2014. szeptember 26., péntek

A terrorkampányok következő gyümölcse: a teljes Internet megfigyelése és börtön a kiszivárogtatóknak Ausztráliában

Ausztrália kémügynöksége hamarosan új felhatalmazást kap az Internet teljes ausztráliai szegmensének megfigyelésére, miután az ország szenátusa szeptember 25-én elfogadta az új terrorizmus ellenes törvényt.
Az ügynökség egyetlen bírósági végzéssel bármit és mindent megfigyelhet az ausztrál weben, a bizalmasnak minősített információkat megjelentető újságírók és kiszivárogtatók pedig akár 10 éves börtönbüntetéssel sújthatók.
A 12 ellenében 44 szavazattal elfogadott terrorellenes törvény csupán egy a sok törvénytervezet közül, amelyek célja a helyi kémügynökség, az ASIO hatalmának megerősítése.
Bárki, legyen újságíró, kiszivárogtató vagy blogger, aki meggondolatlan módon olyan információt tesz közzé, ami valamilyen különleges nemzetbiztonsági művelettel kapcsolatos, 10 év börtönnel néz szembe, nyilatkozta Ausztrália főügyészének hivatala.
Érdekes módon bármelyik erre felhatalmazott ASIO tiszt „különlegessé” minősíthet egy műveletet.
Az új törvény emellett bizonyos körülmények között büntető és polgárjogi mentességet biztosít az ASIO számára.
Számos szakember, köztük ügyvédek és akadémikusok fejezték ki aggodalmukat, arra figyelmeztetve, hogy az ügynökség könnyen visszaélhet új hatalmával.
Az új törvény szerint már azért is 10 év börtön jár, ha valaki azonosít egy ASIO ügynököt, ami a korábbi maximális büntetés tízszerese.
Az ASIO egyetlen végzéssel korlátlan számú számítógéphez kaphat hozzáférést egy adott hálózaton belül egy célpont megfigyelése érdekében. Ez a kitétel is komoly kritikát kapott jogász és jogvédő szervezetek körében és számos ausztrál médiaszervezet is elítélte.
Elmondásuk szerint ez tulajdonképpen az egész internethez hozzáférést biztosít, mivel az nem egyéb, mint hálózatok hálózata és a törvény nem részletezi, hogy milyen számítógépek tekinthetők egy adott hálózat részének.
Az ASIO arra is felhatalmazást kapott, hogy bármilyen adatot lemásoljon, töröljön vagy módosítson a végzés hatálya alá tartozó számítógépeken. Emellett a célszámítógépek megzavarása érdekében ártatlan harmadik felek tulajdonában lévő, nem célszámítógépeket is felhasználhat.
astralian-internetForrás: smh.com.au

Baján Nagykagán: Ott, ahol hűség van



Ott, ott ahol hűség van, hit és becsület,
ahol pátosszal mondják a szót magyar,
ahol kezüket rázva, egymást sárba gyalázva,
megannyi idióta veszekedni nem akar.
Hol Hazádra illik bűszkének lenni,
ünnepeken piros-fehér zászlót is lengetni,
S tudni mi az mi egy hazát éltet,
Ismerni a múltat s óvni értékeinket..

Gemenc, Alföld, Eger, Visegrád
Hagyma, Szőlő, Bor, Paprika
Attila, Baján, Álmos, Árpád,
Racka, Túzok s a szőrös Mangalica.
Pörkölt, Halászlé, Székely káposzta,
Koppány, László, Aba Sámuel,
Porcelán, Mente, Nyereg, Matyó minta,
Keve, Keszi, Bulcsú és Lehel.

Ott vagyok hon ott az én világom,
Petőfis gondolattal zárnám a verset,
De ez a nemzet már nem az ki álmomban volt,
Minden vezetője, lop, csal és rabol,
Népünk szétszakadva, mindenki másra mondja galád,
elménkben elvész hármas éltetőnk,

Isten, Haza, Család.

Elbúcsúzott a NATO-tól szeptember 26-án, pénteken Anders Fogh Rasmussen, aki az elmúlt öt évben az észak-atlanti szövetség főtitkári posztját töltötte be.

A volt dán miniszterelnök főtitkári megbízatása hivatalosan kedden éjfélkor szűnik meg, de utolsó munkanapját pénteken töltötte el a szövetség brüsszeli központjában. Ennek alkalmából délelőtt a NATO szolgálatában elesettek emlékművénél koszorúzással rótta le tiszteletét azok előtt, akik életüket vesztették a nemzetközi szövetség szolgálatában. Az erről az egyik internetes mikroblogon általa közzétett fényképhez azt fűzte hozzá: a szervezet kötelékében harcoló katonák, férfiak és nők képezik a szövetség gerincét.



Ezt követően Rasmussen a NATO legfőbb döntéshozó szervének számító Észak-Atlanti Tanáccsal, a 28 szövetséges ország nagyköveteivel találkozott. „Köszönetem minden szövetségesnek a NATO történetének legforgalmasabb időszakában nyújtott támogatásért” - írta az interneten a leköszönő főtitkár.

A NATO közleménye szerint Rasmussen hangsúlyozta: a katonai szövetséget alkalmazkodóképessége teszi erőssé. Az Észak-Atlanti Tanács régebbi döntésének értelmében a NATO következő főtitkára október 1-jétől Jens Stoltenberg korábbi norvég miniszterelnök lesz.

Magyar tejet vegyen a hadsereg és az egészségügy!

Álságosnak ítélik hazai tejpiaci szereplők, hogy Brüsszel úgy állította be az orosz embargó miatt hozott közelmúltbeli EU-intézkedéseket, mintha azok jelentős többlettámogatáshoz juttatnák a tejágazatot. A magyar tejfelvásárlási árakat például a felére kellene csökkenteni, hogy a feldolgozott termékeket fel lehessen ajánlani uniós intervenciós felvásárlásra, a meghirdetett magántárolási támogatások pedig csak a költségek 70 százalékát fedezik. A piaci szereplőket tömörítő Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (TT) 0,8-1,5 milliárd forintos hazai marketingtámogatásról tárgyal az agrártárcával. A TT azt is szeretné, ha közintézmények – így a kórházak vagy a hadsereg – több magyar tejet és tejtermékeket vásárolnának. Szinte kizárt, hogy magyarországi tejfeldolgozók termékeket ajánljanak fel uniós intervenciós felvásárlásra, vagy igénybe vegyék a meghirdetett magántárolási támogatásokat – jelentette ki Mélykuti Tibor, a piaci szereplőket tömörítő TT elnöke. A kifizető ügynökségként működő Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal a napokban azt közölte, hogy a hazai tejipari cégektől eddig egyetlen támogatási kérelem vagy felkínálás sem érkezett, és a TT szerint az iparág ezután sem él majd az uniós „piacstabilizáló lehetőségekkel”.

Tejet vegyenek!
Mint ismert, Brüsszel a közelmúltban az orosz embargó miatt döntött úgy, hogy december 31-ig meghosszabbítja a sovány tejpor és a vaj március 1. – szeptember 30. közötti, eredeti intervenciós felvásárlási időszakát, illetve szeptember 5-től magántárolási támogatást nyit a sovány tejporra és a vajra, szeptember 8-tól pedig egyes sajtokra.

Az intervenciós ár a sovány tejpornál a 1698 eurós tonnánkénti referenciaárral egyezik meg, vajnál pedig a 2463,9 eurós tonnánkénti referenciaár 90 százalékának felel meg. Magántárolásnál vaj esetében a fix tárolási költségekre tonnánként 18,93 euró, az úgynevezett szerződéses tárolásra napi 0,28 euró, sovány tejpornál, 8,86 euró, illetve 0,16 euró, míg a sajtoknál 15,57, illetve 0,27 euró vehető igénybe. A támogatott magántárolási lehetőséget sovány tejpornál és vajnál 90-210 napra mennyiségi korlát nélkül, a sajtoknál viszont – 60-210 napra - maximum 155 ezer tonnára hirdették meg, december 31-i kérelem beadási határidővel. A sajtokra közzétett tárolási támogatásokat azonban az Európai Bizottság máris leállította, mert nagyrészt olyan – zömében – olasz cégek vették igénye, amelyek alig szállítanak az orosz piacra.

Mélykuti Tibor szerint „álságos az az uniós beállítás”, amely szerint ezek az intézkedések valódi támogatásokat jelentenek a magyar tejszektornak. A sovány tejpor 1698 eurós tonnánkénti intervenciós árának például 54 forint körüli literenkénti magyar tejfelvásárlási árak felelnének meg, miközben az átlagos átvételi ár ma 100 forint körül mozog. A hazai nyerstej-árakat tehát a felére kellene csökkenteni ahhoz, hogy az abból készített tejport uniós intervencióra fel lehessen ajánlani.
Előzetes regisztrációt szorgalmaz az agrártárca a kereskedelemben
Ezután csak előzetes regisztráció után lehessen végezni tejkereskedelmi tevékenységet – javasolja a Földművelésügyi Minisztérium. Nagy István, a tárca államtitkára elmondta, hogy egyes nagykereskedők - a laza szabályozás miatt - nem tesznek eleget áfafizetési kötelezettségüknek és figyelmen kívül hagyják az élelmiszerbiztonsági előírásokat is. Az államtitkár beszámolója szerint felvetődött az is, hogy a tejszállítmányok egyedi követhetőségére is ki kellene dolgozni egy rendszert. Mint ismert, korábbi ágazati vélemények szerint az árletörő hatású, olcsó külföldi UHT-tejek nagy része áfacsalással kerül hazai kiskereskedelembe. Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató piacvezető cége, a szegedi Sole-Mizo éppen a napokban közölte, hogy – részben az áfacsalásos import elleni védekezésül – "Hazai" márkanévvel új UHT-tej brandet dobott piacra.
Iparági adatok szerint hasonló a helyzet a magántárolási támogatásoknál is, amelyek általában csak a felmerülő költségek 70 százalékát fedezik. Olyan jelentős európai tejfeldolgozóknak, amelyeknek különösen nagy tárolókapacitásaik és piacaik vannak, esetleg megérheti pályázni, de a magyarországi cégek egyike sem éri el ezt a méretet – állítják ágazati szakértők.

A TT elnöke az agrarszektor.hu-val azt közölte, hogy a szervezet a mai helyzetben azt tartaná jó megoldásnak, ha a Földművelésügyi Minisztérium (FM) nemzeti forrásokból marketingtámogatást nyújtanak a hazai tejágazatnak. A terméktanács a közelmúltban 0,8-1,5 milliárd forintos összegről kezdett egyeztetéseket az FM-mel.

Az elképzelések szerint a marketingcélú forrásokkal arra kellene törekedni, hogy az üzletláncok az import rovására még több hazai tejet és tejterméket árusítsanak. Emellett el kellene érni, hogy a közintézmények – így a hadsereg vagy a kórházak – is magyar tejet használjanak fel, mivel ma nem feltétlenül belföldi származású tejtermékeket vásárolnak. A hazai fogyasztás növelése így ellensúlyozhatná az orosz embargó miatti esetleges többlettermelést, illetve tompíthatná az uniós tejkvóták jövő év április elsejei megszüntetésének kedvezőtlen hatásait. Fennáll ugyanis a veszélye annak, hogy több uniós tagország a korlátozások felszámolása után növeli tejtermelését és -exportját, így 2015-től tovább fokozódhat az importnyomás a magyar tejpiacon.

Hírfigyelő Szolgálat

Szenzáció és ukrán-ürügy: Az unió és az IMF közvetve kalapol Oroszországnál gázért


Háromoldalú tárgyalásokat folytatott ma a Nyugat - az ukrán problémának álcázott földgázhelyzet rendezéséről - Ukrajna, Oroszország és az EU. A találkozót követően Günther Oettinger energiaügyi biztos úgy fogalmazott, hogy sikerült egy olyan átmeneti megállapodás-tervezetet kidolgozniuk, amelyet jó eséllyel elfogadnak a felek.

A megállapodás-tervezet feltételei a következőek:
  • Ukrajna a következő 6 hónapban legalább 5 milliárd köbméter földgázt kap Oroszországtól ezer köbméterenként 385 dolláros áron.
  • A Gazprom jóváhagyása nélkül nem mehetnek "reverz szállítások" Ukrajnába az EU-ból
  • Ukrajna a meglévő gáztartozásából 2 milliárd dollárt törleszt október végéig, és további 1,1 milliárd dollárt utal az év végéig. A kifizetéseket az IMF garantálná.


Vagyis kénytelenek beáldozni a zsidóvagyonból, hogy meg ne fagyjon Európa. Most már évek óta feszült a téli helyzetkép Kelet és Nyugat között. Oetthinger elmondása szerint nagyon jó esély van arra, hogy a mostani átmeneti, hat hónapra szóló megállapodás-tervezetet elfogadják a felek. A politikus hozzátette, hogy az érintett országok kormányainak még jóvá kell hagyniuk a tervezetet, és hogy jövő hétre a legfőbb pontokban már egyértelműen tisztán kell majd látni az álláspontokat.

Az EU-biztos beszélt az Ukrajnába induló magyar reverz szállítások leállításáról is. Oettinger szerint a magyar lépés nem valami blokáddal kapcsolatos taktikázás eredménye.

Gölöncsér Miklós

Szerbia: Gáz van?

Szerbia Magyarországon tároltatna 200 millió köbméter földgázt - jelentette be a Srbijagas gázvállalat vezetője.

Drága és veszedelmes kígyó...

A szerb állami gáztársaság vezetője arról számolt be, hogy országa a fűtési időszakara 200 millió köbméter földgázt raktározna el magyarországi gáztárolókban. A cégvezető egyben arról is beszámolt, hogy most már harmadik napja 20%-kal kevesebb földgáz érkezik Szerbiába.

A korábbi és a mostani árvizek miatt a szerb energiaellátás egyébként sincsen jó állapotban. A következő időszakban jelentős energiaimportra szorul majd az ország. A szerb kormány az állami szén vásárlását is határozatban megtiltotta a lakosság részére, csak hőerőművek és nagyvállalatok kaphatnak belőle. A fakitermelés is akadozik illetve húzódik a katasztrófa miatt. Tehát a lakosság téli tüzelő nélkül maradt, csak a gáz marad, mint altarnatíva mindenki számára.
Hogy mennyi lesz a szabadvásári vadkapitalista ára?


Mindig a kiszolgáltatottság kérdése... Az ország egyetlen földgáztárolója már közel csúcson várja 540 millió köbméterrel a téli időszak beköszöntét. Ezzel a mennyiséggel a lakosságot kb. 3 hónapig tudják ellátni, így az addicionális 200 millió köbméter bértároltatása vélhetően az üzleti fogyasztók biztonságosabb ellátását célozná. A Srbijagas a tároltatás költségei miatt nem vár jelentős emelkedést az értékesítési áraiban. Az ország éves gázfogyasztása kb. 2,5 milliárd köbméter.

Nem ez lenne az első alkalom, hogy a szerb gázellátásban hazai tárolók is szerepet kapnának, ugyanis a 2009-es gázválság idején Magyarország kisegítette Szerbiát. Ezt követően felmerült a bértároltatás igénye és ötlete, de az végül nem valósult meg mindeddig.


Mint ismeretes, nemrég a sajtóban olyan hírek jelentek meg, hogy a Gazprom mintegy félmilliárd köbméter földgázt helyezne el a magyar tárolókban. Nem tudni, hogy a most szóban lévő 200 millió köbméter esetleg már részét képezi-e ennek a mennyiségnek vagy sem. A hazai rendszerirányító, az FGSZ tegnap leállította az Ukrajnában irányuló reverz szállításokat arra hivatkozva, hogy jelentősen megnőtt a Magyarországra irányuló beszállítási igény. Lehet, hogy az oroszokkal való megállapodás ellenére, mégiscsak csepegtetünk Ukrajnának? Nem lesz ennek jó vége...

Gölöncsér Miklós

Az orosz külügy elismerte Újoroszországot

Oroszország Külügyminisztériuma közleményt adott ki az amerikai és orosz külügy szeptember 24-i tárgyalásaival kapcsolatban, melyben most először szó szerint Novorossziját, azaz Újoroszországot említenek. Nem Donyecki és Luganszki Népi Köztársaságot, hanem a kettő egyesüléséből, valamint más volt ukrán megyék csatlakozásával létrejövő Újoroszországot említi a külügy nyilatkozata mint a tárgyalási folyamatban részt vevő egyik felet.
Hídfő.net | Novorosszija
A közlemény kiemeli, hogy az amerikai és orosz külügyminiszterek New Yorkban az ENSZ közgyűlés idején tartott személyes találkozón -többek közt- egy tartós ukrajnai tűzszünet lehetőségeiről beszéltek, a Novorosszija és Kijev közt zajló minszki tárgyalássorozat kapcsán. A tárgyaláson megállapodtak, hogy az ukrán helyzetet mind az USA mind pedig Oroszország számára előnyösen kell rendezni. Ugyanakkor az orosz külügy a Novorosszija szó használatával gyakorlatilag elismerte az Ukrajnából kiszakadó új államalakulatot.
Ez egy igen jelentős lépés, ami lehetőséget teremt Újoroszország számára mind gazdasági, mind pedig katonai segítség nyújtására is. Moszkva Novorosszija elismerésével új szintre emelte az ukrán konfliktus rendezését, ettől a ponttól ugyanis nem Ukrajnából kiszakadó szeparatistákról, hanem két államalakulat - Ukrajna és Újoroszország- közti konfliktus rendezéséről van szó.


http://www.hidfo.net/2014/09/26/az-orosz-kulugy-elismerte-ujoroszorszagot

Kína nem támogat semmilyen szankciót Oroszország ellen sem most sem a jövőben

Hídfő.net | Valentina MatvijenkoValentina Matvijenko
"Kína nem támogat semmiféle szankciót Oroszország ellen, és a meglévőkhöz se fog csatlakozni." - jelentette ki Hszi Jinping, Kína elnöke az orosz parlament szóvívőjével, Valentina Matvijenkoval való találkozása során.
"Közös véleményünk a kínai féllel, hogy a szankciók egyrészt illegálisak a jelenlegi formájukban, továbbá kontraproduktívak. Semmi másra nem szolgálnak, mint független államok álláspontváltoztatásának a kikényszerítésére, továbbá a folyamatban levő feljesztéseik megtorpedózására." - fejtette ki Matvijenko. Matvijenko megköszönte továbbá Kínának, hogy Oroszország mellett foglalt állást ebben az ügyben. A kínai sajtóközlemény szerint a két ország készen áll nemzetközi és regionális konfliktusok közös megoldására, bármilyen formában is jelentkezzenek azok.


http://www.hidfo.net/2014/09/26/kina-nem-tamogat-semmilyen-szankciot-oroszorszag-ellen-sem-most-sem-jovoben

Elítélik az amerikai beavatkozást az USA "mérsékelt" terroristái

A nyugati támogatású Harakat Hazm szíriai fegyveres lázadó csoport bejelentette, hogy ellenzi az USA vezette koalíció Iszlám Állam elleni légicsapásait.
A jelenleg mintegy 7000 főt számláló fegyveres csoportot korábban az Egyesült Államok látta el fegyverekkel, most pedig elítéli az Egyesült Államok, Jordánia, Szaúd-Arábia és Egyesült Arab Emírségek katonai beavatkozását. A Harakat Hazm tisztjei áprilisban elismerték a sajtónak, hogy "nyugati forrásból" jutottak TOW tankelhárító rakétákhoz, aminek köszönhetően előrelépést értek el a kormányerőkkel szemben. Akkor még az Egyesült Államok "hivatalosan" nem támogatta a csoportot, John Kerry külügyminiszter csak múlt héten említette, hogy amerikai fegyvereket és "tanácsadók" csoportját küldik, részben a Harakat Hazm számára.

A csoport hivatalosan abból a célból kapja az amerikai ellátmányt, hogy "harcoljon az Iszlám Állam ellen" (egy szuverén állam területén). Azonban a Harakat Hazm elítéli az IS elleni amerikai beavatkozást, elsősorban a kormányerők ellen folytat harcot, vagyis az amerikai fegyverek bizonyíthatóan a kormányerők ellen lesznek bevetve.
A múlt hét folyamán az amerikai kongresszus további 500 millió dollárt különített el a "mérsékelt" terroristák támogatására. Korábban ezek a csoportok további nyugati támogatást, főként föld-levegő rakétákat kértek a nyugati országoktól. Mivel az "Iszlám Állam" nem rendelkezik légierővel, az amerikai kormány ezúttal is a legitim szíriai államhatalom aláásására mozgósítja anyagi forrásait, a légvédelmi eszközöket az USA "jó terroristái" a szíriai légierő ellen vetnék be.


http://www.hidfo.net/2014/09/26/elitelik-az-amerikai-beavatkozast-az-usa-mersekelt-terroristai

Az FBI neheztel az Apple-re és a Google-ra az új titkosítás miatt

Tech-Report--FBI-Upset-with-Google--Apple-Over-Privacy-Issues---YouTube
„Eljön a nap, amikor emberi életek függhetnek attól… hogy hozzáférünk-e ezekhez az eszközökhöz.”

A poszt-Snowden korra tervezett eszközöket kínálnak a technológiai megacégek

James Comey FBI igazgató jól lehordta az Apple-t és a Google-t az eszközeiken bevezetett új titkosítási szabványért, amelyek így megakadályozzák a hatósági hozzáférést.
Comey megnyilvánulása nem az első ez ügyben. Korábban az amerikai igazságügyi minisztérium is szót emelt az Apple iMessage és FaceTime szolgáltatásainak újdonsült titkosítása ellen.
A rendfenntartó erők és kormányhivatalok azért kritizálták a cégeket, mert jelenleg szinte lehetetlen hozzáférniük a jelszóval védett telefonok böngészési előzményeihez, vagy a rajtuk tárolt fotókhoz és videókhoz. Az Apple és a Google a múlt héten jelentette be olyan új technológiák bevezetését, ami megnehezíti a rendőrségi betekintést a mobiltelefonokba.
„Egyszer csak előáll egy profitorientált cég és bejelenti, hogy ők lesznek az ügyfelek első védelmi vonala a saját kormányukkal szemben,” nyilatkozta Brian Pascal, a Stanford Egyetem munkatársa a Wall Street Journal-nak.
Comey azt mondja, nem érti, „miért dobnának piacra egy olyan terméket, ami szándékosan lehetővé teszi, hogy a felhasználók hivatalos szervek hozzáférésén kívülre helyezzék magukat”.
Azt is hozzátette, hogy a „Snowden utáni korban… ez azt jelzi, hogy (egyes cégek) túl messzire mennek.”

„Eljön a nap, amikor emberi életek függhetnek attól… hogy hozzáférünk-e ezekhez az eszközökhöz.”

A Washington Post hozzáteszi, hogy a „jogi és műszaki változtatásokat elsősorban az NSA kémkedés miatti düh váltotta ki, a kiszivárogtatás hatásait pedig leginkább a rendőrnyomozók érzik, akik mostanában bírósági végzéssel felvértezve kutatják át a mobileszközöket, amennyiben persze a bíróság olyan megalapozott gyanút állapít meg valamilyen bűntettel kapcsolatban, amit a telefonon található adatokkal kíván megerősíteni.”
„A dühöt a bírósági végzés nélkül folytatott keresések váltották ki,” nyilatkozta Orin Kerr, az amerikai igazságügyi minisztérium számítástechnikai ügyekre specializálódott ügyvédje a Postnak.
Az Apple azzal érvel, hogy az új titkosítási szabványt a tolvajok és hekkerek ellen, a telefonon található adatok védelme érdekében vezette be. Az új iOS 8 mobil operációs rendszer alapbeállítás szerint titkosítja az adatokat, amennyiben a felhasználó beállított jelszót a telefonon.
Az FBI egyik volt tanácsadója egyenesen kijelentette, hogy az Apple tulajdonképpen bűncselekményre buzdít az újítással.
Az Apple ezzel „bejelentette a bűnözőknek, hogy tessék ezt használni,” mondta Andrew Weissmann. „Bármilyen csaló, erőszakos személy, vagy extrém esetben terrorista is kihasználhatja ezt.”

Forrás: Infowars.com


Az igazi terrorizmust, csalást, az emberek durva átverését pont azok hozták létre, és hozták be a társadalmakba, akik most azt hazudják az arcunkba, hogy ellene küzdenek. Gondoljunk csak Európa szándékos elárasztására a nyúl szaporaságú és egyre öntudatosabb iszlám bevándorlásra, amely a népek akarata ellenére, KÉNYSZERREL, ál-liberális hazudozással, a demokrácia igazi lényegét a sárba tiporva van ránk erőszakolva.
Valakik úgy tesznek, mintha a demokrácia meg a szabdság lenne a céljuk, de az igazi célok jól láthatóan ezzel pont ellentétesek.
Kb. ugyanazok, akik 300 évvel ezelőtt elárasztották Amerikát a munkára kényszeríthető négerekkel és kiirtották a büszke, szabadságszerető, erőszakos idegeneknek dolgozni nem hajlandó indiánokat, nos ugyanezek most a szabadságszerető és célokal, vágyakkal, álmokkal megáldott európai középosztályokat irtják ki, és helyettesítik olyan lakossággal, amely számára az ENGEDELMESSÉG (=iszlám) alapvető érték.
Akik ezt művelik, azoknak meg az uralkodás az alapvető céljuk.

papy_on_board

Az IMF a nyugdíjakat elviszi, a romok eltakarításáért nem fizet

Novemberben, a kijevi atlantista forradalom kezdetének egyéves évfordulóján Kijevbe érkezik az IMF delegációja. Gerry Rice, az IMF külkapcsolatokért felelős osztályának vezetője egy washingtoni sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a delegáció két felülvizsgálatot fog lefolytatni. Ezek vélhetően a következő hitelrészlet kiutalásának feltételeit, vizsgálják (Ukrajna teljesíti-e az IMF ütemtervét) valamint annak körülményeit vizsgálják majd, hogy Petro Porosenko nemrég további forrásokat igényelt az IMF-től a hrivnya árfolyamának stabilizálására.
Hídfő.net | Gerry Rice
Az IMF a szociális kiadások szinte teljes megvonását követeli meg Ukrajnától (részletek itt).
Ugyanakkor Rice azt is egyértelművé tette, hogy az IMF nem ad pénzt a szétbombázott donyecki és luganszki infrastruktúra helyreállítására. Mint kiderült, a kijevi kormány nem is adott be kérvényt erre vonatkozóan. Pedig korábban Kijev azzal hitegette a délkeleti régiók lakosságát, hogy a nyugati átmenettel nekik is jobb lesz, a háború okozta veszteségeket pedig európai uniós forrásból, és nemzetközi hitelekből fogják kompenzálni.
Mint a tájékoztatóból is kiderült, egyelőre szó sincs a szétbombázott régiók helyreállításáról. Mindez valószínűsíti, hogy mostanra mind a kijevi kormány, mind az IMF tisztában van azzal, hogy a gyakorlatban a donyecki és luganszki régiók különálló országként folytatják. Ezeknek az újonnan szerveződő országoknak azonban minden jogi alapja megvan arra, hogy kártérítést követeljenek Ukrajnától - ugyanis az ukrán hadsereg felelős azért, hogy a Donyecki és Luganszki Népi köztársaság egyes területein a mai napig nem üzemel az elektromos hálózat.


http://www.hidfo.net/2014/09/26/az-imf-nyugdijakat-elviszi-romok-eltakaritasaert-nem-fizet

Ukrajna a totális háború utján? Minden lakos köteles megcsinálni az alapkiképzést

Hídfő.net | Ukrán kadétokUkrán kadétok
Alexander Danyluk, az ukrán védelmi minisztérium egyik főmunkatársa mondta el a Ukrajna 112 nevű TV csatornának, hogy a tervek szerint minden állampolgárnak -a megfelelő életkor felett- kötelezően el kell végezni a két hónapos alapkiképzést.
"A mi feladatunk, hogy minnél több embert vonzzunk be a haza védelmére. Most a két hónapos alapkiképzésről beszélünk. ennek a jelentősége abban lesz, hogy akinek megtetszik ez alatt a két hónap alatt a katonaélet, az maradhat szerződésesnek, és utána folytathatja a kiképzését, akár szakosodva is. Ezután megkapja a megfelelő szolgálati helyen a beosztását." - fejtette ki Danyluk.


http://www.hidfo.net/2014/09/26/ukrajna-totalis-haboru-utjan-minden-lakos-koteles-megcsinalni-az-alapkikepzest

Nem Moszkvának hódoltunk be, hanem hazánk egy nemzetközi partnerének személyesen kellett Budapestre jönnie, hogy a kormány ne szegje meg a szerződést.

"Behódoltunk Moszkvának" - Törvényszerű, hogy ezzel a címmel hozza a liberális média azt a hírt, hogy Magyarország nem ad el több orosz gázt Ukrajnának. A most az egyszer hazáért és nemzeti függetlenségért aggódó liberálisok megdöbbenve értesültek arról, hogy Magyarország leállítja az Ukrajnába irányuló reverz gázszállítást, melynek során a Gazprommal kötött szerződést megszegve adunk el gázt Kijevnek. Mindezt néhány nappal az után, hogy Alekszej Miller, a Gazprom vezérigaztagója tárgyalt Orbán Viktorral.
Személyesen kellett Budapestre jöjjön, hogy a kormány néhány hétre figyelmen kívül hagyja a brüsszeli utasításokat
Eközben elő-előkerülhetnek olyan tények, amik a liberális médiában senkit nem érdekeltek:
- Magyarország orosz gázt adott el Ukrajnának, pedig a Gazprommal kötött szerződés nem hatalmazza fel a kormányt a szerződésben nem foglalt harmadik félnek értékesítésre. Erre korábban már figyelmeztetett a Gazprom, valamint azt is hozzátette, hogy amennyiben mégis gázt adunk el Kijevnek, a teljes Európai Unióba leállítják a gázexportot.
- A kormány ennek ellenére eladta az orosz gázt Kijevnek, amivel nem csak Magyarország, hanem a teljes Európai Unió téli gázellátását, mintegy 500 millió ember téli fűtését veszélybe sodorta. A liberális média pedig tapsolt hozzá, mondván, hogy Putyin "úgyse meri elzárni a gázcsapot".
- Alekszej Miller, a Gazprom vezérigazgatója személyesen kellett Budapestre jöjjön, hogy a kormány ne szegje meg a szerződést. Eközben a Déli Áramlatról is tárgyalt Orbán Viktorral, nehogy az a projekt is úgy járjon, mint Magyarország Gazprommal kötött korábbi szerződései.
- Az a döntés, hogy a kormány a Gazprom felszólítása ellenére szerződésszegéssel földgázt adott el Ukrajnának, azt mutatja, hogy Brüsszel diktátumának kiszolgálását fontosabbnak tartotta Magyarország téli gázfelhasználásának biztosításánál.
- Az Orbán-kormány a szerződésszegéssel rontja Magyarország nemzetközi megítélését, mivel azt a képet alakítja ki hazánkról, hogy a partnerországok nem számíthatnak a magyar kormány jogkövető magatartására, ha Brüsszelből közvetlen utasítás érkezik a szerződés megszegésére.
- Nem Moszkvának hódoltunk be, hanem hazánk egy nemzetközi partnerének személyesen kellett Budapestre jönnie, hogy a kormány ne szegje meg a szerződést. Ami pont egy fokkal jobb, mintha Brüsszelbe ment volna ugyan emiatt - mindez azt mutatja, hogy Orbánék legalább személyes konfrontáció esetén nem vállalják fel a nyugati érdek kiszolgálását.
- A kormány újból megmutatta, hogy a nemzetközi diplomáciában éretlenül viselkedik. Moszkva pedig kifejezetten türelmes volt ezzel a személyes látogatással. Szerződésszegés esetén ugyanis megtehették volna, hogy egyszerűen leállítják a Magyarországra irányuló gázexportot, és a kormány nyugatbarátsága miatt pillanatokon belül kiderült volna, hogy a Fidesz szavavazói szolidárisak-e az Európai Unióval,
- vagy éppen Ukrajnával, akinek nem megfelelő a már meglévő gázvezetéken, szomszédos országból érkező földgáz, ehelyett ugyanazt a gázt akarja megvenni ugyanazon ország más partnereitől. (Eközben szerződésszegésre kényszeríti a térségi államokat.)
- A liberális újságíróknak is csak amiatt lesz télen fűtése, mert Alexej Miller hajlandó volt Orbán Viktor nyugatbarátságát személyes találkozó során pátyolgatni.
- Lesz Magyarországon Déli Áramlat. Mostmár biztosan lesz, mert a Gazprom pusztán jóindulatból figyelmen kívül hagyja a magyar kormány szerződésszegését. Emiatt Orbánék is viszonozni kénytelenek ezt a jóindulatot. Az udvariasság ezt követeli meg tőlük.
http://www.hidfo.net/2014/09/26/behodoltunk-moszkvanak



Mellbe vágta az ukránokat a magyar gázstop

A Naftogaz ukrán gázszolgáltatót váratlanul érte az, hogy az FGSZ Földgázszállító Zrt. csütörtök délután határozatlan időre megszakította a Testvériség vezetéktől független távvezetéken keresztül történő földgázszállítást Ukrajna felé.

Az ukrán vállalat az MTI-nek küldött közleményében azt írta: nem tudta elérni a magyar gázszállítót, hogy tájékoztatást kapjon tőle a gázszállítás leállásának okairól és időtartamáról, és tudomásuk szerint a nyugat-európai gázszolgáltatók sem kaptak az FGSZ-től semmilyen "meggyőző" magyarázatot az intézkedésre. A Naftogaz sajnálatát fejezte ki az FGSZ döntése miatt, és felszólította a magyar partnervállalatot, hogy tartsa tiszteletben a szerződésből fakadó kötelezettségeit, illetve az uniós jogszabályokat. Szerintük a döntés ellentétben áll az Európai Unió egységes energiapiaci alapelveivel.
Az ukrán cég közleményében emlékeztet arra, hogy a leállás néhány nappal Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Alekszej Miller, a Gazprom vezérigazgatójának hétfői budapesti tárgyalása után, illetve néhány órával a háromoldalú ukrán-orosz-EU gáztárgyalások újabb berlini fordulója előtt történt.
"Sem az EU-tagországok, sem Ukrajna nem helyezhető politikai nyomásgyakorlás alá energiával való zsarolás révén" - szögezték le ezzel kapcsolatban, reményüket fejezve ki egyben: a hirtelen leállásnak nem lesznek váratlan hatásai az ukrán gáztranzitrendszer stabilitására.
Az FGSZ Földgázszállító Zrt. csütörtök este közölte az MTI-vel, hogy határozatlan időre megszakította az Ukrajna felé, a Testvériség vezetéktől független távvezetéken keresztül történő földgázszállítást aznap délután, a szállítás szeptember 25-én 18 órától leállt. A lépést a szeptember 26-i gáznaptól kezdődően jelentősen megnövő beszállítási igénnyel indokolták.
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) ugyancsak csütörtök este közölte az MTI-vel: a kormány további intézkedéseket tesz a magyar lakosság biztonságos gázellátása érdekében, péntektől tovább növeli a Magyarországra irányuló gáz beszállítását, hogy felgyorsítsa a télre való felkészülést. A közlemény szerint a magyar gáztárolók feltöltése az elsődleges, mindent megelőző cél.

Orbán: Nem kerülhet veszélybe a magyarok energiaellátása

Magyarország nem kerülhet olyan helyzetbe, hogy az orosz-ukrán konfliktus miatt a lakosság nem jut hozzá a szükséges energiaellátáshoz - ezt már a miniszterelnök mondta a Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában.
"Jó ütemben töltjük fel" a földgázkészleteket, "nemsokára elérjük a 60 százalékot, és most ennek az ütemét gyorsítani fogjuk" - mondta a kormányfő, jelezve, hogy erről is tárgyalt a héten Budapesten Alekszej Millerrel, a Gazprom vezérigazgatójával.
"A következő időszakban nagy mennyiségű gázra lesz szükségünk, amivel tovább tudjuk növelni a betárolt kapacitásokat. Ezt a nagy mennyiséget meg is fogjuk kapni, erről megállapodtam Alekszej Millerrel" - hongsúlyozta Orbán Viktor.

http://fn.hir24.hu/gazdasag/2014/09/26/mellbe-vagta-az-ukranokat-a-magyar-gazstop/

Félkatonai szervezetekkel védekeznének a lengyelek

!!!!!!! Azt fogják gyakorolni a lengyelek, hogyan kell harcolni a krímihez és a kelet-ukrajnaihoz hasonló partizánháborúban.

Stanislaw Koziej tábornok, a lengyel nemzetbiztonsági hivatal (BBN) főnöke a jövő héten fogadja a lengyel félkatonai szervezetek képviselőit, akik a kelet-ukrajnai konfliktus miatt egy önkéntes hadsereg felállítását követelik - jelentette pénteken a Rzeczpospolita.


A hét végén a közép-lengyelországi, Szentkereszt (Swietokrzyskie) vajdaságbeli Ostrowiec Swietokrzyskiben lengyel félkatonai szervezetek mintegy 250 tagja a partizánháborút fogja gyakorolni - jelentette a lap. A lázadójelöltek között vannak középiskolások, egyetemisták, vállalkozók, főiskolai tanárok egész Lengyelországból.


Olyan, jelzés nélküli egyenruhát viselő „zöld emberekből” álló alakulatokkal fogják felvenni a harcot, mint amilyenek a Krím félszigeten és Kelet-Ukrajnában jelentek meg.


A gyakorlatokat az ostrowiec swietokrzyski önkormányzat is támogatja, amely szerint ezek a szervezetek önvédelmi műveleteket gyakorolnak, ami válsághelyzetekben az önkormányzat feladatai közé tartozik. A gyakorlatokat megtekintik a lengyel vezérkar képviselői is. Jelen lesz Beata Oczkowicz nemzetvédelmi miniszterhelyettes, Koziej tábornok pedig védnökséget vállalt a gyakorlatok felett.


„Be kell vonni a félkatonai szervezeteket az ország védelmi struktúráiba. Ez különösen fontos Lengyelország stratégiai védelmi képességének erősítése szempontjából az agresszió olyan nem hagyományos formáival szemben, mint amilyen az Ukrajnában tapasztalható hibrid háború” - mondta Koziej, aki szerint Bronislaw Komorowski államfő is osztja ezt a nézetet.



Nemzeti hobbi

A lengyel félkatonai szervezetek olyan nem reguláris hadsereget szeretnének felépíteni, mint amilyen a második világháború idején a földalatti Honi Hadsereg (Armia Krajowa) volt, amely a német megszállók, majd a szovjetek ellen is harcolt. Elképzelésük szerint minden járásban lennének ilyen önkéntes alakulatok.

Becslések szerint Lengyelországban mintegy 600 ezren tartoznak különféle félkatonai szervezetekhez. A legismertebb ilyen szervezetnek, a Nemzetvédelmi Mozgalomnak (RON) egyedül mintegy 40 ezer tagja van, aktív és nyugalmazott katonák, rendőrök és civilek. A szervezetek becslései szerint jelenleg mintegy 30 ezren gyakorolják a fegyverforgatást és a partizánháború műveleteit.
Vs

A donbasszi “tűzszünet” mára virradóan is bővelkedett “eseményekben”.

Lomovatka falut rendkívül súlyos valcmanista tüzérségi támadás érte tegnap a kora esti órákban. A népköztársasági erők tüzérségének egy “Grad” ütege viszont lehűtötte Nyalókakirály latorhordájának buzgalmát. A teljes banditacsoportot az önjáró lövegeikkel együtt megsemmisitették.
Donyeck környékén sem csillapodnak a kedélyek. A repülőtéren csapdában lévő banditák kissebb – nagyobb megszakitásokkal lövöldönek kifelé. Egész éjjel ügyködött a pribékhorda, a milicia tüzérsége pedig válaszolgatott. Néhány latorgránát ismét Donyeck lakott területeire csapódott be, és ismét lettek civil áldozataik.
Mariupol vidéke az éjszakát már – már idillinek mondható csendben tudta végigaludni.
Luhanszk és környezete is csendben töltötte az éjszakát.
Odesszában tegnap délután helyi partizánok rakétavetőkkel támadtak Nyalókakirály megszálló seregletének két latorposztjára. Négy tank, és legalább kilenc bérgyilkos pusztult el ezekben a támadásokban.
kicsi

Zaporozzsje határában szintén partizánok támadtak egy latorkonvojra az éjjel. Itt két BTR és három üzemanyagszállíró tanker pusztult el. A zsiványok egyedveszteségeiről nincsenek információk.

http://balrad.wordpress.com/2014/09/26/esemenydus-donbasszi-tuzszunet/



Lassan megoldódni látszik a donyecki repülőtér ügye is.

Ma délelőtt az ott körbezárt fasiszta 25. desszantdandár mintegy 250 banditája és kb. 600 szedett – vedett önkéntes valcmanista rablólovag “kitört” a gyűrűből. “Támogatta” őket EGY latortank is. Elsőként ez pusztult el.
http://voenkor.info/wp-content/uploads/2014/09/ae-ro26.jpg
Tekintettel arra, hogy a brigantibandát kettős gyűrű vette zár alá, el lehet képzelni a csak kézifegyverekkel – gyalogosan – “kirohanó” horda veszteségeit. Állitólag néhányuknak sikerült eltűnnie a környékbeli erdős részeken.
Néhány elfogott zsivány szerint még mindig maradt legalább ötszáz valcmanista bérgyilkos a repülőtéren.

http://balrad.wordpress.com/2014/09/26/urul-a-donyecki-repuloter/