Október másodikáról harmadikára virradóan a bányászokból alakult népköztársasági tüzérzászlóalj – a “Kalmiusz” – egyik “Grad” ütege is kivette részét a donyecki repülőtér ostromából.
A maguk szerény eszközeivel összehozott “tűzijátékukkal” a pontosan öt hónappal azelőtti – május 2. -i odesszai neonáci vérengzésre emlékeztették Nyalókakirály bérgyilkosait.
Oleg Carjov ma reggel abbéli aggodalmának adott hangot, hogy információi szerint a fasiszta pribékek a mostani hétvégén tömeges fogolykivégzést terveznek végrehajtani.
Igor Sztrelkov pedig azt az értesülését osztotta meg, miszerint a valcmanista latorhorda hétfőn “elsöprő erejű” átfogó támadást kívánnak indítani Donbasszban a népköztársasági erők ellen.
A mai napon egyébként meglehetősen csendesek Donbassz harcterei. Vannak kissebb csetepaték minden felé szinte, de a donyecki repülőtéri sürgés – forgáshoz képest ezek afféle csendes pihenők.
Merthogy a donyecki reptér mellett a milicisták nem kis örömmel fedeztek fel egy – a szomszédos erdőben megbúvó jobbszektoros bérgyilkoshordát.
Beszámolók szerint a népfelkelők szinte toporzékolnak a vágytól, hogy a neonáci csürhe levadászásában részt vehessenek. Az egyébként nem nagy kiterjedésű erdőt teljesen izolálták a környéktől, és tervek szerint sötétedésre minden latort “álomba fognak ringatni”!
Donbassz más területeinek csendje dacára minden felől készülődésekről lehet hallani.


http://balrad.wordpress.com/2014/10/04/donbassz-ma-delelott-4/