2016. március 14., hétfő

Homsz tartományban az orosz légierő tegnapi szorgalma meglehetősen rossz hangulatot okozott dzsihadista berkekben.

Jónéhány bázisuk meg eszközük elpusztult. Meg hát a latoregyedek!
Deir ez-Zor kezd kiürülni martalócaitól. A közelgő kurd milíciák hírére a dzsihadisták kirajzottak a városból. De nem voltak elég óvatosak, mert Al-Jbeil falu mellett ráfutottak a kormányhadsereg 104. és 137. tüzérdandárjainak célterületére.
pmr
Palmüránál javában tart a kormányhadsereg “speciális offenzívája”! A támadó egységeknek minden lövést alaposan meg kell fontolniuk a műemlékek kímélése érdekében.
A szír-libanoni határ mentén Al-Kaf hegyvidéki részén a “Hezbollah” mért kegyetlen erejű rakéta-tüzérségi csapást az ISIS martalócbandára. A közeli libanoni városból- Ras Baalbekből-ezrek bámulták a dzsihadista pribékek százainak pusztulását.
Latakia tartományban Kabani és környékének-az utolsó tartománybeli latorerősségnek-a latormentesítése a hét közepére befejeződik!-prognosztizálják szakértők. A “Dzshabhat an-Nusra”, a ” Harakat Ahrar al-Sham” és az ún. “Szabad Szíriai Hadsereg” pribékjei hanyatt-homlok rohannak kifelé állásaikból-már amelyik egyednek erre van lehetősége-és vonulnak az ugyancsak biztos pusztulásukat jelentő Idlib tartomány felé.
Kabani
Damaszkusz közelében ma délelőtt ismét bepróbálkozott az an-Nuszra front Dzsebel- Waqa város közelében lévő Al-Tal falunál. Most sem jártak jobban mint tegnap. Sőt! Sokkal rosszabbul jártak.



“Szolnycepek” és “Uragan”! Kell ennél több élvezet? Ezt mind-mind megkapja a Palmüránál körbezárt ISIS-bűnbanda. Pokoli a hangulat!


A levegőből a “Krokogyil” -meg a földről a 152-es tarack- csak desszert!

http://www.balrad.com/2016/03/14/palmura-pokla/


Az Orosz Föderáció fegyveres erőinek Szíriába telepített harci kontingese feladatát elvégezte, a kitűzött célokat teljesítette. Vlagyimir Putyin és Bashar al-Assad elnök megállapodtak az orosz fegyveres erők aktív harci cselekményeinek Szíria területén való beszüntetéséről, és a harcokban aktívan részt vállalt kontingens mai nappal megkezdődő kivonásáról.
Vlagyimir Putyin orosz elnök a fegyveres erők főparancsnokaként utasította Szergej Sojgu honvédelmi minisztert a csapatkivonás mai nappal történő megkezdésére.
Az Orosz Föderáció Külügyminisztériuma utasítást kapott az elnöktől a Szíriai polgárháborút lezáró diplomácia rendezésre vonatkozóan.
Vlagyimir Putyin kifejezte abbéli reményét, hogy Oroszország ezen tegnapi döntése növeli a szíriai rendezés iránti bizalmat, és nagymértékben hozzá fog járulni Szíria békéjének megteremtéséhez.
Oroszország katonai beavatkozása Szíriában ezzel olyan váratlanul ér véget öt és fél hónap elteltével, mint amilyen váratlanul elkezdődött 2015 szeptember 30-án.
Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő arról tájékoztatott, hogy az orosz fegyveres erők szíriai jelenléte továbbra is biztosított lesz a Hmeymin-légibázison és a Tartus hadikikötőben. Ezen bázisok biztonsága érdekében az orosz fegyveres erők katonái továbbra is a nevezett bázisok térségében maranak.
Vlagyimir Putyin emlékeztetett, hogy ezek a katonai bázisok a jövőben is garantálni fogják a szíriai fegyverszünet betartását és a békefolyamat feltételeinek garantálását.
http://www.balrad.com/2016/03/15/fegyverek-helyett-a-diplomaciae-a-foszerep-matol/



Many Terrorist Killed in Syrian Army Lightening Offensive
Az orosz csapásmérő erők kivonásának híre nem töltheti el örömmel a törvényes szír kormány ellen még hadakozó terrorbandákat. Ez a tény ugyanis azt jelenti, hogy a szír hadsereg már a kurd és iráni milíciákkal, valamint a Hezbollahhal közösen is képes a velük való végleges leszámolásra. Ami-orosz erőkivonás ide-vagy oda-tovább zakatolt/zakatol.
umar
Aleppo rettegett hadurát-Sindat Umar banditavezért-aki bűnös élete utolsó esztendejében az “Al-Dzhebhat Shāmīyah” nevű bűnbandát gardírozta-a városhoz közeli Al-Shabab Al-Sican település határában iszkolás közben kitikkasztották.
Bandája a hír hallatára azonnal bejelentette csatlakozását a fegyverszünethez!
Az ankarai maffia nem igazán érdekelt a szíriai békés rendezésben. Tesznek is a dolog érdekében. Tegnap mintegy százötven ISIS-börtönből frissen kieresztett- martalócot dobtak át “Rai” határátkelő közelében szír területre. A banda egyedeinek mintegy fele látótávolságon belül ki is adta páráját. A többiek után zajlik a hajtóvadászat.
thá
Hama tartomány északi részén további területekről takarította ki a kormányhadsereg a dzsihadistákat. Al-Mughayr térségében Abu Omar bandavezér kiadta a páráját, egy másikat-Abu Mussaf latorfőnököt-lábai nélkül cipelték magukkal kétségbeesett pribékjei. Sok ideje már ennek a banditának sem lehet hátra ebből a földi létből.
Idlib tartományban Ma’arat Al-Nu’man térségében tovább irtja egymást a “Szabad Szíriai Hadsereg” és a “Dzshebhat an-Nuszra”. A két rivális banda számtalan egyede pusztult el tegnap a tezsvírháborúban.
Homsz tartományban Palmüránál színre léptek a kormányhadsereg T-90-es tankjai. Ezek ellenszerét az ISIS martalócok nem lelik. A latrok motorbicikliken és robogókon menekülnek a sivatag felé.

http://www.balrad.com/2016/03/15/sziria-83/

Amerikai kormányfőt neveznek ki Ukrajna élére

Natalia Jaresko ukrajnai pénzügyminiszter lett Petro Porosenko egyik jelöltje a kormányfői posztra; ezzel alig két évvel a nyugatbarát kormány hatalomra juttatása után egy amerikait állítanak Ukrajna élére. Jaresko csak azt követően kapott ukrán állampolgárságot, hogy külföldiként kinevezték a pénzügyminisztérium élére.
Az ukrán elnöki sajtószolgálat bejelentése szerint a kormányfői poszt várományosai Natalia Jaresko, Ukrajna jelenleg pénzügyminisztere, és Andrij Szadovij, Lviv város polgármestere. A közlemény szerint az elnök jelenleg találkozik a frakciók vezetőivel, hogy közös megoldást találjanak a politikai válságra, mert az mostanra mindenki számára egyértelmű, hogy új koalícióra van szükség. Eszerint több forgatókönyv is lehetséges: “technokrata” kormány Natalia Jaresko vezetésével, az összes nyugatbarát (megfogalmazásuk szerint “Európa-párti”) párt támogatásával, vagy egy politikai kormányzat Andrij Szadovij vezetésével, ami “elsősorban a reformokra összpontosítana”. Az elnök sajtófőnöke egy harmadik opciót is említett; eszerint akinek nem teszik az első két alternatíva, az nevezzen meg egy harmadik jelöltet, és keressen hozzá a parlamentben 226 szavazatot.
Az ukrán országgyűlés munkája azt követően jutott zsákutcába, hogy a kormánykoalíció de facto összeomlott. Február 15.-én Porosenko frakciója elégtelennek minősítette a kabinet 2015-ös munkáját – másnap Arszenij Jacenjuk miniszterelnök túlélt egy ellene kezdeményezett bizalmatlansági indítványt, amelynek eredményeként a kormánykoalíció felbomlott. Mivel a hatályos törvények szerint legközelebb szeptember 6.-án lehetne bizalmatlansági indítványt kezdeményezni, az ukrán kormány működése ellehetetlenült. Az alkotmány szerint az elnök feloszlathatja a parlamentet és előrehozott választásokat írhat ki, ha 30 napon belül nem jön létre a többségi kormányzást garantáló új koalíció.
Natalia Jaresko származását tekintve félig ukrán, de az Egyesült Államokban nevelkedett, és ukrán állampolgárságot csak 2014. decemberében kapott, azt követően, hogy külföldiként kinevezték a pénzügyminisztérium élére. Victoria Nuland, az Egyesült Államok eurázsiai ügyekért felelős külügyi államtitkára 2014. februárjában – közvetlen Viktor Janukovics elűzését követően – elismerte, hogy az Egyesült Államok 5 milliárd dollárt költött Ukrajna “demokratizálására”. Úgy tűnik, ez az összeg magában foglalta egy amerikai kormányfő kinevezését Ukrajna élére.


http://www.hidfo.ru/2016/03/amerikai-kormanyfot-neveznek-ki-ukrajna-elere/

Törökország megszállás alatt tartja Irak egy részét

Mintegy kétezer török katona tartózkodik Észak-Irak területén, annak ellenére, hogy a kormány tiltakozott a török csapatok bevonulása ellen. Bagdad nemzetközi segítséget kért, de a nyugati országok nem ítélik el az Irak elleni agressziót.
Az iraki Kurdisztáni Regionális Kormányzat képviselője Moszkvában hétfőn beszámolt arról, hogy a török katonák a nyugati országok hallgatólagos beleegyezése mellett ellenőrzés alá vonták Észak-Irak egy részét, és a kormány figyelmeztetései ellenére nem távoznak. Törökország decemberben küldött fegyveres erőt Ninive tartományba, Bagdad jóváhagyása nélkül. A török kormány azt állítja, hogy a helyi milíciákat kiképző török instruktorok védelmére küldte a katonákat, a terrorizmus elleni harc részeként. Aso Talabani, a regionális kormányzat képviselője azonban arra hívta fel a figyelmet, hogy ez a tevékenység Irak elleni agressziónak minősül, ami a nemzetközi közösség hallgatólagos beleegyezésével zajlik.
“Mintegy 1500-2000 török katona állomásozik ott […] Irak figyelmeztetést adott ki és követelte, hogy hagyják el az országot, de a törökök ezt figyelmen kívül hagyták. Sajnálatos módon a Nyugat, az Egyesült Államok, és az ENSZ egyaránt hallgat ezügyben.”
Ugyanakkor, a tisztviselő kijelentette, hogy a törökök nem őket “segíteni” érkeztek. “Először amiatt jöttek, hogy harcoljanak a kurdok ellen. Másodsorban pedig, hogy miután Moszult felszabadították az ISIS megszállása alól, utána is Irakban maradhassanak.”
November 8.-án Núri el-Máliki iraki alelnök – már a törökök bevonulása előtt – kijelentette, hogy a nyugati koalíciónak nem célja az Iszlám Állam nevű terrorszervezet felszámolása, ehelyett Irak területi egységét akarja megbontani, hogy így kedvezőbb feltételeket idézzen elő bizonyos energetikai együttműködések megkötésére.
Káin bélyege, az amerikai szenátus katonai bizottságának elnöke, és Lindsey Graham republikánus elnökjelölt november 29-én javaslatot tett arra, hogy török csapatok kezdjenek szárazföldi beavatkozást Irak területén. Napokkal az amerikai szenátusban elhangzott felszólalás után a török hadsereg bevonult Irakba. Káin bélyege “ajánlásának” megfelelően, több ezer török katona lépett be Irak területére, anélkül, hogy arra az iraki kormánytól engedélyt kaptak volna.
Káin bélyege és Lindsey Graham elgondolása szerint az Egyesült Államok nem önmagában kezdene katonai beavatkozást Irak (és Szíria) területén, hanem előbb Törökország, Egyiptom és Szaúd-Arábia hajtana végre szárazföldi hadmozdulatokat a két országban, azt követően érkezne tízezer amerikai katona.


http://www.hidfo.ru/2016/03/torokorszag-megszallas-alatt-tartja-irak-egy-reszet/

A hollandok többsége nem támogatja az Európai Unió erőszakos bővítését

A hollandok többsége nem támogatja az Európai Unió és Ukrajna közti társulási egyezményt, és a népszavazásig már nincs is elegendő idő arra, hogy a kormány ezt a közvélekedést kampánnyal megváltoztassa.
A Volkskrant holland napilap által végzett közvélemény-kutatás eredményei szerint a lakosság több mint 57%-a ellenzi az Ukrajnával kötött társulási egyezményt. Hollandia áprilisban tart népszavazást az Európai Unió és Ukrajna társulásáról, így a közvetlen a referendum előtt végzett felmérésekből már annak eredménye is előrevetíthető; a kormánynak nincs elegendő ideje arra, hogy kiterjedt kampánnyal meggyőzze a lakosságot az Európai Unió terjeszkedésének szükségességéről, így a referendum kapcsán a kérdés leginkább az, hogy a választók fele vagy kétharmada fogja elutasítani Ukrajna európai integrációjának megkezdését.
Hollandia az egyetlen uniós tagállam, amely még nem ratifikálta az EU-ukrán társulási egyezményt; a parlament támogatta annak megkötését, de eközben egy petíció elegendő aláírást gyűjtött össze ahhoz, hogy referendumot kelljen kiírni a kérdésben. A hollandok április 6.-án fognak szavazni – gyakorlatilag három héttel a szavazás előtt a lakosság majdnem kétharmada elutasítja Ukrajna bevonását. A holland törvények szerint, ha a választók megszavazzák az elutasítást, a kormány felül kell vizsgálja az egyezménnyel kapcsolatos állásfoglalását.
Az Európai Unió és Ukrajna közti társulási egyezményt 2014-ben írták alá, azt követően, hogy az ország éléről eltávolították a kormányt, ami nem akarta aláírni az egyezményt. A külföldről mozgatott civil tüntetésekkel kezdődő, belföldi szélsőjobboldali szervezetek bevonásával végrehajtott puccsot az EU-tagállamok kormányai “demokratikus átmenetnek” nevezték. A társulási egyezmény és uniós csatlakozás kierőltetése érdekében szervezett tüntetések során 103 civil és 13 rendőr veszítette életét, 184 ember szerzett lőtt sebeket, 750-en pedig más sérüléseket. De a holland népszavazással még győzhet a demokrácia.

http://www.hidfo.ru/2016/03/a-hollandok-tobbsege-nem-tamogatja-az-europai-unio-eroszakos-boviteset/

Az ankarai amerikai nagykövetség megálmodta…

Az ankarai amerikai nagykövetség már pénteken kiadott egy közleményt a honlapján, amiben arra kéri az amerikaiakat, hogy kerüljék el az ankarai a Bahcelievler környékét, mert robbantások lehetnek.
És mit ád Allah?! Tegnap este lett is. Ma délelőttig 35 halott, és 129 súlyos sebesült áldozatot szedve.
http://www.balrad.com/2016/03/14/az-ankarai-amerikai-nagykovetseg-megalmodta/

Merkel veresége: alapjaiban rendeződhet át a német bel- és külpolitika

Németországban a regionális választások minden eddiginél kiszámíthatatlanabbá váltak, és a vasárnapi eredmények jelentős hatást gyakorolnak Angela Merkel pártjának sorsára. A Deutsche Welle szerint ez volt az első alkalom, hogy a német választók lehetőséget kaptak Merkel megbüntetésére, és a vereség-széria tovább folytatódhat.
A Szász-Anhalt tartományban 24% fölötti eredménnyel második politikai erővé vált az Alternatív Németországnak párt – a lap szerint Merkel migrációs politikáját büntették a választók, emiatt látványos a radikális jobboldal előretörése. A Deutsche Welle azt írja, a mostani választási eredmények a szövetségi kormány erőviszonyait is nagy mértékben átrendezik; az AfD fokozott politikai befolyásra tesz szert az egész országban, és a továbbiakban blokkolhatja a kormány migrációs politikájában hozott döntéseit.
Andreas Scheuer, a CDU bajor testvérpártjának főtitkára a választási eredményeket úgy kommentálta, hogy ezáltal a választók a szövetségi kormány migrációs politikája miatt protest-szavazatokat adtak le, de Bajorországban az AfD 10% alatti támogatottsággal rendelkezik. Bajorországban azonban a kormányfő maga képviseli a bevándorlást ellenző politikát, kizárólag emiatt nem tudott a Szász-Anhaltban mutatkozó mértékűvé erősödni a radikális jobboldal; az emberek nem kormányváltást akarnak, hanem konkrét problémák megoldását várják el a politikai vezetőktől, és a bevándorlás egy ilyen elsődleges probléma.
Miközben az AfD megerősödése alapjaiban rendezi át a német belpolitikai viszonyokat, a politikai elemzőket leköti a lakosság migrációellenessége, így egyelőre nem foglalkoznak kiemelten azzal a kérdéssel, hogy az AfD előretörése a német külpolitikában is lényegi változást hozhat. Beatrix von Storch EP-képviselő, az Alternatíva Németországnak párt vezető-helyettese novemberben kijelentette, hogy Törökországot ki kell zárni a NATO-ból, amiért lelőtte az orosz légierő gépét Szíria felett, ezáltal kiterjedt háborút akart kiprovokálni a NATO és Oroszország közt. A politikus azt is egyértelművé tette, hogy Törökország EU-csatlakozása az incidens után már nem megengedhető, mert abban az esetben az Európai Unió határos lenne Szíriával, Irakkal és Iránnal, miközben egy a három ország kormányaival ellenséges, háborús provokációt folytató politikai elit az Európai Unió egészét háborúba sodorná.


http://www.hidfo.ru/2016/03/merkel-veresege-alapjaiban-rendezodhet-at-a-nemet-bel-es-kulpolitika/


ÁSSÁK MÁR MERKEL MUTTI SÍRJÁT A NEMZETI PÁRTOK
A legújabb jelentések a német ARD oldaláról

A NEMZETI NPD PÁRTOT BE AKARTÁK TILTANI TÖBBSZÖR
A párt Szászországban 3.2 %-ot ért el. A  másik bevándorló ellenes párt kék színnel van jelölve.
Baden- Würtenbergben a legfontosabb tartományban a zöldek legyőzték a kormánypártot! És ez még csak a lavina kezdete....Az is érdekes, hogy Rajnaföldön a szocdemek legyőzték a kormánypártot.

http://amagyaroldal.hu/hirek/content/n%C3%A9met-v%C3%A1laszt%C3%A1sok