2015. január 31., szombat

Donbasszi helyzetkép

gyebalcsevo
Tegnap estére Uglegorszkban a helyi tanács épületére kitűzték a népköztársasági erők Újoroszország zászlaját. A város teljes mértékben a milicisták ellenőrzése alatt áll. Mára virradóan 110 valcmanista adta meg magát a környéken.

(Малоорловкa)Malaorlovkában is harcok dúltak egész éjjel.
(Новоорловкa)Novoorlovkánál elakadt a martalócok támadási kísérlete.
Gorlovka mentesítésére úgy döntött a népfelkelők vezérkara, hogy irány (Дзержинск)Dzserzsink!
(Майорск)Majorszknál és a Kirovhoz közeli (Дружб)Druzsbánál ezért az éjszaka folyamán támadást indított a milicia Nyalókakirály hordái ellen.

https://balrad.wordpress.com/2015/01/31/donbasszi-helyzetkep/


Újabb “katlan” alakul Donbasszban?

Nyalókakirály és kijevi juntájának minden donbasszi tervét és elképzelését borítani fogja egy újabb katlan kialakulása.

Gyebalcevotól északi irányba már javában folynak is a népköztársasági erők ilyen irányú műveletei. Popasznajától-Artyemovszkig “terelgetik szépen” ebbe az északi katlanba a valcmanista hordákat.
popasznaja

Jelen idő szerint (a népköztársaságiak semmi jelét nem adták idáig ugyanis a szokásos “hétvégi lazításnak”) már Popasznajánál verik a martalócseregletet a miliciák.

Márpedig ha ez az északi katlan is megvalósul?-az komoly fejfájást okoz a kijevi udvarnak! Újabb tízezernyi pribék kerülhet kilátástalan helyzetbe.
ssa

“Saslik alapanyag a’la milicia”

A dolgok ilyetén alakulása arra bírta a legfőbb latorállam külügyminiszterét, hogy már a jövő héten-előreláthatólag február 5-én-Maradék-Ukrajna fővárosába repüljön. John Kerry amerikai főkülügyér személyesen kíván a körmére nézni az USA pillanatnyilag legbecsesebb kitartottjának.

A Bal-Rad viszont kapott egy ígéretet. Amennyiben Donbasszban foságba esett, megsebesült vagy meghalt kárpátaljai magyar nemzetiségű katonára bukkannak a hatóságok, nevüket közlik velünk.

https://balrad.wordpress.com/2015/01/31/ujabb-katlan-alakul-donbasszban/

tudósít
Nyoma sincs hétvégi hangulatnak Donbasszban. Amivel lőni lehet-azzal lő mindkét fél. Ami a csövön kifér.
Nyikisino martalócfészkét kitakarították a népköztársaságiak. Abban a “zsebben” élő lator már nincs.
(Чернухино)Csjernuhinoért folyik most a harc. Ott sem állnak jól Valcman pribékjei.
(Красный Пахар)Krasznyij Paharnál szintén komoly adok-kapok zajlik, de (Мироновк)Mironovka és (Мироновский)Mironovszkij térségében nagyon erőteljes nyomást fejt ki a milicia Valcman pribékjeire.
Gorlovkában “megbocsájthatatlan bűnt” követtek el Nyalókakirály latorjai. A “Kafedralnij Székesegyházat” lőtték. Persze nem csak azt, hanem az egész várost. Gorlovka ma ismét lángokban. Nagyon sok a civil halott és sebesült.

Donyeck “Kujbisev”-“Kirov-“Kijev”-“Lenin”-“Petrovszkij”-“Oktyjabrszk”-kerületei délután fél kettő óta vannak latortüzérségi támadás alatt. Avgyejevkából, Opitnojéból és Peszkin-túli tűzfészkeikből mészárolnak Valcman bérgyilkosai. A donyecki légikikötő romjait is lövik ismét.
mait

(Нижнее Лозовое)Nyizsnyeje Lozovojéért szintén támadást indítottak a népköztársaságiak.
(Луганское)Luhanszkoje falucskánál két latorposztot szétlőtt a milícia. A rohamcsapatokat már nem várták be a pribékek.
urók
Angol nyelvlecke milicistáknak
Pervomajszkot ismét lőtte ma a latortüzérség.
A 29. számú blokkposztnál ma megint olyasmi történt, amitől Valcman zsoldnyilvántartó kincstárnoka nyáladzani fog örömében. Az ellenőrző ponton lebzselő száztíz latoregyed közül mindössze huszonöt került a sztarobelszki kórházba. A többi egyed nevét le lehet radírozni a zsoldlistáról.
https://balrad.wordpress.com/2015/01/31/donbassz-ma-16/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése