2018. március 12., hétfő

Egyedül Magyarország mert felszólalni a lakosságcsere programmal szemben

A magyar külügyminisztérium határozott kiállása miatt nem beszélhetnek közös uniós álláspontként a tömeges bevándorlás támogatásáról az ENSZ szervezetében – derült ki a 444.hu beszámolójából.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek nyilatkozva azt mondta, hétfőn az ENSZ New York-i találkozóján senki nem beszélhet közös uniós álláspontként a bevándorlás támogatásáról, hiszen ezt Magyarország mint uniós tagállam nem támogatja, ezért közös uniós álláspont sincs ebben a kérdésben.
“Az országcsoportokat követően a magyar külügyminiszter kap először szót a vitában, ahol ismerteti a kormány 12 pontos álláspontját, és világossá teszi, hogy Magyarország mindaddig ellenzi a csomagot, amíg a kormány valamennyi pontja bele nem kerül” – írták.
A rendezvényen ennek megfelelően nem szólalhat fel az EU delegációvezetője és soros elnöksége sem.
Február közepén az ENSZ menekültügyi hivatala arra kérte Magyarországot, hogy hajtsa végre azt a migrációs tervet, amit a menekültválság tetőzésekor, 2015 őszén szabadkőműves páholyok fogalmaztak meg egy közös nyilatkozatban.
Az ENSZ menekültügyi hivatalnának közleménye szerint a nemzetközi szervezet a határellenőrzés eltörlését várja el Magyarországtól, emellett követeli, hogy a százmilliós külföldi támogatásokból működő szervezetek tovább folytathassák a migráció szervezését Magyarországon és az Európai Unióban.

http://www.hidfo.ru/2018/03/egyedul-magyarorszag-mert-felszolalni-a-lakossagcsere-programmal-szemben/

Tudjuk, mit csináltál Afrikában

A brit hatóságok mindeddig alábecsülték azt a fenyegetést, amit az európai születésű terroristák afrikai utazásai jelentenek. A Scotland Yard terrorelhárításának volt vezetője szerint nem csak hazatérésük, de a schengeni övezeten belüli szabad utazgatásuk is gondot okozhat.
“Mindenki azt feltételezi”, hogy az Egyesült Királyság számára elsősorban a brit születésű terroristák Európába visszatérése jelent problémát, de a gyakorlatban sokkal nagyobb fenyegetést jelent, hogy az európai születésű terroristák hazatérésük után szabadon utazgatnak a schengeni övezetben – mondta Richard Walton, a Scotland Yard terrorelhárítás volt parancsnoka egy brit lapnak nyilatkozva. Elmondása szerint a schengeni övezet miatt a korábban becsülteknél sok ezerrel több potenciális terrorista léphet be az Egyesült Királyság területére.
Walton kifejtette; a legnagyobb veszélyt az jelenti, hogy az európai születésű terroristák afrikai útjaik után hamis dokumentumokkal térnek vissza Európába, és a schengeni övezetben szabadon mozogva el tudják kerülni a hatóságok figyelmét.
A brit hatóságok szerint az afrikai országokba utazó európai születésű terroristáknak alig harmadától vonták meg az állampolgárságot, és az ellenük való fellépést az is nehezíti, hogy sokan eleve vegyes házasságból születtek, családi hagyatékuk okán több állampolgársággal rendelkeznek.
Walton szerint az európai hatóságok amiatt kell szorosabban megfigyeljék az európai születésű potenciális terroristák afrikai utazásait, mert az egy adott országból kiutazó személy nem feltétlen ugyanazon országba fog visszatérni terrorcselekmény elkövetése céljából. “Egy francia állampolgárságú terrorista nem feltétlen Párizsba fog visszatérni, sokkal inkább Londonba” – mondta.
Walton ugyanakkor egyértelműen kijelentette, hogy a visszatérő potenciális terroristákat azonnal bíróság elé kell állítani, és a brit hatóságoknak kifinomult terrorellenes gépezet áll rendelkezésre ahhoz, hogy ellenük felhasználják az afrikai utazgatásokkal kapcsolatban szerzett információkat.

http://www.hidfo.ru/2018/03/tudjuk-mit-csinaltal-afrikaban/