2015. december 23., szerda

Egyre nagyobb gondban az ISIS

Szíriában a Homsztól keleti irányban fekvő Sadad-Maheen városnál és Al-Hadath falunál a szír kormányerők áttörték a latorvonalakat. Várhatóan még az éjszaka folyamán megindulnak Homsz felszabadítására.
hom
Ma reggel az ankarai maffia csapatai megtámadták a szír Tal Abyad települést. A török-szír határ közvetlen közelében fekvő városka ellen mintegy háromszáz török katona vonult, de a Kurd Munkáspárt milíciái aknavetőtűzzel fogadták őket. Vissza is fordultak gyorsan. A szír határvédelen provokációnak minősítette az esetet.
tör
A dzsihadisták által megszállt iraki városba-Ramadiba-berontott a kormányhadsereg. Pillanatok alatt végeztek vagy száz ISIS patkánnyal!-aztán…-állj! Nem tovább!
Legalábbis amíg ki nem találják az ellenszert. Mert hatósági könyörgés ide vagy oda, a várost mintegy harmincezer civil nem hagyta el. Ezt a polgári tömeget ejtette túszul a dzsihadista szörnyszervezet, amely a lakosság lemészárlásával fenyeget.

http://www.balrad.com/2015/12/23/ehyre-nagyobb-gondban-az-isis/

Irak: a hadsereg ellenőrzés alá vonja Ramadi városát


Az iraki hadsereg a Népi Mozgósítási Erők egységeinek támogatása mellett a kulcsfontosságú Ramadi város központjába nyomult. A város teljes felszabadításáért vívott harc, és a terrorista elemek felszámolása az Iraki Hadsereg szóvivőjének nyilatkozata szerint 72 órán belül véget ér.
Sabah al Noman az AFP hírügynökségnek adott nyilatkozatában a helyzetet elemezve kifejtette, hogy a hadsereg több irányból áttörve a Daesh által kiépített védelmi vonalakat a város központja körül teljesen benyomult Ramadi centrumába, és megkezdte a területen visszamaradt terrorista elemek felszámolását. A hadsereg nem ütközött erős ellenállásba, leginkább magányos orvlövészek és öngyilkos merénylők vannak még jelen a műveleti területen, de ez a taktika a szóvivő szerint várható volt a Daesh részéről, az iraki erők előre számoltak vele, és felkészültek az ilyen típusú sejtek teljes megsemmisítésére.
Ramadi Irak legnagyobb tartományának, a szunniták által lakott Anbarnak kormányzósági székhelye, emellett az Irakot Szíriával és Jordániával összekötő kereskedelmi útvonalak központja. A város májusban teljesen a Daesh ellenőrzése alá került, miután az iraki csapatok a Tikrit felszabadítására indított sikerrel záruló offenzíva keretében az Anbarban állomásozó egységeik átcsoportosítására kényszerültek..
Lindsay Graham és John McCain amerikai republikánus szenátorok november végi bagdadi látogatásuk alkalmával az iraki miniszterelnököt egy 100 000 fős, Irak területére irányított koalíciós erő felállításának tervéről tájékoztatták, melynek főerejét elképzelésük szerint török-szaúdi-egyiptomi csapatok adnák 10 000 fő amerikai katona mellett. Iraki kormányzati források szerint a megbeszélés nem egyeztetés jellegű volt, mert az iraki miniszterelnökkel a tervet John McCain mint már eldöntött kérdést közölte, amelyre Haider al-Abadi megrökönyödését fejezte ki. Ezt követően december 4.-én török csapatok vonultak be Irak területére, amely ellen az iraki kormány hivatalosan az ENSZ BT-hez benyújtott protestáló jegyzékben tiltakozott, és a csapatok azonnali kivonását követelte. A tiltakozó jegyzék előkészítésével egyidőben az iraki parlament Biztonsági és Védelmi Bizottságának elnöke, Hakim al-Zamili egy interjú során közölte, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján mintegy 16000 főnyi amerikai csapatösszevonás intenzív előrehaladt előkészületei zajlanak, megosztva az Észak-Irak-Észak-Szíria határon Rabiyaa átkelőhely körzetében, és az USA iraki Ayn al Aszad katonai támaszpontján. A török vezetés rá nehezedő nemzetközi elszigeteltségi nyomás enyhítése érdekében megkezdte a csapatok szakaszos kivonását, és a törökországi kurd területekre csoportosította vissza fokozatosan az Irak területi szuverenitását durván megsértő harckocsizó és páncélos gyalogsági alakulatok egy részét. Azonban Törökország nem volt hajlandó eleget tenni a csapatai teljes és feltétel nélküli kivonására vonatkozó Iraki követelésnek.
Ashton Carter amerikai védelmi miniszter Bagdadban, december 16.-án az amerikai speciális erők és Apache támadó helikopterek iraki területen történő bevetésének szükségességéről próbálta meggyőzni Haider al-Abadi iraki miniszterelnököt, de javaslatai elutasításra találtak. Ezt követően december 18.-án az USA vadászbombázói az Iraki Hadsereg Ramadi felszabadítására indított offenzívájának részeként Fallujah mellé felfejlődött 55. dandárának állásait támadták. A bombázásban minimum 20 iraki katona életét vesztette. Az amerikai fél koordinációs hibának minősítette a történteket, hivatalos bocsánatkérő nyilatkozatot adott ki és az eset kivizsgálását ígérte saját koalíciós mechanizmusának keretein belül. Ennek a vizsgálatnak az eredménye azonban az afganisztáni Kunduzban működtetett nemzetközi kórház októberi amerikai lebombázását követő vizsgálat felelősségre vonás nélkül lezárása után előre borítékolható.
Az iraki csapatok által október 7.-én Ramadi felszabadítására indított offenzíva során az alakulatok az USA terrorellenes koalíciójától kért légitámogatást nem kapták meg, ezért Irak saját, az Oroszországi Föderáció és Irán által tavaly rendelkezésre bocsátott Szu-25 vadászgépét használja a földi csapatok megsegítésére. A későn kezdődő és a Ramadi közvetlen körzetét nem érintő USA támogató légi műveletek súlytalansága az amerikai taktikai szándék olyan értelmezését is felveti (100 nap alatt 20 kirepülés, ebből 6 támadás a városból menekülő Daesh csapatok kis létszámú csoportjai, és felhagyott Daesh harcálláspontok ellen a várostól kellő távolságra), amely akár a Daesh tudatos Ramadiban tartására, vagy oda való visszaterelésére is irányulhat, hiszen az amerikai légierő a városban soha nem támadta a terroristák állásait, még iraki kérés és a célpontok teljesen biztos beazonosíthatósága esetén sem. Az USA koalíciós légierő műveleti stratégiája ezek alapján Ramadi környékén a következő taktikai célokra irányul:
  • az iraki csapatokat elhúzódó offenzívákra kényszeríteni a légitámogatás megvonásával.
  • ezen iraki offenzívák sikerei után az előrenyomuló csapatok kezébe kerülő terrorista harcálláspontok hátrahagyott hadianyag-állományát megsemmisíteni, mielőtt az még épségben iraki kézbe kerülne.
  • a terroristáknak súlytalan jellegű élőerő veszteséget okozva a Daesh csapatok mozgási irányát ellenőrizni és meghatározni. Ezen csapatok visszavonulását erőszakkal megállítani, és harcújrafelvételre kényszeríteni az iraki kormányerők ellen.
Világossá válik, hogy az USA céljai között csak retorikában szerepel a Daesh elleni harc, mert Washingtonnak sem külpolitikai, sem gazdasági érdeke nem fűződik a terrorszervezet felszámolásához, az atlantista nagyhatalom számára pedig a reálpolitikai materiális tényezőkön kívül más szempont nem létezik.

http://www.hidfo.ru/2015/12/irak-a-hadsereg-ellenorzes-ala-vonja-ramadi-varosat/


Nagyon rossz most dzsihadistának lenni!


Irakban is rosszul áll a dzsihadisták szénája. Néhány száz méterre járnak az iraki kormányerők Ramadi központjából. Ha azt is elfoglalják, az az iszlamista “kalifátus” legnagyobb iraki vesztesége lesz.
ram
A friss jelentések szerint nagyjából fél kilométer választja el az iraki katonákat a terroristák fő kormányzati épületétől, de az elmúlt öt napban a város jelentős része már az ő kezükre került. A Bagdadtól mintegy 90 kilométerre fekvő város – amely tavasz óta a banditáké-azért kulcsfontosságú, mert ez a legnagyobb település, amely a horda központját, a szíriai Rakkát az iraki területekkel összekötű út mentén fekszik. Vagyis ha elfoglalnák Ramadit, azzal szinte megszüntetnék a fizikai összeköttetést a földi pokol területei között.
Ramadi életéről kevés hír szivárog ki-a BBC azonban helyi forrásra hivatkozva arról számolt be, hogy kedd óta a vesztüket érző sátánfattyak egyre több civilt tartóztatnak le, hogy a helyiek ne lázadhassanak fel ellenük.
Damaszkuszban az ENSZ közreműködésével kötött megállapodás értelmében megtisztítják a latroktól a főváros egyik déli kerületét, Jarmúkot.

A BBC viszont úgy értesült, hogy a mintegy kétezer iszlamista evakuálására még várni kell: egyes források szerint „logisztikai okok” miatt, a Hezbollah házi tévéje, az al-Manar szerint viszont az ellenzéki Iszlám Hadsereg vezetője, Zahrán Allús és cimboráinak kitikkasztása miatt késlekednek vele. A kormányerők által felügyelt konvojok ugyanis ennek a szervezetnek a területein mennek majd keresztül.

http://www.balrad.com/2015/12/26/nagyon-rossz-most-dzsihadistanak-lenni/

Nem hisznek a korrupcióellenes harcosoknak

Joe Biden amerikai alelnök és az ukrán kormányfő egyetértenek abban, hogy a korrupció elleni harc kiemelkedően fontos feladat. Az amerikai fél dicsérte Ukrajna ezirányú reformjait, – de egy közvélemény-kutatásból kiderült, hogy a lakosság 88 százaléka nem hisz nekik.
A Gallup felmérése szerint az ukránok nyolcvannyolc százaléka gondolja úgy, hogy a korrupció behálózza a kormány és az államigazgatás egészét – a válaszadók 81%-a szerint pedig ugyanez jellemzi a gazdaságot is, és a cégek többségére jellemző a mindennapi korrupció. A Gallup július-augusztus közt végezte a kutatást, és az eredmények arról árulkodnak, hogy a lakosság többsége korruptabbnak tartja a nyugati átmenet után létrejött kormányt, mint a Janukovics-rendszer idején regnáló politikai elitet. A nyilvánosság visszajelzéseiből pedig az is látható, hogy a “demokratikus átmenet” alulmúlta a várakozásokat, és az emberek többsége mostanra kiábrándult belőle.
Victoria Nuland amerikai külügyi államtitkár saját bevallása szerint az Egyesült Államok 5 milliárd dollárt költött Ukrajna “demokratizálására”. Az amerikaiak anyagi támogatása fűtötte a 2013 novemberében kezdődő, “EuroMajdan” néven ismertté vált tüntetés-sorozatot, és a Majdan vezetőinek egyik elsődleges ígérete volt, hogy leszámolnak a korrupcióval. Az új atlantista kormány első két éve azonban egyértelművé tette, hogy a nyugatbarát vezetőket legalább annyira a korrupció és sikkasztás lehetősége motiválja, mint amennyire a Janukovics-rendszert támogató oligarchákat a hatalom megtartásában motiválta ugyanez. 2014-ben az ukrán lakosság 24%-a hitte el, hogy ez az új kormány kevésbé korrupt, mint az előző. A kijózanodás mindössze egy évig tartott: a Gallup felmérése szerint ma a lakosságnak csak mindössze 8 százaléka gondolja úgy, hogy a kormány nem korrupt. Ennek oka egyértelmű: az ukrán kormány és amerikai “barátai” együtt dicsérik a korrupció elleni harcot, beszélnek annak fontosságáról, miközben tovább zajlik a korábbi gyakorlat, csak más szereplőkkel, más zászló alatt.
Joe Biden amerikai alelnök december 7-én találkozott ukrán törvényhozókkal, valamint a “civil társadalom képviselőivel”. Az alelnök és több ukrán politikus a Rada – ukrán országgyűlés – tagjai előtt beszélve dicsérte a kormány korrupcióellenes törekvéseit, valamint a korrupció elleni harc jegyében hozott – és várható – reformok fontosságáról értekezett. A gazdasági reformok többsége az állami vagyon elherdálását jelenti, amit hivatalos megfogalmazás szerint “privatizálnak”, a nyugati pénzemberek pedig “befektetési céllal” érkeznek. A rendszerváltás utáni Magyarországon történteknek megfelelően az állami vállalatokat veszteségessé nyilvánítják, és olcsón eladják külföldi magánszemélyeknek. Joe Biden sem véletlen érkezett személyesen Ukrajnába: az amerikai alelnök fia, Hunten Biden a kelet-ukrajnai palagáz feltárásokba befektető Burisma Holdings vállalat vezérigazgatója. A Biden-dinasztia komoly érdekeltségekkel bír a forradalom által felforgatott Ukrajnában – a korrupció pedig ott kezdődik, ahol a politikai elit veszteségessé nyilvánítja és olcsón eladja az állami vállalatokat külföldi pénzembereknek; és cserébe anyagi ellenszolgáltatásban részesülnek.
A 2013-2014 fordulóján történt puccsot követően Soros György állított össze egy nemzetközi szakértői gárdát, aminek feladata volt, hogy Ukrajnában – a kormány tanácsadó testületeként működve – leszámoljon a korrupcióval. Ezzel egy előnyös megállapodást vitt az új kijevi vezetőknek: a korrupció elleni harc leple alatt félreállíthatják politikai ellenfeleiket – az előző rendszer embereit, hiszen korrupció mindig is volt -, cserébe az Egyesült Államok elismeri a korrupcióellenes erőfeszítéseket, és az ő, jelenleg is zajló korrupt ügyleteiket senki nem fogja szóvá tenni. Egyelőre ez nem is lenne érdekük, hiszen a nyugati befektetők gyakran maguk is részt vesznek a legfrissebb korrupciós ügyletekben. Mint a Gallup felmérése mutatja, a lakosságot nem téveszti meg a híres amerikai shit eating grin. A kiterjedt nemzetközi kapcsolatoknak és makulátlan öltönynek ma már nem automatikus velejárója a hitelesség.


http://www.hidfo.ru/2015/12/nem-hisznek-a-korrupcioellenes-harcosoknak/

Török támogatásra utaló bizonyítékot találtak a terrorista-vezetőnél

Egy iraki önkéntes fegyveres erő parancsnoka azt állítja, újabb bizonyítékkal tud szolgálni arra vonatkozóan, hogy Törökország közvetlenül támogatja az Iszlám Államot.
Dzsabbar al-Mamuri, egy iraki önkéntes fegyveres erő parancsnoka hétfőn bejelentette, hogy két nappal ezelőtt az ország északi részén megölt ISIL-vezetők egyikénél egy mobiltelefont találtak; a telefonon található üzenetek – állítása szerint – bizonyítják, hogy a terrorista-vezető a török hírszerzéssel kapcsolatban állt. A készülék emellett arra is bizonyítékkal szolgálhat, hogy az Irakban működő terrorista csoport helyi vezetője külföldről érkezett önkéntesként; a készülék vizsgálata során megállapítást nyert, hogy azt Törökországon áthaladva is magánál hordta az a személy, aki később dzsihádista alakulatokat irányított Észak-Irakban. Al-Mamuri részletes információkat nem közölt a telefon tartalmáról, a készüléket továbbították az iraki biztonsági erőknek, akik a terhelő bizonyítékokat később nyilvánosságra hozhatják.
Alexander Orlov, Oroszország franciaországi nagykövete novemberben felhívta a figyelmet arra, hogy Törökország “zavaros” szerepet tölt be az Iszlám Állam elleni harcban, és bűntársként közreműködik a terrorszervezet tevékenységében. Az orosz védelmi minisztérium később műholdas felvételekkel bizonyította, hogy a terrorszervezet több ezer tartálykocsival hordja Törökországba a háborús övezetben kitermelt – lopott – olajat. A történtek kínos helyzetbe hozzák az Erdogan-rezsimet, tekintve, hogy Törökország Szíria felett lelőtte az orosz légierő egy gépét, ami többek között a lopott olajat szállító konvojok megsemmisítését célzó műveletek részeként tevékenykedik a szír-török határon.
Novemberben David Phillips, az amerikai külügyminisztérium volt tanácsadója is elismerte, hogy Törökország anyagi támogatást biztosít a terrorszervezet számára. Phillips elmondása szerint Ankara ideológiai közösséget vállal az Iszlám Állammal, emellett érdekegyezés áll fenn köztük abban az értelemben, hogy Törökország és az ISIL egyaránt az Aszad-kormány megdöntésére törekszik. A diplomata akkor kijelentette; Ankara logisztikai támogatást, pénzt, fegyvereket és egészségügyi ellátást is biztosít a terrorszervezet tagjainak. Phillips kijelentése alátámasztotta a térségi sajtó azon értesüléseit, miszerint Erdogan családja közvetlen kapcsolatban áll a terrorszervezettel; a török elnök fia tulajdonában lévő vállalatok a lopott olaj szállítását és értékesítését végzik, miközben Erdogan lánya lehet a tulajdonosa annak a kórháznak, ahol az ISIL sérült tagjai orvosi ellátásban részesülnek.

http://www.hidfo.ru/2015/12/torok-tamogatasra-utalo-bizonyitekot-talaltak-a-terrorista-vezetonel/

FEGYVERREL ÉS BASEBALLÜTŐVEL TÁMADNAK A MENEKÜLTEK CALAIS-NÁL

hor
A sofőrök szerint egyre fenyegetőbben lépnek fel a menekültek, hogy átjussanak Franciaországból Angliába a calais-i átkelőnél. Van, akinek az élete azon múlt, hogy nem jobb kormányos kamiont vezetett.
Soha nem látott agresszióra panaszkodnak a Calais-nál dolgozó sofőrök – írja a Daily Mail, a cikkben egy betört szélvédő fotója is látszik, amelyet egy sofőr készített. A lap szerint a menekültek késsel fenyegetik a fuvarozókat, de előfordul, hogy fegyver is van náluk. Az autókat kövekkel dobálják, amíg be nem tudnak szállni a raktérbe. Van, aki arról számolt be, felüljárókról dobálják kövekkel a kamionokat, hogy így kényszerítsék megállásra a sofőrt.

A lap szerint a menekültek kiépítettek egy elterelőt is, hogy amint megáll a kamion, fel tudjanak arra szállni. Erről egy Phil nevű sofőr számolt be: úgy tűnt, az út le van zárva, ezért kellett lekanyarodnia. 200 menekült rohanta meg a kamiont, sokan felszálltak a raktérbe. Nem tudott visszafordulni. Az új stratégia, hogy ellopkodják és új helyen teszik ki a forgalomirányító táblákat, hogy ezzel is összezavarják, így lassításra, megállásra késztessék a sofőröket.
A fuvarozók arra panaszkodnak, hogy a francia rendőrök nem tesznek semmit. Attól félnek, valaki meghal a támadások miatt. Sőt, Paul Hetherly, a fuvarozók vezetője azt mondja “amíg nem hal meg valaki, nem történik semmi.”

Az egyik fuvarozási egyesület embere, James Hookham szerint tűzvonalba kerültek a sofőrök, a helyzet karácsony előtt egyre rosszabb lett.
Dave Taylor 48 éves sofőr azt mondja, 30 éve vezet, de ilyen erőszakot még soha nem tapasztalt. Azt meséli, a menekültek megállították az egyik barátját, és megkérdezték, Angliába megy-e. Azt felelte, nem. Erre követelték, hogy mutassa a papírjait, különben fejbe rúgják. Valaki bedobta a szélvédőjét egy téglával, ha az egy jobb kormányos kamion, meghal.
Andrew Bryant is 30 éve vezet, azt mondja, eddig soha nem félt. Most viszont egy szörnyű esete volt: hallott egy durranást az ajtón, odanézett.
“Egy srác volt machetével, integetett befelé.”
Sok bevándorlót látott fegyverrel, fejszenyéllel és késsel, és járkáltak körbe körbe a kikötő környékén várakozó kamionok között. A sofőr egyáltalán nem érezte magát biztonságban.

Múlt héten a francia rendőrség könnygázt vetett be a kamionosok védelmében, a brit belügyminiszter pedig bejelentette, egy új biztonsági zónát hoznak létre brit kamionosoknak.
Egy magyar sofőr három héttel ezelőtt is már válságövezetnek nevezte a calais-i kikötőt, és arról beszélt, a sofőrök sokat kockáztatnak: ha az ellenőrzések ellenére a hatóságok menekültet találnak a raktérben, a sofőr komoly büntetésre számíthat.
(vs)

Donbassz: fegyverszünet a “fegyverszünetben”

A fegyvernyugvás a tervek szerint január közepéig tart, hogy a karácsonyi és újévi ünnepek békében teljenek a frontvonalon. Az ortodox egyház a julián naptárt használja, így ott januárban ünneplik a karácsonyt.
Az egyezséget donbasszi részről még nem erősítették meg, de Valcmanék bejelentése szerint a felek erről Minszkben megállapodtak.
A tegnap készült videon özönlik az LNR irányába a kijevi latorhad és nehézfegyverzete! (Amiről-ugye-Minszkben megállapodtak, hogy visszavonják.)
Sajnos, amennyire örülünk az újévi tűzszünetnek, azt is meg kell állapítani (ami egyébként nem újdonság): a junta ármádiája nem ül ölbe tett kézzel: nagy erőkkel folytatják a készülődést leendő offenzívájukhoz. Felvonultatják a tűzszüneti vonal közelébe fegyverzetüket, haditechnikájukat, csapataikat. Az utóbbiakat feltöltik, a gépek esetében kihasználják az időt újak beszerzésére (amiben a Nyugat is segít nekik), illetve a szükséges javítások elvégzésére.
Poros Jankó már a múltban is cinikusan hencegett azzal: nekik mindig jól jön a fegyverszünet: azalatt összeszedik magukat, rendezik zilált soraikat, pótolják a technikai és emberveszteségeket.
Egyes népi milicisták elmondják: az ukrán hadsereg ma minden szempontból sokkal jobb karban van, mint bármikor korábban. Harcolni ők is megtanultak.
És hát, sajnos, abban sem lehetünk biztosak: nem az éberség elaltatását szolgálja-e a mostani, újabb fegyverszünet. Egyes értékeléek szerint csak arra várnak, hogy beálljon a kemény fagy, tudjanak mozogni a most még sáros terepen.
(Csikós Sándor)

A bevándorlók 90%-ának ismeretlen a személyazonossága

Több mint tízezer szíriai és iraki útlevelet loptak el az Iszlám Állam néven működő terrorszervezet tagjai, amit arra használhatnak, hogy belépjenek az Európai Unió területére. Számos korábbi esettel ellentétben ezek eredeti dokumentumok voltak.
Jorg Radek, az esetről nyilatkozó német rendőrszakszervezet elnökhelyettese szerint a német hatóságok továbbra sem rendelkeznek információval a lopott iratok számozására vonatkozóan. Az Európai Unió határügynöksége, a Frontex már figyelmeztetést adott ki, hogy ezekkel a legális okmányokkal a terrorszervezet tagjai a menekültek közt bejuthatnak Európába. Radek hangsúlyozta, hogy a figyelmeztetés kiadása helyes döntés volt a Frontex részéről, ugyanakkor azt is kijelentette, hogy a Németországba és Ausztriába érkező bevándorlók 80%-a semmilyen, személyigazolásra alkalmas okmánnyal nem rendelkezik; gyakorlatilag már azok a bevándorlók gyanúsak, akik útlevelet mutatnak fel.
“Amikor egy Németországba érkező bevándorló útlevéllel érkezik, az általában kirívó esetet jelent. Rendszerint olyan esetekkel szembesülünk, hogy ezek az emberek csak eldobják okmányaikat valahol a pályaudvaron, miután Passauba érkeznek.”
Radek elmondása szerint a német hatóságok mindössze az esetek 10%-ában tudják megállapítani a migránsok személyazonosságát. Többnyire általános kérdéseket tesznek fel nekik a névvel és származási országgal kapcsolatban, majd ujjlenyomatot vesznek, de ennél több információt nem tudnak szerezni az Európába érkező migránsok személyi kilétéről.
Az alelnök emlékeztetett, hogy már ezzel az eljárással is jelentősen lassult a menedékkérelmi eljárások intézése, de ezek a felületes óvintézkedések nem alkalmasak arra, hogy megakadályozzák a terroristák beutazását Európába. November végére több mint egymillió migráns érkezett Németországba, ezek 90%-ának személyi kiléte ismeretlen. Ebből a mintegy 900000 bevándorlóból bármennyien lehetnek terroristák, mert a hatóságok nem tudnak semmilyen többletinformációhoz jutni a menedékkérelmi eljárás során. Soros György elérheti célját, mert a fentiek alapján akár egy hadseregnyi terrorista is érkezhetett Európába, és a hatóságok nem tudják biztos információval alátámasztani ennek ellenkezőjét.
Az Európára kényszerített “befogadás politikája” végleg ellehetetleníti a közrend fenntartását. November 19-én Thomas de Maiziere német belügyminiszter bejelentette; a hatóságok többé nem tudják garantálni, hogy nem történik Németországban is egy számos civil áldozattal járó terrortámadás.


http://www.hidfo.ru/2015/12/a-bevandorlok-90-anak-ismeretlen-a-szemelyazonossaga/

Szíria

Szíriában Aleppo tartományi fővárostól délnyugatra érzékeny vezérveszteségeket szenvedtek a bűnbandák. A szír kormányerők végeztek Ali Nasser Al-Sharhannal a “Jaish al-Fatah” és Khattab al-Ansarival az “Al-Nusra Dzshabhat” helyi hordavezéreivel. És azok népes falkáinak egyedeivel. Tán néhány hírmondó maradt a bűnbandákból.
Homsz tartományban Mhin, Gaibov és Hafr térségekben tegnap ismét ellentámadást jíséreltek meg a dzsihadista latrok a szír kormánycsapatok ellen. Rossz elképzelés volt a részükről ez, rosszul kivitelezve.Még egy ilyen akció, és le is húzhatják a rolót.
Damaszkusztól keletre tegnap tíz faluból pucolták ki a hadsereg egységei a terroristákat.
Az orosz légierő az elmúlt 24 órában “CSAK” tíz alkalommal csapott le a banditacélpontokra.
Szíriában két dolog biztos: a kormányhadsereg minden banditahorda ellen harcol, a sokféle martalóchorda pedig össze-vissza. Az utóbbi idők meglehetősen ínségessé váltak martalóckörökben-ellátmányilag. Így aztán egyre több banda kénytelen saját innovatív barkácsolmánnyal ártani a rivális hordáknak. Az alábbi videon a “Sátán Ágyúja” – működés közben. Sűrűn beépített területen képes pusztítani.
Az iraki fővárostól, Bagdadtól mintegy száz kilométerre található Ramádi. A múlt hét végén az iraki kormány figyelmeztette a város lakosságát, hogy offenzívát indítanak a Ramádit május óta megszállva tartó dzsihadista férgek ellen. Fölszólítva a városlakókat, hogy aki tud-meneküljön el Ramádiból.
Tegnap aztán már be is nyomultak a város belső területeire is, miután két napon keresztül a hadserek Mi-35-ös harci helikoptereiről a levegőből puhították egy kicsit a sátánfattyakat.
http://www.balrad.com/2015/12/23/sziria-22/

A kártékonyságuk mégsem a fizetésükben jelenik meg igazán. Sokkal inkább a ténykedésükkel okozott kár mértéke a borzalmas.

Kétszer annyi az állami vezető, mint öt évvel ezelőtt

dum
Megállíthatatlan ütemben bővül a kormányzati fejesek tábora!
Míg alig két éve még azon szörnyülködtünk, hogy 130 fölé nőtt a miniszterek, államtitkárok és helyettes államtitkárok száma, addig mostanra ez már 170-re hízott, ami abszolút rekordnak számít.
Hihetetlen, de tény: ezzel pontosan kétszer annyian vannak, mint Bajnai Gordon miniszterelnöksége idején, amikor még csak 85-en dolgoztak ezeken a posztokon.
Az utóbbi hónapokban Rogán Antal új minisztériuma, a Miniszterelnöki Kabinetiroda felállítása és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) átszabása miatt gyarapodott elsősorban az államtitkárok és helyettes államtitkárok serege.
Rogánéknál a miniszteri mellett négy új államtitkári és egy helyettes államtitkári pozíció létesült, míg a gazdasági tárcánál Varga Mihály miniszter jelentette be négy új adóügyi helyettes államtitkár kinevezését, ami éves szinten több mint 110 millió forintos pluszkiadást jelent.
Az államtitkárok száma ezzel elérte az 59-et, soha ennyien nem voltak még.
A fejesek fizetése (a szintén rekordszámú miniszteri biztosokkal együtt) már éves szinten 2,4 milliárd forintba kerül az adófizetőknek.
Mindez azért is érdekes, mert lényegében a 2010-es kormányváltás óta zajlik az állami bürokráciacsökkentő kampány, folyamatosan alakítják át a közigazgatást, de az apparátus csak nem akar csökkenni, és a kormányzati vízfej is egyre duzzad, így nőnek az erre fordított kiadások is.
dum
Legutóbb például novemberben fogadták el a bürokráciacsökkentő törvénycsomagot, de ez sem az államapparátust és a vezetőket faragta, hanem csak a különböző eljárási illetékeket csökkentette.
A kormány egyébként korábban is többször kifejtette, hogy nem tartja a bürokrácia elburjánzásának az állami vezetők számának növekedését.
A 2010 előtti 13 tárcához képest ugyanis ma már csak tíz működik, s állításuk szerint a feladatok koncentrálásával hatékonyabban, olcsóbban működik az állam.
(blikk)