2015. április 16., csütörtök

Puskov: Ukrajna ellen kell szankciókat hozni

Alekszej Puskov
Alekszej Puskov, az orosz Állami Duma külügyi bizottságának vezetője szerint az európai országok fontolóra kell vegyék annak lehetőségét, hogy szankciókat hozzanak Ukrajna ellen, amiért az nem tartja be a minszki megállapodásban tett vállalásait. Korábban az ukrán parlament két olyan törvényt is elfogadott a keleti régiókra vonatkozóan, ami ellenkezik a hadifoglyok kezelésére a minszki megállapodásokban tett vállalásokkal.
“Ha Kijev még jogi szövegekben is megszegi az egyezményt, és a parlament által elfogadott törvények a minszki egyezménnyel ellentétesek, miért nem beszélnek még Ukrajna elleni szankciókról?”
Puskov megjegyezte, nagyon gyakran hallani, hogy ha a “Minszk-2″ kudarcot vall, szükséges lesz újabb szankciókat hozni Oroszország ellen. Elmondása szerint azonban ez főként az amerikaiaknak szükséges, Európa érdeke továbbra is a békés politikai megoldás, és ennek érdekében nyomást kell gyakorolniuk Ukrajnára is. Kijev ugyanis nagy mértékben függ Európától, és az európai országok kikényszeríthetik a békés rendezést, ha akarják.

https://hidfo2015.wordpress.com/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése