2017. november 30., csütörtök

Kiderült: leginkább az oroszok szeretik a macskákat

A Dalia Research világszerte 43000 ember megkérdezésével végzett egy kutatást, hogy megvizsgálja, az egyes országok lakói milyen arányban tartanak macskát. A kutatás során kiderült, hogy leginkább az orosz társadalom szereti a macskákat.
Egy Berlin központtal működő kutatóintézet, a Dalia Research világszerte 43000 embert kérdezett meg arról, hogy tartanak-e macskát. Az eredmény megdöbbentő: a kutatás során az orosz társadalom bizonyult a leginkább macskabarátnak; az orosz válaszadók több mint fele, 59%-a nyilatkozta azt, hogy macskát tart.
A Gfk kutatása szerint ráadásul világszerte fokozatosan nő az állattartók száma. A legtöbb országban az emberek inkább kutyát tartanak (33%), és mindössze 23%-uk dönt macskatartás mellett. Példának okáért, az Egyesült Államokban a lakosok 49%-a kutyát tart, és csak 35%-uk próbálkozik macskatartással. Oroszországban éppen ennek ellenkezője igaz.
A Dalia Research kutatásból ráadásul az is kiderült, hogy az orosz társadalom macskaszeretete nem magányos házikedvenceket jelent; az érintett háztartások harmadában több macskát is tartanak.
Narancs és szürke – közös játék a buborékokkal.
A kutatás szerint az orosz lakosság 41%-a csak egy macskát tart, 10%-uk kettőt,
8 százalékuk pedig három macskát tart egyszerre.
Március elsején ráadásul nemzeti macskanapot is tartanak, és ezzel a kiemelkedő 59%-kal Oroszország macskatartásban is nagyhatalom – utána Ukrajna csak 49%-kal követi a rangsorban, az Egyesült Államokban pedig csak kevesebb mint a lakosság fele tart macskát.
http://www.hidfo.ru/2017/11/kiderult-leginkabb-az-oroszok-szeretik-a-macskakat/

Részeg férfi nyakonszúrt egy bevándorláspárti politikust Németországban

A “feltehetően politikailag motivált” elkövető Andreas Holsteinre, Altena város polgármesterére támadt rá, aki arról vált ismertté, hogy a kötelező kvóták által előírtnál jóval több migráns befogadását engedélyezte.
Hétfőn egy németországi kebab-bárban egy részeg ember késsel rátámadt Altena város polgármesterére, Andreas Holsteinre. Szemtanúk elmondása szerint az elkövető először csak összeszólalkozott későbbi áldozatával, ill. a polgármester migránspolitikáját hangosan kritizálta. Ezt követően támadt neki az 57 éves férfinak, akit egy késsel nyakon szúrt. A kebab-bár egy alkalmazottja a polgármester segítségére sietett, ő szintén megsebesült.
A politikust nyaki sérüléssel kórházba szállították, de nem szenvedett életveszélyes sérülést, így hamar hazaengedték.
Holstein későbbi nyilatkozata során azt mondta, a kebab-bár tulajdonosának és fiának segítsége nélkül valószínűleg nem élte volna túl a támadást.
Angela Merkel német kancellár szintén közleményt adott ki a történtek kapcsán. Azt mondta, sokkolta őt az incidens.
Az áldozat – Holstein – Angela Merkel pártjában politizál. A rendőrség megerősítette, hogy a támadás “politikailag motivált” volt; az elkövető német állampolgár, és migránspárti politikája miatt támadt a polgármesterre.
Altena városa korábban arról vált ismertté, hogy “önkéntesen” (a helyi lakosok megkérdezése nélkül) jóval több migránst fogadott be, mint amennyit a kötelező kvóták előírtak.

http://www.hidfo.ru/2017/11/reszeg-ferfi-nyakonszurt-egy-bevandorlasparti-politikust-nemetorszagban/

A Fenevad megadná Törökországnak a vízummentességet

Az Európai Unió migrációügyi biztosa bejelentette, hogy az EU nemsokára teljes vízummentességet biztosít a török állampolgárok számára a schengeni övezetbe beutazásához.
“Szoros együttműködést folytatunk Törökországgal ebben a kérdésben, így bátran értesíthetjük a török állampolgárokat a jó hírről; a közeljövőben vízum nélkül is egy biometrikus útlevéllel beléphetnek az EU-tagállamok területére” – mondta Dimitrisz Avramopulosz, az EU migrációügyi biztosa kedden egy isztamubli csúcstalálkozó során.
A Hürriyet török napilap szerint a biztos hozzátette, hogy a vízumkötelesség eltörlésére elsősorban a családegyesítések miatt van szükség, illetve annak okán, hogy a Törökországban élő törökök gyakrabban talákozhassanak az Európai Unióban élő török rokonaikkal, emellett az üzleti együttműködésekre is jó hatással lehet a korlátlan beutazás.

Avramopulosz elmondása szerint már nagyon várja a török államfő görögországi látogatását, mert a december 7-8-ára tervezett találkozó lesz az első alkalom, hogy 65 év után török vezető Görögországba látogat.
Avramopulosz korábban a Hürriyetnek nyilatkozva arról is beszélt, hogy ő hisz Törökország “európai útjában”, illetve abban, hogy Ankara közelebb kell lépjen az EU és a demokrácia értékeihez.
Az Európai Unió és Törökország közti viszony azt követően romlott meg, hogy 2016 júliusában katonai puccskísérlet történt Ankarában és Isztambulban, melynek során NATO-párti katonai vezetők megpróbálták magukhoz ragadni a hatalmat.
A múlt hónapban Erdogan bejelentette, hogy Törökországnak többé nincs szüksége EU-csatlakozásra, de ennek ellenére nem a török fél lesz az, aki megszakítja a csatlakozási tárgyalásokat.

http://www.hidfo.ru/2017/11/az-eu-megadna-torokorszagnak-a-vizummentesseget/