2015. október 4., vasárnap

Egyiptom is csatlakozhat a terrorizmus elleni harchoz Szíriában

Egyiptom támogatja Oroszország szíriai beavatkozását, és elismeri, hogy az Aszad-kormány katonai támogatása a terrorizmus felszámolásának előfeltétele, ami a térséget hosszú távon stabilizálhatja.
Egyiptom külügyminisztere, Számeh Sukri szerint egyértelmű, hogy a térségi országok katonai hozzáférést kell biztosítsanak Oroszország számára, mert Moszkva a térség stabilitásának helyreállításában érdekelt nagyhatalomként ténylegesen felszámolhatja a terrorizmust Szíra területén. A külügyminiszter az Al-Arabija szaúdi televíziónak adott interjú során kijelentette, hogy Kairó folyamatos kapcsolatban áll az orosz féllel, és bár Oroszország a légierő bevetése mellett nem tervez szárazföldi beavatkozást, Egyiptom készen áll arra, hogy kérés esetén részt vegyen a terrorszervezetek felszámolásában Szíria területén.
Francois Hollande francia elnök szeptember 23-án bejelentette, hogy előzetes megállapodást kötöttek Egyiptommal az Oroszország számára át nem adott Misztral helikopterhordozó hajók értékesítéséről. Az elnöki hivatal korábbi sajtóinformációkat erősített meg; eszerint Francois Hollande telefonon egyeztetett Abdel Fattah El-Szisszi egyiptomi államfővel, és megállapodtak a hajók eladásáról. Az üzlet véglegesítése után az Oroszországnak át nem adott Misztralok egy egyiptomi katonai beavatkozás részeként jelenhetnek meg a Földközi-tenger partvidékén, Szíria felségvizein.

http://hidfo.ru/2015/10/egyiptom-is-csatlakozhat-a-terrorizmus-elleni-harchoz-sziriaban/

A kínai média pofán vágta a nyugati sajtót, – az igazsággal

Fotó, South China Morning Post - Afghanistan-unrest-msf-kunduzNyíltan kimondta: Amerikai légicsapás ért egy afganisztáni kórházat – 19 halott

És nem kertelt, kendőzött, vakolt és pacsmagolt, mint a nyugati média; hogy ‘jaj lehetséges (sic!), hogy talán az amerikaiak bombázták le a kórházat, vagy ki tudja,’ – hanem leírta kendőzetlenül az igazságot.
Mert ugyan ki is bombázhatna még Kunduzban? A táliboknak nincs légierejük, az oroszokra pedig mégse tudják rákenni ezt a gaztettet.
Csak az a szomorú, hogy a magyar állami média is beszállt ebbe az embereket elbizonytalanítani, akaró, s a jenkiket tisztára mosni kívánó nyugati sajtóakcióba. Mert igaz, hogy elmondja, hogy a betegek a saját ágyukban égtek el, – de a tetteseket illetően ő is váratlan szemérmességet tanúsít; “lehetséges, hogy az amerikaiak voltak”.
Talán az M1 nem különbözik alapvetően, az össze-vissza hazudozó Euronews-tól?
Dehogyisnem, csak még nem merik fölvállalni a teljes és nyílt konfrontációt a nyugati média-hatalommal. Pedig itt van már ennek is az ideje. Mert az igazságot nemcsak félig, hanem teljesen kell kimondani. Például így:
Az Orvosok Határok Nélkül nemzetközi humanitárius szervezethez tartozó, az afganisztáni Kunduzban lévő kórházat ért amerikai légi csapás október 3-án.
Ennek következtében 19-en vesztették életüket. Zeid Raad Al Hussein, az ENSZ emberi jogokkal foglalkozó tisztviselője „megbocsáthatatlan”-nak minősítette az incidenst!
A NATO Afganisztánban állomásozó szövetséges erőinek főparancsnoka részvétét fejezte ki a légicsapás miatt. (Ezzel ugyan nem nyer megbocsájtást! – a szerk. SzRTI).
Jelentések szerint a 19 halott közül – 12 orvos és ápoló, 7 beteg, köztük 3 gyerek, volt, ezen kívül 37-en megsebesültek.
A kórházat teljesen és helyrehozhatatlanul lebombázta az amerikai légierő, – a kórház nem működik többé. Kunduz városában megszűnt az Orvosok Határok Nélkül humanitárius szervezet működése, a nemzetközi személyzetet evakuálják.
A humanitárius szervezet magyarázatot követel az amerikaiak tettére. Ám azt is hozzáteszi, hogy semmivel nem lehet megindokolni azt, hogy egy betegekkel teli kórházat ilyen súlyos, vagy bárminemű támadás érjen. A betegek nem harcolnak, az ágyban való legyilkolásuk semmivel nem indokolható.
“Ez a támadás iszonyatos és súlyosan sérti a nemzetközi humanitárius jogot,” mondta Meinie Nicolai, MSF elnöke a nyilatkozatban, megjegyezve, “Követeljük a teljes átláthatóságot a koalíciós erők tevékenységét illetően. Nem tudjuk elfogadni, hogy egy ilyen szörnyű tragédiára csak járulékos kárként tekintsen a koalíciós erők parancsnoksága.”
A kórházat ért légitámadással kapcsolatban Barack Obama amerikai elnök is megszólalt, s elítélte az akciót, s átfogó és alapos vizsgálatot helyezett kilátásba. (Ha az amerikai elnök egyértelműen elítélte, akkor a liberális nyugati média miért nem meri ezt megtenni? – a szerk. SzRTI).
Annál is inkább, mert az ENSZ is elítélte, és “megbocsájthatatlannak” nevezte az Amerikai Légierőnek ezt az embertelen támadását egy kórház ellen.
Fotó Xinhua, New ChinaSzabad Riport

Moszkvában ma ünnepélyes gyászmegemlékezést tartott az Oroszországi Föderáció Kommunista Pártja (KPRF) az 1993 októberi moszkvai tragikus események 22. évfordulóján.

nye

Mint ismeretes, a Szovjetunió egyik legfőbb tönkretevője Borisz Jelcin 1993 október 3-4-én a katonai erővel megostromoltatta a Szovjetunió védelmezőinek moszkvai bástyáját, a Képviselői Irodaházat.
mo
A kétnapos ostrom során legalább 124 védő vesztette életét, és közel négyszázan megsebesültek.

(http://kprf.ru/actions/kprf/147132.html)

Légnyomás Szíriában

Egyre inkább éreztetik hatásukat az orosz és a szír légierő csapásai Szíriában. Az ilyen-olyan fegyveres bandák olyan erővel találták magukat szembe, amihez foghatóról eddig még csak nem is hallottak.
A Szíria törvényes kormánya ellen fegyverrel lázadók a légicsapások és a szír hadsereg csapásai következtében tömegével pusztulnak. Életben maradt cimboráik pedig úgy gondolván, hogy ennek már fele sem tréfadolog-tömegesen adják meg magukat a szír hadseregnek.
Hétszáz-nyugati szóhasználattal élve-“mérsékelt” kormányellenes lázadó adta meg magát ma reggel Szíriában, a Damaszkusztól 110 kilométerre lévő Daraa-falunál.
meg dás
Fegyvereiket leadták, és írkálják bőszen a továbbiakban békés életre való áttérésük esküjét.
A szűrés során 250 “mérsékelt”-értsd: az USA-által felbujtogatott-felfegyverzett-kiképzett-apanázsolt-banditáról kiderült, hogy kevésbé ártalmasak, így ők “szabadulólevelet” kaptak, és visszatérhetnek a civil életbe. A magamegadó banda ellenőrzése-szűrése folyamatos.
Valami oknál fogva viszont élő-eleven dzsihadista még nem került fogolysorba. Az ISIS- hóhérok vagy elpusztulnak a csapások nyomán, vagy menekülnek amerre látnak.


http://www.balrad.com/2015/10/04/legnyomas-sziriaban/

FÉLMILLIÓ EMBERT TELEPÍTHETNEK ÁT TÖRÖKORSZÁGBÓL AZ EU-BA

Brüsszel és Ankara akciótervet dolgozott ki a menekültáradat feltartóztatására.
Az Európai Bizottság (EB) és a török kormány akciótervet dolgozott ki az Európai Unióba irányuló menekültáradat feltartóztatására, az elképzelés szerint a török és a görög parti őrség az uniós határvédelmi ügynökség (Frontex) szervezésében közösen járőrözik majd az Égei-tenger keleti részén, és minden menekültet visszaszállítanak a török partokra – írta a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.
A lap értesülése szerint a török fél vállalja, hogy az EU pénzügyi támogatásával felállít hat új menekülttábort, amelyekben összesen kétmillió ember fér el, az uniós tagországok pedig vállalják, hogy a menekültek egy részét befogadják. Így akár félmillió embert telepíthetnek át Törökországból az EU-ba, biztonságos, ellenőrzött módon.
Az akciótervet a héten dolgozták ki az EB és a török kormány képviselői. Jean-Claude Juncker bizottsági elnök az ügyben szorosan egyeztetett Angela Merkel német kancellárral és Francois Hollande francia elnökkel.
Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn Brüsszelbe látogat, hogy megvitassa a tervet az uniós intézmények vezetőivel. A FAS szerint Brüsszelben arra számítanak, hogy sikerül a török államfővel politikai megállapodást kötni a közös kezdeményezésről, ezután pedig az október közepén tartandó uniós csúcsra részletesen kidolgozzák a tervet, és a lehető leggyorsabban hozzákezdenek megvalósításához. A remények szerint az együttműködés révén jövő tavaszig sikerül úrrá lenni a görög szigeteken és az úgynevezett balkáni migrációs útvonalon kialakult kaotikus helyzeten – írta a FAS.
Angela Merkel egy szombati nyilatkozatában kiemelte, hogy a menekültválság globális kihívás, amellyel csak az EU részvételével lehet megbirkózni. Az európai komponens azt jelenti hogy „megvédjük külső határainkat”, méghozzá közösen, és ezzel „rendezetté tesszük a bevándorlást”. Az is jelenti, hogy „nagyobb felelősséget vállalunk” mindazon országokért, amelyekben kialakultak a menekülthullámot kiváltó okok, vagy ahol nagyon sok a menekült, mint például Libanonban, Jordániában és Törökországban – mondta a német kancellár. Angela Merkel hozzátette, hogy Törökországgal már el is kezdődtek a tárgyalások a görög-török uniós külső határ ügyében.
(MTI)
Bal-Rad komm: “…az uniós tagországok pedig vállalják, hogy a menekültek egy részét befogadják. Így akár félmillió embert telepíthetnek át Törökországból az EU-ba…”
-AZ EU-BA! DE MELY ORSZÁGOKBA?
A francia-német ravaszdipáros csak NE AKARJON AZ EU-BA telepítgetni senkit! Telepítgessenek csak a saját országukba!-vagy azokba az országokba, amelyek önként vállalják a migránsok befogadását!
MAGYARORSZÁG TERHÉRE CSAK NE BÓTOLJANAK ŐK, MINT A BAZÁRBA!
Ugyanakkor a magyar népnek éppen ideje elgondolkodni azon, hogy akar-e egy olyan EU-nak a tagja lenni, amely többmillió migráns szétrajzását tervezi! Akik szabadon kószálhatnak keresztül-kasul Európán, így Magyarországon is!
MEGGYŐZŐDÉSÜNK, HOGY MAGYARORSZÁG ÉS A MAGYAR NÉP EZT NEM AKARJA!
Éppen ezért A MAGYAR NÉPNEK “résen kell lennie”! Hiszen a MI BŐRÜNKRE (is) ALKUDOZNAK!-NÉLKÜLÜNK!
Ha pedig olyan jelek bukkannak elő, hogy a “magyar” qrmány hajlik az alkura!-akkor bizony a MAGYAR NÉP KI KELL HOGY KÉNYSZERÍTSE ENNEK A QRMÁNYNAK AZ EMIGRÁLÁSÁT!

Az Iszlám Állam alapjait rengette meg az orosz légierő beavatkozása


Néhány nap leforgása alatt megsemmisítő csapást mért az orosz légierő az Iszlám Állam háttérgazdaságára. A terrorszervezet alapjai megrendültek; az Iszlám Állam új bevételi források után kell nézzen, miközben megkezdődött az eddig “olajozottan” működő zsoldoshadsereg felbomlása.
Szíria ENSZ nagykövete, Bassár Dzsafari szeptember 16-án jelentette be nyilvánosan, hogy Oroszország felhatalmazást kap fegyveres erői bevetésére a Szíriában működő terrorszervezetek ellen. Október 30-án Vlagyimir Putyin orosz államfő megkapta a föderációs tanács felhatalmazását a légierő bevetésére. Még aznap számos légicsapást hajtottak végre a terroristák állásai ellen, és a szíriai kormány engedélyével végrehajtott katonai beavatkozás első három napja gyakorlatilag megsemmisítő csapást mért az Iszlám Állam anyagi háttérbázisára.
Szvetlana Kolodnova, a Ria Novosztyi hírügynökség újságírója értékelte az első három nap eredményeit, és rámutatott arra, hogy az Iszlám Állam gyakorlatilag minden bevételi forrását elveszítette az orosz légicsapások miatt. Megkezdődött a terrorszervezet által utalt területek zsugorodása, és most új területeket próbálnak ellenőrzés alá vonni, de az lehetetlennek bizonyul az orosz légierő állandó jelenléte miatt. Az Iszlám Állam kötelékében harcoló terroristák száma megfogyatkozott, mert a szervezet elveszítette bevételi forrásait, és már nem tudnak zsoldot fizetni. Annak ellenére, hogy a terrorszervezet saját tagjait lefejezéssel fenyegeti arra az esetre, ha elmenekülnek a harc elől, már az első egy nap folyamán az Iszlám Állam több száz zsoldosa hagyta el az országot, főként azokról a területekről, ahol a forráshiány miatt csökkentették vagy teljesen beszüntették a kifizetéseket.
Az Iszlám Állam mindeddig dollármilliókat keresett illegális olajkereskedelemből, olyan módon, hogy az állami olajfinomítók megkaparintása után a munkások számára változatlanul tovább teltek a munkanapok, a terrorszervezet pedig vagy megfélemlítéssel, vagy bérrel gondoskodott az olajipari munkások megtartásáról. Az Iszlám Állam az amerikai beavatkozás mellett zavartalanul működő hátországgal rendelkezett, működését a következő bevételforrásokból biztosította;
  • adót szedett az ellenőrzés alá vont területeken,
  • templomokat, múzeumokat rabolt ki, nemzetközi szervezett bűnözői csoportok bevonásával illegális ásatásokat folytatott, és a régiségeket, műkincseket külföldre értékesítette a feketepiacon. Emellett jelentős jövedelemre tett szert
  • embercsempészetből; azok a szíriai állampolgárok, akik nem akartak az Iszlám Állam fennhatósága alatt élni, jelentős összegért megválthatták magukat. Megfelelő összeg kifizetése esetén a terrorszervezet kicsempészet őket az ország területéről. Az online közösségi hálók – pl. Facebook – használatával szintén keresték azokat a személyeket, akik el akarják hagyni a háború sújtotta országot. Az embercsempészek bevétele közvetlen az Iszlám Állam költségvetésébe jut.
A terrorszervezet ezen tevékenységeit mindvégig zavartalanul folytatta az amerikai beavatkozás 13 hónapja alatt. Az amerikai légierő gépei 2014 szeptember 22 óta hajtanak végre légicsapásokat Szíria területén. A beavatkozás a kormányerők felőrléséhez vezetett, miközben a terrorszervezet stabil anyagi háttérbázist épített ki és tavasszal már az állami működés jegyeit mutatta. Kolodnova rámutatott, hogy az orosz beavatkozás első 3 napja ezt az anyagi háttérbázist megsemmisítette. A terroristák nem jutnak bevételhez az olajkutakról, és az orosz légierő állandó jelenléte miatt nem érkeznek már azok a konvojok sem, melyek eddig készpénzt szállítottak a zsoldok kifizetésére.
Ugyanakkor, a gazdasági háttérbázis felszámolása nem egyedül az orosz légierő beavatkozásának köszönhető. Észak-Irakban a kormányerők szintén kiszorították a terroristákat az eddig általuk ellenőrzött olajkutaktól. Az iraki olajkutak elvesztése az Iszlám Állam bevételeinek csökkenéséhez vezetett; a szervezet emiatt elkezdte előnyben részesíteni a fegyverkezés célú kiadásokat, miközben a fenntartás terén kiadáscsökkentést hajtottak végre. Egyes régiókban nem tudnak már az emberek stabil megélhetését biztosító gazdaságot működtetni, emiatt a helyiek nem tudnak adót fizetni sem. Az állandó elvándorlás szintén fokozatosan csökkentette az Iszlám Állam adóbevételeit.
Ennek ellenére, a legnagyobb csapást az orosz légierő beavatkozásának első három napja jelentette. Az Egyesült Államok térségi szövetségesei az elmúlt egy év folyamán készpénzes konvojokkal biztosították, hogy a terrorszervezet rendszeresen és megbízhatóan tudjon zsoldot fizetni. Ezek a konvojok azonban már nem érkeznek; a felforgatásba bevont harmadik fél az orosz vadászrepülőgépek állandó jelenléte mellett nem vállalja a nagymennyiségű készpénz utaztatásának kockázatát.
Annak érdekében, hogy az Iszlám Állam új alapokra helyezze gazdaságát, szüksége lenne a Tartus és Latakia területén található kikötőkre. Mivel mindkét városnak vannak olyan repülőterei, amit az orosz légierő gépei a légicsapások kiindulópontjaként használnak, a két kikötőváros elfoglalása lehetetlenné vált az Iszlám Állam számára. Ezzel a Szíria területén működő terrorszervezet sorsa megpecsételődött; az Egyesült Államok légi támogatást és légvédelmet fog biztosítani a terroristák számára, vagy az Iszlám Állam hónapok leforgása alatt megszűnik létezni, és Szíriában a legitim államhatalom stabilizálódik.
A terrorizmus elleni hatékony fellépés láttán azonban már az első nap során több száz, az Iszlám Állam kötelékében működő személy menekült el Szíriából. A zsoldosok a közelgő bukás miatt tömegével hagyják el az országot, miközben Európa továbbra is befogadó, és naponta több ezer bevándorló érkezik a Balkán-félsziget irányából. Azok a zsoldosok, akik nem ideológiáért és elferdített vallási tételekért, hanem pénzért harcoltak az Iszlám Állam kötelékében, Európa felé vették az irányt, és amennyiben az Európai Unió továbbra is cselekvésképtelen marad, a magyar hatóságoknak gondoskodnia kell arról, hogy hazánk területére a Balkán felől érkező illegális bevándorlók ne léphessenek be.

http://hidfo.ru/2015/10/megsemmisito-csapast-mertek-az-iszlam-allam-hattergazdasagara/


Az orosz vezérkar szombati közlése szerint Szíriában elmenekült az állásaiból az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet több mint fél ezer egyede az orosz légitámadások következtében.
kart
Andrej Kartapolov tábornok, helyettes vezérkari főnök egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy 72 óra alatt több mint hatvan bevetésben támadták az orosz harci repülőgépek a terroristákat, és jelentősen meggyengítették katonai képességeiket.
A gépek az IÁ több mint ötven állását támadták meg. A bombázások éjjel-nappal folytak Szíria egész területén. A dzsihadisták körében pánik tört ki, és mintegy hatszáz bátor hóhér elmenekült a már egyáltalán nem biztonságos-ám eddig általuk megszállva tartott területekről. Ezernyi viszont már örökre ott marad.
A menekülő horrorbanda egyedei Európába akarnak eljutni – tette hozzá.
te
Kartapolov azt is elmondta, hogy Oroszország előre értesítette az Egyesült Államokat a bevetésekről, és figyelmeztetettt, hogy maradjanak távol az amerikai repülőgépek attól a területtől, ahol az orosz akciók folynak. Ezek a támadások nem csak folytatódni fognak, hanem fokozódik is az intenzitásuk – mondta.
http://www.balrad.com/2015/10/04/menekulnek-az-isis-terroristai-europaba/