Egy republikánus kongresszusi képviselő, Andy Harris szerint le kellene állítani az ellenzéki sajtó finanszírozását Magyarországon.
“Andy Harris republikánus kongresszusi képviselő arra kéri frakciójának tagjait, hogy írják alá az általa fogalmazott levelet, amelyben sürgeti az USA külügyminisztériumát, hogy javítsa kapcsolatait Magyarországgal és azonnal függessze fel azt az Obama-adminisztrációtól örökölt gyakorlatot, hogy amerikai pénzből finanszírozzák meg az ellenzéki média működését, hogy így avatkozzanak bele a választásokba”írja a 888.hu, a Breibart.com értesülésére hivatkozva.
Mint kiderült, mégse összeesküvés-elmélet, hogy az Amerikai Egyesült Államok kormányellenes sajtót pénzel Magyarországon, hiszen amerikai politikusok teljesen nyíltan beszélnek arról, hogy legyen-e finanszírozva a magyarországi ellenzéki sajtó, vagy ne.
A Breibart említi, hogy Harris magyar felmenőkkel rendelkezik, és úgy gondolja, hogy amennyiben az USA ellenzéki sajtót finanszíroz egy demokratikus országban, ez a választott kormánnyal szembeni inzultus, márpedig a magyar kormány az Egyesült Államok egyik legértékesebb szövetségese Európában.
Az amerikai külügyminisztérium november 7-én teljesen nyíltan bejelentette, hogy 700000 dollárt különített el egy magyarországi médiafelület számára. A támogatás megszerzésének feltétele, hogy az adott médiatermék ne a kormány narratíváját közvetítse, emellett véleményformálást kell folytasson külpolitikai kérdésekben.


http://www.hidfo.ru/2018/01/hivatalos-az-usa-ellenzeki-mediat-finansziroz-magyarorszagon/