dolgoztak, a végzettségük is kétséges, hogy alkalmazható-e az időközben megváltozott gazdaságban, hogy tudnak-e alkalmazkodni a munkaerőpiachoz, hiszen kiestek onnan, na, őket valahogyan oda vissza kell vinni.”– mondta Orbán Viktor idén tavasszal, de más kormányzati szereplők is gyakran ismételgetik, hogy a közmunkaprogram azoknak segít, akik hosszú ideje nem dolgoztak, ezért „elszoktak” a munkától.
A Szegénységellenes Hálózat kutatása arról számol be, hogy a közmunkások között ténylegesen vannak olyanok, akiknek esetleg soha nem volt munkahelyük. Nem arról van szó ugyanakkor, hogy a lustaságból nem dolgoztak: a kutatás alapján ezek az emberek egyébként rengeteget dolgoznak, számos módon igyekeznek családjuknak pénzt szerezni, képzettség híján azonban főleg csak szezonális, alkalmi munkát kapnak, sokszor feketén. Ezek az emberek a beszámolók alapján sokszor közmunka után, akár hétvégén is dolgoznak, ha tudnak, néha akár 12-14 órát is.
A közmunkások másik csoportja azért vesz részt a közfoglalkoztatásban, mert a válság után elvesztette a munkahelyét, és azóta nem tudott elhelyezkedni. A kutatás szerint a sikertelenség részben magyarázható az alacsony iskolai végzettséggel és azzal, hogy olyan helyen laknak, ahol nincs munka, de a csoportba tartozók között vannak városiak és diplomások is. Ezt egyébként az MTA kutatása is megerősíti, amely szerint a közmunka egyáltalán nem csak a zsákfalvakra jellemző:
városokban ugyanúgy dolgoznak közfoglalkoztatásban, és a program az egész országot lefedi.
A földrajzi hely annyiban viszont meghatározó, hogy a tanulmány szerint Budapesten lehet a legkönnyebben piaci munkát találni közmunka helyett, míg az ezer fő alatti falvakban a legnehezebb.
És van még egy sztereotípia, amely gyakran előkerül a közmunkával kapcsolatban, miszerint ez a romáknak jelentene munkahelyeket. Nemrég Orbán is emlegette, hogy mióta van közmunka, 300 ezer ember ment át a rendszeren (elmondása szerint is többen többször is), ebből pedig 57 ezer olyan cigány, aki még soha nem dolgozott. A kutatásokból is pontosan az derül ki, hogy a közfoglalkoztatottak többsége nem roma.
Akkor mitől lesznek valódi munkahelyek?
Az Orbán-kormány munkaerő-piaci intézkedéseinek a hatása az volt, hogy egyre több ember került a munkaerőpiacra úgy, hogy a pangó gazdaság miatt nem volt elég munkaadó, vállalkozás, aki felszívja az új jelentkezőket. Emögött az az elgondolás állt, amiben már Orbánék előtt is hittek a kormányok, tehát hogy a munkaerőpiac kínálati oldalával van valami baj: a magyar munkavállalók egy része valamiért lusta, ezért rá kell őket kényszeríteni, hogy dolgozzanak.
Az MTA kutatói szerint ugyanakkor másról van szó: ugyanis a munkakeresés eredményessége is függhet olyasmiktől, hogy a munkanélkülinek például van-e pénze buszjegyre, hogy elmehessen állásinterjúra, van-e pénze lakhatásra a munkanélkülisége idején, vagy hogy jár-e időben busz oda, ahol munkát tudna vállalni. És ekkor még nem is beszéltünk arról, hogy az alulképzett munkavállaló sok esetben csak továbbképzéssel juthatna piaci álláshoz.
Időközben a magyar gazdaság is növekedni kezdett, és a korábbi évek pangásához képest már a cégek is keresik a munkaerőt, például az olyan munkaigényes ágazatokban is, mint például az építőipar.
Tényleg célszerű emelni a közfoglalkoztatást?
Ennek ellenére – ahogy a grafikonon is jól látszik – a kormány pont most növeli a közmunkások számát, aminek a már említett okok miatt könnyen az lehet az eredménye, hogy egy csomó olyan ember, aki a munkaerőpiacon is találna állást, – ahogy arra a Portfolio cikke is rámutat – beleragad a közmunkába. És még ha nem is ragadnak benne, valószínűleg az se segít túl sokat, hogy a munkanélküli-segély jelenleg három hónapig jár, és 28 800 forintra csökkentették az összegét. Az MTA kutatói szerint viszont ennyi idő alatt aligha lehet munkát találni.
Nagy baj lehet még ebből
A segélyek megvonását hosszabb távon csak a közmunkával lehet majd felváltani, és a kormány valószínűleg arra számít, hogy a növekedés beindulásával majd egyre kevesebb költségvetési forrást kell erre az egészre áldozni. A tanulmányokból viszont látszik: a kormány valójában a tűzzel játszik akkor, amikor 2015-re több közmunkást tervezett be, hiszen úgy tűnik, a közmunka hosszú távon inkább csak nehezíti a munkaerőpiacon való elhelyezkedést.
Azzal viszont, hogy a közmunka elhúzódásával százezreket zárnának ki a munkerőpiacról, miközben további százezrek maradnának segély nélkül, komoly társadalmi konfliktusoknak ágyazhat meg a kormány. Arról nem is beszélve, hogy több kutatás is megmutatta, hogy a munkaerőpiacról való hosszabb távú leszakadás nemcsak az érintettek számára borzasztó, hanem az egész társadalom veszít a helyzettel, hiszen a leszakadás hosszabb távon az alacsonyabb gazdasági növekedésben is megmutatkozik.
És további fontos kérdés, hogy a lecsökkentett segélyek mellett mi lesz azokkal, akik egyszerűen nem jutnak közmunkához? Sok olyan esetről lehet tudni, hogy a közmunkáért is verseny van egyes településeken, aki ebből kimarad, és segélyt se kap, az nagyon gyorsan lecsúszhat.
(index)
Bal-Rad komm: “…aki ebből kimarad, és segélyt se kap, az nagyon gyorsan lecsúszhat…”
Köteteket lehetne – nagyokat és vastagokat – a közmunka hatékonytalanságáról és drága voltáról írni, és a szó szerinti semmibe vezető voltáról. Ez az út ugyani a semmibe vezet. Ezt már nagyon jól tudják azok, akik az út végére értek. Sokan vannak már az út végén.
Nagyon komoly és roppant veszélyes – életveszélyes – folyamat ez! Amiből ORSZÁGUNK a jelenlegi struktúrájában nem képes kilábalni. A jelenlegi struktúra alatt kell érteni ORSZÁGUNK társadalmi, gazdasági, és szövetségesi struktúráját. A kialakult helyzetért pedig – és ezt is mindenkinek világosan kell már végre látni – a hazai politikai elit – a rendszerváltó és az azótai uralkodó politikai elit ORSZÁG ÉS NEMZETI ÉRDEKEKET TELJESEN FIGYELMEN KÍVÜL HAGYÓ, ÖNÖS RABLÓÉRDEKEKET KIELÉGÍTŐ BŰNÖS ÉS BŰNÖZŐ MAGATARTÁSA A FELELŐS!
Számtalanszor jeleztük a rendszerváltás káros voltát, ami még akkor is igaz, ha nem okvetlenül csak Magyarországon múlott.
Ugyanakkor más országok is váltottak rendszert, ám korántsen taszították magukat olyan reménytelen mélységbe, mint mi! Pontosabban rablóelitünk.
Ám a legnagyobb probléma a jelenünkben az, hogy a mostani politikai elit (parlamenti maffiáink) egyikének sincs “lövése sem” a problémák hatékony kezelésére sem, nemhogy a megoldásra! Ennek oka ismét csak az önös szerzési vágy!
A jelenlegi – és ki tudja még meddig – kormányzó rablóhorda kizárólag közmunkában, később pedig rabszolgamunkában látja a megoldást. Ma még többnyire a közterek kapirgálására kivezényelt milliók, holnap már “egy marék rizsért” dolgozó, a kormánynak fizetendő közvetítői jutalékért a multikhoz és egyéb “NAGYOKHOZ” betereltek jelentik majd a foglalkoztatást!
Hogy lesz munkanélküli segély? – vagy álláskeresői támogatás? – vagy sem? – valójában ez már kevésbé érdekes. Emberhez méltó életet egyik sem biztosít! Éhendögléshez untig elég amit valaki kap! – ha kap egyáltalán majd.
Az, hogy a munkanélküli segélyt be akarja szüntetni a kormány, nem egyéb, mint burkolt figyelmeztetés: OLYAN MÉRVŰ MUNKANÉLKÜLISÉGGEL SZÁMOLNAK, AMIT ANYAGILAG KEZELNI NEM TUDNAK! (A jelenlegit sem!) Viszont a szómágia mögé rejtik ismét a problémát, és a közmunkát szorgalmazzák. Aminek semmi értelme, sőt…! Komoly veszteséget termel csak!
Ám közmunka ide vagy oda, segélynélküliség meg egyéb ötletelések, ORSZÁGUNKBAN a szociális válság már kopogtat az ajtón! Hogy ez mikor fog robbanni? (Mert robbanni fog!) És milyen formában fog robbanni?
Félő, hogy hamarosan robbanni fog, és a lehető legdurvább formában!
Látják ezt parlamenti maffiáink, ám egyébbel sem foglalkoznak, csak vetítenek! Úgy tesznek, mintha a kialakult – általuk kialakított – helyzetet orvosolni tudnák. Nem tudják orvosolni! Eszme és felfogásrendszerükbe ugyanis a valóban megoldást jelent(het)ő variáns – A SZOCIALIZMUS – nem fér bele!
Márpedig a következményekért a felelősség őket terheli! Itt már nem lehet “büdöskommunistázni”!

A Nemzetközi Jog megérkezett Kijevbe!

A Hágai Nemzetközi Bíróság delegációja tegnap megérkezett Kijevbe. Puhatolózó jellegű tárgyalásokat folytatnak Nyalókakirály adminisztrációjával, hogy…

Ha valaki azt gondolná, hogy azért érkeztek Kijevbe, hogy a fenti video által megörökített rémtettek felelőseit és kivitelezőit miként lehetne Hágában a nemzetközi törvényszék elé állítani? – nos az téved!
Arról tárgyalnak, hogy a világgá futott Janukovics – féle bagázs (amely azért mégiscsak egy legitim kormány volt a jelenlegivel ellentétben ) tagjait miért is kéne felelősségre vonni, és elítélni?
Hogy mi történt Odesszában? Mariupolban? Mi zajlik Donbasszban?
No az a Tisztelt Hágai Nemzetközi Bíróságot egyáltalán nem érdekli.
Ők azért érkeztek Kijevbe, mert KÜLDTÉK ŐKET! Azok küldték őket, akik valójában ezt az egészet finanszírozzák, elindították, és apanázsolják!
Nyalókakirályék pedig tárt karokkal fogadták a Nemzetközi Jogszolgáltatókat! Bennük nem fognak csalódni

https://balrad.wordpress.com/2014/11/13/a-nemzetkozi-jog-megerkezett-kijevbe/

Avgyejevka bekerítve!

Avgyejevka bekerítése ma délelőtt tíz órára megtörtént. Ezzel nagy koloncot vett a nyakába a milicia, hidszen mostmár kifelé is figyelniük kell, mert a valcmanisták kétségbeesetten erőlködnek a gyűrűn kívülről, hogy megsegítsék a városban rekedt hordatársaikat. Másfelől pedig ezeket a banditákat kell a miliciáknak likvidálniuk. Most a városban már minden felé lövöldözés van. De ez jellemző a városon kívüli állapotokra is.



Latortüzérségi támadás után! “Csendélet” Sznyezsnojéban
Kirovszknál a népköztársaságiak tüzérsége a valcmanista hordákra reggel óta csapást – csapás után mér. Az eredménye még nem látható.
Szeverodonyeck mellett négy zsoldosfalka lőszerszállító “Kamaz” rakományából rendezett tűzijátékot. Persze előtte nem rakatták le a szállítmányt. A látványban a személyzet sem lelte örömét.
Sztanyicja Luhanszkaja mellett ma délelőtt ismét valami offenzíva – félével kisérletezgetett volna Nyalókakirály egyig zsoldosbandája. A mintegy egyórás erőlködés vége elképzelhető lehet: a milicia jelentése szerint a horda tíz darab páncélozott járműve elpusztult. A jelentés szerényen csak annyit közöl az egyedveszteséget illetően, hogy VAN!
Ennek az akciónak a “mellékeseként” a milicisták “Grad” ütege a munka végeztével fordított az alapirányon, és ha már annyira benne voltak a lövöldözésben, széjjelkapták a lőtávolon belüli Olhovoje – járásban lévő “Kondrascsevszkaja” vasútállomás mellett táborozó latorkülönítmény fészkét. Itt nem keveset spórolhat a zsoldokon Nyalókakirály pénztárnoka.
Popasznaja, Pervomajszk és Zolotoje- Gorszka környékén tüzérségi adok – kapok van reggel óta. De hát ez a Kirovszkot ért milicista tűzcsapás folyománya.

https://balrad.wordpress.com/2014/11/13/avgyejevka-bekeritve/

Rövid összefoglaló a mai nap donbasszi frontjairól:
Avgyejevkában magában a városban – ottani idő szerint – este hat órakor még zajlottak az utcai harcok. A nap során néhány helyen “egri nőket játszottak” a lakók. Az egyik lakótömb valamelyik erkélyéről két lopakodó latorra forróvizet zúdítottak.
A Tonyenkoje és Peszki környéki latrok egész nap a népköztársaságiak tüzérségét szenvedték. Viszont Peszkiből Donyeck “Metro” – kerületét lőtte a valcmanista latortüzérség.
Donyeck keleti bejáratát a milicisták felszabadították. Az utat ellenőrző latorposztot megsemmisítették. Nyolc zsoldos veszett oda.
A Donyeckhez nem messze lévő Karlovkát viszont letarolták a bérgyilkosok.
Jenakijevonál volt adok – kapok, de kora estére olyan csend lett, mintha mi sem történt volna.
Nevelszkből a népköztársaságiak szó szerint kilőtték a náci betolakodókat. Azok a nagy sietségben mindent hátrahagyva eliszkoltak, ahogy meglátták a milicistákat. Kettőnek nem volt csupán erre ideje.
Gorlovka “Kondratyev” nevű sportcsarnokát viszont szétlőtték ma a fasiszta hordák.
Bahmutkánál “átmeneti kegyelmet” kértek és kaptak a latrok. 86 súlyos sebesültet engedett nekik a milicia kihozni.
Liszicsanszknál a népfelkelők egységei lerohantak és megsemmisítettek egy valcmanista latorüteget. 16 pribék adta ki a páráját, majdnem ugyanennyi fogságba esett. Kb. húsz egyed bevette magát a közeli erdőségekbe. Reggel majd előjönnek. Hidegek már az éjszakák – felöltözni meg nem volt idejük. Örülhetnek, ha náthával megússzák.
Ziljonka közelében okosabbak voltak a pribékek. Meg éberebbek is. Mire a milicisták a közelbe értek, már szinte vodkával várták őket. Huszonöten estek fogságba. Az őket foglyul ejtők kilencen voltak.
A többi frontokon viszont nagyobb vagy jelentősebb összecsapások nem voltak ma délután. Csak a megszokott csetepaték, amik viszont komolyabb átrendeződést nem idéztek elő.
Meglehet, ennek hatására közölte ma kora este Kijevben a Védelmi Tanács szóvivője, hogy Donbasszban minden a tervek szerint alakul. Liszenko szerint ma egyetlen zsoldos veszett oda csak!

https://balrad.wordpress.com/2014/11/13/liszenko-donbasszban-minden-a-tervek-szerint-alakul/

Lóhalálában az atlantizmusért

Hírt kaptunk róla, hogy a honvédelmi tárca hathatós támogatásával újabb NATO csatlós bizonygatás, és lógyilkos menet várható még ebben az évben.
Pár évvel ezelőtt volt egy északi túra, ahol Csepin Péter vezetésével már kívánták bizonygatni a NATO előtt, micsoda fontos a tartalékos sereg a NATO-n belül. Akkor a honvédelmi tárca nagy felhajtással beharangozta a lovastúrát, mint alkalmat a magyar tartalékosok kiválóságának bizonyítására. Előzőleg Csepin Pétert megfűzte, hogy lépjen be a tartalékosi állományba, és akkor lesz pénz, cserébe ő megígérte, hogy a huszár hagyományőrzőket is viszi a tartalékosok közé. Erről azonban nem kérdezett meg senkit, így ők inkább otthagyták.
Most Csepin Péternek jószerével egyedül kell bizonygatnia. A honvédelmi tárca a beharangozást követően nagy csendbe burkolózott, mert a korábbi alkalommal Csepinéket feltartóztatták, hajszál híján perbe fogták Svédországban, mivel lovaik már akkor olyan rossz állapotban voltak. Tudni kell, hogy Csepin Péter a cél érdekében gond nélkül hajszolja halálba az alatta lévő lovakat, mint ahogy az már jó pár esetben történt vele. Úgy látszik, Hendéék ezt nem tudják, a svédek igen. Ennek lehet egyszerűen az oka, hogy a svédek használják az internetet, a honvédelmi tárca nem.
Nos, mi is lenne a célja ennek a mostani útnak, és miért is van szükség hozzá Csepin Péterre, aki úgymond "jobboldali" figura? Az egész akció, és várható ünnepség apropója az oroszellenesség és NATO-csatlósság újbóli bizonygatása. Az oroszellenes atlantista tábornak rendkívül fontos, hogy a nyugat felé bizonygassa hűséges csatlós voltát. Ezen a vonalon látszik legjobban magában a Fideszen belüli törésvonal is. Az egyik vonal bizonygatja a hűséget nyugat felé, a másik húzna kelet felé. Hiába a néhány "beszólás" a nyugat felé, ezzel csak a látszatot akarják fenntartani az hűséges atlantista oldalon. Martonyi, Szájer vagy éppen Lázár, de úgy néz ki, Hende is az atlantisták hűséges embere, míg a keleti vonal mögött nyilvánvalóan Pintér a főnök. Egy ideig még megfér a kettő egy pártban, de meddig? Hol lesz az a pillanat, amikor a törésvonal töréssé változik?
Csepin Péter pedig megtévesztve vagy tudatosan részt vesz ebben a játékban, éppen a rossz oldalon. Oroszellenessége eléggé vakká teszi ahhoz (vagy a pénz eltakarja a szemeit), hogy beálljon a bégetők sorába, és éppen aktuálpolitikailag nagyon hátrányos dolgok mellé álljon. Márpedig ha a törésvonal töréssé válik, a Fidesz pedig szakad - lehetségesen éppen egy nyugati felforgatás hatására, - szükség van a jobboldali hasznos idiótákra. Lehet-e találni jobb alakot hozzá, mint egy olyan jobboldali személyt, aki azt híreszteli magáról, hogy ő "nagymagyar", hagyományőrző, és kulcsfiguraként akarja feltüntetni magát a külső szemlélők előtt?

Aki talán meg tudja mozdítani az annak idején a kurultájon összesereglő, sokuk közötte alapvetően oroszellenes nézeteket valló réteg butábbik felét. Talán. Bár esélyesebb az, hogy Csepin Péternek már messze sincs akkora szava és jelentősége, mint hiszik és állítja magáról - láthatóan saját hagyományőrző csoportja is szó nélkül ott hagyta. Megfelelő anyagi és sajtótámogatással azonban képes lenne nagy károkat okozni.
Az már csak a ráadás, hogy azok, akik állítólag velük együtt lovagolják le a jó pár száz kilométert a honvédelmi tárca részéről, valójában mennyit fognak lóháton ülni, és mennyit viszik őket autóval lovaglás címen - több milliós juttatásért cserébe.


http://www.hidfo.net/2014/11/13/lohalalaban-az-atlantizmusert

Izrael nem engedi be az ENSZ vizsgálóbizottságát

Izrael hivatalosan bejelentette, hogy elutasítja az ENSZ bizottságával való együttműködést, amit az izraeli hadsereg Gázai övezetben lefolytatott akcióinak kivizsgálására alapítottak, - a bizottság tagjait be sem engedik az országba. Az izraeli külügyminisztérium szerint az ENSZ Biztonsági Tanácsa "kényszeres gyűlöletet" táplál Izrael felé, és a vizsgálat eredményeit már eldöntötték, mielőtt lefolytatták volna.
A bizottság vezetője, William Shabbas felszólította a Nemzetközi Büntetőbíróságot, hogy tartóztassa le Benjamin Netanyahu izraeli miniszterelnököt és Simon Pereszt.
Az izraeli hadsereg idén újabb népirtást követett el a Gázai övezetben és valamennyi, az "Erős Szikla" fedőnevű hadművelet irányításában részt vevő személyt emberiesség ellen elkövetett bűncselekményekkel vádolnak. Az izraeli politikusok azonban tisztában vannak vele, hogy ezeknek a nemzetközi szerveknek mennyi jogi fennhatósága van egy adott ország felett: pontosan annyi, amennyit adnak nekik.



http://www.hidfo.net/2014/11/13/izrael-nem-engedi-be-az-ensz-vizsgalobizottsagat

A tüntetések hete jön, új forradalmak születnek!?

Ígéretek szerint a tüntetések hete következik. Mégpedig most már a kormány ellen. Mert lassan összeforr, aminek össze kell forrnia. Az elmúlt hetek tüntetései egy-egy konkrét helyzet elleni nemtetszés kifejezései voltak. internetadóInternetadó, Vida Ildikó korruptsága (vagy nem) de ebből szépen kifejlődött, és a tüntetők és itthon a meleg szobában azok is, akik testben nincsenek is ott, számára világossá lett, hogy nincsenek elszigetelt korruptságok, az egész magyar közigazgatás és maga a kormány is korrupt, nem csak a mostani de az elmúlt 24 év valamennyi kormánya az volt. A tüntetés már a kormány ellen fog szólni, a tüntetések már 24 év ellen fognak szólni.
A FIDESZ-nek elsöprő győzelmek kellettek ahhoz, hogy a tömegek felismerjék, manipulálták őket, naivan elhittek mindent, és a bennük forró düh lassan megindul kifelé, egy szelepen keresztül. „Mocskos FIDESZ”, Orbán takarodj” jelszavak meglepték a kormányzó pártot. Az elmúlt évek csöndes, balos tüntetéseit el tudták nyomni a Béke-birka menetekkel. Most veszélyesebb a békemenethelyzet, nem véletlenül „tiltotta” meg Orbán Bayer Zsoltnak egy újabb békemenet szervezését. Okosan látta meg, és mondta az ellenkezőjét: „most béke van”. De még ha mondta is, tudta, itt már nincs béke. Harc sincs még, de nagyon jól ráérzett arra, hogy egy újabb békemenet harcot robbanthat ki. Az elmúlt hetek eseményei már azt vetítették előre, akik az utcán vannak, voltak lesznek, már nem békés baloldaliak, ők már a rendszerváltás kiábrándult generációja, felnőttek, és harcra is készek, ha szükséges. Most csak 10 ezren, de mint a mágnes vonzzák magukhoz az elégedetlenkedőket. Azokból pedig sok van, és egyre több lesz.
Szóval veszélyes lenne ennek a forró, de még ki nem törő lávának a közelébe engedni a békemenetet, ami már egyébként nevénél fogva is egy vicc volt, és az új viszonyok miatt létjogosultsága, ami egyébként sem volt, a jövő héttől kezdve megszűnik, és mint a magyar demokrácia szégyenfoltjára emlékezünk majd, mert a banánköztársaságok talpnyalóin kívül talán nincs még egy ország, ahol a kormány mellett tüntettek. A hazug és „FIDESZ demagóg” Széles Gáborokat, Bencsikeket, Bayer Zsoltokat elsöpri és lemossa a jövő tüntetőinek szava, és talán a haragja is. Lámpavasra azért talán még nem akasztják őket, de vigyázz, a népharag kiszámíthatatlan. Magyarország lassan felébred csipkerózsika álmából.

http://patacsipilvax.hu/?p=53037

Kijev felé tart az “Ajdar”?

A donbasszi frontokon tegnap délutánhoz képest szinte semmi nem változott mára virradóan. A népköztársasági erők stabilizálták pozícióikat Mariupoltól Kramatorszkig, a valcmanista pribékhorda pedig megpróbál levegőhöz jutni.
önj
Avgyejevka a kijevi latorhatalom számára létfontossággal bír a Donyeck elleni tüzérségi támadások bázisaként. Viszont ma reggelre a népköztársaságiak szinte teljesen körbezárták már a várost, és szinte nincs egy négyzetméter a városon belül, ahol a latrok nyugodtan lehetnének a milicisták rohamcsapataitól. Egész éjjel kissebb utcai harcok voltak Avgyejevka szerte.
Peszkiből mára virradóan a donyecki repülőtér területét vadul lőtte a valcmanista latortüzérség. A dolog annyiból érdekes csupán, hogy a repülőtér területén szinte CSAK JOBBSZEKTOROS HIÉNÁK bujdosnak. A milicisták csak arra figyelnek, hogy a reptérre be, illetve onnan ki – senki ne tudjon közlekedni. Így aztán bátran kijelenthetjük, hogy a valcmanisták most a “sajátjaikat” lövik, és teszik mindezt TUDATOSAN! (Gyakorlatilag Donbasszban fizikailag semmisíti meg a kijevi latorhatalom a már az USA számára is rengeteg kellemetlenséget okozó Jobb Szektor kemény magját.)
Mindezekkel együtt is az Avgyejevkánál még háborítatlan latortüzérség a mára virradó éjszaka sem feledkezett meg Donyeckről. Nem is szólva a peszki latorütegekről, amelyek egyelőre még viszonylag zavartalanul lövöldözgetnek. Felváltva tüzelnek a városra és a repülőtérre. De azért számukra sem volt édes az éjszakai élet, mert a népköztársaságiak tüzérsége három alkalommal is tűzcsapást mért rájuk.
Gorlovkát az éjszaka “Grad” sorozatvetőkkel lőtték a valcmanisták – vesztükre. A tűzijátékra felfigyelt a milicia egyik önjáró löveges egysége. A figyelem következménye az lett, hogy a második sorozat után már nem következett a harmadik. A valós eredmény majd ma délelőtt derül ki.
Novomihajlovkánál a kora esti órákban harckocsi + gyalogság kombinációt alkalmaztak a milicisták. Volt ott egy valcmanista blokkposzt. VOLT! Már nincs.
Novomarinyka, Kraszogorovka, és Sztyepnoje latorjai sem alvással töltötték a mára virradó éjszakát. A tüzérségi gránátok álmatlanságot tudnak okozni. (Többek között.) Márpedig tüzérségi gránátokat kaptak elég szép számban. Kilőtt gránátokat.
Gyjebalcsevo körül – és a katlanban viszont az éjszaka nyugalom volt. Mivelhogy a katlanban lévők jól viselkedtek az éjszaka, a népköztársaságiak hagyták őket aludni.
Novogrigorjevkánál éjjel egy milicista vadászcsapat rajtaütött egy latorfészken.
Csermalik hasonló “műintézményét” ma kora hajnalban aknavetőkkel lőtte szét a milicia.
A Granyitnoje és Novolaszpa környéki valcmanisták mai napja is rosszul indult. A reggeli tornát bemelegítés nélkül voltak kénytelenek megkezdeni. Üldözőfutással. A milicisták jelentése szerint a 7,62 – esek gyorsabbak voltak néhány pribéknél.
Nyikisinonál hajnali háromkor arra szánták magukat a bezárt valcmanisták, hogy ezúttal tank segítségét veszik igénybe távozási szándékuk elősegítése céljából. Mindkét segítségül hívott tankot le is írta a milicia gyorsan.
Mariupolnál kora reggel köszöntek be a népköztársaságiak egy aknavető sortűzzel. Egy frissen hevenyészett latorposzt személyzete végzett tegnak hiábavaló munkát. Amúgy Mariupolnál viszonylagos nyugalom volt – van.
Bahmutkánál hajnali háromig tartott a pribékek nyugalma. Akkor kapták az első tüzérségi csapásokat. Azóta folyamatosan érkeznek hozzájuk a gránátok.
Szcsasztyje latorjai viszont egész éjjel részesültek a népköztársaságiak tüzérségének megkülönböztetett figyelmében.
Krimszkojénál sem panaszkodhatnak Valcman zsoldosai, hogy nem gondol rájuk a luhanszki milicia tüzérsége. Az éjszaka egyfolytában foglalkoztak velük. Ők nagyon panaszkodnak.

Kijevből olyan hangok hallatszanak, hogy Nyalókakirály és Jacenyjuk Hiénácsak összekülönböztek a donbasszi kérdésben. Valcman már hagyná a fenébe az egész kalandot, ám “miniszterelnöke” háborúzni akar! És hogy Nyalókakirály makacskodása megtörve legyen, meg nem erősített hírek szerint az “Ajdar” elhagyta rendeltetési helyét, és állítólag Kijev felé tart.

http://balrad.wordpress.com/2014/11/13/kijev-fele-tart-az-ajdar/