Az Együtt szerint nem a magyarok, hanem a kormány érdeke a fizetős autópályarender kiterjesztése. Egy megszorítás, amelyet az állampolgároknak azért kell megfizetniük, mert a kormány rosszul tervezte meg a költségvetést – reagáltak Orbán Viktor reggeli rádiónyilatkozatára.
Közleményben reagált az Együtt Orbán Viktor péntek reggeli rádiónyilatkozatára.
“A magyarokat megvédjük, a bevételeket növeljük” – idézték Orbánt. Szerintük helyesen a mondat úgy hangzana: “A magyarokat megfejjük, a bevételeket növeljük”.
Mint arról beszámoltunk, a miniszterelnök a péntek reggeli rádióinterjúban arról beszélt, hogy az M0-ásra és a városi elkerülő utakra kiterjesztett fizetős rendszer “jó hír, egy kis új teherrel”.
“Ez egy improvizatív büntetőadó”
A magyaroknak összerándul a gyomra, ha arról hallanak, hogy a kormány megvédi őket valamitől, mert ott a nap végén biztosan ők állják a cehet. Most is. Legyen világos: az autósoknak olyan dologért kell mostantól fizetni, amiért eddig nem kellett – írta az Együtt.
Az M0-ás elkerülő és az autópályák bevezető szakaszainak fizetőssé tétele nem az állampolgárok, hanem a kormány érdeke. Ez egy improvizatív büntetőadó, egy megszorítás, melyet a magyaroknak azért kell megfizetniük, mert a kormány rosszul tervezte meg a költségvetést. Nem az EU kényszerít minket erre – tették hozzá.
Az új útdíjterv káros az agglomerációban élőknek, hiszen számukra pluszköltséget jelent. De káros a peremkerületek lakóinak is, akiknek a kertje alatt most majd az autósok elkerülik az elkerülő utat – olvasható a közleményben.
Az Együtt felszólítja a kormányt, hogy vonja vissza a kiterjesztett útdíj ötletét. “Orbán Viktor pedig fejezze be, hogy hazudik és hülyének nézi a magyar polgárokat” – zárták közleményüket.
(HVG)
Bal-Rad komm: Orbánnak végre tudomásul kellene vennie: a fegyvert minden esetben ő adja ellenségei kezébe, akik viszont kéjes gyönyörrel aprítják vele apróra!
Varga Mihály tegnap elismerte: a költségvetés hiányát akarják pótolne a KITERJESZTETT ÚTADÓVAL!
Orbán erre azt krákogja, hogy jobban járnak a “zemberek”! Hát ha egyszer többet szednek el a “zemberektől” – akkor legalább ne akarja úgy beállítani a dolgot, mint egy fideszes jótéteményt!
Egyébként pedig manapság már való igaz, hogy a “Megvédjük a magyarokat…” meg a “…magyar családokat…” meg a “…magyar embereket…” hallatára már valóban ökölbe szorul a magyarok talpa, füleink peddig kettéállnak.
Ugyanakkor pedig sokszor már hahotában törnek ki a “zemberek” a hülye bizonygatásaiktól! Orbánék az adóból adományt próbálnak a szavak szintjén fabrikálni.
Ma reggel megint megtelt a magyar éter a “zorbáni” hülyeségekkel!