Hídfő.net | Megfelelő védőfelszerelést videlő egyészségügyi munkások DallasbanMegfelelő védőfelszerelést videlő egyészségügyi munkások Dallasban Thomas Eric Duncan lakását fertőtlenítik.
A már általunk is említett dallasi eset kapcsán az Egyesült Államok hatóságai nem tétlenkednek. 10 embert zártak karanténba, akikről feltételezhető, hogy kapcsolatba kerülhettek a libériai férfival, Thomas Eric Duncan-nal. Jelenleg a járványügyi hatóságok a járvány kitörésének és terjedésének lehetséges modelljeit vizsgálják Dallasban, mialatt a 10 embert szoros megfigyelés és zár alatt tartják.
Hídfő.net | Thomas Eric Duncan, ebola, DallasThomas Eric Duncan
"További 50 ember áll napi megfigyelés alatt, akik szintén kapcsolatba kerülhettek Thomas Eric Duncan-nal." - mondta el a Reutersnek Dr. David Lakey, a Texas Állam Egészségügyi Szolgálatának szóvívője. E felett a hatóságok további 100 embert azonosítottak, akik bármilyen kontaktusba kerülhettek Duncannal. Morbid, de úgy fest, hogy az Államok kormánya által évtizedek alatt kiépített globális megfigyelési és lehallgató rendszer mégis jó valamire - gondolhatnánk.
A lapok és TV csatornák ezalatt nekiestek a washingtoni kormányzatnak, hogy tisztázzák, hogy volt lehetséges az, hogy egy ebola fertőzött beutazhatott az Egyesült Államokba a köztudottan súlyos járványügyi helyzetben levő Libériából. A Fehér Házban tartott sajtókonferencia alkalmával Dr. Anthony Fauci, a Nemzeti Egészségügyi Intézet igazgatója kijelentette, hogy "Dallasban valóban nem úgy történtek a dolgok, ahogy kellett volna, azonban aggodalomra semmi ok, kézbentartjuk a helyzetet." Ezalatt egy megfelelő védőfelszerelést viselő csapat fertőtleníti a lakást, ahol Duncan lakott mielőtt a kórházba került volna.
Pénteken egy ebola-fertőzöttet regisztráltak a washingtoni Howard University Hospital-ban, aki a saját elmondása szerint Nigériából utazott haza. A riporterek kérdésére, miszerint nem lenne-e érdemes utazási korlátozásokat bevezetni Afrikával kapcsolatban, Lisa Monaco, a Fehér Ház egyik tanácsadója azt felelte, hogy "Meglátásunk szerint az ilyen lépések csak gátolnák a megfelelő intézkedéseket." Jó tudni, hogy az Egyesült Államok legfelsőbb köreinek meglátása szerint egy járvány terjedését nem lehet megfelelően gátolni a légiközlekedés korlátozásával.
http://www.hidfo.net/2014/10/04/ebola-dallasban-hatosagok-10-embert-karantenba-zartak



Az ”Orvosok határok nélkül” nemzetközi szervezet egyik önkéntes francia nővére, aki Libériában Ebolával fertőződött meg, meggyógyult.

Ezt Marisol Touraine francia egészségügyi miniszter jelentette be.
Elmondása szerint a fiatal hölgyön kísérleti kezelést végeztek japán készítmények alkalmazásával.
Az Ebola-vírus továbbra is terjed Nyugat-Afrikában. A legfrissebb adatok szerint 3,4 ezer ember halt meg tőle.
Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_10_04/Egy-francia-novert-kigyogy-tottak-Ebolabol-4702/