2014. december 16., kedd

Japán is nyugat-elkötelezett Oroszországgal szemben

Egy példa, miszerint körbeér a világ. Ismeretes, hogy Japánnak elég erősen nyugatbarát (báb)kormánya van. Namármost, mint a fegyverkezést felállította a kelet-európai határmezsgyén Amerika - lásd, Baltikum-Lengyelország - , így szándékozik stratégiailag közrefogni Oroszországot hátulról is, Japánnal "szövetségben". 17 darab AIM-120C7 AMRAAM közepes hatótávolságú, aktív önirányítású légiharcrakétát és két gyakorló példányt vásárolt Japán az Egyesült Államoktól. A beszerzés értéke 33 millió dollár. Az ország jelenleg is alkalmazza az AIM-120C5 változatot, így az új fegyver rendszeresítése nem fog különösebb gondot okozni, tehát fenntartásokkal kezelendő.
Japán felségvizeken számos úszó rakétahotdozó és légvédelmi rendszerek ellátására szolgáló támaszpontot tartanak számon orosz megfigyelők. És folyamatos a légigyakorlatozás a térségben. A japán jelentések szerint a rakétákat azonban nem az önvédelmi légierő meglévő típusaival fogják alkalmazni, hanem a leendő japán F-35A Lightning II-esek tesztjeihez lesz rájuk szükség. Ugyanis ez a C7 változat belefér a Lightning II-es belső fegyverterébe, míg a helyi fejlesztésű AAM-4B nagyobb átmérője miatt már nem. Ez a hívatalos álláspont az USA és Japán részéről, az oroszok fedősztoriként értékelik a támadórendszer zavartalan telepítésére...
Hírfigyelő Szolgálat

Szíria

A Szíriában kiterjedt információs hálózattal rendelkező OSDH közölte, hogy a terrorszervezetnek sikerült elfoglalnia a Maarrat-en-Numán városban lévő, stratégiai fontosságú Vádi-Deif szír katonai tábort és környékét, s az összecsapásokban legalább 31 katona és 12 dzsihadista vesztette életét. A Dzsund al-Aksza nevű iszlamista csoport segítségével kivívott győzelem lehetővé teszi az an-Nuszra Front számára, hogy mostantól a Törökországgal határos Idlíb tartomány legnagyobb részét ellenőrzése alatt tartsa. A csoport néhány héttel korábban már szinte teljesen kiűzte a térségből a nyugati államok által támogatott szíriai felkelőcsoportokat, amelyek egyik legfőbb bástyájának számított Idlíb. Rámi Abder-Rahmán, az OSDH igazgatója közölte, hogy az an-Nuszra harckocsikat és más nehézfegyvereket vetett be a támadás során, s ezeket a fegyvereket a múlt hónapban a Szíriai Forradalmi Front (SZFF) nevű szervezettől szerezték meg.

Az utóbbi - SZFF - csoportot ki más, mint a nyugati-atlantista országok támogatják - élen az EU-val - a több mint három éve tartó külső beavatkozásra kirobbant polgárháborúban. A 2011 márciusában "békés" - mi úgy mondanánk ma, hogy felforgató npuccsista kísérlet Asszad elnök megbuktatására és egy kiszolgáló "személyzet" bábjátékára - tüntetésekkel kezdődő, majd véres belháborúvá fajuló szíriai konfliktusban Idlíb tartományt az elsők között foglalták el a felkelők/felforgatók bérencei. A forgatókönyv itt is és Kelet-Európában - egyelőre csak Ukrajna, de már nálunk is mutatkoznak jelei - is ugyanaz. A humanitárius, ördögi ENSZ adatai szerint - van bőr a pofájukon - az összetűzések kirobbanása óta már több mint 200 ezren vesztették életüket Szíriában.

Bakta Lóránt

Made in Taiwan vállrólindíthatós

Helyi fejlesztésű, kis tömegű, vállról indítható gyalogsági páncéltörő gránátvetőrendszert mutatott be a tajvani Chung-Shan Institute of Science and Technology (CSIST) kutatóintézet.

A 66 milliméteres kaliberű Hunszun gránátvető célzott lőtávolsága 400 méter a hagyományos, kumulatív gránáttal és 150 méter a puha célpontok ellen használható gránáttal. A fejlesztők szerint ez utóbbi 70-90 centiméter átmérőjű lyukat képes robbantani a 20 centiméter vastag vasbeton- vagy 30 centiméter vastag téglafalba. Az alig 75 centiméteres, kumulatív gránáttal együtt 5 kilogramm tömegű, NVG-kompatibilis optikai célzórendszerrel felszerelt gránátvetőt elsősorban a különleges alakulatok és a könnyű felszerelésű lövészalakulatok számára ajánlják. A tervezők a hadrendben lévő Type 66 (az amerikai M72 LAW módosított változata) gránátvetőt szeretnék leváltani.
Hírfigyelő Szolgálat

Már Kínát is belerángatnák az ISIS-ügybe

Mintegy háromszáz kínai állampolgár harcol az Iszlám Állam (IÁ) oldalán Irakban és Szíriában - adta hírül a világhangoló Reuters. A hírügynökség megjegyzi, hogy a hír aggodalmat kelthet Kínában, mivel az iszlamista terroristák oldalán harcoló kínaiak fenyegetést jelentenek Kína belső biztonságára is. Ezzel próbálják rávenni Kínát a közel-keleti harcok csatlakozására. Kína állami nyilatkozatban már az első perctől elítélte az ISIS-t és természetesen Amerikát(CIA módszerek - ez azóta bizonyítást is nyert) sejtette, mint a terrorista kibontakozás eme hátszelét. Ebbe úgy látszik Amerika nem akar belenyugodni és piszkálgatja Kínát; jelen esetben az ujgurokkal. Kína továbbra is elitéli az ISIS-t, de vele együtt az amerikai viszálypolitikát is és nem kér belőle. Kína átlátja, hogy Szíria megdöntése a rövidtávú cél és nyílván  hosszútávon az Ázsiai régió kompromitálása lenne, ehhez ők nem aszisztálnak az atlantista világ oldalán - közölték. Peking nem mutatja jelét annak, hogy csatlakozni akarna az Egyesült Államokhoz és szövetségeseihez az IÁ elleni harcban. A közel-keleten küzdő kínai állampolgárságú dzsihadistákat egyebek közt történetesen amerikai titkosszolgálatok információi valószínűsítik.
Gölöncsér Miklós

A liberalizmusnak nincs mozgósító ereje

A liberális sajtóban szemmel látható zavarodottságot okozott a mai tüntetés tudósítása, miután láthatóan kevesen gyűltek össze az eddigi legnagyobb, összevont tüntetésnek beharangozott megmozdulásra. A kezdés előtti percekben alig néhány száz ember ácsorgott Budapesten a József Nádor téren. Mikor a beszédek megkezdődtek, a tömeg akkor sem töltötte ki a teret, a gyülekezet igencsak foghíjasnak látszott, és a liberális sajtó is vonakodott távlati fotókat közölni arról. A kezdés után egy-két órával az Index már több ezres tömegről beszélt. Ugyanakkor a leközölt sajtófotókon gyakorlatilag lehetetlen kétszáz embernél többet összeszámolni. Ha figyelmen kívül hagyjuk az optikai csalódást, amit az okoz, hogy sok ember van egy helyen, alig néhány száz fős tüntetésről beszélhetünk.

Ennyi maradt az internetadó elleni tüntetés harmincezres megmozdulásából - a következő tüntetésekre már minden alkalommal egyre kevesebb ember ment el, mivel egyértelművé vált, hogy a sajtó azt EU-párti propagandára és oroszellenes propagandára használja fel, a kormánykritika pedig csak abban a viszonylatban érdekli őket, hogy amellé oda lehessen tenni az uniós zászlót. A mai budapesti tüntetés az utóbbi napok történései alapján egy előre borítékolható vereség volt, végül már a liberális sajtó is felhagyott a reklámozásával.
A liberális sajtóorgánumok tudósításain emellett élőben megfigyelhető volt a trauma, amit az okozott, hogy ennyire kevés ember ment ki a tüntetésre: kapkodott, hevenyészett tudósítások jelentek meg, gyakorlatilag minden harmadik sorban szóismétlésekkel, elütésekkel. A zavarodottságot már akkor meg lehetett figyelni, amikor hazafiak egy csoportja "megzavarta" a tüntetést. "Megjelent Budaházy György is megjelent a tömegben" - dadogta a liberális sajtó. A HVG először leközölte, hogy Budaházy is megjelent a tüntetésen, teljesen tárgyilagos hangnemben, - a kezdeti zavarodottságban ugyanis reménykedhettek, hogy a jobboldal bekapcsolódik az uniópárti tüntetésekbe. Percekkel később a csalódottság megtette a hatását, egy másik sajtóorgánumon, az Indexen már az jelent meg, hogy Budaházyék Árpád-sávos és EU-NEM zászlóval mentek be az uniópárti tüntetés közepébe. Ebben a tudósításban már úgy lett tálalva a történés, hogy a tömeg füttyszóval kiabálva fogadta őket, emellett "nácik haza" és "provokáció" felkiáltásokkal.

Valóban provokációnak lehet nevezni a történteket? Dehogy lehet. Az Árpád-sávos zászló a magyar nép sajátja, akkor és ott jelenik meg, ahová a magyarok elviszik. Ellenben az uniós zászló egy nemzetközi szervezet zászlaja, a magyar néphez annyi köze van, hogy voltak politikusok, akik aláírták a csatlakozási szerződést. Az Árpád-sáv történelmi hagyaték, az uniós zászló megítélése viszont külpolitikai véleménynyilvánítás kérdése. Mivel a tüntetések célja a kormány elleni demonstrálás, akár meg is fért volna a kettő egymás mellett. Az egyetlen dolog, amiért nem fért meg, az, hogy a tüntetések a nemzetközi sajtó számára lettek szervezve; a nyugati sajtó azt akarja mutatni, hogy a kormány ellen EU-barát tüntetések szerveződnek. Így minden ezzel ellentétes megnyilvánulás belerondít a képbe, a provokátorok azonnal kifütyülték őket. A rendőrség közleménye szerint pedig Budaházyékat a szervezők kérésére "távolították el" a tömegből, vagyis a szervezők célja egyértelműen az volt, hogy EU-ellenes jelkép ne jelenhessen meg a fotókon a nemzetközi sajtóban.
Tehát nem valós provokációról volt szó, hanem arról, hogy a tüntetés szervezői külpolitikai nézeteik alapján diszkriminálták a tüntetők egy részét.
A Kossuth térre átvonulás után már megfigyelhetőek a valós provokációk is: a tüntetők "tömegéből" (a csoportjából szó ilyen kis létszámnál helyénvalóbb lenne) sörösüveggel dobálták a rendőröket, narancsokat dobáltak, a provokátorok kötekedésbe is kezdtek, hogy az összeütközést kiprovokálják. Valamit mégis csak fel kell mutatni a nyugati sajtónak. Paprikasprayt kellett alkalmazni az első sorba tolakodó agresszívabb személyek miatt, ennyit végül sikerült elérni, de mostanra alig száz ember van a téren, így kijelenthető, hogy ez a mai mutatvány sem sikerült. A mai nap hősei azon honfitársaink, akik mindvégig provokációknak voltak kitéve, de állták a sarat, és fegyelmezettségükkel megakadályozták, hogy a nyugatbarát felforgatók elérjék a céljukat. Kormányok jönnek-mennek, de ők a kormány és ellenzék politikai játszmáitól függetlenül, mindvégig kitartanak.

http://www.hidfo.net.ru/2014/12/16/liberalizmusnak-nincs-mozgosito-ereje



Szóra sem érdemes!

Még az eddig fennhéjázó liberális sajtó is gondban volt a tudósítással kapcsolatban, mivel szinte nem volt miről. Néhány száz atlantista provokatív közeg jelent meg és a számuk az estébe nyúlóan sem gyarapodott. A legnagyobb hír - számunkra,  Budaházy Gyuriék megjelenése volt - EU-NEM zászlókkal - amit nem közvetíthettek a nyugatcsahosok, mert az hogy nézett volna már ki, hiszen nem ezt rendelték meg Nyugatról. Tehát elbukott egyelőre a neovörös-forradalom! Tisztelet Budaházyéknak, hogy nem ültek fel a "felkínált lehetőségnek" és a maguk ésszerű, nagyon jó módján akadályozták meg a liberális médiavihart. Összecsapások nélkül (a rendőrökkel) - mert ez kellett volna a nyugati sajtónak igazán, mint kormányellenes kezdet. Mert a médiára alapozták volna a tömegek utcáravitelét - köztük az ütőképesnek titulált liberális fogalomterminálban az ultra-jobboldalt - és akkor elszabadulhatott volna a liberális pokol. De nem ez történt! Talán az emberek -végre - józan gondolkodása és az Ukrajnából leszűrt tapasztalatok hatottak ellen az atlantista mozgósításra.



Kitartás, Hazafiak! Ez nem a mi "forradalmunk"...
Köszönet minden hazafias médiának, akik kellő tájékoztatást adtak a valódi célokról ezen provokációk témájában és nem engedték illetve fegyelmezettségre intették a hazafias erőket. Igazi összefogásnak és katonai erénynek számítjuk a megelőző csapások ezen vállfaját is. Ha a későbbiekben is a fegyelmezettség ezen színtje marad - sőt fokozódik, akkor nagy dolgokra vagyunk még hivatottak hazánk és nemzetünk igazságosságában és szabadságában!
Természetesen tovább figyeljük a felforgatók tevékenységét, egy percre sem veszítve szem elől a gonoszt... mindnyájunk épülésére.


Várhegyi Kálmán



Kedd este lezajlott az idei esztendő utolsó “nagy” rendszerváltó pesti bulija. Megosztott erőkkel, hiszen a törzsgárda egyik része hanukázással volt lekötve. (Majd a legközelebbi, jövő év január másodikára meghirdetett nyitóbulin már ők is ott lesznek.)
nhh14
Voltak tegnap este néhány ezren, akik az EU – ért vannak megbolondulva. Emiatt aztán közülük jó néhányan még a kivezényelt rohamrendőröktől sem rettentek meg. Hogy elszántságukat a forralt bor meg a fű milyen mértékben táplálta? – nem tudni!
Szóval a szokásos kreatúra szerint lezajlott a József nádor téren hecceléssel induló, a Parlamentnél pedig rendőrökkel ingerkedésben végződő hétköznap esti szórakozás.
Korántsem verődött össze annyi hova hátrálni már nem tudó, mint ahányat a szervezők szerettek volna, de hát kissé odafigyelősebb szervezéssel elkerülhették volna az első hanukagyertya – gyújtó murit, és akkor többen is lehettek volna. Ráadásul Budaházy is bekavart a számításaikba, és paca keletkezett a liberális piktúrán – de hát a rendőrség idejében elmaszatolta a jelenséget.
Pedig amúgy ügyesen elő volt ám készítve a dolog! Többségében jogos szociális jelszavak, és közfelháborodásra okot adó botrányok köré fonták az EU – imádatot a szervezők. Csak hát éppen azok nem (vagy csak maroknyian) vettek részt az Orbándöntő összejövetelen, akik miatt a szociális jelszavakat kitalálták. A fene tudja miért nem voltak ott a lenyomorított nincstelenek? – a kilakoltatásukra rettegve várók? – a Karácsony fényeit messziről, a fagyoskodásból korgó gyomorral rongyokba burkolt irigykedve figyelők. Mert azok tényleg hiányoztak. Pedig hát állítólag – főnént – miattuk volt ez a kavarás.
De lehetett ott viszont néhány pedofil hajlamú egyed, mert a Kossuth téren összekreált Betlehemből eltűnt a Kisjézus. Máriát és Józsefet ott hagyták, ám a Kisdednek nyoma veszett.
Lehetséges, hogy az egyik HITSZÓNK – Haszonleső Iványi Gábor – sejthetett valamit a történésről, mert belefogott, és bele is kavarodott egy meglehetősen zavaros bibliai párhuzamba, amelyben a napkeleti bölcsek és a gyermekgyilkos Heródes a keleti nyitással és a NAV-vezetőkkel keveredik, a vezetők pedig tömjént, mirhát és aranyat szereznek.
A végén Iványi egyfajta hitvallásra kérte a jelenlévőket olyan kérdésekkel, hogy “hiszitek-e, hogy a korrupció meggátolható”, “hiszitek-e, hogy nem lesz mindig éjszak ott, ahol szorongatás van”. A tüntetők egy része válaszolt a kérdésekre “hisszük” felkiáltással.
Ám a leggyönyörűbb hitvallásról mégis az amerikai akasztófavirág McCaint dicsőítő “transzparens” árulkodott! A dagadtképű hiéna tán’ még mindig álmatlanul forgolódik hencserén az örömtől. Világgá is röptette személyes fb. profilján az őt dicsőítő pesti tablót.
Egyszóval felemásra sikeredett a tegnap esti pesti örömködés! Orbán mindettől függetlenül nem lehet nyugodt! McCain “fölbukkanása” hírére van oka aggódni! Az ördög nem alszik!
Orbán számára megnyugvást csak az jelenthet pillanatnyilag, hogy a VALÓDI VESZÉLY! – A NÉP! – az még nem igazán tette “tiszteletét” a Kossuth – téren!
Addig, amíg túlnyomórészt a pesti slepp űzi az unalmat néhány este a birtok előtt, izgalomra nincs komoly oka!
nhh1 nhh2
vér
nhh3 nhh4 nhh6 nhh7 nhh8 nhh9 nhh10 nhh11nhh12nhh13


https://balrad.wordpress.com/2014/12/17/megvolt-a-veres-evzaro-buli/

Oroszország be nem jelentett hadgyakorlatot tartott a NATO határ

A lengyel újság - orosz sajtóértesülésekre hivatkozva - azt írta, hogy a december 5. és 10. között rendezett manővereken 9 ezer katonát és több mint 600 harci eszközt, köztük 250 harckocsit és 55 hadihajót mozgósítottak, s részt vett a gyakorlatokon a tüzérség és a légierő is.

A kalinyingrádi katonai kerületben bejelentés nélkül tartott hadgyakorlatot a lap szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök személyesen rendelte el. Oroszország a gyakorlatról csak utólag, hétfő este tájékoztatott. Az orosz média szerint a manőverek fő célja a térségben állomásozó egységek harckészségének meglepetésszerű ellenőrzése volt. Az orosz védelmi minisztérium nyilatkozatából kitűnik, hogy védelmi és támadó hadműveleteket egyaránt gyakoroltak.

A lengyel nemzetvédelmi minisztérium elzárkózott a választól a Rzeczpospolita kérdésére, hogy tudott-e az orosz műveletről. A lap megjegyzi, az ügyről a NATO sem nyilatkozott, ez azonban nem jelenti azt, hogy nem értesült a hadgyakorlatról.

A lap megszólaltatta Romuald Szeremietiew volt nemzetvédelmi miniszterhelyettest, aki hangsúlyozta, az 500 kilométeres hatósugarú Iszkanderek nemcsak egész Lengyelországot, a balti országokat, Fehéroroszországot, hanem Nyugat-Ukrajnát is elérhetik. Szeremietiew ezzel kapcsolatban aggodalmát fejezte ki, tekintettel a lengyel légvédelmi rendszer állapotára.

Igor Korotcsenko ismert orosz katonai szakértő a lap megkeresésére azt mondta, hogy a NATO sem a hadgyakorlatot, sem az Iszkandereknek a katonai körzetbe történt szállítását, sem az ott végzett rakétakísérleteket nem észlelte. "Moszkva bebizonyította, hogy képes egy ilyen nagy katonai művelet észrevétlen végrehajtására közvetlenül a NATO határán" - nyilatkozott a lapnak Korotcsenko, hozzátéve, hogy "a lengyelek nyugodtan alhatnak, nem gyakoroltak atomtámadást Varsó ellen".

Az orosz szakértő szerint a művelet célja a felkészülés volt arra az esetre, ha a NATO Lengyelország felől megpróbálná elfoglalni a Kalinyingrádi területet. Korotcsenko szerint a gyakorlat után az Iszkandereket el is szállították a térségből.

A lap felhívja a figyelmet, hogy múlt kedden Litvánia fokozott harckészültséget rendelt el a Balti-tenger térségében észlelt fokozott orosz katonai aktivitás miatt, az akkoriban a Kalinyingrádi területen zajló orosz hadgyakorlatról viszont senki nem értesült.

Lengyelország és a három balti állam már tavaly decemberben aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy értesüléseik szerint a Kalinyingrádi területben Iszkander rakétákat telepítettek. Vlagyimir Putyin azonban akkor határozottan cáfolta ezt.

2011-ben Dmitrij Medvegyev orosz elnök jelentette be Iszkanderek telepítését a nyugat-oroszországi régióba, és azt az amerikai rakétavédelmi rendszer európai telepítésével szembeni intézkedésnek nevezte.

forrás: MTI

Rakétahordozó vonatokat rendszeresítik az orosz nukleáris fegyvertárban

Eddig a csapatok struktúrájához a rakétaindító silók és a felszíni komplexumok tartoztak. Új elemként jelenik meg a vasúti szerelvényeken telepített rendszer, amely nagyon eredményesnek bizonyult a szovjet korszakban.

A parancsnok azt is mondta, hogy a stratégiai fegyver létrehozásában Oroszország lemondott Ukrajna segítségéről.

A Krím-félszigeten nem hozzák létre a stratégiai rakétaerőket, mert modern ballisztikus rakétávál bárhol a világon levő célt meg lehet semmisíteni. Ezért nem kell közelebb vinni a rakétát Oroszország határaihoz.

2015-ben az Orosz Stratégiai Rakétaerők 24 Jarsz rakétarendszert kapnak. Most tesztelik a Szarmat típusú legújabb rakétát, amely felváltja majd a Sátán komplexumot. A munkálatokat terv szerint 2020-ban fejezik be.


Oroszország Hangja

Semmi jele a megbékélés szándékának Donbasszban

Özönlenek a NATO – zsoldosok Donbasszba. A Csugujevből jelentett lengyel pribékek híre mellett itt az újabb: Izjumban fedeztek fel egy talpig fegyverben bóklászó 50 – 70 fős létszámú martalócbandát, amelynek egyedei balti akcentussal kaffogtak egymás között.
Donbasszban ma egyébként is felizzottak a kedélyek néhány helyen. Kiváltképp Donyeck vidéke járt elöl “jó példával”.
band
Azotnoje és Peszok vidéke “régen” látott már olyan tüzérségi aktivitást, mint ami kezdetét vette délután kettő tájban. Jó egy óra hosszán keresztül ment az adok – kapok.
Zaperevalszk, Kirovszk és Leninszk környékéről a népköztársaságiak tüzérsége fegyelmezte a latorállásokat.
Gyjebalcsevo lakótelepeit dél körül kezdte ismét ostromolni a latortüzérség. Három tömbház szinte a földig rombolódott
Berjozovét szintén lőtték kora délután a valcmanista pribékek.
Szcsasztyje környékén is kiújultak a tüzérségi viták.
Luhanszk környékén viszont a milíciák dél tájban rádiólokációs eljárással felderítettek egy újabb valcmanista kompániát. Hajtóvadászat indult a fölszámolásukra.
Pervomajszkot ma ismét lőtték a pribékek tarackokból, de szerencsére csak öt lövést adtak le a városra.
zöm
Bahmutka mellett pedig a 31. latorposzt kiürítését “kényszerítette ki” a milícia. A zsoldosok itt megkezdték a nehézfegyverzet elszállítását – a milicisták távoli – de figyelő tekinteteitők kisérve.
Mariupolt légi úton próbálja “felhizlalni” Nyalókakirály. De komoly manővereket kell véghezvinniük a repülőgépeknek, hiszen csak a tenger felől tudják megközelíteni a repülőteret. És csak nagyon alacsonyan.
Az éjszaka folyamán óriási robbanás történt Odesszában. reggel már az egész város és a környék tudta, hogy a vidék legnagyobb olajfinomítójában történt a robbanás.
ode
A közeli települések – Luzanovki, Szlobogyinki és Pereszüpi lakossága azt hitte itt a világ vége. Alig maradt ép ablak ezeken a településeken.
Az olajfinomítóban esett kár felbecsülhetetlen, már csak a megközelíthetetlenség okán is. Lángol az egész objektum. Pontosan ezlrt gondolják azt elemzők, hogy nem afféle “üzemi baleset” történt, hanem valami komolyabb.

https://balrad.wordpress.com/2014/12/16/semmi-jele-a-megbekeles-szandekanak-donbasszban/

Brüsszel megbénult, valódi szakszervezeti tevékenység miatt

Országszerte általános sztrájkot kezdtek a belga szakszervezetek egy több mint egy hónapig tartó akciósorozat betetőzéseként, amivel az ország közlekedését és közintézmények működését egyaránt megbénították.
Az SNCB vasutas szakszervezet újabb megszorítások áldozata lenne, amit a kormány a fokozódó államadósságra hivatkozva akar meghozni. A megszorítások azonban tömeges leépítésekkel járnának, emellett a nyugdíjkorhatárt is megemelnék 65-ről 67 évre, hogy így 11 milliárd euróval javítsák a költségvetés helyzetét. Az ipari szakszervezetek közös megmozdulása vasárnap kezdődött meg, és a nemzetközi járatokat is felfüggesztették, leálltak az Eurostar külföldi vonalai és a légi közlekedés, mivel a belga légi irányítás alkalmazottai is részt vesznek a megmozdulásban. Az iskolák, kormányhivatalok működése is sok helyen leállt, az EU observer brüsszeli lap jelentése szerint olyan alapos a szervezés, hogy az újságokat se hordják ki, és a szemétszállítás is leállt.
A brüsszeli nemzetközi repülőtér szóvivője szerint több mint 50 ezer utast érintett a leállás, és eddig 600 járatot töröltek. A sztrájk idején Belgiumban belföldi vonatjáratok se közlekednek, teljesen megbénult a tömegközlekedés.
A kormány elleni demonstrációk novemberben kezdődtek meg, amikor több mint százezer szakszervezeti tag vonult utcára és a szakszervezetek általános munkabeszüntetésbe kezdtek. A tüntetések során több alkalommal összeütközések voltak a demonstrálók és a rendőri erők közt.
Hídfő.net.ru | Szakszervezeti tüntetés
Belgiumban kiterjedt szakszervezeti hálózat működik. Ellentétben a kelet-európai viszonyokkal, ezek a szakszervezetek olyan szerveződések, amikről a hétköznapok során is hallani lehet. Ennek köszönhetően egyes szakszervezeteknek több mint másfél millió tagja van.
Érdemes párhuzamot vonni azzal, ami tegnap Magyarországon történt: hazánkban olyan szakszervezetek hirdettek megmozdulásokat, melyekről szinte soha nem hallani. A munkavállalók érdekének védelméről csak akkor hallani a részükről, amikor valamelyik ellenzéki párt épp fel akarja használni a szakszervezetet a kormány sakkban tartására. Tehát ezeket a hazai formációkat egyáltalán nem lehet komolyan venni, és a kormány is ennek megfelelően kezeli őket.
Ahhoz, hogy egy szakszervezetnek ütőképes létszámú tagsága legyen, a munkavállalók érdekeit a hétköznapokban is képviselni kellene, amikor épp nem akarja őket felhasználni semmilyen ellenzéki párt. Mivel ezek a szervezetek a fokozott ellenzéki aktivitás idejét leszámítva szinte soha nem kerülnek elő, értelemszerűen a tagság létszáma se magas, megmozdulásaik teljesen eredménytelenek maradnak azon ritka alkalmakkor, amikor az ellenzék kezdeményezésére eszükbe jut a munkavállalók érdeke.

http://www.hidfo.net.ru/2014/12/16/brusszel-megbenult-valodi-szakszervezeti-tevekenyseg-miatt

Döntött a parlament: új szabályok az MFB-re és a takarékokra

A döntéssel emellett az MFB-nek lehetősége nyílt tulajdont szereznie a Fővárosi Gázművekben. Az államnak lehetősége nyílt továbbá a kisebbségi tulajdonosok kivásárlására, a lakosság és a gazdasági szereplők számára alapvető szolgáltatásokat nyújtó gazdasági társaságokban - az ellátásbiztonság és a feladatellátás hatékonyságának növelése céljából, nemzetgazdasági stratégiai érdekből -, amennyiben az állam tulajdoni hányada eléri a 90 százalékot.

A képviselők 123 igen szavazattal, 38 nem ellenében és 23 tartózkodás mellett fogadták el a kormány törvénymódosító javaslatát "a nemzeti pénzügyi szolgáltatások hatékonyabbá tételéről."

A Ház pontosította a Magyar Fejlesztési Bankról (MFB) szóló törvényt, felhatalmazást adva a banknak az európai strukturális és beruházási alapokból támogatott pénzügyi eszközök végrehajtó szervezeteként az irányító hatóságok által meghatározott feladatok ellátására, például a támogatott pályázatok kezelésére, döntés-előkészítésre és ellenőrzésre. A parlament azért, hogy a bank hatékonyabban láthassa el a stratégiai beruházások finanszírozását, az egy ügyféllel szembeni kitettségének felső határát a szavatoló tőke 45 százalékában határozta meg. A módosítás lehetőséget teremtett arra, hogy az MFB alkalmazottai munkaviszonyt vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyt létesítsenek olyan gazdasági társaságban, amelyben az MFB vagy az állam közvetlen vagy közvetett részesedéssel rendelkezik, illetve amellyel kapcsolatban az MFB kockázatot vállalt.

A döntéssel emellett az MFB-nek lehetősége nyílt tulajdont szereznie a Fővárosi Gázművekben. Az államnak lehetősége nyílt továbbá a kisebbségi tulajdonosok kivásárlására, a lakosság és a gazdasági szereplők számára alapvető szolgáltatásokat nyújtó gazdasági társaságokban - az ellátásbiztonság és a feladatellátás hatékonyságának növelése céljából, nemzetgazdasági stratégiai érdekből -, amennyiben az állam tulajdoni hányada eléri a 90 százalékot.

Ezzel egy időben korlátozták az állami vállalatok vezetői és tulajdonosi testületeibe delegáltak felelősségét. Így például a társaság munkavállalóját munkaszerződés vagy a munkáltató egyoldalú kötelezettségvállalása alapján megillető alapbéren kívüli teljesítménybér (prémium), vagy rendszeres juttatás ki nem fizetése miatti követelést a vezető tisztségviselővel, a felügyelőbizottság tagjával és a tulajdonosi jogok gyakorlójával szemben nem lehet érvényesíteni.

gyanakkor bizonyos esetekben mentesítik a vezető tisztségviselőket a titoktartási kötelezettség alól. Egyebek mellett lehetővé vált, hogy a szövetkezeti formában működő szövetkezeti hitelintézet két egymást követő közgyűlésének vagy küldöttgyűlésének határozatképtelensége esetén, a harmadik, megismételt közgyűlés egyesülés, szétválás, gazdasági társasággá történő átalakulása tekintetében a jelenlévők legalább kétharmadával döntsön. Ehhez feltételként szabták az integrációs szervezet képviselőjének személyes részvételét.

Azért, hogy a szövetkezeti hitelintézetek a részjegyeket elsődleges alapvető tőkeként vehessék figyelembe, a törvény kimondja: az igazgatóság csak abban az esetben engedélyezi a szövetkezeti részjegy visszaváltását, ha az nem veszélyezteti a szövetkezet hitelintézet prudens működését.

MTI

A kormány semmit nem tesz véletlenül, hatalmi okok állnak a költségvetésben jelentős tételnek nem mondható segélyek eltörlése s a felelősség önkormányzatokra hárítása mögött.

Mi értelme van eltörölni a lakásfenntartási támogatást, adósságkezelési szolgáltatást, óvodáztatási támogatást, méltányossági közgyógyellátást és méltányossági ápolási díjat? Miért alakítják át a rendszeres szociális segélyt? Mi értelme, ha tudjuk, hogy ez 40 milliárd forintot sem jelent, ami a költségvetés szintjén nem jelentéktelen, de nem is igazán jelentős összeg (például a közmédia költségvetése több mint a duplája annak, amit a központi költségvetés a segélyeken megspórolhat).
Azt gondolja a kormányzat, népszerű az „aki nem dolgozik, ne is egyék” elve? De a nép messze nem mondható szegényellenesnek. Két finn kutató vizsgálataiból kiderült, hogy a magyarok 60 százaléka – a szegénységet a társadalmi igazságtalanságnak tulajdonítja. Ez nemzetközi összevetésben nagyon magas arány. Jó egyötödük ugyan az egyént hibáztatja, ám ez az arányszám is kevesebb számos más országban mértnél.
Lehet, hogy semmiféle racionális ok nincs a segélyek eltörlése mögött, csupán valamiféle ideológiai ihletettségű irracionalitás? Csak az oktalan rosszindulat és kegyetlenség? De akkor miért kellett a segélyezést majdnem mindenestül az önkormányzatok nyakába varrni, s ezzel egy időben minden eddiginél nagyobb adóztatási szabadságot adni nekik? Amelyek máris olyan meghökkentő adókat fontolgatnak, mint a pótkocsiadó, meg a magas házak adója? A rezsibiztos szerint pusztán azt a gyakorlatot szeretné a kormány megszüntetni, hogy a segélyezettek dzsipekkel mennek fölvenni a segélyeket, a cél csupán a visszaélések visszaszorítása.
evang
Azon olvasó, aki ezt nem hiszi, annak szolgálhatok alternatív magyarázattal, de picit messzebbről kell kezdenünk: néhány statisztikai ténnyel. Ma Magyarországon a háztartások háromnegyede nem tud kifizetni egy váratlan, 66 ezer forintot meghaladó, vagy akár csak elérő kiadást. Mi több, a munkaképes korú lakosság 89 százaléka nem rendelkezik banki megtakarítással. A lakosságnak tehát csaknem 90 százaléka él hónapról hónapra, s bármilyen sokk éri a családot – munkahely elvesztése,baleset – szinte azonnal belecsúszhat a szegénységbe. Kivéve, ha a rokonok, barátok segítenek, mert az állam érdemben aligha fog.
Természetesen óriási a különbség az éhező-fázó nélkülözők, s a hónapról hónapra élő, félretenni ugyan nem tudó, de nem éhező és nem fázó, ám lecsúszással fenyegetett, hónapról hónapra eltengődő családok között. Ám mégsem annyira óriási, mint ami a lakosság alsó 90 százaléka, s a jövedelmi-vagyoni szempontból elithez tartozók között van.
Különösen közpolitikai szempontból. Ha visszatekintünk az eddigi, s előretekintünk a várható intézkedésekre, akkor látjuk, hogy ezek valamiképpen mindig a felső 10 százaléknak kedveztek. S ezen a rétegen belül is a legtöbbet azoknak adták, akik ennek a legfelsőbb rétegnek is a legtetején voltak. Ennek legtisztább, számszerűsíthető példáját az egykulcsos szja bevezetése adta.
„A változások hatására az alsó hét jövedelmi tized adóterhelése összesen 134 milliárd forinttal emelkedett. A nyolcadik tized adója kismértékben csökkent, a kilencediké 72 milliárd forinttal mérséklődött, míg a legmagasabb jövedelműek adója 501 milliárd forinttal zsugorodott” – írja Virovácz Péter–Tóth G. Csaba tanulmányában. 501 milliárd a felső jövedelmi tizednek!
A tervezett szja-csökkentés – valószínűleg 2018-ig meg fog történni – előre hallható propagandája vélhetően arról fog szólni, hogy „mindenki nyer”. Ám ez nem igaz, mivel az alacsonyabb adóbevételből gyengébb közszolgáltatásokra – egészségügyre, oktatásra – futja. A gyengülő közszolgáltatások a vagyoni-jövedelmi elitet kevésbé sújtják, hiszen meg tudják venni azt – egészségügyi, vagy például biztonsági – szolgáltatásokat a piacon is. Vesztese lesz ennek a kilencedik jövedelmi tized, de még a legfelső tized alja is, hosszabb távon csak a szűkebb értelemben vett vagyonos elit jár jól. Ahogy vesztese volt valójában a korábbi szja-változásnak is a kilencedik jövedelmi tized, itt ugyanis még nagy bajt okozhat egy munkahelyvesztés, szükség lenne szociális, társadalombiztosítási hálóra.
Az Orbán-kormány soha nem is titkolta, hogy azokat kívánja támogatni, akiknek már eleve van valamijük. Tölgyessy Péter Orbán Viktor egyik beszédét hozza föl példaként, de lehetne még bőven találni példákat. Ha a kormány politikájának általános irányát nézzük, akkor a lényegi választóvonal a lakosság alsó 90 százaléka és felső 10 százaléka között van. Valójában a lakosság alsó 90 százalékától csoportosítanak át forrásokat a felső 10 százalék felé, de természetesen a felső 10 százalék szintén messze nem egyenlő arányban jutalmazódik, de ez most ezen okfejtés szempontjából nem lényeges. De mi történik, ha egyszer a 90 százalék megsejti, hogy a kormányzás nem az ő érdekükben történik? (Egy részük azért sejti már.)
Itt jön a képbe a segélyek megszüntetése, s a jogkör áttelepítése az önkormányzatokhoz. Az önkormányzati rendszert Vigvári András már 2010 előtt „konfliktuskonténernek” nevezte. Ez alatt azt értette, hogy az állami szerepvállalás visszafogása nem nyíltan, hanem a lényeget elkendőzve ment végbe, az önkormányzati feladathoz történő állami hozzájárulások súlya és reálértéke folyamatosan csökkent. Ebből a szerepből látszólag kikerültek azzal a helyhatóságok, hogy elvettek tőlük feladatokat. Megkapták azonban a segélyezés feladatát, forrást viszont nem kaptak hozzá. Azok az önkormányzatok, amelyeknek van viszonylag jó iparűzési bevételük, kevesebb támogatást kapnak jövőre, mint idén. A központi kormányzat tehát az adóztatás és segélyezés konfliktusát tolta le helyi szintre.
A kormány döntése a helyhatóságokat azon dilemma elé állítja, hogy megadóztathatók-e a azért a hónapról hónapra tengődő családok, hogy kaphassanak valamit a nélkülözők is. A kormány ezzel társadalmi konfliktust hoz létre, törést visz a lakosság alsó 90 százalékába, akiket egyébként a közpolitika szintjén, a források áramoltatása szempontjából nagyjából egységesen (le)kezel. A központi kormányzat szintjén ez a konfliktus nem lenne hitelesen megjeleníthető, hiszen amit most elvesznek a segélyezettektől az az áfabevétel nagyjából 1 százaléka.
De miért kell létrehozni ezt a társadalmi konfliktust az alsó 90 százalékban? Hatalmi okokból. Az oszd meg és uralkodj elvénél nincs ősibb politikai elv. Elmagyarázom hosszabban is: ugye teljesen világos, hogy a kormánynak nem érdeke, hogy felső 10/alsó 90 forrásátcsoportosítás mindenki előtt világos legyen. Az is nyilvánvaló, hogy a kormány aligha szeretné, ha a lakosság túlnyomó többsége gazdasági helyzetének romlásáért annak a valódi felelősét – azaz a kormányt – hibáztatná. Azt sem kell hosszasan bizonygatni, hogy bűnbakul sokáig olyan távoli hatalmak, mint az Egyesült Államok vagy a brüsszeli Európai Bizottság aligha szolgálhatnak. Új bűnbakra van szükség, s lesz is, mégpedig a – bogárlászlói terminológiával – “roncstársadalom”. Hogyan is?
Minthogy az önkormányzatok válasza a segélyezésre borítékolhatóan jobbára a „nem” vagy az „alig-alig” lesz, és minden ígérettel szemben közmunka sem juthat mindenkinek, pláne nem állandóan, nőni fog a nyomor. Ezzel együtt sajnos a bűnözési ráta is. Bár a nyomor mostanság olykor egészen nevetséges bűnesetekre viszi rá a kezdő, amatőrnek nevezhető elkövetőket, ám börtönbe kerülnek, ahol tapasztalt bűnözőkkel találkozhatnak, így egy részük idővel profi, komolyan vehető bűnelkövetővé válhat. A kormány persze erre azt mondja, megélhetési bűnözés nincs. Minden szegény mindenkor tartsa be a törvényeket, ha éhen is hal a gyerekeivel együtt. Van és lesz is sok olyan szegény, aki nem szeg törvényt akkor sem, ha a gyereke éhezik. Politika arra azért nem építhető, hogy mindegyikük így tesz.
Nagyon valószínű, hogy a kormány válasza a bűnözés növekedésére az önvédelem szabályozásának újbóli átírása, esetleg az éles fegyverhez jutás megkönnyítése lesz. Láthattunk arra példát Szlovákiában, hogy a szociális ellátások szigorítása, a bűnözés növekedése hogyan hozta magával, hogy mind több és több ember vásárolt fegyvert magának.
Végeredményben tehát olyan helyzet alakulhat ki, amelyben úgy tűnik, a fő társadalmi konfliktus a nincstelenek s a közülük kikerülő bűnözők, illetve a hónapról hónapra tengődő családok között van. Amíg az elszegényedő, középen lévő többség a nincstelenektől félti a saját helyzetét, addig az elit zavartalanul gazdagodhat. A nagypolitika pedig látszólag „az emberek igényeire” reagál majd a közbiztonsági programokkal, a büntetési tételek emelésével, s más ezernyi trükkel, ami az egyre aggódóbb polgárok körében népszerű is lehet. Az újra megtalált ellenség: a bűnöző. S megint van mi ellen háborúzni: mi lehet népszerűbb egy politikus számára, mint a bűnözés elleni harc? Ebből még alighanem a parlamenti ellenzék sem akar majd kimaradni.
A magyar nép – mint az említett finn kutatás bizonyítja – nem szegényellenes, s bölcsen dönt, ha elég információ áll rendelkezésre. Ezért is közöltem a fenti információkat.
(Kiss Miklós)
Bal-Rad komm: “…Végeredményben tehát olyan helyzet alakulhat ki, amelyben úgy tűnik, a fő társadalmi konfliktus a nincstelenek s a közülük kikerülő bűnözők, illetve a hónapról hónapra tengődő családok között van. Amíg az elszegényedő, középen lévő többség a nincstelenektől félti a saját helyzetét, addig az elit zavartalanul gazdagodhat. A nagypolitika pedig látszólag „az emberek igényeire” reagál majd a közbiztonsági programokkal, a büntetési tételek emelésével, s más ezernyi trükkel, ami az egyre aggódóbb polgárok körében népszerű is lehet. Az újra megtalált ellenség: a bűnöző. S megint van mi ellen háborúzni: mi lehet népszerűbb egy politikus számára, mint a bűnözés elleni harc? Ebből még alighanem a parlamenti ellenzék sem akar majd kimaradni…”
-Félelmetes, és egyáltalán nem valószínűtlen konklúzió!

Kijevben tovább korlátozzák az áramfogyasztást

Kijev felére csökkenti az éjszakai köztéri világítás időtartamát az ország energiaellátásában bekövetkezett zavarok miatt, emellett korlátozásokat vezetnek be a bevásárló központokban és szórakozóhelyeken, hogy a csúcsidő óráiban visszaszorítsák az áramfogyasztást. Kijevben 17 és 21 óra közt nem lesz világítás, emellett a kormány arra kötelezné a belvárosi bevásárló központokat, hogy a karácsonyi kivilágítást is szereljék le, mert az ország áramtermelése már nem elegendő az efféle nem-létfontosságú áramfogyasztás fedezésére.
November 19-én reggel két hőerőművet már leállítottak, mert több napja szén nélkül maradtak a széntüzelésű erőművek. Jurij Zjukov helyettes energiaügyi miniszter elmondása szerint addigra már csak néhány napra elegendő széntartalékkal rendelkeztek.
Hídfő.net.ru | Ukrajna sötétben
Zjukov elmondása szerint az erőműveknek legalább 3-3,1 millió tonna széntartalékkal kellene rendelkeznie, hogy a télen végig biztosított legyen a kiegyensúlyozott működés.
A miniszter akkor figyelmeztetett, hogy zavarok jelentkezhetnek a tömegközlekedésben, akár az időjárási viszonyok hatására is instabillá válhat a hálózat és megszűnhet az áramellátás, mert a szénhiány miatt további erőműveket kell leállítani.
Ukrajna az délkeleti régiókban az orosz többségi lakosság függetlenedési törekvéseinek leverésére irányuló vesztes háborúban szénbányáinak 80%-át elveszítette. A korábbi Donbassz régióban található széntartalékok adták az ország áramtermelésének közel 40%-át, így a vesztes háború miatt Ukrajna áramellátása ellehetetlenült.
Az ukrán állami média igyekszik tompítani ennek súlyát. Nem mondják meg az embereknek, hogy nem tudják megoldani a problémákat és az ország télre áram nélkül maradhat, ehelyett többek közt felújítási munkálatokra hivatkoztak, valamint olyan hírt is közöltek, miszerint hiba miatt le kellett állítani egy atomerőmű blokkot (ezzel magyarázták, hogy ahőerőmávek leállítása idején több megyében megszűnt az áramellátás). Érdekes azonban, hogy amikor a februári puccs idején idegen fegyveresek elfoglalták a rivnei atomerőművet, arról teljes hírzárlatot rendeltek el.

http://www.hidfo.net.ru/2014/12/16/kijevben-tovabb-korlatozzak-az-aramfogyasztast

Az Országgyűlés plenáris ülése – Megszavazták a vasárnapi pihenőnap bevezetését

Budapest, 2014. december 16. A szavazás eredménye egy kijelzőn az Országgyűlés plenáris ülésén 2014. december 15-én, miután a parlament 119 igen szavazattal, 40 nem ellenében, 25 tartózkodás mellett elfogadta a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szabad vasárnap néven ismert javaslatát, amelyet fideszes kezdeményezésre a tárgyalás során több ponton is átírtak.
Az első sorban Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, a másodikban Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője.

Részletek:

Megszavazta a parlament kedden a vasárnapi pihenőnap bevezetését, így jövő március 15-étől a hét utolsó napján nem lehet majd dolgoztatni a kereskedelemben.
A KDNP szabad vasárnap néven ismert javaslatát – amelyet fideszes kezdeményezésre a tárgyalás során több ponton is átírtak – 119 igen szavazattal, 40 nem ellenében, 25 tartózkodás mellett fogadták el a képviselők.
A jogszabályban kivételként rögzítették, hogy az adventi időszakban és az év egy szabadon választható vasárnapján nyitva lehetnek az üzletek.
A törvény azzal kapcsolatban is több kivételt tartalmaz, hogy mely boltok lehetnek nyitva vasárnaponként. Így például a 200 négyzetméternél kisebb üzletek kinyithatnak a hét utolsó napján, de csak a tulajdonos vagy családtagja dolgozhat benne.
A kizárólag pékárut és tejterméket értékesítő üzletek vasárnap és munkaszüneti napokon 5 és 12 óra között lehetnek nyitva, az újságosok és a virágüzletek 6-tól 12-ig, a sportlétesítményekben lévő boltok pedig ezeken a napokon a sportrendezvények ideje alatt tarthatnak nyitva.
A törvény hatálya emellett nem terjed ki a gyógyszertárak, a benzinkutak, a reptéri boltok, a vasúti és autóbusz-pályaudvarokon lévő üzletek nyitva tartására, a büntetés-végrehajtási intézetekben, egészségügyi intézményekben és katonai objektumokban zajló kereskedelmi tevékenységre, valamint a piacokra, vásárokra sem. A tilalom nem vonatkozik továbbá a kereskedelmi jellegű turisztikai és a kereskedelmet kiszolgáló szolgáltatási tevékenységre, a szálláshelyen végzett kereskedelemre, a vendéglátásra, a világörökségi területen található üzletekre, valamint a kulturális tevékenységet és a fürdőszolgáltatást kiszolgáló kereskedelemre sem.
A törvényben lehetőséget adtak arra is, hogy kormányrendeletben – az adott település vagy településrész sajátosságaira tekintettel – az e jogszabálytól eltérő szabályokat is megállapíthassanak.
Az előírások betartását a fogyasztóvédelmi hatóság ellenőrzi, amely első jogsértés esetén legalább 5, legfeljebb 15 napra, a második jogsértésnél 30, a harmadiknál pedig 90 napra záratja be a boltot. Bármelyik következő jogsértés esetén viszont már egy évre záratják be az adott üzletet.
Az elfogadott törvény 2015. március 15-én lép hatályba.
MTI –  SzRTI

Virtuális csata, egy új pénznemért kiáltva?!

Hétfőn este a rubel 1998 óta nem látott összeomlása következtében a jegybank 17 %-ra emelte az alapkamatot az eddigi 10,5 % helyett.

Hétfőn moszkvai idő szerint 14 órakor a dollár átlépte a 60 rubeles határt, a nap végére a rubel tovább gyengült a dollárhoz (64) és az euróhoz képest (78).

A változtatás ellenére tovább zuhan a rubel: kedden délben 66 rubelt ér 1 dollár, az euróért 81 rubelt kell adni.

Moszkvai idő szerint 15 óra után már 100 rubelt kellett adni egy euróért! A dollár értéke 80 rubel fölé emelkedett.

Orosz Világ

Ahol már biztosan fehér lesz a Karácsony

Az orosz tél legendás, ezúttal a híres orosz kikötőváros, Vlagyivosztok utcáit terítette be a hóvihar. A hatalmas havazás hatalmas széllökésekkel párosult, így olyan képeket is sikerült készíteni, ahol a hó már az első emeletig ér, vagy a közlekedési tábláknak már csak a teteje látszik ki a hóból.
Helyszíni jelentések szerint ez a jelzőlámpa körülbelül három méter magasan van. Beszámolók szerint a 600 ezer lakosú város központjában kedd óta havazik, volt olyan nap, amikor az első emeletig is elért a szél által összehordott hó.
sznyeg1
Az igazi oroszok csak nevetnek az egészen, és még a helyenként nyakig érő hóban is elindulnak, ahogy ez a videóban látható.
Mára már csak gyenge havazás várható, de az éjszakai mínusz 10-13 és nappali mínusz 6-8 fok sem lehet kellemes, bár úgy néz ki, ott valószínűleg fehér lesz a karácsony.
sznyeg2
sznyeg3
sznyeg4

https://www.youtube.com/watch?v=qMSWpJmiMjU

A CIA volt vezetője szerint a következő ISIS támadás az USA ellen irányul majd

Joseph Candel: Az ausztráliai Sidney-ben lezajlott túszdráma kapcsán valószínűleg ismét sok ember keresi a válaszokat, érezve, hogy valami nincs rendben. Bár számtalanszor említettük már, nem lehet elégszer ismételni, hogy az Új Világrend mögött rejlő erők a háborút, a gazdasági válságokat, katasztrófákat és a terrorizmust vagy annak veszélyét használják tervük megvalósítására.
A lassan mindenhol eluralkodó irányított káosz segítségével készítik elő a terepet hamis megváltójuk színrelépésére. Legyen szó összeomló gazdaságokról vagy terrorista támadásról, minden ilyen esemény ebbe az irányba tereli a világot, aminek eredményeként egyre többen várják azt a vezetőt, aki kimenti a világot abból a helyzetből, amibe szándékosan belekergették.
A globalisták állnak a konfliktusok mindkét (vagy akár több) oldala mögött, hogy minden a helyére kerülhessen világkormányuk és annak majdani vezetője, az Antikrisztus hatalomátvételére.
Sydney-hostage
Az Infowars a következőképpen kommentálta Mike Morell, volt CIA igazgató nyilatkozatát, aki az ausztráliai Sidney-ben lezajlott túszdrámával kapcsolatban osztotta meg gondolatait:
„Leginkább az aggaszt, hogy ilyenfajta terrorakciókat mindenhol tapasztalni fogunk a világon, többek között itt is. Fel kell készülnünk erre.”
„Nem kellene, hogy bárkit is meglepjen, ha ilyesmi egy éven belül megtörténik. Garantáltan.”
Morrell szerint az Ausztráliában lezajlott túszejtő akció nem meglepő, mert 300 ausztrál állampolgár ment harcolni Irakba és Szíriába, beleértve azt a 70 személyt is, akik az ISIS mellett harcolnak.
„Az ISIS már egy ideje Ausztrálián tartotta a szemét,” tette hozzá. „Az ausztrálok mindössze néhány hónapja hajtottak végre egy országos akciót, amely során több embert is letartóztattak, miután az ISIS egyik magas rangú vezetője arra szólított fel egyeseket, hogy hajtsanak végre nyilvános lefejezéseket Ausztráliában az ISIS-ért. Tehát Ausztráliára is terelődött a figyelemből.”
Nincs kétség afelől, hogy az amerikai kormány kihasználja majd az ausztráliai túszdrámát és ezen belül az ISIS szerepét, hogy jogalapot szerezzen a rendőrállam további kiterjesztésére, ami lassan az élet minden területét érinti.
Az évszádos múltra visszatekintő „probléma-válasz-megoldás” taktika lényege, hogy a hatalom megrendez vagy kihasznál egy létező válságot, hogy ezzel ráijesszen a lakosságra, kikényszerítve, hogy maguk az emberek követeljék azt a központi megoldást, ami tulajdonképpen mindvégig, már a válság kirobbanása előtt is az elsődleges cél volt.
„Sokan esünk áldozatul ennek a taktikának és sajnos, ha nem állunk meg, folyamatosan veszítni fogunk szabadságunkból és szabadságjogainkból,” mondta Maddox tábornok a Hegeli dialektikáról. „A világ kormányai és nagyvállalatai széles körben alkalmazzák.”
„Elmondhatjuk, hogy a tömeg és a társadalom irányítása, féken tartása terén ennek a taktikának a bevetése igen hatékony eszköznek bizonyult.”
Azon is érdemes elgondolkozni, hogy mit tudhat Morrell, amit nem árult el nekünk…

„Az ő helyére áll egy gyalázatos. Nem úgy adják neki a királyi méltóságot, hanem váratlanul jön, és a királyságot csellel szerzi meg.” – Dániel 11:21

Fura dolgok a magyar közéletben, avagy gyanakszik az ország: hátha mégsem a nátha vitte el, akin a vonat ment keresztül…

Emlékszem, a Rákosi-korszak alapvicce volt, hogy feláll Kohn a taggyűlésen és kérdez:
- Elvtársak, felépítettük Sztálinvárost, sztahanovista módon dolgozunk Csepelen a Rákosi Mátyás Művekben, de hol a hús, hol a tojás, hol a kenyér?
A következő taggyűlésen feláll a Grün és ő is kérdez:
– Elvtársak, engem már nem érdekel, hogy hol a hús, a kenyér, a tojás – de hol van a Kohn?
Lassan így vagyunk ezzel ma is, habár Schmidt Mária még talán nem adta bérbe panoptikuma alagsorát, pedig igény valószínűleg mutatkozna rá…
Sajnos, a helyzet nem túl vicces, az embernek a hideg szaladgál a hátán, ha eszébe jut, hogy meglehetősen sok a hirtelen haláleset, melyek áldozatai a napi politikához köthető emberek.
Ott volt ugye a Welt 2000 Kft. és Komáromi András üzletember ügye. A cég tulajdonosai számára a szoftver, mely az uniós támogatások pénzét kezelte, valóságos aranytojást tojó liba volt, de a kormány szemet vetett rá.
Bár a tulajdonosok nem akarták eladni, később kaptak Lázár Jánostól egy olyan ajánlatot, melyet már nem lehetett visszautasítani, és meggondolták magukat…
Az adásvételi szerződés állami résztvevő esetén szokásos szombati aláírása utáni napon Komáromi András, a szoftver 47 éves jogtulajdonosa váratlanul meghalt.
Van ilyen, az infarktus szereti ezt a korosztályt és ezt a foglalkozási kört…
De aztán váratlanul elhunyt Welsz Tamás is, akinek személyét a politikával az MSZP volt alelnöke és még néhány, ezidáig ismeretlen politikus kapcsolta össze.
Ő vidáman ment az örökkévalóságba, a rendőrautóban érte a halál, miután a zsaruknak bejelentette, hogy bevett valamit, és (hihi!) – úgysem tudják megmenteni.
Ezt meg a magyar társadalom vette be. Szerintem a magyar társadalmat sem lehet megmenteni… Mindenesetre az ügy szépen elhalt, majdnem olyan szépen, mint Welsz, akinek egyébként néhány üzlettársa is jó ütemérzékkel meghalt vagy eltűnt, egyik közülük a szlovák rendőrség előzetes letartóztatásában.
Hiába, a rendőrség soha nem volt egy nyugodt hely a bűnözőknek, akik egyes esetekben hullanak, mint a legyek ősszel.
A szegény néhai állítólag bissau-guineai útlevelekkel üzletelt, de hogy ki kapott ilyet, arra senki nem kíváncsi.
Mint ahogy Simon Gábor ügyére sem kíváncsi senki, pedig már eltelt egy kis idő bukása és Welsz halála óta, melyet amúgy nem vizsgált komolyabban senki, jóllehet rendőrök is érintettek az ügyben.
Meg aztán ki is az a Simon Gábor?
Hogy az MSZP elnökhelyettese volt – na és?
Hogy a párttársak nem forszírozzák a vizsgálatot, az még csak rendben is van, de a Fidesz is kussol keményen, pedig hasonló esetekben az erre kijelölt vitézek összekarmolják az arcukat, hamut hintenek a fejükre, megtépik gönceiket és letakarják a tükröt, úgy gyászolják a szocik által sírba helyezett erkölcsöket – de most egy szó nem sok, annyi sincs.
A szálakat elfércelték… Egy értelmes nyomozó ezeket öt perc alatt állítaná fejre, de az értelmes nyomozókkal a cigánybűnözést nyomoztatják, mely a legutóbbi fejlemények szerint nem létező műfaj.
Aztán jött a létra, mely igen alkalmas időben és helyen leesett a felcsúti juhász autójáról, akit elütött valaki, aki állítólag öreg és vétlen, azt se tudja senki, hogy kicsoda, de – eltekintve egy apróbb döccenéstől – annyira meggyőzően vezette autóját, az út és a látási viszonyoknak megfelelően, hogy a legenyhébb büntetés kiszabása is feleslegesnek tűnik.
Végtére is csak egy polgármester-jelölt halt meg, jóllehet meghalhatott volna egy komplett testület is, ez igazán csak létra kérdése, az meg nem drága – alacsony költségvetésű megoldás lett volna az is…
A halottat eltemették, a százados úr vagy a dédapó (a gázoló) meg otthon ül és számolgatja a pénzecskéjét, vagy büszkén nézegeti friss kitüntetését, majd elmegy egy-két évre Azerbajdzsánba, de nem KGB továbbképzésre… Utána már a balta és a láncfűrész műfajban is brillírozhat.
(Ha egyszer – akár holnap, akár a bármilyen távoli jövőben - az ellenzék hatalomra jut, ezeket az ügyeket egytől-egyig ki kéne vizsgáltatni és tisztázni, hogy kinek milyen szerepe volt bennük.)
Amikor évekkel ezelőtt olvastuk, hogy a bolgár titkosszolgálat esernyőbe applikált injekcióstűvel tette el láb alól az ellenzéki politikust Londonban, az egész szürreálisnak tűnt és csóváltuk a fejünket, hogy ilyen nálunk nem eshetne meg.
Akkor diktatúra volt, most meg demokrácia, így a fél ország gyanakvással kezeli ezeket a haláleseteket, melyek tisztázásában elsősorban a kormány és Orbán lenne érdekelt.
Nem várok csodát, hiszen a Vezér és harcsabajszú haverja imád kémesdit játszani, márpedig a kémfilmekben úgy hullik az ellen, mint a makk a tölgyről, vagy a bugyi a hölgyről.
Komáromi márciusban halt meg, Welsz szintén, Váradi András, az alcsúti juhász októberben, a tüntetések motorja, Rózsa Milán pedig nemrég lett – szinte minden hír szerint – öngyilkos, jóllehet szemtanú nincs, a mozdonyvezető sem látta, hogy hogyan történt az eset. De a köztudatba már ezt a verziót sikerült betáplálni, így aztán egyszerűbb lesz lezárni a nyomozást…
Bő fél év alatt, nekem kicsit soknak tűnik ennyi tisztázatlan és zavaros ügy… És még hány zavaros ügy aszalódik különféle fiókokban, várva a feledés jótékony homályát!
Ami itt igazán érdekes, hogy az érintettek mindahányan a hatalom érdekeire voltak veszélyesek, vagy azzal szálltak szembe.
Tulajdonképpen már maga az is rémes, hogy akárcsak spekulációk szintjén felmerülhet a gyanú a magyar állam és vezetői ellen!
Tessék már mondani: hova jutott ez az ország?
(számunkra ismeretlen szerző tollából, e – mailben kapott írás)

Meghalt, mert nem kaphatta meg férje veséjét

Cegléd — Feladta a harcot Jávor Sarolta (†22), aki négy éven keresztül a törvények miatt nem kaphatta meg börtönben ülő szerelme veséjét.
Pedig még össze is házasodtak, hogy rokonként ne legyen akadálya a műtétnek – hiába! A lány iszonyú kínok között halt meg. Életét korábban egy pár szavas törvényváltoztatás megmenthette volna, azonban a család nem kapott segítséget. Saci édesanyja most úgy döntött, beperli mindazokat, akik miatt lánya nem kaphatta meg az életmentő vesét.
ves
– Nagyon nehezen ment el a lányom. Két napig üvöltött a fájdalomtól a kórházban. Könyörgése örökre belém égett: „Anyuci, anya, nagyon fáj, meghalok! Öljél meg!” Ezt sikoltozta – zokogta Ágnes, az anyuka, akinek egy hónapja mondták meg, hogy immár valóban menthetetlen a lánya.
– A hasi kanülje elfertőződött, ettől szívbillentyű-gyulladást kapott. Ő is tudta, hogy itt a vég, mert rendelkezett arról, mi legyen a hamvaival. Azt kérte, hogy vigyük haza, és takarjuk le azzal a takaróval, amit haláláig szorongatott. Amikor meghalt, a lányom arca szép volt, nyugodt. Előtte már napok óta nem tudtam puszit adni, mert az is pokoli fájdalmat okozott neki. Amikor elment, a karjaimba vettem, és csókolgattam. Mondtam: „Ugye, most már megtehetem, ugye, most már nem fáj, drága kislányom?” – csuklott el Ágnes hangja.
Amikor még volt remény, a család Saci férjének ügyvédjével, Fridman Róberttel sorra járta a hivatalokat.
– Megkerestük az Egészségügyi Minisztériumot, a büntetés-végrehajtást, Cegléd országgyűlési képviselőjét Földi Lászlót (Fidesz-KDNP), Sólyom László (72) akkori köztársasági elnököt 2010-ben, Áder János (55) köztársasági elnököt 2013-ban. Ígéreteket kaptunk, amelyekből nem lett semmi. Leírtuk a beadványokban, hogyan kellene megváltoztatni a törvényt, hogy Sarolta megkaphassa a vesét. Kértük, írják bele azt a pár szót, hogy „aki már a fogva tartás előtt túl van az etikai vizsgálaton” (mindössze ennyi változtatás kellett volna a törvény szövegén, hogy Saci párja annak ellenére, hogy börtönbe került, szervdonor lehessen), de ez négy évig nem történt meg. Pedig Sarolta férje a börtönben vesediétán volt, hogy bármikor alkalmas legyen donornak – magyarázta a jogi képviselő. Lapunknak az érintett hivatalok ugyancsak a hatályos, ám rossz törvényre hivatkoztak.
ves
Földi László, Cegléd országgyűlési képviselője négy éve ígérte, hogy felkarolja Saci ügyét, és felveti a törvénymódosítást.
– Nagyon sajnálom Jávor Saroltát, és osztozom a család fájdalmában. Nagyon sajnálom, hogy a vonatkozó jogszabályok nem engedték a börtönbüntetését töltő donornak a szervadományozást – írta lapunknak Földi.
Mint megírtuk, Saroltán csak a transzplantáció segített volna, börtönben ülő szerelme tökéletes donor volt. Hozzáment, hogy élhessen, de a férjet nem engedték ki műtétre.

(Blikk)
Bal-Rad komm: “…Földi László, Cegléd országgyűlési képviselője…Nagyon sajnálom Jávor Saroltát, és osztozom a család fájdalmában. Nagyon sajnálom…” – hát Földi úr más egyebet politikusi pályafutása alatt a karszéttárogatáson meg sajnálkozásokon kívül mást nemigen tett még. Cegléd polgármestereként sem. De talán most mégis másról van szó. Valami nagyon – nagyon hibádzik ORSZÁGUNKBAN az ügyek harmonizációja terén. Mintha nem a cél elérése lenne a lényeg, hanem CSAK A RAJTVONALHOZ való odaférés.

A Donbasszban ténykedő EBESZ – misszió tegnap délután kiadott jelentése szerint a DNR és az LNR erői befejezték a nehéz harci tecnikájuk visszavonását a frontvonalakon.

mil
Ezzel kapcsolatban a két Népköztársaság képviselői közös nyilatkozatban jelentették be: amennyiben a megszálló kijevi csapatok öt napon belül nem fejezik be saját nehézfegyverzetük hasonló módon történő visszavonását, a Népköztársaságok nehézfegyverei “visszatérnek”!
Hihetetlennek tűnő dolog, de igaz: Gyjebalcsevo környékén a “Tocska – U” rakétákat és új tankokat, és BTR – páncélosokat vonultatott fel a martalóchad!
Ráadásul ma hajnalban aknavetőkkel kezdték lőni a Gyebalcsevo – környéki feltételezett milicista állásokat – de hát azok nincsenek is!
Donyeck egy nyugodt éjszakán van túl. Ám reggel fél nyolckor megelevenedett az élet. Nyalókakirály latorhada kíváncsiskodni kezdett. A levegőből. A veszámoló szerint nyüzsögtek a levegőben a beszpilotnyikov – azaz pilóta nélküli felderítő “döngicsék”. Igazi reggeli “kacsavadászat” zajlott Donyeck és repülőtere fölött.Fél tucatnyi ilyen “madárkát” szedtek le a milicisták.
Luhanszk környékén – pontosabban meg nem nem nevezett helyen – mára virradóan a népköztársaságiak egy rajtaütés során felszámoltak egy valcmanista felderítő csoportot. Tucatnyi lator harapott a fűbe.
Mariupolnál Nyalókakirály martalócai a tengerpart elaknásításával foglalkoznak, és a város körül éjjel – nappal teljes erőbedobással védelmi állások százait építik.
akn1 akn2


https://balrad.wordpress.com/2014/12/16/jelentes-donbasszbol/

Vissza Matuzsálemhez?

Ha most 60 vagy, nem maradsz hatvan éveken át, hanem visszafiatalodsz 59-re, 58-ra, és így tovább. Na, ez már sok! Az egész ott kezdődik, hogy az elmúlt 20 évben hatalmas erőfeszítéseket tettek a sejtek öregedésével kapcsolatos dolgok kiderítésére, mert nem a test öregszik meg, hanem a testet alkotó sejtek. A cél pedig a sejtöregedés megállítása volt. Ez csak az első nekifutásra tűnik lehetetlenségnek, ugyanis az emberi test tartalmaz olyan sejteket, amelyek egyáltalán nem öregszenek. Ezeket őssejteknek nevezik, és az érdekességük, hogy bármi kifejlődhet belőlük, mert az ember teljes genetikai állománya bennük van. Egy őssejtből lehet bőr, szívizom, ideg, vagy csont, bármi. Erre bizonyíték is létezik, mert van őssejt kísérlet, ahol az eredeti sejtek (utódai) 70 év alatt egy cseppet se öregedtek egy Petri csészében.

A szervezet összes többi sejtje nem őssejt, tehát öregszenek. A közönséges sejtek elhasználódnak, aminek végén átmásolják magukat, és az így létrejött új sejtek lépnek a helyükbe átlagosan 7 évente. Az első osztódásoknál az utód majdnem tökéletesen megegyezik az előddel, de később ez már nem igaz. Ezért lesz a haj ősz, a bőr ráncos, az izom ernyedtebb, a belső szervek pedig kevésbé funkcionálisak. Ezt nevezik öregedésnek. De miért?

telomerek

A DNS spirál végein helyezkednek el az úgynevezett telomerek, amelyek főfeladata a spirál végeinek a védelmezése. Egy sejt megújulása esetén az új sejt tökéletes mása az előzőnek, kivéve a telomereket, amelyek egy kicsit rövidebbek lesznek. Egy sejt tehát addig tudja megújítani önmagát, amíg a telomerek el nem kopnak, és így már nem képesek védeni a DNS-t, ezért kromoszómák pedig elkezdenek degenerálódni, ami oda vezet, hogy már nem képesek új utódot létrehozni. Ez az élet vége.

Az őssejtek telomerje viszont nem rövidül meg, függetlenül attól, hogy hányszor másolják le magukat. A feladat tehát annak kiderítése, hogy ez miért van így, és annak elérése, hogy közönséges sejtek telomerje se kopjon idővel el. Ha ez sikerül(ne) az emberi szervezet sejtjei (illetve utódai) „örökké” élnének. Logikus? Igen. A kérdés, lehetséges-e?

2009-ben Elizabeth Blackburn, Carol Greider és Jack Szostak felfedezték, milyen mechanizmus alapján másolják le a sejtek saját magukat. (amiért Nobel-díjat kaptak) Kimutatták, hogy a telomar növekedést egy „telomerase” elnevezésű enzim váltja ki, amit az őssejtek állítanak elő, de közönséges sejtek nem.

telomer kopás

A következő lépés annak vizsgálata volt, hogy lehet elérni a normál sejteknél, hogy a telomerek visszanőjenek? A választ a természet adta meg. 2007-ben Dr. Bill Andrewsnak sikerül egyetlen molekulát izolálni az AtragalusMembranaceus elnevezett növény gyökeréből, aminek a normál sejtjei utánozzák az őssejteket. És ez a történet vége. Illetve, nem egészen.

1990-ben a Geron Corporation kutatói előállítottak olyan sejteket, amelyek vég nélkül másolták magukat romlás nélkül, amiről Dr. Andrews a Curing Aging című könyvében számol be (Az öregedés kigyógyítása). A gyakorlatban 9 évvel később leöregítettek olyan egereket a Dana Farber Cancer Institute-nél, amelyek egyértelműen mutatták az öregedés jeleit, például a sérülések lassúbb gyógyulását. Ekkor „telomarizálták” az egerek bőrsejtjeit, amiknél az öregedési folyamat megfordult.

2010 novemberében a Harvard Medical School-nál megismételték az egér kísérletet. A kiöregedett nőstény egér újra fogant és utódoknak adott életet. Az agyában új neuronok keletkeztek. Most már csak egy kérdés maradt? Lehetséges-e ez Embernél is?

A telomárok aktivizálása ember esetében még nem bizonyított. Az ok az, hogy nem vagyunk egerek. Túl sokáig élünk ahhoz, hogy a visszafiatalodás észlelhető legyen 1-2 év alatt, de akikkel kipróbálták jobban érzik magukat, jobban alszanak, frissebbnek érzik magukat. Persze ez bekövetkezhet azért is, mert tudnak róla. Ez egy fajta placébóhatás. De van egy bökkenő.

A Geron Corporation TA65 elnevezés alatt 2005-ben kihozott telomer-aktivátorának szedése 25.000 dollárba került egy év alatt. Amit fel lehet fogni úgy, hogy 1 év visszafiatalodásnak ennyi az ára. Szerencsére az ára esésnek indult, így mára már csak 500 dollárba kerül 90 kapszula. Viszont a The American Analytical Chemistry Laboratories kiderítette, hogy a TA65-nek több mint 95 százaléka cyloastragenol, vagyis az, ami a telomer-aktivátorban van. Ezt kihozták a piacra, mint a TA65 genetikus változata, jelentősen alacsonyabb áron.

Ha a téma személyesen érdekel, írj nekem egy E-mailt: evatibor@t-online.hu