2015. február 26., csütörtök

Moszkva katonai egyezményt kötött az Európai Unió egy tagállamával

Hozzáférést nyertek az orosz haditengerészet hajói a ciprusi kikötőkhöz, köszönhetően annak a megállapodásnak, amit Vlagyimir Putyin orosz államfő és Nikosz Anasztasziadész ciprusi vezető épp az imént kötött meg.
Hídfő.net.ru | Anasztasziadész és Putyin
Anasztasziadész kétnapos látogatást tett Oroszországban, ekkor kötötték mg az egyezményt, melynek keretében Moszkva tovább folytatja az adósságleírást, cserébe az orosz flotta stabil hídfőálláshoz jut a Földközi-tengeren. A megállapodás, mely engedélyezi az orosz hajók számára, hogy terrorizmus elleni műveletekben vegyenek részt, a következő két évre szól, azt követően várhatóan bővítik a katonai együttműködést. Orosz hírügynökségek kiemelik ennek kapcsán, hogy Moszkva hosszú távú egyezmények megkötésére törekszik olyan partnerországokkal mint Ciprus, Görögország és Magyarország.
A ciprusi vezető kifejtette, hogy az európai országoknak továbbra is érdeke az Oroszországgal fennálló kiegyensúlyozott kapcsolatok ápolása. "Bármilyen szankciót is iktatnak be Oroszországgal szemben, az EU tagjaira is visszahat." Moszkva a megállapodás részeként beleegyezett, hogy átstrukturálja a Ciprusnak 2011-ben adott mintegy 2,5 milliárd dollárnyi kölcsön törlesztését.

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/26/moszkva-katonai-egyezmenyt-kotott-az-europai-unio-egy-tagallamaval

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése