Az Európai Bizottság szóvivője sértődött nyilatkozatot közölt, miszerint a Bizottság nem támogatja határkerítés építését az Európai Unió külső határain.
Az Európai Bizottság nem teljesíti a magyar kormány követeléseit, és nem fogja finanszírozni a Magyarország déli határain épült kerítéstmondta Alexander Winterstein, az Európai Bizottság szóvivője egy pénteki sajtótájékoztatón.
A Bizottság amiatt adott ki állásfoglalást ezzel kapcsolatban, mert csütörtökön a magyar miniszterelnök arra kérte az Európai Uniót, hogy fizesse ki a déli határvédelmi rendszer költségeinek felét, elvégre ez a határkerítés a nyugat-európai országokat is védi az illegális bevándorlók áradatától.
A Bizottság cinikus válaszából kiderült, hogy ők egyáltalán semmilyen határellenőrzést nem akarnak az EU külső határain, emiatt nem finanszírozzák a magyar határkerítést sem.
“Nem finanszírozzuk a kerítések és akadályok építését a külső határokon” – mondta Winterstein, az EUobserver beszámolója szerint.
Magyarországon az önálló határőrség az uniós csatlakozás folyományaként szűnt meg. Az Európai Unió – mint a Bizottság nyilatkozata is mutatja – nem kívánja megvédeni saját külső határait.

ww.hidfo.ru/2017/09/az-eu-nem-akarja-kifizetni-a-hatarkerites-arat/