2018. február 13., kedd

Feloszlathatóvá válnak a migrációt segítő szervezetek (S mennyi farkas van a Fidesz nevezetű háttérhatalmi pártban? Aki tudja, olvassa Nostredamust)

Menedék Migránsokat Segítő Egyesület.
A kormány egy új törvénnyel lehetővé tenné, hogy az ügyészség illegális tevékenység miatt feloszlasson külföldről pénzelt civil szervezeteket. A kormánypárt szerint minden szükséges akadályt le kell tenni a migrációt segítő szervezetek elé.
Egy új törvényjavaslat – elfogadása esetén – a bevándorlás illegális szervezése esetén lehetővé tenné külföldről pénzelt mozgalmak feloszlatását – derült ki az Index.hu beszámolójából. A migrációpárti hírportál kormányzati forrásokra hivatkozva azt írja, a Stop Soros törvénycsomag elfogadása esetén akár a külföldi ügynökszervezetek feloszlatása is lehetővé válna.
A törvénycsomag a civil szervezetek számára a belügyminisztérium engedélyéhez kötné a bevándorlás szervezését. A tervezet szerint ehhez az engedélyhez az után juthatnak hozzá, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatok átvizsgálják az adott szervezet működését.
“Ha egy érintett szervezet engedély kérése nélkül folytatja tevékenységét, az ügyészség felhívja annak abbahagyására, egyben intézkedik az adószám törléséhez, mondta Völner. Amennyiben ezt követően sem fejezi be működését, az ügyészség pénzbírságot szabhat ki, amelynek összege 1 millió 800 ezer forint lehet. Ha ezek után is folytatja a tevékenységét, akkor következő lépésként az ügyész bírósághoz fordulva kérheti a törlését” – írták.
A kormány által javasolt új törvények emellett arra köteleznék a külföldről finanszírozott szervezeteket, hogy támogatásaik egy részét befizessék az államkasszába; ezzel is kevesebb forrásuk maradjon a migráció szervezésére, az államnak pedig több pénze maradjon a káros tevékenységük elleni védekezésre.

Puskás Imre, a Fidesz szóvivője vasárnap újságíróknak nyilatkozva kijelentette; minden akadályt le kell tenni a bevándorlást támogatók és az azt finanszírozók elé.
A törvénycsomag elfogadásához a jobboldali ellenzék támogatására is szükség van.

http://www.hidfo.ru/2018/02/feloszlathatova-valnak-a-migraciot-segito-szervezetek/Amerikai oligarcha pénzén kritizálják a magyar országgyűlés munkáját

Majtényi László, a külföldi ügynökhálózat államfőjelöltje.
Az Eötvös Károly Intézet elemzése szerint alkotmányellenes lehet a kormánypártok által javasolt “Stop Soros” törvénycsomag – írja a 24.hu. A külföldről finanszírozott szervezet kritikája várható volt, hiszen 145 millió forintot kaptak erre a célra.
“A jogvédő szervezet szerint a „Stop Soros” kifejezés önmagában ellentmond annak, hogy a törvények megkülönböztetés nélkül mindenkire vonatkoznak, általánosan kötelező szabályokat írnak elő. A javaslat visszaélés a jogalkotói hatalommal és sérti a jogállamiság alkotmányos alapelvét. A korábbi tervezettel ellentétben már leplezni sem próbálja, hogy nem illegális tevékenységet, hanem jogszerű magatartásokat büntet”írták.
A szervezet ugyanakkor nem vitte túlzásba a törvényjavaslat kritizálását; mint kiderült, G. Soros alapítványa mintegy 145 millió forinttal támogatta őket, ebből sikerült összehozni egy az országgyűlés munkáját kritizáló írományt.
Korábban az Origo.hu járt utána a külföldről finanszírozott csoport kétes pénzügyeinek, ekkor az oknyomozó újságírók kutakodásának hatására fokozatosan egyre nagyobb anyagi támogatásokat vallott be a szervezet. Végül hivatalosan is elismerték, hogy 2009 és 2015 közt az Open Society Institute egymagában is több mint százmillió forintot küldött nekik.
Az amerikai oligarcha által alapított szervezet most elsősorban a Stop Soros törvénynek azon vonatkozását kritizálja, ami megakadályozná, hogy a külföldről finanszírozott ügynökök külföldre utazzanak kiképzésre, összekötőik pedig Magyarországra utazzanak az illegális pénzekkel.

“A miniszter bármely magyar állampolgárt kitilthat úgy a nyolc kilométeres határsávból, hogy döntését bíróság sem vizsgálhatja felül”
– írták, utalva arra, hogy a külföldi ügynökhálózat legalaposabban kiképzett kulcsfigurái ezáltal a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtértől is távoltarthatóak.
Az Eötvös Károly Intézet “elemzéséből” emellett kiderül: szerintük belefér az egyesülés és gyülekezés szabadságába, hogy egy ideológia megvalósítása érdekében egy külföldi oligarcha szervezetenként százmilliós támogatásokkal működtessen kiterjedt mozgalmi hálózatot Magyarországon.
Az Eötvös Károly Intézet külföldről finanszírozott politikai tevékenysége korábban a titkosszolgálatok figyelmét is felkeltette; 2016. júniusában a szervezet azt állította, hogy lehallgató készüléket talált egy irodájában, és valószínűleg valamelyik hazai titkosszolgálat figyeli a tevékenységüket.

http://www.hidfo.ru/2018/02/amerikai-oligarcha-penzen-kritizaljak-a-magyar-orszaggyules-munkajat/

A földgáz miatt fordult egymás ellen két NATO-tagállam

A görög külügyminisztérium azzal vádolja Törökországot, hogy sérti a nemzetközi jogot és Ciprus szuverén jogait egy gázmezőn a kitermelési munkálatok megakadályozásával.
A török haditengerészet nemrég megakadályozta, hogy ciprusi energiahordozók kitermelésére szerződött nyugati cégek földgáz után kutassanak egy területen, ami a török fél szerint Törökország felségterületéhez tartozik. A NATO-tagállamok közt annak kapcsán alakult ki konfliktus, hogy több NATO-tagállam is érdekelt a régió gázmezőinek feltérképezésében és kitermelésében, Törökország azonban saját felségterületeként kezeli a vitatott hovatartozású területeket.
A görög külügyminisztérium szerint a török fél “sérti a nemzetközi jogot és Ciprus szuverén jogait”, amikor megakadályozza a térségben kutatási munkálatok végzését.
“Felszólítottuk Törökországot, hogy a továbbiakban tartózkodjon az illegális cselekményektől és a nemzetközi jognak megfelelően tarsa be kötelezettségeit” – áll a külügyminisztérium közleményében.
Korábban Ciprus elnöke, Nikosz Anasztasziedisz szintén azt mondta; “meg fogja tenni a szükséges lépéseket”, miután Törökország nem engedte be a kutatóhajókat a kérdéses területekre.
A ciprusi elnök ugyanakkor azt is egyértelművé tette, hogy el fognak kerülni minden olyan lehetséges lépést, ami a helyzet eszkalálódásához vezetne.
A február elején történt incidens során az Eni olasz energetikai cég fúróhajóját állította meg a török haditengerészet, mintegy 50 kilométerre a tervezett céltól, amit a térségben zajló katonai tevékenységgel indokoltak.

http://www.hidfo.ru/2018/02/a-foldgaz-miatt-fordult-egymas-ellen-ket-nato-tagallam/Újabb török-görög incidens az Égei-tengeren

A görög hatóságok azt állítják, hogy a török parti őrség megrongálta a görög parti őrség egy hajóját egy vitatott hovatartozású területen. Az incidens azt követően történt, hogy Törökország megfenyegette a görög védelmi minisztert.
Hétfőn éjjel újabb incidens történt az Égei-tenger egy vitatott hovatartozású területén; az incidens során a török partiőrség egy hajója ütközött egy török járőrhajóval, egy olyan helyen, ami szerintük Törökország felségterületéhez tartozik, a görögök szerint azonban Görögország része.
Az incidens során személyi sérülés nem történt, de a görög hajó megrongálódott – derült ki a Ekathimerini.com beszámolójából.
Törökországnak és Görögországnak régóta területi követelései vannak egymással szemben, de a katonai szövetség nem avatkozik be a két tagállam közt kibontakozó konfliktusba.
Törökország saját területeihez sorolja az Imia (török nevén Kardak) szigetet, és az utóbbi hét folyamán a török elnök tanácsadója azt mondta, “eltörik a kezét és lábát annak a görög politikusnak, aki be meri tenni a lábát erre a szigetre.”
A fenyegetés Yigit Bulut, Erdogan főtanácsadója részéről hangzott el, azt követően, hogy a görög védelmi miniszter megkísérelt látogatást tenni a vitatott hovatartozású területeken.
Korábban a török haditengerészet nyugati cégek földgázkitermelését is megakadályozta Ciprus közelében. A török államfő kedden a történtek kapcsán azt mondta, hogy Görögország, Ciprus és bármely nemzetközi vállalat Törökország felségvizeire való belépés nélkül kell folytassa korábbi tevékenységét, ellenkező esetben a török fegyveres erők készen állnak újra megakadályozni ezeket a kísérleteket.

http://www.hidfo.ru/2018/02/ujabb-torok-gorog-incidens-az-egei-tengeren/