Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke rendeletben utasította a Belbiztonsági Minisztériumot, hogy a Mexikónak adott támogatásokból fedezzék a határvédelem megerősítésének és a fal építésének költségeit.
Trump rendelete szerint a költségvetési forrásokból el kell különíteni a mexikói határon építendő falra szánt összeget. Az elnöki utasítás értelmében a Mexikónak folyósított segélyekből vonják el azt az összeget is, amiből a már meglévő kerítések javításának költségeit fedezik, illetve megfizetnek további 5000 embert határvédelmi feladatokra.
Trump a nap folyamán látogatást tesz a Belbiztonsági Minisztériumban, de látogatása előtt már felszólította a minisztérium vezetőjét, hogy a Mexikónak szánt forrásokból vonja el a fal építéséhez szükséges összeget. Az elnök emellett utasításba adta, hogy radikálisan csökkentsék az Irakból, Iránból, Szíriából, Szudánból, Szomáliából és Líbiából jelentkező személyeknek megadott vízumok számát.
Az elnök emellett ígéretet tett arra, hogy amennyiben a Chicago-i hatóságok nem képesek helyreállítani a közrendet, a szövetségi erőket fogja beküldeni a rend helyreállítására.

http://www.hidfo.ru/2017/01/trump-a-mexikoiakkal-fizetteti-meg-a-fal-koltsegeit/