2014. december 12., péntek

A modern kunbélák: A felforgató "magyar" Euromajdan díszes társaságai - Óvakodj a törpéktől!

A Jövőnk.info Szerkesztősége felszólít minden igaz hazafit, hogy ne támogassa semmilyen módon - mégha a jelenlegi rendszer elfogathatatlan számu(n)kra is - ezeket az alább talonba vett káros elemeket! Megfigyelőként azonban hasznos tapasztalatokat szűrhetünk le ezekről, módszereikről és belső természetükről - amelyekről szívesen fogadunk információkat, ezzel is segítve reális helyzetelemző munkánkat! Megértésüket köszönjük!



Nincs hova hátrálni, nemzetközi tüntetéslánccal tiltakoznak az Orbán-kormány intézkedései ellen az elmúlt hónapok civil megmozdulását szervező atlantista-neoliberális csoportosulások és a szakszervezetek.
Nem mondhatni, hogy elfáradtak volna az internetadó ötletének bedobásával kezdődött tüntetéssorozat résztvevői. Ellenkezőleg: egy utolsó, kiadós hullámmal búcsúztatják az évet – és reményeik szerint az Orbán-kormányt is – az elmúlt hónapok tömegmegmozdulásairól ismertté vált baloldali-zsidószellemiségű felforgató "civil" csoportok, szervezetek és szakszervezetek. Az újabb demonstrációkra - melyeket a jövő évi központi költségvetés elfogadásához időzítettek - három egymást követő napon tartják. A sort a „dühös magyarok” kezdik, akik vasárnap délután az Akadémia Széchenyi téri épülete előtt gyülekeznek, majd hétfőn az ország 60 pontján tartanak félpályás útlezárást a LIGA Szakszervezete gondozásában. Keddre várható a harmadik hullám, a „Nincs hova hátrálnunk” tüntetés-sorozatot jelen állás szerint 13 magyar és 6 külföldi városban tartják meg.
A három sorozatban számos átfedés van, mivel a netadós-kitiltós botrányok elleni nagyszabású tüntetések szervezői ("magánemberek" - baloldali-neoliberális pártok fattyai, Facebook-csoportok és egyesületek) összefogtak egymással és több nagy létszámú szakszervezettel is. A Kreatív Ellenállás például a folyamatos ellenállás reményében éppen ma szólította összefogásra a kormánnyal szemben elégedetlen szervezeteket; a felhívásukat a közelmúltbeli tüntetések szervezői írták alá: a 1000 milliárdan a tisztességes adózásért, a 60ezren a MAGÁN nyugdíjukért, a Nem Némulunk El a Szabad Oktatást és a Százezren az internetadó ellen Facebook-csoportok, illetve a Humán Platform. Többek között a 2015. évi költségvetés tervezett formában való elfogadása ellen, valamint a rendszerváltás óta soha meg nem oldott és erősödő társadalmi igazságtalanságok, az állam fokozódó működésképtelensége és a rendszerszintű korrupció ellen tiltakoznak.
Az összefogás hatására összességében tízezres nagyságrendű demonstráció-sorozatra számíthatunk, ráadásul nemzetközivé terebélyesedett a mozgalom, mivel 6 országban tartanak szolidaritási akciókat, a szakszervezetek megmozdulását pedig a szakszervezetek világszövetsége is támogatja.

1. hullám: El a kezekkel! - Dühös magyarok

A tüntetés célja: „Mi azért szervezünk tüntetést, mert az a célunk, hogy megakadályozzuk a költségvetés ilyen formában való elfogadását, ezért a tüntetésünket a törvény megszavazása elé időzítjük. Meg kell mutatni az Orbán-rendszernek, hogy ha ezt a költségvetést elfogadja, visszafordíthatatlan károkat okoz az országnak.”
Szervező: 60 ezren a MAGÁN nyugdíjukért Facebook-csoport
Támogatók: Százezren az internetadó ellen Facebook-csoport, Autonóm Szakszervezetek Szövetsége, vegyipari, közlekedési, vasutas, szociális munkás, teherfuvarozói, tömegközlekedési, vendéglátós szakszervezetek, Szolidaritás.
Várható létszám: 6.600

2. hullám: Félpályás útlezárás

A tüntetés célja: az adótörvények és a költségvetési törvény társadalmi egyeztetés nélküli benyújtása ellen, valamint a korkedvezményes nyugdíj védelmében demonstrálnak.
Szervező: LIGA Szakszervezetek
Támogatók: Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége, Európai és Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség, Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT), Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete, Független Egészségügyi Szakszervezet, Független Rendőr Szakszervezet, Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete, Közlekedési Munkástanácsok, Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége, Mezőgazdasági, Erdészeti, Élelmiszeripari és Vízügyi Dolgozók Szakszervezete , Mozdonyvezetők Szakszervezete, Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség , Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezete, Vasas Szakszervezeti Szövetség, Vasutas Szakszervezetek Szövetsége, Vasutasok Szakszervezet.

3. hullám: Nincs hova hátrálnunk

A tüntetés céljai: „Eleged van a szociális megszorításokból? Az oktatási rendszer teljes átforgatásából és a társadalom elbutításából? A NAV-botrányokból és kitiltási ügyeiből? A mértéktelen korrupcióból és hazugságokból? Az egészségügy borzasztó helyzetéből és a magyarországi lakhatás egyre kritikusabb helyzetéből? Gyere el és hallasd te is a hangod! Ne hagyjuk, hogy mások döntsenek helyettük, ne hagyjuk, hogy semmibe vegyenek minket!"
Szervező: Szabad oktatást, Egymillióan az internetadó ellen Facebook-csoportok.
Támogatók: A Város Mindenkié, Antifasiszta Hálózat, Demokratikus Nevelésért és Tanulásért Közhasznú Egyesület, Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány, HAT - Hálózat a Tanszabadságért, Hívatlanul Hálózat, Magyartanárok Egyesülete, Magyar Nők Szövetsége/Association of Hungarian Women, Magyar Szekuláris Egyesület, Nem Némulunk El, Oktatói Hálózat, Rehab Critical Mass, Rosta Rokkant Mozgalom, Szabadságszínpad, 1000 milliárdan a tisztességes adózásért (Népharag csoport), Történelemtanárok Egylete.


Várhegyi Kálmán összeállítása

Portugália is kezdeményezte a palesztin államiság elismerését

Több másik európai uniós tagállamot követve Portugália parlamentje is a palesztin államiság elismerése mellett foglalt állást pénteken.

A törvényhozás indítványa nem bír kötelező erővel a kormányra nézve, és Rui Machete külügyminiszter a parlamenti voksolást követően úgy fogalmazott, hogy a kabinet "kivárja a megfelelő pillanatot" egy szuverén palesztin állam elismerésével.

Az indítványt egyébként a kormányzó - nevével ellentétben konzervatív - Szociáldemokrata Párt és a legnagyobb ellenzéki frakcióval rendelkező - valóban szociáldemokrata - Szocialista Párt közösen nyújtotta be.

Legutóbb szerdán az írországi parlament döntött úgy, hogy a palesztin államiság elismerésére kéri a kormányt. A nyugat-európai uniós tagállamok közül elsőként Svédország ismerte el a palesztin államot, október végén. Később a spanyol, francia és brit parlament is állást foglalt az elismerés mellett, amelyet Izrael mereven ellenez. Sajtóhírek szerint hamarosan Belgium parlamentje is hasonló lépést tesz, sőt Brüsszel tárgyalásokat folytat annak érdekében, hogy minél több ország közösen ismerje el a palesztin államot.

Az unióhoz 2004-ben, illetve 2007-ben csatlakozott országok közül hét - köztük Magyarország - még a csatlakozást megelőzően elismerésben részesítette a palesztin államot (de erről külügyminisztériumunk persze mélyen hallgat).

Egyre több ország ismeri el a Palesztin Államot
Videó: 

MTI

Lavrov: meg kell állítani a demokráciaexportot

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kijelentette; vissza kell fordítani a világ különböző részein külföldről vezérelt rendszerváltások negatív folyamatát, amit újonnan "demokráciaexportnak" neveznek.
Hídfő.net.ru | Szergej Lavrov
"Komoly destabilizációs tényező az a gyakorlat, amit a világ különböző részein a demokrácia terjesztésének, rezsimváltásnak, úgynevezett színes forradalomnak neveznek, amit külföldről vezérelnek, és szuverén népekre erőltetnek rá egy ugyanazon recept alapján, anélkül, hogy figyelembe vennék az adott nép tradícióit és nemzeti sajátosságait."
"Biztosak vagyunk abban, hogy ennek a negatív trendnek a visszafordítása lehetséges és kivitelezhető. Ez egy valós probléma, ami megoldható, ha mind kiállunk a kölcsönös tiszteleten alapuló párbeszédért, ha egyetértünk abban, hogy feladjuk a korlátozás politikáját, a saját tévedhetetlenség illúzióját, az egyoldalú akciókat". A külügyminiszter korábban kijelentette, a nyugat nem is próbálja már rejtegetni; azért léptetnek életbe szankciókat Oroszország ellen, mert ott rendszerváltást akarnak előidézni. Ugyanakkor elmondta, hogy az ukrán helyzetben is megmutatkozott az elmúlt 25 év nyugati politikájának jellemzője, vagyis, hogy a nyugat mások kárára akarja saját előnyét javítani.

http://www.hidfo.net.ru/2014/12/12/lavrov-meg-kell-allitani-demokraciaexportot

Oroszország cselekedni fog, ha a nyugat felfegyverzi Ukrajnát

A Ria Novosztyi orosz hírügynökség szerint az Állami Duma "Igazságos Oroszország" pártja hangot adott annak; nemsokára újra előállhat az a helyzet, hogy az országgyűlés felhatalmazza az államfőt, hogy szükség esetén katonai erőt alkalmazzon Ukrajna területén, ha az Egyesült Államok fegyvereket szállít Ukrajnának.
Mihail Emeljanov, a frakció tagja szerint "az amerikai szenátus döntése (fegyverszállítások Ukrajnának) extrém veszélyes. Ha a képviselőtestület elfogadja és az elnök aláírja a tervezetet, az Oroszországi Föderáció arra adekvát választ adhat. Elképzelhető, hogy vissza kell majd térni annak a határozatnak az alkalmazásához, ami felhatalmazza az államfőt, hogy bevesse a fegyveres erőket Ukrajna területén, ha az események alakulása valós veszélyt jelent Oroszországra, és nem megvárni, amíg Ukrajnát teljesen felfegyverzik, és úgy még nagyobb veszélyt jelentene Oroszországra."
Emeljanov szerint az amerikai határozat azt mutatja, hogy Washingtonnak nem áll érdekében az ukrán helyzet eszkalálódásának megakadályozása. Sőt, "az USA abban érdekelt, hogy Ukrajna katonai értelemben egyfajta börtöncella legyen Oroszország számára" - mondta a képviselő. Elmondása szerint az ukrán gazdaságot szándékosan hozzák rossz helyzetbe, hogy az éhező nép gyűlöletét Moszkva ellen irányíthassák. Mivel az USA és Ukrajna nem ismeri el Oroszország mai határait - a Krím-félsziget is beletartozik -, ez mindig nyitott lehetőség egy háború megkezdésére.
Hídfő.net.ru | Orosz katonai konvojOrosz katonai konvoj az ukrán határ mentén - 4 napja
http://www.hidfo.net.ru/2014/12/12/oroszorszag-cselekedni-fog-ha-nyugat-felfegyverzi-ukrajnat

Poltorak: JAJ! MEDVEVESZÉLY!

Sztyepan Poltorak kijevi udvari hadügyér megfagyasztotta ma a Verhovnaja Rada “népi képviselőinek” ereiben a vért. Egyszerűen sokkolta a “képviselőket”.
tra
MEDVÉT LÁTOTT TRANSZNYISZTRIÁBAN! MOZGÓ, ELEVEN MEDVÉT!
Márpedig ez a kijevi álmoskönyvek szerint csakis rosszat jelenthet Maradék – Ukrajnára, és Nyalókakirály birodalmára nézve. A szörnyesztő hír hallatán Jacenyjuk hiénát a hideg vít verte ki, Turcsinov ragadozónak pedig kevés hiján beszorult a levegő!
De hogy a hatás még csak véletlenül se maradjon el, Poltorak azzal riogatta a kékülő – ájuldozó “képviselőket”, hogy semmi kétség: a Transznyisztriában állomásoszó orosz erők Maradék – Ukrajnára törnek! Amit bármi áron meg kell akadályozni. Egy zászlóalnyi medvevadásznál pedig több kell az ukrán – dnyesztermelléki határra! – röffent a dermedt honanyákra és honatyákra Poltorak hadügyér! Vagy végünk! – nyomatékosította a hallatlan veszélyt. Már délnyugati irányból is fenekedik ránk a rettenetes fenevad – ijesztegette Nyalókakirály udvaroncait, akik két kézzel nyomogatták a szavazógombot rémületükben, hogy biztos legyen az a katonai erősítés – küldés! Meg is szavazták legott!

https://balrad.wordpress.com/2014/12/12/poltorak-jaj-medveveszely/

Ukrajna hadat üzen Oroszországnak

A Verhovna Rada - ukrán parlament - képviselőinek egy csoportja megállapodott, hogy előkészítenek egy határozatot, ami az Ukrajnától elszakadó területeken zajló harcokat Ukrajna és az Oroszországi Föderáció közti háborúnak nyilvánítjaA képviselők valamennyien az úgynevezett "terrorellenes művelet" önkéntes zászlóaljainak vezetői voltak. Erről a tervükről Jurij Bereza, a Dnyepr-1 különítmény volt vezetője számolt be, és bejelentése szerint a határozatot a honvédelmi bizottság következő ülésén fogják megtárgyalni. Bereza szerint bizonyítani is fogják ezt az állítást, vagyis, hogy Ukrajna az orosz reguláris hadsereg ellen harcol "délkelet Ukrajnában".
Igaz, az EBESZ hivatalos jelentése is megállapította, hogy egyetlen orosz katonát sem láttak Ukrajnában. Mivel ezt a helyszínre küldött nemzetközi megfigyelők jelentették ki, az ukrán parlament innentől bármit is hoz fel "bizonyítékként", az hazugság lesz. Továbbá, ha el is fogadja az ukrán parlament a határozatot, az inkább lenne a nyugati hatalmaknak kedveskedés, mint valós hadüzenet. Az orosz alternatív média jelenleg arra tesz becsléseket, hány perc alatt dőlne meg a kijevi kormány, ha az orosz hadsereg tényleg belépne Ukrajnába.
Hídfő.net.ru | Jurij BerezaJurij Bereza
http://www.hidfo.net.ru/2014/12/12/ukrajna-hadat-uzen-oroszorszagnak

Ráomlik az önkormányzatokra az adósság?

Az önkormányzati vállalatok adóssága több mint 1000 milliárd forint, miközben a teljes önkormányzati rendszer működtetésére 781 milliárd forint jut - mondta Pintér Sándor belügyminiszter.

Pintér Sándor emlékeztetett: 2078 önkormányzat adósságát vállalta át az állam a közelmúltban, 1368 milliárd forint értékben, és akkor abban bíztak, hogy sikerült megállítani az önkormányzatok eladósodását. Ebben tévedtek - mondta.

Az önkormányzatok ugyanis, ha magukat nem tudják, akkor eladósítják vállalataikat. A 100 százalékban önkormányzati tulajdonban lévő vállalatoknál 620 milliárd forint, a 10-50 százalék közötti önkormányzati tulajdonú vállalatoknál pedig 382 milliárd forint adósság halmozódott fel.

MTI

Pintér: az önkormányzati vezetőket kísérti leginkább a korrupció

A belügyminiszter szerint ha az önkormányzatok magukat nem tudják, akkor eladósítják vállalataikat. A 100 százalékban önkormányzati tulajdonban lévő cégeknél 620 milliárd forint adósság halmozódott fel - mondta. Pintér Sándor beszélt arról is, hogy az önkormányzati vezetőknek nagyon nehéz nemet mondaniuk a korrupcióra, mert esetükben nemcsak anyagiakról van szó, hanem barátságokról, együttélésről is. Az ÁSZ elnöke szerint pedig a vállalati szféra támogatást kijáró, lobbista rendszerré vált.

Az önkormányzati vállalatok adóssága több mint 1000 milliárd forint, miközben a teljes önkormányzati rendszer működtetésére 781 milliárd forint jut - mondta Pintér Sándor belügyminiszter az Állami Számvevőszéknek az önkormányzatok ellenőrzésének tapasztalatairól, a jó gyakorlatokról szervezett pénteki, budapesti szemináriumán.

Pintér Sándor az önkormányzati rendszerről szóló nyitó előadásában emlékeztetett: 2078 önkormányzat adósságát vállalta át az állam a közelmúltban, 1368 milliárd forint értékben, és akkor abban bíztak, hogy sikerült megállítani az önkormányzatok eladósodását.

Ebben tévedtek - mondta -, az önkormányzatok ugyanis, ha magukat nem tudják, akkor eladósítják vállalataikat. A 100 százalékban önkormányzati tulajdonban lévő vállalatoknál 620 milliárd forint, a 10-50 százalék közötti önkormányzati tulajdonú vállalatoknál pedig 382 milliárd forint adósság halmozódott fel, azaz 1002 milliárd forintos "kétes hiány" van az önkormányzati vállalatoknál. Az önkormányzatok állami támogatására 781 milliárd forintot szánt az állam, ebből működtetik a teljes önkormányzati rendszert - emlékeztetett.

Pintér szerint meg kell vizsgálni, képesek-e az önkormányzati vállalatok kigazdálkodni ezt az összeget, hogy ne megint az államnak kelljen helytállnia, kisegítenie az önkormányzatokat.

Pintér szerint a legnagyobb korrupciós kísértés

A belügyminiszter beszélt arról is, hogy az önkormányzati vezetők, a polgármesterek, a képviselők vannak leginkább kitéve a korrupció kísértésének. Az önkormányzati vezetőknek nagyon nehéz nemet mondaniuk, mivel nemcsak anyagiakról van szó, hanem barátságokról, együttélésről, arról a kapcsolatrendszerről, amelyben élnek, "de tudniuk kell, hogy mindig a nem a helyes válasz" - fogalmazott.

Pintér Sándor felhívta a figyelmet arra, hogy költségvetésük tervezésekor az önkormányzatoknak figyelembe kell venniük saját lehetőségeiket, mert a tárca tapasztalatai szerint sokan eleve túlköltekezésre terveznek, és abban bíznak, majd az állam kisegíti őket.

ÁSZ: A vállalati szféra lobbista rendszerré vált

Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke előadásában elismerte, hogy az önkormányzati vezetők nehéz helyzetben vannak, amikor saját vállalataikkal tárgyalnak, mivel a vállalati szféra támogatást kijáró, lobbista rendszerré vált, a vállalatok többsége a segélyezésre szocializálódott. Az ÁSZ-elnök azonban azt tanácsolta az önkormányzati vezetőknek, hogy saját belső ellenőrzési rendszerüket terjesszék ki vállalataikra is.

Felelős tulajdonosi joggyakorlásra van szükség - mondta. Ehhez pedig érdemi, rendszeres kontroll, beszámoltatás, belső ellenőrzés, valamint megfelelő felügyelet és ellenőrzés szükséges. Nem lehet megfeledkezni a megfelelő önköltségszámításokról, a megalapozott árképzésről, a források ehhez igazított biztosításáról, mert csak ezek után várható szabályszerű működés, fenntartható és színvonalas közszolgáltatás - mondta az ÁSZ-elnök.

Kapcsolódó:
NFM: Egyeztettünk az érdekvédelmi szervezetekkel az autópályadíjról
Elképesztő fotók arról, hogy mi folyik a magyar parlamentben
Több mint kétezer önkormányzat részesül szociális tűzifa-támogatásban
Hatszázmilliárdnyi önkormányzati adósságot vesz át az állam
Sok milliós állami pénz L. Simon cégének is
Lázár kezében landolt a Millenáris is
Állami támogatás járhat a politikusok családjának?
85 évre titkosított olajügyek Pintér Sándor tevékenységére fűzve
Portik és a vádalku?
Exkluzív: A Fidesz belügyminiszter-jelöltjének házi zsidója kitálal

Czakó István: Szégyen. Én öltem meg vágyaikat…

Rég látott ismerőssel találkoztam a minap. „Mi van veled, nagyon elgyötörtnek látszol. Csak nem vagy beteg?” – kérdeztem aggódva. „Nem, az egészségemmel semmi bajom, csak rettenetesen szégyellem magam.
Napok óta nem tudok a gyermekeim szemébe nézni. A minap szomorúan állapítottam meg, hogy semmi komoly elképzelésük nincs a jövőjükkel kapcsolatban. Nem érdekli őket, hogy mi lesz velük, hogyan fognak élni idős napjaikban, s csak tengődnek egyik napról a másikra.
El is határoztam, hogy leülök velük egy komoly beszélgetésre! Úgy is lett, csakhogy én roppantam össze ez alatt a beszélgetés alatt.” – mondta keserűen ismerősöm…
– Te beszélsz nekünk felelős gondolkodásról, előrelátó viselkedésről? Hiszen bamba, hülyegyerek módjára hagytátok magatokat átverni a sok tolvaj politikus haramia által! Hagytátok, hogy szétlopják az országot, elherdálják a nemzeti vagyont, miközben ők sokszoros milliárdosok lettek! Rosszabbak voltatok, mint Ézsau! Még egy tál lencsét se kaptatok cserébe, s oda vetettetek mindent eléjük. A részeg fuvaros is felelősségteljesebben viselkedik, mint ti tettétek, mert az legalább nem dobja a lovak közé a gyeplőt. Ti meg ezt csináltátok. Ki hatalmazott fel titeket arra, hogy az én örökségemet, az országomat, Hazámat odavessétek a haramiák lábai elé? Hogy számoltok el a rátok bízott javakkal, ami minket illetett volna? Mit hagytatok ránk?
Nem egyebet, mint nyomort, kilátástalanságot, és mérhetetlen, visszafizethetetlen adósságot, miközben a felvett hiteleket már sokszorosan visszafizettétek? De ti még most is bedőltök az ócska hazugságoknak, mindegy, csak az a szó szerepeljen egy politikus zagyva hazudozásaiban, hogy „nemzeti”, s ti máris hasra estek előtte, éljenzitek, s úgy követitek, mint hívek a megváltót! Nem látjátok, hogy az utolsó bőrt is lenyúzzák rólatok, aztán meg majd sóval dörzsölnek be, hogy élvezzék kínotokat?
Tudod, mondta ismerősöm, úgy ültem ott, szemben a gyermekeimmel, mint aki szörnyű gyilkosságot követett el ellenük. Én öltem meg vágyaikat, életkedvüket. Én semmisítettem meg a jövőjüket, kilátásaikat, s nem, hogy nem vethetek semmit a szemükre, de még örülhetek, ha nem űznek világgá! Mert megérdemelném! Én voltam az idióta, akit úgy vertek át a gazemberek, hogy még tapsoltam is nekik.
De gyermekeim felnyitották a szememet. Ezt a rettenetes bűnt már nem tudom jóvátenni. Elkótyavetyéltem mindenüket, mert beletespedve a kommunisták által belém sulykolt felelőtlenségbe, nemtörődömségbe, rosszabbul viselkedtem, mint egy óvodás gyermek, aki a szüleitől vár minden gondoskodást!
Nos, ezért vagyok manapság ennyire siralmas állapotban. Csak azt nem értem, hogy tudnak a gyermekeim még mindig olyan jók lenni, hogy szeretnek, és féltenek? Pedig megérdemelném, hogy naponta belém rúgjanak, leköpjenek!
Ezért nem tudok a szemükbe nézni, és szörnyen szégyellem magam! Rettenetes bűntudatom van, és nem tehetek érte senkit felelőssé, mert én voltam az, aki lusta és hülye volt ahhoz, hogy alaposan a körmükre nézzen azoknak, akiket megbízott az ország vezetésével. Így lehetett a pufajkás verőlegény, a szigorúan titkos tartótiszt, a libatolvaj milliárdos, a KISZ titkár okirathamisító, meg a Soros-bérenc miniszterelnök, nem beszélve a minisztereikről!
Nézz körbe barátom, és zokogj velem! Mit tettünk?! Micsoda hatalmas bűnt követtünk el! Megérdemeljük, ha a következő generációk majdan csakis megvetéssel emlegetnek bennünket! Nem mi vagyunk itt az igazi áldozatok, hanem a gyermekeink, unokáink! Mi önként, barom módjára hajtottuk igába a fejünket. De ők vétlenek, ők igazi áldozatok, a mi felelőtlenségünk áldozatai!
Ezeket mondva szomorúan nyújtott búcsúkezet ismerősöm, s megvallom, azóta én is szörnyen érzem magam. Azt hiszem, fel sem fogjuk, mekkora bűnt követtünk el gyermekeink, unokáink ellen. Valósággal magunkkal rántottuk őket a halálos szakadékba, amibe mi saját magunk vetettük magunkat!
Újabb választások elé nézünk, de van-e még értelme bármiféle reménynek? Nem sok jóra számítok!

Uniós vezetők portréját égetik Brüsszelben

Újabb tüntetések kezdődtek az Európai Unió központjában - Brüsszelben főként a balti országokból érkező gazdák gyűltek össze a városközpontban, hogy követeljék az Oroszország elleni szankciók eltörlését, és hogy az Európai Unió kárpótolja őket az eddig elszenvedett veszteségért.
A demonstráció alatt a hazai vállalkozásokat politikai csatározással tönkretevő uniós politikusok portréit égették, valamint traktorok jelentek meg az Európa Tanács előtt. Francia farmerek egy petíciót akartak átadni, mert a családjaik megélhetését egy tollvonással szüntették meg az EU szankciói. Nem csak a balti országokból és Franciaországból, az EU számos más országából is érkeztek tüntetők; lengyel, német és litván gazdák is megjelentek, mindegyiküket közvetlenül sújtja az szankcióháború.
Az Európai Unió 28 millió eurót különít el a balti országok gazdáinak támogatására, 10,7 millió eurót Finnország kapna, de a tüntetésen megjelentek szerint ez filléreknek számít az elszenvedett veszteségekhez képest (országonként több száz millió eurót tehet ki a veszteség). Eközben a lengyel tejtermelőket senki nem menti ki, róluk megfeledkezett Brüsszel. Egy lengyel tejtermelő szerint nem tűnik úgy, hogy az Európai Uniót érdekelné a probléma, így a vezetőik portréját is magával hozta, hogy elégessék az Európa Tanács ablakai alatt.
Hídfő.net.ru | Uniós vezetők portréját égetik

http://www.hidfo.net.ru/2014/12/12/unios-vezetok-portrejat-egetik-brusszelben

“A magyaroknak összerándul a gyomra, ha azt hallják, a kormány meg akarja védeni őket”

Az Együtt szerint nem a magyarok, hanem a kormány érdeke a fizetős autópályarender kiterjesztése. Egy megszorítás, amelyet az állampolgároknak azért kell megfizetniük, mert a kormány rosszul tervezte meg a költségvetést – reagáltak Orbán Viktor reggeli rádiónyilatkozatára.
Közleményben reagált az Együtt Orbán Viktor péntek reggeli rádiónyilatkozatára.
“A magyarokat megvédjük, a bevételeket növeljük” – idézték Orbánt. Szerintük helyesen a mondat úgy hangzana: “A magyarokat megfejjük, a bevételeket növeljük”.
Mint arról beszámoltunk, a miniszterelnök a péntek reggeli rádióinterjúban arról beszélt, hogy az M0-ásra és a városi elkerülő utakra kiterjesztett fizetős rendszer “jó hír, egy kis új teherrel”.
“Ez egy improvizatív büntetőadó”
A magyaroknak összerándul a gyomra, ha arról hallanak, hogy a kormány megvédi őket valamitől, mert ott a nap végén biztosan ők állják a cehet. Most is. Legyen világos: az autósoknak olyan dologért kell mostantól fizetni, amiért eddig nem kellett – írta az Együtt.
Az M0-ás elkerülő és az autópályák bevezető szakaszainak fizetőssé tétele nem az állampolgárok, hanem a kormány érdeke. Ez egy improvizatív büntetőadó, egy megszorítás, melyet a magyaroknak azért kell megfizetniük, mert a kormány rosszul tervezte meg a költségvetést. Nem az EU kényszerít minket erre – tették hozzá.
Az új útdíjterv káros az agglomerációban élőknek, hiszen számukra pluszköltséget jelent. De káros a peremkerületek lakóinak is, akiknek a kertje alatt most majd az autósok elkerülik az elkerülő utat – olvasható a közleményben.
Az Együtt felszólítja a kormányt, hogy vonja vissza a kiterjesztett útdíj ötletét. “Orbán Viktor pedig fejezze be, hogy hazudik és hülyének nézi a magyar polgárokat” – zárták közleményüket.
(HVG)
Bal-Rad komm: Orbánnak végre tudomásul kellene vennie: a fegyvert minden esetben ő adja ellenségei kezébe, akik viszont kéjes gyönyörrel aprítják vele apróra!
Varga Mihály tegnap elismerte: a költségvetés hiányát akarják pótolne a KITERJESZTETT ÚTADÓVAL!
Orbán erre azt krákogja, hogy jobban járnak a “zemberek”! Hát ha egyszer többet szednek el a “zemberektől” – akkor legalább ne akarja úgy beállítani a dolgot, mint egy fideszes jótéteményt!
Egyébként pedig manapság már való igaz, hogy a “Megvédjük a magyarokat…” meg a “…magyar családokat…” meg a “…magyar embereket…” hallatára már valóban ökölbe szorul a magyarok talpa, füleink peddig kettéállnak.
Ugyanakkor pedig sokszor már hahotában törnek ki a “zemberek” a hülye bizonygatásaiktól! Orbánék az adóból adományt próbálnak a szavak szintjén fabrikálni.
Ma reggel megint megtelt a magyar éter a “zorbáni” hülyeségekkel!

Nem minden párt támogatja az amerikaiak módszereit

Mirkóczki Ádám, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján közölte; hétfőn egy országgyűlési határozati javaslatot nyújt be, amelyben a párt - talán az országgyűlés - elítéli az Egyesült Államok kínvallató módszereit, és egyben felszólítja az Egyesült Államokat, hogy semmilyen nemzetközi szerződést ne kérjen számon más országokon, amíg azokat saját magára nem tartja érvényesnek. "Nincs az a nemzetközi szerződés, nincs az az emberi jogi dokumentum, amit ne tiportak volna lábbal az Amerikai Egyesült Államok érintett szervei és munkatársai a CIA titkos börtöneiben" - a Jobbik képviselője emlékeztetett; Magyarországon és a világ más országain azokat a dokumentumokat kérik számon az amerikaiak, melyeket maguk sem tartanak be.
A hét folyamán az amerikai szenátus nyilvánosságra hozta egy jelentés kivonatolt változatát, aminek teljes, titkosított változata azóta sem hozzáférhető a nyilvánosság számára, azonban a rövid összesítés is tartalmazza azokat a brutális módszereket, amivel az amerikai titkosszolgálat a világ számos pontján idegen állampolgárokat fogva tartva és kínozva próbál információkhoz jutni.
Hídfő.net.ru | CIA kínzásAz amerikai érdekért megengedhető?
A jelentés az Egyesült Államokban is aktív vitát váltott ki; egyesek erénynek tartják, hogy ezeket nyilvánosan meg lehet beszélni (többek közt a magyar nagykövetségük volt ideiglenes ügyvivője), és bár egyes amerikai politikusok szégyennek nevezték annak tartalmát (John McCain), mások politikailag motiváltnak tartják annak kiadását, és inkább a nyilvánosságra jutását tartják problémának. Míg Magyarországon a Demokratikus Koalíció nevű radikális atlantista párt számon kérné az emberi jogokat a magyar kormányon, de az amerikaiak jogtiprásait nem ítéli el, a Jobbik - az előzetes bejelentés szerint - hétfőn benyújtja a határozati javaslatot az amerikai módszerek elítélésére vonatkozóan. Ha a pártok azt elutasítják, azzal kifejeznék; hallgatólagosan beleegyeznek abba, hogy az amerikai titkosszolgálat kínzással folytasson információszerzést idegen országokban, akár térségünkben is.

http://www.hidfo.net.ru/2014/12/12/nem-minden-part-tamogatja-az-amerikaiak-modszereit

Csecsen háborús veteránok érkeznek Novorosszijába az árulók elfogására

Több mint 300 csecsen önkéntes érkezett a Donyecki Népi Köztársaság fegyveres erőihez, hogy harcoljanak Novorosszijáért az ukrán megszálló erők ellen. A donyecki felkelők közösségi hálókon terjesztett információi szerint az újonnan érkezettek mindegyike legalább 5-15 év tapasztalattal rendelkezik karhatalmi bevetések terén, háborús veteránok. 70%-uk tagja valamilyen különleges erőnek, emellett az alakulat háromnegyede szenvedett már komolyabb sérülést háborúban és rendelkezik valamilyen állami kitüntetéssel. A zászlóalj célja, hogy felkutassa és elfogja vagy megsemmisítse azokat a csecsen harccsoportokat, akik a kijevi junta oldalán harcolnak.
Hídfő.net.ru | Csecsen zászlóalj

http://www.hidfo.net.ru/2014/12/12/csecsen-haborus-veteranok-erkeznek-novorosszijaba-az-arulok-elfogasara

Donbassz valóban elcsendesedett ma reggelre

Nyalókakirály udvartartása a donbasszi”csendes üzemmódú” háború második napjára időzítve egy “könyvajándékkal kedveskedett” az udvar alattvalóinak. Vélhetőleg karácsonyi ajándéknak szánta a kijevi udvar ezt a száz oldalasra sikeredett, amúgy korántsem díszes kivitelezésű könyvecskét. “Egyedveszteségeink” is lehetne a címe a Donbasszban május óta kiterített kijevi latrok névsorát tartalmazó könyvecskének, amelyet megfigyelők szerint hamarosan követnie kellene (ha hasonló terjedelmű) a II: III: IV: V. VI. stb. kötetnek is, hiszen a lista úgy nagyjából “megtizedelt. Kb. csak minden tizedik Donbasszban elhullott valcmanista pribék nevét tartalmazza.
A harci történések visszafogottságáról szól a mai hajnali összefoglaló Donbasszból. Amely megjegyzi, hogy mintegy húsz alkalommal keltett zajt a valcmanista latortüzérség mára virradóan Donbassz szerte, de a háború kezdete óta először fordult elő, hogy civil halottai nem voltak a lövöldözéseknek.
Szcsasztyje – környéke a legnyugtalanabb, és a “Veszjelaja Gora” – hegy.
A Volnovaha – vidéki latortüzérség néha – néha fölriadt éjszakai szendergéséből, és úgy nagyjából kétóránkét leadott egy – egy sortüzet.
A népköztársaságiak körében új játékszenvedély kezd elterjedni. A repülőmodellezés hódít köreikben. Ügyes “ifjú szovjet mérnökök” barkácsolnak össze aprócska légijárműveket, amelyekkel a magasból fürkészik Valcman latorhordáinak mozgását.
vills
Az általuk csak “villanysárkányoknak” nevezett játszóeszközökkel nagyszerűen elszórakozgatnak. Konstruáltak már “éjjellátó” készségeket is. Méretükből és fürgeségükből adódóan ezek a légiketyerék az idegbajt hozzák a pribékekre, mert nem tudják őket lelőni. Szemben az általuk eregetett behemót szerkezetekkel, amikről néhány perccel a fölrepítés után már le is kell mondaniuk.
Az éjszaka Vitalij Kiszeljov a Luhanszki Népi Milícia parancsnokhelyettese bejelentette: az LNR erői befejezték nehézfegyverzetük visszavonását a jelenlegi frontvonalaktól 15 km. távolságra.
Hozzátette azonban, hogy ugyanezt nem tette meg sehol Nyalókakirály latorhordája, viszont minden frontszakaszon újabb technikát vonultattak fel. Kiszeljov megjegyezte: ez önmagában véve is aggasztó, viszont amennyiben a helyzet azt indokolttá teszi, alig félóra elteltével a népköztársasági erők képesek lesznek a most visszavont nehéz harci technikai eszközeiket újrapozicionálni.
A jelentésünk begépelésével egyidőben a kilencedik “Fehér Konvoj” segélyszállító kamionjai megkezdték a belépést Donbassz területére!

https://balrad.wordpress.com/2014/12/12/donbassz-valoban-elcsendesedett-ma-reggelre/

Ha van pénzed! – nincs várólista!

A csípőszűréstől az allergiavizsgálaton át a fogszabályozásig egy sor olyan élethelyzet adódhat, amikor képtelenek vagyunk kivárni, hogy a gyerekünket az állami ellátásban megvizsgálják. Márpedig nagyon sokaknak nincs más: alternatíva helyben nem elérhető, a magánegészségügyi ellátás megfizethetetlen, vagy bizonyos igazolásokat csak az állami rendszerben adnak ki.
sztet
Magyarországon a gyermekegészségügyben van talán a legnagyobb területi egyenlőtlenség: egy tavalyi ombudsmani vizsgálat szerint a hátrányos helyzetű térségekben komplett kisrégiók vannak, ahol az ellátás a kiskorúak számára elérhetetlen. Ennek egyik oka a jelentős szakemberhiány, másrészt számos gyermekegészségügyi közszolgáltatás eleve csak nagyobb városokban elérhető, ahol viszont sok helyen hónapokat kell várni egy-egy vizsgálatra.
Nem csoda hát, hogy városi, középosztálybeli szülők akár 80-90 százaléka is inkább magánorvoshoz fordul a gyerekével, ha szükséges. Így azonban az a helyzet alakult ki, hogy a magánorvosok egy része is túlterhelt, és várólistával dolgozik – még ha az államihoz képest jóval rövidebbel is.
Ma már több olyan magánintézmény is van, ahol nemcsak szakorvosi ellátást, de 24 órás ügyeletet és háziorvosi szolgáltatást is biztosítanak. A legtöbb szülő elsőre általában az állami szolgáltatót választja, de szembesülve a várólistákkal, vagy azért, mert speciális szakellátásra van szükség, szinte azonnal vált.
Rugalmas megoldás
Zitának egy meglévő krónikus betegség miatt már a terhessége és a szülése sem volt hétköznapi. Mivel szeretett volna szoptatni, olyan orvost keresett, aki ismeri a betegségét és a gyógyszert, amit szednie kellett. „A helyi rendelőben egyik orvos sem találkozott még az enyémhez hasonló esettel. Egy ismerősünk a gyerekorvosukat ajánlotta, aki az ismerkedő beszélgetés után – kérés nélkül – utánajárt a kérdésnek, beszélt más gyerekorvosokkal, szoptatási tanácsadóval és felhívta a gasztroenterológusomat, hogy egyeztessenek.”
Bár az orvosnak van „állami” praxisa is, Zitáék körzeten kívüliek, így őket „magánban” vállalta. „Ez alkalmanként, előre egyeztetett időpontban ötezer forintba kerül, sürgősségi helyzetben 8-10 ezer forint a tarifa, úgy, hogy házhoz jön.” Az is mellette szólt, hogy nagyon rugalmas, és még a mobilját is megadta, amin bármikor, bármilyen banális kérdéssel lehet hívni, így már többször megúszták a személyes vizitet, mert az orvos telefonon elmondta, mit kell csinálnia.”
Kötelező szűrővizsgálat 8000 forintért
Amikor megszületett Boriék lánya, hazaérve a kórházból a gyerekorvos rögtön adott egy beutalót a kicsinek csípőszűrésre. Bori fel is hívta az illetékes kórházat, ahol adtak időpontot, de közölték, hogy akár több órát is várni kell majd a vizsgálatra. Mivel a 6 hetes babát ennek nem szerették volna kitenni, a védőnő tanácsára jutott el a gyerekkel egy magánorvoshoz, akitől percre pontos időpontot kapott, és nem is kellett várniuk. „Ultrahangos vizsgálat volt, mindent rendben találtak és 8000 forintot kértek. Az egész nem tartott tovább negyedóránál.”
kez
Bori felidézett egy későbbi esetet is, amikor úgy tűnt, mintha kislánya enyhén kancsal lenne, és a szemészetre kapott beutalót, ám oda csak hat hónappal későbbi időpontot tudtak mondani. Nem akartak annyit várni. „Ajánlottak egy nagyon jó gyermek szakorvost. Felhívtam a rendelőt, ahol döbbenetes módon közölték, hogy csak két hónappal későbbre van időpont. Kértem, mondják meg őszintén, hogy az egy éves gyerekkel gond-e, ha hat hónapot várok a vizsgálattal. Azt mondták, hogy igen, mert ha valóban probléma van, minél hamarabb érdemes megkezdeni a kezelést.” Így nem vártak az államira: a vizsgálat 15 ezer forintba került, szerencsére nem volt szükség beavatkozásra. Borinak a doktornő elmondta, hogy a nagyvárosokban legalább a gyerekorvosok vagy a védőnők kiszúrják, ha probléma van, és itt magánszolgáltatók is elérhetők. Ugyanakkor számos kistelepülésen, ha látja is gyerekorvos a kicsiket, sok család olyan szegény, hogy nem tud eljutni a nagyvárosi szakrendelésre sem.
„Egyébként, amikor hazajöttünk a gyerek születése után a kórházból, kiderült, hogy a kötelező hallásvizsgálatot nem végezték el. Ezt végül sorban állás nélkül meg tudtuk oldani az állami szolgáltatónál, ahol nagyon kedvesek voltak. Ott mondta a doktornő, hogy a hallásvizsgálat az újszülött ellátásban benne van – tehát elvileg nem kellene néhány hónapos, teljesen egészsége babával orvoshoz rohangálni.”
„A Zsiguli ára”
„Barnust tavaly küldte fogszabályozásra a fogorvos. Az első vizsgálatra is három hónapot kellett várni, de az orvosok annyira leterheltek, hogy két évbe is beletelhet, amíg megkapja a fogszabályzóját. Bár az ellátás ingyenes, a készülék árának egy részét ki kell fizetni, ami nagyjából 60 ezer forint.” – mesélte a hvg.hu-nak a kisfiú apja. Ha ezt Barnusék nem szeretnék kivárni, és magánorvost keresnek, automatikusan ugrik az állami támogatás is.
Csakhogy a készülék 400 ezer forintba kerül, és nagyjából ennyit kellene előteremteni a kapcsolódó vizsgálatokra is. „Emlékszem a régi mondásra, hogy valakinek egy Zsiguli ára van a szájában. Hát, nem tudom, de 800 ezer forintból szerintem jobb autót is vehetünk.” – mondta Barnus apukája, hozzátéve, hogy ők végül megvárták a tb-térítéses készüléket.
Hónapokat kell várni egyetlen igazolásra
Fanninak sokat fájt a hasa, majd ekcémás lett, végül egy megfázást követően asztmás rohamot kapott, „befulladt”. A szülők tejfehérje-allergiára gyanakodtak. A háziorvostól kaptak is beutalót, de kiderült, hat hónapot kell várni a vizsgálatra. Közben a gyerek folyamatosan rosszul volt, amire azt a tanácsot kapták, hogy ne adjanak neki semmilyen tejterméket, mert „ennél a betegségnél úgyis ez a kezelés”. Egész véletlenül a doktornőnek volt magánrendelése, onnan utalta a gyereket egy speciális vérvizsgálatra, mindezt 10 ezer forintért.
Az orvosnő azt is elmondta, ahhoz, hogy az óvodában megkapja térítésmentesen a tejmentes menüt, szakorvosi igazolás kell, ezért ne mondják le az „állami” rendelési időpontot, mert azt csak ott tudják kiadni. A szülők beszéltek az ovi vezetőjével, aki „rendes volt”, és az igazolás beszerzéséig is kiadatta a diétás kosztot.” Ezzel szemben ismernek olyan intézetet, ahol majdnem egy évet kellett várni a vizsgálatra, addig is a szülőknek kellett megoldani a gyerek étkezését a közintézményben.
Az említett igazolás már csak azért is fontos, mert allergiás beteg gyerekek után jár az emelt összegű családi pótlék, ugyanis ezek a gyerekeknek nagyon szigorú diétát kell folytatniuk. Nem csak tejet nem ihatnak, hanem semmilyen olyan élelmiszert, ami tejet vagy tejszármazékot tartalmaz. Márpedig a helyettesítő élelmiszereknek boros ára van. Az igazolást egyébként évente kell „megújítani.”
(HVG)