2014. október 4., szombat

Káldi Zoltán: E földre...

E földre születtem, ide rendelt a jó sors,
ormótlan hegyek lábánál a vad folyó vonz.

Magaslatok által körbeölelt városok,
az Alföldön barangoló, kósza vándorok
lényében smaragdként fénylik az aranyló nap,
teste pihenésének szolgál egy kopott pad.
Grafittal rajzolt határokon szüntelen ég
az örök vágy, az égbolt felettem türkizkék.
Idegen kezek építette, szürke tornyok
árnyékában az unott aszfaltra lerogyok,
tekintetem a fodrosan úszó felhőkre
emelem, míg elmém belát messzi erdőket.
Itt vagyok, hol egy ezredév óta él magyar,
szenvedte rabigát, a baljós fátum fanyar
élcét s talán nem feledi létének célját,
mi ott lobog magasan romos várkastélyán,
meggypiros, angyalfehér és fűzöld színekben,
hogy otthonunkat érezzük eme kincsekben.
Talpam ismeri ázott utcák betonkövét,
templomok és háztetők cserepes köntösét,
mikor pajkos gyermekként pillangót üldöztem
és a gombócos fagylalttal mohón küzdöttem.
Lombos gesztenyefák tövében egy lányt fűztem
ifjonti csókjáért, hogy elvesszünk a bűnben,
végül elszaladtam, dicsőséget hirdetve.
Koszos háztetőről embereket figyeltem,
régi rokonok ők, a vérvonalunk közös
s testvéreim a talajból kivetett rögök.

Hirtelen fakó emlékké silányul a múlt,
jelen gonoszságaitól kiszárad a kút.
Vihar jő, zavaros zivatarok, zimankó,
kiskirályok tombolnak, hiába virrasztok.
Villámok hasítanak, dörgedelem-ének,
magával ragad a féktelen dagály, félek.
Elmerülök a társadalom bús vízében,
s hontalanná leszek saját nemzetem szívében.



Kép: 1932, Pásztorok egy kút körül a magyar pusztán


Monitoring - A hűvös kék, mint társadalmi probléma az emberi teljesítőképességben


A lakosság közel egyharmada panaszkodik alvászavarokra az Európai Unióban, különösen az álmatlanságra. Ám ezeknek az embereknek csak 20%-a kap orvosi kezelést. Az alvás minősége romlik az életkorral, a 65 éven felüliek felét már érinti ez a kellemetlenség.
Íme tudósítok, hogy többet megtudjunk a modern társadalomban jelentkező alvási problémákról. Dr. Alain Nicolas pszichiáter 1991-től kizárólag alvászavarokkal foglalkozik. Az alvászavarok száma valóban nőtt-e az utóbbi időben vagy egyszerűen csak jobban odafigyelünk rá? Tehetjük fel a kérdést...
"Az elmúlt 30-40 évben az altatók nagy fejlődésen mentek át, különösen Európában. Emellett egyre több az alvással kapcsolatos panasz, az alvászavarok általában, különösen az álmatlanság. Egyre nagyobb a társadalmi nyomás az alvással kapcsolatban általában is" – Dr. Alain Nicolas alvásspecialista szerint.
Az új technológiák vajon milyen hatással vannak erre a problémára?

A gyötrő, fagyos mesterséges kék...

Az új technológiák közül az egyik legfontosabb a LED-es képernyők használata, amelyek kékesen világítanak. Ennek a fénynek nagy hatása van a biológiai órára: eltolja ugyanis az alvásidőt. Ez hatással van az egész lakosságra, de különösen a fiatalokra, akik egyre később fekszenek le aludni.
Régen az emberek a nap ritmusát követték, mára ez megváltozott.
Az emberi faj alkalmazkodott a nappal és az éjszaka, valamint az évszakok váltakozásához. Gyakran mondjuk, hogy Edison kavarta meg a dolgokat, mert az elektromos világítás feltalálásával eltolta az éjszakát. Így akár dolgozhatunk, akár szórakozhatunk is a nap 24 órájában. Ez hátrányos az alvásra nézve.
Az alvászavarok tanulmányozásához az orvosok elektródákat helyeznek a páciens fejére, hogy analizálják az agyműködést alvás közben. Az elektródák rögzítik a szem mozgását és az áll izommozgását is. Így az orvosok láthatják, hogy az álmatlanságban szenvedők hányszor ébrednek föl éjszakánként, és hogy zavarja-e őket a fény. Olyan problémákra is rávilágít ez a vizsgálat mint az alvásközbeni rövid légzéskimaradások. Egy csendes helyet kell találni, ahol nyugodtan tudunk aludni, pihenni, és rákoncentrálni az alvásra. Másrészt el kell felejteni az ébresztőórát, és saját alvásszükségletünkre kell koncentrálnunk, és arra, hogy az alvás hamarosan elérkezik hozzánk. Ha éjjel fölébredünk, a legjobb, ha fölkelünk, bár ezt kevesen teszik, mert azt gondolják, hogy ettől teljesen fölébrednek. Igazából föl kell kelni, egy nyugodt helyre menni, ahol lágy fény van, és olvasni kell, hogy eltereljük a gondolatainkat. Olvassunk körülbelül öt oldalt vagy egy cikket. Ilyenkor az álom visszatér, és ha lefekszünk, akkor visszaalszunk.
Sokan szeretnek tévézni elalvás előtt a hálószobában. Ezt az elalvás szempontjából hátrányosnak ítéli meg Dr. Nicolas.
Fontos, hogy a tv ne az ágy lábánál legyen. Sokan azt mondják maguknak, hogy 8-kor lefekszem, és három órán keresztül nézem a tévét 11-ig, akkor kikapcsolom, és elalszom. De ez így nem működik. Három órát töltünk vízszintes pozícióban, a test nem érti, hogy miért nem hagytuk elaludni, most viszont el kellene aludnia. Ilyenkor azonban csökken az álmosság. Megemeltük az ágy hőmérsékletét, és minél melegebb van, annál nehezebben alszunk el. Tehát azt javaslom, hogy ne tévézzünk az ágyban.

Öt alapszabályt kell követni:

* legyen sötét,
* csend
* egy stabil és kellemes hőmérsékletű szoba, amelyet teljesen az alvásnak szentelünk,
* rendszeres időpontban feküdjünk
* és keljünk.
Ez utóbbit a legnehezebb megfogadni, mert a rabszolgahajcsár Európában minden ötödik ember dolgozik éjjel és kora hajnalban vagy változó időpontokban.


Dr. Madarasi Pál összeállítása

Bioreaktív szavatossági címke: Csak az Egyesült Királyságban 15 millió tonnányi étel kerül a kukákba.

Okoscímke az élelmiszereken

Ez zavart egy ottani design szakos diákot, Solveiga Pakstaite ötletének alkalmazása segíthetne csökkenteni a mennyiséget. Egy okoscímkéről van szó.
- Ez egy bioreaktív szavatossági címke, ami megmutatja, hogy a csomagolás belsejében lévő élelmiszer milyen állapotban van. A frissességet egy zseléréteg képes érzékelni, ami egy párnázott felszín alatt van. Azért ideális a zselé, mert természetes anyag, és bomlása ugyanúgy zajlik, mint az ételé. A zselé keményebb, amikor friss, és olyankor a párnázott felszínt nem tudjuk benyomni. De veszítve frissességéből visszaalakul folyadékká, és akkor az ujjunkkal könnyen benyomható a címke felszíne. Amikor teljesen be tudjuk nyomni, akkor már nem biztonságos az étel fogyasztása – magyarázza az indikátor működési elvét Solveiga Pakstaite.
A címkében zajló bomlási folyamat sebessége megegyezik az étel romlásával. A zselé koncentrációjának változtatásával bármilyen jellegű biológiai anyag bomlásához igazítható a címke.
- Bármilyen romlandó anyag állapotának pillanatnyi ellenőrzésére alkalmas a módszer, nemcsak ételek esetében. Akár szervek szállításánál is ellenőrizhető így, hogy megfelelőek-e a körülmények. Alkalmazható gyorsan romló anyagoknál is, ha nem lehetséges megkóstolni az adott terméket. Minden olyan területen használható a módszer, akár gyorsan vagy lassan jár le az adott anyag szavatossága – beszél a lehetőségekről Solveiga Pakstaite.
A bioreaktív címke nem máról holnapra kerül széleskörben a termékekre, de az élelmiszerek szavatossági idejének feltüntetése már most szigorú szabályok szerint történik világszerte, mégis az egyik legvirágzóbb "államilag támogatott" fekete üzletág az élelmiszer(szavatossági)hamisítás.

Bakta Lóránt

Most hozták nyílvánosságra: A brazíl VB-n tesztelték a tömegek kezelését segítő mobilalkalmazást

Spanyol-olasz licit-harc a brazil GVT telekommunikációs vállalatért

A bújtatott  BIZTONSÁG különösen fontos volt Brazíliában. Hiszen a nyugati média mindig a fogást kereste a tömegeket hergelve a nem éppen atlantistapárti Brazílián a VB kezdete előtt...emlékezettek a riogatásokra. A futball-világbajnokság idejére ugye százezrek érkeztek a dél-amerikai országba. Rio de Janeiro városa ráadásul a hegyek és a tenger szorításában fekszik. Miközben rengeteg biztonsági kamera figyeli az utcákat és a közlekedést, az embereket is megkérték külömböző előnyök kíséretében, hogy egy mobilalkalmazás segítségével vegyenek részt a hatékonyabb biztonsági rendszer megteremtésében.
Az egyik alkalmazás a RESCUER, amit német kutatók fejlesztettek a Fraunhofer Intézetben.
Az "európai partnerségi project" célja Brazíliával, hogy krízis- és vészhelyzetek kezelésére találjon hatékony megoldást és erre jó ürügy volt a VB.
A rendszer a mobiltechnológián alapul. Előnye, hogy ma már sok ember zsebében lapul erre alkalmas készülék.
- Az emberek mobiljairól adatok kerülhetnek be a központi rendszerbe, amit a sürgősségi szolgálatok és az irányítóközpont is lát. Akár egyetlen telefon adatait is kiválaszthatják, ha szükséges, illetve sok telefon adatai segítségével alkothatnak teljes képet egy rendkívüli helyzetről. Például amikor kiszámíthatatlanul alakul a tömeg mozgása, egyes helyeken hirtelen sokan tömörülnek össze, máshol megritkul a tömeg. Tűzeseteknél, robban(t)ásoknál, hirtelen eseményeknél – monda a Jörg Dörr, a fejlesztők vezetője.
A mobilokról érkező adatokat szűrni, összeilleszteni és elemezni kell a segélyközpontokban, hogy gyorsabban születhessenek döntések a hatékonyabb válaszlépésekről. A gyors reakció "életeket" és hatalmi poziciót menthet. A project segítségével az is tanulmányozható, hogy hogyan használják az emberek a mobiljaikat stressz idején.
- Németországban szintén tesztelik a rendszert, olyan helyeken, ahol sok ember gyűlik össze. Szükségünk van azonnali visszajelzésre az alkalmazásról. A jövőben a rendszer hatékonyan segítheti a közbiztonság erősítését és az információ egyidejű ismeretével a sürgősségi központok együttműködését – magyarázta Jörg Dörr.
Gölöncsér Miklós

EU-USA szabadkereskedelmi vita

Képtalálat a következőre: „usa-eu kép”

Még csak a formális tárgyalások folynak, máris hajbakapnak az atlantista kutyák a koncon. Itt van mindenki a jogvédőktől a zöldekig, a balés jobb-liberálisok, republikánus vitatkozók és nagyszerű demokratáik, mind. Az Európai Uniót az EU-s főtárgyaló szerint nem fenyegetik környezeti és élelmiszerbiztonsági veszélyek, ha megkötik a mindkét nyugati-atlantista gazdaságot lendületbe hozó szabadkereskedelmi egyezményt (TTIP) az Egyesült Államokkal.
Washingtonban tehát véget ért a szerződésról szóló tárgyalások hetedik fordulója is. "Civil" szervezetek attól tartanak - hangzott el a meghalgatáson, hogy az egyezmény szabad utat nyithat a génmódosított élelmiszerek és egészségkárosító vegyszerek előtt.De nem kell aggódni; hiszen mint ismeretes a jogvédő és a kibocsátó egy és ugyanaz az érdekkör! Olyan ez mint az ISIS CIA-kiépzett áliszlám terroristazsoldos és az USA légibombázásának a viszonya - egy tőről fakadt...
Amerikában pedig sokan attól félnek, hogy a cionista tőkés multinacionális cégek még nagyobb hatalomra tesznek szert. Ugye milyen érdekes???
- Hallottuk azokat az aggodalmakat arról, hogy esetleg privatizáljuk a közszolgáltatásokat, például a vízműveket, az oktatást, az egészségügyet. Megerősítem, hogy az Egyesült Államok nem tervez ilyesmit belefoglalni kereskedelmi egyezményeibe, és ezeken a tárgyalásokon sem ez a célja -mondta Dan Mullaney, az USA főtárgyalója.
Az Európai Unió főtárgyalója igyekezett eloszlatni azokat az aggályokat, hogy a készülő egyezmény rejtett kockázatokat jelent. Kivéve persze a dollár fedezethiányos kockázatát...
- Semmi nem fogja veszélyeztetni a környezet védelmét, az egészséget, a fogyasztók biztonságát, az adatvédelmet vagy bármely más szakpolitikai célunkat – magyarázta Ignacio Garcia-Bercero, az EU főtárgyalója.
A főtárgyalók az átláthatóságról is beszéltek, de ez nem győzte meg a közvéleményt. A megbeszélések eleve titokban folytak, azokról csak minimális információt adtak még az ők érdekeit kiszolgáló nyugati sajtónak, és azt sem közölték, hogy még hány tárgyalási forduló várható a teljes nyilvánosságig.


Bíró Dalma

Németország 200 deszant katonát küld Ukrajnába

Németország 200 deszant katonát küld Ukrajnába a Donbasszban dolgozó Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet megfigyelőinek védelmére.

A háborús övezetben a katonák a megfigyelők védelméről gondoskodhatnak, illetve a LUNA típusú drónok ellátásáról.
Mivel a katonák fegyvert fognak viselni, így az ukrajnai tartózkodásukat a Bundestagban kell jóváhagyni. Jelenleg a katonák Bréma közelében gyakorlatokon tartózkodnak.
Korábban Didier Burkhalter, az EBESZ elnöke azonnali tűzszünetre szólított fel Ukrajnában a Vöröskereszt egyik munkatársának halála kapcsán.
Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_10_04/Nemetorszag-200-deszant-katonat-kuld-Ukrajnaba-6160/


Kijev meghívására egy orosz tisztekből álló csoport érkezett Ukrajnába, hogy kidolgozzanak egy térképet a Donbasszban szemben álló felek elválasztására.

Ezt Andrej Kelin, az EBESZ állandó orosz képviselője jelentette be.
A diplomata megjegyezte, hogy a térképen kijelölésre kerülő feltételes vonal mentén 15-30 km-es távolságban választják el a nehézfegyvereket, amint a helyzet nyugodttá válik.
Kelin megjegyezte, hogy az EBESZ-misszió már megpróbált járőrséget szervezni az ukrán konfliktus zónájában, de nehéz helyzetbe kerültek, mivel nem vettek számításba minden szempontot.
Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_10_04/Az-orosz-katonak-seg-tenek-szetvalasztani-az-ukran-felkeloket-es-a-biztonsagi-eroket-5394/

Ebola: Dallasban a hatóságok 10 embert karanténba zártak


Hídfő.net | Megfelelő védőfelszerelést videlő egyészségügyi munkások DallasbanMegfelelő védőfelszerelést videlő egyészségügyi munkások Dallasban Thomas Eric Duncan lakását fertőtlenítik.
A már általunk is említett dallasi eset kapcsán az Egyesült Államok hatóságai nem tétlenkednek. 10 embert zártak karanténba, akikről feltételezhető, hogy kapcsolatba kerülhettek a libériai férfival, Thomas Eric Duncan-nal. Jelenleg a járványügyi hatóságok a járvány kitörésének és terjedésének lehetséges modelljeit vizsgálják Dallasban, mialatt a 10 embert szoros megfigyelés és zár alatt tartják.
Hídfő.net | Thomas Eric Duncan, ebola, DallasThomas Eric Duncan
"További 50 ember áll napi megfigyelés alatt, akik szintén kapcsolatba kerülhettek Thomas Eric Duncan-nal." - mondta el a Reutersnek Dr. David Lakey, a Texas Állam Egészségügyi Szolgálatának szóvívője. E felett a hatóságok további 100 embert azonosítottak, akik bármilyen kontaktusba kerülhettek Duncannal. Morbid, de úgy fest, hogy az Államok kormánya által évtizedek alatt kiépített globális megfigyelési és lehallgató rendszer mégis jó valamire - gondolhatnánk.
A lapok és TV csatornák ezalatt nekiestek a washingtoni kormányzatnak, hogy tisztázzák, hogy volt lehetséges az, hogy egy ebola fertőzött beutazhatott az Egyesült Államokba a köztudottan súlyos járványügyi helyzetben levő Libériából. A Fehér Házban tartott sajtókonferencia alkalmával Dr. Anthony Fauci, a Nemzeti Egészségügyi Intézet igazgatója kijelentette, hogy "Dallasban valóban nem úgy történtek a dolgok, ahogy kellett volna, azonban aggodalomra semmi ok, kézbentartjuk a helyzetet." Ezalatt egy megfelelő védőfelszerelést viselő csapat fertőtleníti a lakást, ahol Duncan lakott mielőtt a kórházba került volna.
Pénteken egy ebola-fertőzöttet regisztráltak a washingtoni Howard University Hospital-ban, aki a saját elmondása szerint Nigériából utazott haza. A riporterek kérdésére, miszerint nem lenne-e érdemes utazási korlátozásokat bevezetni Afrikával kapcsolatban, Lisa Monaco, a Fehér Ház egyik tanácsadója azt felelte, hogy "Meglátásunk szerint az ilyen lépések csak gátolnák a megfelelő intézkedéseket." Jó tudni, hogy az Egyesült Államok legfelsőbb köreinek meglátása szerint egy járvány terjedését nem lehet megfelelően gátolni a légiközlekedés korlátozásával.
http://www.hidfo.net/2014/10/04/ebola-dallasban-hatosagok-10-embert-karantenba-zartak



Az ”Orvosok határok nélkül” nemzetközi szervezet egyik önkéntes francia nővére, aki Libériában Ebolával fertőződött meg, meggyógyult.

Ezt Marisol Touraine francia egészségügyi miniszter jelentette be.
Elmondása szerint a fiatal hölgyön kísérleti kezelést végeztek japán készítmények alkalmazásával.
Az Ebola-vírus továbbra is terjed Nyugat-Afrikában. A legfrissebb adatok szerint 3,4 ezer ember halt meg tőle.
Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_10_04/Egy-francia-novert-kigyogy-tottak-Ebolabol-4702/

Hong Kong: A rendőrség letartóztatott 19 provokátort

Hídfő.net | Hong Kong "Occupy Central"
A hongkongi rendőrség tájékoztatása szerint a tüntetőket akkor tartóztatták le, amikor a helyi kormányzati tisztviselők tárgyalni akartak velük. A tárgyalási szándék ellenére a tüntetők a provokátorok hatására megpróbáltak rátámadni a kormányhivatalnokokra. A rendőrség közleménye szerint "...a provokátorok veszélyeztetik az egyébként békés megmozdulást, ezért előállítottuk őket."
Az "Occupy Central" -valószínűsíthetően nyugati szervezésű- csoport múlt hét szombaton tartotta az első akcióját, amikor blokkolták jelenlétükkel a hongkongi belváros életét, és kormányhivatalokat próbáltak meg elfoglalni. Az "Occupy Central" több tagját előállították erőszakos rendbontás és rongálás miatt.
A tüntetés jelenleg a hatodik napja tart, a CNN próbált az állampolgárok között a tüntetést támogató videókat készíteni, azonban a lakosok reakcióit a riporterek meghökkenve vették tudomásul. A lakosság túlnyomó része neheztel a rendbontókra, mert akadályozzák az iskolák, hivatalok és a tömegközlekedés működését. Több boltos és egyéb üzletek tulajdonosai összefogtak, és ellentüntetésbe kezdtek, hogy elzavarják az "Occupy Central" tagjait. Az egyik legizgalmasabb eset Mong Kok negyedben történt, ahol a tüntetők több százan el akartak foglalni egy utcát, ám a felbőszült boltosok visszaverték őket -a boltosok, mint utólag kiderült, majdnem 2000-en voltak-, arra hivatkozva, hogy a tüntetők "rontják az üzletet" - tudósított a Rosszija 24 TV csatorna.
http://www.hidfo.net/2014/10/04/hong-kong-rendorseg-letartoztatott-19-provokatort





HONG-KONGOT NEM TUDJA TERRORRIZÁLNI KÍNA
Úgy tűnik, hogy ami most történik Hong Kongban, azt nem fogja tudni kezelni Kína erőszak nélkül. Mielőtt fejtegetnénk Kína jövőjét, előbb a múltba kell nézni. Kínában az 1989-es véres leszámolás eléggé maradandó nyomokat hagyott, akkor a pekingi diáklázadást tanokkal tiporták el. Kína gondoskodott arról, hogy a neten lévő véres képeket is eltüntesse, de a 25 éves évfordulón, idén májusban felbukkantak soha nem látott jó képek a neten. Hong Kongot, ami angol gyarmat volt és a világ egyik legnagyobb pénzügyi központja 1997-ben visszaadták Kínának. Már akkor látszott, hogy ebből nagy baj lesz a kommunista rendszer miatt. A ravasz kínai kommunisták azt találták ki, hogy Hong Kongnak különleges jogokat adnak, azt gondolva, hogy ez majd féken tartja az ottani kínaiakat, akik mindent nyugati szemmel néznek! Most kitört a háború, mert a városra kommunista képviselőt akar Peking rátukmálni, de ott a nép ezt nem akarja, hanem saját jelöltjüket. Emiatt folynak most ott a véres harcok. A kommunista vezetés most leállt az erőszakkal, miközben a nép tovább fog lázadni. Mit fog tenni Kína vezetése? A kérdés azért érdekes, mert az elmúlt években egyre több sztrájk, helyi lázadás volt már a hatalmas országban és az ujgurokkal is harcolnak. Hong Kong egy nagyon komoly rákos daganat a kommunista vezetők szemében. A következő hónapokban eldől, hogy mi lesz a folytatás. Ha megengedik nekik a saját képviselőt, akkor ez a példa Kína más városaiban is ragályos lehet. Ha rájuk erőszakolnak kommunista vezetést, akkor véres harcok lesznek. Első kép DW

http://amagyaroldal.hu/hirek/content/g%C3%A1z-van-mennyei-birodalomban

Donbassz ma délelőtt

Október másodikáról harmadikára virradóan a bányászokból alakult népköztársasági tüzérzászlóalj – a “Kalmiusz” – egyik “Grad” ütege is kivette részét a donyecki repülőtér ostromából.
A maguk szerény eszközeivel összehozott “tűzijátékukkal” a pontosan öt hónappal azelőtti – május 2. -i odesszai neonáci vérengzésre emlékeztették Nyalókakirály bérgyilkosait.
Oleg Carjov ma reggel abbéli aggodalmának adott hangot, hogy információi szerint a fasiszta pribékek a mostani hétvégén tömeges fogolykivégzést terveznek végrehajtani.
Igor Sztrelkov pedig azt az értesülését osztotta meg, miszerint a valcmanista latorhorda hétfőn “elsöprő erejű” átfogó támadást kívánnak indítani Donbasszban a népköztársasági erők ellen.
A mai napon egyébként meglehetősen csendesek Donbassz harcterei. Vannak kissebb csetepaték minden felé szinte, de a donyecki repülőtéri sürgés – forgáshoz képest ezek afféle csendes pihenők.
Merthogy a donyecki reptér mellett a milicisták nem kis örömmel fedeztek fel egy – a szomszédos erdőben megbúvó jobbszektoros bérgyilkoshordát.
Beszámolók szerint a népfelkelők szinte toporzékolnak a vágytól, hogy a neonáci csürhe levadászásában részt vehessenek. Az egyébként nem nagy kiterjedésű erdőt teljesen izolálták a környéktől, és tervek szerint sötétedésre minden latort “álomba fognak ringatni”!
Donbassz más területeinek csendje dacára minden felől készülődésekről lehet hallani.


http://balrad.wordpress.com/2014/10/04/donbassz-ma-delelott-4/

Ukrajna: Poroshenko inkább az angol nyelvnek adna különleges státuszt

Hídfő.net | Perto Poroshenko
Petro Poroshenko ukrán elnök a Lvov-ban történt munkalátogatása alkalmával kijelentette, hogy "Most ne beszéljünk az orosz nyelv státuszáról Ukrajnában, hanem gondojunk bele, hogy az angol nyelvnek adunk inkább előnyöket. Egy ilyen javaslat meglátásom szerint sokkal helyénvalóbb lenne. A másodlagos nyelvnek az iskolákban nem az orosznak, hanem az angolnak kell lennie."
Poroshenko továbbá biztos benne, hogy az állami hivatalnokoknak az angolt kellene tanulniuk második nyelvnek. Poroshenko meglátása, miszerint az állami hivatalnokoknak ismerniük kell az angol nyelvet társalgási szinten, általánosságban helyénvaló. Azonban Ukrajna ennyire kierőszakolt elszakadása az orosz érdekszférából biztosan nem az ukránok érdeke. Ezek a javaslatok a jelen időben felettébb kockázatosak, mert az ukrán nacionalizmus a lehető legrosszabbkor bontakoztatik ki -külső segítséggel persze- állami szinten is. A nyugati államok kétszínűsége jól tettenérhető, mivel a nacionalizmus Európa országaiban gyakorlatilag tiltott, sőt esetenként büntetendő. Amennyiben azonban az Európai Unió és az Egyesült Államok érdeke úgy kívánja, a nacionalista húrok felszításával hazafiak halnak meg a nyugat érdekeiért.


http://www.hidfo.net/2014/10/04/ukrajna-poroshenko-inkabb-az-angol-nyelvnek-adna-kulonleges-statuszt

Kiszivárogtak Új-Oroszország tervezett bankói

Hídfő.net | Új-Oroszország rubel
"Minden országnak olyan papír- és fémpénzek kellenek, amik történelmet, tradíciót, kulturális aspektust és nemzeti szimbólumokat és nemzeti hősöket foglalnak magában. A mi földünknek híres történelme van, olyan, amire büszkék lehetünk." - áll az Új-Oroszország "Projekt: Rubel" című tervezetében. Ennek fényében a következő személyek kerülnek az új-orosz bankókra:
- John James Hughes, Donyeck város és a Donyecki Vasművek alapítója,
- Szergej Prokofijev szovjet zeneszerző,
- Leonyid Bjikov színjátszó,
- Arkjip Kuinji művész és enciklopédista,
- Fjodor Szergejev, a Donyeck-Krivoj Rog szovjet köztársaság alapítóinak egyike.
Hivatalos megerősítés az új-orosz kormánytól még nem érkezett, azonban az alábbi fotókon megtekinthetőek a minták, amiből arra lehet következtetni, hogy a bankók nyomásra készen állnak.
Hídfő.net | Új-Oroszország rubel
Hídfő.net | Új-Oroszország rubel
Hídfő.net | Új-Oroszország rubel

http://www.hidfo.net/2014/10/04/kiszivarogtak-uj-oroszorszag-tervezett-bankoi

Az amerikai hatóságok hivatalosan megfosztották Oroszországot a kereskedelmi engedményeitől.

Ez szerepel a Fehér Ház honlapján közzétett dokumentumban.
Washington álláspontja szerint Oroszország „folyamatosan javítja a versenyképességét és gazdaságilag kellőképpen fejlett ahhoz”, hogy felhagyjon a kedvezményekkel, amelyeket a kevésbé fejlett országok számára találtak ki.
Még 2014 májusában derült ki, hogy Barack Obama hivatala számos kereskedelmi engedménytől kívánja megfosztani Oroszországot.
Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_10_04/Az-USA-megfosztotta-Oroszorszagot-a-kereskedelmi-kedvezmenyeitol-8929/

Németország nem tanult? (Németország az Antikrisztus kegyeltje, lásd közelmúlt eseményei, ezen kár monfordírozni!!!)

A “nemzetközi jog” szokásos – és sajátos – értelmezésének lehetünk ismét tanúi. A nyugati értelmezésnek. A nemzetközi jog a nyugati felfogás szerinti jog, amihez másnak köze nincs!

A németországi Alsó-Szászország területén Bréma és Seedorf térségében a Bundeswehr karomfenegető hadijátékot szervezett, amelynek részvevői közül kétszázat Maradék – Ukrajnába vezényelnek hamarosan, “ellenőrizni” a Minszki megállapodás betartását. Az ún. “pufferzóna” környékén őgyelegnének ezek a német katonák, akik közül ötvenen afféle nézelődőt, százötvenen pedig felderítősdit játszanának. Az EBESZ kebelén belül.- írja a Bild.
Mint tudjuk, Belorusszia elnöke tegnapelőtt bejelentette, hogy országa szívesen bevállalna egy ilyen feladatot, de hát nagyon úgy fest, hogy a nyugati “demokráciáknak” ismét csak a saját ötleteik a csodaszerek minden bajra.
Kár! Igen nagy kár, hogy nem okultak egyetlen hibájukból sem.
zász




http://balrad.wordpress.com/2014/10/04/nemetorszag-nem-tanult/