2018. május 7., hétfő

Állítólag elhárítottak egy rakétatámadást Szaúd-Arábiában

A szaúdi légvédelem elfogott két, a húszi felkelők által indított rakétát, melyek Najran városában csapódtak volna be – áll az Al Arabiya TV-csatorna vasárnapi beszámolójában. A Szaada (Jemen) területéről indított rakétákat állítólag azonnal elfogták, miután behatoltak a szaúdi légtérbe.
Nem ez az első alkalom, hogy Szaúd-Arábia ehhez hasonló, Jemenből indított rakétatámadást hárít el. A múlt hónap végén Jazan területéről indítottak rakétákat a húszi felkelők, napokkal azt követően, hogy a jemeni legfelsőbb politikai tanács elnöke, Saleh Ali Al-Sammad életét veszítette egy szaúdi légicsapás során.
Korábban a nemzetközi sajtó több alkalommal is tévesen állította, hogy a szaúdi légierő elhárította a húszi felkelők által indított rakétatámadást.
Tavaly decemberben a Jemenből indított rakéták a rijádi repülőtér közelében csapódtak be. Az atlantista sajtó először egy álhírt közölt le, miszerint az ott állomásozó amerikai védelmi rendszer elhárította a rakétatámadást. A New York Times azonban cáfolta ezeket az értesüléseket. Kiderült; a húszi felkelők rakétái a Patriot-komplexumok jelenléte ellenére elérték céljukat.
Április végén szintén a szaúdi védelmi erők azt állították, hogy hét, Jemenből indított közép hatótávú ballisztikus rakétát fogtak el. Egy szemtanúk által rögzített és a The Aviationist által leközölt videofelvétel szerint azonban az amerikai gyártású Patriot rakéták két célt is eltévesztettek, és az egyik Patriot rakéta lakott területen csapódott be. Az incidens során egy családi ház megsemmisült, és haláleset is történt.

http://www.hidfo.ru/2018/05/allitolag-elharitottak-egy-raketatamadast-szaud-arabiaban/

A svédek 73%-a szerint nem lehet integrálni a migránsokat

Migránsok Stockholm külvárosában.
Az Európai Bizottság egy friss közvélemény-kutatása szerint Svédországban a lakosság többsége úgy látja, hogy a kormány bevándorláspolitikája kudarcot vallott, és nem lehetséges a migránsok integrációja.
Bár a közhidelem szerint Svédország az egyik legbefogadóbb ország Európában, egy nemrég készült közvélemény-kutatásból kiderült, hogy csak a kormány befogadó; a svéd lakosság 73%-a úgy gondolja, hogy túl sok a migráns Svédországban, a kormány bevándorláspolitikája és az integrációs törekvések pedig kudarcot vallottak.
Összehasonlításként; Portugáliában a lakosság 13, Írországban pedig 18 százaléka vall ugyanilyen nézeteket.
Az Európai Bizottság kutatása közel azonos eredményeket hozott az Ipsos felmérésével, melyet a Dagens Nyheter svéd napilap számára végeztek. Az Ipsos mérési eredményei szerint 10-ből 4 svéd állampolgár azt akarja, hogy “draszikusan csökkenjen az országban élő migránsok száma”.
A 2015-ben mértekhez képest ez a migránsok elutasítottságának megkétszereződését jelenti.
A mérés szerint összességében a svédek 60%-a támogatja a bevándorláspolitika szigorítását, eközben két év alatt felére csökkent (26-ról 12%-ra) azok aránya, akik támogatnának egy liberálisabb migrációs politikát.
Egy svéd politológus, Stig-Björn Ljunggren azzal magyarázta ezeket az eredményeket, hogy a svéd társadalom alapvetően nagyon befogadó, de ez nem azt jelenti, hogy az emberek egy arab-afrikai társadalomban akarnának élni. A lakosság többsége addig befogadó és barátságos az idegenekkel, ameddig ez nem veszélyezteti a társadalom homogenitását.
A svéd társadalom homogenitása azonban megszűnt a tömeges bevándorlás miatt, az afrikai és arab tömegek jelenléte alapvetően változtatta meg a mindennapokat és általánosságban a városképet. Ljunggren szerint ettől a ponttól a még több migráns beengedése csak a társadalmi feszültségeket élezi és a migráció elutasítottságát fokozza.


http://www.hidfo.ru/2018/05/a-svedek-73-a-szerint-nem-lehet-integralni-a-migransokat/