2017. június 29., csütörtök

A civil lakosság mozgósítására küldött 400 milliót Soros György

Soros György 400 millió forintot küldött egy civil szervezetnek kormányellenes tüntetések szervezésére.
Egy amerikai milliárdos alapítványa több mint 400 millió forint támogatást küldött egy magyarországi civil szervezetnek kormányellenes aktivisták mozgósítására – derült ki a Magyar Idők napilap mai számából. A civil szervezet 2016-os beszámolójában feltüntette ezt az összeget, ami egyben a működésükre kapott támogatás nagy része volt, a magyar adófizetők egyáltalán nem támogatták ezt a civil szervezetet.
összesen 426 695 142 forintot biztosított a Társaság a Szabadságjogokért Közhasznú Egyesület (TASZ) munkatársainak fizetésére és a szervezet különféle programjaira Soros György Nyílt Társdalom Alapítványok (OSF) hálózata és a tőzsdespekulánshoz köthető Sigrid Rausing Trust (SRT)” – írja a Magyar Idők.
A lap hangsúlyozza, hogy a liberális jogvédő szervezet mindössze egyetlen magyar forrásból kapott támogatást – összesen egymillió forintot –, tehát működési költségük nagy részét a külföldi támogatók biztosították.
A beszámolóból kiderült, hogy a kormányellenes aktivisták mozgósítása mellett Soros további 30 millió forintot utalt a kábítószerhasználat legálissá tétele érdekében folytatott aktivista tevékenységre. A szervezet a legnagyobb, 188 milliós összeget alapvető működési feladatokra kapta, melybe beletartozik a magyarországi központjuk fenntartása, és az aktivisták fizetése is.
A Magyar Idők azonban felhívja a figyelmet arra, hogy a TASZ külföldi forrásból több mint 140 millió forintot kapott etnikai alapú tevékenységre is.
„A fent említett Sigrid Rausing Trust ugyanakkor tetemes összeggel támogatta például a cigány lakosság mozgósítását […] A 2015 óta futó roma szólásszabadsággal kapcsolatos, politikai részvételi jogi és jogérvényesítési programokra összesen 146 425 952 forintot kapott a TASZ” – írták.
A beszámoló alapján a TASZ a kvótanépszavazás elleni kampányát is külföldi forrásokból finanszírozta; külföldi állampolgárok tízmilliókat költöttek arra, hogy a magyar választók ne ellenezzék az afrikai és közel-keleti migránsok betelepítését.

http://www.hidfo.ru/2017/06/a-civil-lakossag-mozgositasara-kuldott-400-milliot-george-soros/

Csehország a terrorveszély miatt engedélyezi a fegyverviselést

A cseh országgyűlési képviselők nagy többsége megszavazta az alkotmánymódosítási javaslatot, ami lehetővé teszi az állampolgárok számára a fegyverviselést és terrortámadás esetén a fegyveres önvédelmet.
Szerdán a cseh parlamenti alsóház 168 képviselőjéből 139-en szavazták meg a belügyminiszter által előterjesztett javaslatot, ami a fegyvertartás terén elfogadott uniós direktívákra reagál. Milan Chovanec belügyminiszter az alkotmánymódosítást azzal indokolta:
„Nem akarjuk lefegyverezni a saját népünket egy olyan időszakban, amikor a biztonsági helyzet egyre csak romlik.”
A belügyminiszter szerint nem felel meg a valóságnak az Európai Unió érvelése, miszerint a terrorfenyegetés miatt tovább kellene szigorítani a fegyvertartás szabályait.
Mutassanak egyetlen olyan terrortámadást, amit legálisan birtokolt fegyverrel követtek el.” – mondta.
Az új szabályozás szerint az ország biztonságának garantálása érdekében a cseh állampolgárok számára engedélyezett a lőfegyver birtoklása és tartása. E szerint a jelenleg mintegy 360000 engedéllyel tartott lőfegyver birtokosai köztereken is maguknál tarthatják a lőfegyvert, és használhatják azt egy esetleges terrortámadás során a terroristák kiiktatására.
Az Európai Bizottság korábban egy olyan direktívát fogadott el, ami a fegyvertartás további szigorítását tartja kívánatosnak az uniós tagállamokban, szintén a terrorfenyegetésre hivatkozva.
2015. november 13-án Párizsban éttermeknél, egy koncertteremben és a nemzeti stadion környékén történt az Európai Unióban eddig legtöbb halálos áldozattal járó terrortámadás. A közel-keleti származású terroristák 130 embert gyilkoltak meg a nyílt utcán, mielőtt a biztonsági erők kezelni tudták a helyzetet. Cseh politikusok szerint az ilyen tragédiák megelőzhetőek, ha az emberek tarthatnak maguknál önvédelmi fegyvert.

http://www.hidfo.ru/2017/06/csehorszag-a-terrorveszely-miatt-engedelyezi-a-fegyverviselest/

Olaszország megtiltja a civil szervezeteknek a migránsok partra hordását

Olaszország figyelmeztette az Európai Uniót, hogy a továbbiakban lezárhatja a kikötőket olyan hajók számára, melyeken a Földközi-tengerről “kimentett” migránsok tartózkodnak.
Olaszországban több mint 12000 migráns ért partot csak az utóbbi néhány nap folyamán, emiatt az olasz hatóságok kilátásba helyezték a kikötők lezárását minden olyan hajó számára, ami a Földközi-tengerről „kimentett” migránsokat szállít.
Az International Organization for Migration adatai szerint idén 77000 migráns érkezett a Földközi-tengeren át Európába, főként a Közel-Keletről és a Szubszaharai Afrikából. Maurizio Massari, Olaszország EU-nagykövete a La Repubblica olasz napilapnak nyilatkozva kontrollálhatatlannak nevezte a kialakult helyzetet, és azt mondta, Olaszország többé nem tudja garantálni a migránsok beengedését, ha az Európai Unió utána nem veszi át őket.
Az utóbbi hónapok folyamán a nagy nyilvánosság számára is ismertté vált, hogy nemzetközi NGO-k hálózata százezres nagyságrendben hordja partra a migránsokat Európában. A brit Telegraph beszámolója szerint volt olyan alkalom, hogy egyetlen hétvége alatt 8000 migránst „mentettek ki” a tengerből. Őket ahelyett, hogy visszaszállították volna Líbia partjaihoz, az Európai Unió területén hozták partra.
Az EU Observer szintén elismerte, hogy a Földközi-tengeren át érkező migránsok „kimentését” főként nemzetközi NGO-ok folytatják. A lap szerint több milliárdos is támogatja a migránsok partra hozását, ők rendszerint erre a célra külön alapot hoznak létre, amiből a migránsokat partra hozó civil szervezeteket támogatják.

http://www.hidfo.ru/2017/06/olaszorszag-megtiltja-a-civil-szervezeteknek-a-migransok-partra-hordasat/