2014. október 4., szombat

Németország 200 deszant katonát küld Ukrajnába

Németország 200 deszant katonát küld Ukrajnába a Donbasszban dolgozó Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet megfigyelőinek védelmére.

A háborús övezetben a katonák a megfigyelők védelméről gondoskodhatnak, illetve a LUNA típusú drónok ellátásáról.
Mivel a katonák fegyvert fognak viselni, így az ukrajnai tartózkodásukat a Bundestagban kell jóváhagyni. Jelenleg a katonák Bréma közelében gyakorlatokon tartózkodnak.
Korábban Didier Burkhalter, az EBESZ elnöke azonnali tűzszünetre szólított fel Ukrajnában a Vöröskereszt egyik munkatársának halála kapcsán.
Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_10_04/Nemetorszag-200-deszant-katonat-kuld-Ukrajnaba-6160/


Kijev meghívására egy orosz tisztekből álló csoport érkezett Ukrajnába, hogy kidolgozzanak egy térképet a Donbasszban szemben álló felek elválasztására.

Ezt Andrej Kelin, az EBESZ állandó orosz képviselője jelentette be.
A diplomata megjegyezte, hogy a térképen kijelölésre kerülő feltételes vonal mentén 15-30 km-es távolságban választják el a nehézfegyvereket, amint a helyzet nyugodttá válik.
Kelin megjegyezte, hogy az EBESZ-misszió már megpróbált járőrséget szervezni az ukrán konfliktus zónájában, de nehéz helyzetbe kerültek, mivel nem vettek számításba minden szempontot.
Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_10_04/Az-orosz-katonak-seg-tenek-szetvalasztani-az-ukran-felkeloket-es-a-biztonsagi-eroket-5394/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése