2015. február 26., csütörtök

Moszkva katonai egyezményt kötött az Európai Unió egy tagállamával

Hozzáférést nyertek az orosz haditengerészet hajói a ciprusi kikötőkhöz, köszönhetően annak a megállapodásnak, amit Vlagyimir Putyin orosz államfő és Nikosz Anasztasziadész ciprusi vezető épp az imént kötött meg.
Hídfő.net.ru | Anasztasziadész és Putyin
Anasztasziadész kétnapos látogatást tett Oroszországban, ekkor kötötték mg az egyezményt, melynek keretében Moszkva tovább folytatja az adósságleírást, cserébe az orosz flotta stabil hídfőálláshoz jut a Földközi-tengeren. A megállapodás, mely engedélyezi az orosz hajók számára, hogy terrorizmus elleni műveletekben vegyenek részt, a következő két évre szól, azt követően várhatóan bővítik a katonai együttműködést. Orosz hírügynökségek kiemelik ennek kapcsán, hogy Moszkva hosszú távú egyezmények megkötésére törekszik olyan partnerországokkal mint Ciprus, Görögország és Magyarország.
A ciprusi vezető kifejtette, hogy az európai országoknak továbbra is érdeke az Oroszországgal fennálló kiegyensúlyozott kapcsolatok ápolása. "Bármilyen szankciót is iktatnak be Oroszországgal szemben, az EU tagjaira is visszahat." Moszkva a megállapodás részeként beleegyezett, hogy átstrukturálja a Ciprusnak 2011-ben adott mintegy 2,5 milliárd dollárnyi kölcsön törlesztését.

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/26/moszkva-katonai-egyezmenyt-kotott-az-europai-unio-egy-tagallamaval

A nagy üzlet - TTIP (Szabadkereskedelmi Egyezmény)

Kiváló dokumentumfilm a német köztelevízióból, a tervezett EU-USA szabadkereskedelmi egyezményről, melynek rövidítése TTIP - Transatlantic Trade and Investment Partnership.

A tervezett TISA, és CETA egyezmények mellett egy szintén titokban tárgyalt óriási jelentőségű szerződéstervezet, mely ha megvalósul, alapvetően alakítja át az európai jogállamokat, a környezetet, és a gazdaságot.

ITT TILTAKOZHATSZ ELLENE: https://stop-ttip.org/alairas/


TTIP - dokumentumfilm az Ameurópai Egyesült Államok létrejövéséről

Az Amerikai Egyesült Államok támadást indított kontinensünk, Európa, Európa népei, a tradicionális keresztény Európa ellen. Háborúkat nem csak fegyverekkel lehet vívni, hanem a pénzzel és a gazdaságra kiterjesztett korlátlan befolyásolással.

Az Amerikai Egyesült Államok támadást indított kontinensünk, Európa, Európa népei, a tradicionális keresztény Európa ellen. Ezt azért teszi, mert az Eurázsiai Gazdasági Unióval szemben örök érvényű geopolitikai hatalmat akar szerezni Európában az elkövetkezendő jövőben. Az Amerikai Egyesült Államok támadást indított kontinensünk, Európa, Európa népei, a tradicionális keresztény Európa ellen. Évek óta, több, mint 400 multinacionális cég szervezi Európa gazdaságának az átalakítását azon érdekek mentén, hogy az amerikai gazdasági befolyás és irányítás maximális legyen szülőkontinensünkön.

Halálos Kánaán

Giga-korporációk veszik át az irányítást az államok felett. Mostantól ők hozzák a törvényeket is! Vagy ez már eddig is így volt burkoltan? Ezentúl hivatalosan is életbe lép...

AZ alábbi kiváló dokumentumfilm a német köztelevízióból, a tervezett EU-USA szabadkereskedelmi egyezményről szól, melynek rövidítése TTIP - Transatlantic Trade and Investment Partnership.

A Transzatlanti Partnerség, avagy Szabadkereskedelmi Egyezmény életbe lépése az USA - EU között elhozná Európának a "kánaánt"! Olyan "kánaánt" melyben a közegészségügy egy csettintésre felszámolódna, elérhetővé válnának "végre" a klórozott csirkehústól kezdve, a genetikailag módosított állatok ivadékaiból származó hústermékeinek forgalmazásán át a "legszuperebb" ipari idegmérgek szabad terjedéséig szinte bármilyen "nyalánkság", ami USraHELL-ből csak jönni tud!


Visszanyal a balliberális zöld fagyi 1.0

Így most már, hogy magyar felirattal elérhetővé vált a TTIP-ről készült eddigi legátfogóbb dokumentumfilm, az erről való német-magyar közbeszéd elhozta azt a páratlan pillanatot, amikor is az europér balliberális zöldek alles zusammen rájönnek milyen is az a Bilderberg-csoport! :D Bizony ám! Ismerős a szitu, kedves álértelmiségi ballib zöldek?! A csoport, ami "nincs is", "összeesküvéselmélet", "lényegtelen", "fantazmagória", stb... És erre jönnek ugyanezek a balliberális zöldek, hogy jaj-juj TTIP, vigyázzunk, titkos tárgyalások, rejtett ügynökök, világhatalom, elpusztul Európa, mi lesz velünk, unokáink jövője, stb... Mindig mondom a ballibeknek, nem összeesküvéselmélet, hanem -gyakorlat!

És készítenek egy dokumentumfilmet, aminek már az első fele is kiválóan bemutatja pontról-pontra és színről-színre ugyanazt, ahogy a Bilderberg-csoport is működik. :D Meg ahogy az ENSZ, meg ahogy az EU, meg ahogy a WTO... :D Nem baj, testvéreim, nem baj, jobb későn mint soha, örüljünk neki, hogy ha csak csírájában is, de végre a liberális europér álértelmiség egy cseppet is felfogta, mit is jelentene a kontinens kulturális értékeinek aktív védelme!

Visszanyal a balliberális zöld fagyi 2.0

Megjegyzendő, és szépen rámutat, hogy a balliberális zöld álértelmiség egyik alapvető jellemzője a kettős mérce és a kognitív disszonanciáktól sem mentes magatartás, hogy míg arról sipákolnak-ajvékolnak-
hőbörögnek, hogy "elpusztul Európa, a TTIP-vel bejönnek az amerikai GMO-k és idegméreg vegyszerek", addig Ukrajnát illetően mintha ez merőben nem zavarná őket!

Nem egy zöld világszervezet nem egy vezetőjének sok hónapon át történő alaptalan és bugyuta ruszofób megnyilvánulásai, alaptalan és bugyuta ukrán puccskormány melletti exponált kiállása olyan nevetséges visszatetszést szült, hogy arra igen nehezen találom a szavakat... röviden mégis megpróbálok rámutatni.

Ukrajnában Soros György atlanti-cionista bábmester alapítványának előzetes segédkezésével, az USA erőinek (most már mindenféle telefonbeszélgetésekkel és videodokumentumokkal igazolatan) hathatós közbenjárásával államcsíny és kormánypuccs következett be. Jöttek a szokásos lépések, termőföld-rablás (Európa legjobb, úgynevezett csernozjom talajai Ukrajnában vannak), brutális IMF hitel, megszorítások, közszolgáltatások árának drasztikus emelkedése, valuta elértéktelenedés, és nem meglepő módon az IMF hitel hátán behajózott az ukrán csernozjom talajokra az amerikai génmódosító vállalat, a Monsanto is...

Tehát a balliberális europér zöldek ruszofób módon kiállnak egy ukrán szélsőséges puccskormány mellett, ami amerikai vezérléssel behozta a génmódosításmentes Európa hátsóbejáratán keresztül a legnagyobb génmódosító vállalatot, mindeközben távol tartják magukat attól az Oroszországtól, ami betiltotta és börtönnel bünteti a GMO-kat?! [Oroszország terrorcselekményként büntetné az illegális GMO-használatot bit.ly/1mVcmXW Ez már hivatalos - Oroszország teljesen betiltja a GMO-kat bit.ly/1noOhrx] vö. [Oroszok bizonyítják, hogy a kisméretű organikus gazdaságok elláthatják élelemmel a világot & Az orosz organikus kiskertes tanyák (dácsák) mozgalmának története]

Szintén elkerüli a ballib europér zöldek figyelmét az a már nem először bizonyosságot nyert feltételezés is, hogy az USA valójában Donbass gyors megszállására számított, az oda szállított amerikai és ukrán tankokkal együtt az amerikai szeizmikus geológiai vizsgáló géphadak a kitermelhető palagáz üzemhelyszíneit lokalizálták volna! Öröm az ürömben, hogy a kelet-ukrajnai Novorussiya - Újoroszország térség önvédelmi erőit ökológiai katasztrófa helyett humanitárius katasztrófa sújtotta.

És ezek után ezek az europér zöldek akarnak figyelmeztetni a TTIP-vel Európára leselkedő GMO-k okozta veszélyekre? Csodálkoznak, hogy a gondolkodni képes valódi értelemben vett értelmiség felhúzott szemöldökökkel néz ezen "zöldek" hitelességére?! Talán következetesen kéne gondolkodni, szólni, cselekedni!


GreenR

No, de jöjjön már végre a beharangozott magyar feliratos dokumentumfilm a TTIP hátteréről!
Videó: https://youtu.be/uQg4jsdT944

Kapcsolódó:
Történelmi magasságokba emelkedhet az arany ára a dollármonopólium megdöntése miatt
Német sajtó: az USA elveszíti világhatalmi státuszát
Putyin saját népe érdekét képviseli - elismerte a CNN
Oroszország gigaberuházással menti meg Görögországot
Obama: az EU-nak fenn kell tartania az Oroszországgal szembeni szankciókat


Szomszéd-történetek ma

Kijevben kezd meleggé válni a helyzet. Valahogy nem akar rendeződni a hrivnya árfolyama a Jóistennek sem! Kritikus a helyzet-és ez még nem fejezi ki hűen az állapotokat. Az Ukrán Nemzeti Bank épülete előtt ma ezrek dühöngtek.
Zaporozzsje és Dnyepropetrovszk régiókban a kijevi junta “gyakorlatilag jegyrendszert” vezetett be, ugyanis korlátozták jónéhány-a lakosság ellátásában fontosnak számító-cikk egy személy számára történő értékesítését. Az üzletek egyébként egyre inkább kezdenek lassan hasonlítani a donyecki reptérhez. Áru sehol, csak fölfordulás.
A Valcman-Jacenyjuk duó egyre ráncosabb homlokára újabb redőket varrhat ráadásul egy mai telex is. Moszkvában, a Gazprom székházban pötyögték be a rohadtul kellemetlen hírt: FIZESSETEK A HÉT VÉGÉIG! A GÁZÉRT!-vagy…elzárjuk a csapokat!
Az apróbb megpróbáltatásokat Dnyepropetrovszk banderistái szeretett klubjukban vészelik át. (Aki érti az orosz nyelvet, megérti a feliratot is!)  Amit nem érteni: miért kiabálnak “Allah Akhbart”?
Ma a DNR ultimátumot intézett a kijevi juntához.
Amemennyiben Kijev nem kezdi meg haladéktalanul és bizonyítható módon nehézfegyverzetének kivonását a “Minszk-2″ megállapodásban foglaltak szerint, úgy a Donyecki Népköztársaság fegyveres erői hozzálátnak saját nehézfegyverzetüknek a frontvonalba történő visszatelepítéséhez”!
Válasz képpen Valcman martalócai-legalább ötvenen-megpróbálták megrohamozni és elfoglalni a donyecki repülőtér rádiólokációs állomását. Onnan tudni hogy legalább ötvenen voltak, hogy ennyi latorhulla maradt két leolvasztott BMT roncsaival együtt a tetthelyen!
De hogy a kijevi szándékot a DNR nehogy félreértse, néhány latortüzérségi akcióval is-amit a “Putyilov-kerület” ellen intéztek- nyomatékosították eltökéltségüket.
És hogy az EBESZ is tisztában legyen a dolgok kijevi lényegével, pontosan akkor kezdték Avgyejevka felől tüzérségükkel lőni a repülőteret, amikor a megbízottak a Vöröskereszt megfigyelőivel ott matekoztak. El is futottak azonnal. Pedig a “takarításra” voltak valójában kíváncsiak. Amint végeztek éppen egy kamra leltározásával-harminc martalóctetem volt ott bespájzolva-rázendített a valcmanista latortüzérség. A népköztársaságiak is gyorsan elmenekítették onnan a hadifoglyokat, nehogy a sajátjaik mészárolják le őket! Dolguk végezte előtt!
Peszki környékén ma időközönként aknavetőzték egymást a felek.
(Новотошковкa)Novotoskovka környékén ma napközben is folytatódtak az éjszaka kezdődött harcok, a Luhanszk-Liszicsanszk közötti útvonal felügyeleti jogáért. Nyalókakirály pribékjei vesztésre állnak.
Mariupolban dél tájban óriási robbanás történt a város Novoszjelovka kerületében. Pontosan senki nem tud információt adni, hogy mi is történt.
Melitopolban halálos járvány tombol a várost uraló valcmanista közigazgatási főtisztviselők körében. Öngyilkossági vírus pusztít közöttük. Korábban a képviselőtestület feje mérgezte meg magát, tegnapelőtt a polgármestert lelték holtan (halálának okaként csak öngyilkosságot neveztek meg a hatóságok) mig ma délelőtt a polgármester halálhírét bejelentő városi rendőrparancsnokot találták meg fölakasztva. Azt mondják ő is sk. ölte el magát.
Magyar idő szerint délután négy órakor Kijevben Nyalókakirály udvartartása bejelentette: Megkezdik a nehézfegyverzetük kivonását-az EBESZ felügyelete mellett.

https://balrad.wordpress.com/2015/02/26/szomszed-tortenetek-ma/

Ukrán megállapodás az Egyesült Arab Emírségekkel katonai és technikai együttműködésről

"Katonai és technikai együttműködésről" szóló burkolt szerződést írt alá Ukrajna és az Egyesült Arab Emírségek - ezt maga Porosenko jelentette be, de nem árult el részleteket a megkötött szerződésről. Vagyis Ukrajna egy közvetítőn keresztül az USA-val állapodott meg fegyverek "vásárlásáról". A fegyverek szigorúan védelmi célokat szolgálnak Porosenko szerint, amelyekkel megvédheti az országa szuverenitását és területi integritását. Szerinte az ukrán csapatoknak fel kellett adniuk a harcot a modern orosz fegyverekkel ellátott szeparatistákkal szemben. A nyugati országok és az ukrán vezetés azzal vádolja Moszkvát, hogy a Kreml látja el a szakadárokat fegyverekkel, ezt azonban a Kreml tagadja

Kijev korábban arra szólította fel a nyugati kormányokat, segítsenek növelni az ukrán katonaság ütőképességét. Az államfő azt mondta, jelenleg „gyakorlatias párbeszéd” folyik Washingtonnal arról, hogy védelmi célokra fegyvereket - például kommunikációs vagy tüzérségi lövegek elhárítására alkalmas eszközöket - bocsássanak Kijev rendelkezésére.
Gölöncsér Miklós



Kijev hazudik: az Egyesült Arab Emírségek nem szállít fegyvert Ukrajnába

Az Egyesült Arab Emírségek nem írt alá Ukrajnával semmilyen egyezményt a fegyverszállításra vonatkozóan, mint ahogy azt korábban az ukrán belügyminiszter tanácsadója állította. Az arab ország külügyminisztériuma hivatalos állásfoglalásban tagadta az elhangzottakat.
Napokkal ezelőtt arról érkeztek jelentések, hogy Petro Porosenko egy fegyverexpóra látogatott az arab országba, ahol ukrán vállalatok "fontos szerződéseket írtak alá, melyek lehetővé teszik az ukrán hadsereg modernizálását". Később Anton Gerasenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója azt nyilatkozta, hogy az Egyesült Arab Emírségekkel egyezményeket írtak alá, mely szerint fegyvereket szállítanak Ukrajnának.
Hídfő.net.ru | Porosenko
Az ukrán Népfront egy képviselője szintén ilyen állítást tett egy Facebook-bejegyzésben. Később azonban a pravda.ru által megkérdezett vállalatok tagadták, hogy a tárgyalások során bármilyen megállapodásra jutottak volna az ukrán delegációval.
Mivel az arab ország külügyminisztériuma szintén tagadja a fegyverszállításról szóló híreket, valószínűleg nem többről van szó, mint hogy az ukrán fél politikai nyilatkozatokkal próbál nyomást gyakorolni az európai országokra, - az Európai Unió ugyanis mostanra igencsak megosztott azon a téren, hogy kell-e Ukrajnának fegyvert szállítani, vagy az mindössze a konfliktus elmérgesedését idézné elő.

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/27/kijev-hazudik-az-egyesult-arab-emirsegek-nem-szallit-fegyvert-ukrajnaba

A Kalasnyikov cég új területei

Az Izsevszk városában működő gyártó bekebelezésével a Kalasnyikov cég megjelenik a pilóta nélküli merev- és forgószárnyas repülőgépek, ballonok és az irányításukhoz szükséges mobil állomások piacán is.






A cég vezérigazgatója, Alekszej Krivorucsko, az Abu-Dhabiban tartott IDEX-2015 haditechnikai kiállításon jelentette be a ZALA Aero felvásárlását. Az igazgató szerint a lépés illeszkedik a Kalasnyikov 2020-ig szóló, kidolgozott stratégiájába. A fejlesztések után a cég a határőrizeti, felderítő, kutató-mentő és különleges műveleti feladatok ellátására alkalmas rendszereket fog a piacra dobni. A tervek között szerepel majd olyan Kalasnyikov-drónok kifejlesztése, melyeket veszélyes helyeken, természeti és ipari katasztrófáknál, baleseteknél vagy épen nagyon zord időjárási viszonyok között s használni lehet majd.


Hírfigyelő Szolgálat

Módszerek és követelések

Európa továbbra is megosztott az ukrán válság rendezésének ügyében, ugyanis szankció ide vagy oda, de Európa gazdasági szempontból belátható időn belül nem tud elszakadni Oroszországtól. Márpedig amire Európa készül - eddig búrkoltan, de egyre nyiltabban kényszerül az USA nyomására - arra függetlenednie kéne az "aktuális ellenségtől"...
A kijevi Majdan téri események egyéves évfordulóján az EU vezetőinek jelentős része letette voksát a zsidó Petro Porosenko mellett, a német államfő, Joachim Gauck pedig úgy fogalmazott, hogy mivel Németország nem tud katonai segítséget nyújtani Ukrajnának, célszerű lenne pénzügyi segítséggel támogatni az országot. „Porosenko előtt egyértelmű, hogy Ukrajna katonai szempontból nem ellenfél a szeparatisták – az oroszok – számára, így a megoldást az ENSZ-erők Ukrajnába telepítése jelentené. A Minszk óta eltelt idő is bebizonyította, amit eddig is tudtunk: Kelet-Ukrajnában az oroszbarátok ott és akkor aratnak katonai győzelmet, ahol és amikor csak akarnak, az ukrán haderővel szemben - az EU szerint a legújabb orosz technikák tesztje az ukrán konfliktus.  Európa a bizottságon belül is megosztott: mert a balti államok, köztük Lengyelország, vagy délen Románia és a mindig USA-hű Nagy-Britannia inkább az amerikai álláspontot osztja az ukrán válság kérdésében, vagyis az Egyesült Államok a még szigorúbb orosz szankciók mellett katonai fellépést is erőltet. Magyarán a világháborúk újabb felvonását követeli ki a zsidó vezérelt, mindenben ludas Amerika. A balti államok nyíltan kimondták, hogy számukra a NATO és az Egyesült Államok biztosította védelem fontosabb az Európai Uniónál. Egyelőre senki sem tudja, van-e realitása azon félelmeknek, amelyek szerint Oroszország nem áll meg Ukrajnánál. A NATO ezt sugalja. Putyinnak nem érdeke szerintünk a katonai megoldás a Baltikumban – amennyiben valamit kezdeni akar a térséggel, sokkal inkább a térség egyharmadnyi orosz lakosságát tűnne célszerűnek fellázítania nem katonai eszközökkel, ezek az emberek ugyanis az elmúlt huszonöt év során sem kapták meg a lett, litván és észt állampolgárságot, tehát inkább oroszoknak vallják továbbra is magukat, mint mondjuk a mi esetünkben a külhoni magyarság is túlnyomó részt azért magyarnak vallja magát. Ugyanis a balti államoknak sokkal rugalmasabb oroszpolitikát kellett volna folytatniuk.



”Putyin szerint - és szerintünk is - az amerikai fegyverek már régen ott vannak Ukrajnában. Emlékezzetek a korábbi beszámolóinkra a fedett katonai gyakorlatokról például Románia és Nyugat-Ukrajna területein, amik hatalmas logisztikai mozgolódást eredményeztek. Szlovákia és Magyarország területén is több "átvonulást" észleltek és a lakosság sem teljesen hülye. A magyar honvédség pedig tavaly egész évben és az idén is a NATO kötelékein belül gyakorlatozott speciális feladatokra szakosodva. A britek már ugye bejelentették a "békét szolgáló" fegyverszállításokat, az amerikaiak pedig katonai tanácsadók mellett szintén segítik más módon is az ukrán kormányerőket. Az persze mindenki számára teljesen nyilvánvaló, hogy Oroszországgal szemben a nukleáris arzenál miatt nem lehet megvívni és megnyerni egy harmadik világháborút és az oroszokra szükség is lenne a szintén USA vezérelt szíriai, az iráni és az Iszlám Állam körüli helyzet rendezéséhez. Szépen hangzik az is, amikor az Egyesült Államok elfogadhatatlannak minősíti Oroszország külföldi beavatkozását, viszont Washington egyszerűen nincs abban a helyzetben, hogy Afganisztán és Irak után elvek szintjén beszéljen a hasonló orosz lépésekről.



Várhegyi Kálmán

Több mint 80 önkormányzat érintett a bankbotrányban

Mivel több mint 80 önkormányzat vezette számláját a Buda-Cash csoporthoz tartozó pénzintézeteknél, ezért a kormány lehetővé tette, hogy azokban az esetekben, amelyekben a helyhatóság egyetlen számláját zárolták, a további kincstári utalásokat már ne a Buda-Cash és csoportjának pénzintézeteihez utalja az államkincstár, hanem az önkormányzat által választott más számlára – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Budapesten az M1 Híradónak és az MTI-nek.
Hozzátette, hogy az intézkedés azért vált szükségessé, mert ezen önkormányzatoknál már márciusban gondot jelenthet a bérek, illetve az önkormányzat által juttatott szociális támogatások kifizetése.
Megerősítette azt is: a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Belügyminisztérium által felállított közös munkabizottság elsőként most azt méri fel, hogy milyen kár érte a Buda-Cash pénzügyi csoport tevékenységének felfüggesztését követően az államot, illetve az önkormányzatokat.
Csak a pénztárakban, csak készpénzben
A DRB bankcsoport ügyfelei kizárólag a pénztárakban, készpénzben vehetik fel azt a 60 ezer forintot, amelyben a Magyar Nemzeti Bank (MNB) maximálta az ügyfelenként kifizethető összeget. A DRB Regionális Bank Zrt. honlapján olvasható tájékoztatás szerint a szükséges készpénzfedezet a bankban rendelkezésre áll, a fiókhálózatba csütörtökön délelőtt kiszállítják. Hozzátették, hogy a fiókhálózat pénzeszközökkel történő ellátása során napközben előfordulhatnak technikai bezárások.
Az MNB csütörtöktől 60 ezer forintra csökkentette a DRB bankcsoportnál a kifizethető betétek és más források összegét. A BRB Buda Regionális Bankot, a DRB Dél-Dunántúli Regionális Bankot, a DDB Dél-Dunántúli Takarék Bankot és az ÉRB Észak-magyarországi Regionális Bankot érintő intézkedésre az MNB közleménye szerint azért volt szükség, mert a bankok azonnali fizetőképessége a vártnál lényegesen rosszabbnak bizonyult.
90 nap alatt csak egyszer lehetséges
A 60 ezer forintos limit a jegybank által korábban elrendelt kifizetési korlátozás teljes 90 napos időszakára vonatkozik. Ez azt jelenti, hogy egy ügyfél ebben az időszakban összesen csak 60 ezer forintot vehet föl.
Kedden, miután kiderült, hogy az MNB több évtizedes visszaélés-sorozatra bukkant a Buda-Cash Brókerház átfogó ellenőrzése során (fedezet nélküli, úgynevezett százszoros tőkeáttétellel kötöttek üzleteket a svájci frank árfolyamára spekulálva), azonnali hatállyal felfüggesztette a jegybank a Buda-Cash tevékenységi engedélyét, felügyeleti biztosokat rendelt ki és kifizetési korlátozást rendelt el a DRB bankcsoporthoz tartozó négy pénzintézetnél. Akkor ügyfelenként egy millió forintban korlátozta a kifizethető betétek és más források maximális összegét. Windisch László, az MNB alelnöke szerint a kár akár a százmilliárd forintot is elérheti.
Szerdán az MNB bankszünnapot rendelt el az érintett bankcsoportoknál, így az ügyfelek nem férhettek hozzá bennrekedt pénzeikhez. Csütörtök délelőtt majdnem minden bankfiók (egyesek korábban, mások csak később) kinyitott, de tömegek gyűltek össze a bejáratoknál, néhol a rendőröknek kellett lecsillapítani a kedélyeket.
(MNO)
Bal-Rad komm: Úgy hírlik, hogy egyféle “pilótajátékot” szerveztek, és a spekulánsok pénzeivel játszadoztak nagyban a tulajok. Akik aztán megorrintván a bajt, kiszálltak a buliból! Nagy lóvéval!
Kapnak majd két-három éveket, néhány milliós büntit!-oszt’ jónapot!
De akár meg is sértődhetnek, és őket is-mint Princz Gábort-majd tanyájukban keresik meg a kormányzati biztosok. Nem-e esetleg tudnának mondani valami kellemetlenséget. Ha tudnak!-márpedig miért ne tudnának?-majd levelezőin lebonyolítják a dolgot! Érdekes fejlemények lesznek itt még! Hiszen legalább tizenöt éven keresztül zajlott a biznisz! Néhány párt vezetése most kellemetlen napokat élhet át!


Magyar Szociális Fórum az eltűnt 100 milliárdról


Az emberek és közösségeik állami segédlettel történt tudatos kifosztásának minősítette a Buda Cash 100 milliárd forintra becsült sikkasztását, és a bróker cég kényes iratainak eltűntetését a Magyar Szociális Fórum csütörtökön.
Ahol ilyesmi előfordulhat, nem pusztán az ellenőrzés kérdése vetődik föl, hanem magának a rendszernek a mibenléte is. Százmilliárd forintot csak olyan rendszerben lehet eltüntetni, ahol a pénzügyi szféra összefonódik a politikai hatalommal, így a törvényeket könnyűszerrel ki lehet játszani. Ennek a nemzetgazdasági szempontból is tekintélyes összegnek valahol meg kell lennie, hiszen Magyarországról kisíbolták valahová. Hogyan fordulhatott elő, hogy a történtek nem csak az elmúlt 15 év magyar kormányainak nem tűntek fel, hanem azoknak az országoknak sem, amelyeknek a trezorjaiban a pénz kikötött? Az MSZF szerint ez csak úgy fordulhatott elő, hogy a közös pénzügyi rendszer lehetővé teszi az effajta kifosztást, és nem azt nézik, hogy a pénz miből származik, hanem azt, hogy van. Ez a tény önmagában is rávilágít a tőkés rendszer lényegére – írja a társadalmi mozgalom.
Bármennyire látványos is az MNB által 100 milliárdosra becsült sikkasztás mérete, Magyarországon sem egyedül álló az eset. A Buda Cash sikkasztását megelőzte a devizahitelezés, mely több millió honfitársunkat forgatott ki a vagyonából, sokukat pedig halálba kergetett. Számítások szerint 1-1,5 százalékkal vetette vissza hazánk gazdasági növekedését.
De ott a Baumag-, és a Kulcsár-ügy is, mely szintén arra utal, hogy a tőke kibújik a társadalmi kontroll alól, noha társadalmi méretű tevékenységet fejt ki. „A Buda Cash 100 milliárdos pénzeltüntetése csak úgy fordulhatott elő, hogy a sokat hangoztatott szabadság, melyben élünk, elsősorban a finánctőke szabadsága, demokráciánk pedig formális demokrácia, hiszen nem érinti a gazdasági és pénzügyi lényeget. Sőt, bármikor a közösségi érdekek ellen fordítható, ha társadalmunk ezt hagyja” – szögezte le véleményét az emberjogi mozgalom.
A Magyar Szociális Fórum azt javasolja a Buda Cashnél megkárosított embereknek és önkormányzatoknak, hogy azonnal szerveződjenek károsult-közösséggé, és együtt lépjenek fel saját érdekükben, máskülönben a kilátásba helyezett, még oly részleges kártérítéstől is el fognak esni, mint az megtörtént a vörös iszap katasztrófa után.
Az MSZF egyidejűleg politikai felelősségre vonást követelt az ügyben, a bank felelősein túlmenően.+++

http://www.mszfszk.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=836:magyar-szocialis-forum-az-eltnt-100-milliardrol&catid=2:magyar

A történelemről festett hamis képpel erőltetik az uniós integráció ideológiáját az iskolásokra

eu-560593

Egy neves brit történész arra figyelmeztet, hogy a történelemről festett hamis képpel próbálják népszerűsíteni a mélyebb uniós integrációt az iskolákban.

David Abulafia, a Cambridge Egyetem professzora szerint a történelemkönyvek félrevezető képet festenek az állampolgárság mibenlétéről, hogy ezáltal azt az érzetet keltsék, mintha az európai egység egy történelmi hagyomány lenne.
Rámutatott, hogy a Németországban és Franciaországban kiemelt jelentőséggel kezelt uniós integráció kezd Nagy-Britanniába is „beszivárogni”.
„Egyelőre viszonylag gyengéd törekvés tapasztalható annak érdekében, hogy létrehozzák az európai állampolgárság érzetét, mégpedig a történelemről festett hamis kép segítségével, hiszen Európa történelmét javarészt a megosztottság, nem pedig az egység jellemezte.”
„Azok az időszakok, például Napóleon, Hitler vagy kelet-európai viszonylatban a Szovjetunió hatalma alatt, nem nevezhetők éppen pozitív példáknak és igencsak szörnyen végződtek. Megpróbálják fehérre meszelni az európai történelem disszonáns elemeit, hogy egy idealizált képet tárjanak elénk.”
Abulafia professzor a témában írt új tanulmányának közzétételét szándékosan egy 30 történész által Nagy-Britannia és az EU kapcsolatának átgondolása érdekében indított kampány indításához igazította. A tanulmány felhívja a figyelmet, hogy „az Európáról festett hamis kép eltereli a figyelmet a valós helyzetről”.
A professzor kifejti, hogy a gyerekekkel azt is el akarják hitetni, hogy „az európai állampolgárság felülírja a nemzeti elkötelezettséget”.
„Azt mondják nekünk, hogy valamennyien az európai „demos” vagyis nép tagjai vagyunk, ugyanakkor szinte semmi sem támasztja alá, hogy ez a „demos” akár a jelenben akár a múltban valaha is létezett volna.”
Más történészek Joszif Sztálin diktatúrájához hasonlították az európai egység megvalósítására irányuló törekvéseket.
Matthew Elliot, a történészek által indított kampány vezetője szerint az egységes európai identitás nemcsak „tolakodó, de veszélyes is”.
„Az EU hivatalos mottója az „Egység a sokféleségben”, egyébként dicséretes filozófia lenne, ám sajnos a valóságban az EU politikája és számos intézkedése éppen a sokféleség eltörlését célozza, és az Európára jellemző sokszínű történelem helyére egy egységes és mesterséges „európai” kultúrát próbál állítani,”
nyilatkozta a történész a Telegraph-nak.
„Az Európai Bizottság multimilliárd eurós propaganda hadjárata, ami sok ezer brit tudóst finanszíroz különböző alapok és akadémiai posztok formájában, uniós propagandával itatta át a használatban lévő tankönyveket,”
nyilatkozta Paul Nuttall, az UKIP párt helyettes vezetője.
„Ezek az EU pártolók a nem létező „közös európai kultúrára” vonatkozó hazugságokkal és az európai történelemről festett torz képpel próbálják népszerűsíteni projektjüket, az „Európának” nevezett országot.
Ez kimeríti a hatalommal való visszaélés fogalmát az EU részéről. A brüsszeli elit úgy érzi, hogy joga van felülírni nemzetünk és a kontinens sok más nemzetének történelmét egy olyan saját maga által kreált történelemmel, ami azt sugallja, hogy minden út elkerülhetetlenül az Európai Egyesült Államokhoz vezet.
Forrás: express.co.uk
http://idokjelei.hu/2015/03/a-tortenelemrol-festett-hamis-keppel-eroltetik-az-unios-integracio-ideologiajat-az-iskolasokra/

Mészáros, Simicska és Tiborcz cégei is uniós emlőkön híznak

A három vállalakozó sok esetben verseny nélkül nyert irdatlan pénzeket, a felcsúti polgármester 99 százalékban brüsszeli pénzek elnyerésével építgette a birodalmát.
A közbeszerzési húsosfazékhoz közel álló három vállalkozó, Simicska Lajos, Mészáros Lőrinc és Tiborcz István uniós pályázatait boncolgatja a Direkt36 nevű tényfeltáró újságíró csoport első anyaga, amelyet a 444.hu közölt.
A szerzők az Orbán Viktor miniszterelnökhöz kötődő három vállalkozó cégeit vizsgálták, közel 300 állami megbízás dokumentumainak feldolgozásával. Az adatokból azt a következtetést vonják le, hogy mindegyik cég, illetve cégcsoport kifejezetten komoly kedvezményezettje az EU-s költségvetésnek.
bux
Ez a Tiborcz nem panaszkodhat! Megnyílt az EU-s buksza!
A Simicska Lajoshoz kötődő cégek érték szerint 67-88, Tiborcz István Elios Innovatív nevű társasága 94, Mészáros Lőrinc építőipari birodalma pedig egyenesen 99 százalékban uniós pénzből nyerte a megbízásait. Simicska Lajos esetében a projektek értéke több százmilliárd forint volt.
A három vállalati körben a közbeszerzéseknek közel egynegyedét úgy vitték el a társaságok, hogy nem kellett senkivel sem versenyezniük. Ez nem kiugró érték, mert a pályázatoknál összességében is 26-32 százalék közötti azoknak a kiírásoknak az aránya, ahol nincs versenyhelyzet. Tiborcz István cége azonban kilóg a sorból, amióta a vállalkozó Orbán Viktor veje lett, az uniós projektek több mint felénél nem akadt egyetlen versenytársa sem.

(HVG)

Új jogszabály a bírósági végrehajtók ellenőrzéséről

Az önálló bírósági végrehajtók ellenőrzésének részletszabályait rögzítő kormányrendelet jelent meg a Magyar Közlönyben szerdán.

A vasárnap életbe lépő rendeletet az önálló bírósági végrehajtók ügyvitelének, hivatali működésének és magatartásának ellenőrzésére kell alkalmazni. Az Igazságügyi Hivatal által végzett ellenőrzés célja az igazságszolgáltatásba vetett közbizalom megerősítése és megóvása.
A rendelet szerint az Igazságügyi Hivatal az ellenőrzések során önállóan kockázatelemzés alapján jár el, az ellenőrzésnek függetlennek, pártatlannak és tárgyilagosnak kell lennie, ennek során lehet átfogó vizsgálat, soron kívüli vizsgálat, illetve célvizsgálat és utóvizsgálat.
Átfogó vizsgálatot a végrehajtó kinevezését követő egy év elteltével, ezt követően szolgálati viszonyának fennállása alatt legalább négyévenként kell végezni. Súlyos vagy rendszeres jogszabálysértés, vagy a kamara iránymutatásaiban foglaltak megsértésének gyanúja esetén elrendelhető soron kívüli vizsgálat. Soron kívüli, cél- és utóvizsgálat során előzetes bejelentésre nincs szükség, ha az – a rendelkezésre álló adatok alapján – meghiúsíthatja az ellenőrzés eredményes lefolytatását.
Az ellenőrök, illetve az ellenőrzések kapcsán a rendelet szigorú képesítési, gyakorlati és összeférhetetlenségi feltételeket állapít meg.
Trócsányi László igazságügyi miniszter három hónapja jelentette be, hogy szükség van a bírósági végrehajtói rendszer reformjára, mert sok a panasz, a rendszer nem úgy működik, ahogy kellene, december elején pedig kinevezte Szekér Juditot a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara mellé miniszteri biztosnak. A tervek szerint 2016-ra újul meg a végrehajtói rendszer.
MTI

Iraki tisztviselők szerint a nyugati országok az ISIS-nek szállítanak fegyvert

Hakem al-Zameli, az iraki parlament nemzetbiztonsági és védelmi bizottság elnöke hétfőn kijelentette, hogy az iraki hadsereg lelőtt két brit repülőgépet, ami fegyvert szállított az ISIS terrorszervezetnek. Zameli az Iraki Iszlám Legfelsőbb Tanács arab nyelvű információs központjában tette a kijelentést, hozzátéve, hogy bizonyítékaik vannak az esetre. Az iraki parlament magyarázatot követel Londontól.
Később egy iraki tisztviselő is információkat hozott nyilvánosságra arra vonatkozóan, hogy a bagdadi kormány napi szinten kap jelentéseket al-Anbar provinciából arról, hogy az amerikai vezetésű koalíció gépei fegyvereket dobnak le a terroristák által ellenőrzött területeken. Az iraki tisztviselő szerint az Egyesült Államok szándékosan tartja fenn a kaotikus helyzetet az Anbar provinciában, valamint Karbala és Bagdad városában, mert nem akarja, hogy az ISIS válsághelyzet véget érjen, hanem a terroristák oldalán áll.
Hídfő.net.ru | ISIS Anbar amerikai fegyverISIS csapatok amerikai fegyvereket szereztek az Anbar tartományban
Kalaf Tarmuz, az anbari provinciális tanács vezetője is kijelentette, hogy a nyugati országok támogatják a Takfiri terroristákat Irakban, és amellett, hogy a terroristák által ellenőrzött területeken rendszeresen fegyverszállítmányokat dobnak le, a terroristáktól megtisztított területeken nyugati és izraeli gyártású fegyvereket találnak. "Az Egyesült Államokban, európai országokban és Izraelben gyártott fegyvereket találtunk az ISIS által ellenőrzött Al-Bagdadi régióban". Tarmuz elmondása szerint az európai és izraeli gyártású fegyvereket Ramadi városának keleti részén is felfedezték, szintén a terroristák által korábban ellenőrzött területeken.
Al-Zameli emellett azt is kijelentette, hogy azok a gépek, melyek hivatalosan az ISIS elleni koalíció részeként a terroristák elleni harchoz szállítanak fegyvert, a fegyverszállítmányokat valójában a terroristák által ellenőrzött területeken, Szalahudin, Al-Anbar és Dijala provincikában dobták le, vagyis a nyugati országok által az ISIS elleni harc ürügyén Irakba küldött fegyvereket közvetlen az ISIS ellátására szállítják. Al-Zameli szerint Irakban az ISIS túlélésének egyetlen oka, hogy a nyugati országok fegyverrel látják el a terrorszervezetet.
Al-Zameli nyilatkozata szerint bizonyítékaik is vannak erre vonatkozóan, ahogyan a bizottság arra is bizonyítékokat sorakoztatott fel, hogy az amerikaiak fejlett fegyverzetet, többek között légvédelmi eszközöket szállítanak az ISIS terrorszervezet számára. "Az USA fegyverszállítmányokat dob le az ISIS-nek, majd arra hivatkozik, hogy nem tud a terrorista csoportok pontos elhelyezkedéséről, és ezzel próbálja elfedni a valóságot, vagyis, hogy eleve a terroristák ellátására indulnak a fegyverszállítmányok Irakba".
Az iraki nemzetbiztonsági bizottság a nyilatkozat szerint meg fogja tenni a megfelelő intézkedéseket Irak légterének védelmére. Ha a nyugati országok fegyverrel támogatják a terroristákat és felvértezik őket az iraki légierő fölénye ellen, Irak más országoktól fog segítséget kérni a probléma kezelésére. Jome Divan, az iraki parlament al-Szadr blokkjának tagja kifejtette, hogy a nyugati koalíció a terroristákat támogatja a kormányerőkkel szemben, és miközben légicsapásaik soha nem a terroristák fő állásait célozzák, azok komoly gondot okoznak az iraki csapatoknak.

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/26/iraki-tisztviselok-szerint-nyugati-orszagok-az-isis-nek-szallitanak-fegyver

Éppen “megmenekül” az ukrán hrivnya!

A Nemzetközi Valutalap (IMF) legfrissebb jelzései szerint kész segítséget nyújtani Ukrajnának, aki éppen az összeomló fizetőeszközével küszködik keservesen. Tegnap először betiltották a hrivnya kereskedését, majd mára visszavonták (talán rájöttek, hogy csak még nagyobb kárt okoz), most pedig éppen epekedve várják az IMF-től érkező 17,5 milliárdos mentőcsomag első részletét.
natali
A legújabb hírek szerint az IMF kész segíteni Ukrajnának, aki éppen súlyos devizaválsággal is küzd a reálgazdasági, politikai és háborús krízise mellett. Az ukrán fizetőeszköznek a piaca rendkívül inog, a kereslet és a kínálat egyensúlya teljesen felborult, ami miatt szerdán megtiltották a bankoknak, hogy devizaváltást hajtsanak végre az ügyfeleik számára. Ez a banki csatorna volt a leginkább domináns (forgalmat tekintve) a hrivnya piacán, így lényegében a kereskedés beszüntetésével volt egyenértékű.
Természetesen egy ilyen lépés súlyos károkat okoz az adott gazdaságnak, hiszen az átváltások nélkül nem tudnak működni a belföldi és a külföldi vállalatok közötti tranzakciók. Erre az ártalmas lépésre feltehetően azért kényszerült a jobb napokat látott ukrán jegybank, mert más eszköz már nem állt a rendelkezésére, hogy csillapítsa a hrivnya spirálszerű gyengülését. Éppen ezért volna óriási szüksége az ukránoknak a IMF-től érkező devizaforrásra, hogy direkt intervencióval helyre tudják állítani a felborult devizapiaci egyensúlyt. Mivel az IMF szakemberei már szoros kapcsolatban vannak az ukrán központi bankkal, ezért feltehetően megnyugtató üzeneteket kaptak a hitelcsomag első részletéről, ami miatt a tervezettnél korábban fel merték oldani a devizakereskedelmi tiltást.
Az IMF elmondása szerint még további lépésekre várnak az ukrán fél részéről, hogy elkezdjék folyósítani a 17,5 milliárdos mentőcsomag részleteit, de azt tudják jól, hogy orrnehéz finanszírozásra lesz szükség (vagyis az első részletnek óriásinak kell lennie, hogy elhárítsa a problémákat).
Az ukrán hrivnya elképesztő ütemben gyengült eddig a dollárral szemben: a jegyzések még a 32-es árfolyamot is érintették. Mára azonban enyhülni látszik a nyomás, feltehetően az IMF-től érkező üzenetekre.
doh
(portfolio)
Bal-Rad komm: A bankközi adok-veszek tiltás bejelentésének hírére olyan cirkusz tört ki tegnap Kijevben, hogy a sokat látott alattvalók nem győzték kapkodni a fejüket. Nyalókakirály és az ő kamarillása-Jacenyjuk-kórusba üvöltve, egymást túlvonyítva követelték maguk elé a pénzügyért, Natalja Jareszkot! Ugyanis a nem kevés havi (kemény valutában fizetendő) ellátmányért egyenesen Amerikából importált pénzügyi csodatévő intézkedése nyomán olyan események indultak be, hogy félő volt: ma reggelre már csak emlék lesz a hrivnya!
Natalira hatott az udvari tajték, és visszakozott! Már az IMF is úgy látja, hogy lesz ami lesz!-el kell kezdeni dönteni a “lét” Nyalókakirály háborús büdzséjébe, vagy elbukik a Nagy Kaland Maradék-Ukrajna alattvalóinak dühén! Oszt’ egy szép reggelen csak azt veszik észre, hogy a “zorosz” Medve ott brummog Tiszasalamonnál.
Viszont ennek a 17,5 milliárd dolláros “segitségnek” a folyósítása lehetőséget nyújt a kijevi udvarnak, hogy újult erővel vesse magát bele a donbasszi háborúba! Az IMF-nek sem kell nagyon utaztatgatni a lóvét. Egyből utalhatja az emerikai fegyverszállítóknak.

Kínai hitelt vesz fel a Naftogaz

Az ukrán Naftogaz energetikai cég kínai hitelt vesz fel, Igor Didenko energia és szénipari miniszter-helyettes szerint 3,6 milliárd dollár értékben, amire a korábban megkötött kínai-ukrán kormányközi együttműködés keretén belül kerül sor, vagyis az ukrán kormány garanciát vállal érte. Az összeget 2016-tól különféle projektek megvalósítására fogják fordítani, Didenko szerint a pénz 60%-ából kínai felszereléseket vesznek, 40%-át a már meglévő infrastruktúra hatékonyságának növelésére fordítják.
Hídfő.net.ru | Naftogaz
A hitelt ugyan hivatalos magyarázat szerint 2016-tól kezdik el költeni, azt nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy Ukrajna Oroszországgal szemben fennálló gáztartozása jelenleg 2,44 milliárd dollár. Emellett Kijev a téli humanitárius segítségnyújtás részeként a korábbihoz képest kedvezményes áron, ezer köbméterenként 365 dollárért veszi a orosz gázt, de ez a kedvezmény április 1-jén véget ér. Moszkvának a szerződés alapján jogában áll leállítani a gázszállítást, ha Kijev nem fizet.
Az orosz tartozás ezen felül is csak egyre fokozódik, Kijev ugyanis nem akar fizetni a Donbassz régió által felhasznált gázmennyiségért. A Natfogaz nemrég jelentette be, hogy valamiféle kompromisszumot akar kötni a Gazprommal az elszakadó régiók kapcsán. A jelenlegi helyzet ugyanis az, hogy Kijev a tél közepén leállította a gázszállítást a Donbassz régióba, halálra ítélve ezzel civilek százezreit. Vlagyimir Putyin egy beszédében genocídiumnak nevezte a történteket, és Moszkva azonnal megtette az ellenlépéseket, megkezdődik a gázszállítás a Donbassz régióba. Miközben az ukrán kormány és a nyugati országok továbbra is Ukrajna részének tartják a régiót, az ott élő lakosság gázfelhasználását Kijev nem akarja fizetni, a nyugati országok pedig hitelezni nem akarják.
Tehát Kijev abban a helyzetben találja magát, hogy amennyiben ragaszkodik ahhoz, hogy a referendumok, majd fegyveres harc útján elszakadt régiókat továbbra is saját területeinek nevezi, fizetnie kell a Gazpromnak azért a gázért, amit a Donbassz régióba szállítanak. Ha nem fizet, azzal elismeri, hogy a Donbassz régió nem Ukrajna része, vagyis a Donyecki Népi Köztársaság függetlenségét ismeri el.

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/26/kinai-hitelt-vesz-fel-naftogaz

Kijev nem akar fegyvert kivonni!

Egyre komolyabb nyomás alatt van a kijevi junta, a “Minszk-2″ megállapodás rá háruló részének odázgatása miatt. (No nem a “partnerek” zúgolódnak, hanem Moszkva és a Népköztársaságok!)
A DNR-LNR duó már tegnap délután felhívással fordult Oroszországhoz, Németországhoz, és Franciaországhoz mint garanciavállalókhoz, hogy hassanak már oda!-Nyalókakirályék is tegyenek már valamit a megállapodás teljesítése érdekében!
A donbasszi Népköztársaságok ugyanakkor szóvá tették azt is, hogy a kijevi junta mintha mintha fordítva értelmezné a fegyverzetkivonási megállapodást Donbasszból. Mert amíg elvárja, hogy a népköztársasági erők folytassák a maguk részéről megkezdett nehézfegyverzet kivonást, addig Valcman erői nemhogy ritkítanák a készletet, hanem ellenkezőleg: ontják Donbassz irányába a nehézfegyverek tömkelegét.
Angela Merkel és a ravaszdipáros hímtagja-a francia Hollande-csak csukladoznak a donbasszaiak reklamációi hallatán, ám érdemben nem képesek odahatni Nyalókakirálynak.
Ma már az orosz külügyben is összevonta szemöldökét Szergej Lavrov, és kifakadt: Kijev mindenféle nevetséges indokkal halogatja nehézfegyverzetének visszavonását, amivel súlyosan sérti a “Minszk-2″ megállapodásba foglaltakat.
lvr
Oroszország külügymisztere a “Norman Qrtett” szemére hányta, hogy tegnapelőtt Párizsban igencsak nagy volt az egyetértés atekintetben, hogy a nehézfegyverek kivonása a garancia a tartós tűzszünet megteremtésére! De hát ez tegnapelőtt volt, és ma még semmiféle utalás sincs arra, hogy Kijev és patrónusai bármit is tettek volna az ügy érdekében-háborgott Szergej Lavrov. Viszont kitalálnak mindent, hogy miért nem kezdték még meg a fegyverzetvisszavonást!
Debalcsevoban eközben nagyon komoly-talán minden eddiginél súlyosabb-problémával szembesült a DNR! Majd’ széjjel esnek a Geiger-Müller számlálók a kattogástól, amikor egy-egy latorroncshoz közelítenek. Márpedig közelíteni kell hozzájuk, hiszen úton-útfélen azok borítanak mindent.
Mivelhogy a katlanbéli összecsapások során atomfegyvert a népköztársasági erők nem alkalmaztak, hát kézenfekvőnek tűnik a “miért sugároznak a debalcsevoi latorroncsok?”-találós kérdésre a válasz: a csernobili “raktárból” származnak. (Korábban már írtunk erről a lehetőségről!)
Most aztán fő a feje a DNR-hatóságainak, hogy mi a fenét is kéne csinálni annak érdekében, hogy a lehető leggyorsabban eltakarítsák Debalcevoból az irdatlan mennyiségű sugárzó roncsot? És hát hová?
https://balrad.wordpress.com/2015/02/26/kijev-nem-akar-fegyvert-kivonni/

Amint arról már beszámoltunk, Odesszába érkezett egy kijevi Sz-300-as latorrakéta-különítmény.
od1 od2
Egy részük tovább haladt keleti irányba, ám kereken egytucatnyi “vetőgép” leparkolt Odessza határában. A “Csjornomorki” területrészen. Nagyon úgy néz ki ezeken a ma délelőtt készült felvételeken, hogy nem pihenőt tartanak!
od3


https://balrad.wordpress.com/2015/02/26/mire-keszul-valcman/

Aggasztó? – A kínai fiatalok állítólag imádják a Valentin-napot – Frissítve: A Kínai Sárkány Londonban

1586638824_90cfddd29d
A brit Mintel Csoport egyik friss jelentése szerint a kínai fiatalok körében az egyik legnépszerűbb nyugati eredetű ünnep a szerelmesek napjaként emlegetett Valentin-nap.
A cég 2014 szeptemberében készített felmérése szerint tavaly a megkérdezettek 42 százaléka vásárolt ajándékba valamilyen ennivalót február 14-én. A kérdőíveket mintegy 3000, 20 és 49 év közötti jelentkező töltötte ki.
9f49b92e4f2645ad93c30a94d48340a2A Mintel szerint; a kínai emberek körében egyre népszerűbbek a nyugati kultúrából átvett ünnepek, Valentin-napon a válaszadók 38 százaléka megy étterembe, 33 százalékuk vásárol vagy otthon pihen, míg 32 százalékuk szórakozni megy.
Mindezek az adatok alátámasztják a nyugatiak azon illúzióját, hogy ha létszámban és anyagilag nem is, – de szellemileg képesek lesznek legyőzni a Kínai Birodalmat.
Ilyen naivságra is csak az ífjú titánokból álló, – újonnan alakult profit orientált közvéleménykutató csoportok képesek, – melyek természetesen a befektetők érdekeit szolgálják ki. De mi azért nagyjából emlékszünk Churchill önmagát is leleplező mondatára, mely szerint; “Csak abban a statisztikában hiszek, melyet én hamisítottam.”
Kétségtelen, hogy a kínai társadalomban vag egy olyan réteg, – mely rendkívül lojális a nyugati kultúra és értékek, (főleg a brtit) iránt. – A britek több évszázados célja, hogy úgymond nyugatossá tegyék kínát, (s ezzel együtt az oroszok ellen fordítsák), – de könnyen lehet, hogy az lesz belőle, – hogy kína teszi kínaiassá a Nyugatot. – Ahogyan ezt már megtette Anglia központi területeivel, s Kaliforniával is. – Ráadásul az Oroszország elleni nyugati mesterkedés sem jött be a kínaiak körében.
A nyugatias kínaiak, – vagy a kínaias nyugatiak, – kinek mi tetszik, – azonban mindig és elsősorban Kínához, az anyaföldhöz, – s az ott élő családjukhoz lesznek igazából lojálisak.
Ez az érzés erősebb bennük mindennél, – ezért a kínai Kommunista Párt sem nagyon töri magát, – hogy az ilyen ostoba nyugati ünnepecskék, – mint a Valentin nap ellen viseljen hadat. – Megteszik ezt saját maguk a kínai családok, ha némelyik ifjonccal nagyon elszalad a ló. Keményebben szankcionálják saját fiaikat, unokáikat, – mint maga a kommunista párt.
xxxg
Szabad Riport / Garbolczy János
Forrás: CRI
Frissítés: A Kínai Sárkány Londonban:
Nemrégiben a britek kínai elnevezéseket vezettek be a brit látványosságokon, – a kínai turisták számára. Hogy így könnyítsék meg nekik, a brit főváros nevezetességeinek megismerését.
Így, a hagyományosan angol nevezetességeknek már kínai nevük is van, – hiába no, a pénz az úr, s a hagyományos angol gőg immáron a múlté. A pénz beszél, a kutya ugat, a karaván halad.

A politikusok miatt haldoklik az édesanyám

Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre.
Sziasztok!

Rövid, de annál szemetebb történetet osztanék meg az olvasókkal, ami a valóságban mégsem oly' rövid. Jelenleg is tart, mint valami kísérleti szappanopera, ahol csak az első részt vetítik hétről-hétre a tv-ben... Tehát: Anyámnál áttétes agydaganatot diagnosztizáltak két héttel ezelőtt a szegedi klinikán, pontosabban az új egészségügyi "játékszabályok" értelmében a Sürgősségi Osztályon, ahol már ömlesztve vártak a különféle betegek valamire. Ez időben kifejezve a mi esetünkben 12 óra volt. Ez eddig, gondolom, egy szokványos történet, nem címlapra érett.

Ami viszont azután történt, történik már az: Kiderült, hogy szerencsére műthető a dolog, ezért felvették az anyámat az osztályra és jelezték az orvosok, mivel súlyos az eset, másnap megműtik. Ja, vagy nem. Pedig orvos van, műtő és szakértelem is. Csak egy apróság hiányzik a történethez. Műtét utáni hely az intenzív osztályon. Aztán jöttek a naponkénti ígérgetések, majd holnap. Aztán a másnaponkénti elutasítások: nincs hely az intenzíven.

És akkor fent leírt szemétség részletezve: azért nincs elég ágy Szegeden, amit azért mindenki ismerjen el, hogy országosan egy elég jó város, mert összevonták azokat, központilag. Úgy áll a dolog, a mi esetünkben lassan két hete, hogy anyám egészsége folyamatosan romlik, alig tud beszélni, már egyedül felállni is képtelen. A betegségéből és abból a stresszből adódóan, amivel két hete szórakoznak vele, hogy mindjárt műtik. És most minden állj! Nem az orvosok miatt történik mindez, mert ők is egy hülye kényszerhelyzetben vannak. Hangsúlyozom, ők mindent megtennének.
agymutet_depositphotos_v-640x360.jpg
Hanem vajon mi miatt? A tetű politika miatt. És most tekintsünk el ennek a pontos nevesítésén. Inkább köszönjük meg ezt a mindenkori tetű politikai elit személytelen ámokfutásának. Illetve azoknak, akik most valós időben részt vesznek ebben. Miközben kifelé megy a tündéri propaganda, befelé meg az "urambátyámozás", ezalatt az anyám, akkor sem írom le, de "azt" csinálja. Mert nincs, ahová vigyék 2015-ben egy agyműtét után. Mert egy inkompetens minisztériumi f@sz kitalálja, mint egy hároméves, hogy vonjuk össze az intenzívet.

Hogy ne lehessen előre tervezni egy komoly műtétet, mert bármikor behozhatnak egy súlyos balesetest, aki nyílván előnyt élvez. Miközben Szegeden üresen rohad a régi körintenzív, miközben az illető háromévesnek a sofőrje éppen levillog valami cselédet az autópályán, hogy odaérjen valami méltóságosoknak rendezett cirkuszra.

Szűkül a kör... Kedves Zombor államtitkár úr, szarok az egész pártpropagandára és a mindenkori elit által kitermelt kápókra, csinovnyikokra. Ha Te nem tartod magadat ezek közül valónak, akkor szeretettel várlak a szegedi idegsebészeten, hogy belekukkants a valóságba. Csak siess, mert az anyám nem bírja sokáig!
Üdvözlettel: Varga Bálint

Lengyelország Oroszország ellen fegyverkezik

Az ukrán válság kitörése óta a lengyel politikai osztály a hadsereg megerősítésének lázában ég és a kijevi fegyverszállítások mellett száll síkra. A keményvonalas hadügyminiszter nem hisz az ukrán konfliktus békés rendezésében és meggyőződése szerint Moszkva meg akarja akadályozni Ukrajna közeledését Európához. 38 ezer tartalékos gyakorlatoztatásáról és civilek katonai kiképzéséről is döntés született.
Lengyelország nem engedheti meg, hogy a világ elforduljon Ukrajnától, ez Lengyelország számára a lenni, vagy nem lenni kérdése – jelentette ki pontosan egy éve Donald Tusk akkori lengyel kormányfő. Alekszander Kvaśnievszki köztársasági elnök akkor arra figyelmeztetett, hogy az eddig bejelentett és kilátásba helyezett oroszellenes szankciók nem fogják megállítani Putyint. Emlékeztetett arra, hogy „a II. Világháború előtt hasonló helyzet alakult ki, amikor a németek annektálták Csehszlovákiát, majd igényt formáltak Gdanskra. A nagyhatalmak akkor sem léptek időben, ami világháborúhoz vezetett. Ma ugyanazt a forgatókönyvet másolják az oroszok és a világ megint tehetetlen”.
Az ukrán válság kitörése óta a lengyel politikai osztály a hadsereg megerősítésének lázában ég. A varsói kormány kérésére már napokkal Janukovics bukása után Washington 12 F-16-os vadászgépet és 300 katonát küldött. Tavaly áprilisban a varsói kormány kérte NATO csapatok telepítését az országba, és 4.7 milliárd dollárért 48 F-16-os vadászgépet vásárolt. Tavaly év végén pedig lengyel hadsereg súlypontját a keleti határra helyezték át.
Teljes vállszélességgel Kijev mellett
A varsói kormány az ukrajnai fegyverszállítások mellett áll ki. A lengyel elnök külpolitikai tanácsadója, Roman Kuzniar két hete egyenesen megmondta a Welt am Sonntag című német lapnak, hogy minden formájú nyomásgyakorlás a Kreml irányába megengedett és a ’halált okozó védekező fegyverek’ szállítása mellett szállt síkra. A hadügyminiszter hasonló szellemben nyilatkozott február 9-én a Financial Times-nak.
A keményvonalas hadügyminiszter nem hisz az ukrán konfliktus békés rendezésében és meggyőződése szerint Moszkva meg akarja akadályozni Ukrajna közeledését Európához. A jelenlegi lengyel köztársasági elnök, Bronislav Komorovski már a Minszk II békemegállapodás napján kijelentette, hogy „egy tartós béke esélye még mindig messze van”. Varsói kormányhivatalnokok is azt hangsúlyozták február 12-én, hogy a konfliktus fellobbanásának esélye megmaradt Kelet-Ukrajnában.
Átfogó fejlesztés, tartalékosok behívása
A tavaly szeptemberi walesi NATO konferencián arról született döntés, hogy a lengyelországi Szczecin központtal létrehoznak egy új gyorsreagálású erőt, amelyet bárhol a világon kettő-öt nap alatt be lehet vetni. A három-öt ezer fős szárazföldi erő műveleteit légi, haditengerészeti és különleges feladatokra kiképzett egységek támogatják.
Bár a lengyelek 2008-ban befejezték a sorozást, Tomasz Sziemonjak hadügyminiszter 2016-ra már 38 ezer tartalékos behívását és gyakorlatoztatását tervezi, szemben az idei 12 ezerrel. A miniszter januárban azt is bejelentette, hogy minden civil, aki részt akar venni katonai kiképzésen és gyakorlatozáson, az március 1-től jelentkezhet a kerületi hadkiegészítő parancsnokságon.
Varsó a tavalyi év közepén átfogó programot indított a fegyveres erők fejlesztésére: a lengyel hadsereg 2013-2022 közötti időszakra kiírt modernizációs programja összesen 33,5 milliárd eurós költségvetéssel számol. Ennek keretében Lengyelország 250 millió dollár értékben negyven AGM-158 JASSM típusú, nagy hatótávolságú robotrepülőgépet vásárolt az Egyesült Államoktól. A szerződés megkötése alkalmából a lengyel hadügyminiszter kilátásba helyezte, Lengyelország több, a most vásároltnál is nagyobb hatótávolságú rakétát vásárolna amerikai partnereitől.
A 250 millió dolláros megállapodás ceremóniája tavaly decemberben (AP Photo/Alik Keplicz)
A 250 millió dolláros megállapodás ceremóniája tavaly decemberben (AP Photo/Alik Keplicz)
Ezen kívül hónapokon belül aláírják a szerződést irányított és nem irányított rakétákkal felfegyverzett drónok vásárlásáról vagy Izraellel, vagy az Egyesült Államokkal. A lengyel hadsereg jelenleg csak felderítésre alkalmas pilóta nélküli robotrepülőgépekkel rendelkezik, összesen 31-gyel. Most két, felfegyverzett típust vásárolnának. Az Egyesült Államok fegyveres drónokat eddig csak Nagy-Britanniának adott el (és a legújabb döntés szerint is csak egyedi döntéssel adhatók más országnak), így az, hogy készek Lengyelországnak is szállítani, a nagyfokú bizalom jele.
Káncz Csaba jegyzete

Dr Suzanne Humphries: "Soha nem volt még biztonságos oltóanyag és soha nem is lesz"

A legtöbb ember nem fog egyetlen egészséggel kapcsolatos döntést sem hozni élete folyamán anélkül, hogy konzultálna orvosával. A nyugati orvoslás alapelméletei teljesen markukban tartják az embereket és lehet, hogy sokan sosem fognak ráébredni a valóságra. Az emberek egyenlőségjelet tesznek az orvos és a 8-12 év tanulás közé, vagyis automatikusan feltételezik, hogy ők bizony tudják mi a jó az egészségre és az immunrendszerre általában. Upsz!
 

Az emberiség több mint 80 százaléka úgy véli, hogy ha például méreganyagokat juttat a szervezetbe az oltóanyagok által, akkor az építi immunitásukat. 10-ből 8 ember úgy gondolja, hogy a rákot ki lehet vágni a szövetek közül, ha egy "remek" sebészt sikerül találnunk, aztán pedig meg lehet "sugározni" vagy kemózni a többi rákos sejtet, ha egy jó onkológust találunk hozzá. Amit az emberek valóban elkövetnek magukkal az viszont felfoghatatlan!

Miért gondolja mindenki, hogy egy organikus szervezetbe méreganyagokat juttatva azok a vegyi anyagok segítenek valamit is egyáltalán? Ezek a méreganyagok pedig ráadásul a halálos típusúak, amelyek átfiltrálódnak a tüdőn és az emésztőrendszeren, áthaladnak az agy-ér gáton- teszik mindezt pusztítással és halállal a nyomukban.

"Intravénásan alumíniumot az izomszövetbe? - ez az egész egy nagy őrület"

Az emberi testnek szerintetek szüksége van intravénás nehézfémekre, emulgeálószerekre, tartósítószerekre és szintetikus adalékokra (például földimogyoró-olaj és a csirke embrió) egyenesen a vérbe, izomszövetbe adva? Mi a helyzet a monoszódium glutamáttal és a formaldehiddel? Mi a helyzet az alumíniummal és a higannyal? A CDC elmondja ezt magától is, ha nekem nem hiszel: (http://www.cdc.gov)

Dr Suzanne Humphries- a Nemzetközi Védőoltás Egészségügyi Tanács tagjaként saját véleménnyel rendelkezik a jelenlegi védőoltások ügyében. Az ő mondását idézem: "Soha nem volt még biztonságos oltóanyag és soha nem is lesz"

Dr. Humphries kifejti, hogy az oltási folyamat alapvetően hibás, és azt is elmagyarázza, ahogy az immunrendszer dacol a természetes folyamatokkal. Az oltások "meghiúsítják az immunrendszert": kilökik azt egyensúlyából, ami alapvetően egy természetellenes folyamat és több problémához is vezet. A test alapvetően érzékeny lesz más fertőző betegségekre, baktériumokra és vírusokra. Betegségokozó anyag izomszövetbe való juttatása nem biztonságos. A testnek alapvetően fogalma sincs, mit kell tennie a toxinok koktéljával és az immunrendszert annyira sokkolja a természetellenes beavatkozás, hogy abból hosszú távon semmi jó nem származhat.

Dr. Humphries ismerteti, ahogy a vakcinák az immunrendszer stimulálásában egy újabb rendellenes reakciót indítanak el. "Az antitest csak egy kis része az immunitásnak, az pedig, hogy az immunválaszt izomszövetbe kémiai főzet fecskendezésével érjük el - nos, ez az őrület netovábbja." - mondja.

"Hogy lehet az, hogy az emberek nem veszik észre, hogy a beoltottak hajlamosabbak hamarabb megbetegedni mint az oltatlanok? Hogyan is segít akkor az alumínium injekció?" - kérdezi Suzanne.

Források:
http://vaccineliberationarmy.com/2014/03/20/suzanne-humphries-md/

naturahirek.com

Kapcsolódó:
   Indiai vezető orvosprofesszor: az oltás által okozott halálesetek száma tízszerese az oltás által esetlegesen megelőzhető megbetegedéseknek!
   Megdönthetetlen bizonyíték mutatja, hogy az oltások a fertőző betegségekre nem voltak megelőző hatással
   Védőoltások elkerülhetetlenül autoimmun betegségeket okoznak: PLoS Tanulmány
   Orvos-szülő együttműködést a fasiszta oltástörvénnyel szemben!