Hírt kaptunk róla, hogy a honvédelmi tárca hathatós támogatásával újabb NATO csatlós bizonygatás, és lógyilkos menet várható még ebben az évben.
Pár évvel ezelőtt volt egy északi túra, ahol Csepin Péter vezetésével már kívánták bizonygatni a NATO előtt, micsoda fontos a tartalékos sereg a NATO-n belül. Akkor a honvédelmi tárca nagy felhajtással beharangozta a lovastúrát, mint alkalmat a magyar tartalékosok kiválóságának bizonyítására. Előzőleg Csepin Pétert megfűzte, hogy lépjen be a tartalékosi állományba, és akkor lesz pénz, cserébe ő megígérte, hogy a huszár hagyományőrzőket is viszi a tartalékosok közé. Erről azonban nem kérdezett meg senkit, így ők inkább otthagyták.
Most Csepin Péternek jószerével egyedül kell bizonygatnia. A honvédelmi tárca a beharangozást követően nagy csendbe burkolózott, mert a korábbi alkalommal Csepinéket feltartóztatták, hajszál híján perbe fogták Svédországban, mivel lovaik már akkor olyan rossz állapotban voltak. Tudni kell, hogy Csepin Péter a cél érdekében gond nélkül hajszolja halálba az alatta lévő lovakat, mint ahogy az már jó pár esetben történt vele. Úgy látszik, Hendéék ezt nem tudják, a svédek igen. Ennek lehet egyszerűen az oka, hogy a svédek használják az internetet, a honvédelmi tárca nem.
Nos, mi is lenne a célja ennek a mostani útnak, és miért is van szükség hozzá Csepin Péterre, aki úgymond "jobboldali" figura? Az egész akció, és várható ünnepség apropója az oroszellenesség és NATO-csatlósság újbóli bizonygatása. Az oroszellenes atlantista tábornak rendkívül fontos, hogy a nyugat felé bizonygassa hűséges csatlós voltát. Ezen a vonalon látszik legjobban magában a Fideszen belüli törésvonal is. Az egyik vonal bizonygatja a hűséget nyugat felé, a másik húzna kelet felé. Hiába a néhány "beszólás" a nyugat felé, ezzel csak a látszatot akarják fenntartani az hűséges atlantista oldalon. Martonyi, Szájer vagy éppen Lázár, de úgy néz ki, Hende is az atlantisták hűséges embere, míg a keleti vonal mögött nyilvánvalóan Pintér a főnök. Egy ideig még megfér a kettő egy pártban, de meddig? Hol lesz az a pillanat, amikor a törésvonal töréssé változik?
Csepin Péter pedig megtévesztve vagy tudatosan részt vesz ebben a játékban, éppen a rossz oldalon. Oroszellenessége eléggé vakká teszi ahhoz (vagy a pénz eltakarja a szemeit), hogy beálljon a bégetők sorába, és éppen aktuálpolitikailag nagyon hátrányos dolgok mellé álljon. Márpedig ha a törésvonal töréssé válik, a Fidesz pedig szakad - lehetségesen éppen egy nyugati felforgatás hatására, - szükség van a jobboldali hasznos idiótákra. Lehet-e találni jobb alakot hozzá, mint egy olyan jobboldali személyt, aki azt híreszteli magáról, hogy ő "nagymagyar", hagyományőrző, és kulcsfiguraként akarja feltüntetni magát a külső szemlélők előtt?

Aki talán meg tudja mozdítani az annak idején a kurultájon összesereglő, sokuk közötte alapvetően oroszellenes nézeteket valló réteg butábbik felét. Talán. Bár esélyesebb az, hogy Csepin Péternek már messze sincs akkora szava és jelentősége, mint hiszik és állítja magáról - láthatóan saját hagyományőrző csoportja is szó nélkül ott hagyta. Megfelelő anyagi és sajtótámogatással azonban képes lenne nagy károkat okozni.
Az már csak a ráadás, hogy azok, akik állítólag velük együtt lovagolják le a jó pár száz kilométert a honvédelmi tárca részéről, valójában mennyit fognak lóháton ülni, és mennyit viszik őket autóval lovaglás címen - több milliós juttatásért cserébe.


http://www.hidfo.net/2014/11/13/lohalalaban-az-atlantizmusert