2015. március 6., péntek

Ukrán forrás is megerősítette, hogy a "terroristák" helyreállították a vasúti közlekedést

Hídfő.net.ru | Debalcevo vasút
Az ukrán nemzetbiztonsági és védelmi bizottság szóvivője, Andrej Liszenko megerősítette, hogy a Donyecki Népi Köztársaság alig 12 nap alatt helyreállította Debalcevoban a vasúti csomópontot, ami használhatatlanná vált a harcok miatt. Az ukrán média korábbi jelentései szerint - szó szerint idézve - a terroristák teljesen megsemmisítették azt, a hold felszínéhez hasonlítható leginkább, ami a szakadárok tüzérségi támadásai után maradt. Ezt a "hold felszínét" a "terroristák" alig két hét leforgása alatt újra egy kifogástalanul működő vasúti csomóponttá alakították. A szóvivő közleménye szerint a vasúti közlekedés helyre lett állítva, sőt, március 3-án már látták is, amint lőszerrakományok érkeznek oda Oroszországból, és a népfelkelők épp kirakodnak a vagonokból.
A nyugati sajtó számára abszolút egy másodlagos dolog, hogy a valóságban mennyi igaz abból, amit mondanak.
A Google térképén a porig rombolt donyecki reptér esetében következetesen zárva tartást tüntettek fel, ameddig a sajtóban azt lehetett olvasni, hogy "az ukrán csapatok hősiesen védik a donyecki nemzetközi repülőteret a terroristáktól".
A reptér a gyakorlatban így nézett ki:
Hídfő.net.ru | Donyeck nemzetközi repülőtérA reptér épp "zárva tart".
Az ukrán propaganda szerint most Debalcevoban zajlik valami hasonló. Előbb porig rombolták azt a gonosz terroristák, most hirtelen visszaépítették az egészet ("terroristák", és építkeznek).
A debalcevoi vasúti csomópont környékén valóban aktív munkálatok zajlottak az utóbbi két hétben, a DNK többek között 20 kilométer vasúti sínt rakott le, ami a háború során használhatatlanná vált, - de hogy az építkezésen dolgozó munkás embereket továbbra is terroristának nevezi az ukrán sajtó, arra nehéz szavakat találni.
http://www.hidfo.net.ru/2015/03/06/ukran-forras-megerositette-hogy-terroristak-helyreallitottak-vasuti-kozlekedes


Donbassz békés hétvégére készülődik. Kérdés, hogy mennyire fog sikerülni?
Gorlovka ma egy Dzserzsinszk irányából érkezett latortüzérségi-támadást élt át. Szerencsére áldozatokat nem követelt az újabb terror.
Gagarin környékén is Kalasnyikovozták egymást ma a felek.
(Шум)Sum és (Майорск)Majorszk-vidékén is volt egy “kis anyázás”.
Peszkinél viszont nem lankadnak az aknavetős társulatok.
rom
Donyeck két nyugati külső kerületében-“Putyilov” és “Grigorjevka”-kézi fegyverekkel vívott tűzharcot ma kora délelőtt a milicia Valcman közel pofátlankodó pribékjeivel. Hármat ott is marasztaltak. Őket nyugodtan le is lehet húzni a kijevi zsoldlistáról.
A repülőteret és annak romhalmazait több alkalommal lőtte ma a valcmanista latortüzérség.
(Самсоново)Szamszonovo-(Новоазовск)Novoazovszk-térségében tankokat is bevettek a vitába a szembenálló erők. De inkább csak ijesztegették egymást.
Sirokinonál is hasonló volt a helyzet-tankok nélkül. Ott csak vállról indítható rakétákkal borzolták egymás idegeit milicisták-valcmanisták. Ezt a helyiek nem bírták idegekkel.

https://balrad.wordpress.com/2015/03/06/donbassz-ma-23/

USA: a Nagy Ötletek Tárháza

Most meglehet csalódás fog érni sok-sok demokratát. Azokat mindenképpen, akik a koncentrációs táborokat szovjet találmányként szeretik tálalni.
tmpwbXR0s
Tudatjuk velük: a koncentrációs tábor “nem ifjú szovjet mérnökök” találmánya! A koncentrációs táborok ötlete a Szabadság és a Demokrácia hazájában fogant. Amerikában! De nem csak hogy fogant, hanem meg is valósult. Még a XIX. század közepe táján. Az amerikai polgárháború vívmányaként.
Az első ilyen tábor “sikerén” fölbuzdulva még tízet hoztak létre a “rabszolgatartás eltörléséért” küzdő északiak. Igazi megsemmisítőtáborok voltak ezek, “korszerű és kinomult” gyiloktechnika nélkül. Golyóval, késsel, kötéllel, bunkóval pótolva a természet hiányosságai miatti tervteljesítési elmaradásokat.

Aki kíváncsi a részletekre, megtalálhatja itt: http://blackspot.livejournal.com/71061.html (Igaz oroszul van, de ajánljuk a Google fordítóját. Kisilabizálható belőle az USA szégyene.)

Egy iraki országgyűlési képviselő szerint az amerikaiak támogatják az ISIS-t

Hídfő.net.ru | ISIS amerikaiak támogatják
Egy iraki országgyűlési képviselő, Kazim Al-Aradzsi bejelentette, hogy pártja birtokában van olyan dokumentumoknak, melyek bizonyítják, hogy az amerikai kormány fegyvereket és katonai segítséget biztosít az "Iszlám Állam" nevű terrorszervezetnek. A Badr frakció politikusa csütörtökön osztotta meg ezt az információt a parlamenttel, és egyben azt is bejelentette, hogy a közeljövőben nyilvánosságra hozzák ezeket a bizonyítékokat.
A Badr Szervezet a korábbi Badr Brigádok utódszervezete, ami a Iraki Iszlám Forradalom Legfelsőbb Tanácsának katonai szárnyaként 1983-ben alakult meg az Irán és Irak közti háborúban, főként Iránban élő iraki emigránsokból. A 2003-as amerikai megszállás óta a szervezet hivatalos párttá vált, bár katonai szárnyukat nemhivatalos formában megtartották, és harcolnak az ISIS ellen. Egyik látványos eredményük Diyala provincia februári felszabadítása, melyben aktívan részt vettek.
Al-Aradzsi nem először állítja, hogy az Egyesült Államok közvetlenül fegyverzi és segíti a terrorszervezetet. Januárban Hadi Al-Ameri, a Badr főtitkára jelentette ki a Press TV iráni sajtóorgánumnak adott interjúban, hogy amerikai repülőgépek dobtak le fegyverszállítmányokat az ISIS által ellenőrzött Szalahuddin provinciában. Az ISIS terrorista sejtek elpusztítása után gyakran találnak amerikai gyártmányú fegyvereket, amit az amerikaiak azzal indokolnak, hogy bizonyára más ellenzéki csoportoktól kapták. A pát azonban azt állítja, hogy az amerikai repülőgépek rendszeresen szállítják az ellátmányt és fegyvereket a terroristáknak. Az erre vonatkozó bizonyítékokat a közeljövőben nyilvánosságra hozzák (ha addig nem lesz rejtélyes autóbalesetük, vagy nem lesznek véletlen útszéli robbantás áldozatai).

http://www.hidfo.net.ru/2015/03/06/egy-iraki-orszaggyulesi-kepviselo-szerint-az-amerikaiak-tamogatjak-az-isis-t

Oroszországgal kötött biztonságpolitikai egyezmény garantálhatná a liberalizmus felszámolását

Az orosz védelmi bizottság elnöke szerint mostanra előállt az a helyzet, hogy meghoztak minden olyan törvényt, ami az ország területi egységének és alkotmányos rendjének védelméhez szükséges, és Oroszország ezeknek köszönhetően hatékonyan fel tudja számolni a színes forradalmakat. Nyikolaj Patrusev szerint Oroszország mostanra elegendő tapasztalatra és politikai erőre tett szert ahhoz, hogy hatékonyan vegye fel a harcot ezzel a jelenséggel. Patrusev hozzátette, hogy az erre vonatkozó tapasztalatokat készen állnak megosztani a partnerországokkal is.
Hídfő.net.ru | Nyikolaj Patrusev
"Az utóbbi évtized során elegendő tapasztalatot szereztünk a színes forradalmak elleni harcra vonatkozóan. Megszereztük a kellő gazdasági, pénzügyi, és ami a legfontosabb, politikai erőt ahhoz, hogy ez a jelenség már ne okozhasson gondokat. Oroszország ezt a problémát az ifjúság hazafias nevelésével, a civil társadalom fejlesztésével, a nemzet közös spirituális, erkölcsi és történelmi értékek mentén történő egyesítésével oldja meg." Patrusev az után tette ezt a nyilatkozatot, hogy hazatért az Egyiptomban és az Egyesült Arab Emírségekben tett látogatásából, ahol megállapodások születtek arról, hogy Oroszország átadja számukra a felforgatások elhárítása során szerzett tapasztalatokat.
A védelmi tanács vezetője hangsúlyozta, Oroszország mostanra meghozta azokat a törvényeket, melyek az alkotmányos rend védelmét, a területi egység védelmét, a terrorizmus és extrémizmus elleni sikeres harcot garantálják. Patrusev felhívta a figyelmet arra, hogy az Egyesült Államok továbbra is színes forradalmakat akar előidézni Oroszországban és Kínában, és a Közel-Keleten az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elleni harccal "sem sietnek túlzottan."
Patrusev szerint az Egyesült Államok meg akarja osztani a muszlim országokat, és a Közel-Keleten még mindig az "irányított káosz" stratégiáját alkalmazza, melynek során külföldről támogatnak kormányellenes megmozdulásokat és az országok stabilitásának felborítására törekszenek, extrémista csoportokat és fegyveres ellenzéki szervezeteket támogatnak. Oroszország évtizedes tapasztalattal rendelkezik az ilyen fenyegetések terén, amit most készen állnak megosztani a partnerországokkal. Hazánk számára egy Oroszországgal kötött biztonságpolitikai megállapodás garantálná, hogy a Soros György féle "nyílt társadalom" és sokszínűség forradalma soha többé ne jelenhessen meg Magyarországon.

http://www.hidfo.net.ru/2015/03/06/oroszorszaggal-kotott-biztonsagpolitikai-egyezmeny-garantalhatna-liberalizmus

Dől a következő spekulánscég!

Az MNB ma közzétett végzéseiben részlegesen felfüggesztette a Hungária Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét, s felügyeleti biztost rendelt ki az intézményhez.
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pénzügyi Stabilitási Tanácsa a Hungária Értékpapír Zrt.-vel szemben indított célvizsgálata során a társaságnál észlelt szabálytalanságok miatt tegnap este részlegesen felfüggesztette a befektetési vállalkozás tevékenységi engedélyét, s felügyeleti biztost rendelt ki – közölte péntek reggel az MNB. A jegybank ezzel megerősítette a Napi.hu tegnapi hírét.
A befektetési vállalkozás új ügyfélmegbízásokat nem fogadhat el, de a felügyeleti biztos az ügyfelek érdekében zárhatja a nyitott pozíciókat. A biztos tegnap átvette az intézmény irányítását annak igazgatóságától, és gondoskodik a megfelelő működésről. Az intézkedések hatálya alatt – a szabálytalanságok tisztázása érdekében – az ügyfelek értékpapírjai és pénzeszközei feletti rendelkezési jogosultság szünetel.
Az intézkedések a felügyeleti biztos kirendelésének megszüntetéséig, de legfeljebb a jegybanki vizsgálat lezárásáig érvényesek. Az MNB az illetékes rendőr-főkapitányságnál büntető feljelentést is tett.
A Hungária Értékpapír Zrt. részesedése a kezelt vagyont tekintve csak 0,5 százalék a befektetési vállalkozások piacán, s a társaság nem kezeli hitelintézet vagyonát. A feltárt szabálytalansággal érintett állomány csupán töredéke a közelmúltban ismertté vált eseteknek.
A tőkepiac Magyarországon hosszú távon is a pénzügyi rendszer egészének fontos alkotóeleme, amely a pénzpiacok mellett egyre hangsúlyosabb szerepet kaphat a megtakarításoknál. Az e területen időnként tapasztalható egyes szabálytalanságok ellenére e piac jogkövető magatartása alapvető fontosságú és biztosítható is – olvasható a közleményben.
(mnb)

Donbassz: egy kis háború, egy kis béke

macs
Ma reggelre virradóan ismét nyugtalanság lett úrrá Donbassz Közép-nyugati részén.
Gagarin térségében a valcmanista nehéztüzérség kezdett el működni.
Donyeck “Panfilov” kerületét, és a repülőteret ismét lőtte az éjszaka a martalóchorda.
Ma kora reggel két valcmanista drónt csapott le a milicia Donyeck “Kujbisev” lakónegyede fölött.
intPeszkinél késő este újrakezdődött az aknavetőzés. Egész éjszaka tartott.
Szeverodonyeckből úgy értesült a milicia, hogy “nagy számú, frissen újrafestett T-64-es, és T-72-es latortankok gyülekezése tapasztalható.
Donbassz legfőbb problémája most a tavasz közeledte. Hozzá kellene látni a szántóföldi munkálatoknak. Ám a terölet tele van lőszerekkel, robbanószerekkel, roncsokkal.
https://balrad.wordpress.com/2015/03/06/donbassz-egy-kis-haboru-egy-kis-beke/

Összesítették az ukrán hadsereg veszteségeit. Lefelé kerekítve is elkeserítő számok

Az ukrán média megpróbált átfogó becslést adni arról, összesen mekkora veszteséget szenvedett az ukrán hadsereg a Donbassz régióban zajló háborúban. Annak ellenére, hogy az összesítést a Kijev által hivatalosan bevallott veszteségek összeadásával készítették, elég látványos eredmény született: Kijev 78 tankot, 236 BMP-t, tucatnyi rakétarendszert, 12 repülőgépet és 10 helikoptert veszített az úgynevezett "terrorelhárítási művelet" során, ami kevesebb mint egy évig tartott. A statisztikában nem tartoznak bele a Debalcevo környékén és a donyecki nemzetközi repülőtér ostromakor szerzett veszteségek, azok hozzáadásával a lista még látványosabb lenne. A hadsereg vezérkara által kiadott hivatalos adatok 1500 fős veszteséget tüntetnek fel, de az önkéntes zászlóaljak halottjai nem számítanak bele a statisztikába, se a nem-hivatalosan jelen lévő zsoldosok.
A milícia Debalcevo környékén egyébként több alkalommal is NATO fegyvereket talált. A romok közt számos 155-mm vontatott löveget találtak, NATO gyártmányú lőszerrel, ami a Szovjetunió területén nem is volt használatos. A nyugati országok mostanra kénytelenek nyilvános vitát folytatni a fegyverszállításról, mivel eddig is szállítottak fegyvereket Ukrajnába, de az ezzel kapcsolatos információk mostanra terjedtek el olyan mértékben, hogy azt nem lehet tovább elhallgatni vagy tagadni.
Hídfő.net.ru | NATO DebalcevoAz orosz sajtó rendszeresen mutatja a nyugati gyártmányokat. A nyugati sajtó majd akkor, ha már hivatalosan is van fegyverszállítás.
http://www.hidfo.net.ru/2015/03/06/osszesitettek-az-ukran-hadsereg-vesztesegeit-lefele-kerekitve-elkeserito-szamok