Egyre komolyabb nyomás alatt van a kijevi junta, a “Minszk-2″ megállapodás rá háruló részének odázgatása miatt. (No nem a “partnerek” zúgolódnak, hanem Moszkva és a Népköztársaságok!)
A DNR-LNR duó már tegnap délután felhívással fordult Oroszországhoz, Németországhoz, és Franciaországhoz mint garanciavállalókhoz, hogy hassanak már oda!-Nyalókakirályék is tegyenek már valamit a megállapodás teljesítése érdekében!
A donbasszi Népköztársaságok ugyanakkor szóvá tették azt is, hogy a kijevi junta mintha mintha fordítva értelmezné a fegyverzetkivonási megállapodást Donbasszból. Mert amíg elvárja, hogy a népköztársasági erők folytassák a maguk részéről megkezdett nehézfegyverzet kivonást, addig Valcman erői nemhogy ritkítanák a készletet, hanem ellenkezőleg: ontják Donbassz irányába a nehézfegyverek tömkelegét.
Angela Merkel és a ravaszdipáros hímtagja-a francia Hollande-csak csukladoznak a donbasszaiak reklamációi hallatán, ám érdemben nem képesek odahatni Nyalókakirálynak.
Ma már az orosz külügyben is összevonta szemöldökét Szergej Lavrov, és kifakadt: Kijev mindenféle nevetséges indokkal halogatja nehézfegyverzetének visszavonását, amivel súlyosan sérti a “Minszk-2″ megállapodásba foglaltakat.
lvr
Oroszország külügymisztere a “Norman Qrtett” szemére hányta, hogy tegnapelőtt Párizsban igencsak nagy volt az egyetértés atekintetben, hogy a nehézfegyverek kivonása a garancia a tartós tűzszünet megteremtésére! De hát ez tegnapelőtt volt, és ma még semmiféle utalás sincs arra, hogy Kijev és patrónusai bármit is tettek volna az ügy érdekében-háborgott Szergej Lavrov. Viszont kitalálnak mindent, hogy miért nem kezdték még meg a fegyverzetvisszavonást!
Debalcsevoban eközben nagyon komoly-talán minden eddiginél súlyosabb-problémával szembesült a DNR! Majd’ széjjel esnek a Geiger-Müller számlálók a kattogástól, amikor egy-egy latorroncshoz közelítenek. Márpedig közelíteni kell hozzájuk, hiszen úton-útfélen azok borítanak mindent.
Mivelhogy a katlanbéli összecsapások során atomfegyvert a népköztársasági erők nem alkalmaztak, hát kézenfekvőnek tűnik a “miért sugároznak a debalcsevoi latorroncsok?”-találós kérdésre a válasz: a csernobili “raktárból” származnak. (Korábban már írtunk erről a lehetőségről!)
Most aztán fő a feje a DNR-hatóságainak, hogy mi a fenét is kéne csinálni annak érdekében, hogy a lehető leggyorsabban eltakarítsák Debalcevoból az irdatlan mennyiségű sugárzó roncsot? És hát hová?
https://balrad.wordpress.com/2015/02/26/kijev-nem-akar-fegyvert-kivonni/

Amint arról már beszámoltunk, Odesszába érkezett egy kijevi Sz-300-as latorrakéta-különítmény.
od1 od2
Egy részük tovább haladt keleti irányba, ám kereken egytucatnyi “vetőgép” leparkolt Odessza határában. A “Csjornomorki” területrészen. Nagyon úgy néz ki ezeken a ma délelőtt készült felvételeken, hogy nem pihenőt tartanak!
od3


https://balrad.wordpress.com/2015/02/26/mire-keszul-valcman/