A The Guardian brit napilap szerint az Egyesült Királyságban működő titkos szabadkőműves páholyok parlamenti politikusokat és újságírókat is beszerveznek.
A The Guardian brit lap beszámolója szerint két titkos szabadkőműves páholy is működik Angliában, ami kifejezetten a parlamenti politikusokat is újságírókat próbálja beszervezni. Elmondásuk szerint külön a parlamenti politikusok számára jött létre a “New Welcome Freemasons’ Lodge”, és a politikai sajtó számára a “Gallery Lodge”, amit csak “lobbi” néven emlegetnek. Emellett állítólag működtetnek egy harmadik titkos csoportot is, ami kifejezetten újságírók beszervezésével foglalkozik, és rendszeresen tart találkozókat Londonban.
A brit lap jelentése szerint a titkos szekták tagjainak nevét teljes ismeretlenségben tartják, de van néhány újságíró, akik tisztában vannak az ilyen csoportok jelenlétével, és hozzávetőleges információkat adtak többek közt a Gallery Lodge működéséről.
A szabadkőművesek ráadásul nem is tagadják, hogy újságírókat is beszerveznek; David Staples, Anglia Egyesült Nagypáholyának vezetője nyilvánosan kijelentette, hogy nem áll fenn összeférhetetlenség, ha egy adott személy egyszerre újságíró és szabadkőműves is akar lenni. Staples emellett elismerte, hogy a szabadkőművesség a rendőrség szervezetébe is beszivárgott.
“A populista felfogással szemben a szabadkőművesség segíti a tagjait abban, hogy a nagyobb jó érdekében működjenek, és – beleértve az újságírókat, politikusokat, rendőröket és ügyvédeket – arra bátorítja őket, hogy jobb emberré váljanak” – mondta.



Staples szerint a tagok nevét azért tartják titokban, mert a társadalom elítéli őket, és valójából sokkal több szabadkőműves vállalná fel nyíltan a tagságát, ha nem kellene tartaniuk a társadalom reakciójától.
Staples saját elmondása szerint ő abból a célból lépett nyilvánosság elé és vállalta fel tagságát, hogy nyilvános levelet küldjön a nagyobb napilapoknak, és felhívja a figyelmet arra, hogy a szabadkőműveseket diszkriminálják, ezért kell gyakorlatilag illegalitásban működniük.

http://www.hidfo.ru/2018/02/politikusokat-es-ujsagirokat-szerveznek-be-a-szabadkomuvesek/