2015. január 31., szombat

A legfejletlenebb régió Magyarország

Magyarországon kevés ember, alacsony termelékenységgel, nagyon sokat dolgozik. Négymillió ember létminimum alatti jövedelemből él, ebből több mint egymillió munkából visz haza ilyen keveset. Ezek az emberek egész napjukat azzal töltik, hogy a puszta létezésüket fenntartsák. Nem tudják képezni magukat, az egészségük tönkremegy, nem lesznek tájékozottak, foglalkozhatatlanná teszi őket, számukra a mai társadalomban nem, vagy csak nagyon alacsony hozzáadott értékű munka jut. Az észtek, a csehek és a szlovákok például az európai uniós átlag fölött helyezkednek el, tehát a rendszerváltást nem mindenütt követte társadalmi kettészakadás. Magyarország kicsúszott ebből a csoportból, a bolgárokkal és románokkal tart együtt.
Amikor beléptünk az EU-ba, Nógrád megye és Budapest között 1:3 volt az arány, mára ez közelebb van az 1:6-hoz. Három részre szakadt az ország. A világváros Budapest Prágával, Béccsel vetekszik, az észak-nyugati régióban a multik befektetése miatt viszonylagosan jobban megy, a többi régió viszont leszakadt. A Dél-Alföld, Észak-Magyarország, Dél-Dunántúl az Európai Unió 20 legfejletlenebb régiója között szerepelnek. Egy olyan környezetben, ahol az sem garantált, hogy valaki be tudjon fűteni, vagy egészségesen táplálkozni, nem jut energia a tanulásra. És ma már felnőtteknek is folyamatosan tanulnia kéne, más országokban is ezt teszik. Az EU-s fejlesztések főleg infrastruktúra – hulladékgyűjtés, szennyvízkezelés, vasút – fejlesztésére szólnak, ami fontos, de nem igazán realizál belőle érezhető módon a hétköznapi ember. Évente a GDP 2-2,5 százalékát kaptuk az Európai Unótól támogatásként, ez összesen a GDP harmadát is kiteszi a csatlakozásunk óta, miközben alig volt pár százalék valóságos gazdasági növekedés. Sok vállalkozó kiveszi a pénzt vállalkozásából. Luxuslakásban él, drága autóval jár és külföldön vesz ingatlant, miközben munkásait minimálbéren tartja. A közalkalmazotti bértáblának a fele lecsúszott a létminimum alá. Pedig ha százezer állami alkalmazottnak a minimálbérről megemelnék a fizetését a létminimumra, az csak évi húsz milliárd forintba kerülne.
Míg például Dánia a GDP-jének kilenc százalékát költötte oktatásra, mi 3,7 százalékot. Európában mi beszélünk legkevésbé idegen nyelveket, a diákok képességeit, felkészültségét is vizsgáló PISA-felmérések eredményei zuhannak, iskolarendszerünk a gazdag térségekben jó, a szegény térségekben rossz oktatást nyújt. Egyes felmérések szerint Magyarországon a gyerekek 36 százaléka éhezik - hozzátéve, hogy ebben a cigányság adatai is szerepelnek a fősodor szerint.
Ha csak negyedével nőne a termelékenységünk, dupla ekkora béreink lehetnének, és dupla ekkora bevételei a költségvetésnek. Ez a helyzet Szlovéniában. Ehhez oktatás kell, erre pedig a jelenlegi költségvetésből is volna pénz költeni, ha már annyira futtattják az állampártiak a foglalkoztatási, az oktatásfejlesztési programjaikat.


Várhegyi Kálmán

Putyint terroristavezérré nyílváníttatnák

Ukrajna hamarosan kezdeményezni fogja az ENSZ-ben, hogy a világszervezet nyilvánítsa Oroszországot terrorizmust támogató országnak, Putyin elnököt meg terroristavezérnek(agresszor) minősítenék - jelentette ki Jurij Szerhejev, Ukrajna ENSZ-nagykövete.


A fő vád;
még több területet próbálnak meg ellenőrzésük alá vonni, hogy szárazföldi stratégiai folyosót teremtsenek az oroszok, a tavaly magukhoz csatolt Krím félszigethez.
Kijev az ukrán parlament e héten elfogadott határozatával egybehangzó határozattervezetet készül előterjeszteni az ENSZ Közgyűlésében. Az ukrán parlament olyan nyilatkozatot fogadott el még kedden, amelyben Oroszországot agresszor államnak, a kelet-ukrajnai Moszkva-barát donyecki, illetve luhanszki népköztársaságait pedig terrorszervezeteknek minősítette. Szerhejev azt is mondta: "hatalmas háború" lehet a következménye, ha a délkelet-ukrajnai szeparatisták még több területet próbálnak meg ellenőrzésük alá vonni, vagy szárazföldi folyosót teremteni a Krím félszigethez, amelyet Oroszország tavaly márciusban elcsatolt Ukrajnától. Ukrajna és a Nyugat szerint Oroszország fegyverrel és katonákkal támogatja a kelet-ukrajnai felkelőket. Moszkva tagadja ezt.
Sajtótájékoztatóján az ukrán ENSZ-nagykövet azt a kérdést is felvetette, vajon mit keresnek csecsenek a Donyec-medencében. Szavai szerint Csecsenföldről érkezett oroszországi muzulmánok is részt vesznek a harcokban. "Nem tudjuk, hogy az oroszországi muzulmánok mit keresnek Ukrajnában. Az ortodox vallásért harcolnak? Vagy az orosz értékek védelmében?" - tette fel a kérdést az ukrán diplomata. Az Unian nyugat-ukrán hírügynökség emlékeztet arra, hogy az oroszbarát szeparatisták "Halál" zászlóaljában harcoló csecsen "önkéntesek" mintegy háromszázan vannak Kelet-Ukrajnában, és többségükben 10-20 év harctéri tapasztalattal rendelkező harcosok, akik 70 százalékban különleges alakulatoknál szolgáltak eddig.

Gölöncsér Miklós

Kilenc dollárt ért az amerikai tábornok elismerése

A hét folyamán Ben Hodges amerikai tábornok kitüntetéseket adott át egy kijevi kórházban, azoknak az ukrán katonáknak, akik az orosz népfelkelők elleni harcban szereztek súlyos sérülést. Többen közülük valamely végtagjukat veszítették el a háborúban, - az amerikai tábornok pedig köszönetet mondott ezért.
A kapott kitüntetések már az eBay-en elkeltek. A vevő és az eladó is 9 dollárra árazta az amerikai tábornok által adott "elismerést".
Hídfő.net.ru | Sword of Freedom
http://www.hidfo.net.ru/2015/01/31/kilenc-dollart-ert-az-amerikai-tabornok-elismerese

Craig Roberts: küszöbön áll az EU és NATO összeomlása

Paul Craig Roberts, amerikai politikai elemző szerint Görögország más, a Nyugat által kifosztott országok útjára léphet, ha hátat fordít a nyugati pénzintézeteknek.
Roberts a King World News hírügynökségnek nyilatkozva kifejtette, hogy a BRICS országok által felállított fejlesztési bank segítheti ki Athént a szorult helyzetben, ami precedens értékű, és emiatt Spanyolország, Olaszország, Írország és Portugália közelről figyelemmel kíséri a helyzet alakulását. "Ha ezek az országok ráeszmélnek, hogy Európa nem segíti ki őket abból a nehéz helyzetből, amibe a megszorítások miatt jutottak, Oroszország, Kína és India felé fognak fordulni".
Hídfő.net.ru | Craig Roberts
Roberts szerint "ebben az esetben a perifériaországok Németország, Washington és az IMF ellen fordulnak, akik börtönbe zárták és kirabolták őket. Ha a nyugat nem vonja le a megfelelő következtetéseket, az katasztrófához vezethet. Ez az Európai Unió és a NATO összeomlását jelentené."

http://www.hidfo.net.ru/2015/01/31/craig-roberts-kuszobon-all-az-eu-es-nato-osszeomlasa

Görögország kiléphet a NATO-ból és az Európai Unióból

A nyugati sajtóban a görögországi választások előtt és után igen nagy figyelmet kapott, mire lehet majd számítani az azóta már kormányra jutott Sziriza párttól. Miközben a sajtó a nemzetközi hitelek újratárgyalásával és görög államcsőd lehetőségével foglalkozott, semennyi figyelmet nem kapott az a vonatkozás, hogy a Sziriza hatalomra jutása hogyan módosítja majd a katonai erőviszonyokat Európában.
Hídfő.net.ru | Sziriza
A párt választási programjának utolsó, 40. pontja, hogy Görögország bezár minden, az ország területén működő idegen katonai létesítményt, és kilép a NATO-ból.
A Sziriza - programja alapján - csökkenti majd a katonai kiadásokat, és minden, a Balkánon és Afganisztánban szolgálatot teljesítő görög katonát hazahívnak. Beszüntetnek minden katonai együttműködést Izraellel, és elismerik a palesztin államot az 1967-es határok alapján. A Sziriza emellett tárgyalásokat kezd Törökországgal a hosszú távú együttműködésről, és népszavazásra bocsátja az Európai Unióval fennálló kapcsolatot.
A Sziriza egyelőre eltökéltnek tűnik a mostanra hivatalosan is bejelentett geopolitikai fordulat lebonyolítása mellett, mert eltörlik az országgyűlési képviselők mentelmi jogát. Ez a lépés megkönnyíti a politikai leszámolásokat, tehát a pártfegyelmet sértő és a geopolitikai átmenetet hátráltató politikusok nagyon hamar mindenféle korrupciós ügyekkel ki lesznek téve a népharagnak, és a mentelmi jog nem védi meg őket.
Bár a Sziriza a választásokat megelőzően ígéretet tett arra vonatkozóan, hogy nem lépnek ki az Európai Unióból, úgy tűnik, ez mindössze azon fog múlni, hogy milyen lehetőségeik vannak az Európai Unióból kilépésre. A NATO elhagyását azonban nem fogják népszavazásra bocsátani, és a Törökországgal kötött hosszú távú együttműködés már az új biztonságpolitikai megállapodások előkészítését jelentheti. Törökország hátat fordít a nyugatnak, és a térségi hatalom magával húzza Görögországot, akkor is, ha a Sziriza-kormány eredetileg csak egy gőzlevezető alternatíva lett volna, ami felfogja a nyugatellenes szavazatokat, de a nyugati tömbön belül tartja az országot.

http://www.hidfo.net.ru/2015/01/31/gorogorszag-kilephet-nato-bol-es-az-europai-uniobol

Változnak a nemzetbiztonsági ellenőrzés szabályai és az ezzel kapcsolatos egyes jogorvoslati lehetőségek, vizsgálatok, bírósághoz fordulás rendje február 1-jétől.

A nagyrészt vasárnap életbe lépő törvénymódosítás részletesen szabályozza a nemzetbiztonsági ellenőrzés kezdeményezésének, menetének és lehetséges következményeinek körét. A jövőben az Országgyűlés külügyi bizottsága tagjainak is át kell esniük nemzetbiztonsági ellenőrzésen, melyet jelen helyzetben február 28-ig kell kezdeményezni.

A nemzetbiztonsági törvény módosítása kitér az úgynevezett felülvizsgálati eljárásra, amely például akkor folytatható le, ha a nemzetbiztonsági ellenőrzés alapjául szolgáló jogviszonyban álló személy jogviszonyának tartalma lényegesen megváltozik, fokozottabban ki van téve a befolyásolási törekvéseknek. Továbbá, ha nemzetbiztonsági kockázatra utaló körülmény merül fel, így például az ellenőrzött személy vagy közeli hozzátartozója ellen büntetőeljárás indult, külföldi személyekkel, szervezetekkel, érdekeltségekkel kapcsolatos körülményeiben lényeges változás következett be, kábítószer-fogyasztás, alkoholfüggőség, igazolható jövedelemhez képest jelentős mértékű eladósodottság, jelentős mértékű, ismeretlen eredetű vagyongyarapodás, az igazolható jövedelemből nem fedezhető életvitel figyelhető meg.

Az alapvető jogok biztosának adott jogkörök alapján a felülvizsgálati eljárás alá vont személy kérheti az ombudsmantól a felülvizsgálati eljárás elrendelésének és lefolytatásának vizsgálatát az alapvető jogokkal összefüggő visszásság megállapítása érdekében. E vonatkozásban az ombudsman hivatalból is vizsgálhatja a felülvizsgálati eljárás elrendelésének és lefolytatásának nemzetbiztonsági gyakorlatát.

A módosítás kitér a nemzetbiztonsági ellenőrzéssel kapcsolatos jogorvoslatra. E szerint a nemzetbiztonsági ellenőrzés alá eső személy többek között a biztonsági szakvéleményben szereplő, általa valótlannak tartott megállapításokkal, kockázati tényezővel szemben panasszal élhet a nemzetbiztonsági szolgálat főigazgatója útján a miniszternél, továbbá, a nemzetbiztonsági ellenőrzés alá eső személy jogviszonyának megszüntetésekor bizonyos esetekben kezdeményezheti a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságnál a döntés felülvizsgálatát. Ilyen ügyekben nemzetbiztonsági ellenőrzésen átesett bíró jár el zárt tárgyaláson, soron kívül.

A bíróság ezekben a perekben a nemzetbiztonsági kockázatot megállapító biztonsági szakvélemény kiadásának alapjául szolgáló eljárás jogszerűségét vizsgálja, de jogköre nem terjed ki a nemzetbiztonsági kockázat megállapításának szakszerűségére. Eljárási szabálysértés esetén a bíróság a nemzetbiztonsági kockázat megállapítására vonatkozó döntést hatályon kívül helyezi és a nemzetbiztonsági ellenőrzést végző nemzetbiztonsági szolgálatot új eljárásra kötelezi.

Egyes döntések ellen az érintettek az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságához fordulhatnak. A törvénymódosítás érinti a nemzetbiztonsági szolgálatok parlamenti ellenőrzésének kérdéseit és egyebek mellett kitér arra is, hogy egyes nemzetbiztonsági ellenőrzéseket le kell folytatni, ha az ellenőrzés alá vont személy érvényes és kockázatmentes biztonsági szakvéleménye 2010. március 31-ig került kiállításra.

Az Alkotmánybíróság (Ab) tavaly márciusban alaptörvény-ellenesnek nyilvánította azt a korábbi szabályozást, amely nem tette lehetővé, hogy az ellenőrzött személy külső jogorvoslatot vegyen igénybe.

Az alkotmánybírósági eljárást Szabó Máté korábbi ombudsman kezdeményezte, indítványa nyomán az Ab már az érdemi döntés meghozatala előtt felfüggesztette a kifogásolt szabályok egy részének 2013 júliusi hatálybalépését.

Az Ab tavaly márciusban kimondta, hogy alkotmányellenes az a korábbi rendelkezés is, amely szerint a nemzetbiztonsági ellenőrzés alá eső személlyel szemben az ellenőrzés alapjául szolgáló jogviszonya idején évente kétszer 30 napig titkos információgyűjtést is lehet folytatni. Az Ab indoklása szerint az akkor vizsgált szabályozás megteremtette a kereteket az ellenőrzött személyek és családjuk életének, személyes kapcsolatainak, akár intim életének megfigyelésére, nyilvántartásba vételére. A nemzetbiztonsági szempontból kifogástalan személyekről és családtagjaikról is bármit meg lehet tudni. Mind az ellenőrzés folyamatosságának előírása, mind a titkos információgyűjtés lehetősége túlmegy a magánélet tiszteletben tartásához fűződő jog szükséges és arányos korlátozásának mértékén - értékelte az Ab.

A tavaly decemberben elfogadott és javarészt vasárnap életbe lépő törvénymódosítás kitér arra is, hogy "a nemzetbiztonsági ellenőrzés során a kockázati tényezők vizsgálatának és értékelésének arányosnak kell lennie a nemzetbiztonsági ellenőrzés alapjául szolgáló munkakörhöz kapcsolódó, a minősített adat védelméhez fűződő és más biztonsági követelményekkel. A nemzetbiztonsági ellenőrzés során az eljáró nemzetbiztonsági szolgálat köteles a nemzetbiztonsági ellenőrzés lefolytatásához feltétlenül szükséges, az érintett alapvető jogait legkevésbé korlátozó eszközt igénybe venni".

A nemzetbiztonsági kérdőívben pedig a jövőben arra is rákérdeznek, hogy az elmúlt öt évben korlátozták-e az érintett, illetve közeli hozzátartozója beutazását valamely országba.MTI

Merkel csapdába jutott, két rossz közül kell válasszon

Jacques Sapir francia geopolitikai és makroökonómiai szakértő szerint a Sziriza hatalomra jutása választás elé állítja Németországot, és Berlin indirekt módon kiprovokálhatja az eurozóna felbomlását, ha túl éles reakciót ad a Görögországban zajló eseményekre. "Németország mozgástere lecsökkent, egy túl gyors reakcióval indirekt módon kiprovokálhatják az eurozóna összeomlását."
Hídfő.net.ru | Jacques Sapir
Sapir szerint Németország vagy elfogadja a görög államadósság átstrukturálását - és ez esetben ugyanerre számíthat Portugália, Írország, Spanyolország és Olaszország részéről -, vagy kemény állásfoglalást hoz és kiprovokálja a konfrontációt Görögországgal. Utóbbi esetben Berlin lépése ahhoz vezethet, hogy Görögország elhagyja az eurozónát, és ezzel láncreakció venné kezdetét.
A francia szakértő szerint Németország két rossz közül kell válasszon, és a német kormány mostanra megértette, hogy csapdába esett. "Nem számít, melyik lehetőséget választják, a Németország központú Európai Unió meggyengülve kerül ki ebből a helyzetből."

http://www.hidfo.net.ru/2015/01/31/merkel-csapdaba-jutott-ket-rossz-kozul-kell-valasszon

Samu bácsi elmondja a lényeget

Nem érted, mi folyik a Közel-Keleten? Elmagyarázom: MI, amerikaiak és Európai szövetségeseink, támogatjuk az iraki kormányt az ún. Iszlám Állam elleni harcában.
Az Iszlám Államot mi egyáltalán nem szeretjük, de Szaud Arábiát, az Iszlám Állam fő támaszát, nagyon szeretjük. Mi nem szeretjük Szíria elnökét, Asszadot sem, ezért támogatjuk az ellene harcolókat, kivéve persze az ún. Iszlám Államot, amely szintén harcol ellene, ezért lehet, hogy mégis kedveljük Asszadot. Ezt egyelőre nem mondjuk senkinek, mert akkor bárki azt hihetné, hogy az oroszokat is kedveljük, hiszen az oroszok szeretik Asszadot.
Mi ugyan nem szeretjük Iránt, aki az ellenségünk, de Irán támogatja az iraki elnököt az Iszlám Állam elleni harcában, tehát a barátunk. Azaz: némely barátunk az ellenségeinket támogatja, némely ellenségünk meg tulajdonképpen a barátunk; miközben bizonyos ellenségeink harcban állnak más ellenségeinkkel, akiket mi szívesen látnánk vesztesként, ám nem szívesen látnánk győztesként azokat az ellenségeinket, melyek más ellenségeink ellen harcolnak. Ha szétverik, még mielőttünk, azokat, akiket mi szeretnénk szétverni, akkor a helyükre olyanok kerülhetnek, akiket még kevésbé kedvelünk és ezért majd szét kell vernünk őket.
Nagyon zavar bennünket, hogy az Iszlám Állam, szövetségesünktől, Törökországtól vásárolt olajfinomítókat és a törököknek adja el az olaját, ezért ezeket az
olajfinomítókat kicsit lebombáztuk, ezzel is jelezve, hogy Törökország nem annyira jó barátunk. Nem örülnénk ugyanis, ha valaki azt hinné, hogy Törökországon keresztül esetleg mi vásároljuk fel az Iszlám állam olaját és ezzel áttételesen pénzügyileg támogatjuk az Iszlám Államot. E nélkül is mindenki abban
a tévedésben van, hogy Szaud Arábia befolyásolásával valójában mi találtuk ki és támogatjuk az Iszlám Államot, akit azért bombázunk, nehogy azt higgyék, hogy ez így van, ne hogy azt higgyék, hogy tulajdonképpen szeretjük őket, hiszen a tetteink jogosságát igazolják, akár csak az ikertornyok esete.
És ez az egész azzal kezdődött, hogy elfoglaltunk egy országot azzal a céllal, hogy kiszorítsuk onnan a terroristákat, akik valójában nem is ott voltak addig, amíg mi oda nem mentünk kiszorítani őket.
Most már világos..?!
(K-W. K.)

Fel akarták oszlatni az Ajdar zászlóaljat - fegyverrel vonultak a védelmi minisztériumhoz

Tegnap reggel jelentette be az ukrán média, hogy feloszlatják az Ajdar - főként a Jobb Szektor tagjaiból álló - önkéntes alakulatot. A kormány úgy gondolta, hogy az orosz lakosság terrorizálására felszerelt nemzetiszocialista szervezet leteszi majd a fegyvert, miután az atlantista kormány bejelenti, hogy már nincs rájuk szükség. Az események azonban fordulatot vettek, és újra bebizonyosodott, hogy Kijev mostanra nem tudja kontroll alatt tartani az országban működő félkatonai szervezeteket, amiket jobb híján a fronton akart elvéreztetni. Az Ajdar fegyveresei, a határozat kiadását követően, órákon belül gyülekezni kezdtek a védelmi minisztérium épülete előtt Kijevben, hogy nyomást gyakoroljanak a kormányra.
Hídfő.net.ru | Ajdar Kijevben
Mivel az atlantista kormánynak a nyugati csapatokon kívül nincs semmilyen támasza Ukrajnában, az Ajdar pillanatokon belül elérte célját. A védelmi minisztérium épülete előtt nem kényszerítették fegyverletételre az alakulatot, ehelyett a kormány megváltoztatta "álláspontját", és felszerelik az Ajdar különítményt minden szükséges fegyverezettel, hogy inkább a fronton maradjanak.
Az ukrán védelmi minisztérium közleményt adott ki, miszerint az Ajdar zászlóaljat megerősítik, és a hadsereg felszereléseiből megkapnak mindent, amire szükségük van. Az alakulat vezetőit leváltják, az Ajdart a továbbiakban nem a kormány által kijelölt személyek vezetik, hanem a Jobb Szektor soraiból kikerült személyek. A védelmi minisztérium közleménye szerint (mi mást mondanának?) a személycserék nem a zászlóalj személyi állományának nyomására történtek.
Az Ajdar önkéntes alakulat az Ukrán Fegyveres Erőknek alárendelt katonai struktúra, ami a védelmi minisztérium "irányítása" alatt vesz részt az orosz szabadságharc leverésében. Megalakítására azt követően került sor, hogy 2014 február végéig, az EuroMajdanból kinövő utcai harcok során amerikai zsoldosok és hazai szélsőjobboldali szervezetek eltávolították a hatalomból az ukrán kormányt. Az utcai harcokat egy a nyugati országok által azonnal elismert atlantista kormány beiktatása követte, a "felhasznált hazai anyag", vagyis a kormány eltávolítása során felfegyverzett szélsőjobboldali szervezetek pedig nemkívánatossá váltak Ukrajnában. A kijevi kormány úgy próbálta bebiztosítani saját hatalmát, hogy a felfegyverzett jobboldali szervezeteket besorozta és elküldte a frontra meghalni.
A Donyecki és Luganszki Népköztársaság területén mostanra a Jobb Szektor több száz tagja halt meg, többségében fiatalok, és sokan közülük nem élték meg a 18. életévüket. A Jobb Szektor tagjai rendre arról számoltak be, hogy az ukrán katonai vezetés a front legveszélyesebb területeire küldi őket, ahol ellátmányt, erősítést nem kapnak, és a felettesek nem válaszolnak semmilyen rádióüzenetre. A frontra küldöttek számára nyilvánvalóvá vált, hogy a kormány szándékosan meghalni küldte őket oda, emiatt tömegesen hagyták el a frontot a Jobb Szektor besorozott tagjai, az ukrán hatóságok pedig eljárásokat indítottak a frontról hazatérő fiatalok ellen.
2014 augusztusában Dimitrij Jaros, a Jobb Szektor vezetője megfenyegette a kijevi vezetést, hogy amennyiben nem szünteti be a rendőrség a Jobb Szektor tagok elleni büntetőeljárásokat és nyomozásokat, és nem engedik szabadon a börtönökből a már letartóztatott tagokat, az akkor még a fronton harcoló Jobb Szektor zászlóaljak Kijev ellen vonulnak.
Hídfő.net.ru | Dmitrij Jaros
A Jobb Szektor már több alkalommal tartott erődemonstrációt Kijevben a minisztériumok épülete előtt, és minden alkalommal láthatóvá vált; a kormánynak nincsen ereje ahhoz, hogy erőpozícióból leszámoljon a fegyveres ellenzékkel.
2014 áprilisában a kormány egyszer már be akarta tiltani a Jobb Szektort, akkor a szervezet fegyveresei a Legfelsőbb Bíróság épülete elé vonultak, hogy erőt mutassanak és ezzel megakadályozzák a szervezet betiltását. Később Dimitrij Jaros, a Jobb Szektor vezetője megállapodott a védelmi minisztériummal, hogy a szervezetet integrálják az ukrán hatalmi struktúrákba. A Jobb Szektor csoportjait beépítették az ukrán hadsereg, a belügyi erők és az Ukrán Biztonsági Szolgálat struktúráiba, majd visszaküldték őket a frontra meghalni.
A kijevi atlantista kormány azonban sokadszori próbálkozásra sem tudott leszámolni a fegyveres belső ellenzékkel. A Jobb Szektor tagjai - most épp az Ajdar zászlóalj részeként - újra Kijevben vannak és erőt demonstrálnak. Akik eddig túlélték, azok nagyrészt közel egy éves harctéri tapasztalattal rendelkeznek. Az atlantista kormányt eközben se az ukrán katonák, se a rendőrség nem támogatja, Kijev emiatt nem meri utasításba adni a Jobb Szektorral szembeni közvetlen fegyveres konfrontációt.

http://www.hidfo.net.ru/2015/01/31/fel-akartak-oszlatni-az-ajdar-zaszloaljat-fegyverrel-vonultak-vedelmi-miniszteriumhoz

Donbasszi helyzetkép

gyebalcsevo
Tegnap estére Uglegorszkban a helyi tanács épületére kitűzték a népköztársasági erők Újoroszország zászlaját. A város teljes mértékben a milicisták ellenőrzése alatt áll. Mára virradóan 110 valcmanista adta meg magát a környéken.

(Малоорловкa)Malaorlovkában is harcok dúltak egész éjjel.
(Новоорловкa)Novoorlovkánál elakadt a martalócok támadási kísérlete.
Gorlovka mentesítésére úgy döntött a népfelkelők vezérkara, hogy irány (Дзержинск)Dzserzsink!
(Майорск)Majorszknál és a Kirovhoz közeli (Дружб)Druzsbánál ezért az éjszaka folyamán támadást indított a milicia Nyalókakirály hordái ellen.

https://balrad.wordpress.com/2015/01/31/donbasszi-helyzetkep/


Újabb “katlan” alakul Donbasszban?

Nyalókakirály és kijevi juntájának minden donbasszi tervét és elképzelését borítani fogja egy újabb katlan kialakulása.

Gyebalcevotól északi irányba már javában folynak is a népköztársasági erők ilyen irányú műveletei. Popasznajától-Artyemovszkig “terelgetik szépen” ebbe az északi katlanba a valcmanista hordákat.
popasznaja

Jelen idő szerint (a népköztársaságiak semmi jelét nem adták idáig ugyanis a szokásos “hétvégi lazításnak”) már Popasznajánál verik a martalócseregletet a miliciák.

Márpedig ha ez az északi katlan is megvalósul?-az komoly fejfájást okoz a kijevi udvarnak! Újabb tízezernyi pribék kerülhet kilátástalan helyzetbe.
ssa

“Saslik alapanyag a’la milicia”

A dolgok ilyetén alakulása arra bírta a legfőbb latorállam külügyminiszterét, hogy már a jövő héten-előreláthatólag február 5-én-Maradék-Ukrajna fővárosába repüljön. John Kerry amerikai főkülügyér személyesen kíván a körmére nézni az USA pillanatnyilag legbecsesebb kitartottjának.

A Bal-Rad viszont kapott egy ígéretet. Amennyiben Donbasszban foságba esett, megsebesült vagy meghalt kárpátaljai magyar nemzetiségű katonára bukkannak a hatóságok, nevüket közlik velünk.

https://balrad.wordpress.com/2015/01/31/ujabb-katlan-alakul-donbasszban/

tudósít
Nyoma sincs hétvégi hangulatnak Donbasszban. Amivel lőni lehet-azzal lő mindkét fél. Ami a csövön kifér.
Nyikisino martalócfészkét kitakarították a népköztársaságiak. Abban a “zsebben” élő lator már nincs.
(Чернухино)Csjernuhinoért folyik most a harc. Ott sem állnak jól Valcman pribékjei.
(Красный Пахар)Krasznyij Paharnál szintén komoly adok-kapok zajlik, de (Мироновк)Mironovka és (Мироновский)Mironovszkij térségében nagyon erőteljes nyomást fejt ki a milicia Valcman pribékjeire.
Gorlovkában “megbocsájthatatlan bűnt” követtek el Nyalókakirály latorjai. A “Kafedralnij Székesegyházat” lőtték. Persze nem csak azt, hanem az egész várost. Gorlovka ma ismét lángokban. Nagyon sok a civil halott és sebesült.

Donyeck “Kujbisev”-“Kirov-“Kijev”-“Lenin”-“Petrovszkij”-“Oktyjabrszk”-kerületei délután fél kettő óta vannak latortüzérségi támadás alatt. Avgyejevkából, Opitnojéból és Peszkin-túli tűzfészkeikből mészárolnak Valcman bérgyilkosai. A donyecki légikikötő romjait is lövik ismét.
mait

(Нижнее Лозовое)Nyizsnyeje Lozovojéért szintén támadást indítottak a népköztársaságiak.
(Луганское)Luhanszkoje falucskánál két latorposztot szétlőtt a milícia. A rohamcsapatokat már nem várták be a pribékek.
urók
Angol nyelvlecke milicistáknak
Pervomajszkot ismét lőtte ma a latortüzérség.
A 29. számú blokkposztnál ma megint olyasmi történt, amitől Valcman zsoldnyilvántartó kincstárnoka nyáladzani fog örömében. Az ellenőrző ponton lebzselő száztíz latoregyed közül mindössze huszonöt került a sztarobelszki kórházba. A többi egyed nevét le lehet radírozni a zsoldlistáról.
https://balrad.wordpress.com/2015/01/31/donbassz-ma-16/