2014. november 15., szombat

Oroszország és Szerbia tovább folytatja a terrorellenes együttműködést

Oroszország védelmi minisztériumának sajtóközpontja szombati közleményében, Vlagyimir Samanov vezérezredesre hivatkozva bejelentette, hogy 2015-ben is tovább folytatják Szerbiával a közös terrorellenes hadgyakorlatokat az Oroszországi Föderáció területén.
Szerbia és Oroszország a közelmúltban először hajtott végre ilyen gyakorlatokat, melyben orosz részről 207 deszantos, szerb részről a legkülönbözőbb fegyvernemek képviseletében összesen 197 katona vett részt. A november 6-tól 16-ig zajló, SREM-2014 elnevezésű hadgyakorlaton az országba beszivárgó illegális fegyveres csoportok bázisainak felkutatását és megsemmisítését, valamint túszok kiszabadítását gyakorolták. A terrorellenes gyakorlatok során drón csapásmérő erőt is bevetettek, valamint a deszantosok olyan területeken landoltak, melyek a szimuláció szerint ellenséges erők ellenőrzése alatt álnak. Ezeket az ellenséges csoportokat olyan módon semmisítették meg, hogy az orosz deszantosok és drónok behatoltak az ellenséges területre, majd a későbbiekben együttműködtek a szerb hadsereg alakulataival. A két ország feltehetőleg egy olyan helyzetre készül, amiben Szerbia egyes részei kerülhetnek külföldi terroristák ellenőrzése alá, és az orosz hadsereg különleges alakulatai fognak támogatást adni a kormányerőknek.

Az éleslövészetek során 9k111 tankelhárító fegyverek, BMD-2, 60 mm-es ágyúk, RPG-18 és kézi lőfegyverek kerültek bevetésre. A gyakorlatok során a terroristák utánpótlásának elvágását is gyakorolták, valamint drónok segítségével a rejtekhelyek felderítését.
A hadgyakorlatban radioaktív, kémiai szivárgásra és biológiai fegyverek bevetésének elhárítására is készülnek.
Samanov szerint a két ország fegyvernemei magas szintű kompatibilitást mutattak és gördülékenyen együttműködtek a műveletek során, és ezt az együttműködést a közeljövőben csak fokozni fogják. Radoslav Gasic szerb védelmi miniszter szerint az elmúlt 30 év során nem zajlottak ilyen széleskörű gyakorlatok Szerbia területén, és kifejezte reményét arra vonatkozóan, hogy a két ország a közeljövőben a katonai együttműködést még szorosabbá teszi.


http://www.hidfo.net/2014/11/15/oroszorszag-es-szerbia-tovabb-folytatja-terrorellenes-egyuttmukodest

A vezető magyar politikusok ‘meglepően bíráló módon’ nyilatkoznak Oroszországról

A vezető magyar politikusok “meglepően bíráló módon” nyilatkoznak az utóbbi időben Oroszországról, Budapest mintha felismerte volna, hogy hosszabb távon nem fizetődik ki a “keleti elragadtatás” – írta a Rzeczpospolita internetes oldalán közölt terjedelmes cikkben Jaroslaw Gizinski, a lap Magyarországgal rendszeresen foglalkozó szerkesztője.
Kiemelte Szijjártó Péter külügyminiszter szerdai berlini beszédének, valamint a Financial Times e heti interjújának azon részeit, amelyek Magyarországnak az EU-val való közös kiállását hangsúlyozzák az Oroszország-politikában, ezen belül a szankciók kérdésében. Gizinski, aki a keleti nyitás ötletadójának nevezte Szijjártót, hirtelen váltásnak minősítette a kijelentéseket, emlékeztetve Orbán Viktor miniszterelnök Bajorországban és Áder János államfő Szófiában nemrégen tett hasonló nyilatkozataira is.
A szerző nem zárta ki, hogy “Budapest nem találta kifizetődőnek az összes legfontosabb partnerével vívott diplomáciai harcot”. Ugyanakkor bizonytalan indíttatásúnak minősítette a magyar vezetők idézett kijelentéseit, annak a véleménynek adva hangot, hogy Magyarország – lehetővé téve a Déli Áramlat építését és Paks bővítésének az orosz hitelből való fedezését – “két zongorán egyszerre próbál zenélni”.
Hogy mennyire hitelesek a nyugati szövetségesek melletti nyilatkozatok, azt Szijjártó Péter jövő szerdán esedékes moszkvai látogatása megmutatja, valamint az is, hogy a Mol kinek adja el a horvátországi INA részvényeit. Ha ezek orosz kézbe kerülnének, “az Egyesült Államok és Európa nagy részének ingerültsége nagyon sokba kerülhetne Budapestnek” – írta a Rzeczpospolita.
( MTI)
Bal-Rad komm: Valószínűleg Orbán is tudja már, hogy a pávatánc véget ért! Talán hétfőn a Nagy Orbánleváltó Megmozdulás alkalmával rájön: MARADT SZÁMÁRA – SZÁMUNKRA – a keleti irány!
Ha másként dönt – CSAK VESZÍTHET! Na meg Magyarország is.

Így reagál egy igaz színész - ahogy a diplomáciai botrány résztvevői reagáltak

Pénteken ülésezett (volna) az Országgyűlés vállalkozásfejlesztési bizottsága az amerikai beutazási tilalommal kapcsolatban, hogy színvallásra és a konkrétumok kiadására kényszerítse mindkét felet. Az ülést Volner János (Jobbik) hívta össze, hogy meghallgassák a nemzetgazdasági minisztert, a NAV elnökét, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. elnökét és az amerikai ügyvivőt is. Az ülésen ezek közül senki nem jelent meg, és a kormánypárt képviselői sem "tették tiszteletüket".
Ennek a "nem megjelenésnek" igen mély üzenete van, amiből muszáj levonni a következtetéseket. A konkrét vádakkal érintett felek meg nem jelenése mindenki számára érthető. Kínos ügy ez nekik, minden egyes számonkérés és nyilvános megjelenés egy újabb alkalom számukra, amiben csorbát szenvedhet a megítélésük. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Vida Ildikó NAV elnök és Heim Péter a Századvég részéről - számukra ez csak egy újabb alkalom lett volna, ahol célkeresztbe vannak állítva a törvény és média által, egy olyan helyzet, amiből csak hátrányuk származhat, előnyük nem. Hogy egy bizottsági ülésen megjelenésről az egyéni előny/hátrány mentén dönthetnek és a nem megjelenésnek semmilyen következménye nincs, az igen sokat elárul nem a magyar demokráciáról, hanem magáról a liberális demokráciáról. Csakis egy liberális demokráciában történhet meg ugyanis, hogy egy felelős pozícióban lévő személy nyíltan a saját egyéni érdekei mentén dönti el, hogy felel-e a közösségi számonkérésnek vagy nem.
Goodfriend - jóbarátja-e Magyarországnak?
André Goodfriend amerikai ügyvivő kapcsán ez szintén sokat elárul. Egyrészt azt, hogy nevével ellentétben (Magyarországon használt személyazonosság) egyáltalán nem "jóbarát" (de ezt eddig is tudtuk). Ő azonban nem egyéni érdek mentén dönthetett a meg nem jelenésről. Egy nagyhatalom hivatalos képviseletében eljárva megteheti, hogy egy kis ország kis pártjának kezdeményezésére nem megy el és arra indokot sem ad. "Ki vagy te, hogy számon kérj engem?", "Mindegy, milyen bizottságozást hív össze, nem megyek el és kész, semmilyen következménye nem lesz", "Mit tehet, ha nem megyek el? Semmit." Ilyen hozzáállásról tanúskodik a bizottsági ülésen meg nem jelenés az amerikai fél részéről. Mindez nyíltan kifejezésre juttatja, hogy az Egyesült Államok - mint nagyhatalom - egy jelentéktelen csatlósállamként kezeli Magyarországot, és ezt a diplomáciában is kifejezésre juttatja, ahogy tette azt Szijjártó Péter magyar külügyminiszter esetében is, akit az amerikai külügy nyilvánosan és hivatalosan lekezelt (mert megtehetik, és a jelentéktelen kis ország még-jelentéktelenebb vezetője nem tehet semmit). Mindez az amerikai külpolitika szokványos megnyilvánulása, lezser módon, nagyhatalmi pozícióból és erőpozícióból tárgyalnak, a tisztelet minimális látszatát is elkerülve, mert az megalázó lenne a Ki Ha Ő Nem, Világ Ura Egyesült Államok számára.
A kormánypárti politikusok részéről szintén ki nem mondott tartalmak vannak e mögött a nem megjelenés mögött. Azt jelenti, hogy a nyilvánosság számára tálalt ügy mögött egy nagyobb játszma ma van folyamatban, és mindkét fél (az amerikaiak és a kormány) pontosan tudják, hogy a valós problémának köze nincs se a NAV-hoz, se korrupcióhoz. Kizárólag ahhoz van köze, hogy a kormány megpróbál elszakadni a póráztól, amit Washington egykor a nyakába tett. Tépik a láncot, Washington pedig húzza a láncot, rövidebbre fogná a pórázt, hogy a hűséges házőrző ne szaladjon el.
A kormánypárti politikusok meg nem jelenése a bizottsági ülésen azt jelenti; tisztában vannak azzal, hogy amiről az ülésen szó lenne, annak semmi köze nincsen a diplomáciai botrányhoz és valós problémákhoz. A kormány is, és az amerikaiak is tisztában vannak vele, hogy van a valós ügy (amiről csak zárt ajtók mögött tárgyalnak), és van a nyilvánosság felé tálalt mese, mindenféle korrupcióról, és a demokrácia hiányáról. Ez egy színészkedést, ami előre meghatározott kellékekkel, előre meghatározott forgatókönyv alapján zajlik? Kizárólag Washington és a kormány dönt arról, hogy a hatalmi viszonyok éppen aktuális állást mikor és hogyan tálalják a közvéleménynek, vagy mikor milyen számonkérés-színdarabot adnak elő.
Mit csinált a Jobbik? Felmászott egy színész a színpadra, a már folyamatban lévő előadásban részt venni. Ugyan van megfelelő jelmeze, ismeri a darab forgatókönyvét és be akar állni a színpadon folyamatban lévő történésekbe, de a színpadon a munkájukat teljesítő színészek csak értetlenül néznek, hogy mit keres ez a darabhoz megfelelően beöltött idegen, aki előre el nem tervezett módon a közönség sorából egyszercsak felugrott a színpadra. A színészek tovább folytatják a színdarabot, akkor és ahogyan nekik az meg van határozva.
Ha a közönség sorából felugrik valaki a színpadra, azt nem a színdarabot játszó személyek feladata eltávolítani. Következésképp a színészek próbálják nem figyelembe venni, és tovább játszani a daraboot anélkül, hogy reagálnának a színpadra felugró ismeretlen valakinek a cselekedeteire. Bizottsági ülés? A színészek nem mennek el rá. Nekik nem ez a forgatókönyv van előírva.
Tehát annyi történt, hogy a Jobbik megpróbált cselekvőként beszállni egy színdarabba, aminek meghatározott forgatókönyve van, meghatározott kellékekkel és színészekkel anélkül, hogy a forgatókönyv írójával egyeztetett volna. Emiatt senki nem veszi komolyan (a színészek részéről). A magyarországi demokráciában akkor van számonkérés, ha arra az író részéről meghatározott forgatókönyv van, és előre jól begyakorolták a színészek. Az improvizáció - az egy másik színpad. Nem ez a színpad, nem ez az ország. Amerikának talán kellően felkészült politikusai vannak az ilyen standup-comedy-hez, mert ők már kellően sok darabot eljátszottak, kellően sok forgatókönyv alapján. Magyarországnak nem. Washington szigorúan ragaszkodik ahhoz, hogy ezen a kis magyar színpadon minden a forgatókönyv szerint menjen. Pontosan abból lehet tudni, hogy a Jobbik szándéka komoly volt ezügyben, hogy semelyik színész nem reagált rá.

http://www.hidfo.net/2014/11/15/igy-reagal-egy-igaz-szinesz-ahogy-diplomaciai-botrany-resztvevoi-reagaltak

Nyilvánosságra hozták a maláj Boeing lelövéséről készült műholdas képet

Nyilvánosságra hozta az orosz Egyes Csatorna azt a fotót, melyet egy meg nem nevezett katonai kém műhold készített a malajziai Boeing kilövésekor Ukrajnában.

Az Egyes csatorna tette közzé George Bilt légi szakértői csapatának vizsgálati eredményeit. A szakértők azt állítják, hogy Boeinget egy vadászgép üldözte, majd gépágyúval, illetve levegő-levegő rakétával lőtt rá.

A képen jól látható a Boeing 777 támadója egy SZU-25-ös vadász. Szintén jól látható a jobboldali képen a vadászgép pilótafülkéje és az elindított rakéta is. A terep, az időjárás, a repülőgép mérete teljes mértékben összhangban van a katasztrófa körülményeivel.

Magunk ellenőriztük a műholdas felvételt, mely alacsonyabb kozmikus pályáról lett készítve. Ilyen légi és földi felvételeket készítenek a katonai kémműholdak. Összhangban a megadott koordinátákkal azt feltételezhetjük, hogy a fotó egy amerikai vagy brit műholdról készült. Végeztünk egy részletes képelemzést, és semmi jele nincs, hogy hamisítvány lenne, mondta az orosz mérnöki kamara szakértő alelnöke, Ivan Andrievsky.

Érdemes megjegyezni, hogy ez a kép megjelent a világhálón október 15-én, azzal a megjegyzéssel, hogy az Orosz Wikileaks tette közzé.

Ugyanakkor az orosz védelmi minisztérium az adatokat objektíven, a greenwichi időhöz viszonyítva ellenőrizte, így a kapott adatok alapján leszűkült a bizonyítás, mely szerint a fotót egy amerikai felderítő műhold készítette.

Már korábban, a rendelkezésére állt egy dokumentum, amely igazolja, hogy a maláj MH17 közelében volt egy katonai repülőgép, amely tényt próbálta figyelmen kívül hagyni a Nyugat.

Ez a pillanatfelvétel olyan dokumentum, melyet a nemzetközi légirányítók radar képeivel megegyeznek.

A Rostov légiforgalmi irányító központ rekonstruálta a a radar adatokat- a kép a lelövés előtt 20 másodperccel készült, plusz egy fotó a katasztrófa után szintén ugyanannyi idővel.

Érdekes, hogy ukrán oldalról a fotó ellenére azt mondják, hogy abban az időpontban nem végeztek katonai repülést az ország felett.

A Malaysia Airlines Boeing 777-es járata Amszterdamból tartott Kuala Lumpur irányába, és lezuhant Donyeck keleti régiójában Luhansk határához közel, melyeknek területén kiterjedt fegyveres konfliktus van.

A fedélzeten 283 utas és 15 főnyi legénység volt, akik mindannyian meghaltak.

Kapcsolódó:
Oroszország küldi a 11. segély konvojt Kelet-Ukrajnába
A NATO mesterlövésze robbantotta ki a kijevi forradalmat
Örményország is csatlakozott az Eurázsiai Gazdasági Unióhoz
Kadirov 20 ezer csecsen harcost ajánlott fel Vlagyimir Putyinnak
Cseh alezredes: a NATO egy szervezett bűnözői csoport
Előretolt NATO-bázissá fejlődik Pápa
Finnország folytatni kívánja az együttműködést Oroszországgal
Száz magyar katona megy Afganisztánba
Svájcban is hozza a formáját az amerikai diplomácia
Berlin szerint Görögország kilép az euróövezetből
Szaúd-Arábia az USA-val szövetkezve felégeti saját tartalékait
A magyar kormány rendezze a viszonyt Szíriával!
Az összeesküvés 2014-ben hatalmas vereségeket szenvedett, így a 2015-ös Kecske éve is hasonlóan fájdalmas lesz számukra



Az illuminátus uralmának vége, krízis a Vatikánban...


"Csak a megfelelő, hatalmas válságra van szükség és a világ népei elfogadják az Új Világrendet!"
(Dávid Rockefeller a sátán)


magyartudat.com