2015. április 16., csütörtök

Hogy kerülhet 55 forintba a szlovák tej Magyarországon?

Az elmúlt nyáron többször demonstráltak a magyarországi tejtermelők az import dobozos tejek dömpingára miatt. Már akkor jelezték a kormányzati döntéshozóknak, hogy a véleményük szerint áfacsalással polcokra kerülő, első sorban szlovák tej padlóra küldheti a hazai tejágazatot.

A tüntetés után Agroinform.hu Szlovákiában azt tapasztalta, hogy a Magyarországon is forgalmazott tejek a gyártó országban 40-50 forinttal többe kerülnek. Így az a paradox helyzet állt elő, hogy a határ menti üzletekben a szlovákoknak is megéri Magyarországra jönni és szlovák tejet vásárolni.

A tejesek demonstrációja után az agrárkormányzat segítséget ígért a termelőknek, s az őszi hónapokban valóban le is foglaltak néhány kamionnyi szlovák tejet. Az összes lefoglalt mennyiség kb. 100 ezer liter volt a néhány hónap alatt,ugyanakkor ágazati becslések szerint napi 1 millió liter tej érkezik az országba. Tejpiaci szereplők akkor azt nyilatkozták, hogy ezek csak látszatintézkedések, nem oldják meg a valódi problémát.

A helyzet azóta sem javult, a tavaly nyári 110 forint körüli nyerstej felvásárlási ár ma már csak 80-85 forint között van, mélyen az önköltségi ár alatt. A feldolgozók azzal indokolják az árakat, hogy a késztermék piacon meg kell küzdeniük az olcsó külföldi tejekkel. A helyzetet érdekessé teszi, hogy mind Magyarországon, mind pedig Szlovákiában keresleti piac van, gyakorlatilag a nyerstej hiánya a jellemző. Vagyis nem arról van szó, hogy a többlettermelését Szlovákia dömpingáron Magyarországra zúdítja. Sokkal inkább az lehet a gond, hogy továbbra is az áfacsalók mozgatják a piacot, s ez alól nem kivétel Szlovákia sem, ott ugyanis a lengyel és a cseh tej az olcsóbb a hazainál. Szlovákiában a tej áfája 20 százalék, Magyarországon pedig 18.

Magyarországon az import, 1,5 százalékos dobozos UHT tej ára a demonstrációk óta még olcsóbb lett, a legtöbb hazai kereskedelmi lánc 145 forintért kínálja, ami közgazdasági nonszensz - mondta Agroinform.hu-nak Hegedűs Imre tejtermelő, a több mint 1000 tehenet fejő Bicskei Mezőgazdasági Zrt. igazgatója.

De, hogy kerülhet ennyibe a tej? Érdemes visszaszámolni az árból!

- a 145 Ft-os fogyasztói árú tejnek 123 Ft a nettó ára,

- 5 százalékos kiskereskedelmi árrést feltételezve 107 Ft-ért kapja az üzletlánc a tejet a nagykereskedőtől,

- kb. 7 forint a logisztikai költség a gyárkaputól az üzletek polcáig,

- legalább 30 Ft-ba kerül a nem kupakos, hajtogatott tejesdoboz, így már 70 forintnál járunk,

- gyártási költség (pasztőrözés, fölözés stb.) 20 forint / kg - már 50 forintnál tartunk,

- nyerstej logisztika (fejőháztól a feldolgozóig) kb. 7 Ft - 43 forintnál tartunk

- zsírkorrekció (a 3,8 %-os tejből 1,5 %-os tej lesz): jelenleg kb. 600 forint a tejzsír kilója, így ha 2 %-ot elvesznek a nyerstejből, akkor az kilónként 12 forint bevétel a feldolgozónak, vagyis a végeredmény 55 forint.

Elvileg tehát, a 145 forintos polcár 55 forintos nyerstej árat feltételez. Igen ám, de Szlovákiában a nyerstej ára megegyezik a hazai nyerstej felvásárlási árával, vagyis 80-85 forint (euróból átszámolva). A különbség megegyezik a késztermék áfájával, azaz Hegedűs Imre és a tejtermelők szerint csak akkor lehet 145 forintért dobozos UHT tejet értékesíteni, ha annak valaki elcsalja az áfáját. A termelő úgy véli, ez közvetett bizonyíték, a magyar kormányzat mégsem tesz semmit ennek felgöngyölítése érdekében, pedig nyilvánvaló, hogy a többi olcsó import élelmiszer esetében is hasonló lehet helyzet, hiszen máshol sem tudnak olcsóbban termelni, élelmiszert előállítani. Akár ezermilliárdos nagyságrendben esik el Magyarország így áfabevételtől " teszi hozzá. A szakember azt mondja, az „állam asszisztálása vagy szemet hunyása nélkül" mindez nem volna lehetséges. "Vagy én asszisztálok a lopáshoz, vagy olyan hülye vagyok, hogy nem érdemlem meg a fizetésemet" - mondja.

Véleménye szerint a bevezetett ekáer-rendszer nem csak hogy felesleges, hiszen a nyomon-követhetőséget már rég törvény írta elő, hanem újabb kiskaput nyitott meg az áfacsalók előtt. Számára érthetetlen, hogy amikor az ő telephelyéről elindul egy szállítmány egyik tejfeldolgozóba, azt is neki kell a rendszerben regisztrálni időpont és rendszám megjelöléssel, de azt is, hogy megérkezett. Hegedűs szerint ez a "világ legnagyobb kiskapuja" a csaláshoz.

A hosszú távú megoldás minden bizonnyal az áfa csökkentése lehetne, amíg ez nem történik meg, addig érdemes ügyeskedni a piacon.



(agroinform.hu)

http://www.bumm.sk/kulfold/2015/04/16/hogy-kerulhet-55-forintba-a-szlovak-tej-magyarorszagon

Választás: Hogyan szerezhettek ezek a jelöltek 500 ajánlást?

Szinte senki nem szavazott a tapolcai választáson induló 22 jelölt közül 18-ra.

605 szavazat, 2,02 százalék. Nem lehet büszke erre az eredményre az LMP: Tapolcán jelöltjük, Sallee Barbara érdemben nemhogy a három nagy párt harcába nem volt képes beleszólni, a zöld párt megfelezte tavalyi voksainak számát. Ő azonban legalább egyedül összegyűjtott több száz szavazatot: a 605-ös szám nem csak az ő számára érdekes, ugyanis pontosan ennyi voksot kapott a 22 induló közül az utolsó 18 összesen.
Többször is felvetődött, hogy miképp lehet annyi, teljesen esélytelenül induló, végül szinte értékelhetetlen eredményt elérő jelölt. A Fidesz szerint persze jó az új választási rendszer, amiben a jelöltek nagy száma azt jelzi, hogy demokratikus a verseny. Csakhogy eközben a tavalyi választás után a jelöltek után járó pénzt mindenki felvette, de elszámolni többen nem tudtak vele. Az Állami Számvevőszék úgy értékelte a tavalyi pénzügyeket: nyolc, az országgyűlési választáson listát állító, de képviselethez végül nem jutó párt sértette meg az áfatörvényt és a számviteli törvényt a kampánypénzek elköltésénél, az Összefogás Pártnál pedig büntetőeljárás indult a számvitel rendjének megsértésének gyanúja miatt. Többször érkeztek olyan hírek, hogy a választók ajánló aláírásait cserélgetik maguk közt a kis pártok, de ezt bíróság előtt nem bizonyították még.

A tapolcai időközi választás illeszkedik a sorba. A 22 jelölt közül a Jobbik, a Fidesz, az MSZP-DK és az LMP politikusán kívül senki nem rúgott labdába – egész pontosan annyira nem, hogy az induláshoz szükséges összes ajánlás ötödét voksként már csak egyikük szedte össze, a független Czigler László 116 szavazatot kapott, ami 0,39 százalékot ért. Rajta kívül egyetlen jelölt sem volt az esélytelenek közül, aki legalább háromszámjegyű szavazatot összegyűjtött volna. Borbély József, aki magát az Apostoli Magyar Királyság kormányzójának nevezi, és állítja, hogy kormányzóként betiltotta a pártokat, 63 szavazatot szerzett, így ő lett a második helyezett a függetlenek közt, egyben közülük Czigleren kívül az egyetlen, aki legalább 50 voksot összegyűjtött.
Leszerepeltek a pártszínekben indulók is. A Magyar Munkáspárt színeiben Filemon Kristóf 63 szavazatot kapott, ami 0,21 százalékot ért. A Zöldek Pártjából Ács Lászlóra 62-en szavaztak. Az ötven szavazatot sem érte el a MIÉP-es Horváth Magdolna, ő 44-et szerzett. Az Összefogás Párt színeiben Szepessy Zsoltot 40-en választották, ami 0,13 százalékos eredmény. Az egykor szebb napokat látott MIÉP-et és az országosan is jól ismert Szepessyt is megelőzte Blazovich Timea, aki a Földművelők,- Gazdálkodók, és az Új Élet Rendszerváltó Pártja képviseletében 45 szavazatot szedett össze.
A lista végén a független Daróczi Sándor Józsefné áll 8 vokssal, valamint a szintén független Turcsán Mihály és Galyas István 6-6 szavazattal. Ez tehát azt jelenti: 17 olyan jelölt volt az időközi választáson, akik a leadott ajánlásaik ötödét sem tudták összegyűjteni szavazatként, közülük 14-en még csak a tizedét, hárman pedig az egyötvenedét sem.
(vg.hu)
Bal-Rad komm: Két FŐ gond is van az ajánlás rendszerével. Az egyik, hogy a korábbi egy választó-egy ajánlószelvény rendszerrel szemben a választópolgárokat MEGFONTOLTSÁG HELYETT “politikai nagylelkűségre” ösztönzi.
A másik probléma, hogy a választásokon “induló vagy indulni szándékozó” pártok, csoportok (vagy független jelöltek) az aláírásgyűjtős rendszer NEM KÉNYSZERÍTI FOLYAMATOS MUNKÁRA!
Ám maga a rendszer politikai sandaságra is okot adhat! Ez az aláírásos-jelölési rendszer úgy rossz ahogy van! Eleve egy sanda szándék kivitelezésére született! Amely szándék az utóbbi egy esztendőben már jónéhány alkalommal LÁTVÁNYOSAN elbukott! Kitalálójának akarata ellenére.

Donbasszi “nyugalom”

zaha
Alekszandr Zaharcsenko a DNR miniszterelnöke mai beszámolójában a valcmanista martalóshorda horrorisztikus veszteségeiről beszélt.
Több mint 300 latoregyed dőlt ki-többnyire véglegesen-a Peszkin és Szpartakon, valamint a repülőtéren  keresztül Donyeck ellen indított támadási kísérletben. Elfogott pribékek elbeszéléseiből arra a következtetésre jutottak a DNR hatóságai, hogy a rohamokba szándékosan küldték be a leszerelés előtt álló latoregyedeket, így akarván az obsitot megspórolni.
Ugyanakkor a mintegy nyolcvan páncélos-járműveszteséget viszont semmiképpen sem tudta a kijevi junta megúszni.
Zaharcsenko a háború további folytatására momentán 90 százaléknyi esélyt lát! Mindt mondta, a DNR fegyveres erői állnak a dolog elé!
Ugyanakkor Donbassz mai napja meglepően “eseménytelen” volt az utóbbi időszakhoz képest. Ezzel együtt is persze voltak a “forró” pontokon lövöldözések, és a latortüzérség sem tétlenkedett, de összességében véve nyugodt napon van eddig túl a térség.
A 24. humanitárius konvoj kamionjai ma a déli órákban megérkeztek Luhanszkba és Donyeckbe. A járművek kirakodása folyamatos.

https://balrad.wordpress.com/2015/04/16/donbasszi-nyugalom/

Moszkvába érkezik az iráni védelmi miniszter

Hosszein Degán
Háromnapos látogatásra utazik Moszkvába Hosszein Degán iráni védelmi miniszter, ahol Szergej Sojgu orosz védelmi miniszterrel folytat majd személyes megbeszélést. A találkozó során rendezésre kerül az S-300 légvédelmi rendszer Iránba szállításának kérdése. Degán április 16-17-én részt vesz az orosz védelmi minisztérium által szervezett 4. nemzetközi biztonságpolitikai konferencián, ahol előadást tart, majd személyes megbeszélést folytat a fórumra számos országból érkező képviselőkkel.
Vlagyimir Putyin orosz államfő április 13-án oldotta fel a tilalmat az S-300 légvédelmi komplexum Iránnak történő eladásáról. Az új import haditechnika megakadályozza az Egyesült Államokat abban, hogy gond nélkül csapást mérhessen az iráni nukleáris létesítményekre, ha az atomprogram kapcsán kötött megállapodás nem bizonyul tartósnak. Az orosz biztonságpolitikai szakértők által is radikálisnak nevezett lépés gyakorlatilag vakfolttá teheti Iránt az amerikai légierő számára, ami elveszíti fölényét a térségben és így Washington kénytelen lesz egyenlő félként tárgyalni az iráni politikusokkal.
https://hidfo2015.wordpress.com/



Degán: új katonai szövetséget kell létrehozni a NATO megállítására

Hosszein Degán iráni védelmi miniszter moszkvai látogatása alkalmából javaslatot tett az Irán, India, Kína és Oroszország közti katonai együttműködés fokozására, hogy a NATO keleti terjeszkedését együtt állíthassák meg. A védelmi miniszter lényegében egy új katonai szövetség létrehozását javasolta, ami együttes erővel lép fel a nyugati katonai tömb agressziója és további terjeszkedése ellen.
Degán a IV. moszkvai nemzetközi biztonságpolitikai konferencia során előirányozta, hogy az említett országok azonnali hatállyal kezdjék meg az új szövetség kiépítésére tett lépéseket. A védelmi miniszter beszédének nagy részében a Szaúd-Arábia által kezdett katonai beavatkozással és terrorista-veszéllyel foglalkozott, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a terrorista csoportok folyamatos fegyverkezést folytatnak Afganisztánban, az Észak-Kaukázusban, Közép-Ázsiában, Indiában, Nyugat-Kínában és Európában, miközben közvetve vagy közvetlen módon valamennyi ilyen terrorszervezet Washington geopolitikai érdekeit képviseli.
A védelmi miniszter előirányozta, hogy az Irán, India, Kína és Oroszország közti katonai együttműködés elsődleges célja a NATO megállítása és az amerikaiak globális rakétarendszere kiépítésének megakadályozása legyen.
Degán részletesen kifejtette, hogy a nyugati országok által támogatott terrorista csoportok jelenleg egy átmeneti állapotban vannak a viszonylag kisebb kockázatot jelentő terrorfenyegetés és a reguláris katonai struktúrák felépítése közt, emiatt egy új katonai szövetség fegyveres erőinek közös fellépése szükséges, hogy a szervezett terrorista hálózat terjeszkedését megállítsák. Degán egyben figyelmeztette is ezen országokat, hogy a bűnözői csoportok támogatói – a nyugati elit – nem tartják magukat semmiféle humanitárius vagy morális értékhez, lételemük a pusztítás, és az általuk támogatott terrorista csoportok végül saját országaik stabilitását és biztonságát is aláássák majd.
A védelmi miniszter rávilágított, hogy a nyugati országok fegyveres ellenzéki csoportokat állítottak fel a szíriai és iraki kormányok eltávolítására, de ezek a szervezetek később általuk is irányíthatatlanná válnak, szaktudásukat és harctéren szerzett tapasztalataikat ellenőrizetlenül továbbadva egy nemzetközi terroristahálózatot építenek fel, ami később nem csak a nyugati világ ellen, hanem valamennyi fejlett és fejlődő ország ellen fordul. A NATO emiatt a nyugati civilizáció eddig elért eredményeit teszi kockára a terrorszervezetek saját céljaira történő felhasználásával. Degán felhívása szerint egy olyan katonai erőt kell létrehozni, ami a NATO katonai potenciálját meghaladja, magában foglalja a világ szabad országait, és elsöprő erővel tud fellépni mindazok ellen, akik saját céljaikat katonai agresszióval, fegyvercsempészettel, merényletekkel és tömeggyilkosságokkal akarják elérni.
Degán emellett kifejtette, hogy a katonai, atomenergetikai, egészségügyi, pénzügyi és más globális rendszerek kibertámadásokkal szembeni sebezhetősége kritikus szintre jutott, és a háromnapos konferencián részt vevő országoknak erre a fenyegetésre is közös megoldást kell találniuk. A védelmi miniszter emellett kihangsúlyozta annak fontosságát, hogy ezen országok együttesen lépjenek fel az ENSZ szervezetében annak kapcsán, hogy a háborúkért és felforgatásért felelős személyek – főként amerikai tisztviselők – felelősségre vonása mihamarabb megtörténjen.

https://hidfo2015.wordpress.com/

Gennagyij Zjuganov nyilatkozata a szovjet és kommunista jelképek Ukrajnai betiltásáról

zjug
Az OFKP KB elnöke, az OFKP frakciójának vezetője az Állami Dumában
ant
A hatalmat Kijevben, tavaly februárban kezébe ragadó banderista(1) junta újfent megmutatta valódi ábrázatát. Az Ukrajnában országló rezsim egy újabb lépést készül megtenni abban az irányban, hogy meghonosítsa az újfasizmus uralmát az országban. A minisztertanács jóváhagyta és megküldte a Legfelsőbb Radába(2) egy olyan törvénycsomag tervezetét, amelyek célja az ország „mentesítése a kommunizmustól”, illetve „a függetlenségért vívott harc hősei emlékének a megörökítése”. Egyebek mellett arról van szó, hogy betiltsák a kommunisták jelképeit, illetve legitimálják Hitler banderista szálláscsinálóit, közöttük az Ukrán Felkelő Hadsereget (UPA)(3).
ant
Arszenyij Jacenyuk miniszterelnök azt követelte, hogy ezeket a törvényeket minél hamarabb – lehetőleg még 2015. május 9-ig fogadják el. Cinikus elgondolásának értelmében ezeknek a represszív jellegű törvényeket már a szovjet népnek a Nagy Honvédő Háborúban aratott Győzelmének 70. évfordulójának küszöbén el kell kezdeni alkalmazni.(4) Ez távolról sem az első kísérlet arra, hogy „egy szintre hozzák” a kommunizmust és a nácizmust. Ám ezt Ukrajnában igen demonstratív módon végzik. Jacenyuk úr ezzel csak hű maradt önmagához, amikor – ország-világ előtt – kinyilatkoztatta: a Szovjetunió meghódította mind Ukrajnát, mind pedig a hitleri Németországot.(5)
Az OFKP gyalázatosnak tart minden olyan kísérletet, hogy a nácizmus ellen küzdőket egy sorba állítsák azokkal, akik e szörnyű veszedelem előidézésén munkálkodtak. A második világháború során éppenséggel a kommunisták voltak azok, akik elsőkként szálltak harcba a barna pestissel. A kommunisták Európa-szerte az antifasiszta Ellenállás magvát képezték. A német fasiszta hódítókon aratott Győzelemhez a legnagyobb hozzájárulást a Szovjetunió adta. A hitleristák elleni harcban az élcsapat szerepét az Össz-szövetségi Kommunista (bolsevik) Párt (SZK(b)P) töltötte be. A Nagy Honvédő Háború során a párt, legkiválóbb fiai és lányai közül, kétmilliónak az életét áldozta fel. Éppen a kommunisták voltak azok, akik meghatározó módon járultak hozzá a fasizmus szétzúzásához.
A kijevi kommunista-ellenes akciót olyan megtévesztő kijelentések is kísérik, hogy az új törvények a nácizmus elleni harcot is szolgálják. Ez a fajta demagógia azonban még egy kisgyermeket sem képes megtéveszteni. Ukrajnában ma nyíltan működnek a náci szervezetek. Ezeknek vannak, a lakosságot terrorizáló, fegyveres osztagaik is. Az oligarcha rezsim sok szempontból éppen ezekre az osztagokra támaszkodik.
Ukrajnában a neonáci fordulat nem ma kezdődött. 2014 februárjától kezdve az itteni uralkodó csoport mind szorosabbra húzza ellenfelei számára a csavarokat, és ösztönzi az ország városaiban a banderisták fáklyás felvonulásait. Megfélemlítik a független sajtó munkatársait. A Kommunista Párt helyiségei rendszeres pogromoknak, gyújtogatásoknak vannak kitéve. A párt aktivistáit erkölcsi és fizikai nyomásnak vetik alá. Az „ogyesszai Hatiny”(6) áldozatai között kommunisták és ifjúkommunisták is voltak.
Tavaly április közepétől megindult a Donyecki és a Luganszki Népköztársaság békés városainak célzottan folyó tüzérségi lövetése. Ez nagyon emlékeztet az Ukrajnát megszálló hitleristák által alkalmazott „felperzselt föld” taktikájára.
A történelem is azt mutatja, hogy a nácizmus egyik jellemző vonása: a kommunizmus iránti gyűlölet. Hatalomra kerülvén, a fasiszták mindenkori első dolga, hogy leszámoljanak ellenfeleikkel, és betiltsák a kommunista pártokat. Ez vezérli a Kijevben most országló felső vezetést is, amikor igyekeznek keresztülverni antidemokratikus törvényeiket. „Törvényhozói kezdeményezéseik” valódi célja, hogy az egész fronton általános támadást indítsanak a kommunista párt ellen. Ezért van az, hogy az UKP elleni újabb támadás keretében, az Ukrán Nemzetbiztonsági Szolgálatnál (SZBU) többórás kihallgatásnak vetették alá a párt első titkárát, Petro Szimonyenkót. Az okot erre az szolgáltatta, hogy Szimonyenko március végén Moszkvában részt vett a Kommunista Pártok Szövetségének(7) rendezvényén. Szembeötlően jelen vannak mindazon jelek, amelyek arra utalnak: itt valakit kommunista meggyőződéséért üldöznek.
Az óceánon túlról nem csupán helyeslik, de közvetlenül is irányítják a Kijevben hatalmon lévők eme rosszízű akcióit. Legfőbb elvi ellenfeleik, a kommunisták megsemmisítése érdekében a washingtoni héják készek támogatni a nácizmus rehabilitálását. E cél megvalósulása lehetővé tenné a kijevi juntának, hogy befejezze egy kőkeményen diktatórikus rezsim kiépítését. Mely rezsim egyszer s mindenkorra nyomorba és jogfosztottságba taszítja majd Ukrajna népét, a szomszéd államok számára pedig a háborúk és a terror melegágyává teszi az országot.
Mélységes értetlenséggel tapasztaljuk, hogy az „európai demokráciák” sehogy sem hajlandók észrevenni, hogy szomszédságukban új életre kel a neonácizmus sokfejű hidrája. A Holocaust áldozatairól való képmutató sirámokkal együtt is Európa, szemmel láthatóan képtelen levonni a történelmi tanulságokat. A zsidó lakosság elleni népirtás távolról sem csupán Auschwitzhoz köthető. Nem kevésbé fontos emlékezetünkbe idézni a Lvovban és a Kijev melletti Babij Jar-ban történteket is, amikor banderisták keze végezte el a békés lakossággal, a szovjet hadifoglyokkal szembeni tömeggyilkosságokat.(8)
Minderre nem árt emlékeztetni mindazokat, akik – russzofóbiájuknál és szovjetellenességüknél fogva – jóindulattal viseltetnek a mostani kijevi junta iránt.(9) Hitlert ugyancsak Szovjet-Oroszország ellen próbálták terelni. De ennek a politikának európaiak milliói estek áldozatul. Kiváltképpen meglepő a fasizmus egyik legfőbb áldozatának, Németországnak az álláspontja. Miközben a német belpolitika szembeszáll a nácizmussal – azt valahogy sehogyan sem hajlandók észrevenni, hogy ukrán földön rendkívül aggasztó tendenciák bontakoznak ki.
Azzal kapcsolatban nincsenek illúzióink, hogy „a civilizált világ” gazdái hajlandók lesznek-e szembeszállni a fasizálódás új hullámával. A nagytőke mindig is felhasználta saját érdekében a nácizmust és az antikommunizmust. Éppen a nagytőke volt az, amelyik a 30-as évek Németországában aktívan szponzorálta a nácizmus felemelkedését. Ahogy ma is az a helyzet, hogy a Kijevet irányító elvakult antikommunisták nem egyebek, mint eszközök mások kezében. Az USA és Európa oligarchái készek szemet hunyni a kijevi rezsim gaztettei, Novorosszijában elkövetett háborús bűncselekményei fölött. Éppen ezért fontos az, hogy mindenütt, alulról hozzuk létre az antifasiszta szolidaritás mozgalmát.
Az OFKP határozottan elítéli az antikommunizmus, a neonácizmus és az oroszgyűlölet fokozódását a kijevi hatalmi csoport politikájában. Felhívással fordulunk az Orosz Föderáció vezetéséhez, országunk és az egész világ haladó politikai erőihez. Ma égetően szükség van arra, hogy szót emeljünk Ukrajna kommunistáinak, és vezetőjüknek, Pjotr Nyikolajevics Szimonyenkónak az érdekében. Ez kötelessége minden elvszerű politikusnak, minden antifasisztának, minden becsületes embernek. Nem engedhetjük meg, hogy a nácizmus fölött aratott Győzelem 70. évfordulójának az évében a banderisták büntetlenül folytathassák politikai leszámolásaikat.
A nácizmus ukrajnai újjászületése közvetlen kihívás Oroszország számára. Népünk emlékezetéből sohasem tűnnek el a hitleristák, az ukrán és baltikumi fullajtárjaik által elkövetett szörnyűséges bűntettek. A fasizmus elleni harcban a Szovjetunió 27 millió embert vesztett. A Szovjetunió volt az, amely a hitlerizmus elleni harc élére állt és biztosította az emberiség győzelmét a valaha volt legvéresebb háborúban.(10)
Oroszország számára szent kötelesség, hogy ma is ott legyen az antifasiszta harc élvonalában. Országunk vezetésének be kell vetnie teljes – gazdasági, diplomáciai, információs és propaganda – eszköztárát annak érdekében, hogy Ukrajnában megállítható legyen a rákos daganat terjedése. Legfőbb ideje megkövetelni a kijevi vezetéstől, hogy haladéktalanul fizesse vissza nem csupán a gázadósságait, de az Oroszország által még 2013 végén nyújtott 3 milliárd dolláros hitelt is. Mindezeken túl, a jelen helyzetben abszolút indokolhatatlan kedvezményes áron földgázt juttatni a banderista oligarcháknak.(11)
A hatalmon lévő ukrán vezető klikk cselekedetei leplezetlenül provokatívak, a nácizmus rehabilitálását, felmagasztalását célozzák. A fasizmus híveinek, mindenkinek, aki igazolást ad e fasizmus ideológiájának és gyakorlatának – egy nap felelniük kell majd tetteikért. Ugyanúgy felelniük kell majd, ahogy agresszív elődeiknek is felelniük kellett bűntetteikért a Nürnbergi Törvényszék előtt.
Ahhoz hogy észre téríthessük Bandera megháborodott örököseit, a világközvéleménynek be kell vetnie minden, rendelkezésére álló eszközt.
A barna pestis európai újjászületését haladéktalanul meg kell állítani!
Gennagyij Zjuganov
Az Orosz Föderáció Kommunista Pártja
Központi Bizottságának elnöke
1. Sztepan Bandera, a német megszállókkal kollaboráló ukrán nacionál-fasiszták vezéralakja, háborús bűnös. Vele egy sorban említhető Roman Suhevics, akit háborús bűntettei miatt a felszabadulás után elítéltek és kivégeztek. Mostanára aggastyánkorúvá lett fiát, Jurij Suhevicset a tavaly októberi ukrajnai parlamenti választások után a testület korelnökévé választották. Mindkét tömeggyilkos hóhér ma kötelezően nemzeti hősnek számít Ukrajnában. Általánosan kötelezővé váltak a mai Ukrajnában e náci osztagok köszöntései, jelszavai, mint például „Dicsőség Ukrajnának! – A hősöknek dicsőség!”, vagy a „Muszkákat a bitóra!”. Kelet-Ukrajna népe, sok egyéb ok mellett, a miatt is lázadt fel, hogy nem hajlandók a két véreskezű hóhért nemzeti hősként ünnepelni és tisztelni.
2. Az ukrán parlament neve. Bár az elnevezés Legfelsőbb Tanácsot jelent – valójában ezt a nevet először a polgárháború idején, az ideiglenesen létrejött ellenforradalmi-nacionalista államalakulatok idején (1917-1920) viselte. E korból ered Ukrajna mostani kék-sárga zászlaja, illetve címere, a háromágú szigony is.
3.1942. október 14-én alakult meg – megalakulását más fasiszta segédcsapatok megalakítása is követte (pld. az „ SS-Galiccsina”, vagy a „Nachtigal”). Zászlaikat (vörös-fekete), kiváltképpen pedig fasiszta jelképeiket ma viszontláthatjuk nemcsak az újnáci rohamosztagok és terrorkülönítmények jelképei között, de állami szinten is (a vörös-fekete zászló, a Jobb Szektor lobogójaként, ma ott lobog a parlament mellett, az állami zászló mellett). Még a télen Porosenko elnök, az eddigi február 23. helyett (a Vörös Hadsereg napja, amit a posztszovjet térség országainak többségében ma is a fegyveres erők napjaként ünnepelnek), OKTÓBER 14-ÉT TETTE MEG AZ UKRÁN FEGYVERES ERŐK NAPJÁVÁ. Az Ukrán Nemzetbiztonsági Szolgálat (SZBU – belső elhárítás és hírszerzés) vezetője pedig az UPA idején érvényes ideológiai és szervezési elvek szellemében hirdette meg a Szolgálat reformjának végrehajtását.
4. Bár a Szovjetunió szétesett, utódállamainak többségében (talán a Baltikum kivételével) az egyszerű emberek, mindmáig, és mindenütt, a SAJÁT Győzelmükként is ünneplik a hitleri fasizmus fölött aratott győzelmet – és ennek megfelelően, ragaszkodnak hozzá. Az ukrán parlament által időközben elfogadott törvényről nagyon sok politológus jelentette ki: ez újabb lépés Ukrajna, mint állam, szétverésének útján, lévén, hogy 1945. május 9-ét az ukrán nép többsége is SAJÁT győzelmeként ünnepli a fasizmus fölött. Tavaly az egyik ukrajnai városban az egybegyűltek belefojtották a szót a város polgármesterébe, aki megpróbálta bagatellizálni a nap jelentőségét Egyes reakciós kormányok (például Moldáviában) pedig azzal próbálkoznak, hogy az ugyancsak május 9-re eső „Európa Napjával” próbálják kiszorítani népeik emlékezetéből a Győzelem Napját, szándékosan „egymásnak ugrasztva” a két rendezvényt. (Erre mondta egyszer egy kisinyovi: a Győzelem nélkül soha nem lehetne „Európa Nap” sem.)
Ukrajnában a tiltott jelképek közé került a György-szalag is, amely az egykori szovjet népek együvé tartozását, a fasizmus fölött KÖZÖSEN ARATOTT GYŐZELMET hivatott szimbolizálni.
5. Jacenyuk – németországi látogatásán – nem kevesebbet állított, mint hogy a Szovjetunió 1941 nyarán meg akarta támadni a (hitleri) Németországot, illetve hogy Hitler és Sztálin közösen robbantották ki a háborút. Ő volt az értelmi szerzője annak a badarságnak is, hogy Auschwitzot nem a szovjet, hanem az ukrán hadsereg (mármint az 1. Ukrán Front) szabadította fel. Ezt az eszement állítást a hivatalos Varsó is felkapta – egyebek mellett annak megindokolásaként, hogy miért nem hívták meg a tábor felszabadításának évfordulójára Putyin orosz elnököt, és helyette miért a náci Ukrajna „elnöke” parádézott a díszvendégek között. Az orosz ENSZ-képviselő volt kénytelen megkérni a lengyel küldöttséget: mondaná már el amúgy történész végzettségű külügyminiszterüknek, hogy az 1. Ukrán Frontot nem katonáinak nemzetiségi összetétele alapján nevezték „ukrán” frontnak.
6. Hatiny egy kicsiny, alig másfélszáz lelket számláló belorusz falu volt (nem tévesztendő össze a Szmolenszk környéki, mostanában sűrűn Jacenyuk – németországi látogatásán – nem kevesebbet állított, mint hogy a Szovjetunió 1941 nyarán meg akarta támadni a (hitleri) Németországot, illetve hogy Hitler és Sztálin közösen robbantották ki a háborút. Ő volt az értelmi szerzője annak a badarságnak is, hogy Auschwitzot nem a szovjet, hanem az ukrán hadsereg (mármint az 1. Ukrán Front) szabadította fel. Ezt az eszement állítást a hivatalos Varsó is felkapta – egyebek mellett annak megindokolásaként, hogy miért nem hívták meg a tábor felszabadításának évfordulójára Putyin orosz elnököt, és helyette miért a náci Ukrajna „elnöke” parádézott a díszvendégek között. Az orosz ENSZ-képviselő volt kénytelen megkérni a lengyel küldöttséget: mondaná már el amúgy történész végzettségű külügyminiszterüknek, hogy az 1. Ukrán Frontot nem katonáinak nemzetiségi összetétele alapján nevezték „ukrán” frontnak.
emlegetett Katiny községgel). 1943-ban a német megszállók egy büntető különítménye megrohanta a partizánokkal való kapcsolattartással vádolt települést, melynek lakosságát egy pajtába terelték, majd rájuk gyújtották azt. A legújabb megállapítások szerint a rémtettet még csak nem is a német megszállók, hanem velük tartó ukrán fasiszta segédcsapataik követték el.
2014. május 2. ogyesszai tömeggyilkosainak tehát volt kitől tanulniuk. Azon a napon – egy szándékos, véres provokációt követően – többezer megvadult neonáci támadt rá a szakszervezetek megyei tanácsának székháza előtt hónapok óta sátort vert antifasisztákra. A mintegy háromszáz tüntető – közöttük nagyon sok nő, gyermek, idős ember – a roham elől a szakszervezeti székház biztonságosnak vélt falai között próbált menedéket keresni. Nem sejtették, hogy a már az előző nap előkészített akció keretében, a falak között megbújt gyilkosok vártak rájuk – akik nekiestek a békés tüntetőknek: ütötték, szúrták, vágták, lőtték, mérges gázzal fojtogatták őket. A hivatalos adatok szerint 48-an – szemtanúk szerint azonban száznál is többen lelték ott halálukat. Közben az épületet kívülről Molotov-koktéllal dobálták, melyek egy része az épületbe is berepült, tüzet okozva az épületen belül is. Nagyon sok olyan elszenesedett holttestet találtak azonban, amelyek olyan helyeken hevertek, ahová a tűz nem ért el. Mint kiderült, az emberi mivoltukból kivetkőzött fenevadak – hogy megpróbálják elrejteni öldökléseik nyomait – áldozataikat valami folyékony, gyúlékony anyaggal (alighanem napalmmal) öntötték le, miközben a súlyos sebesültek egy része akkor még élt. Az is feltűnt, hogy az áldozatoknak csak a feje, testük felső része égett meg, ruhájukat, alsóbb testrészeiket nem érték a lángok.
A népnyelv rögtön elkeresztelte ezt a borzalmas vérengzést „ogyesszai Hatinynak”. Másnap a rendőrség az életben maradt áldozatok ellen indított hajtóvadászatot – a gyilkosok közül egy ellen sem indult eljárás. Külföldi nyomásra tessék-lássék vizsgálódás indult – legalább hat vizsgálat kezdődött – ám mára már mindegyiket lezárták, „természetesen” bármiféle érdemi megállapítás, vagy eredmény nélkül. A példátlanul brutális mészárlás kezdeményezője Igor Kolomojszkij véreskezű, rettegett oligarcha volt. A gyakorlati végrehajtás céljából napokkal előbb a városba érkezett a kormány nemzetbiztonsági kabinetjének akkori titkára (korábban a Majdan „önvédelmi” erőinek hírhedten véreskezű, kegyetlen parancsnoka).
7. A Szovjetunió széthullásakor gyakorlatilag szétesett a Szovjetunió Kommunista Pártja (SZKP) is – köztársasági szervezeteit pedig szinte minden utódállamban betiltották. A valaha egységes párt újjáteremtésére kísérlet történik a posztszovjet országok kommunista pártjainak tömörítésére: erre hivatott az SZKP – Kommunista Pártok Szövetsége nevű szervezet is. Valós tevékenységéről kevés az információ. Nincs is könnyű dolga: mára jelentős eltérések alakultak ki az egyes kommunista pártok elméletében és gyakorlatában is. Néhány párt mind a mai napig tiltás alatt áll.
8. Lvovot 1941. június 30-án foglalták el a német csapatok. Ez igen korán reggel történhetett, mivel a nap délelőttjén a városban máris elszabadult a pokol: az odúikból előbújt ukrán nacionál-fasiszták pogromba kezdtek a város zsidó lakossága ellen. A három napig tartó öldöklésnek mintegy ötezer ember esett áldozatul.
1941. szeptember végén, a Kijevet megszálló németek egybeterelték a város és környékének zsidó lakosságát, és a városszéli – akkor horhosokkal szabdalt – elhagyott külterületére hajtották őket. A két napig tartó öldökléseknek mintegy 30 ezer ember esett áldozatul. Babij Jart a második világháború legszörnyűbb háborús bűntettei között tartják számon. Mint utóbb kiderült: a vérengzésből itt is tevékenyen kivették részüket az ukrán nacionálfasiszta fegyveres bandák.
9. Emlékezniük kellene, mindenekelőtt, a lengyeleknek arra, hogy mostani pártfogoltjaik szellemi elődei 1943–44-ben 80-100 ezer nyugat-ukrajnai lengyel kisebbségi lakost mészároltak le, minden képzeletet felülmúló borzalmas kegyetlenséggel. De a magyar liberális tábornak sem ártana visszaemlékeznie: az általuk olyannyira ajnározott rezsim szellemi nagyszülei mészároltak le 1941 augusztusában, Kamenyec-Podolszk környékén 16-18 ezer, Magyarországról oda deportált magyar zsidót.
10. Az ukrán parlament egyik nemrégiben elfogadott határozata Oroszországot „agresszornak”, e „tény” tagadását pedig az igazságszolgáltatás által büntetendő cselekménynek minősítette. (Mi több, ilyen értelmű határozat elfogadására kötelezték a megyei közgyűléseket is.) Ezzel együtt is elvárja, hogy a gázt kedvezményes áron kapja (amit újabb három hónapra meg is kapott). Másfelől Jacenyuk miniszterelnök nemrégiben kijelentette: márpedig nekik nem áll szándékukban visszafizetni orosz adósságaikat.
Mind többen teszik fel a kérdést: akkor miért kuncsorognak az „agresszor” előtt újabb kedvezményekért; miért nem hirdetnek ez esetben hadiállapotot (ami indokolná a mozgósítások immár negyedik hullámát); miért nem szakítják meg a diplomáciai, a gazdasági, a politikai kapcsolatokat Moszkvával? (Ennek egyik magyarázata: ez esetben az IMF azonnal leállítaná a hitelek folyósítását – lévén hogy ilyeneket nem adnak hadiállapotban lévő országoknak.)
11. Putyinhoz közel álló politológusok ezt az érthetetlen lépést azzal indokolják: így is segíteni kívánják a bajba jutott ukrán népet. A lépés ellenzői (Donyeckben is) azonban ennek ellenvetetik: a kedvezményes áron szállított földgáz ellenére a gáz lakossági fogyasztói ára egyre csak, és drasztikusan növekedik. Így az olcsóbb gázból eredő haszon kizárólag az ukrán oligarcháké (közöttük azoké is, akik a Majdant finanszírozták, és a Donbassz népe elleni terrorhadjáratot is finanszírozzák.)
(Cs. S.)

A neonácik már a spájzban vannak?

Ordas eszmékről és a Duna-parton történtek fájdalmas családi hagyatékáról beszélt Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki szerint “szemernyi engedményt sem tehetünk azok utódainak, akik […]”, illetve kijelentette, hogy “aki a szebb jövővel házal, valójában a mocskos múltat kínálja”. Az ATV eközben arról számol be, hogy “Jobbik-közeli szervezetek” Adolf Hitler tiszteletére szervezett születésnapi emléktúrát hirdetnek. Az ATV eközben be is linkeli az emléktúra weboldalát, amivel lehetővé teszi, hogy az érdeklődők a lehető leggyorsabb módon értesülhessenek az esemény részleteiről. Ez csak két csepp a tengerben, a fővonalú sajtó belföldi hírei közt első ránézésre is látható, hogy újabb konferencia volt, ahol a Jobbik jelöltjének választási győzelme miatt megállapodtak az eddig is sikertelen akut neonácizás folytatásáról.
Lázár János
Lázár János egyébként a zsidóság számára igen hangzatos beszéde ellenére számos engedményt tett azok utódainak, akik […]. Általánosságban véve a miniszter előszeretettel hangoztatja, hogy Magyarország kész együttműködni Ukrajnával a helyzet stabilizálása érdekében. A logikai paradoxon azzal kezdődik, hogy Kijevben egy olyan kormány van hatalmon, melynek egy része nagyon is a Lázár és hallgatói által kifogásolt kategóriába tartozik. Kijevben olyan személyek utódai kormányoznak, akik […]. Lázár pedig két holokauszt-megemlékezés közt legitim kormánynak ismeri el őket.
A kijevi kormány 2014 során az ország függetlenségére, radikális soviniszta indokok felemlegetésére hivatkozva felfegyverzett olyan csoportokat, melyeket, ha nyugati országban működnének, nemhogy neonácinak bélyegeznének, de kiemelt kockázatú terrorszervezet besorolását kapnák. A Jobb Szektor a kijevi puccs idején zsinagógákat égetett, – ez tény. 2015. április 8-án az ukrán hadsereg vezérkari főnöke tanácsadójának nevezték ki Dmitrij Jarost, a Jobb Szektor vezetőjét – ez is tény. Dmitrij Jaros a védelmi miniszteri pozíció várományosa, ami heteken át címlapon volt az ukrán sajtóban – ez is tény. Tehát Lázár János két holokauszt-megemlékezés közt legitim kormánynak ismeri el azt a kormányt, ami egy antiszemita mozgalmat felfegyverzett, tagjait integrálja a hadsereg soraiba és a rendfenntartásba, vezetőjének pedig közvetlen befolyást ad a hadsereg vezetése felett. Igaz, hogy maga Turcsinov és Jacenjuk is zsidó, Porosenkot pedig az izraeli Forbes a világ 165 leggazdagabb zsidója közt említette, de az részletkérdés, a mit sem sejtő antiszemita mozgalom remek eszköz volt a rivális oligarchákkal leszámolásra.
Emiatt igencsak hiteltelenek azok a kijelentések, melyek a Jobbikot és a nemzeti mozgalmakat vádolják mindenféle “ordas eszmékkel”. Rig Lajos vélt vagy valós tetoválása, interneten elejtett kommentek, rendezvényeken elmondott beszédek, amiben zsidók és cigányok kiirtását ígérgetik egymásnak. Ennyit sikerül felhozni a magyarországi “neonácik” ellen. Sehol egy valóban megtörtént zsinagógaégetés, zsidó áldozat elleni faji alapon elkövetett gyilkosság. Csak szavak, vágyálmok és álmodozások, amiket választások előtt mutogatni lehet, de egyébként nem történnek meg. Miközben az általuk rettegett neonácik a gyakorlatban továbbra sem követik el az ordas tetteket, Lázárék cinkosan összekacsintanak saját neonácijaikkal, és hallgatnak arról, mit művelnek Ukrajnában azoknak az utódai, akik […].
Odessza
Az üzlet az üzlet. A kijevi kormány piacot csinál a nyugati fegyvergyártó cégeknek, eladja az ország energiahálózatát, privatizálja az állami vagyont. Csupa jó befektetési lehetőség, mindezek mellett miért is érdekelné az egyszeri Lázár Jánost a ténylegesen megtörtént zsinagógaégetés, vagy az Odesszában történtek, ahol az ukrán neonácik rágyújtották a szakszervezetek házát az ott menedéket kereső békés tüntetőkre, majd az égő épületből kimenekülőket baseball-ütővel verték agyon. Olcsón megvehető portéka van Ukrajnában, a többi meg kit érdekel.
Ha a zsidóság komolyan veszi a holokauszt-megemlékezést, miközben a szomszédban ténylegesen zajló dolgokat politikai érdekből elhallgatják, az az ő bajuk, a hivatásos rettegők saját jajveszékelésüket teszik hiteltelenné. Lázár János és a liberális sajtó akut neonácizását viszont nem tudjuk komolyan venni. Minden egyes általuk felemlegetett kommentre, beszélgetésre (csak szavak) jut három másik valós cselekedet Ukrajnában, amiről nem beszélnek, mert üzleti szempontból hátrányos lenne. Ennek könnyen meglehet a böjtje, a most történtek egyfajta legitimációs folyamatként is szolgálnak: a jövőben előfordulhat, hogy amikor nagyon is valós dolgok történnek, a sajtó majd ilyen-olyan megfontolásból félrenéz, – ahogy most a liberálisok is teszik. Ha ők megtehetik, más miért ne tehetné meg? Az üzlet az üzlet.

https://hidfo2015.wordpress.com/

Online piacon árulják az ukránok a nyugati harcjárműveket

Miközben egyes sajtóorgánumok szerint a nyugati országok azon tanakodnak, hogy fel merjék-e vállalni az Ukrajnának történő fegyverszállítást, az ukrán hadsereg illetékesei már rég továbbértékesítették a nyugati országokból érkező fegyverek egy részét. Aki akar brit páncélost venni és van elég pénze, megteheti.
Az ukrán konfliktus kezdetén már a legelső segélyszállítmányok esetében látni lehetett, mi történik, amikor idegen hatalmak egy felbomlóban lévő katonai struktúrát akarnak fegyverrel ellátni. Tavaly nyáron az amerikai hadsereg által segélyként küldött, előrecsomagolt ételadagokat lehetett online piacfelületeken megvásárolni (az elosztásért felelős személyek kihasználták a kaotikus állapotokat, és saját zsebre értékesítettek). Mára ez a helyzet annyit változott, hogy az ukrán online piacon nem amerikai ételadagokat és kitüntetéseket árulnak, hanem a nyugati országok által nagyon is leszállított harcjárműveket. Nem tudni, hogy kik folytatják a brit harcjárművek értékesítését Ukrajnában, de tény, hogy tehetősebb ukránok több tucat Saxon AT105-öst vásárolhattak egy online értékesítési felületen. A Saxon AT105 a brit szárazföldi erők páncélozott szállító járműve, ami a vt-group.com.ua weboldalon szabadon megvásárolható volt.
AT105
Feltételezhető, hogy ilyen árut nem egyszerű magánszemélyek vásárolnak, hanem az országban működő tucatnyi magánhadsereg enyhén szólva is illegális ellátása zajlik ilyen módon, de mindez nem változtat azon a tényen, hogy amit a nyugati országok az ukrán hadseregnek küldenek, annak egy része online aukciós felületeken végzi, – utána pedig ki tudja, milyen kezekbe kerül.

https://hidfo2015.wordpress.com/

Így működik a kijevi cenzúra

Tegnap este Kijevben meggyilkolták az antifasiszta Oleg Kalasnyikov donyecki származású újságírót.
kali
Kalasnyikovot, aki éppen a “Győzelem Napja” kijevi megemlékezéseinek szervezésén dolgozott, saját lakásának ajtajában végezték ki négy lövéssel. Holttestének arcát ezt követően saját vérével kimaszkírozták gyilkosai, majd dolguk végeztével komotósan elballagtak.
kali
Oleg Kalasnyikov a donbasszi Népköztársaságok nagy pártolója volt, és már régóta szúrta a Jobb Szektor szemét. Több alkalommal is életveszélyesen megfenyegette a neonáci horda.
kali
Tegnap beváltották a fenyegetésüket. Maradék-Ukrajna rendőrsége “nagy erőkkel” bottal üti a tettesek nyomát.

https://balrad.wordpress.com/2015/04/16/igy-mukodik-a-kijevi-cenzura/


Ma dél körüli időtájban Kijevben négy lövéssel végeztek lakásának bejárata előtt Olesz Buzina újságíróval IS!
olesz
A Kalasnyikov-gyilkossághoz hasonlóan itt is négy lövéssel végeztek a “Rosszija 1″ és a “Rosszija-24″ orosz televíziós csatornáknak dolgozó újságíróval. További egyezés még az is, hogy Buzina IS kiállt Donbassz szabadságharca mellett, és szemben állt a Majdannal és annak “eredményeivel”!
Kivégzői-tekintettel a fényes nappali időszakra-őt nem maszkírozták ki saját vérével, hanem elsiettek a gyilkosság helyszínéről.
Buzina lemészárlása is igencsak beleillik Valcmanék sajtómegregulázási elképzeléseibe. Talán még az EU-támogatását is elnyeri, hiszen a Nagytiszteletű Bizottság felhatalmazta Federica Mogerini Külügyi Biztost, hogy bármi áron-de vessen véget a tűrhetetlen orosz propagandának, amely állandóan áprehendálja a derék kijevi helytartóságot.
A rendőrség ez esetben is nagy erőkkel üti bottal a gyilkosok nyomát. Lett, vagy belorusz rendszámú autót kerestetnek most a kijevi taxisokkal.
Mindezzel együtt is van egy olyan érzésünk, hogy hamarosan “kézre kerülnek az elkövetők”! Mert egy “demokráciában” nem tűrhető az ilyesmi! Márpedig Maradék-Ukrajnában “demokrácia” van! Ezt Valcmanék be is fogják bizonyítani.
Talán nem is olyan sokára érkezik a hír: a rendőrség rajtaütött a tetteseken, és rövis ideig tartó heves tűzharcban egyet-kettőt meg is ölt! DE EGY LEGALÁBB ÉLVE kerül rendőrkézre majd!
Az meg mindent elmond! “Orosz provokció volt ez kérem!”

https://balrad.wordpress.com/2015/04/16/mukodik-a-valcmanista-elhallgattato-kulonitmeny/

Puskov: Ukrajna ellen kell szankciókat hozni

Alekszej Puskov
Alekszej Puskov, az orosz Állami Duma külügyi bizottságának vezetője szerint az európai országok fontolóra kell vegyék annak lehetőségét, hogy szankciókat hozzanak Ukrajna ellen, amiért az nem tartja be a minszki megállapodásban tett vállalásait. Korábban az ukrán parlament két olyan törvényt is elfogadott a keleti régiókra vonatkozóan, ami ellenkezik a hadifoglyok kezelésére a minszki megállapodásokban tett vállalásokkal.
“Ha Kijev még jogi szövegekben is megszegi az egyezményt, és a parlament által elfogadott törvények a minszki egyezménnyel ellentétesek, miért nem beszélnek még Ukrajna elleni szankciókról?”
Puskov megjegyezte, nagyon gyakran hallani, hogy ha a “Minszk-2″ kudarcot vall, szükséges lesz újabb szankciókat hozni Oroszország ellen. Elmondása szerint azonban ez főként az amerikaiaknak szükséges, Európa érdeke továbbra is a békés politikai megoldás, és ennek érdekében nyomást kell gyakorolniuk Ukrajnára is. Kijev ugyanis nagy mértékben függ Európától, és az európai országok kikényszeríthetik a békés rendezést, ha akarják.

https://hidfo2015.wordpress.com/

Újabb, minden eddiginél véresebb fejezethez érkezett a Simicska-Orbán háború.

A milliárdos ez alkalommal tényleg oda ütött, ahol igazán fáj: megvonta a támogatását Orbán focisulijától, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiától. Ez onnan látható, hogy az akadémia honlapjáról lekerült minden Simicska vezérlésű cég a támogatók közül.
Nem támogatják már a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiát (PFLA) a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó vállalatok. Az akadémia honlapján szereplő listáról az összes korábban ott szereplő Simicska-cég lekerült. Míg február közepén a Közgép, a Hír TV, és Pro-Aurum Zrt. is a büszke támogatók között volt, jelenleg a három vállalatból már egyik nevével sem találkozhatunk a PFLA szponzorfalán.
Ám nemcsak Simicska szállt ki a szponzorációból: már Demján Sándor is távozott az érdekeltségébe tartozó Trigranit Zrt.-vel együtt. Szintén lekerült az áprilisra szellőssé váló listáról a Coca-Cola, a BÁV Zrt. az FGSZ és több más kisebb vállalat is.
(sztarklikk)

Donbassz ma reggelre

épü
Donbassz mára virradó éjszakája semmivel sem különbözött az utóbbi napokban megszokottaktól.
A mai napra virradó harci események továbbra is a Gorlovka-Donyeck-Peszki-Szpartak térségre koncentrálódtak, illetve délen Sirokino környékére.
A valcmanista latortüzérségek és martalócbrigádok Donyeck környékén egy Észak-Nyugat-Dél vonulatú félkörív mentén erőlködnek folyamatosan, hogy közelebb tudjanak férkőzni Donbassz fővárosához, és hogy be tudjanak rontani Donyeckbe.
Az alábbi videon a “holtából feltámadt” Givi mesél a Donyeck ellen fenekedő martalóchordák elleni csatározásokról
Mindezidáig hasztalan kísérletezgettek. Rendkívüli technikai és egyedveszteségeket követelő akcióik mára virradóan is meghiúsultak. A legsúlyosabb helyzet az éjszaka is Peszki és Szpartak területén volt, de ez inkább a latortüzérségnek volt “köszönhető”! Rohammal az éjjel nem is kísérleteztek.
A donyecki repülőtér romhalmazai ellen sem indítottak mára virradóan támadást Valcman pribékjei, csupán megmaradtak az ágyúzásnál. Bár azzal is csínyján bántak mára virradóan, hiszen véget ért a népköztársaságiak tüzérségi önmegtartóztatási időszaka, és most pillanatokon belül kapják a válaszcsapást.
A luhanszki fertályon Sztanyica Luhanszka térségében viszont egész éjjel zajlottak a kisebb kaliberű fegyverekkel vívott összecsapások.
Lent-Délen-Sirokinot folyamatosan tanktüzérséggel lőtték Valcman pribékjei mára virradóan.
sirok
Tengerparti látkép Sirokinonál
Az EBESZ legnagyobb döbbenetére az éjszaka közepén Volnovahánál egy valcmanista Grad-konvojt fedeztek fel, amely Mariupol felől lopakodik északi irányba, azaz Donyeck felé.

https://balrad.wordpress.com/2015/04/16/donbassz-ma-reggelre-5/

Anyuka kussoljon már!

Az én esetem szerencsésebb kimenetelű, mint másoké, akik önöknek írnak, de egyben felháborító is. Nemrég egy márciusi hétvégén kiskölyök belázasodott, majdnem 40 fokig ment a láza. Csak a feleségem volt otthon, én külföldön élek és csak 2 havonta megyek haza. Beszéltünk telefonon, megnyugtattam és mondtam, hogy elsődlegesen csináljon neki hűtőfürdőt és itasson vele sok folyadékot. Nem mintha ezt magától nem tudná, de aggódó típus, ilyenkor a szíve és nem a józanész vezeti. Beszéltünk újra kb. 2 órával később, a gyerek még mindig rosszul van, kijött belőle minden folyadék, folyamatosan bömböl, semmivel sem rózsásabb a helyzet, mint délelőtt. Na, mondom, akkor ügyeletet kell hívni, egy 2 éves gyereknél hirtelen jöhet bármi, szóval jobb, ha orvos látja.

crying-e1417465860904.jpg
Feleségem nemsokára sírva hívott vissza és elég sokáig tartott, mire megértettem, hogy mi is történt. Szóval hívta az ügyeletet, elmondta a panaszokat, hogy mivel csillapította a lázat, és hogy szemernyit sem lett jobban a gyerek. Először vagy vonalhiba, vagy egyéb okok miatt lecsapták a telefont. Másodszor újra hívta őket, ismét elmondta a gyerek állapotát és az előzményeket, ekkor pedig egy kimért nő elkezdett szívózni vele. Nem tudom másnak nevezni, mert tényleg szívatás volt minden, amit kérdezett a nejemtől. Például afelől érdeklődött, miért nem munkanapon a háziorvoshoz vitte, majd miután harmadszor mondta, hogy nem vihette előbb, hiszen pár órája kezdődtek a tünetek, ismét a tüneteket kérdezte, valamint azt, hogy hány éves a gyerek. A feleségem megjegyezte, hogy ezeket a dolgokat már többször is kihangsúlyozta, amire az volt a válasz, hogy „legyen már közreműködő, mert megint leteszem a telefont”.
A feleségem amúgy is érzékeny, már itt kiborult és valószínűleg némileg hangosabban, ugyanakkor megtörve próbált valami megoldást, segítséget találni, de vélhetőleg nem is akart a nő segítőkésznek mutatkozni, mert ekkor azt mondta, idézem „anyuka kussoljon már, ilyen egy hisztis nőt még nem láttam”. És letették a telefont. Így, ezekkel a minősíthetetlen szavakkal. A feleségem ezek után hívott engem sírva, hogy most mit tegyen, mert a gyerek állapota egyre rosszabb. Nagy nehezen sikerült elmondanom neki, hogy kérje meg a szomszéd hölgyet, vigye be őket kocsival a kórházba, ha kell, fizesse ki, taxi az nem annyira jó, de ha más nincs, akár az is lehet megoldás. Végül szerencsére a szomszéd otthon volt és mivel elég jóban vagyunk, be is vitte őket.
Miután megnézték a gyereket, megdicsérték a feleségemet, hogy bevitte, mert ki volt száradva és végül kiderítették, hogy egy elég csúnya fertőzés okozta a tüneteket. És szerencsére el tudta intézni a feleségem, hogy ott is maradhatott a fiunkkal, aki egyébként nagyon meg volt ijedve, mivel korábban nem volt még hasonló kaliberű betegsége sem. Úgyhogy érthetetlen számomra, az ügyelet mégis mi a francnak van és az olyan emberek, akik ott dolgoznak, hogy jönnek ahhoz, hogy egy beteg gyerek édesanyjával így beszéljenek és hagyják szenvedni a beteget, aki kezelésre, valamint kórházi ellátásra szorul. Mindenféleképpen jogi útra fogom terelni a dolgot, mert a hangfelvételt gondolom kötelesek megőrizni, abból pedig és a gyerek zárójelentéséből világossá válik, hogy milyen bánásmódot kellett eltűrnünk. Ez a gyógyítás? No meg az elhivatottság? Gusztustalan egyszerűen. Ha a jóérzésű egészségügyi dolgozók esetleg az efféle söpredéket kilöknék maguk közül, magának az egészségügynek is jóval jobb lenne a megítélése. Ha viszont valaki ezt megpróbálja megmagyarázni, annak azt hiszem nincs ki mind a négy kereke.
Üdv,
Csaba
(praxis)

Végső búcsú a régi gazdasági rendszertől

pyramid-of-power

Sokan úgy gondolják, hogy a globalisták nyilvános hatalomátvételének közelségét az jelzi majd, amikor az érintettek előjönnek az árnyékból és nyíltan felvállalják tervüket, mert onnantól kezdve már nem tartanak se a következményektől, se attól, hogy bárki is feltartózhatja őket.
Miért tűnik úgy, hogy ez a pillanat elérkezett?
A nemzetközi elit tettei arról tesznek bizonyságot, hogy magukénak érzik a győzelmet és nyíltan felvállalják mesterkedéseiket, miközben azért ügyelnek arra, hogy másokra hárítsák a felelősséget a hibákért, saját magukat pedig a közjóért harcoló, önzetlen megmentőként tüntessék fel.
1517715_10152803147088926_1329685551826704913_nBeszéltünk már a hamis kelet-nyugat paradigmáról, ami nem egyéb, mint figyelemelterelés a tömegek számára. Az emberek általában szeretnek állást foglalni valamelyik oldal mellett és nem veszik észre, hogy az ellentétek nem véletlenül érkeznek párban, pedig a csapdát kizárólag úgy lehetne elkerülni, ha se jobbra, se balra nem térünk el a céltól. Ehelyett azonban a tömegek hadba szállnak valamelyik oldal mellett, anélkül, hogy értenék a háború gyökerét és céljait, azt gondolva, hogy az igazságot megtalálják valamelyik oldalon. A globalisták persze megpróbálják kihasználni az emberi természetnek a kollektivizmusra való hajlamát. Konfliktusokat teremtenek a semmiből, amelynek mindkét oldalát irányítják, majd felhergelik a tömegeket és hátradőlve nézik, ahogy egymásnak ugranak.
Tehát a kelet-nyugat ellentét is az elit találmánya és egyik leghatékonyabb propagandafegyvere. A szabadság elvesztése miatti düh és frusztráció sokakkal elhitette, hogy a bajok forrása a különböző állami és gazdasági tevékenységek által generált lufikban rejlik, miközben keleten a lázadások vihara söpör végig. Nem!
1933-ban, Louis T. McFadden szenátor, az amerikai képviselőház bankfelügyeleti bizottságának elnöke, egy londoni konferencián a következőket mondta:
„…az amerikai jogok átengedése az 1931 júliusában Londonban tartott hét-hatalmi konferencián… a Nemzetközi Fizetések Bankja irányítása alá helyezte a Federal Reserve bankrendszert.”
Tehát már 1933-ban is voltak olyan emberek, akik látták, hogy a Fed is csak egy kifutófiú, egy gazdasági bérgyilkos, aki egy nála sokkal nagyobb entitásnak dolgozik. Azóta eltelt több mint 80 év, de sajnos sokan nem hajlandók elfogadni ezt az igazságot, inkább szeretnék azt hinni, hogy Fed a fő irányító, illetve még többen gondolják, hogy a Fed egy ártalmatlan, időnként bénázó állami pénzintézet. A helyzet ennél sokkal összetettebb. A Fed a világot szorításában tartó szörnyeteg egyik karja csupán, a Nemzetközi Fizetések Bankja (BIS) pedig annak szeme.
Hála az égnek mostanában egyre több figyelem terelődik a BIS-re. A ZeroHegde például nem olyan régen könyvösszefoglalót jelentett meg a témában. (Lásd még: Ki felügyeli a pénzt?)
Minden központi bank, ami a BIS tagjává válik, egy új gyalogot jelent az elit sakktábláján. Ez alól nem képeznek kivételt a nyugat ellenségének tekintett keleti országok központi bankjai sem. A BIS vérrel írt történelme a két világháború közötti időkig nyúlik vissza. Már a II. Világháborúban is mindkét oldalt, köztük a nácikat is támogatta. Németország, Japán és a szövetséges országok 1931-től a BIS tagjai voltak. Mint láthatjuk, a háttérből irányító bankárok nem ma kezdték az országok egymásnak ugrasztását és egyetlen nemzethez sem hűségesek.
Miután náci és fasiszta kapcsolatai napvilágra kerültek, a BIS egy időre kénytelen volt háttérbe vonulni. Az elit ekkor egy új szervezetet hozott létre és megszületett a Nemzetközi Valutaalap, közismertebb nevén az IMF, hogy a nyilvánosság szemében átvegye a BIS szerepét. Ettől a BIS hatalma nem változott és a mai napig zsinóron rángatja a központi bankokat, és ezzel a világ országait.
A megrendezett konfliktusok stratégiája sem változott az évek során. Sok szó esett az elmúlt hónapokban az Oroszország és az IMF közötti tagadhatatlan kapcsolatról (link) és arról, hogy Putyin is támogatja a Valutaalap által kibocsátott új világvaluta jelöltet, tavaly pedig már arra buzdított, hogy a BRICS nemeztek is csatlakozzanak az IMF rendszerhez:
„A BRICS esetében számos egymással egybeeső stratégiai érdeket találunk. Elsőként a nemzetközi monetáris és pénzügyi rendszer megreformálására vonatkozó közös szándékot, ami jelen formájában igazságtalan a BRICS országokkal és az új gazdaságokkal szemben. Aktívabb szerepet kell vállalnunk az IMF és a Világbank döntéshozói rendszerében. A nemzetközi monetáris rendszer nagymértékben függ a dollártól, vagy pontosabban, az amerikai hatóságok pénzügyi politikájától. A BRICS országok ezen szeretnének változtatni.” (forrás)
Wen Jiabao és Vladimir Putin megállapodtak a dollár mellőzéséről
Wen Jiabao és Vladimir Putin megállapodtak a dollár mellőzéséről
Kína esetében a dollártól való távolodás szintén az IMF karjaiba kergeti az ázsiai országot.
A jelen egyik legnagyobb hazugsága, hogy Kína és Oroszország az Új Világrend ellen harcolnak, holott mindkét ország az IMF által kibocsátott valutakosár, az SDR (különleges lehívási jogok) világvaluta státuszra emelését szorgalmazza és az új pénzrendszer élére nem mást, mint a Valutaalapot javasolja. Az IMF ennek fejében szintén a dollár tartalékvaluta státuszának megszüntetését támogatja és üdvözli az ezt elősegítő lépéseket, mint például a Kína vezette új Ázsiai Infrastrukturális Beruházási Bank (AIIB) megalapítását. Sokan ezt is az IMF vagy a Világbank elleni lépésként azonosítják, azt gondolva, hogy az amerikai befolyású régi intézmények versenytársa jött létre.
Mulyani Indrawati, a Világbank vezérigazgatója a következőket nyilatkozta:
„Egyértelműen nyitottak vagyunk az AIIB-vel való együttműködésre. Már most is szoros az együttműködés és közösen próbáljuk meghatározni az intézmény irányelveit és keretrendszereit.”
Az igazgató eloszlatta azokat az aggodalmakat, amelyek szerint az AIIB a Világbank vagy más regionális fejlesztési bankok versenytársa lenne, megjegyezve, hogy az infrastruktúrák felépítésére hihetetlen globális igény van, így a rendszer több szervezetet is elbír.
A Kínai Fejlesztési Fórum előtt nyilatkozva Christine Lagarde azt mondta, hogy az IMF „örömmel” fogadja az AIIB-vel való együttműködést, amire bőven van terep. (forrás)
(Kína és az Új Világrend kapcsolatáról James Corbett készített egy kiváló összefoglalót: link)
A nemzetközi bankok és nemzetközi monetáris politika szintjén semmi sem jelzi, hogy bármilyen számottevő konfliktus lenne a kelet és a nyugat között. Ami pedig számunkra látható, az csupán a színház része. Minek a színház? – kérdezhetik egyesek.
A kelet és nyugat közötti megrendezett gazdasági háború tökéletesen leplezi a globalisták igazi szándékát: a világkormány megalakítását. Mindig is ez volt a cél, ehhez pedig első körben egységes valutarendszerre és központilag irányított gazdaságra van szükség. Miután létrejött a globális valuta, és ha már egyetlen gazdasági hatóság felügyeli a világ kereskedelmét, miért ne hoznának létre egy globális kormányt is? Nem ez lenne a folyamat logikus folytatása?
A BIS épülete Bázelban
A BIS épülete Bázelban
Sok elemző tévesen azt gondolja, hogy a nemzetközi elit valamilyen formában az Egyesült Államok érdekeit képviseli. Ez nem így van. Egyetlen szuverén nemzethez sem kötődnek, sőt kifejezetten gyűlölik a szuverenitást, ahogyan az egyéni szabadságjogokat is. Minden korlátot szeretnének eltörölni, ami az egységes globális pénzügyi-politikai hatalom megalakulásának gátat szab.
Az elit azonban nem teheti meg, hogy egyszerűen ejti a dollárt és átáll egy másik valutára. Szükségük van egy bűvész trükkre és a hozzátartozó tüllruhás segédre és színpadi csillogásra, hogy elterelje a nézők figyelmét a kézmozdulatokról. A kelet-nyugat paradigma pedig tökéletesen megfelel erre a célra. Kell-e jobb trükk annál, minthogy néhány domináns nemzetet egymásnak ugrasztanak, majd a konfliktusból eredő gazdasági káoszt a nemzeti szuverenitás „barbár” eszméjére fogják, amit mellesleg az elejétől fogva szerettek volna eltörölni?
Az elit készül erre az eseményre és a dominók elindítása után sem fogja ölbe tett kézzel szemlélni az eseményeket. Azt remélik, hogy a zűrzavarban új nevet szerezhetnek maguknak, és a világ prófétáiként és pénzügyi megmentőiként tetszeleghetnek, akik kezdettől fogva figyelmeztettek az eljövendőkre, és akik készek megmenteni a tékozló nemzeteket.
Az elkövetők a megmentő álarcát viselve bújnak elő a sötétből.
Alan Greenspan például nagy hirtelenében a gazdasági elővigyázatosság rendületlen szószólójává vált, egy közelgő „komoly piaci eseményre” figyelmeztetve a világot, kiemelve, hogy a dollárral szemben most az arany a legjobb befektetés.
Janet Yellen nyíltan kijelentette, hogy a papírpénz nem alkalmas a vagyon tárolására.
Jamie Dimon, a JP Morgan banki üzletágának elnöke, aki nem akart kimaradni a pénzügyi jövendőmondók egyre népesebb táborából, szintén egy pénzügyi válság érkezését jelezte.
Az IMF következetesen az „árnyék-bankrendszer” veszélyeire figyelmeztet, amelyek katasztrófával fenyegetik a gazdaságot.
A Világbank is volt annyira előzékeny, hogy bejelentse, „ideje felkészülni a következő válságra”.
A BIS jelentései rendszeres időközönként figyelmeztetnek a „globális piacok hirtelen megfordulására”, ahogy 2007-ben, éppen a derivatíva válság kirobbanása előtt is meglebegtették a hitelpiac összeomlásának lehetőségét.
Lassan a globális elit minden tagja és családtagja a piaci összeomlásra figyelmeztet, ami igencsak eltér a néhány évvel ezelőtti hozzáállástól, amikor a fellendülés volt a fővonalas vezényszó, Ben Bernanke a hős megmentő, a monetáris enyhítés pedig az élet forrása.
Honnan tudják, hogy egy ilyen esemény készülődik? Onnan, hogy ők hozták létre az összeomlást elkerülhetetlenül elidéző feltételeket, most pedig a figyelmeztetések kiadásával akarják mosni kezeiket az érkező szennytől.
Persze hozzátartozik a képhez, hogy a banki elit által kiadott figyelmeztetések rendre túl későn érkeznek ahhoz, hogy az átlagemberek bármi hasznukat lássák. Az is érdekes, hogy a destabilizáció érkezését jelző hangok többnyire az Egyesült Államokat és a Federal Reserve Bankot jelölik meg a probléma okozóiként, pedig az USA nem egyéb, mint az elit jelenlegi frontintézménye, a Fed pedig annak bármikor beáldozható egyik karja.
A lényeg, hogy minden jel a „nagy globális gazdasági reset” érkezésére mutat, az ezt követő jelenetben pedig az amerikai jólét és az erős dollár már nem jutnak szerephez.

Forrás: alt-market.com
http://idokjelei.hu/2015/04/vegso-bucsu-a-regi-gazdasagi-rendszertol/