2015. február 28., szombat

Volt MI6-főnök: a Nyugatnak készen kell állnia Közép-Európa megvédésére

A brit külső hírszerzés novemberig hivatalban lévő vezetője szerint amíg az Iszlám Állam az utca emberét veszélyezteti, addig az Oroszország felől érkező fenyegetés elsősorban állami szintű, és elsősorban az orosz periférián lévő országokra veszélyes.
Sir John Sawers, aki novemberig állt az MI6 élén, előzőleg pedig Nagy-Britannia ENSZ-nagykövete volt, a BBC rádió szombati politikai magazinműsorának nyilatkozva kijelentette: a Nyugatnak nem szabad azzal áltatnia magát, hogy Oroszország úton van a demokratikus országgá válás felé, mert erről szó sincs, Európa és Oroszország közeledési folyamata megszakadt. Sir John Sawers szerint a jelenlegi válság Ukrajnában összpontosul, de Ukrajna valójában csak egy tünet, nem az igazi probléma. Az igazi probléma az, hogy Oroszország is igen veszélyeztetettnek érzi magát, Vlagyimir Putyin orosz elnök lépései olyan vezető akciói, aki azt hiszi, hogy saját személyes biztonsága is kockán forog - tette hozzá.

Sawers szerint ennek az egyik megnyilvánulása például az is, hogy nukleáris fegyverek hordozására alkalmas orosz hadászati bombázók tűnnek fel a brit partok mentén. Az MI6 volt vezetője szerint a globális helyzet jelenleg sokkal veszélyesebb, mint "a hidegháború stabilitása idején" volt. Mindenképpen el kell kerülni a világot a nukleáris háború szélére sodró 1962-es kubai rakétaválsághoz hasonló helyzetek megismétlődését, ezért a jelenlegi problémákat intenzívebb párbeszéddel kell rendezni. A nyugati szövetségeseknek ugyanakkor vissza kell fordítaniuk a védelmi kiadások jó ideje tartó és jelentős ütemű csökkentési folyamatát, mert a veszély most nagyobb, mint a hidegháború végén - mondta a szombati BBC-interjúban Sir John Sawers. Oroszország "folyamatosan felhívja a figyelmünket arra, hogy nukleáris fegyverei vannak" - tette hozzá.

Kijelentette: Nagy-Britanniának és a nyugati szövetségnek ebben a helyzetben felkészültnek kell lennie saját maga, illetve szövetségesei, köztük a balti államok és Közép-Európa megvédésére.

Arra a kérdésre, hogy a radikalizálódó iszlám vagy Oroszország "kezelése" lesz-e a következő évtizedek meghatározó biztonsági kérdése, Sir John azt mondta, hogy ezek egymástól különböző jellegű veszélyek. A radikális iszlám "az utca emberének életét" fenyegeti, az Oroszország részéről megnyilvánuló fenyegetés viszont "állami szintű", és nem is feltétlenül Nagy-Britanniára, hanem "az orosz periférián" fekvő országokra jelent közvetlen veszélyt.
MTI

A nyugatot egyáltalán nem látjuk élhető jövőképnek, de a keleti orientáció sem tekinthető feltétlen kenyerünknek. De a geopolitikai viszonyok mindenképpen minket magyarokat is döntésre sarkall előbb-utóbb és nem sok választási lehetőséget ad. Viszont most jól kell választanunk nekünk (is és egész Európa nemzeteinek is ajánlott) és az adott lehetőségekkel és azok között kell élnünk. De Ázsia még mindig többet jelent származásilag is és még mindig többet adott, mint a nyugati tipusú élet(ellenes)szemlélet. A mi lelkivilágunk nem a hedonista halálkultuszra van hangolva, hanem az életörömben gazdag KIKELETRE.

Devizahiteles elszámolás: mi lesz a rég megszűnt hitelekkel?

Azokat a hitelszerződéseket érinti az elszámolás, amelyeket 2004. május 1-je és 2014. július 19-e között kötöttek, és nem szűntek meg 2009. július 27-e előtt. Az azóta megszűnt hitelekre átutalással, a még élő hitelekre tartozáscsökkentés formájában számolnak el a bankok. De mi van a korábban megszűnt hitelekkel? Minden remény elveszett?
A 2009. július 26. napján vagy azt megelőzően megszűnt szerződéseknél csak akkor kell a banknak elszámolnia az ügyféllel, ha a követelés az 5 éves elévülési szabály ellenére valamiért nem évült el. A hitelek elévülésére az általános polgári jogi szabályokat, azon belül az 5 éves elévülésre vonatkozókat kell alkalmazni. A régebben megszűnt hiteleknél tehát akkor lehet szó elszámolásról, ha időközben az elévülés valamiért megszakadt.

Az MNB egyik összesítése alapján az elévülést megszakította, ha például ezen időszak alatt
  • sor került a követelés teljesítésére vonatkozó írásbeli felszólításra, vagy
  • a követelést bírósági úton érvényesítették, vagy
  • azt megegyezéssel módosították - illetve egyezséget kötöttek -, vagy
  • a tartozást az adós elismerte, vagy
  • végrehajtási cselekményt foganatosítottak a követelés érvényesítése iránti végrehajtási eljárásban.
Az elévülés megszakadásától az elévülési idő újból kezdődik. Ha valamelyikről a fentiek közül tudomása van a banknak (vagy más pénzügyi intézménynek), akkor el kell számolnia az ügyféllel.

Az ügyfél is felléphet ezen esetekben követelésével, továbbá akkor is, ha például igazolja, hogy elszámolásra nem kötelezett követeléskezelőhöz került át a szerződése. Ezzel kapcsolatban a követeléskezelőnél érdemes érdeklődni.

A követeléskezelők normál esetben elszámolnak egyébként az adós felé a bank által még a szerződés felmondása előtt, tisztességtelenül érvényesített összegekről is. Ezt követően a banknak és a követeléskezelőnek egymás között is el kell számolnia.


A Portfolio február 1-je és május 31-e között naponta megjelenő friss cikkekben tájékoztatja a devizahiteleseket az elszámolásokkal, a forintosítással és a fair banki szabályokkal kapcsolatos tudnivalókról. A cikkek itt érhetők el, listájuk napról napra bővül.

Donbassz-ma!

ccc
Könnyen meglehet, hogy nagyon visszaüt Valcmanékra a “katlan story”! A felszabadított Debalcevo és Uglegorszk visszatérő férfinépsége tömegesen-és őrjöngve-állnak be a milíciába! Egy szál Kalasnyikovval a kezükben nekimennének Kijevnek! Követelik a DNR vezetését, hogy induljanak Nyalókakirály fellegvára ellen. Sokan Lembergbe vágynak. Az utóbbi három napban valamivel több mint hatszáz férfi bújt angyalbőrbe, és toporzékolnak a bosszúvágytól.
Ma délelőtti hír szerint Szlavjanszk férfilakosságát a megszálló valcmanista pribékek az utcákon fogdossák össze. Fogolycseréhez akarják őket felhasználni, és már érkezett a népköztársaságiakhoz váltságdíjigény is.

A donyecki repülőteret ma ismét tüzérségi tűzzel árasztották el Valcman martalócai. Emiatt ma a repülőtér “egészségügyi nagytakarítása” ismét kényszerszünetet tartott. Minderről pecsétes igazolást is kiállított az EBESZ!
(Октябрьская)Oktyjabrszkaja bányaüzemnél és Peszkiben ma tovább folytatódott a “ki a gyorsabb…?” társasjáték. A lényeg: az nyer, aki előbb talál fedezéket, mint ahogyan az aknavető-gránát becsapódik. A jelentések szerint a milicisták már tökélyre fejleszthették az aknák előli elugrás képességét, mert két napja mindannyian megvannak még. Állítólag csak fáradtak. A martalócokról sincs hír, hogy azok hogy bírják a sok ugrándozást.
megb
(Старомихайловка)Sztaromihajlovka környékén is volt ma egy kis “ereszdelahajam”-de hamar belátták a duhajok, hogy hétvége van. Ilyenkor nem szokás…
A “KiberBerkut” hackercsoport feltörte Valcman főparancsnokságának villanypostáját, és közzétette az amerikai hadsereg és a martalócvezérkar levelezését. A közzétett dokumentumok arról tanúskodnak, hogy a közelmúltban Kijevben portyázott egy amerikai katonai delegáció, amelynek tagja volt egy “Zöld Csapat” nevű “magánhadsereg” névre hallgató bérgyilkosbanda egy pribékje.
ggoggaggu

Ekkor vetteték fel Valcmanék a “nagyon hatásos” amerikai fegyverek iránti konkrét igényeiket. Amiket az amcsik nagy megértéssel-bár némi aggodalommal fogadtak. Megígérték, hogy az ügy elfogadtatása érdekében minden befolyásukat latba fogják vetni európai szövetségeseiknél, DE A FEGYVEREKET NEM SZÍVESEN BÍZNÁK VALCMANÉK MARTALÓCAIRA! INKÁBB ŐK MAGUK ADNÁNAK VELÜK ÉRTŐ SZEMÉLYZETET IS! Rendelkeznek ugyanis fölös kapacitással jól képzett szakemberek dolgában, akik-természetesen önként és dalolva-egy kis fizetség fejében szívesen bemutatnák tudományukat Donbasszban.
https://balrad.wordpress.com/2015/02/28/donbassz-ma-22/

Hazugságra alapozott szemfényvesztés a DK propagandája

Varju László, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője szerint a paksi atomerőmű bővítéséről kötött szerződéssel az Orbán-kormány eladta Magyarország függetlenségét. "Orbán Viktor már a Paks2-ről szóló szerződést is titokban írta alá az orosz féllel, a magyar emberek csak utólag értesülhettek arról, hogy a miniszterelnök óriáshitellel és még nagyobb energiafüggéssel löki Magyarországot Oroszország karmaiba. [...] Az oroszokkal kötött titkos szerződés nem csak a mérhetetlen korrupció lehetősége miatt jelenthet veszélyt Magyarországra, hanem amiatt is, hogy az orosz hitel orosz politikai befolyással is járhat."
Hídfő.net.ru | Varju László DK
A DK képviselője szerint "a magyar emberek elleni arcátlan támadás, hogy az Orbán-kormány titokban adja el Magyarország energia- és politikai függetlenségét."
A radikális atlantista párt állásfoglalása a párt indulása óta megfigyelhető propaganda-irányvonalba illeszkedik. A Demokratikus Koalíciónak kizárólag külpolitikai céljai vannak, melyben kompromisszumot nem tűrnek. A párt propagandája megalakulásuk pillanatában egyetlen, külpolitikai jellegű célkitűzésnek lett alárendelve, és ez az Európai Egyesült Államok felépítése, a transzatlanti integráció mélyítése. "Külpolitikai" alatt pedig az amerikai külpolitikát kell érteni, mert a radikális atlantista párt egy az egyben az amerikai külpolitika magyarországi politikai képviseletének tekintendő.
A DK belpolitikai állásfoglalásai - a fentiekben a Paks2 kapcsán - az amerikai külpolitika magyarországi képviseletének alárendelt politikai tevékenység. A paksi atomerőmű bővítéséről ugyanis azt kell tudni, hogy a magyar kormánynak nem sok beleszólása volt, - a bővítésről Berlin és Moszkva döntött, a kormány nem független cselekvőként vesz részt ebben a folyamatban. Németország belpolitikai indokból leállítja az atomerőműveket, ezzel párhuzamosan létrehozzák azt a közép-európai infrastruktúrát, ahonnan Németország a jövőben importálni fog. Moszkva és Berlin közt érdekegyezés van "Paks 2" terén. Berlinnek politikai és gazdasági érdeke fűződik a projekthez, mert ez egy olyan beruházás, amire Németországnak középtávon szüksége lesz. Moszkva tehát befektetőként vesz részt a projektben, ami gazdasági szempontból főként Németországnak érdeke. Emiatt "Paks 2" nem orosz érdek, nem német érdek, de még csak nem is magyar érdek, hanem összeurópai érdek.
A Demokratikus Koalíciónak ezzel az összeurópai érdekkel van problémája, emiatt ellenzik a bővítést. A radikális atlantista párt nem Európa érdekét tartja szem előtt, hanem az amerikai külpolitika érdekképviseleti szerve Magyarországon és Európában. A DK egy olyan Európáért munkálkodik, amit nem az európai hatalmak erőegyensúlya határoz meg, hanem amerikai befolyás alatt van. Emiatt most azt mondják, hogy a kormány eladta az országot.
Ugyanakkor kifejezetten ártalmas dolog belebonyolódni olyan kijelentésekbe, hogy a kormány bármit is eladhatott volna. Magyarország jelenleg nem egy szuverén ország, - és ez a politikai illúziók nélküli nyers igazság. Nem voltunk szuverén ország az Orbán-kormányok előtt sem, de a Gyurcsány-kormány előtt sem. Hogy Magyarország mióta nem szuverén ország, azt a történészek feladata eldönteni, de ez a jelenlegi helyzetet nem befolyásolja, vagyis, hogy a kormány bármiféle magyar függetlenséget eladhatott, az alapvetően egy illúzió. Magyarország nem volt független a rendszerváltás előtt sem, a rendszerváltás után sem volt független. Ennek ellenére igen beszédes, hogy épp egy olyan párt mond a nemzeti függetlenségre hivatkozva bármit is, ami egyébként programja részeként Magyarországot jogilag is felszámolná, vagyis beolvasztaná az Európai Egyesült Államokba.

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/28/hazugsagra-alapozott-szemfenyvesztes-dk-propagandaja

Budapesten Székelyföldért

A román tiltások ellenére is megemlékezést szervez Budapesten a Székelyföldért Társaság a szabadság napján, 2015. március 10-én az 1854-ben kivégzett és várfogságra ítélt Habsburgellenes szabadságharcosok, székely vértanúk tiszteletére.

Tavaly is felvonultak a Hősök terén

A Székelyföldért Társaság tavaly és tavalyelőtt is utcai megmozduláson szolidarizált a marosvásárhelyi rendezvényen felvonulókkal, idén akciójukat tiltakozásnak is szánják. Amint közleményükben írják, rá kívánják irányítani a figyelmet, hogy "Románia hatóságai, immár nem is burkoltan, betiltva a Székely Nemzeti Tanács által tervezett marosvásárhelyi felvonulást, lábbal tiporják a romániai magyarokat, székelyeket is megillető demokratikus jogokat" és "a román kormány Székelyföldet felosztani szándékozó régiósítási terveire".

A budapesti megemlékezést a Hősök terén - az előző évhez hasonlóan - a tér Szépművészeti Múzeum felőli oldalán felállítandó színpad körül tartják kedden 18 órakor. A rendezvényt 60-75 percesre tervezik. A megemlékezés szervezé­sében és lebonyolításában részt vesz a Magyarországon bejegyzett székely társegyesületek többsége is.


3szék

Páncélosok lepték el az M0-ást - Fotók! (Már nemcsak 22 óra és hajnali 4 között)

Budapest – Harckocsik lepték el az autópályát.

Szombaton délelőtt az M0-ás autóúton arra lettek figyelmesek az utazók, hogy  több BTR, páncélos hadijármű halad az úton.

A csapatszállító az M7-es irányába vonult, majd le is kanyarodott a Balaton felé vezető útra.
A harckocsik szombat délelőtt lepték el az M0-ást


Hogy mit kerestek a harckocsik az autópályán azt egyelőre nem tudjuk, az biztos, hogy a térségben több hadgyakorlat is zajlik az elkövetkezendő hetekben.


Vajon hadigyakorlatra igyekeztek?


A pápai katonai repülőtéren is gyakorlatoznak és a szlovák-ukrán határ mellett lévő Nagykemence közelében is többszáz amerikai katona érkezett.

A páncélosok konvojban vonultak


Blikk-információ

Itt egy újabb nyugati összeesküvés Putyin ellen

Francois Hollande francia elnök elítélte Borisz Nyemcov orosz ellenzéki politikus néhány órával korábbi “aljas meggyilkolását”, az amerikai elnök pedig átlátható és pártatlan nyomozást vár az orosz kormánytól. Angela Merkel arról biztosítja Vlagyimir Putyint, hogy felelősségre vonják a tetteseket.

Az Elysée-palota által kiadott kommünikében a volt orosz miniszterelnök-helyettest a “demokrácia bátor és fáradhatatlan védelmezőjének, a korrupció elleni küzdelem ádáz harcosának” nevezték.
nyem
Korábban Barack Obama amerikai elnök is elítélte a Vlagyimir Putyin orosz államfő egyik legkeményebb bírálójának tartott politikus szombatra virradóra történő meggyilkolását. A Fehér Ház az ügyben “gyors, pártatlan és átlátható” nyomozásra szólította fel az orosz kormányt.
nyemcov
A berlini kancellári hivatal sajtóközleménye szerint Angela Merkel annak biztosítására szólította fel Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy fényt derítenek a merényletre, a tetteseket pedig felelősségre vonják.
(MTI)
Bal-Rad komm: Ilyen ajvékkórus már régen zengedezett! Nem véletlen! Hithű, igazi liberális hitestestvér múlt ki ebből az árnyékvilágból. “…a demokrácia bátor és fáradhatatlan védelmezőjének, a korrupció elleni küzdelem ádáz harcosának…” tartják az országzüllesztő Jelcin egykori jobbkezét-Nyugaton!
Még Obamaki is “…gyors, pártatlan és átlátható…” nyomozásra SZÓLÍTOTT FEL! Annak az USA-nak az elnökeként, ahol a néhai hivatali elődjének-Kennedynek-a meggyilkolása után eltelt már több mint öt évtized, de csak a kérdőjelek vannak! Ennek az USA-nak az elnöke sürgeti Oroszország hatóságait!
Nyemcov pusztulása nem csal könnyeket Putyin elnök szemébe az biztos, de hogy úgy hiányzott ennek a banditának a kitikkasztása neki, mint a hátára egy púp!-ebben is biztosak lehetünk. Mint ahogyan abban is, hogy a Nyugati latorállamoknak és szövetségeknek nagyon is kapóra jött ez a “demokrácia elleni szörnyületes orosz rémtett”! Lesz itt még olyan hosszadalmas vinnyogás, hogy dolog lesz kivárni a végét.
Egyébként a tettesek kézrekerítéséért komoly hajsza indult Oroszországban.



Aki számít VALAMIT-mind vonyít Nyemcov miatt

Az 55 éves Borisz Nyemcov ellenzéki politikust mára virradóra agyonlőtték a Kreml tövénél kezdődő Bolsoj Zamoszkvoreckij-hídon, Moszkva központjában több lövést leadva egy fehér Jeep-ből - szólnak a hírek...
Francois Hollande francia elnök elítélte Borisz Nyemcov orosz ellenzéki(nyugati tipusú demokrata) politikus néhány órával korábbi "aljas meggyilkolását", az amerikai elnök pedig átlátható és pártatlan nyomozást vár az orosz kormánytól. Angela Merkel annak biztosítására szólította fel Vlagyimir Putyint, hogy vonják felelősségre a tetteseket - így folytatják.
Az Elysée-palota által kiadott kommünikében a volt orosz miniszterelnök-helyettest a "demokrácia bátor és fáradhatatlan védelmezőjének, a korrupció elleni küzdelem ádáz harcosának" nevezték Barack Obama amerikai elnök is elítélte a Vlagyimir Putyin orosz államfő egyik legkeményebb bírálójának tartott politikus szombatra virradóra történő meggyilkolását. A Fehér Ház az ügyben "gyors, pártatlan és átlátható" nyomozásra szólította fel az orosz kormányt. A berlini kancellári hivatal sajtóközleménye szerint Angela Merkel annak biztosítására szólította fel Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy fényt derítenek a merényletre, a tetteseket pedig felelősségre vonják. Putyin állítólag halálosan megfenyegette Nyemcovot korábban és a nyugat szerint amúgy is több ellenzéki puloitikus rejtélyes halála köthető az orosz első ember kezéhez, bár bizonyítékok sohasem kerültek elő, még bérgyilkosok megbízásáról sem.
Nehogy egy újabb provokáció képe sejledjen fel nyugati szálakkal...

Gölöncsér Miklós


A hazai hírekben egyetlen szót sem szólnak arról, hogy a megölt orosz ellenzéki zsidó volt (Boris Nyemcov) és nem politikai okok miatt ölték meg.
Bővebben alább...



BORIS NYEMCOV A ZSIDÓ MAFFIA RÉSZE VOLT
Az angol Wikipedia megírja, hogy Nyemcov mindkét szülője zsidó volt. A másik képen egy másik híres maffiózóval,  Berezovszkíjjal látható egy 2004-es képen. Nyemcov az álló figura. Szerencsére van egy külföldi oldal ahol az orosz zsidó maffiákat bemutatják, amire később még visszatérünk, mert sokuk neve itthon is ismerős. Harmadik képen az az orosz modell nő (Anna Durickaja), aki bent ült a kocsijában, amikor megölték. Nyemcov csak lázító volt a rendszer ellen, nem ellenzéki, ahogy nálunk állítják. Az ottani zsidómaffia is a hatalmat akarja átvenni, semmi másról nincs szó. Nálunk ugyanezt az Öszödi Böszme vezetésével akarják elérni....Ne hagyjuk!

http://amagyaroldal.hu/hirek/content/nem-ellenz%C3%A9k-hanem-zsid%C3%B3-maffia

Magyarország eddigi legnagyobb szégyene-Soros: még több pénzt Valcmanéknak!

A Nemzetközi Valutaalap által kilátásba helyezett 40 milliárd dollár mellett még ötvenre lenne szüksége Maradék-Ukrajnának, hogy elkerülje a gazdasági-pénzügyi összeomlást – világosította meg Nyalókakirály birodalmának problémáját a tőzsdehiéna és legfőbb narancsforradalmár-képző spekulánshiéna, a pesti belváros szülötte és Magyarország eddigi legnagyobb szégyene-Soros.
A Der Spiegel német hírmagazinban megjelent összeállítás arról számol be, hogy a kijevi uralkodóház tanácsadói úgy vélik: kevés Maradék-Ukrajna stabilizálásához a következő négy évre előirányzott, 40 milliárd dollárnyi nemzetközi pénzügyi segítség. A csomagot az IMF “koordinálja, saját maga” 17,5 milliárd dollár hitelt nyújt Nyalókakirály Maradék-Ukrajnájának, tízmilliárdot nyugati kormányok és nemzetközi intézmények folyósítanának, 13-15 milliárd dollárral pedig spekulánsok és ügyeskedők “fektetnek be” a kijevi junta életben tartásához,”adósság-átütemezés formájában”.
akarat
Csakhogy a Der Spiegel valamivel jobban átlátja a martalócok által uralt szerencsétlen ország helyzetét. Az írás szerint az IMF szagértői nem vették számításba, hogy még Maradék-Ukrajna is erősen függ Oroszországtól, márpedig a csaknem 70 milliárd dolláros államadósság törlesztésének átütemezése nemigen lehetséges az oroszok közreműködése nélkül, akik viszont nem akarják megkönnyíteni kijevi rezsim dolgát. Sőt, az orosz duma gazdasági bizottságának egyik tagja azt mondta, hogy ha „semmibe veszik” Oroszország érdekeit, nem segítenek megmenteni a Valcmanék által uralt országot, sőt szándékosan azért fognak dolgozni, hogy még súlyosabb legyen a pénzügyi helyzet.
Soros hiéna azzal riogatott a lapban, hogy: a stabilizációhoz a Nyugat hangsúlyosabb szerepvállalására van szükség, mert az ország gazdasági összeomlása lenne a legnagyobb siker Vlagyimir Putyin számára. Arról vonyíkolt a Spiegelben ez a vén akasztófavirág, hogy szerinte az Európai Uniónak beruházásokhoz kapcsolódó garanciavállalás formájában kellene támogatnia a Valcman Helytartó által dirigált Maradék-Ukrajnát, így az EU által biztosított összeg nagyságrendekkel több pénzt mozgatna meg. Egy vezető német bankár szerint azonban ez kevéssé lenne működőképes, mert a spekulánsok is nagy ívben elkerülik a háborúval és korrupcióval sújtott, köztörvényes bűnözők által dirigált Új Gyarmatot.
infúzió
(Erre talán a legjobb példa a tegnapi rovnoi eset, amikor a város egyik osztrák tulajdonú növényolajgyárát megszállta valamelyik Kolomojszkij által életre hívott latorzászlóalj, és “védelmi hozzájárulást” követeltek a tulajdonos osztrák cégtől. Az ügy a hírek szerint már a császárvárosban is komoly hullámokat vet, és “kezdi megrengetni a Valcman rezsimjébe vetett osztrák bizalmat”)

https://balrad.wordpress.com/2015/02/28/soros-meg-tobb-penzt-valcmaneknak/

Hétvége jön Donbasszban is?

Donbasszban-minden népköztársasági ultimátum dacára-ragaszkodnak a valcmanisták a saját jelenlétükhöz. Ebből több helyen is vita bontakozott ki a mára virradó éjszaka a ragaszkodásukat viszont rosszalló milicistákkal.
A Bahmutka-autópálya híres-hírhedt szakaszán tegnapelőtt kezdődött csatározások egész éjszaka folytatódtak. A 29. számú blokkposzt és Popasznaja környékén Valcman latorjai olyan egyedszámban pusztulnak, hogy Luhanszk valamennyi hullaházára kénytelenek voltak ismét kiakasztani a “Megtelt” táblát.

(Шумы)Sumiból és (Майорск)Majorszkból mára virradóan nehéztüzérséggel lőtték martalócok a népköztársaságiak feltételezett állásait. Amelyek közelebb voltak hozzájuk, mint azt gondolták. Erre akkor jöttek rá, amikor záporozni kezdtek rájuk az aknavetőgránátok.
Sirokino környékén is egész éjjel zajlottak az összecsapások. Hol nagyon hevesen, hol pedig “konszolidáltabb” formában lőtték egymást a felek.
Donyeck és a környező települések éjszakai csendje sem volt teljes. Kiváltképp a donyecki repülőtér területe volt zajos, de csak tüzérségi gránátoktól. Rohammal nem próbálkozott a valcmanista martalóchorda.
(Красногоровкa)Krasznogorovából és (Марьинкa)Marinykából jelentette a DNR hírszerzése, hogy az éjszaka mindkét városban “BUK” légvédelmi egységek telepítését kezdte meg Nyalókakirály pribékhada. (Ez a fejlemény-az Odessza-környéki Sz-300-asok telepítésével párhuzamosan, több mint érdekes!)
Artyemovszkban az este két fiatal srác halt bele, hogy néhány részeg martalóc egy indítótöltetet dobott rájuk.
https://balrad.wordpress.com/2015/02/28/hetvege-jon-donbasszban-is/